Bitvavo Amsterdam

Bitvavo Review – is deze exchange betrouwbaar en veilig? De 10 voordelen van Bitvavo!

Mar 13, 2023
Aanbieding: 

Hier volgt een uitgebreide review over Bitvavo´s platform die gebaseerd is op onze eigen ervaringen. Samenvatting van onze review over Bitvavo: sinds de oprichting van Bitvavo in 2018 hebben we de ontwikkeling van het handelsplatform gevolgd. Deze Nederlandse Bitvavo review is als eerst op 26.02.2018 gepubliceerd en wordt vaak bijgewerkt met de laatste nieuwe relevante informatie. Laatste revisie is van 20.02.2023. We zijn niet snel enthousiast, maar Bitvavo bewijst weer dat Nederland een baanbrekend ICT-land is voor het leveren van veilige fintech en cryptovaluta exchange dienstverleningen.

bitvavo reviews

Bitvavo heeft binnen korte tijd veel voor elkaar gekregen. Wat is Bitvavo? Bitvavo is een zeer gebruiksvriendelijke, stabiele, betrouwbare en goedkope exchange voor bitcoin en digitale (blockchain) activa. De liquiditeit en het dagelijkse handelsvolume van deze exchange neemt gestaag toe. Bitvavo heeft in totaal € 100Mld+ in verhandelde volume weten te verwerken van de al meer dan 1 miljoen gebruikers. Bitvavo is financieel gezond, zonder langlopende leningen en heeft in de afgelopen jaren aanzienlijke winsten behaald. Totaal €250 miljoen tot op heden (januari 2023). Bitvavo is solvabel en stabiel. Dit blijkt verder uit de jaarrekening en de uitlatingen van Grant Thornton, de accountant. Wat zijn verder de voordelen van Bitvavo?

Bitvavo Amsterdam – de voordelen:

+ Veilige custodial Bitvavo wallet – gratis Bitvavo accountgarantie en verzekerde opslag van alle digitale activa!
+ Betrouwbaar – tegoeden beheert door stichting Bitvavo Payments!
+ Bitvavo Reserves – levert cryptografisch bewijs van de 1:1 aangehouden reserves! Bitvavo is een full reserve exchange en custodian.
+ Gereguleerd – Bitvavo heeft officiële registratie bij DNB.
+ Bitvavo is solvabel en stabiel met aanzienlijke reserves.
+ Bitvavo markten – groot aanbod van digitale activa (150+), natuurlijk Bitcoin (BTC) en Amerikaanse Dollars (USDT & USDC). Goede liquiditeit met stijgende handelsvolumes.
+ Goedkoop – extreem lage handelscommissie: maximaal 0.25%! Institutionele en professionele handelaren met top handelsvolumes genieten van respectievelijk 0.04% & 0.03% taker & maker fees.
+ Gemakkelijk voor zowel beginners als ervaren traders, met Nederlandstalige ondersteuning!
+ Handelsplatform van Bitvavo kan gekoppeld worden met verschillende handelsbot-beheerplatforms voor automatisch handelen en risicobeheer.
+ Zakelijke rekeningen (Bitvavo corporate accounts) voor professionele handelaren en institutionele partijen zoals beleggingsfondsen.
+ Crypto indexbeleggen – aparte dienstverlening voor het passief beleggen in een crypto index.
+ Bitvavo maakt gedetailleerde cryptoportfolio tracking met speciale rapporten voor de belastingdienst eenvoudig mogelijk met de integraties met de Divly & Koinly tax reporting software.
+ Beste Crypto Broker bij de CashCow awards 2021, Beste Crypto Exchange keuze IEX Gouden Stier 2021 en bovendien vertrouwd door de KNVB om te dienen als een officiële partner!
+ Welkomstbonus: handel nu tot € 1000 zonder kosten!

Bitvavo review – een introductie

We zullen in deze review de respectieve voor- en nadelen van de dienstverlening van Bitvavo uitgebreid beschrijven. Dit Nederlands bedrijf is binnen een korte tijd uitgegroeid tot een uitstekend crypto-handelsbeurs voor zowel een beginner als een professionele handelaar. De Bitvavo wallet en handelsomgeving is geschikt is voor zowel een beginnende als een ervaren trader.

bitvavo reviews

Onze Bitvavo review in een notendop: Bitvavo is de eerst verzekerde, goedkoopste, veiligste en beste crypto exchange dienstverlening in Nederland. Bitvavo beschikt over een eigen orderboek, liquide spotmarkt met grote handelsvolumes en een groot aanbod van cryptovaluta, tokens en USD stablecoins. De Bitvavo wallet is overzichtelijk en gemakkelijk in gebruik.

De gebruiksvriendelijkheid van het handelsplatform heeft er toe geleid dat het handelsvolume snel groeide. Anno 2022 wordt er maandelijks voor ongeveer €10 miljard verhandeld. Volgens CoinMarketCap behoort Bitvavo tot een van de 60 grootste exchanges van de wereld met o.a. een zeer liquide bitcoin-euro (BTC-EUR) spotmarkt. Per week zijn er zo’n 360.000 gebruikers actief op het handelsplatform.

Vandaar, Bitvavo is een zeer liquide spot-handelsbeurs waar elke type handelaar mee uit de voeten kan. Voor de verschillende termijncontracten (futures, options) en hefboomopties zou een Bitvavo rekening prima gecombineerd kunnen worden met een Deribit, Bitfinex of Binance handelsrekening. Echter, dit is alleen iets voor professionele handelaren. Handelen in derivaten en hefbomen is extreem risicovol. Voor de meeste mensen volstaat het ruimvoldoende met een Bitvavo rekening en het handelen op de bitcoin (BTC-EUR) spotmarkt. Inderdaad, we raden onze lezers aan om alleen bitcoin te verhandelen op de Bitvavo spot exchange. Vermijdt de crypto (digitale effectenhandel voor speculatie), blijf vooral bij bitcoin (gedistribueerd solide geldsysteem in opbouw zonder derde partij risico´s) als o.a. een verzekeringspolis voor een globale schuldencrisis.

