Bitvavo Amsterdam

Bitvavo Review – is deze exchange betrouwbaar en veilig? De 10 voordelen van Bitvavo!

May 9, 2024
Aanbieding: 

Complete Bitvavo review van 2024. Hier volgt een uitgebreide review over Bitvavo´s dienstverlening.

bitvavo reviews

Deze Bitvavo review is gebaseerd op veel onderzoek en onze eigen ervaringen. Sinds de oprichting van Bitvavo in 2018 heeft de redactie de ontwikkeling van dit Nederlands handelsplatform gevolgd. Deze Nederlandse Bitvavo review is als eerst op 26.02.2018 gepubliceerd. De review wordt vaak bijgewerkt met de laatste nieuwe relevante informatie. Laatste revisie is van 18.01.2024.

We zijn niet snel enthousiast, maar Bitvavo bewijst weer dat Nederland een baanbrekend ICT-land is voor het leveren van veilige fintech en cryptovaluta exchange dienstverleningen. Nederland loopt in Europa voorop.

Samenvatting van onze review over Bitvavo: Wat is Bitvavo? Bitvavo is een zeer gebruiksvriendelijke, stabiele, betrouwbare en goedkope exchange voor bitcoin en digitale (blockchain) activa. Bitvavo heeft binnen korte tijd veel voor elkaar gekregen. De liquiditeit en het dagelijkse handelsvolume van deze exchange neemt gestaag toe. Sinds 2024 is Bitvavo wereldwijd de meest liquide crypto exchange in eurovolumes. Wil je bitcoin of andere crypto´s verhandelen in euro-handelsparen (EUR), dan ben je bij Bitvavo aan het juiste adres. Wil je automatisch in bitcoin en andere crypto´s sparen, dan biedt de periodieke aankoop feature van Bitvavo uitkomst. Bitvavo begon haar grote opmars in 2022 waar voor totaal meer dan € 100Mld+ in verhandelde volume werd verwerkt voor haar 1.5 miljoen gebruikers. In 2023 werd er totaal voor 34 miljard verhandeld! Hierbij laat Bitvavo de competitie achter. Bitvavo heeft anno 2024 de meest liquide exchange voor EUR handelsvolumes in de wereld. Bitvavo is verder financieel gezond, solvabel en stabiel zonder langlopende leningen en heeft in de afgelopen jaren aanzienlijke winsten behaald (€250 miljoen). Dit blijkt verder uit de jaarrekeningen en de uitlatingen van Grant Thornton, de accountant. Bitvavo heeft het rampjaar van 2022, waarbij de algehele cryptmarkt in elkaar stortte en verschillende crypto-partijen bankroet gingen, goed doorstaan. Bitvavo staat er nu goed voor om in 2024 meer marktaandeel in Europa te verwerven. Wat zijn verder goed samengevat de voordelen van Bitvavo?

Bitvavo review – voordelen:

+ Veilige custodial Bitvavo wallet – gratis Bitvavo accountgarantie en verzekerde opslag van alle digitale activa!
+ Betrouwbaar – tegoeden beheert door stichting Bitvavo Payments!
+ Bitvavo Reserves – levert cryptografisch bewijs van de 1:1 aangehouden reserves! Bitvavo is een full reserve exchange en custodian.
+ Gereguleerd – Bitvavo heeft officiële registratie bij DNB. Bitvavo heeft ook een Virtual Asset Service Provider licentie van de Oostenrijkse Financiële Marktautoriteit (Finanzmarktaufsicht, FMA) verkregen.
+ Bitvavo is solvabel en stabiel met aanzienlijke reserves.
+ Bitvavo markten – groot aanbod van activa (200+), natuurlijk Bitcoin (BTC) en Amerikaanse Dollars (USDT & USDC). Prima liquiditeit met stijgende handelsvolumes. Bitvavo is de grootste exchange in Europa en de wereld op basis van EUR-handelsvolume en -handelsparen.
+ Bitvavo BTC/EUR spot markt is een van de meest liquide in de wereld met een dagelijks handelsvolume boven de 21 miljoen euro.
+ Goedkoop – extreem lage handelscommissie: maximaal 0.25%! Institutionele en professionele handelaren met top handelsvolumes genieten van respectievelijk 0.02% & 0.00% taker & maker fees.
+ Gemakkelijk voor zowel beginners als ervaren traders, met Nederlandstalige ondersteuning!
+ Bitvavo beschikt over een periodiek aankoop feature voor het automatisch opbouwen van een o.a. een bitcoin positie voor de best gemiddelde inkoopkoers.
+ Handelsplatform van Bitvavo kan gekoppeld worden met verschillende handelsbot-beheerplatforms voor automatisch handelen en risicobeheer.
+ Bitvavo is verbonden met CoinRoutes, een toonaangevende wereldwijde aanbieder van algoritmische handelsstrategieën voor institutionele partijen.
+ Zakelijke en institutionele rekeningen (Bitvavo corporate accounts) voor professionele handelaren en institutionele partijen zoals beleggingsfondsen.
Bitvavo staking dienstverlening is sterkt verbeterd door de samenwerking met Figment. Figment is een institutionele partij voor het bieden van crypto staking oplossingen.
+ Crypto indexbeleggen – aparte dienstverlening voor het passief beleggen in een crypto index.
+ Bitvavo maakt gedetailleerde cryptoportfolio tracking met speciale rapporten voor de belastingdienst eenvoudig mogelijk met de integraties met de Divly & Koinly tax reporting software.
+ Beste Crypto Broker bij de CashCow awards 2021 & 2023, Beste Crypto Exchange keuze IEX Gouden Stier 2021 en bovendien vertrouwd door de KNVB om te dienen als een officiële partner!
+ Welkomstbonus: handel nu tot € 10.000 zonder kosten!

Bitvavo review – een introductie tot Bitvavo

We zullen in onze Bitvavo review de respectieve voor- en nadelen van de deze crypto-dienstverlening uitgebreid beschrijven. Dit Nederlands bedrijf is binnen een korte tijd uitgegroeid tot een uitstekende crypto-handelsbeurs voor zowel een beginner als een professionele handelaar. De Bitvavo wallet en handelsomgeving is geschikt is voor zowel een beginnende als een ervaren trader.

bitvavo reviews

Onze Bitvavo review in een notendop: Bitvavo is de eerst verzekerde, goedkoopste, veiligste en beste crypto exchange dienstverlening in Nederland. Bitvavo beschikt over een eigen orderboek, liquide spotmarkt met grote handelsvolumes en een groot aanbod van cryptovaluta, tokens en USD stablecoins. De Bitvavo wallet is overzichtelijk en gemakkelijk in gebruik.

