cer crypto ratings

De goedkoopste bitcoin? Waar kan ik echt voordelig & goedkoop bitcoin kopen in Nederland?

Apr 19, 2024
Aanbieding: 

Waar bitcoin kopen – samenvatting: goedkoop bitcoin kopen kun je het beste doen op een handelsbeurs met een professionele orderboek van koop/verkoop orders met lage fees. In Nederland kun je goedkoop bitcoin kopen en verkopen op de Bitvavo exchange. Bitcoin kopen in Nederland doe je op de Bitvavo beurs. Bitvavo beschikt internationaal gezien over de meest liquide bitcoin spotmarkt voor euro´s. De hoogste commissie die er gerekend wordt is 0.25%. Wanneer je een limietorder plaats wordt er maximaal 0,15% gerekend. Een betaling met iDEAL op Bitvavo is vooral voor de kleinere beleggers hier het meest voordelig. Je krijgt hier meer bitcoin voor je euro´s dan bijvoorbeeld een institutionele spot exchange zoals Bitstamp. Verder kun je de Bitvavo account koppelen aan een handelsrobot om de bitcoin markt 24/7 te monitoren en automatisch (limiet) kooporders voor je uit te voeren voor de beste koersdoelen en met de laagste kosten. Bitcoin kopen doe je goedkoop in Nederland bij Bitvavo.

Introductie

Iedereen wil voordelig en goedkoop bitcoin kopen. Maar, waar kan ik het beste bitcoin kopen? Wie biedt mij de beste prijs en kan ik voor mijn euro´s goedkoop bitcoin kopen? Zeker, iedereen wil uiteindelijk proberen om voor de goedkoopste prijs zo veel mogelijk bitcoin sats te bemachtigen. Inderdaad, 1 bitcoin (BTC) bestaat uit 100 miljoen eenheden, zeg maar de centen van bitcoin, de sats (SAT). Wanneer je wilt weten waar je zo veel mogelijk sats van een bitcoin kunt bemachtigen voor de beste koers, moet je met de volgende zaken rekening houden:

bitcoin kopen

In de eerste instantie, zul je makelaars en wisselkantoren met een handelsplatform moeten vermijden. Deze dienstverleners kopen bitcoins in op de belangrijkste bitcoin-handelsbeurzen en verkopen deze door aan hun klanten voor een handelscommissie die vaak zelfs de 1 % overstijgt. De meeste Nederlandse bitcoin brokers waaronder Coinmerce en Blox hebben hun fees al naar beneden aangepast en zijn op deze regel een uitzondering. Je kunt al voordelig bitcoin kopen bij deze makelaars. Over het algemeen geldt het gewoon dat je een handelsrekening moet openen op een professionele en veilige exchange met een behoorlijk EUR/BTC handelsvolume. Bovendien moet deze exchange een goede samenwerking hebben met een Europese of Nederlandse bank. Hierdoor kun je voordelig, gemakkelijk en snel de euro’s storten op de handelsrekening en verkopen om zo de goedkoopste bitcoin te kunnen kopen voor de beste koers.

Waar kan ik de goedkoopste bitcoin kopen in Nederland? Bitvavo in Amsterdam

goedkoop bitcoin kopen

Gelukkig hebben Nederlanders twee uitstekende opties. Om de goedkoopste bitcoin te bemachtigen voor de beste prijs, kun je het beste een rekening openen bij de Bitvavo exchange. Bitvavo heeft echter de tarieven flink naar beneden aangepast waardoor de grote klanten die in grote volumes handelen nog goedkoper bitcoin kunnen kopen dan op Kraken. Wanneer je handelt met een limietorder wordt er maximaal 0.15% in handelskosten gerekend. Bitvavo behoort tot de meest liquide bitcoin spotmarkt voor euro´s. Het dagelijks handelsvolume overtreft de 20 miljoen. Dit handelsvolume zal verder gedurende de aanstaande bull markt in 2024-25 significant toenemen. Bitvavo zal verder uitgroeien tot de meest belangrijkste Europese bitcoin exchange en kan zich nu al meten met de gevestigde Amerikaanse beurzen waaronder Coinbase en Kraken.

