Bitvavo Amsterdam

Bitvavo Review – is deze exchange betrouwbaar en veilig?

Jan 31, 2023
Aanbieding: 

Hier volgt een uitgebreide review over Bitvavo´s platform die gebaseerd is op onze eigen ervaringen. Samenvatting van onze review over Bitvavo: sinds de oprichting van Bitvavo in 2018 hebben we de ontwikkeling van het handelsplatform gevolgd. Deze Nederlandse Bitvavo review is als eerst op 26.02.2018 gepubliceerd en wordt vaak bijgewerkt met de laatste nieuwe relevante informatie. Laatste revisie is van 17.01.2023. We zijn niet snel enthousiast, maar Bitvavo bewijst weer dat Nederland een baanbrekend ICT-land is voor het leveren van veilige fintech en cryptovaluta exchange dienstverleningen.

bitvavo reviews

Bitvavo heeft binnen korte tijd veel voor elkaar gekregen. Wat is Bitvavo? Bitvavo is een zeer gebruiksvriendelijke, stabiele, betrouwbare en goedkope exchange voor bitcoin en digitale (blockchain) activa. De liquiditeit en het dagelijkse handelsvolume van deze exchange neemt gestaag toe. Bitvavo heeft in totaal € 100Mld+ in verhandelde volume weten te verwerken van de al meer dan 1 miljoen gebruikers. Bitvavo is financieel gezond, zonder langlopende leningen en heeft in de afgelopen jaren aanzienlijke winsten behaald. Totaal €250 miljoen tot op heden (januari 2023). Bitvavo is solvabel en stabiel. Dit blijkt verder uit de jaarrekening en de uitlatingen van Grant Thornton, de accountant. Wat zijn verder de voordelen van Bitvavo?

Bitvavo Amsterdam – de voordelen:

+ Veilige custodial Bitvavo wallet – gratis Bitvavo accountgarantie en verzekerde opslag van alle digitale activa!
+ Betrouwbaar – tegoeden beheert door stichting Bitvavo Payments!
+ Bitvavo Reserves – levert cryptografisch bewijs van de 1:1 aangehouden reserves! Bitvavo is een full reserve exchange en custodian.
+ Gereguleerd – Bitvavo heeft officiële registratie bij DNB.
+ Bitvavo is solvabel en stabiel met aanzienlijke reserves.
+ Bitvavo markten – groot aanbod van digitale activa (150+), natuurlijk Bitcoin (BTC) en Amerikaanse Dollars (USDT & USDC). Goede liquiditeit met stijgende handelsvolumes.
+ Goedkoop – extreem lage handelscommissie: maximaal 0.25%! Institutionele en professionele handelaren met top handelsvolumes genieten van respectievelijk 0.04% & 0.03% taker & maker fees.
+ Gemakkelijk voor zowel beginners als ervaren traders, met Nederlandstalige ondersteuning!
+ Handelsplatform van Bitvavo kan gekoppeld worden met verschillende handelsbot-beheerplatforms voor automatisch handelen en risicobeheer.
+ Zakelijke rekeningen (Bitvavo corporate accounts) voor professionele handelaren en institutionele partijen zoals beleggingsfondsen.
+ Crypto indexbeleggen – aparte dienstverlening voor het passief beleggen in een crypto index.
+ Bitvavo maakt gedetailleerde cryptoportfolio tracking met speciale rapporten voor de belastingdienst eenvoudig mogelijk met de integraties met de Divly & Koinly tax reporting software.
+ Beste Crypto Broker bij de CashCow awards 2021, Beste Crypto Exchange keuze IEX Gouden Stier 2021 en bovendien vertrouwd door de KNVB om te dienen als een officiële partner!
+ Welkomstbonus: handel nu tot € 1000 zonder kosten!

Bitvavo review – een introductie

We zullen in deze review de respectieve voor- en nadelen van de dienstverlening van Bitvavo uitgebreid beschrijven. Bitvavo is binnen een korte tijd uitgegroeid tot een uitstekend crypto-handelsbeurs voor zowel een beginner als een professionele handelaar. De Bitvavo wallet en handelsomgeving is geschikt is voor zowel een beginnende als een ervaren trader.

bitvavo reviews

Onze Bitvavo review in een notendop: Bitvavo is de eerst verzekerde, goedkoopste, veiligste en beste crypto exchange dienstverlening in Nederland. Bitvavo beschikt over een eigen orderboek, liquide spotmarkt met grote handelsvolumes en een groot aanbod van cryptovaluta, tokens en USD stablecoins. De Bitvavo wallet is overzichtelijk en gemakkelijk in gebruik.

