bitvavo exchange

Is de Bitvavo exchange betrouwbaar?

Jul 3, 2020
Aanbieding: 

Samenvatting: we hebben de ontwikkeling van Bitvavo sinds haar oprichting gevolgd. Bitvavo bewijst weer dat Nederland een baanbrekend land is op het gebied van de ontwikkeling van uitstekende fintech en cryptovaluta dienstverleningen.

bitvavo

Bitvavo heeft gewerkt aan de verwezenlijking van een mooie crypto-handelsbeurs in Amsterdam. De handelsomgeving is geschikt is voor zowel een beginnende als een ervaren trader. Bitvavo is de eerste, goedkoopste en beste crypto exchange platform in Nederland met een eigen orderboek en een groot aanbod van cryptovaluta. Bitvavo is verder gemakkelijker in gebruik en goedkoper dan de internationale concurrentie zoals Coinbase Pro en Binance.

bitvavo exchange platform interfaces

Bitvavo beschikt over twee verschillende interfaces. Een basisinterface voor de beginner en een geavanceerde interface voor de ervaren handelaar met o.a. uitgebreide handelsgrafieken en een gevisualiseerd orderboek. Hierboven in de screenshot kun je een impressie zien over hoe de twee verschillende Bitvavo interfaces er uit zien. Verder beschikt Bitvavo over een mooie smartphone app voor Android en IOS.

Gemakkelijk, direct en goedkoop Bitcoin (BTC) kopen met iDEAL is nu voor iedereen in Nederland een koud kunstje geworden dankzij het goede werk van het team achter Bitvavo.

stekking bitcoin sats

Opgelet! We raden Bitvavo aan voor de verkoop en aankoop van bitcoins, niet de actieve handel van andere crypto’s. Leer eerst alles over bitcoin voordat je gaat beleggen of handelen in andere risicovolle crypto projecten. Bij Bitvavo kun je gemakkelijk en zeer goedkoop bitcoins kopen, maar laat je niet meteen verleiden om andere coins te kopen. Voor meer informatie: Beste Bank startersgids!

bitvavo voordelen

Aanbevolen methode: koop alleen bitcoins met behulp van een euro cost averaging tactiek 1 1. Euro cost averaging (eca) is een beleggings tactiek waarmee het marktrisico beperkt wordt door het systematisch aankopen van Bitcoin met eenzelfde bedrag over regelmatige tijdstippen gedurende een lange periode. Bijvoorbeeld: je investeert elke week zonder emotie € 100,- in Bitcoin ongeacht wat de koers van dat moment is. × bij Bitvavo. Laat verder de aangekochte bitcoins niet te lang staan op de beurs; zet het gedeelte dat je niet verhandelt op de beurs veilig op je eigen hardware wallet.

Wat zijn andere voordelen van Bitvavo

bitvavo betrouwbaar

Bitvavo biedt verder ongekend gebruikersgemak. Met iDEAL kan een klant direct euro’s op de Bitvavo rekening storten om zo voordelig bitcoin te kopen, te beheren en zeer voordelig te verhandelen vanuit een overzichtelijke en veilige handelsomgeving. Wat hierbij belangrijk is om te beseffen is dat Bitvavo alle tegoeden van haar klanten heeft afgescheiden van haar werkzaamheden door de toevoeging van een aparte stichting: Stichting Bitvavo Payments.

Het geld van de klanten staat hier veilig ook in het onwaarschijnlijke geval het bedrijf Bitvavo B.V. failliet zou worden verklaard. Deze structuur maakt het mogelijk dat je niet alleen makkelijk, maar ook veilig bij Bitvavo cryptovaluta kunt verhandelen en bewaren. Het overzicht voor de gebruiker wordt bewaard door mooie grafieken en een strak dashboard vanwaaruit ieder kan handelen vanuit de interface van voorkeur. Bekijk het eens zelf met de volgende aanbieding: registreer je gratis en handel nu ook nog eens tot € 1000,- zonder handelskosten!

Registeer je gratis!

+ verifieer de rekening (id-controle)
+ verkrijg tot € 1000 zonder handelskosten, daarna voor zeer lage 0,25 % (max.) handelscommissie.