Op Bitvavo kun je verder periodiek bitcoin kopen om zo voor de best gemiddelde inkooprijs op een rationele automatische manier een bitcoin positie op te bouwen. Verder kan de Bitvavo rekening gekoppeld worden aan een handelsrobot voor het automatisch uitvoeren van (limiet) koop- en verkooporders voor lagere koersdoelen. De goedkoopste bitcoin kopen wordt veel makkelijker wanneer je een Bitvavo rekening combineert met de CryptoHopper of de DiamondPigs crypto trading platform. Het is wel belangrijk dat je eerst een Bitvavo rekening hebt opgezet en deze vervolgens met een API koppelt aan de gewenste crypto trading bot rekening.

Ten slotte, is het belangrijk om op basis van accurate marktgegevens en technische analyses de juiste koop- en verkoopbeslissingen te nemen. Het crypto analytics platform van altFINS kan hierbij uitkomst bieden. Voor de beste on-chain data over bitcoin is Glassnode de aangewezen partij.

Voor meer informatie:

Waar kan ik echt goedkoop bitcoin kopen en verhandelen in Nederland? Bybit

De internationale exchange en grote Binance concurrent, Bybit, is voor Nederlandse bitcoin traders beschikbaar met behulp van de Nederlandse broker Satos. Een Bybit handelsrekening kan nu eenvoudig via iDEAL van euro´s worden voorzien. Bybit is vooral een referentie voor de professionele handelaren in bitcoin futures. Het handelsplatform ondersteunt o.a. een MT4-account en een prima VIP-programma waarmee voor de laagste fees de goedkoopste bitcoin kan worden bemachtigd en verhandeld met USDT. De handelsvolumes in USDT voor bitcoin (BTC) zijn ongeëvenaard op de handelsbeurs van Bybit. Voor meer informatie:

De goedkoopste bitcoin kopen app van Nederland? Finst

Goedkoop bitcoin voor je euro´s kopen kun je na Bitvavo en Bybit nu in Nederland ook bij Finst kopen. De Finst handelsapp en -omgeving is geïntegreerd met het gerenommeerde Amerikaanse Fireblocks platform en netwerk van liquiditeitsproviders. Het daardoor een extreem veilige en goede handelsapp om goedkoop bitcoin te kopen en te verkopen. Finst rekent maximaal 0.15 % in transactiekosten ongeacht het handelsvolume en hoeveelheid. Toch kleven er nog een aantal nadelen aan het Finst platform en rekent Finst hogere spreads. Verder geen compatibiliteit met een handelsbot en onafhankelijke handelsomgeving. Het is een nog een vrij gesloten handelsplatform en kan op deze manier nog niet echt concurreren met Bitvavo en Bybit. Voor meer info: Finst versus Bitvavo.

Waar kan ik goedkoop bitcoin kopen op een buitenlandse exchange?

Naast Bitvavo zijn er andere internationale handelsbeurzen die interessant zijn om te evalueren. ByBit hebben we al eerder genoemd. Deze internationale exchange is nu zeer toegankelijk geworden voor Nederlandse traders dankzij de samenwerking met Satos B.V. Er zijn andere exchange opties…. deze zijn wel iets duurder, maar zeker ook de moeite waard om te overwegen: Nexo, KuCoin, Bitstamp, Bitpanda Pro en Kraken zijn goede alternatieven.