Bitvavo´s oprichting en doelstelling: eenvoud, veiligheid en betrouwbaarheid

Het cryptoplatform van Bitvavo is sinds 2018 actief. Het bedrijf is een jaar eerder opgericht door Mark Nuvelstijn, Jelle de Boer en Tim Baardse. De doelstelling van het bedrijf was de ontwikkeling van een zeer gebruiksvriendelijk en goedkoop handelsplatform die de kloof tussen traditionele valuta en digitale activa helpt te overbruggen. Iedereen ongeacht niveau en doelstelling moet gemakkelijk, veilig en goedkoop digitale activa kunnen kopen. Vanuit hun kantoor aan de Amsterdamse Herengracht hebben ze met een uitstekend team veel goed werk verricht. Ze bedienen inmiddels ruim een miljoen klanten en zijn er nu meer dan tweehonderd werknemers werkzaam. Ze investeren vooral in het uitbouwen van een veilig en betrouwbaar crypto-handelsplatform waarbij er goed naar de wensen van de klant wordt geluisterd.

Veiligheid staat voorop. Bitvavo’s ICT-systemen voldoen aan de meest veeleisende internationale veiligheidsstandaarden waardoor alle crypto-tegoeden op beveiligde koude opslaglocaties verzekerd zijn opgeslagen. De data centers beschikken over ISO 9001, ISO 27001, ISO 27017, PCI DSS Level 1 en SOC 1 – 3 certificaten. Dit krijgen niet veel grote handelsbeurzen voor elkaar. Bovendien is het platform veel gemakkelijker in gebruik en voordeliger dan de internationale concurrentie zoals Kraken, Coinbase Pro en Binance. De Nederlandse Bitvavo Exchange staat op en sterk fundament en heeft alle mogelijkheden om uit te groeien tot een van de belangrijkste Europese exchanges. De dienstverlening is volledig gereguleerd in Nederland en heeft een registratie bij De Nederlandsche Bank. Hieronder kun je de twee verschillende interfaces zien van het handelsplatform.

bitvavo exchange platform interfaces

Bitvavo beschikt over twee verschillende interfaces. Een basisinterface voor de beginner (wit) en een geavanceerde interface (zwart) voor de ervaren handelaar met o.a. uitgebreide handelsgrafieken en een gevisualiseerd orderboek.

Verder beschikt Bitvavo over een mooie smartphone handelsapp voor Android en IOS. Met iDEAL kan een klant direct via de app euro’s op de Bitvavo rekening storten en aan de slag met het veroveren van de cryptomarkt.

Bitvavo ondersteunt het gebruik en de in handel USD stablecoins. Op dit moment kunnen op het handelsplatform de volgende stablecoins worden gestort, opgenomen en verhandeld: DAI-EUR, USDC-EUR and USDT-EUR!

Bitvavo is mooi ontworpen en gemakkelijk om te gebruiken. Veiligheid en zekerheid is natuurlijk topprioriteit. Echter, gebruiksgemak is ook van wezenlijk belang. De rekening met wallets zijn zeer overzichtelijk opgezet met mooie grafieken en een strak dashboard van waaruit ieder kan handelen vanuit de interface van voorkeur. Het geavanceerd handelsplatform kan verder gekoppeld worden met een trading bot voor ongeëvenaard handelsgemak. Daarover later meer.

Registreer je gratis!

=> verifieer de rekening (id-controle)
+ handel dan tot € 1000 zonder kosten, daarna voor zeer lage 0,25 % (max.) commissie.
+ inbraakverzekering crypto-tegoeden!
+ klantentegoeden veilig beheert door een aparte stichting Bitvavo Payments!
+ automatische uitkering van staking vergoedingen = passief verdienen!

Bitvavo Review – de voordelen verder uitgediept

Nu gaan we in deze Bitvavo review meer dieper in op de respectieve voordelen van het handelsplatform. Zoals eerder aangegeven, de wallet en handelsomgeving zijn gebouwd op een veilig fundament. Echter, een belangrijk voordeel voor de klant is om te beseffen is dat het bedrijf alle tegoeden van haar klanten heeft afgescheiden van haar werkzaamheden door de toevoeging van een aparte stichting: Stichting Bitvavo Payments. Het geld van de klanten staat hier veilig ook in het onwaarschijnlijke geval het bedrijf Bitvavo B.V. failliet zou worden verklaard. Deze structuur maakt het mogelijk dat je niet alleen makkelijk, maar ook veilig cryptovaluta kunt verhandelen en bewaren. Een andere belangrijk voordeel is dat de klantentegoeden zijn verzekerd tegen diefstal door verzekeringsmaatschappij Aon. Bitvavo voorziet in een veilige en verzekerde opslag die voldoet aan de hoogste standaarden. Hier over later meer details.

Is je geld verzekerd bij Bitvavo?

Zeker, er is een Bitvavo Account Guarantee. Naast de verzekerde opslag beschikt een rekening ook over een gebruikersgarantie. Deze garantie werkt als een schadevergoeding. Alle gebruikers kunnen een compensatie verkrijgen tot 100.000 EUR in het geval een onbevoegde persoon toegang heeft verkregen tot de handelsrekening en euro´s of digitale activa heeft opgenomen. Ook sim-swap aanvallen worden vergoed onder de accountgarantie. De opgelopen financiële schade zal Bitvavo voor de klant kunnen vergoeden. Deze accountgarantie is een unicum in de wereld. Bitvavo is een veilige en betrouwbaar platform met een diefstalverzekering en een garantie voor haar gebruikers. Laten nu wat verder in de details duiken van het handelsplatform…..waarom is Bitvavo betrouwbaar?