De Bitvavo App

Bitvavo rekeninghouders kunnen ook altijd en overal bij hun account komen met behulp van de Bitvavo app die zowel voor iOS en Android apparaten beschikbaar is. De app biedt haar gebruikers nog meer gebruiksgemak om onder meer gemakkelijk met behulp van de smartphone bitcoins bij te kopen of te verkopen. Deze mooie en veilige smartphone app is ontwikkeld om elke handelaar tevreden te stellen als het gaat om snelheid, eenvoud, stabiliteit, veiligheid en gebruiksgemak. Je kunt vanuit de Bitvavo smartphone app gemakkelijk alerts instellen voor bepaalde koersdoelen. Zodra de koers van Bitcoin een bepaalde prijs bereikt, krijg je een notificatie. Bekijk het eens zelf…

Hoe verhoudt de Bitvavo exchange zich tot andere diensten in Nederland?

De meeste Nederlandse dienstverleners op het gebied van het kopen/verkopen van cryptovaluta opereren als een makelaar of wisselkantoor. Ze kopen de cryptovaluta goedkoop in bij de grote internationale exchanges en verkopen deze door aan de klanten via een mooie interface en gemakkelijk te gebruiken dienstverlening. Ze rekenen hiervoor een omwisselcommissie die varieert tussen de 1 en 3 procent. Dit is niet het geval bij Bitvavo.

bitvavo alternatief

Bitvavo heeft geïnvesteerd in de ontwikkeling van een volwaardige Nederlandse crypto exchange. Dit wil zeggen dat het handelsplatform beschikt over een eigen orderboek met een automatische order matching systeem voor het afwikkelen van de koop/verkoopopdrachten van de gebruikers. De Bitvavo crypto exchange heeft hierdoor de volgende voordelen ten aanzien van andere dienstverleners:

✓ Handelen op de Bitvavo exchange is zeer goedkoop. Tegen transactiekosten tussen de 0,00% – 0,25% naar gelang de volumes kan er goedkoop gehandeld worden.
✓ Orders kunnen worden uitgevoerd voor een ongelimiteerd bedrag.
✓ Orders kunnen worden uitgevoerd op vooraf ingestelde bedragen (limiet orders).
✓ Geautomatiseerd handelen d.m.v. een beschikbare API is ook mogelijk op de Bitvavo exchange.

Dit is zijn een aantal belangrijke pluspunten en doordat een rekeninghouder kan kiezen tussen twee verschillende interfaces, is vooral het gebruiksgemak van de beginner gewaarborgd zonder dat deze daarvoor meer hoeft te betalen.

Begin je reis bij bitvavo!

– Handel vertrouwd in 50+ crypto’s!
– Handel goedkoop 0,00% – 0,25%!

Ondersteunt Bitvavo een trading bot?

Bitavo biedt ondersteuning voor de beste Nederlandse trading bot, de Crypto Hopper. Bitvavo en Crypto Hopper hebben een goede samenwerking. Door deze samenwerking kunnen Bitvavo-gebruikers crypto-handelsstrategieën toepassen dankzij de implementatie van deze geautomatiseerde handels-bot, zodat gebruikers 24/7 met ongeëvenaard gemak kunnen profiteren van handelsmogelijkheden. Voor meer informatie: Cryptohopper en Bitvavo.

Verder wordt Bitvavo ook ondersteund door CCXT en CCXT Pro, dit is een van de meeste gebruikte open-source trading API die JavaScript / Python / PHP ondersteunt. Ten slotte kunnen klanten ook gebruiken maken van de PassiveCrypto bot voor het automatisch balanceren van een crypto-beleggingsportefeuille.

Ondersteunt Bitvavo een DCA tool?

Zoals eerder al aangekaart, raden we onze lezers aan om bitcoins te kopen met behulp van een Dollar Cost Averaging methode. Om dit rationeel en consequent te doen is het inzetten van een tool handig. Zeker, een belegger kan gebruik maken van een trading bot, maar deze kosten geld. Er is een gratis Bitcoin DCA tool die door een Nederlandse ontwikkelaar is gemaakt om via Bitvavo op vaste tijdpunten bitcoins te kopen en op te nemen naar je eigen Bitcoin wallet. Het tooltje maakt een verbinding via de API van de Bitvavo exchange. Op die manier zorgt deze DCA-tool er voor dat er terugkerende kooporders en Bitcoin opnames kunnen plaatsvinden van jouw Bitvavo account naar jouw Bitcoin wallet. Je moet dan overigens wel over een geverifieerd account beschikken bij Bitvavo. Het is helaas wel even pielen om het goed op te zetten.