Bitvavo daytraden? De gebruiksvriendelijkheid in combinatie met de lage handelskosten van het handelsplatform heeft er toe geleid dat het handelsvolume snel groeide. Anno 2024 wordt er maandelijks voor ongeveer €10 miljard verhandeld op de spotmarkt. Volgens CoinMarketCap behoort Bitvavo tot een van de 50 grootste exchanges in wereld met o.a. een zeer liquide BTC/EUR spotmarkt. Per week zijn er zo’n 360.000 gebruikers actief op het handelsplatform.

Bitvavo is een van de meest liquide spot-handelsbeurzen in de wereld waar elke type handelaar mee uit de voeten kan. Bijvoorbeeld, een handelaar (day trader) die zoekt naar een liquide BTC/EUR spotmarkt zal genoeg hebben met een Bitvavo rekening. Bitvavo is verder één van de grootste crypto exchanges in Europa op basis van aanbod (200 digitale activa) en EUR-handelsparen. Wil je digitale activa verhandelen in euro dan ben je bij Bitvavo op het juiste adres.

Bitvavo Futures markt? Kan ik short gaan op Bitvavo? Nee, Bitvavo heeft geen handelsplatform voor crypto-termijncontracten. Voor de verschillende termijncontracten (futures, options), margin trading en hefboomopties zou een Bitvavo rekening prima gecombineerd kunnen worden met een Deribit of Bitmex handelsrekening. Echter, dit is alleen iets voor professionele handelaren. Handelen in derivaten en hefbomen is extreem risicovol. Voor de meeste mensen volstaat het ruimvoldoende met een Bitvavo rekening en het handelen op de bitcoin (BTC-EUR) spotmarkt. Inderdaad, we raden onze lezers aan om alleen bitcoin te verhandelen op de Bitvavo spot exchange. Vermijdt de crypto (digitale effectenhandel voor speculatie), blijf vooral bij bitcoin (gedistribueerd solide geldsysteem in opbouw zonder derde partij risico´s) als o.a. een verzekeringspolis voor een globale schuldencrisis.

Bitvavo´s oprichting en doelstelling: eenvoud, veiligheid en betrouwbaarheid

Het cryptoplatform van Bitvavo is sinds 2018 actief. Het bedrijf is een jaar eerder opgericht door Mark Nuvelstijn, Jelle de Boer en Tim Baardse. De doelstelling van het bedrijf was de ontwikkeling van een zeer gebruiksvriendelijk en goedkoop handelsplatform die de kloof tussen traditionele valuta en digitale activa helpt te overbruggen. Iedereen ongeacht niveau en doelstelling moet gemakkelijk, veilig en goedkoop digitale activa kunnen kopen. Vanuit hun kantoor aan de Amsterdamse Herengracht hebben ze met een uitstekend team veel goed werk verricht. Ze bedienen inmiddels ruim een miljoen klanten en zijn er nu meer dan tweehonderd werknemers werkzaam. Ze investeren vooral in het uitbouwen van een veilig en betrouwbaar crypto-handelsplatform waarbij er goed naar de wensen van de klant wordt geluisterd.

Veiligheid staat voorop. Bitvavo’s ICT-systemen voldoen aan de meest veeleisende internationale veiligheidsstandaarden waardoor alle crypto-tegoeden op beveiligde koude opslaglocaties verzekerd zijn opgeslagen. De data centers beschikken over ISO 9001, ISO 27001, ISO 27017, PCI DSS Level 1 en SOC 1 – 3 certificaten. Dit krijgen niet veel grote handelsbeurzen voor elkaar. Bovendien is het platform veel gemakkelijker in gebruik en voordeliger dan de internationale concurrentie zoals Kraken, Coinbase Pro en Binance. De Nederlandse Bitvavo Exchange staat op en sterk fundament en heeft alle mogelijkheden om uit te groeien tot een van de belangrijkste Europese exchanges. De dienstverlening is volledig gereguleerd in Nederland en heeft een registratie bij De Nederlandsche Bank. Hieronder kun je de twee verschillende interfaces zien van het handelsplatform.

bitvavo exchange platform interfaces

Bitvavo beschikt over twee verschillende interfaces. Een basisinterface voor de beginner (wit) en een geavanceerde interface (zwart) voor de ervaren handelaar met o.a. uitgebreide handelsgrafieken en een gevisualiseerd orderboek.

Verder beschikt Bitvavo over een mooie smartphone handelsapp voor Android en iOS. Met iDEAL kan een klant direct via de app euro’s op de Bitvavo rekening storten en aan de slag met het veroveren van de cryptomarkt. Je kunt vanuit de smartphone Bitvavo app o.a. gemakkelijk orders en alerts instellen voor bepaalde koersdoelen. De ervaringen met de app zijn uitstekend.

Bitvavo – de euro spotmarkt voor bitcoin (BTC). Bitvavo behoort eind 2023 tot de meest liquide BTC/EUR markt in de wereld. Dagelijks wordt hier voor meer dan 21 miljoen euro in bitcoin op de spot markt verhandeld. Dit een zeer belangrijk gegeven. Wil je voordelig bitcoin kopen voor euro´s dan ben je op de beurs van Bitvavo op het juiste adres. Dit is een belangrijk wapenfeit van deze Nederlandse bitcoin beurs in Amsterdam. Bitvavo concurreert hier direct met de Amerikaanse giganten Coinbase en Kraken; en laat o.a. de Europese Bitstamp exchange ruimschoots achter zich. Hierover later meer.

Bitvavo stablecoins. Bitvavo ondersteunt de in handel USD stablecoins. Op dit moment kunnen op het handelsplatform de volgende stablecoins worden gestort, opgenomen en verhandeld: DAI-EUR, USDC-EUR and USDT-EUR!

Bitvavo is mooi ontworpen en gemakkelijk om te gebruiken in vergelijking met de competitie. Veiligheid en zekerheid is natuurlijk topprioriteit. Echter, gebruiksgemak is ook van wezenlijk belang. De rekening met wallets zijn zeer overzichtelijk opgezet met mooie grafieken en een strak dashboard van waaruit ieder kan handelen vanuit de interface van voorkeur. Het geavanceerd handelsplatform kan verder gekoppeld worden met een trading bot voor ongeëvenaard handelsgemak. Daarover later meer.

Registreer je gratis!

=> verifieer de rekening (id-controle)
+ handel dan tot € 10.000 zonder kosten, daarna voor zeer lage 0,25 % (max.) commissie.
+ inbraakverzekering crypto-tegoeden!
+ klantentegoeden veilig beheert door een aparte stichting Bitvavo Payments!
+ automatische uitkering van staking vergoedingen = passief verdienen!

