bitvavo exchange

Bitvavo Review – is deze exchange betrouwbaar?

Sep 26, 2022
Aanbieding: 

Samenvatting van onze Bitvavo review: we hebben de ontwikkeling van Bitvavo sinds haar oprichting in 2018 gevolgd. We zijn niet snel enthousiast, maar Bitvavo bewijst weer dat Nederland een baanbrekend ICT-land is voor het leveren van veilige fintech en cryptovaluta dienstverleningen. Het is een zeer gebruiksvriendelijke, betrouwbare en goedkope exchange. Bijna alle Bitvavo reviews die je kunt vinden online zijn zeer lovend. Bitvavo heeft mede daardoor verschillende prijzen verdiend waaronder de “populairste website 2021” award. Bovendien is Bitvavo in maart 2022 de officiële partner geworden van de KNVB en het Nederlands elftal.

Bitvavo Amsterdam – de pluspunten:

+ Veilige custodial Bitvavo wallet – gratis Bitvavo accountgarantie en verzekerde opslag van Bitcoin en andere digitale activa!
+ Gemakkelijk voor iedereen – zowel beginners als ervaren traders!
+ Betrouwbaar – tegoeden beheert door stichting Bitvavo Payments!
+ Gereguleerd – Bitvavo heeft officiële registratie bij DNB!
+ Bitvavo markten – groot aanbod van digitale activa (150+), natuurlijk Bitcoin (BTC) en Amerikaanse Dollars (USDT & USDC)
+ Crypto indexbeleggen – dienstverlening voor het passief beleggen in een crypto index.
+ Goedkoop – extreem lage commissie: maximaal 0.25%. Welkomstbonus: handel nu tot € 1000 zonder kosten!
+ Beste Crypto Broker bij de CashCow awards 2021, Beste Crypto Exchange keuze IEX Gouden Stier 2021 en bovendien vertrouwd door de KNVB om te dienen als een officiële partner!

Bitvavo review, een introductie

Bitvavo heeft vanuit Amsterdam gewerkt aan de verwezenlijking van een uitstekend crypto-handelsbeurs. De Bitvavo wallet en handelsomgeving is geschikt is voor zowel een beginnende als een ervaren trader.

bitvavo

In een notendop: Bitvavo is de eerst verzekerde, goedkoopste, veiligste en beste crypto exchange dienstverlening in Nederland. Bitvavo beschikt over een eigen orderboek en een groot aanbod van cryptovaluta, tokens en USD stablecoins. De Bitvavo wallet is overzichtelijk en gemakkelijk in gebruik. Verder biedt Bitvavo Crypto Staking diensten aan waardoor de gebruikers automatisch en passief vergoedingen kunnen verdienen over hun aangekochte crypto’s. Inderdaad, Bitvavo heeft een indrukwekkend platform ontwikkeld die voor iedereen geschikt is.

De gebruiksvriendelijkheid van het handelsplatform heeft er toe geleid dat het handelsvolume snel groeide. Anno 2022 wordt er maandelijks voor ongeveer €10 miljard verhandeld. Volgens CoinMarketCap behoort Bitvavo tot een van de 60 grootste exchanges van de wereld. Per week zijn er zo’n 360.000 gebruikers actief op het handelsplatform. Bitvavo is een zeer liquide spot-handelsbeurs. Voor de verschillende termijncontracten (futures, options) en hefboomopties zou een Bitvavo rekening prima gecombineerd kunnen worden met een Bitfinex, FTX, Binance of ByBit handelsrekening. Echter, dit is alleen iets voor professionele handelaren. Handelen in derivaten en hefbomen is zeer risicovol. Voor de meeste mensen volstaat het ruimvoldoende met een Bitvavo rekening.

Het cryptoplatform van Bitvavo is sinds 2018 actief. Het bedrijf is een jaar eerder opgericht door Mark Nuvelstijn, Jelle de Boer en Tim Baardse. De doelstelling van het bedrijf was de ontwikkeling van een zeer gebruiksvriendelijk en goedkoop handelsplatform die de kloof tussen traditionele valuta en digitale activa helpt te overbruggen. Iedereen ongeacht niveau en doelstelling moet gemakkelijk en goedkoop digitale activa kunnen kopen. Vanuit hun kantoor aan de Amsterdamse Herengracht hebben ze met een uitstekend team veel goed werk verricht. Ze bedienen inmiddels ruim een miljoen klanten en zijn er nu 75 werknemers werkzaam. Ze investeren vooral in het uitbouwen van een veilig crypto-handelsplatform waarbij er goed naar de wensen van de klant wordt geluisterd.

bitvavo betrouwbaar

Veiligheid staat voorop. Bitvavo’s ICT-systemen voldoen aan de meest veeleisende internationale veiligheidsstandaarden waardoor alle crypto-tegoeden op beveiligde koude opslaglocaties verzekerd zijn opgeslagen. De data centers beschikken over ISO 9001, ISO 27001, ISO 27017, PCI DSS Level 1 en SOC 1 – 3 certificaten. Dit krijgen niet veel grote handelsbeurzen voor elkaar. Bovendien is Bitvavo veel gemakkelijker in gebruik en voordeliger dan de internationale concurrentie zoals Kraken, Coinbase Pro en Binance. De Nederlandse Bitvavo Exchange staat op en sterk fundament en heeft alle mogelijkheden om uit te groeien tot een van de belangrijkste Europese exchanges. Bitvavo is volledig gereguleerd in Nederland en heeft een registratie bij De Nederlandsche Bank. Hieronder kun je de twee verschillende interfaces zien van het handelsplatform.

bitvavo exchange platform interfaces

Bitvavo beschikt over twee verschillende interfaces. Een basisinterface voor de beginner (wit) en een geavanceerde interface (zwart) voor de ervaren handelaar met o.a. uitgebreide handelsgrafieken en een gevisualiseerd orderboek.