Ondersteunt Bitvavo beheerd beleggen?

Bitvavo heeft een unieke samenwerking met Yieldt een vermogensbeheerder die gespecialiseerd is in het bieden van een oplossing voor het beheerd beleggen in cryptovaluta. Vanuit de Bitvavo handelsrekening kunnen de experts van Yieldt automatisch een gediversifieerde portefeuille voor je beheren. De doelstelling is om het rendement van de Bitcoin prijs index te overtreffen! Voor meer informatie: Yieldt Review of maak een handelsrekening aan bij Bitvavo.

Beheerd beleggen met Bitvavo!

– Handel vertrouwd in 50+ crypto’s!
– Handel goedkoop 0,00% – 0,25%!
– Handel met behulp van de Yieldt experts!

Is de Bitvavo exchange betrouwbaar en veilig?

Bitvavo voldoet aan de geldende anti-witwasrichtlijnen (AMLD4/5) en werken samen binnen de VBNL aan de ontwikkeling van een gezonde Bitcoinsector in Nederland onder toezicht van de Nederlandsche Bank.

Bitvavo biedt een enorm gebruiksgemak. Normaal gesproken is er een aparte wallet vereist voor iedere cryptovaluta. Bitvavo beheert deze voor je en slaat deze op in offline portemonnees. Deze zijn afgesloten van het internet en daardoor niet te hacken. Alleen de belangrijkste personen binnen het bedrijf hebben toegang tot  deze offline opslaglocatie. Dit is een veilige en bekende beveiligingsmethode die bij elke handelsbeurs wordt toegepast, maar je moet wel beseffen dat je niet zelf de uiteindelijke controle hebt over de gekochte cryptovaluta. De sleutels zijn in handen van Bitvavo. Het is te beschouwen als een crypto bank waar je de beveiliging in feite uitbesteedt aan een derde partij.  Bitvavo doet dit voor haar rekeninghouders volgens de normen goed en gedegen.

Bitvavo heeft ook de rekeningen voorzien van belangrijke veiligheidsmaatregelen die de gebruiker zelf moet instellen zoals twee-factor authentificatie. Je bent zelf verantwoordelijk dat je twee-factor authenticatie inschakelt en dat je een uniek wachtwoord gebruikt voor je rekening. Neem zelf ook verantwoordelijkheid voor de veiligheid van je rekening.

Bitvavo beschermt haar rekeninghouders ook voor een mogelijk faillissement. Om dit mogelijk te maken is er een stichting opgezet: Stichting Bitvavo Payments. Alle valuta transacties en het totaal beheerde vermogen worden geregeld door deze derde partij en niet door de onderneming, Bitvavo B.V., zelf. Deze doordachte opzet in combinatie met een officiële registratie bij de Nederlandsche Bank maakt van Bitvavo een vertrouwde partij. Vandaar, Bitvavo is betrouwbaar en veilig. Het betekent wel voor de klant dat de handelsrekening moet worden geverifieerd.

Waarom is de Bitvavo account verificatie nodig?

In het licht van bovenstaande, dat Bitvavo een professionele bedrijfsvoering en dienst heeft opgezet en onder toezicht staat van de Nederlandse Bank, is Bitvavo wettelijk verplicht om ieders identiteit te verifiëren. Vandaar, voor stortingen en opnames van euro’s en digitale valuta zal gevraagd worden om een identiteitsbewijs. Er zit geen limiet meer op het handelen zelf, dus wanneer een klant voor bijvoorbeeld 4000 euro overboekt om Bitcoin aan te schaffen, kan er vervolgens onbeperkt mee gehandeld worden. Dit kan allemaal zonder identiteitsverificatie. Niettemin, elke nieuwe gebruiker zal één van de volgende documenten moeten aanleveren voordat er gehandeld kan worden:

 • Een scan van het paspoort (de pagina met uw persoonsgegevens) of
 • De voor- en achterzijde van het identiteitsbewijs

Gelukkig is het doorlopen van deze verificatieprocedure zeer eenvoudig.