Bitvavo review voordelen – verder uitgediept

Nu gaan we in deze Bitvavo review meer dieper in op de respectieve voordelen van het handelsplatform. Zoals eerder aangegeven, de wallet en handelsomgeving zijn gebouwd op een veilig fundament. Echter, een belangrijk voordeel voor de klant is om te beseffen is dat het bedrijf alle tegoeden van haar klanten heeft afgescheiden van haar werkzaamheden door de toevoeging van een aparte stichting: Stichting Bitvavo Payments. Het geld van de klanten staat hier veilig ook in het onwaarschijnlijke geval het bedrijf Bitvavo B.V. failliet zou worden verklaard. Deze structuur maakt het mogelijk dat je niet alleen makkelijk, maar ook veilig cryptovaluta kunt verhandelen en bewaren. Een andere belangrijk voordeel is dat de klantentegoeden zijn verzekerd tegen diefstal door verzekeringsmaatschappij Aon. Bitvavo voorziet in een veilige en verzekerde opslag die voldoet aan de hoogste standaarden. Hier over later meer details.

Bitvavo veilig en betrouwbaar? Is je geld verzekerd bij Bitvavo?

Het handelsplatform biedt een enorm gebruiksgemak op basis van verschillende veiligheidsmaatregelen en verzekeringen. Bitvavo beheert alle digitale activa voor je en slaat deze verzekerd op in offline portemonnees (cold storage). Deze zijn afgesloten van het internet en daardoor niet te hacken. Alleen de belangrijkste personen binnen het bedrijf hebben toegang tot deze offline opslaglocatie. Dit is een veilige en bekende beveiligingsmethode die bij elke handelsbeurs hopelijk wordt toegepast, maar je moet wel beseffen dat je niet zelf de uiteindelijke controle hebt over de gekochte cryptovaluta. De sleutels zijn in handen van het bedrijf. Het is te beschouwen als een crypto-depositobank waar je de beveiliging in feite uitbesteedt. Bitvavo doet dit voor haar rekeninghouders op een uitstekende wijze. Door te voldoen aan o.a. de volgende standaarden:

 • Bitvavo ISO certificates. maakt gebruik van data centers die voldoen aan de volgende certificaties: ISO 9001, ISO 27001, ISO 27017, PCI DSS Level 1 en SOC 1 – 3. Deze certificaties getuigen dat Bitvavo’s infrastructuur over de hoogste klasse in veiligheid en toezicht beschikt. Alle systeem kritische informatie wordt gedistribueerd opgeslagen volgens de hoogste veiligheidsniveau standaard in Nederland: Categorie 4+.
 • Bitvavo Security Audits. Bitvavo krijgt geregeld onafhankelijke security audits voor het toetsen van alle systemen.
 • Bitvavo Multisig Architecture. maakt gebruik van een veilige meervoudige handtekeningen architectuur voor het beveiligen van de crypto-fondsen.
 • Bitvavo Insurance. De Bitvavo rekeningen zijn verzekerd tegen diefstal door een unieke samenwerking met Coinbase Custody International. Tegoeden zijn tot $755 miljoen verzekerd via Aon, een verzekeringsagent van Lloyd’s en mogelijk gemaakt door een groep van A XV/A+ gecertificeerde verzekeraars in de Verenigde Staten en Londen.
 • Bitvavo Account Guarantee. Naast de verzekerde opslag beschikt een rekening ook over een gebruikersgarantie. Deze garantie werkt als een schadevergoeding. Alle gebruikers kunnen een compensatie verkrijgen tot 100.000 EUR in het geval een onbevoegde persoon toegang heeft verkregen tot de handelsrekening en euro´s of digitale activa heeft opgenomen. Ook sim-swap aanvallen worden vergoed onder de accountgarantie. De opgelopen financiële schade zal Bitvavo voor de klant kunnen vergoeden. Deze accountgarantie is een unicum in de wereld.
 • Bitvavo accountveiligheidsopties. De rekeningen van de gebruikers zijn voorzien van alle belangrijke veiligheidsmaatregelen die de gebruiker zelf kan instellen zoals twee-factor authenticatie, anti-phishing code, lijst met vooraf goedgekeurde adressen etc.
 • Bitvavo Compliance. De onderneming voldoet aan de geldende anti-witwasrichtlijnen (AMLD4/5) en werken samen binnen de VBNL aan de ontwikkeling van een gezonde Bitcoinsector in Nederland onder toezicht van De Nederlandsche Bank (DNB). Bitvavo beschikt over een officiële registratie bij de DNB. Verder ook een licentie van de toezichthouder in Oostenrijk (FMA) om als een Virtual Asset Service Provider te opereren. In mei 2023 heeft Bitvavo een vergunning aangevraagd bij de Duitse financiële toezichthouder BaFIN en hoopt in 2024 groen licht te krijgen. Bitvavo is Born in Amsterdam, built for Europe.
 • Stichting Bitvavo Payments. Het bedrijf beschermt haar rekeninghouders ook voor een mogelijk faillissement. Om dit mogelijk te maken is er een stichting opgezet: Stichting Bitvavo Payments. Alle valuta transacties en het totaal beheerde vermogen worden geregeld door deze derde partij en niet door de onderneming, Bitvavo B.V., zelf. Deze doordachte opzet in combinatie met een officiële registratie bij de Nederlandsche Bank maakt van Bitvavo een vertrouwde partij.
 • Bitvavo custodial service. De assets van klanten worden 1:1 aangehouden. Bitvavo is een full reserve exchange en custodian. Bitvavo houdt haar klanttegoeden en digitale assets 1:1 aan, deze zijn op elk moment beschikbaar voor opname, en Bitvavo doet niets met deze middelen zonder expliciete toestemming in opdracht van de klant. Voor de verdere veilige opslag van de activa wordt o.a. gebruikt gemaakt van Coinbase Institutional, een integratie met Fireblocks en Ledger Enterprise voor een betere bescherming van alle digitale activa. Bitvavo functioneert als het ware als een depositobank voor digitale activa.
 • Bitvavo Reserves. In November 2022 bleek dat de FTX-beurs op criminele wijze fraudeerde met klantentegoeden. De implosie van deze beurs was een schok voor de crypto wereld. Exchanges moeten kunnen aantonen dat ze niet knoeien met de tegoeden van klanten. Het platform zal beschikken over een transparante manier waarop klanten kunnen controleren dat het bedrijf daadwerkelijk de crypto-activa van alle klanten tot hun beschikking heeft. Het ontwikkelingsteam werkt actief aan het opzetten van een controleerbare merkle tree waar elke gebruiker onafhankelijk de dekking van zijn assets op het platform kan verifiëren, om cryptografisch te bewijzen dat het bedrijf de assets bezit die ze zeggen te bezitten namens de klant. Belangrijke zet!
 • Auth0 Customer Identity Cloud integratie van Okta. Okta is een marktleider als het gaat om oplossingen voor klantidentificatie en multifactorauthenticatie. Met deze Auth0 tools kan Bitvavo verdachte inlogactiviteiten beter opsporen en blokkeren, zodat een account veilig blijft. Verdere preventieve veiligheidsvoorzieningen die worden genomen door Bitvavo is Brute Force Protection, IP Throttling en Bot Detection.
 • Bitvavo CoinRoutes. Bitvavo werkt sinds december 2023 samen met CoinRoutes. Dit is een toonaangevende wereldwijde aanbieder van algoritmische handelsstrategieën en een hoogwaardige distributed smart order routing system. Deze technologie biedt handelaren snelle en naadloze toegang tot geavanceerde algoritmes, top-tier aanbieders en essentiële marktgegevens. Deze elementen zijn cruciaal voor het verbeteren van de execution performance en operationele efficiëntie in de cryptohandel. Het zal de liquiditeit en de prestaties van de Bitvavo beurs ten goede komen.
 • Bitvavo Staking. De staking dienstverlening wordt nu uitgevoerd in samenwerking met een professionele institutionele partij, Figment.
 • Bitvavo Zakelijk. Bitvavo ondersteunt bedrijfsrekeningen ofwel corporate accounts voor professionele handelaren en institutionele partijen die voor meer dan 100.000 euro per maand in handelsvolume genereren.
 • Positieve Bitvavo Reviews. Bijna alle Bitvavo reviews die je online kunt vinden zijn zeer lovend. Bitvavo heeft mede daardoor verschillende prijzen verdiend waaronder de “populairste website 2021” award. Bovendien is Bitvavo in maart 2022 de officiële partner geworden van de KNVB. In een onderzoek onder ruim 4.000 Nederlanders, uitgevoerd door Multiscope in 2023, kwam Bitvavo naar voren als de grootste en best gewaardeerde cryptobeurs van Nederland. Verder scoort Bitvavo zeer hoog op het review-platform Trustpilot met een score van 4,2 met meer dan 15.000 reviews. Dat is een bijzonder goede score voor een exchange.
 • Bitvavo & belastingdienst. Alle cryptotegoeden moeten jaarlijks worden opgegeven in de jaarlijkse belastingaangifte. Het Bitvavo platform maakt dit super eenvoudig voor haar gebruikers doordat de rekening kan worden gekoppeld aan speciale portfolio tracking en crypto belastingrapportage software. Geen stress meer met crypto belastingopgaves wanneer je gebruik maakt van Bitvavo.