Hoe veilig is Bitvavo? Is deze exchange echt betrouwbaar?

Het handelsplatform biedt een enorm gebruiksgemak op basis van verschillende veiligheidsmaatregelen. Bitvavo beheert alle digitale activa voor je en slaat deze verzekerd op in offline portemonnees (cold storage). Deze zijn afgesloten van het internet en daardoor niet te hacken. Alleen de belangrijkste personen binnen het bedrijf hebben toegang tot deze offline opslaglocatie. Dit is een veilige en bekende beveiligingsmethode die bij elke handelsbeurs hopelijk wordt toegepast, maar je moet wel beseffen dat je niet zelf de uiteindelijke controle hebt over de gekochte cryptovaluta. De sleutels zijn in handen van het bedrijf. Het is te beschouwen als een crypto-depositobank waar je de beveiliging in feite uitbesteedt. Bitvavo doet dit voor haar rekeninghouders op een uitstekende wijze. Door te voldoen aan o.a. de volgende standaarden:

 • Bitvavo ISO certificates. maakt gebruik van data centers die voldoen aan de volgende certificaties: ISO 9001, ISO 27001, ISO 27017, PCI DSS Level 1 en SOC 1 – 3. Deze certificaties getuigen dat Bitvavo’s infrastructuur over de hoogste klasse in veiligheid en toezicht beschikt. Alle systeem kritische informatie wordt gedistribueerd opgeslagen volgens de hoogste veiligheidsniveau standaard in Nederland: Categorie 4+.
 • Bitvavo Security Audits. Bitvavo krijgt geregeld onafhankelijke security audits voor het toetsen van alle systemen.
 • Bitvavo Multisig Architecture. maakt gebruik van een veilige meervoudige handtekeningen architectuur voor het beveiligen van de crypto-fondsen.
 • Bitvavo Insurance. De Bitvavo rekeningen zijn verzekerd tegen diefstal door een unieke samenwerking met Coinbase Custody International. Tegoeden zijn tot $755 miljoen verzekerd via Aon, een verzekeringsagent van Lloyd’s en mogelijk gemaakt door een groep van A XV/A+ gecertificeerde verzekeraars in de Verenigde Staten en Londen.
 • Bitvavo Account Guarantee. De rekeningen beschikken over een garantie waarbij de gebruiker tot 100.000 euro gecompenseerd ken worden bij diefstal door o.a een simswap aanval.
 • Bitvavo accountveiligheidsopties. De rekeningen van de gebruikers zijn voorzien van alle belangrijke veiligheidsmaatregelen die de gebruiker zelf kan instellen zoals twee-factor authenticatie, anti-phishing code, lijst met vooraf goedgekeurde adressen etc.
 • Bitvavo Compliance. De onderneming voldoet aan de geldende anti-witwasrichtlijnen (AMLD4/5) en werken samen binnen de VBNL aan de ontwikkeling van een gezonde Bitcoinsector in Nederland onder toezicht van De Nederlandsche Bank (DNB). Bitvavo beschikt over een officiële registratie bij de DNB.
 • Stichting Bitvavo Payments. Het bedrijf beschermt haar rekeninghouders ook voor een mogelijk faillissement. Om dit mogelijk te maken is er een stichting opgezet: Stichting Bitvavo Payments. Alle valuta transacties en het totaal beheerde vermogen worden geregeld door deze derde partij en niet door de onderneming, Bitvavo B.V., zelf. Deze doordachte opzet in combinatie met een officiële registratie bij de Nederlandsche Bank maakt van Bitvavo een vertrouwde partij
 • Bitvavo custodial service. De assets van klanten worden 1:1 aangehouden. Bitvavo is een full reserve exchange en custodian. Bitvavo houdt haar klanttegoeden en digitale assets 1:1 aan, deze zijn op elk moment beschikbaar voor opname, en Bitvavo doet niets met deze middelen zonder expliciete toestemming in opdracht van de klant. Bitvavo functioneert als het ware als een depositobank voor digitale activa.
 • Bitvavo Reserves. In November 2022 bleek dat de FTX-beurs op criminele wijze fraudeerde met klantentegoeden. De implosie van deze beurs was een schok voor de crypto wereld. Exchanges moeten kunnen aantonen dat ze niet knoeien met de tegoeden van klanten. Het platform zal beschikken over een transparante manier waarop klanten kunnen controleren dat het bedrijf daadwerkelijk de crypto-activa van alle klanten tot hun beschikking heeft. Het ontwikkelingsteam werkt actief aan het opzetten van een controleerbare merkle tree waar elke gebruiker onafhankelijk de dekking van zijn assets op het platform kan verifiëren, om cryptografisch te bewijzen dat het bedrijf de assets bezit die ze zeggen te bezitten namens de klant. Belangrijke zet!
 • Bitvavo Zakelijk. Bitvavo ondersteunt bedrijfsrekeningen ofwel corporate accounts voor professionele handelaren en institutionele partijen die voor meer dan 100.000 euro per maand in handelsvolume genereren.
 • Positieve Bitvavo Reviews. Bijna alle Bitvavo reviews die je online kunt vinden zijn zeer lovend. Bitvavo heeft mede daardoor verschillende prijzen verdiend waaronder de “populairste website 2021” award. Bovendien is Bitvavo in maart 2022 de officiële partner geworden van de KNVB.

Het handelsplatform is betrouwbaar en veilig. Het betekent wel voor de klant dat de handelsrekening goed moet worden opgezet en worden geverifieerd.

Registreer je hier gratis!

+ verifieer de rekening (id-controle)
+ verkrijg tot € 1000 zonder handelskosten, daarna voor zeer lage 0,25 % (max.) handelscommissie.
+ verdien passief inkomen met staking bij Bitvavo

Bitvavo review over de kosten – wat zijn de kosten?