Begin je reis bij bitvavo!

– Handel vertrouwd in 50+ crypto’s!
– Handel goedkoop 0,00% – 0,25%!

Andere veel voorkomende vragen over de Bitvavo Exchange:

Welke dienstverlening biedt dan Bitvavo precies aan? Hoe werkt het concreet?

Bitavo biedt een makkelijkere manier aan om cryptovaluta te verhandelen vanuit een handelsomgeving. Nederlanders kunnen gemakkelijk met iDEAL euro’s storten op de handelsrekening en meteen aan de slag.  Voor Belgische klanten is het gebruik van Bankcontact gratis, waardoor tegoeden zonder kosten op de handelsrekening kunnen worden gestort.

Een concreet voorbeeld over hoe het handelsplatform van Bitvavo werkt is dat het zeer gemakkelijk is om Ripple (XRP) te kopen en veilig op te slaan. Nadat je met iDEAL euro’s op je handelsrekening hebt gestort, kun je via de dashboard Ripple XRP in het lijstje van crypto’s opzoeken en klikken op kopen. Je geeft vervolgens aan voor hoeveel euro’s je XRP wenst te kopen en de actuele koers met de hoeveelheid XRP wordt automatisch getoond. Wanneer er op Doorgaan wordt geklikt, zal de order worden verwerkt en de XRP direct worden bijgeschreven op je Ripple wallet bij Bitvavo.

Bovenstaande voorbeeld geeft aan dat Bitvavo uitermate geschikt is voor de beginnende cryptobelegger. Bovendien, voor het verwerken en scheiden van de klanten tegoeden is er een aparte stichting opgezet geworden. De klantentegoeden zijn afgeschermd, offline opgeslagen en beveiligd. Zorg er wel voor dat je de eigen handelsrekening bij Bitvavo met tweede-factor authentificatie veilig vergrendeld.

Welke andere cryptovaluta kan ik verhandelen op de Bitvavo exchange?

De Bitvavo exchange heeft een imposante aanbod van meer dan 50 cryptomunten en tokens. Hier volgt een kleine selectie: – Ripple XRP, – Bitcoin BTC, – Litecoin LTC, – Neo, – Ada (Cardano), – XLM (Stellar), – ETH (Ethereum), – Xem (NEM), – Qtum, -Verge, – EOS, – Lisk LSk – Steem (STEEM), – Decred (DCR), – IOTA (MIOTA), – VeChain (VEN), – OmiseGO (OMG),  – ICON (ICX), – Zilliqa (ZIL), – Aeternity (AE), – 0x (ZRX), – Golem (GNT), – Status (SNT), – Waltonchain (WTC), – IOS Token (IOST), – Aion (AION), – Basic Attention Token (BAT), – Loopring (LRC), – Aelf (ELF), – CyberMiles (CMT), – Substratum (SUB), – Storm (STORM), – Request Network (REQ), – Aragon (ANT) – DigiByte (DGB) – Tron (TRX), Holo, Enjin etc.

Inderdaad, dit is een indrukwekkende reeks van cryptovaluta. Bovendien, je kunt hier makkelijk een gediversifieerd cryptocurrency portefeuille samenstellen en beheren vanuit een rekening en handelsomgeving. Hierbij is het ook belangrijk om te beseffen dat je bij Bitvavo kleine hoeveelheden of te wel fracties van een cryptovaluta kunt kopen. Je kunt gewoon met een aantal tientallen euro’s fracties van een Bitcoin of Litecoin kopen. Zo kun je gemakkelijk bij Bitvavo met kleine middelen beginnen met het voordelig kopen van verschillende cryptomunten. Hoewel we onze lezers willen aanbevelen om eerst met bitcoin te beginnen en vooral bitcoins te verzamelen.

bitvavo crypto exchange

Bitvavo maakt een zorgvuldige selectie van goede crypto projecten. Twijfel je over welke crypto projecten en munten bij Bitvavo een belegging waard zijn?