Het handelsplatform is betrouwbaar en veilig. Het betekent wel voor de klant dat de handelsrekening goed moet worden opgezet en worden geverifieerd.

Bitvavo Review over de periodieke aankoop feature van Bitvavo

Bitvavo beschikt over een handige functie voor het automatisch periodiek aankopen van bitcoin en andere activa. Op vastgezette dagen, bijvoorbeeld elke woensdag, koop je vanuit de EUR-saldo op je Bitvavo rekening voor een vast bedrag aan bitcoin. Deze kostenmiddeling functie wordt ook vaak aangeduid als Dollar-Cost Averaging (DCA) op verschillende platforms waar de basisvaluta de Amerikaanse dollar is. Het stelt je in staat om op een rationele manier op vastgezette tijden te investeren in bitcoin zonder voortdurend de markt te hoeven volgen.

Het automatisch periodiek aankopen van bitcoin is een vorm van automatisch lange termijn sparen in bitcoin en is een beproefde en veilige manier om een mooie positie in bitcoin op te bouwen met behulp van Bitvavo.

Registreer je hier gratis!

+ verifieer de rekening (id-controle)
+ koop tot € 10.000 in zonder handelskosten, daarna 0,25 % max handelscommissie.
+ stort euro´s met iDEAL op je rekening en begin met het periodiek aankopen van bitcoin via de app.

Bitvavo review over de kosten – wat zijn de tarieven?

Wat zijn de handelskosten precies? Welke tarieven worden er gerekend voor de market maker en takers? Het handhaven en openen van een rekening is gratis en de handelstarieven liggen zeer laag. De commissies die Bitvavo rekent over een handelstransactie zullen tussen de 0,00% – 0,25% liggen waardoor het niet meer interessant is om op ongereguleerde pure crypto exchanges zoals Binance te handelen. De spreads bij Bitvavo zijn verder zeer gering en door het plaatsen van een limietorder op het handelsplatform kan in feite elke belegger genieten van een maximale fee van 0,15%.

Hieronder is de actuele kostenoverzicht die Bitvavo in rekening brengt bij het verhandelen van digitale activa. De respectieve taker en maker fees zullen ook de professionele en institutionele handelaren en market makers bekoren.

VOLUME (30D)TAKER FEEMAKER FEE
€ 0+0.25%0.15%
€ 100 000+0.20%0.10%
€ 250 000+0.16%0.08%
€ 500 000+0.12%0.06%
€ 1 000 000+0.10%0.05%
€ 2 500 000+0.08%0.04%
€ 5 000 000+0.06%0.04%
€ 10 000 000+0.05%0.03%
x € 25 000 000+0.02%0.00%
x Sinds 11 december 2023 heeft Bitvavo haar maker en taker tarieven voor de top tier volume van boven de €25 miljoen euro verlaagd naar een 0.02% taker en 0.00% taker fee. Deze nieuwe tarieven zullen eerst alleen voor de BTC en ETH handelsparen gelden. In 2024 zullen andere cryptoparen worden toegevoegd.

Bitvavo is de grootste crypto exchange voor EUR spot trading en verwerkt dagelijks het hoogste volume aan EUR spot trades. Met deze nieuwe scherpe kosten verstevigt Bitvavo haar koppositie en diepe liquiditeit. Voor meer informatie: bezoek Bitvavo.

Hoe kan ik euro storten op mijn Bitvavo rekening?

Bitvavo ondersteunt vele verschillende betaalmethoden waarmee je euro´s kunt storten op je Bitvavo rekening. Bij grote bedragen is natuurlijk een bankoverschrijving de beste methode. Voor bedragen tot 10.000 euro is een iDEAL-storting het makkelijkste, snelste en goedkoopste.

MethodeSnelheidKostenMaximum transactiebedragGeschikt voor
BancontactDirect0%€ 10.000Direct digitale valuta aankopen.
Bankoverboeking (SEPA)1 – 2 werkdagen0%€ 1.000.000Grote bedragen
EPSDirect1,75%€ 10.000Direct digitale valuta aankopen.
GiropayDirect1,75%€ 10.000Direct digitale valuta aankopen.
iDEALDirect0%€ 10.000Direct digitale valuta aankopen.
SofortDirect*2,25%€ 10.000Direct digitale valuta aankopen.
PayPal**Direct2,00%€ 10.000***Direct digitale valuta aankopen.
Mastercard & VisaDirectDirect digitale valuta aankopen.

