Beste alternatief voor binance

Binance alternatief? Op zoek naar een andere exchange voor Binance

Aug 15, 2023
Aanbieding: 

Binance alternatief – samenvatting: het beste alternatief voor Binance is een combinatie van Bitvavo met ByBit of KuCoin. Bitvavo komt met vele voordelen en geeft de gebruiker toegang tot een liquide en betrouwbare euro-crypto spotmarkt. Bybit en Kucoin hebben een vergelijkbare dienst opgezet als Binance. Bybit en KuCoin geeft de gebruiker toegang tot o.a. de handel in crypto-termijncontracten en andere toepassingen die voorheen op Binance beschikbaar waren voor Nederlanders. Deribit, Kraken, Bitfinex, Kucoin, Bitstamp en Bitpanda zijn andere populaire alternatieven voor Binance.

ByBit is het beste alternatief voor Binance aangezien het handelsplatform beschikt over de beste VIP-programma met de laagste handelskosten en een MT4-account.

De meeste gebruikers zullen genoeg hebben aan de dienstverlening van Bitvavo. Het beste is om de wilde cryptohandel te vermijden en zich vooral te verdiepen in bitcoin als een beleggingsklasse.

Waarom zijn Nederlands op zoek naar een alternatief voor Binance?

Binance is gestopt in Nederland. Vandaar dat de vraag wordt gesteld of er een goed alternatief voor de Binance exchange is. Er zijn namelijk een aantal aanleidingen waarom vooral Nederlandse gebruikers zoeken naar een goed en betrouwbaar alternatief voor Binance.

alternatief voor binance exchange

In de eerste plaats, Binance opereert illegaal zonder registratie in Nederland. De Nederlandsche Bank heeft een waarschuwing uitgebracht gericht aan Binance en in feite ook haar Nederlandse gebruikers. Binance handelt in strijd met de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft). Dit betekent dat Nederlandse klanten mogelijk in de problemen kunnen komen. Binance heeft getracht om bij de Nederlandse toezichthouder, DNB, een registratie te verkrijgen. Dit is Binance niet gelukt waardoor de exchange op 16 juni 2023 besloot om Nederland te verlaten. Binance zal geen nieuwe Nederlandse klanten meer ondersteunen en haar dienstverlening voor Nederlanders stoppen. Het is beter voor een Nederlander om op een gereguleerde Nederlandse exchange te handelen en in ieder geval daar de fiat-gateway naar de cryptomarkten goed op te zetten.

bitvavo alternatief binance

Bestaande Binance klanten kunnen het beste overstappen naar Bitvavo. Bitvavo heeft een overstapservice opgezet voor Nederlandse Binance gebruikers met mooie promoties. Voor meer informatie:

Het beste Nederlands alternatief voor Binance?

Het beste Nederlandse alternatief voor Binance is de Bitvavo handelsbeurs in Amsterdam. Bitvavo geeft toegang tot een liquide euro-spotmarkt voor bitcoin en de USDT stablecoin. Bitvavo is de beste fiat-gateway voor Nederlandse handelaren. In dit opzicht werd Binance ook als een extra alternatief voor Bitvavo ingezet. De aangekochte USDT of BTC op Bitvavo kon op de handelsrekening van Binance of een andere crypto exchange kunnen worden gestort. Zodoende kon de veeleisende handelaar gebruik maken van de ongeëvenaarde wilde liquide cryptomarkten. Nederlandse Binance gebruikers kunnen nu gebruik maken van de Bitvavo overstapservice. Bitvavo zal als een alternatieve en veel betere spot exchange basis worden ingezet om o.a. ook toegang te krijgen tot andere Binance alternatieven.

ByBit, Kraken, Bitfinex, Kucoin, Crypto.com en Deribit zijn verder als een alternatief voor Bitvavo te beschouwen om verder toegang te krijgen tot alle margin, yield farming en futures trading mogelijkheden. Nederlandse professionele handelaren combineren daarom wel eens een rekening bij ByBit of Kraken met een Bitvavo rekening. Wil je op dit veeleisende gebied (termijncontracten, hefbomen, margin, liquide altcoin markten, etc.) een daadwerkelijk gelijkwaardig Binance alternatief gebruiken, dan kun je het beste de vertrouwde cryptoplatforms van ByBit, KuCoin, Bitfinex of Kraken eens testen. ByBit blinkt uit aangezien deze exchange over de beste VIP-programma beschikt met de laagste handelskosten voor de groothandelaren. ByBit beschikt verder ook over een MetaTrader handelsomgeving. Voor meer informatie: onze Nederlandse Bybit Review.

Ten slotte verdient Deribit een vermelding. Deze specialist in termijncontracten en opties is is van Nederlandse makelij. Het bedrijf is oorspronkelijk gestart vanuit een zolderkamer in Amsterdam en heeft door de jaren heen een uitstekende reputatie opgebouwd. Voor meer informatie: Deribit Review.

Een tweede reden waarom beleggers zoeken naar een alternatief voor Binance is niet alleen dat de DNB, maar ook andere toezichthouders Binance in het buitenland het leven zuur maken. Dit schept onrust, wanneer krijgt Binance weer een nieuwe waarschuwing of rechtszaak op de mat. De nieuwe KYC-procedures die Binance aan het implementeren is en telkens moet aanpassen is een aanleiding. Binance heeft de intentie om te voldoen aan alle lokale wetgeving, echter dit is een lang proces, waarbij er veel mis kan gaan, onder meer een strikte KYC-procedure. Deze kan voor een klant mogelijk veel overlast zorgen, vooral omdat de klantenondersteuning van Binance vaak overbelast is. Dit kan tot veel frustraties zorgen en maakt het voor vele Binance gebruikers niet meer veel uit.

Een derde reden dat er werd gezocht naar een alternatief voor Binance was de 2019 hack bij Binance. 7000 Bitcoin (37 miljoen euro) werd toen bij Binance gestolen. Binance had toentertijd het storten en opnemen op de handelsomgeving moeten stil leggen om te kunnen herstellen van de hack. Handelaren waarom daarom op zoek naar een alternatief voor de Binance exchange. De reputatie van Binance liep toen een deuk op. Sindsdien heeft Binance veel geleerd en haar veiligheidstandaarden flink aangepast. Voor meer informatie: Binance exchange review.

Welk alternatief voor de Binance exchange heeft onze voorkeur?

Dit is niet zo makkelijk om meteen vast te stellen. Binance behoort tot de grootste cryptovaluta exchange ter wereld met een goede reputatie als het gaat om het waarborgen van de veiligheid van haar gebruikers. Binance heeft goed crisismanagement en heeft bewezen te leveren wanneer het er toe doet. Binance kan snel miljarden dollars in opnames of storting verwerken. Zo, zal Binance zeker er alles aan doen om ook een registratie te krijgen in Nederland… echter dat is niet zo makkelijk voor elkaar te krijgen en wellicht niet eens een prioriteit voor Binance. Nederlandse gebruikers kunnen beter geen risico nemen. Gelukkig, is er voor Nederlanders een goed vergelijkbaar alternatief voor Binance. Dit is het populaire ByBit platform. ByBit rekent de laagste handelskosten voor vooral haar VIP-traders. ByBit heeft een uitstekend VIP-programma. Verder kan een trader ook gebruik maken van een MetaTrader 4 handelsomgeving. ByBit beschikt ook nog eens over Nederlandse ondersteuning en is verder verankerd met de Nederlandse markt via SATOS in Nederland. Hierdoor kan ByBit in Nederland opereren en o.a. iDEAL als een stortingsoptie aanbieden. ByBit kan het beste gecombineerd worden met het beste alternatief voor Binance in Nederland. Let wel op. Handelen op ByBit is net zoals op Binance extreem risicovol. Over het algemeen raden we onze lezers aan om alleen te handelen op de bitcoin spot markt.