Wat zijn de handelskosten precies? Het handhaven en openen van een rekening is gratis en kosten voor het uitvoeren van handelstransacties liggen zeer laag. De commissies die men rekent over een handelstransactie zullen tussen de 0,03% – 0,25% liggen waardoor het niet meer interessant is om op ongereguleerde pure crypto exchanges zoals Binance te handelen. Voor een daghandelaar die wil werken met hefbomen en termijncontracten (options & futures) kan de dienst worden gekoppeld met die van Deribit.

Hieronder is het actuele overzicht van de kosten die in rekening worden gebracht bij het verhandelen van digitale activa. De respectieve taker en maker fees zullen ook de professionele en institutionele handelaren en market makers bekoren.

VOLUME (30D)TAKER FEEMAKER FEE
€ 0+0.25%0.15%
€ 100 000+0.20%0.10%
€ 250 000+0.16%0.08%
€ 500 000+0.12%0.06%
€ 1 000 000+0.10%0.05%
€ 2 500 000+0.08%0.04%
€ 5 000 000+0.06%0.04%
€ 10 000 000+0.05%0.03%
€ 25 000 000+0.04%0.03%

Registreer je hier gratis!

Open een rekening en neem contact op met de klantenondersteuning van Bitvavo voor meer details over de voorwaarden om de laagste fees te krijgen.

Bitvavo Review over de markten en koersen – hoe komen deze tot stand?

Hoe komen de koersen tot stand? Bitvavo brengt kopers en verkopers van digitale activa samen. Vraag en aanbod per activa bepalen vervolgens de koersen waarvoor de digitale valuta worden verhandeld op de beurs. Dit gaat automatisch via het orderboek waar de bied- en laatkoersen worden verwerkt. Een biedkoers gaat om de hoogste koers die een koper wil betalen voor bijvoorbeeld bitcoin. Het wordt ook wel de biedprijs genoemd en geeft zowel aan voor welk bedrag de gebruiker bitcoin wil kopen en hoeveel bitcoin de gebruiker voor dat bedrag wil kopen. Deze wordt vervolgens samengebracht met de beste laatprijs. Dat is de koers die de verkoper met de laagste verkoopprijs op dat moment wil ontvangen voor het verkopen van bitcoin. De Bitvavo koersen, in dit voorbeeld bitcoin, representeren de gemiddelde prijs van alle bied- en laatprijzen op het handelsplatform. Het wordt aangeven als de marktprijs. Hieronder in de widget kun je de actuele bitcoin koersverloop zien van de afgelopen 24 uur:

Handel op de markt met een Bitvavo Trading Bot

Nederlanders ontwikkelen niet alleen innovatie cryptoplatforms, maar ook zogenaamde crypto trading bots. Het gaat hier om een beheerplatform van handelsbots. Een trading bot of handelsbot is een programma die 24/7 actief draait en de markten analyseert. Op basis van vooraf ingestelde indicatoren en complete handelsstrategie doet de trading bot het werk voor je. Bitvavo werkt samen met o.a. twee Nederlandse partijen die gespecialiseerd zijn in de ontwikkeling van uitstekende handelsbot-beheerplatform met o.a. compleet uitgewerkte strategieën die je automatisch met behulp van een API-koppeling kunt laten uitvoeren op je handelsrekening.

Het meest makkelijke voor vooral de handelaar met een lange termijn visie is het platform van Diamond Pigs. Binnen 15 minuten kun je bijvoorbeeld de Hereford handelsbot al geactiveerd hebben. Deze handelstrategie is gebaseerd op de geavanceerde SYNAPSE™ bots-technologie van Diamond Pigs. De Hereford trading bot handelt alleen in bitcoin. Het analyseren en timen van de bitcoin markt wordt voor een groot gedeelte uit handen genomen. De handelsbot koopt op je handelsrekening wanneer het sentiment positief is en verkoopt wanneer de markt daalt.

Hoe werkt de handelsbeurs met Diamond Pigs? Je zult eerst over een handelsrekening moeten beschikken en vervolgens een Diamond Pigs account aanmaken. Vervolgens verbindt je beide accounts via de API-instellingen en selecteer je de gewenste trading bot die losgaat op je Bitvavo account.

Een ander platform van Nederlandse makelij voor het inzetten van verschillende crypto trading bots op je handelsrekening wordt ontwikkeld door CryptoHopper. Gebruikers kunnen vele verschillende handelsstrategieën toepassen die op dit handelsbotplatform beschikbaar zijn. Geautomatiseerde handels-bots bieden ongeëvenaard gemak en stellen gebruikers 24/7 in staat om profiteren van handelsmogelijkheden. Voor meer informatie: Cryptohopper. Wanneer je actief van plan bent om veel te handelen op je handelsrekening dan is een van deze crypto bots een mogelijke meerwaarde.

Begin je reis bij Bitvavo!

– Handel vertrouwd in digitale activa
– Handel goedkoop 0,00% – 0,25%!
– Handel automatisch met een trading bot

Bitvavo Review – wat is Staking bij Bitvavo?

De staking dienstverlening verdient alle aandacht. Staking bij Bitvavo betekent rente verdienen op je digitale activa. Met de crypto staking optie geactiveerd kun je passief geld verdienen over de aangekochte cryptovaluta en tokens. Het bedrijf heeft een dienstverlening opgezet voor haar klanten die on-chain crypto staking en off-chain crypto staking eenvoudig mogelijk maakt. De gebruikers zullen de cryptovaluta tijdelijk ter beschikking stellen in ruil voor een rentevergoeding.