Het is verder niet onverstandig om bij verschillende goede partijen een handelsrekening te openen aangezien de goedkoopste of laagste Bitcoin koers per dag per exchange kan veranderen. Elke Bitcoin-exchange is een unieke marktplaats van vraag en aanbod. Elke grote marktplaats is uniek en de grootste zijn verspreid over de hele wereld. De koersen op de beste en grootste handelsbeurzen kunnen verschillen. Het vergelijken van de verschillende bitcoin koersen op de verschillende markten heeft alleen zin wanneer je van plan bent om via stablecoins op de grote buitenlandse exchanges proberen de goedkoopste bitcoin te verkrijgen. Vandaar, in tweede instantie is het dan nodig om de euro’s of de aangekochte bitcoins op de exchange te verhandelen voor een belangrijke USD-stablecoin (zoals USDT).

goedkoopste bitcoin kopen

Vervolgens maak je verschillende handelsrekeningen aan op de grootste Koreaanse, Japanse en internationaal opererende crypto-handelsbeurzen (zoals Nexo, ByBit, KuCoin, Bittamp, en Binance). Daar koop je dan met USDT goedkoop bitcoins. Verder kun je met behulp van de CryptoHopper handels-bot automatisch de goedkoopste bitcoin kopen op de gewenste koersdoelen op de handelsbeurzen waar je dan actief bent. DiamondPigs crypto trading platform is ook een uitstekende oplossing voor het beheer van je bitcoin-handel en portefeuille.

Goedkoop bitcoin kopen bij makelaars in Nederland: Coinmerce & Finst & SATOS

Wanneer je makkelijk via een Nederlandse makelaar goedkoop bitcoin wilt kopen, kun je eens de dienstverlening van Coinmerce evalueren. Het is de goedkoopste bitcoin broker van Nederland. Coinmerce hanteert namelijk een flexibele fee die word berekend door een algoritme (0,40% – 2,50%).  Dit algoritme bekijkt variabelen zoals de volume / volatiliteit / orderboek / orderbedrag. Voor alle Bitcoin kooporders is de handelscommissie 0,40% maar wil je voor €5.000 een bitcoin kopen met een laag volume en hoge volatiliteit dan stijgt de fee. In ieder geval, het heeft onder meer 2019 uitgewezen dat je via deze Nederlandse makelaar goedkoop bitcoin kunt bemachtigen. Verder kun je er coins staken voor het verdienen van een vergoeding en beschikt het platform over ingebouwde trading bots. Voor meer informatie: Bezoek Coinmerce.

Coinmerce heeft hierbij flinke concurrentie gekregen van Finst die in feite betere handelsgegevens genereert in de app dan die van Coinmerce en lagere handelskosten rekent.

Ten slotte is er SATOS. SATOS heeft een samenwerking met ByBit waardoor euro´s gemakkelijk en goedkoop kunnen worden ingewisseld voor USDT. Vervolgens kan er op het ByBit handelsplatform met USDT goedkoop bitcoin worden gekocht. ByBit heeft verder een VIP-programma waardoor vele lagere handelskosten krijgt.

Een ByBit VIP1-lidmaatschap vereist de inzet van minimaal $50.000. Vervolgens rekent ByBit alleen nog een 0.0400 % maker fee en een 0.0600 % taker fee op de bitcoin spot markt. Voor meer info: lees onze Bybit review.

Waar kan ik zeer goedkoop bitcoin kopen met termijncontracten?

Door het inzetten van termijncontracten en optiecontracten op speciale derivatenbeurzen kan een professionele handelaar ook zeer goedkoop bitcoin kopen en accumuleren. De goedkoopste bitcoin futures markt voor Nederlandse handelaren was ByBit Futures in combinatie met een VIP1-lidmaatschap of hoger. Bijvoorbeeld bij een VIP1 lidmaatschap rekent ByBit alleen 0.0180% als een maker fee en 0.0400 % als een taker fee. Hoe meer een handelaar inzet en verhandeld elke maand, hoe lager de fees. Echter, de ByBit Futures markt is niet meer toegankelijk voor inwoners van Nederland. Voor meer informatie: ByBit onder de loep. Een beter alternatief is de futures markt van Nexo. Voor meer informatie: Nexo Review 2024.

Voor de werking van bitcoin futures contracten, raden we onze lezers het volgende artikel aan:

Conclusie – hoe kan ik nu goedkoop bitcoin kopen?

goedkoopste bitcoin kopen

Persoonlijk, zou ik het niet meer ingewikkeld maken dan nodig is. Blijf dicht bij huis in Nederland en open een rekening bij Bitvavo in Amsterdam. Wil je echt op jacht gaan naar de aller goedkoopste Bitcoin? In dat geval, zou ik rekeningen gaan combineren. Zo zou je een Bitvavo rekening kunnen combineren met een Nexo, ByBit, KuCoin, Bitstamp, Kraken of Bitfinex rekening. Met deze rekeningen kun je voor de goedkoopste of beter gezegd de beste bitcoin koers bitcoins kopen met euro´s of dollars vanuit o.a. een crypto handelsbotplatform.

De goedkoopste bitcoin spot en futures exchange voor inwoners van Nederland is de futures exchange van Nexo. Ben je niet woonachtig in Nederland? Op ByBit kun je echt de goedkoopste bitcoin kopen voor de laagste trading fees en spreads met behulp van het VIP-programma en de geavanceerde trading tools die het handelsplatform aanbiedt. Voor meer info: bezoek ByBit.

Om verder de handel goed te timen en te overzien is ook een crypto analytics platform handig om te gebruiken. Het crypto analytics platform van altFINS kunnen we onze lezers van harte aanbevelen om te gebruiken. Het inzetten van bitcoin termijncontracten zijn een andere handelsmethode waarmee een professionele handelaar goedkoop bitcoin kan kopen en prijsrisico´s mee kan afdekken.

Wil je het eenvoudig en veilig houden, kies dan gewoon voor een klassieke vertrouwde Nederlandse partij (Bitvavo) en stuur de aangekochte BTC naar je bitcoin wallet. Waarom staat Coinbase hier niet vermeldt? Coinbase is over het algemeen duurder dan Bitvavo.

We hebben trouwens een uitgebreide lijst opgesteld met een selectie van goede handelsbeurzen waar je voordelig bitcoins kunt kopen. Voor meer informatie:

Ten slotte, is het uiterst belangrijk om te begrijpen waarom je in bitcoin gaat kopen. We hebben over dit onderwerp een uitgebreid artikel opgesteld:

Lees verder

Trump verkiest na een moordaanslag JD Vance tot Runnig Mate, betekenis voor Bitcoin?

De mislukte moordaanslag op Donald Trump heeft niet alleen een enorme impact voor het Amerikaans politieke en het geopolitieke klimaat, maar ook voor de toekomst van bitcoin als een mogelijke strategische activa voor de Verenigde Staten. De mislukte moordaanslag en de krachtige manier waarop Donald Trump hier mee omging, zal hem nu hoogst waarschijnlijk een […]

Jul 16, 2024
3,5 min

Is een Solana ETF op komst?

Is een Solana spot ETF in de maak? Met de aanvraag van 21Shares en VanEck lijkt een Solana spot ETF dichterbij te komen. Inderdaad, VanEck en 21Shares hebben een aanvraag ingediend voor een Solana spot ETF bij de Cboe exchange. De SEC kijkt er nog naar, maar een SOL spot ETF komt dichterbij. Laten we […]

Jul 9, 2024
3 min

Bit2me vs Bitvavo, welke exchange is beter?

Bit2me versus Bitvavo. Welke exchange is beter? Met deze Bitvavo vs bit2me exchange vergelijking zullen we kijken hoe deze twee grote Europese cryptocurrency beurzen zich tot elkaar verhouden. Beide exchanges draaien een hoog EURO handelsvolume en hebben een breed dienst- en productaanbod. In deze Bitvavo vs bit2me vergelijking zullen we kijken naar de producten en […]

Jul 9, 2024
4,5 min