Verder beschikt Bitvavo over een mooie smartphone handelsapp voor Android en IOS. Bitvavo biedt ongekend gebruikersgemak. Met iDEAL kan een klant direct via de app euro’s op de Bitvavo rekening storten en aan de slag.

Registreer je gratis!

=> verifieer de rekening (id-controle)
+ handel dan tot € 1000 zonder kosten, daarna voor zeer lage 0,25 % (max.) commissie.
+ inbraakverzekering crypto-tegoeden!
+ klantentegoeden veilig beheert door een aparte stichting Bitvavo Payments!
+ automatische uitkering van staking vergoedingen = passief verdienen!

bitvavo voordelen

Gemakkelijk, direct en goedkoop Bitcoin (BTC) kopen met iDEAL is nu voor iedereen in Nederland een koud kunstje geworden dankzij het goede werk van het team achter Bitvavo. Trouwens, vele lezers vinden dit artikel over Bitvavo doordat ze zoeken naar Bitavo, Botvavo, Bitcavo. Dit zijn bekende typefouten in Google.

Wat zijn andere voordelen van Bitvavo

Nu gaan we in deze Bitvavo review meer in op de voordelen van het handelsplatform. Zoals eerder aangegeven, de Bitvavo wallet en handelsomgeving zijn gebouwd op een veilig fundament. Echter, een belangrijk voordeel voor de klant is om te beseffen is dat Bitvavo alle tegoeden van haar klanten heeft afgescheiden van haar werkzaamheden door de toevoeging van een aparte stichting: Stichting Bitvavo Payments. Het geld van de klanten staat hier veilig ook in het onwaarschijnlijke geval het bedrijf Bitvavo B.V. failliet zou worden verklaard. Deze structuur maakt het mogelijk dat je niet alleen makkelijk, maar ook veilig bij Bitvavo cryptovaluta kunt verhandelen en bewaren. Een andere belangrijke mijlpaal is dat de Bitvavo tegoeden zijn tot 255 miljoen euro verzekerd tegen diefstal door verzekeringsmaatschappij Aon. Bitvavo voorziet in een veilige en verzekerde opslag die voldoet aan de hoogste standaarden. Hier over later meer.

Bitvavo Account Guarantee. Naast de verzekerde opslag beschikt Bitvavo ook over een gebruikersgarantie. Deze garantie werkt als een schadevergoeding. Alle Bitvavo gebruikers kunnen een compensatie verkrijgen tot 100.000 EUR in het geval een onbevoegde persoon toegang heeft verkregen tot de handelsrekening en euro´s of digitale activa heeft opgenomen. Ook sim-swap aanvallen worden vergoed door Bitvavo onder de accountgarantie. De opgelopen financiële schade zal Bitvavo voor de klant kunnen vergoeden. Deze accountgarantie is een unicum in de wereld. Bitvavo is een veilige en betrouwbaar platform met een diefstalverzekering en een garantie voor haar gebruikers.

Bitvavo ondersteunt het gebruik en de in handel USD stablecoins. Op dit moment kunnen op de Bitvavo beurs de volgende stablecoins worden gestort, opgenomen en verhandeld: DAI-EUR, USDC-EUR and USDT-EUR!

Bitvavo is mooi ontworpen en gemakkelijk om te gebruiken. Veiligheid en zekerheid is natuurlijk topprioriteit. Echter, gebruiksgemak is ook van wezenlijk belang. De Bitvavo rekening met wallets zijn zeer overzichtelijk opgezet met mooie grafieken en een strak dashboard van waaruit ieder kan handelen vanuit de interface van voorkeur.

Staking bij Bitvavo betekent rente verdienen op je digitale activa. Je kunt bij Bitvavo passief geld verdienen over je crypto-vermogen dankzij de Bitvavo Staking dienstverlening. De rente wordt wekelijkse automatisch uitbetaald in je Bitvavo wallet. Je krijgt geen rente op bank, maar wel bij Bitvavo. Hierover later meer of bekijk het eens zelf met de volgende aanbieding: registreer je gratis en handel nu ook nog eens tot € 1000,- zonder handelskosten!

Registreer je hier gratis!

+ verifieer de rekening (id-controle)
+ verkrijg tot € 1000 zonder handelskosten, daarna voor zeer lage 0,25 % (max.) handelscommissie.

Laten nu wat verder in de details duiken van het Bitavo handelsplatform…..

Is de Bitvavo exchange betrouwbaar en veilig?

Bitvavo biedt een enorm gebruiksgemak. Normaal gesproken is er een aparte wallet vereist voor iedere cryptovaluta. Bitvavo beheert deze voor je en slaat deze verzekerd op in offline portemonnees. Bitvavo Deze zijn afgesloten van het internet en daardoor niet te hacken. Alleen de belangrijkste personen binnen het bedrijf hebben toegang tot  deze offline opslaglocatie. Dit is een veilige en bekende beveiligingsmethode die bij elke handelsbeurs wordt toegepast, maar je moet wel beseffen dat je niet zelf de uiteindelijke controle hebt over de gekochte cryptovaluta. De sleutels zijn in handen van Bitvavo. Het is te beschouwen als een crypto bank waar je de beveiliging in feite uitbesteedt aan een derde partij. 