Registreer je hier gratis!

Open een rekening en neem contact op met de klantenondersteuning van Bitvavo voor meer details over de voorwaarden om de laagste tarieven te krijgen.

Bitvavo Review over de markten en koersen – hoe komen deze tot stand?

Hoe komen de koersen tot stand? Bitvavo brengt kopers en verkopers van digitale activa samen. Vraag en aanbod per activa bepalen vervolgens de koersen waarvoor de digitale valuta worden verhandeld op de beurs. Dit gaat automatisch via het orderboek waar de bied- en laatkoersen worden verwerkt. Een biedkoers gaat om de hoogste koers die een koper wil betalen voor bijvoorbeeld bitcoin. Het wordt ook wel de biedprijs genoemd en geeft zowel aan voor welk bedrag de gebruiker bitcoin wil kopen en hoeveel bitcoin de gebruiker voor dat bedrag wil kopen. Deze wordt vervolgens samengebracht met de beste laatprijs. Dat is de koers die de verkoper met de laagste verkoopprijs op dat moment wil ontvangen voor het verkopen van bitcoin. De Bitvavo koersen, in dit voorbeeld bitcoin, representeren de gemiddelde prijs van alle bied- en laatprijzen op het handelsplatform. Het wordt aangeven als de marktprijs. Hieronder in de widget kun je de actuele bitcoin koersverloop zien van de afgelopen 24 uur:

Handel op de markt met een Bitvavo Trading Bot

Nederlanders ontwikkelen niet alleen innovatie cryptoplatforms, maar ook zogenaamde crypto trading bots. Het gaat hier om een beheerplatform van handelsbots. Een trading bot of handelsbot is een programma die 24/7 actief draait en de markten analyseert. Op basis van vooraf ingestelde indicatoren en complete handelsstrategie doet de trading bot het werk voor je. Bitvavo werkt samen met o.a. verschillende Nederlandse partijen die gespecialiseerd zijn in de ontwikkeling van uitstekende Bitvavo handelsbot-beheerplatform met o.a. compleet uitgewerkte strategieën die je automatisch met behulp van een API-koppeling kunt laten uitvoeren op je handelsrekening.

Het meest makkelijke voor vooral de handelaar met een lange termijn visie is het platform van Diamond Pigs. Binnen 15 minuten kun je bijvoorbeeld de Hereford handelsbot al geactiveerd hebben. Deze handelstrategie is gebaseerd op de geavanceerde SYNAPSE™ bots-technologie van Diamond Pigs. De Hereford trading bot handelt alleen in bitcoin. Het analyseren en timen van de bitcoin markt wordt voor een groot gedeelte uit handen genomen. De handelsbot koopt op je handelsrekening wanneer het sentiment positief is en verkoopt wanneer de markt daalt.

Hoe werkt de handelsbeurs met Diamond Pigs? Je zult eerst over een handelsrekening moeten beschikken en vervolgens een Diamond Pigs account aanmaken. Vervolgens verbindt je beide accounts via de API-instellingen en selecteer je de gewenste trading bot die losgaat op je Bitvavo account.

Een ander platform van Nederlandse makelij voor het inzetten van verschillende crypto trading bots op je handelsrekening wordt ontwikkeld door CryptoHopper. Gebruikers kunnen vele verschillende handelsstrategieën toepassen die op dit handelsbotplatform beschikbaar zijn. Geautomatiseerde handels-bots bieden ongeëvenaard gemak en stellen gebruikers 24/7 in staat om profiteren van handelsmogelijkheden. Voor meer informatie: Cryptohopper. Wanneer je actief van plan bent om veel te handelen op je handelsrekening dan is een van deze crypto bots een mogelijke meerwaarde.

Begin je reis bij Bitvavo!

– Handel vertrouwd in digitale activa
– Handel goedkoop 0,00% – 0,25%!
– Handel automatisch met een trading bot

Bitvavo Review – over de aanbevolen methode. Hoe zal ik gebruik maken van Bitvavo? Met het licht van bovenstaande, kunnen we onze lezers aanbevelen om de volgende methode te overwegen in te zetten.

Aanbevolen methode: koop alleen bitcoin (BTC) met behulp van een euro cost averaging tactiek 1 1. Euro cost averaging (eca) is een beleggings tactiek waarmee het marktrisico beperkt wordt door het systematisch aankopen van Bitcoin met eenzelfde bedrag over regelmatige tijdstippen gedurende een lange periode. Bijvoorbeeld: je investeert elke week zonder emotie € 100,- in Bitcoin ongeacht wat de koers van dat moment is. × bij Bitvavo. Met behulp van de periodieke aankoop feature bij Bitvao is dat super eenvoudig om te doen.

Je kunt verder overwegen om de Satoshi en Hereford bitcoin handelsbots van het Diamond Pigs platform te activeren voor meer geavanceerd risicobeheer. Zet het gedeelte in BTC dat je niet verhandelt op de Bitvavo beurs veilig op je eigen hardware wallet.

Inderdaad, we raden Bitvavo aan voor de verkoop en aankoop van bitcoin of alternatief Amerikaanse dollars (USDC), niet de actieve handel van andere digitale activa en effecten. Deze tip geldt trouwens voor elke handelsbeurs en crypto-handelspaar. Leer eerst alles over bitcoin voordat je gaat beleggen of handelen in andere risicovolle cryptovaluta projecten. Op de handelsomgeving kun je gemakkelijk en zeer goedkoop bitcoin kopen, maar laat je niet meteen verleiden om direct andere tokens te kopen. Doe eerst goed onderzoek.

De meest veilige methode om meer blootstelling te krijgen over de gehele cryptomarkt is door gebruik te maken van de Berkshire handelsbot die je ook op het Diamond Pigs platform kunt activeren. Je zou zodoende 3 verschillende handelsbots (Satoshi, Hereford en Berkshire) kunnen inzetten voor het beheren van je portefeuille op Bitvavo. Berkshire bestaat uit de 10 grootste en meest liquide digitale activa op basis van marktkapitalisatie. Het wordt maandelijks opnieuw gebalanceerd met een wegingsfactor op basis van de best presterende munten. 

