beste hardware wallet

Wat zijn de beste hardware wallets?

Jan 12, 2021
Aanbieding: 

Hier bespreken we de beste hardware wallets die op dit moment ontwikkeld worden voor het beveiligen van jouw Bitcoin en altcoins.  

beste hardware wallets

We zullen beginnen met het aangeven waarom het zo belangrijk is om gebruik te maken van een goede hardware wallet zoals de bekende Trezor Model T, Ledger Nano X, BitBox 02 en de KeepKey wallet. Onze voorkeur gaat uit naar de beproefde Trezor Model One of Model T.

Nieuwe speler op de markt: NGRAVE is een nieuwe totaaloplossing voor het beveiligen van je Bitcoin en cryptovaluta vermogen. De NGRAVE ZERO is de meest veilige hardware wallet in de industrie door het behalen van de hoogst haalbare EAL7 veiligheidscertificatie in de wereld. De NGRAVE ZERO wordt in combinatie met de LIQUID smartphone gebruikt. Deze app kun je gebruiken om je balansen veilig raad te plegen en getekende transacties te verzenden naar de blockchain. Voor meer informatie:

Welk probleem lost een hardware wallet op?

Het probleem met de cryptocurrencies is dat de veiligheid van jouw crypto wallet op  afhangt van de het beveiligingsniveau van jouw computer en smartphone. Is jouw computer goed beveiligd? Wanneer je flink hebt geïnvesteerd in cryptocurrencies, moet je ook investeren in computer en smartphone veiligheid. Malware in de vorm van spyware en keyloggers kunnen voor zeer grote problemen zorgen en al jouw cryptomunten stelen als jouw crypto wallet niet goed is beschermd. Veiligheid is een top-prioriteit! Gelukkig hebben een aantal bedrijven gewerkt aan het ontwikkelen van extreem beveiligde hardware wallets.

hardware walletsGoede hardware wallets zijn malware proof en zorgen er voor dat geen enkele bitcoin of altcoin transactie uit jouw crypto wallet kan gaan zonder jouw expliciete toestemming met behulp van een extern apparaatje. Dit apparaatje is jouw persoonlijke versleutelde hardware wallet.

Hoe werkt een hardware wallet?

Een hardware wallet is een apparaatje dat een gedeelte van jouw wallet veilig offline op slaat op een externe beveligde schijf. Het zijn vaak mini-computertjes vergelijkbaar met een bankdoosje. Het werkt een beetje zoals een bankdoosje waarmee je al jouw online betalingen mee moet goedkeuren. Voor elke transactie moet je via de hardware wallet de transactie goedkeuren. Dit komt omdat alle privé sleutels (private keys) versleuteld op dit device staan opgeslagen. Het is volledig immuun voor malware. Malware op jouw computer kan nooit jouw private keys te pakken krijgen om een online transactie te voltrekken. Elke Bitcoin boeking moet door jouw d.m.v. jouw hardware wallet voltrokken worden. Hier volgen twee voorbeelden van de beste hardware wallets beschikbaar voor de Bitcoin consument:

1. TREZOR – The Bitcoin Safe – wallet! 

trezor hardware walletAlle privé sleutels worden door Trezor gegenereerd en verlaten nooit dit apparaatje. Het maakt gebruik van een deterministische wallet structuur (BIP32/BIP44) waardoor het een ongelimiteerde hoeveelheid aan sleutels kan behouden. Een herstelpunt in de vorm van een recovery seed wordt aangemaakt wanneer je deze hardware wallet voor de eerste keer instelt. Met deze recovery seed kun je de gehele inhoud weer herstellen in het geval je de Trezor kwijt raakt of gestolen wordt.  Alle private keys, bitcoin balance en transactie geschiedenis kan in een nieuwe hardware wallet worden geladen die BIP39/BIP44 compatible is. Uitstekend product!

2. De Ledger Nano X hardeware wallet!

hardware wallet nano xDe Ledger Nano X is de opvolger van de populaire Nano S. Deze crypto hardware wallet van Ledger is meer dan een miljoen keer verkocht geworden en wordt op dit moment het meest gebruikt hoewel er beperkingen aan verbonden waren. De Ledger Nano X is de verbeterde versie die in feite alle beperkingen van de Nano S opheft door onder andere de implementatie van een groter geheugen, groter scherm en bleutooth. Via bluetooth kun je de Nano X gebruiken in samenspraak met de smartphone of een tablet.

