bitvavo exchange

Is de Bitvavo exchange betrouwbaar?

LiberBits
Feb 26, 2018
Aanbieding: 

Samenvatting: we hebben de ontwikkeling van Bitvavo sinds haar oprichting gevolgd. Bitvavo bewijst weer dat Nederland een baanbrekend land is op het gebied van de ontwikkeling van fintech en cryptovaluta dienstverleningen.

bitvavo exchange

Bitvavo heeft gewerkt aan de verwezenlijking van een mooie crypto-handelsbeurs in Amsterdam die zowel geschikt is voor een beginnende als een ervaren trader. Bitvavo is de eerste, goedkoopste en beste crypto exchange platform in Nederland met een eigen interne orderboek en een groot aanbod van cryptovaluta. Het beschikt over twee verschillende interfaces. Een basisinterface voor de beginner en een geavanceerde interface voor de ervaren handelaar met o.a. uitgebreide handelsgrafieken en een gevisualiseerd orderboek. Gemakkelijk, direct en goedkoop Bitcoin (BTC) kopen met iDEAL is nu voor iedereen in Nederland een koud kunstje geworden dankzij het goede werk van Bitvavo. Hieronder in de screenshot kun je een impressie zien over hoe de twee verschillende interfaces er uit zien:

bitvavo exchange platform interfaces

Bitvavo biedt verder ongekend gebruikersgemak. Met iDEAL kan een klant direct euro’s op de Bitvavo rekening storten om zo voordelig de gewenste cryptovaluta te kopen, te beheren en zeer voordelig te verhandelen vanuit een overzichtelijke handelsomgeving. Wat ook belangrijk is voor de klant om te weten is dat Bitvavo de tegoeden van haar klanten heeft afgescheiden van haar bedrijfswerkzaamheden door het toevoegen van een aparte stichting: Stichting Bitvavo Payments. Het geld van de klanten staat hier veilig ook in het onwaarschijnlijke geval het bedrijf Bitvavo B.V. failliet zou worden verklaard. Deze structuur maakt het mogelijk dat je niet alleen makkelijk, maar ook veilig bij Bitvavo cryptovaluta kunt verhandelen en bewaren. Het overzicht voor de gebruiker wordt bewaard door mooie grafieken en een strak dashboard vanwaaruit ieder kan handelen vanuit de interface van voorkeur. Bekijk het eens zelf met de volgende aanbieding: registreer je gratis en handel nu ook nog eens tot € 1000,- zonder handelskosten!

Registeer je gratis!

+ nu tot € 1000,- zonder handelskosten, daarna
voor zeer lage 0,25 % (max.) handelscommissie.

Hoe verhoudt de Bitvavo exchange zich tot andere diensten in Nederland?

De meeste Nederlandse dienstverleners op het gebied van het kopen/verkopen van cryptovaluta opereren als een makelaar of wisselkantoor. Ze kopen de cryptovaluta goedkoop in bij de grote internationale exchanges en verkopen deze door aan de klanten via een mooie interface en gemakkelijk te gebruiken dienstverlening. Dit is sinds 8 maart 2019 niet meer het geval bij Bitvavo. Bitvavo heeft geïnvesteerd in de ontwikkeling van een volwaardige Nederlandse crypto exchange met een eigen orderboek. De Bitvavo crypto exchange heeft hierdoor de volgende voordelen ten aanzien van andere dienstverleners:

✓ Handelen op de Bitvavo exchange is zeer goedkoop. Tegen transactiekosten tussen de 0,00% – 0,25% naar gelang de volumes kan er goedkoop gehandeld worden.
✓ Orders kunnen worden uitgevoerd voor een ongelimiteerd bedrag.
✓ Orders kunnen worden uitgevoerd op vooraf ingestelde bedragen (limiet orders).
✓ Geautomatiseerd handelen d.m.v. de beschikbare API is ook mogelijk op de Bitvavo exchange.

Dit is zijn een aantal belangrijke pluspunten en doordat een rekeninghouder kan kiezen tussen twee verschillende interfaces, is vooral het gebruiksgemak van de beginner gewaarborgd zonder dat deze daarvoor meer hoeft te betalen.

Begin je reis bij bitvavo!

– Handel vertrouwd in 50+ crypto’s!
– Handel goedkoop 0,00% – 0,25%!

bitvavo crypto exchange

Ondersteunt Bitvavo een trading bot?