Een ander alternatief is de crypto-indexbeleggingsdienst die door Mercury Redstone wordt verzorgt en ook met je Bitvavo account kan worden gekoppeld. Het passief beleggen in andere crypto´s dan bitcoin is de meest verstandige zet. Voor meer info: welke crypto zal ik kopen? Niettemin, de redactie van Bestebank.org wil graag benadrukken dat alleen Bitcoin (BTC) te beschouwen is als een nieuwe alternatieve belegging in een decentraal solide geldsysteem (in opbouw) als een verzekeringspolis tegen de huidige fiat-schuldenpiramide. De nieuwe Bitvavo periodieke aankoop feature is voldoende om op een rationiele manier een bitcoin positie op te bouwen.

Begin je reis bij Bitvavo!

– Koop en verkoop veilig bitcoin (BTC) via een DCA-methode!
– Handel goedkoop 0,00% – 0,25%!
– Beleg automatisch passief in de top 25 crypto index of
– Beleg automatisch actief met behulp van een handelsbot

Bitvavo review – nadelen Bitvavo?

Onze Bitvavo review is niet compleet zonder de nadelen te belichten. Geen enkele exchange is perfect. Wat zijn nadelen met het gebruik van deze handelsbeurs? De ervaringen van gebruikers die als minpunten en nadelen worden beschouwd zijn de volgende:

Bitvavo Futures? Geen margin, options en futures trading. Het handelsplatform beschikt niet over alle gewenste toeters en bellen voor een professionele daghandelaar. De handelsbeurs faciliteert geen handel in termijncontracten en het gebruik van hefbomen. Dit raden we trouwens af aangezien termijncontracten en hefbomen groter risico’s betekent op het maken van verliezen. Bitcoin margin, options en futures trading is op het platform niet mogelijk. Je kunt crypto niet shorten of een long positie plaatsen op bitcoin of een andere crypto. De handelaar die zoekt naar termijncontracten en hefbomen kan de rekening het beste combineren met een rekening bij Deribit of Bitmex. Op het Bitvavo handelsplatform kan met EUR-tegoeden USDC of BTC worden gekocht. Deze worden vervolgens op de andere handelsrekening gestort om zodoende in termijncontracten te kunnen handelen. Je kunt later ook de crypto sturen van Deribit of Bitmex naar Bitvavo.

De Bitvavo Staking en Lending dienstverlening komt niet zonder risico’s. Een ander nadeel en potentieel probleem hangt samen met de rewards bij het staking en lending van digitale activa. Het is belangrijk om te beseffen dat bij deze methode de betreffende munten tijdelijk inzet in voor proof-of-stake munten. Het bedrijf speculeert hierbij op een goed rendement, welk dan weer met de klant gedeeld wordt. Het is belangrijk om te beseffen dat hier een flink nadeel aan is verbonden: het juridische recht over deze coin ligt bij het bedrijf. Bij een eventueel verlies en probleem bij het staken van deze coins, loopt de gebruiker het risico deze coins te verliezen. We hebben al eerder de liquiditeitsproblemen besproken van DGC die ook een impact hebben gehad op de staking dienst. Vanuit deze visie is het verstandig om de staking en lending optie niet meteen te gebruiken. Deze problematiek geldt voor elke exchange die een staking en lending dienstverlening aanbiedt aan haar klanten. Bitvavo heeft om de risico´s verder te beperken per asset staking geïntroduceerd. De klant kan zelf bepalen welke activa deze wel of niet wil staken of uitlenen (lending). We zullen de Bitvavo staking dienst en risico´s daaromtrent hieronder verder uitdiepen. In 2024 heeft Bitvavo wel haar staking dienst flink verbeterd door de samenwerking met Figment. Figment is een gerespecteerde institutionele aanbieder van crypto staking oplossingen.

Crypto opnames moeten worden verantwoord, geen privacy. Stel voor dat je bitcoin van de rekening wilt halen. Je zult in dit geval moeten aantonen dat het adres van je bitcoin wallet onder jouw beheer is. Helaas, dit zal aanvankelijk moeten worden geverifieerd. Gelukkig heeft Bitvavo de video wallet verificatie verwijderd waarbij er voor in de plaats intern door Bitvavo er hard is gewerkt om het beveiligingsniveau van gebruikersaccounts te verhogen met onder andere de “crypto-withdraw-lock”. Alle maatregelen versterken de veiligheid van de handelsrekening. Zet voor verder gebruiksgemak het opname adres vast op een white list. Hierdoor zullen opnames veilig en geverifieerd plaatsvinden die de veiligheid van de handelsrekening ten goede komt. Zoek je verder naar meer privacy, dan zou je via een DEX of een andere exchange of specialistische dienstverlening of wallet de betreffende coins of bitcoins opschonen van elk spoor waardoor je financiële privacy in gevaar kan komen. Voorbeeld: bitcoin kun je van je reguliere bitcoin wallet doorsturen naar de Wasabi of Samourai wallet om alle sporen vervolgens van de bitcoins te verwijderen en de financiële privacy weer te herstellen. De handelsrekening combineren met verschillende privacy tools staat iedereen ter beschikking.

Handelsvolumes voor bepaalde coins en tokens zijn niet altijd afdoende voor grote daghandelaren. Bitvavo is de grootste exchange van Nederland en Europa voor de handel in bitcoin in euro´s met ambities om de Europese markt te veroveren. Echter, Bitvavo behoort nog niet tot de grootste internationale exchanges die over tientallen miljoenen gebruikers beschikken met diepe orderboeken voor de meest uiteenlopende tokens en coins. Hier is Binance wereldwijd nog heer en meester. In 2021 werd hier voor $7.7 biljoen in digitale activa verhandeld door meer dan 20 miljoen gebruikers. Echter, zoek je naar de beste crypto handelsvolumes, is ByBit het beste alternatief voor de professionele bitcoin-handel in dollars (USDT of USDC) die niet in Nederland woont. Trouwens, Bitvavo heeft wel een meer liquide euro spotmarkt voor de bitcoin-handel dan o.a. Bybit, Binance en andere internationale exchanges. Dit komt doordat Bitvavo over een Nederlandse bankrekening beschikt, lage tarieven rekent en o.a. iDEAL ondersteunt. Euro´s vloeien gemakkelijk en goedkoop naar de Bitvavo exchange.

Geen goud aanbod. Bitcoin is het digitale goud van de toekomst, maar in de huidige geopolitieke en macro-economische context is de rol van goud nog niet uitgespeeld. In het huidige tijdperk van financiële repressie is een portefeuille met bitcoin (BTC), digitale dollars (USDT of USDC) en goud niet verkeerd. ByBit, Bitfinex en Binance bieden al een lange tijd goud (o.a. PAGX) als een beleggingsoptie aan, Bitvavo helaas nog niet. Voor meer informatie: waar en waarom zou ik goud kopen?