Bitvavo doet dit voor haar rekeninghouders op een uitstekende wijze. Door te voldoen aan o.a. de volgende standaarden:

 • Bitvavo maakt gebruik van een veilige meervoudige handtekeningen architectuur voor het beveiligen van de crypto-fondsen.
 • Bitvavo maakt gebruik van data centers die voldoen aan de volgende certificaties: ISO 9001, ISO 27001, ISO 27017, PCI DSS Level 1 en SOC 1 – 3. Deze certificaties getuigen dat Bitvavo’s infrastructuur over de hoogste klasse in veiligheid en toezicht beschikt.
 • Alle systeem kritische informatie wordt gedistribueerd opgeslagen volgens de hoogste veiligheidsniveau standaard in Nederland: Categorie 4+.
 • Bitvavo krijgt geregeld onafhankelijke security audits voor het toetsen van alle systemen.
 • De Bitvavo rekeningen van de gebruikers zijn voorzien van alle belangrijke veiligheidsmaatregelen die de gebruiker zelf kan instellen zoals twee-factor authentificatie, anti-phishing code, lijst met vooraf goedgekeurde adressen etc.
 • De Bitvavo rekeningen zijn verzekerd tegen diefstal door een unieke samenwerking met Coinbase Custody International. Tegoeden zijn tot $255 miljoen verzekerd via Aon, een verzekeringsagent van Lloyd’s en mogelijk gemaakt door een groep van A XV/A+ gecertificeerde verzekeraars in de Verenigde Staten en Londen.
 • De Bitvavo rekeningen beschikken over een garantie (Bitvavo Account Guarantee). Wanneer een onbevoegde persoon digitale activa of euro´s van de handelsrekening afhaalt, kan de gebruiker tot 100.000 euro gecompenseerd worden. Ook diefstal door simswap aanvallen kan worden vergoed door Bitvavo.
 • Bitvavo voldoet aan de geldende anti-witwasrichtlijnen (AMLD4/5) en werken samen binnen de VBNL aan de ontwikkeling van een gezonde Bitcoinsector in Nederland onder toezicht van De Nederlandsche Bank (DNB). Bitvavo beschikt over een officiële registratie bij de DNB.
 • Bitvavo beschermt haar rekeninghouders ook voor een mogelijk faillissement. Om dit mogelijk te maken is er een stichting opgezet: Stichting Bitvavo Payments. Alle valuta transacties en het totaal beheerde vermogen worden geregeld door deze derde partij en niet door de onderneming, Bitvavo B.V., zelf. Deze doordachte opzet in combinatie met een officiële registratie bij de Nederlandsche Bank maakt van Bitvavo een vertrouwde partij

Vandaar, Bitvavo is betrouwbaar en veilig. Het betekent wel voor de klant dat de handelsrekening goed moet worden opgezet en worden geverifieerd.

Registreer je hier gratis!

+ verifieer de rekening (id-controle)
+ verkrijg tot € 1000 zonder handelskosten, daarna voor zeer lage 0,25 % (max.) handelscommissie.
+ verdien passief inkomen met staking bij Bitvavo

Bitvavo Review – De Bitvavo Staking Rewards

Met de Bitvavo crypto staking optie kun je passief geld verdienen over de aangekochte cryptovaluta en tokens. Bitvavo heeft een innovatieve dienstverlening opgezet voor haar klanten die crypto staking en off-chain crypto staking mogelijk maakt. Deze dienstverlening zal gefaseerd worden uitgerold. De Bitvavo Staking diensten bieden automatische rentevergoedingen. Crypto’s kopen en staken is nu veilig en gemakkelijk geworden in Nederland! Bij de Bitvavo Staking diensten zullen de Proof-of-Stake cryptovaluta onder beheer bij Bitvavo worden gestaked en zal de vergoeding worden uitgekeerd naar de Bitvavo gebruikers.

Ten slotte, biedt Bitvavo off-chain staking diensten aan voor hun gebruikers. De gebruikers kunnen hun cryptovaluta tijdelijk ter beschikking stellen in ruil voor een rentevergoeding. Deze dienstverlening zal beschikbaar komen voor de volgende crypto’s (waarbij de selectie op termijn zal worden uitgebreid):

 • ARK (ARK), Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Cardano (ADA), Chainlink (LINK), Dai (DAI), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), ICON (ICX), NEO (NEO), Ontology (ONT), Tether (USDT), Tezos (XTZ), Tron (TRX), USD Coin (USDC), VeChain (VET), Waves (WAVES)

Door het aanbieden van deze extra diensten voor de gebruikers onderscheidt Bitvavo zich weer van de competitie. Echter, de Bitvavo staking rewards zijn op het platform lager in vergelijking met het gebruik van afzonderlijke staking pools van de betreffende tokens. Niettemin, het meedoen aan afzonderlijke crypto staking pools is tijdsintensief en komt met meer risico´s. Het is makkelijker en veel veiliger om dit gewoon beheerd te doen met de Bitvavo staking dienstverlening. Het is wel belangrijk om te beseffen dat Bitvavo geen bank is en niet als een bancaire instelling is gereguleerd. De stakingdiensten zijn geen onderdeel van een depositogarantiestelsel en niet verzekerd. Staking is verbonden met bepaalde derde partij risico´s. Over het algemeen bevelen we het niet aan om gebruik te maken van deze staking dienstverlening en het bij Bitcoin te houden in combinatie met wellicht een crypto indexbeleggen. Dit is mogelijk met een Bitvavo rekening door de samenwerking met Mercury Redstone.

Bitvavo & Bitcoin

Hoe zal ik gebruik maken van Bitvavo?

stekking bitcoin sats

Aanbevolen methode: koop alleen bitcoin (BTC) met behulp van een euro cost averaging tactiek 1 1. Euro cost averaging (eca) is een beleggings tactiek waarmee het marktrisico beperkt wordt door het systematisch aankopen van Bitcoin met eenzelfde bedrag over regelmatige tijdstippen gedurende een lange periode. Bijvoorbeeld: je investeert elke week zonder emotie € 100,- in Bitcoin ongeacht wat de koers van dat moment is. × bij Bitvavo. Zet het gedeelte in BTC dat je niet verhandelt op de beurs veilig op je eigen hardware wallet.

Inderdaad, we raden Bitvavo aan voor de verkoop en aankoop van bitcoin of alternatief Amerikaanse dollars (USDC), niet de actieve handel van andere digitale activa en effecten. Deze tip geldt trouwens voor elke handelsbeurs en crypto-handelspaar. Leer eerst alles over bitcoin voordat je gaat beleggen of handelen in andere risicovolle cryptovaluta projecten. Bij Bitvavo kun je gemakkelijk en zeer goedkoop bitcoins kopen, maar laat je niet meteen verleiden om direct andere tokens te kopen. Doe eerst goed onderzoek. We raden onze lezers verder af om actief te handelen in digitale activa. De meest veilige methode om meer blootstelling is door gebruik te maken van de Bitvavo crypto-indexbeleggingsdienst die door Mercury Redstone wordt verzorgt. Het passief beleggen in andere crypto´s dan bitcoin is het meest verstandige. Voor meer info: welke crypto zal ik kopen? Niettemin, de redactie van Bestebank.org wil graag benadrukken dat alleen Bitcoin (BTC) te beschouwen is als een nieuwe alternatieve belegging in een decentraal solide geldsysteem (in opbouw) als een verzekeringspolis tegen de huidige fiat-schuldenpiramide.

Ondersteunt Bitvavo een DCA tool?

Zoals eerder al aangekaart, raden we onze lezers aan om alleen bitcoin te kopen met behulp van een Dollar Cost Averaging methode. Om dit rationeel en consequent te doen is het inzetten van een tool handig. Zeker, een belegger kan gebruik maken van een trading bot, maar deze kosten geld. Er is een gratis Bitcoin DCA tool die door een Nederlandse ontwikkelaar is gemaakt om via Bitvavo op vaste tijdpunten bitcoin te kopen en op te nemen naar je eigen Bitcoin wallet. Het tooltje maakt een verbinding via de API van de Bitvavo exchange. Op die manier zorgt deze DCA-tool er voor dat er terugkerende kooporders en Bitcoin opnames kunnen plaatsvinden van jouw Bitvavo account naar jouw Bitcoin wallet. Je moet dan overigens wel over een geverifieerd account beschikken bij Bitvavo. Het is helaas wel even pielen om het goed op te zetten.

Bitvavo Review – Crypto Indexbeleggen

Bitvavo heeft ook een crypto-indexbeleggingsdienst opgezet in samenwerking met Mercury Redstone. Indexbeleggen is een beproefde methode voor gespreid beleggen op de lange termijn. Door te beleggen volgens een index neemt de gebruiker deel in een gespreide portefeuille van de 25 grootste crypto’s teneinde de markt te volgen i.p.v. deze proberen te verslaan. Indexbeleggen wordt daarom ook wel passief beleggen genoemd, waarvoor geen dure analisten nodig zijn. Dit maakt indexbeleggen met behulp van Mercury Redstone een hele goedkope manier van beleggen, wat het rendement ten goede komt.

Bitvavo Crypto Trading – ondersteunt Bitvavo een trading bot?

Bitavo biedt ondersteuning voor de beste Nederlandse trading bot, de Crypto Hopper. Bitvavo en Crypto Hopper hebben een goede samenwerking. Door deze samenwerking kunnen Bitvavo-gebruikers crypto-handelsstrategieën toepassen dankzij de implementatie van deze geautomatiseerde handels-bot, zodat gebruikers 24/7 met ongeëvenaard gemak kunnen profiteren van handelsmogelijkheden. Voor meer informatie: Cryptohopper en Bitvavo.

Verder wordt Bitvavo ook ondersteund door CCXT en CCXT Pro, dit is een van de meeste gebruikte open-source trading API die JavaScript / Python / PHP ondersteunt. Ten slotte kunnen klanten ook gebruiken maken van de PassiveCrypto bot voor het automatisch balanceren van een crypto-beleggingsportefeuille. Dit kan ook automatisch worden gerealiseerd met behulp van de eerder genoemde indexbeleggingsdienst van Bitvavo.

Begin je reis bij Bitvavo!

– Koop en verkoop veilig bitcoin (BTC) via een DCA-methode!
– Handel goedkoop 0,00% – 0,25%!
– Beleg automatisch passief in de top 25 crypto index of
– Beleg automatisch actief met behulp van een handelsbot

De Bitvavo App ervaringen

Bitvavo rekeninghouders kunnen ook altijd en overal bij hun account komen en alles netjes beheren met behulp van de Bitvavo app die zowel voor iOS en Android apparaten beschikbaar is. De app biedt haar gebruikers nog meer gebruiksgemak om onder meer gemakkelijk met behulp van de smartphone bitcoins bij te kopen of te verkopen. Deze mooie en veilige smartphone app is ontwikkeld om elke handelaar tevreden te stellen als het gaat om snelheid, eenvoud, stabiliteit, veiligheid en gebruiksgemak. Je kunt vanuit de Bitvavo smartphone app gemakkelijk alerts instellen voor bepaalde koersdoelen. Zodra de koers van Bitcoin een bepaalde prijs bereikt, krijg je een notificatie. De ervaringen met de Bitvavo app zijn uitstekend. Bekijk het eens zelf…

Bitvavo kosten – wat zijn de kosten?

Wat zijn de Bitvavo handelskosten precies? Het handhaven en openen van een rekening is gratis en kosten voor het uitvoeren van handelstransacties liggen zeer laag. De commissies die Bitvavo rekent over een handelstransactie zullen tussen de 0,03% – 0,25% liggen waardoor het niet meer interessant is om op ongereguleerde pure crypto exchanges zoals Binance te handelen. Voor een daghandelaar die wil werken met hefbomen en termijncontracten (options & futures) kan de dienst van Bitvavo worden gekoppeld met die van Deribit.