 1. Open gratis een handelsrekening bij Bitvavo
 2. Vraag vervolgens ons crypto investeringsrapport aan of maak gebruik van Yieldt.
 • Vuistregel: koop/verkoop alleen bitcoins bij Bitvavo. Aangezien de hele opkomende crypto finance sector uiteindelijk afhankelijk is met het succes van Bitcoin’s monetaire waardepropositie.
 • Tip: combineer Bitvavo met Bunq, de bitcoin-vriendelijke disruptor bank van Nederland.

Bitvavo – wat zijn de kosten?

Wat zijn de Bitvavo handelskosten precies? Het handhaven en openen van een rekening is gratis en kosten voor het uitvoeren van handelstransacties liggen zeer laag. De commissies die Bitvavo rekent over een handelstransactie zullen tussen de 0,00% – 0,25% liggen waardoor het niet meer interessant is om op ongereguleerde pure crypto exchanges zoals Binance te handelen. Voor een daghandelaar die wil werken met hefbomen en termijncontracten (options & futures) kan de dienst van Bitvavo worden gekoppeld met die van Deribit. Hieronder is een overzicht van de kosten die Bitavo automatisch in rekening brengt bij het uitvoeren van een handelstransactie:

VOLUME (30D) ?TAKER KOSTEN ?MAKER KOSTEN ?
€ 0+0.25%0.20%
€ 50 000+0.24%0.15%
€ 100 000+0.22%0.10%
€ 250 000+0.20%0.06%
€ 500 000+0.18%0.03%
€ 1 000 000+0.16%0.01%
€ 2 500 000+0.14%-0.01%
€ 5 000 000+0.12%-0.03%
€ 10 000 000+0.10%-0.05%
Bezoek Bitvavo voor meer informatie!

Voor wie is Bitvavo het beste geschikt? 

Bitvavo is geschikt voor zowel de beginner als de actieve cryptocurrency traders die opereren met kleine marges. Verder is de opzet ideaal voor de beginnende belegger die cryptovaluta voor een langere termijn koopt. Het is wel zo dat de Bitvavo crypto exchange pas net klaar is en misschien nog niet beschikt over alle gewenste toeters en bellen voor een professionele daghandelaar. Bitavo faciliteert geen handel in termijncontracten en het gebruik van hefbomen. Dit raden we trouwens af aangezien termijncontracten en hefbomen groter risico’s betekent op het maken van verliezen. De handelaar die zoekt naar termijncontracten en hefbomen kan Bitvavo het beste combineren met Binance, Huobi Pro of Kraken en Deribit. Niettemin, Bitvavo is vanwege de lage kosten een prima alternatief voor Binance, Kraken en Coinbase Pro. Voor meer informatie verwijzen we de lezer naar onze selectie van de beste cryptocurrency exchanges!

Is er een gemakkelijker alternatief voor Bitvavo?

bitvavo exchange review

Wanneer je zorgen maakt over de veiligheid en opslag van de aangekochte bitcoins op een exchange dan zou je de Blox app eens kunnen testen. De Blox app maakt het mogelijk om met bitcoins te handelen zonder dat er een gevaar bestaat dat deze worden gestolen aangezien de bitcoins niet worden beheerd door de gebruiker, maar in dit geval Blox. Blox opereert hier als een broker met een custodial wallet oplossing die direct is gekoppeld aan een bankrekening. Dit betekent dat de gebruiker geen bitcoins kan opnemen naar een eigen Bitcoin wallet, alleen euro’s kan opnemen en een hogere handelscommissie betaald. Een andere goede optie als je niet veel handelt in bitcoins, maar wel de controle wilt hebben over je eigen bitcoins, is de makelaarsdienst van BTCDirect.

Bitvavo vs Litebit?

Een ander Nederlands alternatief en een concurrent van Bitvavo is Litebit. Bitvavo is een nieuw alternatief voor Litebit gebruikers. Litebit biedt ook veel verschillende cryptovaluta aan en ook andere features, zoals een aparte crypto-portefeuille, maar beschikt niet over een eigen interne orderboek en crypto-handelsbeurs. Litebit is daardoor duurder in gebruik. Dit komt doordat Litebit opereert als een cryptocurrency broker en wisselkantoor. Bitvavo is een cryptovaluta handelsbeurs. In ieder geval, mocht je tijd hebben, is het niet onverstandig om beide diensten met elkaar te vergelijken. Voor meer informatie: Litebit Review.