Bitavo biedt ondersteuning voor de beste Nederlandse trading bot, de Crypto Hopper. Bitvavo en Crypto Hopper hebben een goede samenwerking. Door deze samenwerking kunnen Bitvavo-gebruikers crypto-handelsstrategieën toepassen dankzij de implementatie van deze geautomatiseerde handels-bot, zodat gebruikers 24/7 met ongeëvenaard gemak kunnen profiteren van handelsmogelijkheden. Voor meer informatie: Cryptohopper en Bitvavo.

Ondersteunt Bitvavo beheerd beleggen?

Bitvavo heeft een unieke samenwerking met Yieldt een vermogensbeheerder die gespecialiseerd is in het bieden van een oplossing voor het beheerd beleggen in cryptovaluta. Vanuit de Bitvavo handelsrekening kunnen de experts van Yieldt automatisch een gediversifieerde portefeuille voor je beheren. De doelstelling is om het rendement van de Bitcoin prijs index te overtreffen! Voor meer informatie: Yieldt Review of maak een handelsrekening aan bij Bitvavo.

Beheerd beleggen met Bitvavo!

– Handel vertrouwd in 50+ crypto’s!
– Handel goedkoop 0,00% – 0,25%!
– Handel met behulp van de Yieldt experts!

Andere veel voorkomende vragen over de Bitvavo Exchange:

 • Welke dienstverlening biedt dan Bitvavo precies aan? Hoe werkt het concreet?

Bitavo biedt een makkelijkere manier aan om cryptovaluta te verhandelen vanuit een handelsomgeving. Nederlanders kunnen gemakkelijk met iDEAL euro’s storten op de handelsrekening en meteen aan de slag.  Voor Belgische klanten is het gebruik van Bankcontact gratis, waardoor tegoeden zonder kosten op de handelsrekening kunnen worden gestort.

Een concreet voorbeeld over hoe het handelsplatform van Bitvavo werkt is dat het zeer gemakkelijk is om Ripple (XRP) te kopen en veilig op te slaan. Nadat je met iDEAL euro’s op je handelsrekening hebt gestort, kun je via de dashboard Ripple XRP in het lijstje van crypto’s opzoeken en klikken op kopen. Vervolgens verschijnt er een schermpje zoals hieronder.

bitvavo cryptobeurs review

In het schermpje zoals hierboven geef je aan voor hoeveel euro’s je XRP wenst te kopen en de actuele koers met de hoeveelheid XRP wordt automatisch getoond. Wanneer er op Doorgaan wordt geklikt, zal de order worden verwerkt en de XRP direct worden bijgeschreven op je Ripple wallet bij Bitvavo.

Bovenstaande voorbeeld geeft aan dat Bitvavo uitermate geschikt is voor de beginnende cryptobelegger. Bovendien, voor het verwerken en scheiden van de klanten tegoeden is er een aparte stichting opgezet geworden. De klantentegoeden zijn afgeschermd, offline opgeslagen en beveiligd. Zorg er wel voor dat je de eigen handelsrekening bij Bitvavo met tweede-factor authentificatie veilig vergrendeld.

 • Welke andere cryptovaluta kan ik verhandelen op de Bitvavo exchange?

De Bitvavo exchange heeft een imposante aanbod van meer dan 50 cryptomunten en tokens. Hier volgt een kleine selectie: – Ripple XRP, – Bitcoin BTC, – Litecoin LTC, – Neo, – Ada (Cardano), – XLM (Stellar), – ETH (Ethereum), – Xem (NEM), – Qtum, –Verge, – EOS, – Lisk LSk – Steem (STEEM), – Decred (DCR), – IOTA (MIOTA), – VeChain (VEN), – OmiseGO (OMG),  – ICON (ICX), – Zilliqa (ZIL), – Aeternity (AE), – 0x (ZRX), – Golem (GNT), – Status (SNT), – Waltonchain (WTC), – IOS Token (IOST), – Aion (AION), – Basic Attention Token (BAT), – Loopring (LRC), – Aelf (ELF), – CyberMiles (CMT), – Substratum (SUB), – Storm (STORM), – Request Network (REQ), – Aragon (ANT) – DigiByte (DGB) – Tron (TRX), Holo, Enjin etc.

Inderdaad, dit is een indrukwekkende reeks van cryptovaluta. Bovendien, je kunt hier makkelijk een gediversifieerd cryptocurrency portefeuille samenstellen en beheren vanuit een rekening en handelsomgeving. Hierbij is het ook belangrijk om te beseffen dat je bij Bitvavo kleine hoeveelheden of te wel fracties van een cryptovaluta kunt kopen. Je kunt gewoon met een aantal tientallen euro’s fracties van een Bitcoin of Litecoin kopen. Zo kun je gemakkelijk bij Bitvavo met kleine middelen beginnen met het voordelig kopen van verschillende cryptomunten.

bitvavo crypto exchangeBitvavo maakt een zorgvuldige selectie van goede crypto projecten. Twijfel je over welke crypto projecten en munten bij Bitvavo een belegging waard zijn?