Hieronder is het actuele overzicht van de kosten die Bitavo in rekening brengt bij het verhandelen van digitale activa.

VOLUME (30D)TAKER FEEMAKER FEE
€ 0+0.25%0.15%
€ 100 000+0.20%0.10%
€ 250 000+0.16%0.08%
€ 500 000+0.12%0.06%
€ 1 000 000+0.10%0.05%
€ 2 500 000+0.08%0.04%
€ 5 000 000+0.06%0.04%
€ 10 000 000+0.05%0.03%
€ 25 000 000+0.04%0.03%

Bitvavo ondersteunt beheerd beleggen

Bitvavo heeft een unieke samenwerking met Yieldt een vermogensbeheerder die gespecialiseerd is in het bieden van een oplossing voor het beheerd beleggen in Bitcoin en andere cryptovaluta. Vanuit de Bitvavo handelsrekening kunnen de experts van Yieldt automatisch een gediversifieerde portefeuille voor je beheren. De doelstelling is om het rendement van de Bitcoin prijs index te overtreffen. Beheerd beleggen is een actieve beleggingsvorm, kost meer geld en komt met een groter risico dan passief beleggen via een index. In ieder geval, Bitvavo biedt ondersteuning voor beide beleggingsvormen. Beheerd, actief beleggen met Yieldt en index-passief beleggen met Mercury Redstone . Voor meer informatie, lees de Yieldt Review en maak alvast een handelsrekening aan bij Bitvavo.

Beheerd beleggen met Bitvavo!

– Handel vertrouwd in 50+ crypto’s!
– Handel goedkoop 0,00% – 0,25%!
– Handel met behulp van de Yieldt experts!

Bitvavo review – de nadelen van Bitvavo

Onze Bitvavo review is niet compleet zonder de nadelen te belichten. Geen enkele exchange is perfect. Wat zijn nadelen met het gebruik van Bitvavo? De Bitvavo ervaringen van gebruikers die als minpunten en nadelen worden beschouwd zijn de volgende:

Geen margin, options en futures trading. Het handelsplatform beschikt niet over alle gewenste toeters en bellen voor een professionele daghandelaar. Bitvavo faciliteert geen handel in termijncontracten en het gebruik van hefbomen. Dit raden we trouwens af aangezien termijncontracten en hefbomen groter risico’s betekent op het maken van verliezen. Bitcoin margin, options en futures trading is op Bitvavo niet mogelijk. De handelaar die zoekt naar termijncontracten en hefbomen kan Bitvavo het beste combineren met Bitfinex, ByBit, DeribitBinance, Coinbase Pro of Kraken. Niettemin, Bitvavo is vanwege de lage kosten een prima alternatief voor Binance, Kraken en Coinbase Pro. We raden onze lezers die graag termijncontracten willen verhandelen om Bitvavo met ByBit te combineren aangezien deze beurzen naast futures ook opties aanbieden. Op Bitvavo kan met EUR-tegoeden USDC of BTC worden gekocht. Deze worden vervolgens op de ByBit handelsrekening gestort om zodoende in termijncontracten te kunnen handelen.

Bitvavo Staking komt niet zonder risico’s. Een ander nadeel en potentieel probleem hangt samen met de staking opbrengsten optie van Bitvavo. Het is belangrijk om te beseffen dat bij deze methode Bitvavo de betreffende munten tijdelijk inzet in voor proof-of-stake munten. Bitvavo speculeert hierbij op een goed rendement, welk dan weer met de klant gedeeld wordt. Het is belangrijk om te beseffen dat hier een flink nadeel aan is verbonden: het juridische recht over deze coin ligt bij Bitvavo. Bij een eventueel verlies en probleem bij het staken van deze coins, loopt de gebruiker het risico deze coins te verliezen. Vanuit deze visie en vooral als een gebruiker risico’s wil vermijden, is het verstandig om de staking optie van Bitvavo niet te gebruiken. Deze problematiek geldt voor elke exchange die een staking dienstverlening aanbiedt aan haar klanten. Voor meer informatie verwijzen we de lezer naar onze categorisatie en selectie van de beste cryptocurrency exchanges!

Crypto opnames moeten worden verantwoord. Stel voor dat je bitcoin van de Bitvavo-rekening wilt halen. Je zult in dit geval moeten aantonen dat het adres van je bitcoin wallet onder jouw beheer is. Helaas, dit zal aanvankelijk moeten worden geverifieerd. Echter, dit versterkt de veiligheid van de Bitvavo handelsrekening. Zet voor verder gebruiksgemak het opname adres vast op een white list. Hierdoor zullen opnames veilig en geverifieerd plaatsvinden die de veiligheid van de handelsrekening ten goede komt. Zoek je verder naar meer privacy, dan zou je via een DEX of een andere exchange of specialistische dienstverlening of wallet de betreffende coins of bitcoins opschonen van elk spoor waardoor je financiële privacy in gevaar kan komen. Voorbeeld: bitcoin kun je van je reguliere bitcoin wallet doorsturen naar de Wasabi of Samourai wallet om alle sporen vervolgens van de bitcoins te verwijderen en de financiële privacy weer te herstellen. Bitvavo combineren met verschillende privacy tools staat iedereen ter beschikking.

Handelsvolumes voor bepaalde coins en tokens zijn niet altijd afdoende voor grote daghandelaren. Bitvavo is de grootste exchange van Nederland met ambities om de Europese markt te veroveren. Echter, Bitvavo behoort nog niet tot de grootste internationale exchanges met tientallen miljoenen gebruikers en diepe orderboeken voor de meest uiteenlopende tokens en coins. Hier is Binance wereldwijd nog heer en meester. In 2021 werd hier voor $7.7 biljoen in digitale activa verhandeld door meer dan 20 miljoen gebruikers. Bitfinex is ook een prima alternatief voor de professionele bitcoin-handel.