Echter, de staking rewards zijn op het platform lager in vergelijking met het gebruik van afzonderlijke staking pools van de betreffende tokens. Niettemin, het meedoen aan afzonderlijke crypto staking pools is tijdsintensief en komt met meer risico´s. Het is makkelijker en veiliger om dit gewoon beheerd te doen met de staking dienstverlening. Het is wel belangrijk om te beseffen dat Bitvavo geen bank is en niet als een bancaire instelling is gereguleerd.

Het is dan ook niet vreemd dat deze Bitvavo staking dienst door een apart bedrijfsonderdeel wordt verzorgd: Bitvavo Custody BV. Het is een onderdeel van de Bitvavo Group. Het is zeer goed dat Bitvavo een apart bedrijf heeft opgericht voor het verzorgen van de staking dienst aangezien deze praktijk is verbonden met bepaalde tegenpartij risico´s. De samenwerking en problemen met de Digital Currency Group (DGC) is hiervan een duidelijk bewijs.

Bitvavo review over de problemen met de Digital Currency Group (DGC) – Wat is er aan de hand met Bitvavo?

De tegenpartij risico´s m.b.t. de Bitvavo staking dienst zijn in de loop van November 2022 duidelijk geworden. Bitvavo Custody BV heeft gebruik gemaakt van diensten van de Digital Currency Group (DCG) en haar gelieerde onderneming Genesis Trading voor de off-chain stakingdiensten. DCG ondervindt sinds December 2022 liquiditeitsproblemen door eerst de implosie van het Terra Luna project en vervolgens de val van de FTX-beurs. Als gevolg hiervan heeft DCG de aflossingen opgeschort totdat dit liquiditeitsprobleem is opgelost. DCG geeft aan de openstaande deposito’s te zullen terugbetalen. Gelukkig heeft deze situatie bij DCG geen invloed op de werkzaamheden. De directie is verder actief in gesprek met DCG, samen met andere zakelijke klanten van DCG.

De verwachting is dat de uitstaande deposito’s op termijn door DCG zullen worden terugbetaald. Zelfs bij een faillissement van Genesis is een oplossing met DCG mogelijk. In totaal heeft Bitvavo 280 miljoen van staking tegoeden van klanten ondergebracht bij DCG. In totaal beheert Bitvavo 1,6 miljard euro aan deposito’s en digitaal vermogen voor haar klanten. Bitvavo beschikt over voldoende reserves en financiële middelen om deze klap op te vangen en kan alle vergrendelde activa bij DCG voorfinancieren. De klanten worden niet getroffen door de Genesis-DCG liquiditeitsproblemen. Alle tegoeden en digitale assets van de klanten kunnen direct en op elk moment worden opgenomen. Ondanks het feit dat de directie alles netjes op orde heeft, geeft het wel weer aan dat eenvoud het beste is. Bitvavo is alleen een veilige custodian over de aangehouden tegoeden wanneer de staking optie uit staat.

Waarschuwing: vandaar, nogmaals, over het algemeen bevelen we het niet aan om gebruik te maken van deze crypto staking dienstverlening en het gewoon bij bitcoin te houden in combinatie met wellicht een crypto-indexbeleggingsmethode. Laten dit eens verder uitwerken in onze opinie over hoe je Bitvavo het beste kunt gebruiken.

Bitvavo Review – over de aanbevolen methode

Hoe zal ik gebruik maken van Bitvavo? Met het licht van bovenstaande, kunnen we onze lezers aanbevelen om de volgende methode te overwegen in te zetten.

Aanbevolen methode: koop alleen bitcoin (BTC) met behulp van een euro cost averaging tactiek 1 1. Euro cost averaging (eca) is een beleggings tactiek waarmee het marktrisico beperkt wordt door het systematisch aankopen van Bitcoin met eenzelfde bedrag over regelmatige tijdstippen gedurende een lange periode. Bijvoorbeeld: je investeert elke week zonder emotie € 100,- in Bitcoin ongeacht wat de koers van dat moment is. × bij Bitvavo. Zet het gedeelte in BTC dat je niet verhandelt op de beurs veilig op je eigen hardware wallet. Je kunt verder overwegen om de Satoshi en Hereford bitcoin handelsbots van het Diamond Pigs platform te activeren voor meer geavanceerd risicobeheer.

Inderdaad, we raden Bitvavo aan voor de verkoop en aankoop van bitcoin of alternatief Amerikaanse dollars (USDC), niet de actieve handel van andere digitale activa en effecten. Deze tip geldt trouwens voor elke handelsbeurs en crypto-handelspaar. Leer eerst alles over bitcoin voordat je gaat beleggen of handelen in andere risicovolle cryptovaluta projecten. Op de handelsomgeving kun je gemakkelijk en zeer goedkoop bitcoin kopen, maar laat je niet meteen verleiden om direct andere tokens te kopen. Doe eerst goed onderzoek.

De meest veilige methode om meer blootstelling te krijgen over de gehele cryptomarkt is door gebruik te maken van de Berkshire handelsbot die je ook op het Diamond Pigs platform kunt activeren. Je zou zodoende 3 verschillende handelsbots (Satoshi, Hereford en Berkshire) kunnen inzetten voor het beheren van je portefeuille op Bitvavo. Berkshire bestaat uit de 10 grootste en meest liquide digitale activa op basis van marktkapitalisatie. Het wordt maandelijks opnieuw gebalanceerd met een wegingsfactor op basis van de best presterende munten. 

Een ander alternatief is de crypto-indexbeleggingsdienst die door Mercury Redstone wordt verzorgt en ook met je Bitvavo account kan worden gekoppeld. Het passief beleggen in andere crypto´s dan bitcoin is het meest verstandige. Voor meer info: welke crypto zal ik kopen? Niettemin, de redactie van Bestebank.org wil graag benadrukken dat alleen Bitcoin (BTC) te beschouwen is als een nieuwe alternatieve belegging in een decentraal solide geldsysteem (in opbouw) als een verzekeringspolis tegen de huidige fiat-schuldenpiramide.