 1. Open gratis een handelsrekening bij Bitvavo
 2. Vraag vervolgens ons crypto investeringsrapport aan of maak gebruik van Yieldt.
 • Wanneer is de Bitvavo account verificatie nodig?

Bitvavo is wettelijk verplicht om ieders identiteit te verifiëren zodra de rekening meer dan €2500 heeft omgezet. Je zult dan één van de volgende documenten moeten aanleveren:

 • Een scan van het paspoort (de pagina met uw persoonsgegevens) of
 • De voor- en achterzijde van het identiteitsbewijs

Gelukkig is het doorlopen van deze verificatieprocedure zeer eenvoudig.

Voor stortingen en opnames van digitale valuta zal gevraagd worden om een identiteitsbewijs. Daar staat tegenover dat het huidige handelslimiet van 2500 euro zonder identiteitsverificatie aangepast wordt naar een limiet op betalingen vanaf de bankrekening van de klant van 5000 euro. Er zit dus geen limiet meer op het handelen zelf, dus wanneer een klant voor bijvoorbeeld 4000 euro overboekt om Bitcoin aan te schaffen, kan er vervolgens onbeperkt mee gehandeld worden. Dit kan allemaal zonder identiteitsverificatie.

 • Is de Bitvavo exchange betrouwbaar en veilig?

Bitvavo biedt een enorm gebruiksgemak. Normaal gesproken is er een aparte wallet vereist voor iedere cryptovaluta. Bitvavo beheert deze voor je en slaat deze op in offline portemonnees. Deze zijn afgesloten van het internet en daardoor niet te hacken. Alleen de belangrijkste personen binnen het bedrijf hebben toegang tot  deze offline opslaglocatie. Dit is een veilige en bekende beveiligingsmethode die bij elke handelsbeurs wordt toegepast, maar je moet wel beseffen dat je niet zelf de uiteindelijke controle hebt over de gekochte cryptovaluta. De sleutels zijn in handen van Bitvavo. Het is te beschouwen als een crypto bank waar je de beveiliging in feite uitbesteedt aan een derde partij.  Bitvavo doet dit voor haar rekeninghouders volgens de normen goed en gedegen.

Bitvavo heeft ook de rekeningen voorzien van belangrijke veiligheidsmaatregelen die de gebruiker zelf moet instellen zoals twee-factor authentificatie. Je bent zelf verantwoordelijk dat je twee-factor authenticatie inschakelt en dat je een uniek wachtwoord gebruikt voor je rekening. Neem zelf ook verantwoordelijkheid voor de veiligheid van je rekening.

Bitvavo beschermt haar rekeninghouders ook voor een mogelijk faillissement. Om dit mogelijk te maken is er een stichting opgezet: Stichting Bitvavo Payments. Alle valuta transacties en het totaal beheerde vermogen worden geregeld door deze derde partij en niet door de onderneming, Bitvavo B.V., zelf. Deze doordachte opzet maakt van Bitvavo een vertrouwde partij. Bitvavo is betrouwbaar en veilig.

Wat zijn de Bitvavo handelskosten en voor wie is de dienst het meest geschikt?

Het handhaven en openen van een rekening is gratis. Niettemin, het bouwen van een goede infrastructuur voor een veilige en makkelijk te gebruiken handelsbeurs voor cryptovaluta komt met een prijskaartje. Voor Bitcoin is er een 1,5 % handelscommissie. Voor andere cryptovaluta is er een 2,5 % handelscommissie. Deze kosten kunnen zeker worden gerechtvaardigd, maar een daghandelaar zal snel afhaken. Vanaf Maart 2019 kunnen ook daghandelaars voor Bitvavo kunnen kiezen aangezien het een Nederlands bedrijf is met een eigen crypto exchange. De commissies zullen tussen de 0,00% – 0,25% liggen waardoor het niet meer interessant is om op ongereguleerde pure crypto exchanges zoals Binance te handelen. Voor een daghandelaar die wil werken met hefbomen kan de dienst van Bitvavo worden gekoppeld met die van Deribit.

Bitvavo vs Litebit?