De beste Binance alternatief in Nederland:

Bitvavo in Amsterdam, is een goed alternatief voor Binance in Nederland. Bitvavo beschikt over een geavanceerd handelsplatform die de ervaren handelaar zal bekoren. Het handelsplatform beschikt over vele verschillende cryptomunten die voor een maximale handelscommissie van 0.25% verhandeld kunnen worden. Verder is het voor de handelaar zeer gemakkelijk dat Bitvavo handelsparen aanbiedt in euro’s. Bitvavo is een zogenaamde fiat-gateway en een Nederlandse handelaar kan makkelijk de rekening voorzien van euro’s met een iDEAL overboeking. De handelaar beschikt ook over Nederlandse ondersteuning en kan er zeker van zijn dat de architectuur van de exchange is opgezet volgens de beste maatstaven. Nederland is een uitstekend ICT-land en Bitvavo heeft een veilig en prima werkend handelsplatform opgezet.

Hier is een vergelijking tussen Binance vs Bitvavo:

BinanceBitvavo
Vestigingsplaats Hong Kong Amsterdam
Klantenservice 24/7 live chat and email.
Engelse ondersteuning
09:00 – 22:00 live chat en/of e-mail.
Nederlandse ondersteuning
Betaalmethodes Alleen cryptovaluta SEPA, iDeal, Bancontact, Giropay, Sofort
Fiat GatewayNeeJa
Handelsparen EURONeeJa
Stortingskosten Nee Nee
Handelskosten 0.02 – 0.10% -0.05 – 0.25%
Opname kosten Ja Ja
Aanbod 100+ crypto 50+ crypto
Update Augustus 2021: Binance opereert illegaal in Nederland volgens DNB.

Conclusie van bovenstaande vergelijking:

Het belangrijkste nadeel van Bitvavo in vergelijking met Binance is dat Bitvavo als alternatief voor Binance een behoorlijk kleiner aanbod heeft in cryptomunten en tokens. De liquiditeit van Binance is gewoon enorm. Niettemin, Bitvavo beschikt over de belangrijkste cryptomunten en de handelscommissie voor de grote handelaren zal uiteindelijk nauwelijks hoger uitvallen. Verder staan hiervoor belangrijke voordelen tegenover. De belangrijkste is natuurlijk dat Bitvavo legaal opereert aangezien het beschikt over een DNB-registratie. Bitvavo biedt een handelaar over de beste fiat-gateway om euro´s om te zetten naar bitcoin of USDT. Dat is voor de meeste gebruikers voldoende. Het handelen in cryptomunten is uitermate risicovol. Toegang tot de derivatenmarkten, termijncontracten en hefbomen is alleen iets voor de professionele traders. Wil je daadwerkelijk toegang tot deze wilde markten, dan kun je Bitvavo het beste combineren met ByBit. ByBit opereert indirect ook op de Nederlandse markt door de nauwe samenwerking met SATOS in Nederland. ByBit beschikt over zeer liquide spot- en derivatenmarkten voor digitale activa. Voor meer informatie: Bezoek ByBit. Voor meer informatie over Bitvavo, lees de recensie:

Bitvavo – het beste alternatief voor Binance!

Leer meer over Bitvavo en lees onze review:

Zoek je naar een alternatief voor Binance buiten Nederland?

binance alternatief

Ben je op zoek naar de grootste handelsvolumes in EUR/BTC en termijncontracten? In dat geval, kun je het beste de ByBit exchange, KuCoin exchange, Bitfinex exchange of de Kraken exchange evalueren. Kraken heeft internationaal gezien de beste reputatie. Verder kan ook de Gemini Exchange worden bekeken, maar dan kun je deze het beste combineren met een Wise rekening en daar een lokale Amerikaanse rekening aanmaken om zodoende makkelijker geld te kunnen storten en op te nemen bij Gemini. Dit is wellicht omslachtig. Kraken heeft een samenwerking met de Fidor Bank waardoor het storten en opnemen van euro’s zeer gemakkelijk en snel verloopt. Het nadeel van Kraken is wel dat deze beschikt over een klein aanbod. Bovendien beschikken deze Amerikaanse alternatieven ook niet over een registratie bij DNB.

