Beste alternatief voor binance

Binance alternatief? Op zoek naar een andere exchange voor Binance

Jan 19, 2023
Aanbieding: 

Is er een goed alternatief voor de Binance exchange? Er zijn een aantal aanleidingen waarom vooral Nederlandse gebruikers zoeken naar een goed en betrouwbaar alternatief voor Binance.

alternatief voor binance exchange

In de eerste plaats, Binance opereert illegaal zonder registratie in Nederland. De Nederlandsche Bank heeft een waarschuwing uitgebracht gericht aan Binance en in feite ook haar Nederlandse gebruikers. Binance handelt in strijd met de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft). Dit betekent dat Nederlandse klanten mogelijk in de problemen kunnen komen. Het is beter voor een Nederlander om op een gereguleerde Nederlandse exchange te handelen of in ieder geval daar de fiat-gateway naar de cryptomarkten goed op te zetten.

bitvavo alternatief binance

Het beste Nederlandse alternatief voor Binance is de Bitvavo handelsbeurs in Amsterdam. Bitvavo geeft toegang tot een liquide euro-spotmarkt voor bitcoin en de USDT stablecoin. Bitvavo is de beste fiat-gateway voor Nederlandse handelaren. In dit opzicht kan Binance ook als een extra alternatief voor Bitvavo zelf fungeren. De aangekochte USDT of BTC op Bitvavo zou op de handelsrekening van Binance kunnen worden gestort. Zodoende kan de veeleisende handelaar gebruik maken van de ongeëvenaarde wilde liquide cryptomarkten van Binance. Binance is verder als een alternatief voor Bitvavo te beschouwen om verder toegang te krijgen tot alle margin, yield farming en futures trading mogelijkheden. Nederlandse professionele handelaren combineren daarom wel eens een Binance met een Bitvavo rekening. Wil je op dit veeleisende gebied (termijncontracten, hefbomen, margin, liquide altcoin markten, etc.) een daadwerkelijk gelijkwaardig Binance alternatief gebruiken, dan kun je het beste de vertrouwde cryptoplatforms van Bitfinex of Kraken eens testen. Het zijn twee oude exchange rotten die hun sporen hebben verdiend.

Een tweede reden waarom beleggers zoeken naar een alternatief voor Binance is niet alleen dat de DNB, maar ook andere toezichthouders Binance in het buitenland het leven zuur maken. Dit schept onrust, wanneer krijgt Binance weer een nieuwe waarschuwing of rechtszaak op de mat. De nieuwe KYC-procedures die Binance aan het implementeren is en telkens moet aanpassen is een aanleiding. Binance heeft de intentie om te voldoen aan alle lokale wetgeving, echter dit is een lang proces, waarbij er veel mis kan gaan, onder meer een strikte KYC-procedure. Deze kan voor een klant mogelijk veel overlast zorgen, vooral omdat de klantenondersteuning van Binance vaak overbelast is. Dit kan tot veel frustraties zorgen en maakt het voor vele Binance gebruikers niet meer veel uit.

Een derde reden dat er werd gezocht naar een alternatief voor Binance was de 2019 hack bij Binance. 7000 Bitcoin (37 miljoen euro) werd toen bij Binance gestolen. Binance had toentertijd het storten en opnemen op de handelsomgeving moeten stil leggen om te kunnen herstellen van de hack. Handelaren waarom daarom op zoek naar een alternatief voor de Binance exchange. De reputatie van Binance liep toen een deuk op. Sindsdien heeft Binance veel geleerd en haar veiligheidstandaarden flink aangepast. Voor meer informatie: Binance exchange review.

Welk alternatief voor de Binance exchange heeft onze voorkeur?

Dit is niet zo makkelijk om meteen vast te stellen. Binance behoort tot de grootste cryptovaluta exchange ter wereld met een goede reputatie als het gaat om het waarborgen van de veiligheid van haar gebruikers. Binance heeft goed crisismanagement en heeft bewezen te leveren wanneer het er toe doet. Binance kan snel miljarden dollars in opnames of storting verwerken. Zo, zal Binance zeker er alles aan doen om ook een registratie te krijgen in Nederland… echter dat is niet zo makkelijk voor elkaar te krijgen en wellicht niet eens een prioriteit voor Binance. Nederlandse gebruikers kunnen beter geen risico nemen. Gelukkig, is er voor Nederlanders een goed alternatief voor Binance.

De beste Binance alternatief in Nederland:

Bitvavo in Amsterdam, is een goed alternatief voor Binance. Bitvavo beschikt over een geavanceerd handelsplatform die de ervaren handelaar zal bekoren. Het handelsplatform beschikt over vele verschillende cryptomunten die voor een maximale handelscommissie van 0.25% verhandeld kunnen worden. Verder is het voor de handelaar zeer gemakkelijk dat Bitvavo handelsparen aanbiedt in euro’s. Bitvavo is een zogenaamde fiat-gateway en een Nederlandse handelaar kan makkelijk de rekening voorzien van euro’s met een iDEAL overboeking. De handelaar beschikt ook over Nederlandse ondersteuning en kan er zeker van zijn dat de architectuur van de exchange is opgezet volgens de beste maatstaven. Nederland is een uitstekend ICT-land en Bitvavo heeft een veilig en prima werkend handelsplatform opgezet.