Een ander Nederlands alternatief en een concurrent van Bitvavo is Litebit. Bitvavo is een nieuw alternatief voor Litebit gebruikers. Litebit biedt ook veel verschillende cryptovaluta aan en ook andere features, zoals een aparte crypto-portefeuille, maar beschikt niet over een eigen interne orderboek en crypto-handelsbeurs. Litebit is daardoor duurder in gebruik. Litebit is een cryptocurrency makelaar (broker) en wisselkantoor. Bitvavo is een cryptovaluta handelsbeurs.  In ieder geval, mocht je tijd hebben, is het niet onverstandig om beide diensten met elkaar te vergelijken. 

Voor wie is Bitvavo het beste geschikt? 

Bitvavo is geschikt voor zowel de beginner als de actieve cryptocurrency traders die opereren met kleine marges. Verder is de opzet  ideaal voor de beginnende belegger die cryptovaluta voor een langere termijn koopt. Het is wel zo dat de Bitvavo crypto exchange pas net klaar is en misschien nog niet beschikt over alle gewenste toeters en bellen voor een professionele daghandelaar. Deze handelaar kan Bitvavo het beste combineren met Binance of Huobi Pro of Kraken en Deribit. Niettemin, Bitvavo is een prima alternatief voor Binance en Kraken. Voor meer informatie verwijzen we de lezer naar onze selectie van de beste cryptocurrency exchanges!

Concluderende opmerkingen over de Bitvavo exchange:

Ondanks het feit dat Bitvavo een nieuwe speler is op de Nederlandse markt van cryptobeurzen, is het een van de meest goed doordachte dienstverlening die veel heeft geleerd van Litebit en haar klanten. Bitvavo is gemakkelijker in gebruik en is het een van de eerste professionele Nederlandse exchanges met zeer lage kosten en ingebouwde crypto wallets zoals een Ripple wallet. Het biedt beginnende beleggers een makkelijk te gebruiken multi crypto wallet aan van waaruit gemakkelijk de gewenste cryptovaluta voordelig kan worden verhandeld. Verder wordt het vermogen van de klanten afgeschermd van het bedrijf door de toevoeging van een stichting. Dit maakt van Bitvavo een betrouwbare en veilige handelsbeurs. Een beurs die volop in ontwikkeling is en waarvan we nog veel meer van kunnen verwachten. Onze eigen ervaringen met Bitvavo zijn zeer positief en we maken er sinds de lancering van het online platform er van gebruik. We zijn zeer benieuwd hoe de Bitvavo exchange zich verder zal ontwikkelen, maar de leiding heeft internationale ambities! We kunnen iedereen aanraden om een gratis handelsrekening te openen bij Bitvavo.

Conclusie

Waarom de Bitvavo exchange?

 • Veilig en vertrouwd Nederlands bedrijf
 • Lage handelscommissie = goedkoop!
 • Twee exchange interfaces!

Klik & Open een handelsrekening!

Afsluitend een aanbeveling: zodra het bedrag dat je belegt in cryptomunten substantieel wordt, is het aan te raden om te kijken naar een hardware wallet zoals de Nano X voor het veilig in eigen beheer opslaan van die muntjes die je spaart en niet verhandelt op de Bitvavo Exchange.

Gerelateerde verdiepende artikels:

Lees verder

De Dollar Milkshake Theory en het tekort aan dollars?

In dit artikel zal de Dollar Milkshake Theory worden besproken in het kader van de volgende schuldencrisis, een monetaire reset en Bitcoin. Deze controversiële theorie is ontwikkeld door de vermogensbeheerder Brent Johnson. Brent is de uitvoerend directeur van Santiago Capital, een beleggingsfonds met een specialisatie in goud. De probleemstelling Brent Johnson was verbaasd dat de […]

LiberBits
Mar 27, 2020
7 min

Wat is een goed alternatief voor goud?

Tijdens crisistijden neemt de vraag naar goud in de vorm van gouden munten en goudbaren flink toe. Goud is een van de meeste veilige en conservatie beleggingen die iemand kan maken tegen inflatierisico’s veroorzaakt door het monetaire beleid van centrale banken. Toegenomen inflatierisico’s door het monetaire en fiscale beleid De coronacrisis dreigt een globale economische […]

LiberBits
Mar 25, 2020
3 min

De Digital Dollar – de CBDC van de Federal Reserve!

Never waiste a good crisis. Het is bekend geworden dat de Amerikaanse Federal Reserve een digital dollar zal uitgeven en beheren door het federale systeem van reservebanken. Deze digitale dollar is een zogenaamde Central Bank Digital Currency (CBDC) en een nieuwe digitale monetaire basis voor de Amerikaanse bevolking. Deze zal direct naar die Amerikaanse burgers […]

LiberBits
Mar 26, 2020
5 min