bitvavo Samenvatting: Bitvavo bewijst nogmaals een keer dat Nederland een baanbrekend land is op het gebied van de ontwikkeling van fintech en crypto finance dienstverleningen. Bitvavo is een nieuw innovatieve cryptobeurs in Amsterdam voor vele verschillende belangrijke cryptovaluta. Met iDEAL kun je direct euro’s op je Bitvavo rekening storten om zo de gewenste cryptovaluta te kopen, te beheren en te verhandelen vanuit een handelsomgeving. Bitvavo heeft bovendien de tegoeden van haar klanten afgescheiden van haar bedrijfswerkzaamheden door het toevoegen van een stichting (Stichting Bitvavo Payments). Deze structuur maakt het mogelijk dat je niet alleen makkelijk, maar ook veilig bij Bitvavo crypto’s kunt verhandelen en bewaren. Bekijk het eens zelf…..

bitvavo nederlandse crypto exchange

Een concreet voorbeeld: Ripple (XRP) kopen en opslaan is nu super eenvoudig geworden. Het verloopt op een zeer gebruiksvriendelijke en overzichtelijk opgezette platform waardoor Bitvavo uitermate geschikt is voor de beginnende cryptobelegger. Bovendien, voor het verwerken en scheiden van de klanten tegoeden is er een aparte stichting opgezet geworden. De klantentegoeden zijn afgeschermd, offline opgeslagen en beveiligd. Zorg er wel voor dat je de eigen handelsrekening bij Bitvavo met tweede-factor authentificatie veilig vergrendeld.

Welke cryptovaluta kan ik kopen bij Bitvavo? 

Bitvavo heeft een imposante aanbod van meer dan 40 cryptomunten en tokens. Hier volgt een kleine selectie:

bitvavo crypto handelsbeursInderdaad, dit is een indrukwekkende reeks van cryptovaluta. Bovendien, je kunt hier makkelijk een gediversifieerd cryptocurrency portefeuille samenstellen en beheren vanuit een rekening en handelsomgeving. Hierbij is het ook belangrijk om te beseffen dat je bij Bitvavo kleine hoeveelheden of te wel fracties van een cryptovaluta kunt kopen. Je kunt gewoon met een aantal tientallen euro’s fracties van een Bitcoin of Litecoin kopen.

Zo kun je gemakkelijk bij Bitvavo met kleine middelen beginnen met het kopen van verschillende cryptomunten.

Twijfel je over welke crypto projecten en munten bij Bitvavo een belegging waard zijn?

  1. Open een rekening bij Bitvavo
  2. Vraag vervolgens ons crypto investeringsrapport aan.

Wanneer is de Bitvavo account verificatie nodig?

Bitvavo is wettelijk verplicht om ieders identiteit te verifiëren zodra de rekening meer dan €2500 heeft omgezet. Je zult dan één van de volgende documenten moeten aanleveren:

  • Een scan van het paspoort (de pagina met uw persoonsgegevens) of
  • De voor- en achterzijde van het identiteitsbewijs

Gelukkig is het doorlopen van deze verificatieprocedure zeer eenvoudig.

Voor stortingen en opnames van digitale valuta zal gevraagd worden om een identiteitsbewijs. Daar staat tegenover dat het huidige handelslimiet van 2500 euro zonder identiteitsverificatie aangepast wordt naar een limiet op betalingen vanaf de bankrekening van de klant van 5000 euro. Er zit dus geen limiet meer op het handelen zelf, dus wanneer een klant voor bijvoorbeeld 4000 euro overboekt om Bitcoin aan te schaffen, kan er vervolgens onbeperkt mee gehandeld worden. Dit kan allemaal zonder identiteitsverificatie.

Is Bitvavo betrouwbaar en veilig?