Hier is een vergelijking tussen Binance vs Bitvavo:

BinanceBitvavo
Vestigingsplaats Hong Kong Amsterdam
Klantenservice 24/7 live chat and email.
Engelse ondersteuning
09:00 – 22:00 live chat en/of e-mail.
Nederlandse ondersteuning
Betaalmethodes Alleen cryptovaluta SEPA, iDeal, Bancontact, Giropay, Sofort
Fiat GatewayNeeJa
Handelsparen EURONeeJa
Stortingskosten Nee Nee
Handelskosten 0.02 – 0.10% -0.05 – 0.25%
Opname kosten Ja Ja
Aanbod 100+ crypto 50+ crypto
Update Augustus 2021: Binance opereert illegaal in Nederland volgens DNB.

Conclusie van bovenstaande vergelijking:

Het belangrijkste nadeel van Bitvavo in vergelijking met Binance is dat Bitvavo als alternatief voor Binance een behoorlijk kleiner aanbod heeft in cryptomunten en tokens. De liquiditeit van Binance is gewoon enorm. Niettemin, Bitvavo beschikt over de belangrijkste cryptomunten en de handelscommissie voor de grote handelaren zal uiteindelijk nauwelijks hoger uitvallen. Verder staan hiervoor belangrijke voordelen tegenover. De belangrijkste is natuurlijk dat Bitvavo legaal opereert aangezien het beschikt over een DNB-registratie. Bitvavo biedt een handelaar over de beste fiat-gateway om euro´s om te zetten naar bitcoin of USDT. Dat is voor de meeste gebruikers voldoende. Het handelen in cryptomunten is uitermate risicovol. Toegang tot de derivatenmarkten, termijncontracten en hefbomen is alleen iets voor de professionele traders. Voor meer informatie over Bitvavo, lees de recensie:

Bitvavo – het beste alternatief voor Binance!

Leer meer over Bitvavo en lees onze review:

Zoek je naar een alternatief voor Binance buiten Nederland?

kraken als alternatief voor Binance

Ben je op zoek naar de grootste handelsvolumes in EUR/BTC en termijncontracten? In dat geval, kun je het beste de ByBit exchange, Bitfinex exchange of de Kraken exchange evalueren. Kraken heeft internationaal gezien de beste reputatie. Verder kan ook de Gemini Exchange worden bekeken, maar dan kun je deze het beste combineren met een Wise rekening en daar een lokale Amerikaanse rekening aanmaken om zodoende makkelijker geld te kunnen storten en op te nemen bij Gemini. Dit is wellicht omslachtig. Kraken heeft een samenwerking met de Fidor Bank waardoor het storten en opnemen van euro’s zeer gemakkelijk en snel verloopt. Het nadeel van Kraken is wel dat deze beschikt over een klein aanbod. Bovendien beschikken deze Amerikaanse alternatieven ook niet over een registratie bij DNB.

Een andere goede exchange die tzt zeker een registratie van de DNB zal verkrijgen is Bitpanda. Bitpanda is een prima alternatief voor Binance. Het bedrijf staat bekend om altijd eerst goed samen te werken met de lokale regelgevers. Verder ondersteunt Bitpanda iDEAL en is het bovendien een zeer compleet beleggingsplatform waar je o.a. ook aandelen en ETF’s kunt kopen. Bitpanda beschikt verder ook over Crypto Index fondsen. Bitpanda heeft het hoofdkantoor in Wenen gevestigd. Voor meer informatie: Lees hier onze Bitpanda Review

Bitpanda Exchange Wenen

+ complete digitale betalings- beleggingsdienst met Visa Card integratie
+ Bitpanda Crypto Indices – automatisch beleggen in crypto
+ Bitpanda Savings plan – automatisch sparen in crypto
+ Bitpanda Pro – crypto exchange voor professionele traders

Voor een verdere bespreking van alle mogelijke alternatieven, kunnen we onze lezers doorverwijzen naar onze exchange overzichtspagina:

Bitvavo – een echt compleet alternatief voor Binance!

Je tegoeden staan veilig en vertrouwd bij een bedrijf in Nederland. Daarnaast is er nu een actie waardoor je de eerste €1.000 zonder handelskosten kan verhandelen.

Lees verder

Waarom zou ik overstappen van Litebit naar Bitvavo?

Litebit stopt; zal ik nu dan overstappen van Litebit naar Bitvavo? Waarom zou ik van mijn Litebit rekening overstappen naar een nieuwe Bitvavo rekening? Dit is een belangrijke vraag voor vooral de vele Litebit klanten. LiteBit, de oudste cryptobroker van Nederland maakte namelijk op 23 mei 2023 bekend dat ze ermee gaan stoppen. Het gaat […]

May 24, 2023
5 min

First Republic Bank is failliet – FDIC en JPMorgan Chase nemen de bank over

De Amerikaanse bankencrisis is nog niet voorbij. De derde Amerikaanse First Republic Bank verkeert in grote problemen en is op weg naar een faillissement. Update 01.05.2023: First Republic Bank is omgevallen en bankroet. De Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) heeft ingegrepen en zal als curator de bank moeten afwikkelen. Om de markt verder te sussen […]

May 1, 2023
4,5 min

Withney Webb over de netwerkcorruptie in de VS, Jamie Dimon en CBDC´s

We willen onze lezers wijzen op het opzienbarend onderzoek van Whitney Webb. Ze is onderzoeksjournalist, schrijver, podcaster en onderzoeker bij Unlimited Hangout. Ze houdt zich voornamelijk bezig met inlichtingen, technologie, bewaking en burgerlijke vrijheden. Net zoals Hester Bias de netwerkcorruptie in het Nederlandse financiële systeem heeft onderzocht en bespreekt in haar boek Worst Bank Scenario, […]

Apr 17, 2023
2 min