De Bitvavo markten en Bitvavo koersen – hoe komen deze tot stand?

Hoe komen de Bitvavo koersen tot stand? Bitvavo brengt kopers en verkopers van digitale activa samen. Vraag en aanbod per activa bepalen vervolgens de koersen waarvoor de digitale valuta worden verhandeld op Bitvavo. Dit gaat automatisch via het orderboek waar de bied- en laatkoersen worden verwerkt. Een biedkoers gaat om de hoogste koers die een koper wil betalen voor bijvoorbeeld bitcoin. Het wordt ook wel de biedprijs genoemd en geeft zowel aan voor welk bedrag de gebruiker bitcoin wil kopen en hoeveel bitcoin de gebruiker voor dat bedrag wil kopen. Deze wordt vervolgens samengebracht met de beste laatprijs. Dat is de koers die de verkoper met de laagste verkoopprijs op dat moment wil ontvangen voor het verkopen van bitcoin. De Bitvavo koersen, in dit voorbeeld bitcoin, representeren de gemiddelde prijs van alle bied- en laatprijzen op het handelsplatform. Het wordt aangeven als de Bitvavo marktprijs.

Begin je reis bij bitvavo!

– Handel vertrouwd in digitale activa
– Handel goedkoop 0,00% – 0,25%!

Bitvavo versus Binance

In het eerste kwartaal van 2022 heeft Bitvavo een maandelijks handelsvolume van zo´n 10 miljard euro en beschikt het handelsplatform over 1 miljoen gebruikers. De handelsvolumes voor bepaalde tokens kunnen in vergelijking met die van Binance klein zijn. Het is niet vreemd natuurlijk, maar Bitvavo is niet zo liquide Binance. Binance is de grootste handelsbeurs in de wereld waar elke token over een goede handelsliquiditeit beschikt. Voor de gewaagde daghandelaar die in grote volumes en hefbomen wil speculeren op de nieuwste trendy tokens, heeft Binance gewoon meer te bieden en diepere orderboeken.

Deze type gebruikers zouden een Bitvavo rekening kunnen combineren met een Binance rekening. Op de Bitvavo rekening kunnen de euro´s worden omgewisseld naar dollars (USDC) om deze vervolgens te storten op de Binance rekening. Op het Binance handelsplatform kunnen deze dollars worden verhandeld voor o.a. termijncontracten. Binance beschikt over een apart handelsplatform voor allerlei termijncontracten die daar met grote heftbomen kunnen worden verhandeld. Dit is niet mogelijk bij Bitvavo, dat is maar goed ook. De meeste handelaren verliezen veel geld met het shorten of longen van een of andere coin. Bitvavo heeft geen risicovolle verlokkingen zoals Binance deze aanbiedt waardoor de gebruiker flinke verliezen kan leiden. Voor meer informatie, lees onze Binance review.

Bitvavo versus Litebit?

litebit versus Bitvavo

LiteBit is ook een bekende merknaam in Nederland. Hoe zit met met een vergelijking van Bitvavo versus Litebit in Rotterdam? Zeker, een ander prima Nederlands alternatief en een concurrent van Bitvavo is Litebit. Bitvavo is een nieuw alternatief voor Litebit gebruikers. Litebit biedt ook veel verschillende cryptovaluta aan en ook andere features, zoals een aparte crypto-portefeuille, maar beschikt niet over een eigen interne orderboek en crypto-handelsbeurs. Litebit is daardoor wat duurder in gebruik. Dit komt doordat Litebit opereert als een cryptocurrency broker en wisselkantoor. Bitvavo is een cryptovaluta handelsbeurs. In ieder geval, mocht je tijd hebben, is het niet onverstandig om beide diensten met elkaar te vergelijken. Litebit is een oude vertrouwde rot en werkt ook verder aan de ontwikkeling van een handelsbeurs. Voor meer informatie: Litebit Review.

Bitvavo alternatief – is er een makkelijker alternatief voor Bitvavo?

Wanneer je zorgen maakt over de veiligheid en opslag van de aangekochte bitcoins op een exchange dan zou je de Blox app eens kunnen testen. De Blox app maakt het mogelijk om met bitcoins te handelen zonder dat er een gevaar bestaat dat deze worden gestolen aangezien de bitcoins niet worden beheerd door de gebruiker, maar in dit geval Blox. Blox opereert hier als een broker met een custodial wallet oplossing die direct is gekoppeld aan een bankrekening. Dit betekent dat de gebruiker geen bitcoins kan opnemen naar een eigen Bitcoin wallet, alleen euro’s kan opnemen en een hogere handelscommissie betaald. Blox biedt een zeer gemakkelijke smartphone app waarmee echt iedereen uit de voeten kan, maar wel beperkt wordt. Voor meer informatie, lees onze Blox review.

Bitvavo review – ervaringen en klachten

De meeste klachten over het gebruik van Bitvavo van klanten berusten op misverstanden of zijn gerelateerd aan de relatieve nadelen die nog aan de Bitvavo beurs kleven. Bijvoorbeeld, het gebrek aan opties zoals margin en futures trading. Een opname van bitcoin naar een eigen wallet moet eerst worden geverifieerd. De verificatie van de eigen bitcoin wallet loopt niet altijd even lekker. Bitvavo beschikt over een uitstekende Nederlandse klantenondersteuning. Even geduld en rustig ademhalen. Het probleem zal worden opgelost.

Privacy alternatief voor Bitvavo?