Begin je reis bij Bitvavo!

– Koop en verkoop veilig bitcoin (BTC) via een DCA-methode!
– Handel goedkoop 0,00% – 0,25%!
– Beleg automatisch passief in de top 25 crypto index of
– Beleg automatisch actief met behulp van een handelsbot

Bitvavo review – nadelen Bitvavo?

Onze Bitvavo review is niet compleet zonder de nadelen te belichten. Geen enkele exchange is perfect. Wat zijn nadelen met het gebruik van deze handelsbeurs? De ervaringen van gebruikers die als minpunten en nadelen worden beschouwd zijn de volgende:

Geen margin, options en futures trading. Het handelsplatform beschikt niet over alle gewenste toeters en bellen voor een professionele daghandelaar. De handelsbeurs faciliteert geen handel in termijncontracten en het gebruik van hefbomen. Dit raden we trouwens af aangezien termijncontracten en hefbomen groter risico’s betekent op het maken van verliezen. Bitcoin margin, options en futures trading is op het platform niet mogelijk. De handelaar die zoekt naar termijncontracten en hefbomen kan de rekening het beste combineren met Bitfinex, ByBit, Deribit, Binance, Coinbase Pro of Kraken. Niettemin, Bitvavo is vanwege de lage kosten een prima alternatief voor Binance, Kraken en Coinbase Pro. We raden onze lezers die graag termijncontracten willen verhandelen om Bitvavo met Deribit te combineren aangezien deze beurzen naast futures ook opties aanbieden. Op het handelsplatform kan met EUR-tegoeden USDC of BTC worden gekocht. Deze worden vervolgens op de andere handelsrekening gestort om zodoende in termijncontracten te kunnen handelen. Je kunt later ook de crypto sturen van Deribit, Bybit of Binance naar Bitvavo.

Bitvavo Staking komt niet zonder risico’s. Een ander nadeel en potentieel probleem hangt samen met de staking opbrengsten. Het is belangrijk om te beseffen dat bij deze methode de betreffende munten tijdelijk inzet in voor proof-of-stake munten. Het bedrijf speculeert hierbij op een goed rendement, welk dan weer met de klant gedeeld wordt. Het is belangrijk om te beseffen dat hier een flink nadeel aan is verbonden: het juridische recht over deze coin ligt bij het bedrijf. Bij een eventueel verlies en probleem bij het staken van deze coins, loopt de gebruiker het risico deze coins te verliezen. We hebben al eerder de liquiditeitsproblemen besproken van DGC die ook een impact hebben gehad op de staking dienst. Vanuit deze visie is het verstandig om de staking optie niet te gebruiken. Deze problematiek geldt voor elke exchange die een staking dienstverlening aanbiedt aan haar klanten.

Crypto opnames moeten worden verantwoord. Stel voor dat je bitcoin van de rekening wilt halen. Je zult in dit geval moeten aantonen dat het adres van je bitcoin wallet onder jouw beheer is. Helaas, dit zal aanvankelijk moeten worden geverifieerd. Echter, dit versterkt de veiligheid van de handelsrekening. Zet voor verder gebruiksgemak het opname adres vast op een white list. Hierdoor zullen opnames veilig en geverifieerd plaatsvinden die de veiligheid van de handelsrekening ten goede komt. Zoek je verder naar meer privacy, dan zou je via een DEX of een andere exchange of specialistische dienstverlening of wallet de betreffende coins of bitcoins opschonen van elk spoor waardoor je financiële privacy in gevaar kan komen. Voorbeeld: bitcoin kun je van je reguliere bitcoin wallet doorsturen naar de Wasabi of Samourai wallet om alle sporen vervolgens van de bitcoins te verwijderen en de financiële privacy weer te herstellen. De handelsrekening combineren met verschillende privacy tools staat iedereen ter beschikking.

Handelsvolumes voor bepaalde coins en tokens zijn niet altijd afdoende voor grote daghandelaren. Bitvavo is de grootste exchange van Nederland met ambities om de Europese markt te veroveren. Echter, Bitvavo behoort nog niet tot de grootste internationale exchanges met tientallen miljoenen gebruikers en diepe orderboeken voor de meest uiteenlopende tokens en coins. Hier is Binance wereldwijd nog heer en meester. In 2021 werd hier voor $7.7 biljoen in digitale activa verhandeld door meer dan 20 miljoen gebruikers. Echter, zoek je naar de beste bitcoin handelsvolumes, is Bitfinex het beste alternatief voor de professionele bitcoin-handel.

Geen goud aanbod. Bitcoin is het digitale goud van de toekomst, maar in de huidige geopolitieke en macro-economische context is de rol van goud nog niet uitgespeeld. In het huidige tijdperk van financiële repressie is een portefeuille met bitcoin (BTC), digitale dollars (USDT of USDC) en goud niet verkeerd. Bitfinex en Binance bieden al een lange tijd goud (o.a. PAGX) als een beleggingsoptie aan, Bitvavo helaas nog niet. Voor meer informatie: waar en waarom zou ik goud kopen?

Coinbase Institutional. Voor de zeer veilige koude opslag van de digitale activa maakt Bitvavo gebruik van een derde partij custodial dienst. De Coinbase Institutional dienst behoort tot de beste in de wereld, maar het betekent wel dat het bedrijf een afhankelijkheidsrelatie heeft m.b.t. deze dienstverlening. Wanneer Coinbase Institutional bankroet zou gaan, betekent dit mogelijk dat het bedrijf het risico loopt de toegang tot deze tegoeden zou kunnen verliezen. Zou het wellicht niet beter zijn dat de onderneming haar eigen interne koude opslag faciliteit zou ontwikkelen en beheren?