Concluderende opmerkingen over de Bitvavo exchange:

bitvavo review

Ondanks het feit dat Bitvavo een nieuwe speler is op de Nederlandse markt van cryptobeurzen, is het een van de meest goed doordachte dienstverlening die veel heeft geleerd van Litebit en haar klanten. Bitvavo is gemakkelijker in gebruik en is het een van de eerste professionele Nederlandse exchanges met zeer lage kosten en ingebouwde crypto wallets zoals een Ripple XRP wallet. Het biedt beginnende beleggers een makkelijk te gebruiken multi crypto wallet aan van waaruit gemakkelijk de gewenste cryptovaluta voordelig kan worden verhandeld. Deze praktijk raden we af. Het beste is om eerst bij Bitcoin te beginnen alvorens te handelen met meer risicovolle projecten.

Verder wordt het vermogen van de klanten afgeschermd van het bedrijf door de toevoeging van een stichting. Dit maakt van Bitvavo een betrouwbare en veilige handelsbeurs. Een beurs die volop in ontwikkeling is en waarvan we nog veel meer van kunnen verwachten.

Onze eigen ervaringen met Bitvavo zijn zeer positief en we maken er sinds de lancering van het online platform er al van gebruik. We zijn zeer benieuwd hoe de Bitvavo exchange zich verder zal ontwikkelen, maar de leiding kijkt verder dan Nederland en heeft internationale ambities!

We kunnen iedereen aanraden om een gratis handelsrekening te openen bij Bitvavo en de identiteitsverificatie procedure af te ronden.

Conclusie

Waarom de Bitvavo exchange?

 • Veilig, vertrouwd gereguleerd Nederlands bitcoinbedrijf
 • Lage handelscommissie = goedkoop!
 • Twee exchange interfaces!
 • Eenvoudig in gebruik!
 • Prima klantenondersteuning!

Klik & Open een handelsrekening!

Afsluitend een aanbeveling: zodra het bedrag dat je belegt in cryptomunten substantieel wordt, is het aan te raden om te kijken naar een hardware wallet zoals de Nano X voor het veilig in eigen beheer opslaan van die muntjes die je spaart voor de lange termijn en niet actief verhandelt op de Bitvavo Exchange.

Ten slotte, is het niet een slecht idee om de Bitvavo handelsrekening te koppelen met een bitcoin-vriendelijke Nederlandse bank: Bunq. Je kunt een mooie winst zonder problemen omzetten naar euro’s en naar je Bung pinpas of Bunq Mastercard sturen.

Gerelateerde verdiepende artikels:

Lees verder

Dwarsdenker Rypke Zeilmaker over de Big Reset

Een tip om te bekijken dit weekend is het volgende gesprek op Blue Tiger Studio met Rypke Zeilmaker. Rypke is een zelfstandig wetenschapsjournalist en adviseur in ecologische zaken. Rypke heeft een enorme schat van kennis over onder meer de actualiteit, de politieke belangen en geopolitieke spelletjes. Hij biedt een volledig ander perspectief over de recente […]

Jul 10, 2020
1 min

Bitcoin is te langzaam!

Is Bitcoin niet te langzaam? Een van de kritieken die vaak op Bitcoin wordt losgelaten is dat het een te traag systeem is om alle wereldwijde transacties te faciliteren. De fout is echter dat men Bitcoin probeert te vergelijken met een betaalprovider zoals bijvoorbeeld Visa, terwijl Bitcoin eerder een vervanger is van het huidige fiat-geldsysteem […]

Jul 9, 2020
2 min

Kan de Federal Reserve Bankroet gaan?

Kan de Federal Reserve bankroet gaan? Dit is een vraag die George Gammon zich stelt in de onderstaande video. Hij heeft een uitstekende analyse gemaakt over hoe de Federal Reserve opereert en op welke manier de Federal Reserve geld verdient voor haar aandeelhouders. De Federal Reserve functioneert nu als een gediversifieerd beleggingsfonds en zal onder […]

Jul 3, 2020
2,5 min