Coinbase Institutional. Voor de zeer veilige koude opslag van de digitale activa maakt Bitvavo gebruik van een derde partij custodial dienst. De Coinbase Institutional dienst behoort tot de beste in de wereld, maar het betekent wel dat het bedrijf een afhankelijkheidsrelatie heeft m.b.t. deze dienstverlening. Wanneer Coinbase Institutional bankroet zou gaan, betekent dit mogelijk dat het bedrijf het risico loopt de toegang tot deze tegoeden zou kunnen verliezen. Zou het wellicht niet beter zijn dat de onderneming haar eigen interne koude opslag faciliteit zou ontwikkelen en beheren?

Bitvavo Review – wat is Staking & Lending bij Bitvavo?

De staking en lending dienstverlening verdient alle aandacht. Staking bij Bitvavo betekent rente verdienen op je digitale activa. Met de crypto staking optie geactiveerd kun je passief geld verdienen over de aangekochte cryptovaluta en tokens. Het bedrijf heeft een dienstverlening opgezet voor haar klanten die on-chain crypto staking en off-chain crypto staking eenvoudig mogelijk maakt. De gebruikers zullen de cryptovaluta tijdelijk ter beschikking stellen in ruil voor een rentevergoeding.

Echter, de staking rewards zijn op het platform lager in vergelijking met het gebruik van afzonderlijke staking pools van de betreffende tokens. Niettemin, het meedoen aan afzonderlijke crypto staking pools is tijdsintensief en komt met meer risico´s. Het is makkelijker en veiliger om dit gewoon beheerd te doen met de staking dienstverlening. Het is wel belangrijk om te beseffen dat Bitvavo geen bank is en niet als een bancaire instelling is gereguleerd.

Het is dan ook niet vreemd dat deze Bitvavo staking dienst door een apart bedrijfsonderdeel wordt verzorgd: Bitvavo Custody BV. Het is een onderdeel van de Bitvavo Group. Het is zeer goed dat Bitvavo een apart bedrijf heeft opgericht voor het verzorgen van de staking dienst aangezien deze praktijk is verbonden met bepaalde tegenpartij risico´s. Bitvavo uitbetalen van rewards gaat via een andere bedrijfstak met andere tegenpartijrisico´s. De samenwerking en problemen met de Digital Currency Group (DGC) was hiervan in 2022 een duidelijk bewijs. Bitvavo heeft haar les geleerd. Anno 2024 werkt Bitvavo samen met Figment. Figment is één van Bitvavo´s meest gewaardeerde en vertrouwde partners. Met Figment kan Bitvavo extra veiligheid en beveiliging rondom staking aanbieden en het crypto staking aanbod uitbreiden. Niettemin, klanten moeten zich goed realiseren dat Figment wel een tegenpartij risico introduceert.

Bitvavo Review – Bitvavo vs Bitstamp vs Coinbase vs Kraken vs Bybit

We hebben over alle deze belangrijke gereguleerde exchanges een aparte review geschreven. Coinbase en Kraken behoren tot de beste Amerikaanse exchanges in de wereld met beide een liquide euro bitcoin spotmarkt (BTC/EUR). Het bijzondere is dat Bitvavo zich nu kan meten als het gaat om liquiditeit, maar vooral ook kosten. Eind 2023 is Bitvavo met dagelijks bitcoin handelsvolume van boven de 21 miljoen euro een imposante Europese exchange geworden. Coinbase ligt daar nu met een 20 miljoen euro handelsvolume net iets onder; terwijl Kraken met een volume van 45 miljoen euro nog steeds de meest liquide BTC/EUR markt is. Bitstamp ligt met een 15 miljoen euro dagelijks handelsvolume achter op Bitvavo. De bekende Bitfinex exchange komt met een dagelijks handelsvolume van 1.5 miljoen euro niet eens in de buurt van Bitvavo. Als het gaat om Bybit, is het productaanbod totaal ingeperkt voor inwoners van Nederland. Inwoners van Nederland zullen via de Bybit Nederland site wel toegang kunnen krijgen tot de Bybit cryptospotmarkten. Bybit heeft het grootste aanbod in Nederland van allerlei tokens die in USDT kunnen worden verhandeld. Dit aanbodverschil is trouwens geen belangrijk gegeven. We raden onze lezers aan om zich vooral te verdiepen in bitcoin als een belegging voor koopkracht behoud.

Bitvavo behoort tot Europa´s meest liquide BTC/EUR markt en biedt zelfs betere tarieven aan met een beter en gemakkelijker handelsplatform dan de Amerikaanse concurrerende zwaargewichten. De toekomst van Bitvavo in Europa is zeer positief. Waarom zou je op een Amerikaanse exchange gaan traden in BTC, wanneer je dit beter en veiliger kunt doen op een Nederlandse beurs. Evalueer zelf eens een Bitvavo handelsrekening en handel de eerste 10.000 euro in BTC zonder kosten.

Bitvavo review – Bitvavo ervaringen en Bitvavo klachten

De meeste klachten over het gebruik van het platform berusten op misverstanden of zijn gerelateerd aan de relatieve nadelen die nog aan deze handelsbeurs kleven. In deze Bitvavo review hebben we dit al besproken onder het stukje over de nadelen. Bijvoorbeeld, het gebrek aan opties zoals margin en futures trading. Een opname van bitcoin naar een eigen wallet moet eerst worden geverifieerd. De verificatie van de eigen bitcoin wallet loopt niet altijd even lekker. De handelsrekening beschikt over een uitstekende Nederlandse klantenondersteuning. Even geduld en rustig ademhalen. Het probleem zal worden opgelost. Op Trust Pilot zijn de ervaringen goed; over het algemeen goed met een score van 4. Echter Trust Pilot is erg subjectief en wordt natuurlijk gedomineerd door gebruikers die klachten hebben aangezien deze de tijd en moeite nemen om hun ergernis te verkondigen. Gebruikers die tevreden zijn met de dienst laten zich meestal niet van zich horen op Trust Pilot. Dit geldt ook voor de redactie van bestebank.org. De ervaringen van de redactie met het handelsplatform zijn uitstekend, maar heeft deze bevindingen nooit gedeeld op Trust Pilot. In een onderzoek onder ruim 4.000 Nederlanders, uitgevoerd door Multiscope in 2023, kwam Bitvavo naar voren als de grootste en best gewaardeerde cryptobeurs van Nederland.

Bitvavo Review – de conclusie – 2024

We sluiten dezes uitgebreide Bitvavo review af met een aantal concluderende opmerkingen over de Bitvavo exchange en onze eigen ervaringen:

Bitvavo is werelds meest liquide en veel belovende spot exchange voor bitcoin en andere digitale activa. Het platform is gemakkelijker in gebruik en is het een van de eerste professionele Nederlandse exchanges met zeer lage tarieven. Het handelen is eenvoudig en goedkoop. Er is een aparte handelsomgeving ontwikkeld voor de professionele handelaar. De handelsvolumes zijn anno 2024 groot genoeg om professionele en institutionele spelers te behagen. Bitvavo kan deze klanten ook zakelijke rekeningen verstrekken.

