beste hardware wallet

Wat zijn de beste hardware wallets?

Jul 7, 2022
Aanbieding: 

Hier bespreken we de beste hardware wallets die op dit moment ontwikkeld worden voor het beveiligen van jouw Bitcoin en altcoins.  

beste hardware wallets

We zullen beginnen met het aangeven waarom het zo belangrijk is om gebruik te maken van een goede hardware wallet zoals de bekende Trezor Model T, Ledger Nano X, BitBox 02 en de KeepKey wallet.

Onze voorkeur gaat uit naar de beproefde Trezor T. Hardcore bitcoiners en meer technische gebruikers gaan voor de Coinkite Coldcard bitcoin only wallet.

Nieuwe speler op de markt: NGRAVE is een nieuwe totaaloplossing voor het beveiligen van je Bitcoin en cryptovaluta vermogen. De NGRAVE ZERO is de meest veilige hardware wallet in de industrie door het behalen van de hoogst haalbare EAL7 veiligheidscertificatie in de wereld. De NGRAVE ZERO wordt in combinatie met de LIQUID smartphone gebruikt. Deze app kun je gebruiken om je balansen veilig raad te plegen en getekende transacties te verzenden naar de blockchain. Voor meer informatie:

Welk probleem lost een hardware wallet op?

Het probleem met de cryptocurrencies is dat de veiligheid van jouw crypto wallet op  afhangt van de het beveiligingsniveau van jouw computer en smartphone. Is jouw computer goed beveiligd? Wanneer je flink hebt geïnvesteerd in cryptocurrencies, moet je ook investeren in computer en smartphone veiligheid. Malware in de vorm van spyware en keyloggers kunnen voor zeer grote problemen zorgen en al jouw cryptomunten stelen als jouw crypto wallet niet goed is beschermd. Veiligheid is een top-prioriteit! Gelukkig hebben een aantal bedrijven gewerkt aan het ontwikkelen van extreem beveiligde hardware wallets.

hardware wallets

Goede hardware wallets zijn malware proof en zorgen er voor dat geen enkele bitcoin of altcoin transactie uit jouw crypto wallet kan gaan zonder jouw expliciete toestemming met behulp van een extern apparaatje. Dit apparaatje is jouw persoonlijke versleutelde hardware wallet.

Hoe werkt een hardware wallet?

Een hardware wallet is een apparaatje dat een gedeelte van jouw wallet veilig offline op slaat op een externe beveligde schijf. Het zijn vaak mini-computertjes vergelijkbaar met een bankdoosje. Het werkt een beetje zoals een bankdoosje waarmee je al jouw online betalingen mee moet goedkeuren. Voor elke transactie moet je via de hardware wallet de transactie goedkeuren. Dit komt omdat alle privé sleutels (private keys) versleuteld op dit device staan opgeslagen. Het is volledig immuun voor malware. Malware op jouw computer kan nooit jouw private keys te pakken krijgen om een online transactie te voltrekken. Elke Bitcoin boeking moet door jouw d.m.v. jouw hardware wallet voltrokken worden. Hier volgen twee voorbeelden van de beste hardware wallets beschikbaar voor de Bitcoin consument:

1. TREZOR – The Bitcoin Safe – wallet! 

trezor hardware wallet

Alle privé sleutels worden door Trezor gegenereerd en verlaten nooit dit apparaatje. Het maakt gebruik van een deterministische wallet structuur (BIP32/BIP44) waardoor het een ongelimiteerde hoeveelheid aan sleutels kan behouden. Een herstelpunt in de vorm van een recovery seed wordt aangemaakt wanneer je deze hardware wallet voor de eerste keer instelt. Met deze recovery seed kun je de gehele inhoud weer herstellen in het geval je de Trezor kwijt raakt of gestolen wordt.  Alle private keys, bitcoin balance en transactie geschiedenis kan in een nieuwe hardware wallet worden geladen die BIP39/BIP44 compatible is. Uitstekend product!

2. De Ledger Nano X hardeware wallet!

hardware wallet nano x

De Ledger Nano X is de opvolger van de populaire Nano S. Deze crypto hardware wallet van Ledger is meer dan een miljoen keer verkocht geworden en wordt op dit moment het meest gebruikt hoewel er beperkingen aan verbonden waren. De Ledger Nano X is de verbeterde versie die in feite alle beperkingen van de Nano S opheft door onder andere de implementatie van een groter geheugen, groter scherm en bleutooth. Via bluetooth kun je de Nano X gebruiken in samenspraak met de smartphone of een tablet.

3. De KeepKey hardware wallet!

keepkey hardware wallet

De Keepkey behoort tot de beste hacker & malware proof hardware wallets voor het veilig beheren van van je bitcoins, maar ook ander cryptogeld zoals Dogecoin, Litecoin en Ethereum. Vooral in combinatie met de desktop HD MultiBit Wallet beschik je over een ijzersterke combinatie waarbij je gemakkelijk gebruik kunt maken van je bitcoins zonder dat je zorgen hoeft te maken over hackers, malware en privacy.