Bitvavo Review – Bitvavo of Binance

In het eerste kwartaal van 2022 heeft Bitvavo een maandelijks handelsvolume van zo´n 10 miljard euro en beschikt het handelsplatform over 1 miljoen gebruikers. De handelsvolumes voor bepaalde tokens kunnen in vergelijking met die van Binance klein zijn. Het is niet vreemd natuurlijk, maar het orderboek is niet zo liquide Binance. Binance is de grootste handelsbeurs in de wereld waar elke token over een goede handelsliquiditeit beschikt. Voor de gewaagde daghandelaar die in grote volumes en hefbomen wil speculeren op de nieuwste trendy tokens, heeft Binance gewoon meer te bieden en diepere orderboeken.

Deze type gebruikers zouden een rekening kunnen combineren met een Binance rekening. Op de Bitvavo rekening kunnen de euro´s worden omgewisseld naar dollars (USDC) om deze vervolgens te storten op de Binance rekening. Op het Binance handelsplatform kunnen deze dollars worden verhandeld voor o.a. termijncontracten. Binance beschikt over een apart handelsplatform voor allerlei termijncontracten die daar met grote heftbomen kunnen worden verhandeld. Dit is niet mogelijk bij Bitvavo, dat is maar goed ook. De meeste handelaren verliezen veel geld met het shorten of longen van een of andere coin. Bitvavo heeft geen risicovolle verlokkingen zoals Binance deze aanbiedt waardoor de gebruiker flinke verliezen kan leiden.

Bitvavo review – ervaringen en klachten

De meeste klachten over het gebruik van het platform berusten op misverstanden of zijn gerelateerd aan de relatieve nadelen die nog aan deze handelsbeurs kleven. In deze Bitvavo review hebben we dit al besproken onder het stukje over de nadelen. Bijvoorbeeld, het gebrek aan opties zoals margin en futures trading. Een opname van bitcoin naar een eigen wallet moet eerst worden geverifieerd. De verificatie van de eigen bitcoin wallet loopt niet altijd even lekker. De handelsrekening beschikt over een uitstekende Nederlandse klantenondersteuning. Even geduld en rustig ademhalen. Het probleem zal worden opgelost. Op Trust Pilot zijn de ervaringen goed; over het algemeen goed met een score van 4. Echter Trust Pilot is erg subjectief en wordt natuurlijk gedomineerd door gebruikers die klachten hebben aangezien deze de tijd en moeite nemen om hun ergernis te verkondigen. Gebruikers die tevreden zijn met de dienst laten zich meestal niet van zich horen op Trust Pilot. Dit geldt ook voor de redactie van bestebank.org. De ervaringen van de redactie met het handelsplatform zijn uitstekend, maar heeft deze bevindingen nooit gedeeld op Trust Pilot.

Bitvavo Review – Bitvavo App ervaringen

De rekeninghouders kunnen ook altijd en overal bij hun account komen en alles netjes beheren met behulp van de app die zowel voor iOS en Android apparaten beschikbaar is. De app biedt haar gebruikers nog meer gebruiksgemak om onder meer gemakkelijk met behulp van de smartphone bitcoins bij te kopen of te verkopen. Deze mooie en veilige smartphone app is ontwikkeld om elke handelaar tevreden te stellen als het gaat om snelheid, eenvoud, stabiliteit, veiligheid en gebruiksgemak. Je kunt vanuit de smartphone app gemakkelijk alerts instellen voor bepaalde koersdoelen. Zodra de koers van Bitcoin een bepaalde prijs bereikt, krijg je een notificatie. De ervaringen met de app zijn uitstekend.

Bitvavo belastingdienst?

Wanneer je handelt in crypto moet daarover belasting worden betaald. Alle cryptotegoeden moeten jaarlijks worden opgegeven in de jaarlijkse belastingaangifte. Het platform maakt dit super eenvoudig voor haar gebruikers doordat de rekening kan worden gekoppeld aan speciale portfolio tracking en crypto belastingrapportage software. Deze software genereert binnen 10 minuten een op maat gemaakte belastingrapport voor de Nederlandse belastingdienst die je kunt gebruiken voor de jaarlijkse belastingopgave. Geen stress meer met crypto belastingopgaves voor je rekening. Voor meer informatie: selectie van de beste crypto tax software programma´s.

Bitvavo in vergelijking met dienstverleners in Nederland

De meeste Nederlandse dienstverleners op het gebied van het kopen/verkopen van cryptovaluta opereren als een makelaar (broker) of wisselkantoor. Ze kopen de cryptovaluta goedkoop in bij de grote internationale exchanges en verkopen deze door aan de klanten via een mooie interface en gemakkelijk te gebruiken dienstverlening. Ze rekenen hiervoor een omwisselcommissie die varieert tussen de 1 en 3 procent. Daarnaast hanteren ze een grotere marge tussen de verkoop/inkoop koers. Onder andere de grote concurrenten in Nederland, Litebit en Blox, opereren op deze manier. Ze kunnen ook niet gekoppeld worden via een API met een platform voor handelsrobotten en belastingrapportage software.

Bitvavo Review – de conclusie – 2023

We sluiten dezes uitgebreide Bitvavo review af met een aantal concluderende opmerkingen over de Bitvavo exchange en onze eigen ervaringen:

Het platform is gemakkelijker in gebruik en is het een van de eerste professionele Nederlandse exchanges met zeer lage kosten en ingebouwde crypto wallets. Het handelen is eenvoudig en goedkoop. Er is een aparte handelsomgeving ontwikkeld voor de professionele handelaar. De handelsvolumes zijn afdoende om professionele en institutionele spelers te behagen. Bitvavo kan deze klanten ook zakelijke rekeningen verstrekken.