Het platform is veilig. Het vermogen van de klanten is afgeschermd van het bedrijf door de toevoeging van een stichting Bitvavo Payments. De cryptotegoeden worden verzekerd opgeslagen. Het verkrijgen van een verzekering van digitale activa is geen sinecure en onderstreept dat de ICT-infrastructuur tot de beste behoort in de wereld. Gebruikers beschikken ook over een unieke accountgarantie en alle veiligheidsopties om alles goed af te grendelen. Dit alles maakt van Bitvavo een betrouwbare en veilige handelsbeurs.

Echter, neem dan ook geen extra risico´s en activeer daarom niet meteen de Bitvavo staking en lending dienstverlening. Over het algemeen bevelen we het niet aan om gebruik te maken van deze type crypto staking en lending dienstverleningen; blijf alleen bitcoin (BTC) in combinatie met wellicht een crypto-indexbeleggingsmethode. De samenwerking met Figment en de introductie van de Staking per asset dienstverlening is wel een belangrijke verbetering waarbij de klant per asset kan bepalen of deze wel of niet kan worden ingezet voor lending of staking doeleinden voor het verdienen van een passief rendement.

Onze eigen ervaringen met de handelsomgeving zijn zeer positief en we maken sinds de lancering van het online platform er met veel plezier gebruik van. De recente eerder genoemde prijzen die deze Nederlandse onderneming heeft gewonnen zijn dik verdiend. Bitvavo is snel uitgegroeid tot een A-merk en het feit dat de KNVB Bitvavo als officiële partner heeft gekozen is weer een belangrijke kwaliteitsstempel.

Bitvavo behoort tot de top van Europese digitale spot exchanges

We zijn zeer benieuwd hoe deze exchange zich verder zal ontwikkelen to een belangrijke Europese exchange. Bitvavo behoort begin 2024 tot een van de meest liquide euro spotmarkt voor bitcoin (BTC) in Europa. Bitvavo heeft al een dagelijks handelsvolume van boven de 21 miljoen euro. Hiermee overtroeft Bitvavo alle internationale exchanges, maar ook de gevestigde Bitstamp exchange ($15 miljoen). Bitvavo concurreert nu direct met de Amerikaanse Coinbase en Kraken exchanges die ook over een liquide euro spotmarkt (BTC/EUR) markt voor bitcoin beschikken. Als het gaat om het bieden van een liquide BTC/EUR spot markt heeft Bitvavo alle troeven in handen om uit te groeien tot de meest belangrijkste Europese bitcoin exchange. De nieuwe Europese cryptoactivaverordening (MiCA) zal Bitvavo hierbij helpen om alle Europese markten makkelijker te kunnen bedienen.

We kunnen iedereen aanraden om een gratis Bitvavo handelsrekening te openen. Professionele handelaren die willen beschikken over hefbomen en derivaten kunnen handelsrekening kunnen combineren met een Deribit rekening. Begin bij Bitvavo. Rond even de identiteitsverificatie procedure af om zodoende voor 10.000 euro zonder kosten te handelen en het platform eens voor jezelf te testen.

Bitvavo Review – Conclusie

Waarom de Bitvavo exchange?

 • Veilig, vertrouwd gereguleerd Nederlands bitcoinbedrijf
 • Lage handelscommissie = goedkoop!
 • Twee exchange interfaces!
 • Eenvoudig in gebruik!
 • Prima klantenondersteuning!

Klik & Open een handelsrekening!

Post scriptum: veel voorkomende typfouten voor Bitvavo: Bitavo, Bivavo, Botvavo, Bitcavo, Bit avo. Vele lezers vinden dit artikel over Bitvavo doordat ze zoeken naar Bitavo, Botvavo, Bitcavo. Dit zijn bekende typefouten in Google.

Publicatiedatum: deze Nederlandse Bitvavo Review is als eerste op 26 februari 2018 gepubliceerd geworden en sindsdien meer dan 248 keer bijgewerkt geworden met nieuwe relevante informatie. Neem graag contact op met de redactie over deze Bitvavo review met vragen of opmerkingen.

Disclaimer: de redactie maakt zelf al jaren gebruik van Bitvavo. De ervaringen met Bitvavo zijn uitstekend. Bitvavo heeft een bijzondere ontwikkeling doorgemaakt en het is om deze reden dat de redactie in deze Bitvavo review deze exchange aan haar lezers aanbeveelt. Liberbits, het bedrijfje verantwoordelijk voor deze website, heeft dan ook een referral samenwerking opgezet en verkrijgt een compensatie voor nieuwe inschrijvingen. Dankzij deze compensatie hoeft Liberbits geen reclame in de vorm van banners te plaatsen op bestebank. Dus, deze Bitvavo review is gebaseerd op eigen onderzoek, ervaringen en bevindingen. Op basis hiervan wordt deze Nederlandse exchange aanbevolen.

Probeer het eens zelf!

– Handel vertrouwd in Bitcoin (BTC)
– Handel goedkoop 0,00% – 0,25%!

Lees verder

Chainlink´s adoptie voor tokenization van real world assets RWA door DTCC & JPMorgan

Chainlink speelt in een steeds belangrijkere rol in de tokenization van real world assets. Vorige week heeft Chainlink deelgenomen aan een pilot met grote financiële spelers als JPMorgan, BNY Mellon & meer. De pilot focust op de tokenization van fondsen. Chainlink neemt deel aan tokenization pilot met financiële reuzen als de DTCC en JPMorgan Chainlink […]

May 26, 2024
3 min

Het 2024 cryptobeleid van de aankomende president van de USA? Trump is pro-bitcoin & crypto

De aankomende President van de USA en zijn Amerikaanse crypto beleid. Wat kunnen we verwachten? In november zijn de verkiezingen in de VS. De spannende race gaat tussen Trump en Biden. Het wordt het interessant hoe het Amerikaanse crypto beleid zal worden onder de winnaar van de verkiezingen. De ene ex-President Trump is pro-crypto. De […]

May 26, 2024
6 min

Amerikaanse Ethereum ETH ETF goedgekeurd door de SEC

De SEC geeft groen licht en keurt eerste Amerikaanse spot Ethereum (ETH) ETF goed! What a difference a day makes zullen we maar zeggen.. Een bizarre wending en totaal tegen alle verwachtingen in keurt de Securities and Exchange Commission, onder leiding van Gary Gensler, de allereerste Amerikaanse spot ETH ETF goed! Niet lang geleden zat […]

May 24, 2024
4 min