4. Digital BitBox hardware wallet gemaakt in Zwitserland!

digital bitbox hardware wallet

De Digital Bitbox 02 is een extreem duurzame en veilige HD-hardware wallet voor het beveiligen van je bitcoins. Het beschikt o.a. over 2FA en multi-signature opties en is verder uitgerust met een SD-kaart voor backup en recovery doeleinden en beschikt ook over een geheime portemonnee voor het veilig afschermen en totaal anoniem bewaren van je Bitcoins. De backup is bovendien niet te herstellen zonder het paswoord. Wanneer je SD-kaart zou worden gestolen met je backup kan de dief niks met de informatie. De Digital Bitbox is de meest veilige hardware wallet aangezien de backup beveiliging en herstelprocedure uitstekend is en uniek is. Het is aan te raden om meerdere kopieën van je micro SD-kaart te maken en te verstoppen op verschillende locaties. Je kunt ook de backup code op een papiertje schrijven en verstoppen. Via de backupcode en je paswoord kun je altijd aan je bitcoins komen ook in de meest extreme gevallen. Bovendien, stel dat iemand je thuis dwingt om je wallet te openen, vul in een foute inlogpaswoord en de Bitbox zal een nep Bitcoin wallet voor je aanmaken zonder inhoud. Dus bij een gewapende overval of andere extreme situatie kun je altijd via een nep wallet of geheime wallet je bitcoins kunnen verbergen. Hier kun je een demo video bekijken over dit Zwitsers product ontwikkeld door een aantal geeks van de Technische Hogeschool in Zurich!

5. Coinkite Cold Card – voor de security geek.  

Uitstekende hardware wallet, volledig nieuw op de markt. Vooral voor echte security geeks die ook transacties offline kunnen tekenen via een sd-kaart. Voor meer informatie:

6. CoolWallet S – nieuw en onbeproefd, maar interessant concept. 

De CoolWallet S is speciaal ontwikkeld om te gebruiken in combinatie met een smartphone of tablet. Het is een mini-computer in de vorm van een betaalkaart voor het genereren van de private key, backup seed en de bevestigingscodes voor de wallet transacties. Het vereist de installatie van een extra CoolWallet smartphone app waarmee het kaartje draadloos communiceert via NFC of Bluetooth. Voor meer informatie:

6. Minder goed ontwikkeld  – Case Bitcoin Wallet!

case bitcoin wallet

De Case Bitcoin hardware wallet is de ideale oplossing om met bitcoins super veilig te betalen. De meeste hardware wallets vereisen een usb-connectie met een computer of smartphone om te communiceren met app om  zo de betaling te voltrekken. Dit is niet nodig met Case. Dus, Case is niet alleen super beveiligde bitcoin kluis, maar ook zeer klein om mee te nemen om overal versleutelde bitcoin betalingen mee met te verrichten. Voor meer informatie: Case.

bitcoin-wallet-ledger-nano-versie-s

Gerelateerde artikels:

Lees verder

Gensler stelt ook Cathie Wood’s Bitcoin spot ETF aanvraag uit

ARK Invest, het bedrijf van pro Bitcoiner Cathie Wood, heeft eveneens een Bitcoin spot ETF aanvraag lopen. En ook de behandeling van deze aanvraag is op 26 september 2023 door de SEC uitgesteld. Waarom is deze Bitcoin ETF aanvraag vroegtijdig uitgesteld geworden door Gary Gensler? Wat is zijn agenda? Kunnen we voor 2023 nog een […]

Sep 27, 2023
4,5 min

Is een aandeel $MSTR beter dan een bitcoin ETF aandeel?

In dit artikel bespreken we de recente bitcoin aankoop van MicroStrategy en waarom kopen van MicroStrategy aandelen (MSTR) wellicht een slimmer idee is dan een belegging in een bitcoin ETF. Wat zijn de relatieve voordelen en nadelen van een belegging in MicroStrategy aandelen versus een belegging in een Bitcoin ETF? Saylor zet door: MicroStrategy koopt […]

Sep 26, 2023
3,5 min

Hoe vergaat het PayPal’s stablecoin?

Het is alweer bijna 2 maanden geleden sinds de lancering van PayPal’s stablecoin $PYUSD. Hoe vergaat het de stablecoin en zien we al genoeg adoptie van de munt? PayPal’s stablecoin ziet adoptie Even om het geheugen op te frissen: op 7 augustus van dit jaar kondigde de betaalgigant, PayPal, aan dat ze hun eigen stablecoin […]

Sep 26, 2023
2,5 min