Het platform is veilig. Het vermogen van de klanten is afgeschermd van het bedrijf door de toevoeging van een stichting Bitvavo Payments. De cryptotegoeden worden verzekerd opgeslagen. Het verkrijgen van een verzekering van digitale activa is geen sinecure en onderstreept dat de ICT-infrastructuur tot de beste behoort in de wereld. Gebruikers beschikken ook over een unieke accountgarantie en alle veiligheidsopties om alles goed af te grendelen. Dit alles maakt van Bitvavo een betrouwbare en veilige handelsbeurs. Echter, neem dan ook geen extra risico´s en activeer daarom niet de staking optie.

Staking komt met extra derde partij risico´s en de problemen van Bitvavo met DGC-Genesis heeft duidelijk aangetoond welke gevolgen dit mogelijk kan hebben. De staking dienstverlening biedt gebruikers de mogelijkheid om passief rente te verdienen over de tegoeden. Vandaar, we raden onze lezers dan ook verder af om gebruik te maken van de staking optie. Het moet verder worden gezegd dat Bitvavo de DGC-liquiditeitscrisis voorbeeldig heeft afgehandeld en ook in het negatieve scenario dat haar tegoeden daar uiteindelijk verliest niet financieel in gevaar komt. Het bedrijf kan deze klap opvangen en haar klanten afschermen van een mogelijk DGC-Genesis faillissement. Het bedrijf heeft voldoende reserves, is solvabel en stabiel.

Onze eigen ervaringen met de handelsomgeving zijn zeer positief en we maken er sinds de lancering van het online platform er al van gebruik. De recente eerder genoemde prijzen die deze Nederlandse onderneming heeft gewonnen zijn dik verdiend. Bitvavo is snel uitgegroeid tot een A-merk en het feit dat de KNVB Bitvavo als officiële partner heeft gekozen is weer een belangrijke kwaliteitsstempel. We zijn zeer benieuwd hoe deze exchange zich verder zal ontwikkelen to een belangrijke Europese exchange.

We kunnen iedereen aanraden om een gratis handelsrekening te openen. Professionele handelaren die willen beschikken over hefbomen en derivaten kunnen handelsrekening kunnen combineren met Binance rekening. Begin bij Bitvavo. Rond even de identiteitsverificatie procedure af om zodoende voor 1000 euro zonder kosten te handelen en het platform eens voor jezelf te testen.

Bitvavo Review – Conclusie

Waarom de Bitvavo exchange?

 • Veilig, vertrouwd gereguleerd Nederlands bitcoinbedrijf
 • Lage handelscommissie = goedkoop!
 • Twee exchange interfaces!
 • Eenvoudig in gebruik!
 • Prima klantenondersteuning!

Klik & Open een handelsrekening!

Post scriptum: veel voorkomende typfouten voor Bitvavo: Bitavo, Bivavo, Botvavo, Bitcavo, Bit avo. Vele lezers vinden dit artikel over Bitvavo doordat ze zoeken naar Bitavo, Botvavo, Bitcavo. Dit zijn bekende typefouten in Google.

Publicatiedatum: deze Nederlandse Bitvavo Review is als eerste op 26 februari 2018 gepubliceerd geworden en sindsdien meer dan 150 keer bijgewerkt geworden met nieuwe relevante informatie. Neem graag contact op met de redactie over deze Bitvavo review met vragen of opmerkingen.

Disclaimer: de redactie maakt zelf al jaren gebruik van Bitvavo. De ervaringen met Bitvavo zijn uitstekend. Bitvavo heeft een bijzondere ontwikkeling doorgemaakt en het is om deze reden dat de redactie in deze Bitvavo review deze exchange aan haar lezers aanbeveelt. Liberbits, het bedrijfje verantwoordelijk voor deze website, heeft dan ook een referral samenwerking opgezet en verkrijgt een compensatie voor nieuwe inschrijvingen. Dankzij deze compensatie hoeft Liberbits geen reclame in de vorm van banners te plaatsen op bestebank. Dus, deze Bitvavo review is gebaseerd op eigen onderzoek, ervaringen en bevindingen. Op basis hiervan wordt deze Nederlandse exchange aanbevolen.

Probeer het eens zelf!

– Handel vertrouwd in Bitcoin (BTC)
– Handel goedkoop 0,00% – 0,25%!

Lees verder

Waarom zou ik overstappen van Litebit naar Bitvavo?

Litebit stopt; zal ik nu dan overstappen van Litebit naar Bitvavo? Waarom zou ik van mijn Litebit rekening overstappen naar een nieuwe Bitvavo rekening? Dit is een belangrijke vraag voor vooral de vele Litebit klanten. LiteBit, de oudste cryptobroker van Nederland maakte namelijk op 23 mei 2023 bekend dat ze ermee gaan stoppen. Het gaat […]

May 24, 2023
5 min

First Republic Bank is failliet – FDIC en JPMorgan Chase nemen de bank over

De Amerikaanse bankencrisis is nog niet voorbij. De derde Amerikaanse First Republic Bank verkeert in grote problemen en is op weg naar een faillissement. Update 01.05.2023: First Republic Bank is omgevallen en bankroet. De Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) heeft ingegrepen en zal als curator de bank moeten afwikkelen. Om de markt verder te sussen […]

May 1, 2023
4,5 min

Withney Webb over de netwerkcorruptie in de VS, Jamie Dimon en CBDC´s

We willen onze lezers wijzen op het opzienbarend onderzoek van Whitney Webb. Ze is onderzoeksjournalist, schrijver, podcaster en onderzoeker bij Unlimited Hangout. Ze houdt zich voornamelijk bezig met inlichtingen, technologie, bewaking en burgerlijke vrijheden. Net zoals Hester Bias de netwerkcorruptie in het Nederlandse financiële systeem heeft onderzocht en bespreekt in haar boek Worst Bank Scenario, […]

Apr 17, 2023
2 min