3. De KeepKey hardware wallet!

keepkey hardware walletDe Keepkey behoort tot de beste hacker & malware proof hardware wallets voor het veilig beheren van van je bitcoins, maar ook ander cryptogeld zoals Dogecoin, Litecoin en Ethereum. Vooral in combinatie met de desktop HD MultiBit Wallet beschik je over een ijzersterke combinatie waarbij je gemakkelijk gebruik kunt maken van je bitcoins zonder dat je zorgen hoeft te maken over hackers, malware en privacy.

4. Digital BitBox hardware wallet gemaakt in Zwitserland!

digital bitbox hardware walletDe Digital Bitbox 02 is een extreem duurzame en veilige HD-hardware wallet voor het beveiligen van je bitcoins. Het beschikt o.a. over 2FA en multi-signature opties en is verder uitgerust met een SD-kaart voor backup en recovery doeleinden en beschikt ook over een geheime portemonnee voor het veilig afschermen en totaal anoniem bewaren van je Bitcoins. De backup is bovendien niet te herstellen zonder het paswoord. Wanneer je SD-kaart zou worden gestolen met je backup kan de dief niks met de informatie. De Digital Bitbox is de meest veilige hardware wallet aangezien de backup beveiliging en herstelprocedure uitstekend is en uniek is. Het is aan te raden om meerdere kopieën van je micro SD-kaart te maken en te verstoppen op verschillende locaties. Je kunt ook de backup code op een papiertje schrijven en verstoppen. Via de backupcode en je paswoord kun je altijd aan je bitcoins komen ook in de meest extreme gevallen. Bovendien, stel dat iemand je thuis dwingt om je wallet te openen, vul in een foute inlogpaswoord en de Bitbox zal een nep Bitcoin wallet voor je aanmaken zonder inhoud. Dus bij een gewapende overval of andere extreme situatie kun je altijd via een nep wallet of geheime wallet je bitcoins kunnen verbergen. Hier kun je een demo video bekijken over dit Zwitsers product ontwikkeld door een aantal geeks van de Technische Hogeschool in Zurich!

 

 

 

digital bitbox hardeware wallet voor bitcoin

5. Coinkite Cold Card – voor de security geek.  

Uitstekende hardware wallet, volledig nieuw op de markt. Vooral voor echte security geeks die ook transacties offline kunnen tekenen via een sd-kaart. De eerste versie is precies uit, maar is nog niet gebruiksvriendelijk genoeg om aan te bevelen voor de doorsnee gebruiker. Wanneer er meer gebruiksvriendelijke versie uitkomt zullen we deze uitgebreid beschrijven.

6. CoolWallet S – nieuw en onbeproefd, maar interessant concept. 

De CoolWallet S is speciaal ontwikkeld om te gebruiken in combinatie met een smartphone of tablet. Het is een mini-computer in de vorm van een betaalkaart voor het genereren van de private key, backup seed en de bevestigingscodes voor de wallet transacties. Het vereist de installatie van een extra CoolWallet smartphone app waarmee het kaartje draadloos communiceert via NFC of Bluetooth. Voor meer informatie:

AFBLIJVEN, maar interessant om te volgen:

6. Minder goed ontwikkeld –  BitLox – hardware wallet met geheime portemonnees!

bitlox hardware wallet bitcoinsDe Bitlox hardware wallet is extreem duurzaam en komt standaard met een vijf jaar garantie. De Bitlox is zeer moeilijk om kapot te krijgen en ontwikkeld voor ongekende anonimiteit. Het is namelijk mogelijk om extra wallets op de Bitlox hardware wallet te verborgen voor derden. Het bestaan van deze anonieme verborgen Bitcoin wallets kan nooit aangetoond of gevonden geworden! Deze anonieme, verborgen of geheime Bitcoin wallets op de Bitlox zijn ideaal om te gebruiken voor het zetten van Bitcoin besparingen. Zelfs in het onwaarschijnlijke geval dat je Bitcoin wallet door een dief of de staat in beslag wordt genomen, kan nooit worden aangetoond dat je in bezit bent van bitcoins. In het ergste geval, wanneer je wordt beroofd en wordt gedwongen om je bitcoins te sturen naar zijn adres, kun je de crimineel alleen de zichtbare wallet laten zien en het symbolisch bedrag van bitcoins in deze zichtbare wallet laten plunderen. De meeste bitcoins zijn allemaal verborgen in een verstopte bitcoin wallet op de Bitlox hardware Bitcoin wallet. In totaal kun je 50 verborgen en anonieme bitcoin wallets aanmaken op de Bitlox. Zeer bijzonder en uniek! Voor meer informatie: Bitlox Ultimate!

7. Minder goed ontwikkeld  – Case Bitcoin Wallet!

case bitcoin walletDe Case Bitcoin hardware wallet is de ideale oplossing om met bitcoins super veilig te betalen. De meeste hardware wallets vereisen een usb-connectie met een computer of smartphone om te communiceren met app om  zo de betaling te voltrekken. Dit is niet nodig met Case. Dus, Case is niet alleen super beveiligde bitcoin kluis, maar ook zeer klein om mee te nemen om overal versleutelde bitcoin betalingen mee met te verrichten. Voor meer informatie: Case.

Andere hardware wallets:

Over de Ledger Wallets – USB Smartcard Hardware Wallets!

ledger walletDe Ledger Wallets beschermen jouw Bitcoin gegevens binnen een smartcard. De micro-processor is gecertificeerd tegen alle mogelijke aanvallen en is een standaard binnen het bankwezen voor credit card chips.

De Ledger Wallet maakt een verbinding met jouw computer via de USB-poort en zorgt voor alle cryptografische processen zoals het tekenen van transacties binnen een beveiligde omgeving. Met deze hardware wallet kun je jouw bitcoin rekening gebruiken op zelfs een besmette computer. Het apparaatje werkt samen met Electrom 2.0, Mycelium en met de Ledger Wallet Chrome applicatie voor meer gebruikersgemak.

ledger hardware walletsEr zijn verschillende varianten van de Ledger wallet beschikbaar. De beste is volgens ons de Ledger Nano S. Deze wallet is zo in populariteit gestegen dat de andere producten zoals de eerdere  Ledger Nano en de eenvoudige Ledger HW.1 niet meer geproduceerd worden. Dit geldt ook voor de mobiele versie Ledger Unplugged. De nieuwste versie is de Ledger Blue, deze kan worden gebruikt als een Bitcoin hardware wallet in samenspraak met andere wallets, maar kan ook zelfstandig fungeren als een personal security device voor alle mogelijke online accounts van alle mogelijke diensten. Voor meer informatie: Ledger Blue Review.

Onze aanbeveling is en de beste keuze op dit moment is de Ledger Nano S. Deze ondersteunt ook andere cryptomuntjes en ondersteunt FIDO® CERTIFIED U2F! Voor meer informatie klik op de banner:

bitcoin-wallet-ledger-nano-versie-s

Gerelateerd artikel:

Voor meer informatie over Bitcoin:

Lees verder

Repomarkt-record: meer dan 2 biljoen USD geparkeerd bij de FED

We will onze lezers wijzen op een nieuw record de Federal Reserve (FED) heeft geboekt met haar trading desk in New York for repo´s. In totaal werd er op 23 mei 2022 voor meer dan 2 biljoen dollar geparkeerd door financiële instituties bij de FED door middel van terugkoopovereenkomsten (reverse-repo´s). Wat wil dit record precies […]

May 27, 2022
3,5 min

Vitalik Buterin loopt vast met Ethereum en droomt van Bitcoin

Geloof het of niet maar niemand minder dan Vitalik Buterin heeft in een serie tweets aangegeven jaloers te zijn op Bitcoin en dan bedoelt hij het Bitcoin project. Het is intussen natuurlijk overduidelijk dat Ethereum niet echt lekker gaat. Steeds is er weer reden voor uitstel. Zie hier ons artikel over de problemen van Ethereum. […]

May 19, 2022
5,5 min

Bitcoin Bretton Woods: 44 landen bijeen in El Salvador

Vandaag is de hele financiële wereld bijeen in El Salvador. Financiële afvaardigingen uit 44 landen, waaronder 32 centrale banken en 12 financiële autoriteiten, zijn samengestroomd om over Bitcoin te praten. Natuurlijk is ook de Centraal-Afrikaanse Republiek van de partij, het land dat onlangs als tweede soevereine staat Bitcoin aannam als wettig betaalmiddel. Wanneer kwamen voor […]

May 19, 2022
3,5 min