Bitvavo biedt een enorm gebruiksgemak. Normaal gesproken is er een aparte wallet vereist voor iedere cryptovaluta. Bitvavo beheert deze voor je en slaat deze op in offline portemonnees. Deze zijn afgesloten van het internet en daardoor niet te hacken. Alleen de belangrijkste personen binnen het bedrijf hebben toegang tot  deze offline opslaglocatie. Dit is een veilige en bekende beveiligingsmethode die bij elke handelsbeurs wordt toegepast, maar je moet wel beseffen dat je niet zelf de uiteindelijke controle hebt over de gekochte cryptovaluta. De sleutels zijn in handen van Bitvavo. Het is te beschouwen als een crypto bank waar je de beveiliging in feite uitbesteedt aan een derde partij.  Bitvavo doet dit voor haar rekeninghouders volgens de normen goed en gedegen.

Bitvavo heeft ook de rekeningen voorzien van belangrijke veiligheidsmaatregelen die de gebruiker zelf moet instellen zoals twee-factor authentificatie. Je bent zelf verantwoordelijk dat je twee-factor authenticatie inschakelt en dat je een uniek wachtwoord gebruikt voor je rekening. Neem zelf ook verantwoordelijkheid voor de veiligheid van je rekening.

Bitvavo beschermt haar rekeninghouders ook voor een mogelijk faillissement. Om dit mogelijk te maken is er een stichting opgezet: Stichting Bitvavo Payments. Alle valuta transacties en het totaal beheerde vermogen worden geregeld door deze derde partij en niet door de onderneming, Bitvavo B.V., zelf. Deze doordachte opzet maakt van Bitvavo een vertrouwde partij. Bitvavo is betrouwbaar en veilig.

Conclusie over deze Nederlandse cryptobeurs:

bitvavoOndanks het feit dat Bitvavo een nieuwe speler is op de Nederlandse markt van cryptobeurzen, is het een van de meest goed doordachte dienstverlening die veel heeft geleerd van Litebit. In feite is Bitvavo gemakkelijker in gebruik en is het een van de eerste Nederlandse cryptobeurzen met o.a. een ingebouwde Ripple wallet. Het biedt beginnende beleggers een makkelijk te gebruiken multi crypto wallet aan van waaruit gemakkelijk de gewenste cryptovaluta kan worden verhandeld. Verder wordt het vermogen van de klanten afgeschermd van het bedrijf door de toevoeging van een stichting. Dit maakt van Bitvavo een betrouwbare en veilige handelsbeurs. Een beurs die volop in ontwikkeling is en waarvan we nog veel meer van kunnen verwachten.

Wat zijn de Bitvavo handelskosten en voor wie is de dienst het meest geschikt?

Het handhaven en openen van een rekening is gratis. Niettemin, het bouwen van een goede infrastructuur voor een veilige en makkelijk te gebruiken handelsbeurs voor cryptovaluta komt met een prijskaartje. Voor Bitcoin is er een 1,5 % handelscommissie. Voor andere cryptovaluta is er een 2,5 % handelscommissie. Deze kosten kunnen zeker worden gerechtvaardigd, maar een daghandelaar zal snel afhaken. Een ander Nederlands alternatief en de voornaamste concurrent van Bitvavo is Litebit. Litebit biedt ook veel verschillende cryptovaluta aan en ook andere features. Het is niet onverstandig om beide diensten met elkaar te vergelijken. Voor meer informatie: Litebit Review.

Voor wie is Bitvavo niet geschikt? 

Bitvavo is niet geschikt voor  de actieve cryptocurrency traders die opereren met kleine marges. De opzet is ideaal voor de beginnende belegger die cryptovaluta voor een langere termijn koopt, niet voor de daghandelaar. Deze kan beter naar Binance of Huobi Pro of Kraken stappen. Voor meer informatie:

TIP: zodra het bedrag dat je belegt in cryptomunten substantieel wordt, is het aan te raden om te kijken naar een hardware wallet voor het veilig in eigen beheer opslaan van de muntjes.

Gerelateerde verdiepende artikels: