Strike bitcoin app gelanceerd in Europa & Nederland!

Apr 25, 2024
Aanbieding: 

Wat is de Strike Bitcoin app? Die vandaag is gelanceerd in Europa en ook Nederland! De Strike Bitcoin app van Bitcoin legende Jack Mallers lanceert vandaag in Europa en Nederland, en dat is nogal wat. Met de bitcoin app kun je Bitcoin kopen, ontvangen, verzenden & meer. Laten we even snel bespreken waarom dit bijzonder bitcoin nieuws is.

De Strike Bitcoin app is op een internationale expansie strike ; )

Zojuist heeft Jack Mallers aangekondigd dat zijn Strike Bitcoin app gelanceerd is in Europa. Hiermee bereikt de app van Mallers nog eens miljoenen extra mensen. De Strike app is al actief in meer dan 70 landen. En met de komst van het Europese continent ziet Strike een steeds bredere wereldwijde dekking. Met de app kunnen (Europese) gebruikers nu Bitcoin kopen, verkopen, hodlen, verzenden, ontvangen en meer. En dit allemaal tegen 0% kosten, aldus Strike zelf. De app is dus vanaf nu te downloaden (in de meeste EU landen) in de app store op IOS en Android. Hieronder kun je Jack Mallers zelf aan het woord horen met zijn aankondiging en presentatie:

Wat is de Strike app precies en wat kun je er mee?

De Strike app is in 2020 opgericht door Jack Mallers, een bekend persoon binnen (en ook buiten) de Bitcoin community. Zo is Jack ook weleens gespot met onze grote vriend Michael Saylor. De Strike Bitcoin app is een decentrale en non custodial app die het mogelijk maakt om Bitcoin te kopen, verkopen, bewaren en de app is uitermate geschikt voor internationale betalingen. Hierbij hebben gebruikers de keus hoe ze hun geld willen ontvangen: in de lokale currency of in Bitcoin. De Strike app kan de bedragen dus omzetten in lokale currencies, dat hoeven de gebruikers dus niet per sé zelf te doen. Gebruikers kunnen dus fiat (EUR) of bitcoin (of allebei) aanhouden in de app. Alle reserves worden overigens 1-1 aangehouden.

De app stelt haar gebruikers in staat om aankopen en verzendingen te doen vanaf al $0,01 cent. De app hoopt hiermee dé online betaling app wereldwijd te worden. De Strike app draait op het Bitcoin Lightning netwerk, wat het snel en goedkoop maakt. Doordat de app gebruikmaakt van het Lightning netwerk kunnen de gebruikers van de app gebruik maken van hun email-adressen, wat betalingen makkelijker en vooral toegankelijker maakt voor het brede publiek. Ook heeft de Strike app de zogenaamde “Send Globally” functie, waarmee Europese gebruikers nu makkelijk wereldwijde betalingen kunnen doen. En aangezien Strike de afgelopen maanden nogal fors is uitgebreid (zoals naar Afrika bijvoorbeeld) kan de app nu concurreren met betalingsdiensten zoals Western Union, Wise of World Remit, die extreem hoge fees en slechte koersen bieden.

Wat zegt de komst van de Strike app in Nederland en Europa?

Vandaag nog schreven we een artikel over het IMF en haar conclusies over de toenemende wereldwijde adoptie van Bitcoin en Bitcoin betalingen. De Strike app is absoluut een van de bekendste Bitcoin betaling apps en wordt zelfs vergeleken met PayPal en/ of Cash App, maar dan dus op de blockchain. En met de komst van de app zal het Europese crypto betalingsverkeer alleen nog maar toenemen; de app faciliteert namelijk een veilige omgeving voor voornamelijk betalingen: uit het IMF rapport bleek dat mensen veel vertrouwen hebben in de veiligheid van de blockchain en tevreden zijn over de Bitcoin blockchain fee structuur. Het zou dus goed kunnen dat een groot deel van dit Europese (crypto) betalingsverkeer nu gebruik zal maken van Strike voor niet alleen internationale bitcoin, maar ook euro en dollar betalingen. Traditionele banken en money transmitters zoals Western Union en Wise zullen met argwaan dit moeten gaan aankijken. Zeker omdat inwoners van Nederland die internationale overboekingen doen naar landen buiten Europa zullen veel geld gaan besparen en dure bemiddelden partijen zoals Western Union nu kunnen vermijden.

Lees verder

Chainlink´s adoptie voor tokenization van real world assets RWA door DTCC & JPMorgan

Chainlink speelt in een steeds belangrijkere rol in de tokenization van real world assets. Vorige week heeft Chainlink deelgenomen aan een pilot met grote financiële spelers als JPMorgan, BNY Mellon & meer. De pilot focust op de tokenization van fondsen. Chainlink neemt deel aan tokenization pilot met financiële reuzen als de DTCC en JPMorgan Chainlink […]

May 26, 2024
3 min

Het 2024 cryptobeleid van de aankomende president van de USA? Trump is pro-bitcoin & crypto

De aankomende President van de USA en zijn Amerikaanse crypto beleid. Wat kunnen we verwachten? In november zijn de verkiezingen in de VS. De spannende race gaat tussen Trump en Biden. Het wordt het interessant hoe het Amerikaanse crypto beleid zal worden onder de winnaar van de verkiezingen. De ene ex-President Trump is pro-crypto. De […]

May 26, 2024
6 min

Amerikaanse Ethereum ETH ETF goedgekeurd door de SEC

De SEC geeft groen licht en keurt eerste Amerikaanse spot Ethereum (ETH) ETF goed! What a difference a day makes zullen we maar zeggen.. Een bizarre wending en totaal tegen alle verwachtingen in keurt de Securities and Exchange Commission, onder leiding van Gary Gensler, de allereerste Amerikaanse spot ETH ETF goed! Niet lang geleden zat […]

May 24, 2024
4 min