Zoals eerder aangehaald, alle alternatieven die wellicht gemakkelijk zouden kunne zijn, ontkomen niet aan het probleem dat de gebruiker zijn identiteit en zijn bitcoin vermogen moet kenbaar maken aan uiteindelijk de fiscus. Dit is zeker prima. Bitcoin moet gewoon als een beleggingsklasse worden verantwoord en opgegeven bij de respectieve belastingdienst. Wil je dit een beetje vermijden zul je Bitvavo kunnen complimenteren met een decentrale beurs (DEX) of geheel overstappen naar een DEX voor bitcoin. Hodl Hodl en Bisq zijn twee goede alternatieven waar je bitcoin anoniem kunt kopen.

Voor wie is Bitvavo het beste geschikt? 

Bitvavo is geschikt voor zowel de beginner als de actieve cryptocurrency traders die opereren met kleine marges; maar ook de lange termijn beleggers die in grote bedragen willen kopen. Verder kunnen vermogensbeheerder en fondsen bij Bitvavo aankloppen. Het beste is dat de opzet ideaal is voor de beginnende belegger die cryptovaluta voor een langere termijn koopt en niet te veel in fees wilt betalen.

Hoe verhoudt de Bitvavo exchange zich tot andere diensten in Nederland?

De meeste Nederlandse dienstverleners op het gebied van het kopen/verkopen van cryptovaluta opereren als een makelaar of wisselkantoor. Ze kopen de cryptovaluta goedkoop in bij de grote internationale exchanges en verkopen deze door aan de klanten via een mooie interface en gemakkelijk te gebruiken dienstverlening. Ze rekenen hiervoor een omwisselcommissie die varieert tussen de 1 en 3 procent. Daarnaast hanteren ze een grotere marge tussen de verkoop/inkoop koers. De eerder besproken diensten van LiteBit en Blox opereren op deze manier. Dit is niet het geval bij Bitvavo.

In vergelijking met andere Nederlandse dienstverleners, heeft Bitvavo geïnvesteerd in de ontwikkeling van een volwaardige Nederlandse crypto exchange. Dit wil zeggen dat het handelsplatform beschikt over een eigen orderboek met een automatische order matching systeem voor het afwikkelen van de koop/verkoopopdrachten van de gebruikers. Vandaar, de Bitvavo crypto exchange heeft hierdoor de volgende voordelen ten aanzien van andere dienstverleners:

✓ Handelen op de Bitvavo exchange is zeer goedkoop. Tegen transactiekosten tussen de 0,00% – 0,25% naar gelang de volumes kan er goedkoop gehandeld worden. Grote klanten die in grote bedragen inkopen/verkopen kunnen hier uiterst voordelig handelen. Bijvoorbeeld bij een order of maandelijkse handelsvolume van een waarde boven de €1 miljoen wordt er door Bitvavo slechts een 0.1% maker en 0.04% taker fee gerekend.
✓ Orders kunnen worden uitgevoerd voor een ongelimiteerd bedrag.
✓ Orders kunnen worden uitgevoerd op vooraf ingestelde bedragen (limiet orders). Verder kunnen er stop-los orders worden ingevoerd.
✓ Geautomatiseerd handelen met behulp van een trading bot d.m.v. een beschikbare API is ook mogelijk op de Bitvavo exchange. ✓ Bitvavo Staking diensten stellen gebruikers om passief geld te verdienen over een reeks van cryptovaluta. ✓ Bitvavo heeft een unieke crypto-indexbeleggingsdienst. Passief beleggen in crypto kan niet meer gemakkelijker en veiliger worden.

Dit is zijn een aantal belangrijke unieke pluspunten. Tenslotte, doordat een rekeninghouder kan kiezen tussen twee verschillende interfaces, is vooral het gebruiksgemak van de beginner gewaarborgd zonder dat deze daarvoor meer hoeft te betalen.

Beschikt Bitvavo over een crypto debit card?

Er zijn verschillende exchanges die wel debit cards aanbieden waaronder Bitpanda en Binance. Echter, hier zijn wel conversiekosten aan verbonden. Het is goedkoper om Bitvavo met een Wise Multi Currency account, een Duitse N26 Bank account of een Bunq account te combineren. De ervaringen met de Wise Multi Currency account zijn uitstekend. Bij Bitvavo verkoop je de crypto in euro en kun je het bedrag meteen opnemen naar je Wise Multi Currency account die verbonden is met een prima werkende debit card die vele buitenlandse valuta ondersteunt. N26 Bank is ook een sterk merk met een uitstekende dienstverlening en beschikt over een banklicentie. Wise beschikt niet over een banklicentie. De N26 Bank kan prima met Bitvavo worden gecombineerd.

Bitvavo verificatie! Waarom is de Bitvavo account verificatie nodig?

In het licht van bovenstaande, dat Bitvavo een professionele bedrijfsvoering en dienst heeft opgezet en onder toezicht staat van de Nederlandse Bank, is Bitvavo wettelijk verplicht om ieders identiteit te verifiëren. Vandaar, voor stortingen en opnames van euro’s en digitale valuta zal gevraagd worden om een identiteitsbewijs. Er zit geen limiet meer op het handelen zelf, dus wanneer een klant voor bijvoorbeeld 4000 euro overboekt om Bitcoin aan te schaffen, kan er vervolgens onbeperkt mee gehandeld worden. Dit kan allemaal zonder identiteitsverificatie. Niettemin, elke nieuwe gebruiker zal één van de volgende documenten moeten aanleveren voordat er gehandeld kan worden:

 • Een scan van het paspoort (de pagina met uw persoonsgegevens) of
 • De voor- en achterzijde van het identiteitsbewijs

Gelukkig is het doorlopen van deze verificatieprocedure zeer eenvoudig.