Een andere goede exchange die tzt zeker een registratie van de DNB zal verkrijgen is Bitpanda. Bitpanda is een prima alternatief voor Binance. Het bedrijf staat bekend om altijd eerst goed samen te werken met de lokale regelgevers. Verder ondersteunt Bitpanda iDEAL en is het bovendien een zeer compleet beleggingsplatform waar je o.a. ook aandelen en ETF’s kunt kopen. Bitpanda beschikt verder ook over Crypto Index fondsen. Bitpanda heeft het hoofdkantoor in Wenen gevestigd. Voor meer informatie: Lees hier onze Bitpanda Review

Bitpanda Exchange Wenen

+ complete digitale betalings- beleggingsdienst met Visa Card integratie
+ Bitpanda Crypto Indices – automatisch beleggen in crypto
+ Bitpanda Savings plan – automatisch sparen in crypto
+ Bitpanda Pro – crypto exchange voor professionele traders

Conclusie: beste alternatief voor Binance?

ByBit is het cryptoplatform dat het beste vergelijkbaar is met Binance. ByBit kan desalniettemin het beste worden gecombineerd met een Bitvavo rekening. Bitvavo volstaat eigenlijk voor de meeste gebruikers. Het handelen op ByBit in o.a. crypto-termijncontracten is uitermate risicovol. De meeste handelaren in crypto activa verliezen geld. We manen onze lezers zich te verdiepen in bitcoin als een belegging. In dat geval volstaat het gebruik van Bitvavo als een alternatief voor Binance. Wil je echt alle toeters en bellen die Binance aanbiedt, dan kun je het beste eens een ByBit rekening evalueren. ByBit heeft een beter VIP-programma dan Binance en rekent de laagste handelskosten. Een ander uitstekend alternatief voor Binance is Kucoin. KuCoin is anno 2023 de derde grootste crypto exchange met vergelijkbare functionaliteit en liquiditeit. Voor meer informatie: KuCoin Review.

Voor een verdere bespreking van alle mogelijke alternatieven, kunnen we onze lezers doorverwijzen naar onze exchange overzichtspagina:

Bitvavo – een echt compleet alternatief voor Binance!

Je tegoeden staan veilig en vertrouwd bij een bedrijf in Nederland. Daarnaast is er nu een actie waardoor je de eerste €1.000 zonder handelskosten kan verhandelen.

Lees verder

Chainlink´s adoptie voor tokenization van real world assets RWA door DTCC & JPMorgan

Chainlink speelt in een steeds belangrijkere rol in de tokenization van real world assets. Vorige week heeft Chainlink deelgenomen aan een pilot met grote financiële spelers als JPMorgan, BNY Mellon & meer. De pilot focust op de tokenization van fondsen. Chainlink neemt deel aan tokenization pilot met financiële reuzen als de DTCC en JPMorgan Chainlink […]

May 26, 2024
3 min

Het 2024 cryptobeleid van de aankomende president van de USA? Trump is pro-bitcoin & crypto

De aankomende President van de USA en zijn Amerikaanse crypto beleid. Wat kunnen we verwachten? In november zijn de verkiezingen in de VS. De spannende race gaat tussen Trump en Biden. Het wordt het interessant hoe het Amerikaanse crypto beleid zal worden onder de winnaar van de verkiezingen. De ene ex-President Trump is pro-crypto. De […]

May 26, 2024
6 min

Amerikaanse Ethereum ETH ETF goedgekeurd door de SEC

De SEC geeft groen licht en keurt eerste Amerikaanse spot Ethereum (ETH) ETF goed! What a difference a day makes zullen we maar zeggen.. Een bizarre wending en totaal tegen alle verwachtingen in keurt de Securities and Exchange Commission, onder leiding van Gary Gensler, de allereerste Amerikaanse spot ETH ETF goed! Niet lang geleden zat […]

May 24, 2024
4 min