Bitvavo Review – conclusie

We sluiten dezes uitgebreide Bitvavo review af met een aantal concluderende opmerkingen over de Bitvavo exchange en onze eigen ervaringen:

Bitvavo is gemakkelijker in gebruik en is het een van de eerste professionele Nederlandse exchanges met zeer lage kosten en ingebouwde crypto wallets. Het handelen is eenvoudig en goedkoop. Er is een aparte handelsomgeving ontwikkeld voor de professionele handelaar.

Bitvavo is veilig. Het vermogen van de klanten is afgeschermd van het bedrijf door de toevoeging van een stichting Bitvavo Payments. De cryptotegoeden worden verzekerd opgeslagen. Het verkrijgen van een verzekering van digitale activa is geen sinecure en onderstreept dat de ICT-infrastructuur tot de beste behoort in de wereld. Gebruikers beschikken ook over een unieke Bitvavo accountgarantie. Dit alles maakt van Bitvavo een betrouwbare en veilige handelsbeurs. De staking dienstverlening biedt gebruikers de mogelijkheid om passief rente te verdienen over de tegoeden. Bij de bank krijg je geen rente, bij Bitvavo wel. Het is een beurs en beheerplatform voor digitale activa die volop in ontwikkeling is en waarvan we nog veel meer van kunnen verwachten.

Onze eigen ervaringen met Bitvavo zijn zeer positief en we maken er sinds de lancering van het online platform er al van gebruik. De recente eerder genoemde prijzen die Bitvavo heeft gewonnen zijn dik verdiend. Bitvavo is snel uitgegroeid tot een A-merk en het feit dat de KNVB Bitvavo als officiële partner heeft gekozen is weer een belangrijke kwaliteitsstempel. We zijn zeer benieuwd hoe de Bitvavo exchange zich verder zal ontwikkelen, maar de leiding kijkt verder dan Nederland en heeft internationale ambities. Bitvavo wil verder groeien dan Amsterdam en een belangrijke Europese exchange worden.

Dus, we kunnen iedereen aanraden om een gratis handelsrekening te openen bij Bitvavo en de identiteitsverificatie procedure af te ronden om zodoende voor 1000 euro zonder kosten te handelen.

Bitvavo Review – Conclusie

Waarom de Bitvavo exchange?

 • Veilig, vertrouwd gereguleerd Nederlands bitcoinbedrijf
 • Lage handelscommissie = goedkoop!
 • Twee exchange interfaces!
 • Eenvoudig in gebruik!
 • Prima klantenondersteuning!

Klik & Open een handelsrekening!

Afsluitend een aanbeveling: zodra het bedrag dat je belegt in cryptomunten substantieel wordt, is het aan te raden om te kijken naar een hardware wallet zoals de Ledger Nano X voor het veilig in eigen beheer opslaan van die muntjes die je spaart voor de lange termijn en niet actief verhandelt op de Bitvavo Exchange.

Veel voorkomende typfouten voor Bitvavo: Bitavo, Bivavo, Botvavo, Bitcavo, Bit avo. Dit artikel is als eerste op 26 februari 2018 gepubliceerd geworden en sindsdien meer dan 110 keer bijgewerkt geworden met nieuwe informatie.

Disclaimer: de redactie maakt zelf al jaren gebruik van Bitvavo. De ervaringen met Bitvavo zijn uitstekend. Bitvavo heeft een bijzondere ontwikkeling doorgemaakt en het is om deze reden dat de redactie Bitvavo aan haar lezers aanbeveelt. Liberbits, het bedrijfje verantwoordelijk voor deze website, heeft dan ook een affiliate samenwerking met Bitvavo opgezet en verkrijgt een compensatie voor nieuwe inschrijvingen. Dankzij deze compensatie hoeft Liberbits geen reclame in de vorm van banners te plaatsen op bestebank. Dus, deze Bitvavo review is gebaseerd op eigen onderzoek, ervaringen en bevindingen. Op basis hiervan wordt Bitvavo als een exchange aanbevolen. Wanneer je via bestebank je inschrijft bij Bitvavo steun je deze site.

Begin je reis bij Bitvavo!

– Handel vertrouwd in Bitcoin (BTC)
– Handel goedkoop 0,00% – 0,25%!

Gerelateerde verdiepende artikels:

Lees verder

Worst Bank Scenario – Hester Bais over de grootste bankenfraude ooit

Een interview over een belangrijk boek die meer kijkcijfers verdient is de aflevering van Holland Gold Interviews waar Hester Bais te gast is. Hester Bais de oprichter van advocatenkantoor BAIS Legal en gespecialiseerd in financieel recht. Ook is ze medeauteur van het boek “Worst Bank Scenario” dat gaat over de omvangrijke netwerkcorruptie en de grootste […]

Sep 24, 2022
2 min

Verenigde Arabische Emiraten maakt zich klaar voor Bitcoin

De Seed Group, het beleggingsfonds van de koninklijke familie van Sheikh Saeed bin Ahmed Al Maktoum, is een samenwerking opgestart met CoinCorner. CoinCorner is een innovatieve bitcoin exchange op het eiland van Man die o.a. betaaltoepassingen ontwikkeld voor het Bitcoin Lightning Network. De Seed Group wil in samenwerking met CoinCorner een exchange lanceren in Dubai […]

Sep 21, 2022
2 min

De Moscow World Standard (MWS), de fragmentatie van de globale goudmarkt en het begin van een multipolaire wereld

Dit artikel zal de Moscow World Standard (MSW) bespreken voor een nieuwe edelmetaal- en goudmarkt voor de Euraziatische Economische Unie. Dit als een verdere logische stap en reactie op het sanctiebeleid van het Westen. Het huidige internationale monetaire en financiële systeem wordt gedomineerd door het Westen. Internationale handel in o.a. grondstoffen wordt afgewikkeld in dollars […]

Sep 1, 2022
5,5 min