De gebruiksvriendelijkheid van het handelsplatform heeft er toe geleid dat het handelsvolume snel groeide. Anno 2022 wordt er maandelijks voor ongeveer €10 miljard verhandeld. Volgens CoinMarketCap behoort Bitvavo tot een van de 60 grootste exchanges van de wereld met o.a. een zeer liquide bitcoin-euro (BTC-EUR) spotmarkt. Per week zijn er zo’n 360.000 gebruikers actief op het handelsplatform.

Inderdaad, Bitvavo is een zeer liquide spot-handelsbeurs waar elke type handelaar mee uit de voeten kan. Voor de verschillende termijncontracten (futures, options) en hefboomopties zou een Bitvavo rekening prima gecombineerd kunnen worden met een Deribit, Bitfinex, Binance of ByBit handelsrekening. Echter, dit is alleen iets voor professionele handelaren. Handelen in derivaten en hefbomen is extreem risicovol. Voor de meeste mensen volstaat het ruimvoldoende met een Bitvavo rekening en het handelen op de bitcoin (BTC-EUR) spotmarkt. Inderdaad, we raden onze lezers aan om alleen bitcoin te verhandelen op de Bitvavo spot exchange. Vermijdt de crypto (digitale effectenhandel voor speculatie), blijf vooral bij Bitcoin (gedistribueerd solide geldsysteem in opbouw zonder derde partij risico´s) als o.a. een verzekeringspolis voor een globale schuldencrisis.

Bitvavo´s oprichting en doelstelling: eenvoud, veiligheid en betrouwbaarheid

Het cryptoplatform van Bitvavo is sinds 2018 actief. Het bedrijf is een jaar eerder opgericht door Mark Nuvelstijn, Jelle de Boer en Tim Baardse. De doelstelling van het bedrijf was de ontwikkeling van een zeer gebruiksvriendelijk en goedkoop handelsplatform die de kloof tussen traditionele valuta en digitale activa helpt te overbruggen. Iedereen ongeacht niveau en doelstelling moet gemakkelijk, veilig en goedkoop digitale activa kunnen kopen. Vanuit hun kantoor aan de Amsterdamse Herengracht hebben ze met een uitstekend team veel goed werk verricht. Ze bedienen inmiddels ruim een miljoen klanten en zijn er nu meer dan tweehonderd werknemers werkzaam. Ze investeren vooral in het uitbouwen van een veilig en betrouwbaar crypto-handelsplatform waarbij er goed naar de wensen van de klant wordt geluisterd.

bitvavo betrouwbaar

Veiligheid staat voorop. Bitvavo’s ICT-systemen voldoen aan de meest veeleisende internationale veiligheidsstandaarden waardoor alle crypto-tegoeden op beveiligde koude opslaglocaties verzekerd zijn opgeslagen. De data centers beschikken over ISO 9001, ISO 27001, ISO 27017, PCI DSS Level 1 en SOC 1 – 3 certificaten. Dit krijgen niet veel grote handelsbeurzen voor elkaar. Bovendien is Bitvavo veel gemakkelijker in gebruik en voordeliger dan de internationale concurrentie zoals Kraken, Coinbase Pro en Binance. De Nederlandse Bitvavo Exchange staat op en sterk fundament en heeft alle mogelijkheden om uit te groeien tot een van de belangrijkste Europese exchanges. Bitvavo is volledig gereguleerd in Nederland en heeft een registratie bij De Nederlandsche Bank. Hieronder kun je de twee verschillende interfaces zien van het handelsplatform.

bitvavo exchange platform interfaces

Bitvavo beschikt over twee verschillende interfaces. Een basisinterface voor de beginner (wit) en een geavanceerde interface (zwart) voor de ervaren handelaar met o.a. uitgebreide handelsgrafieken en een gevisualiseerd orderboek.

Verder beschikt Bitvavo over een mooie smartphone handelsapp voor Android en IOS. Bitvavo biedt ongekend gebruikersgemak. Met iDEAL kan een klant direct via de app euro’s op de Bitvavo rekening storten en aan de slag.

Bitvavo ondersteunt het gebruik en de in handel USD stablecoins. Op dit moment kunnen op de Bitvavo beurs de volgende stablecoins worden gestort, opgenomen en verhandeld: DAI-EUR, USDC-EUR and USDT-EUR!

Bitvavo is mooi ontworpen en gemakkelijk om te gebruiken. Veiligheid en zekerheid is natuurlijk topprioriteit. Echter, gebruiksgemak is ook van wezenlijk belang. De Bitvavo rekening met wallets zijn zeer overzichtelijk opgezet met mooie grafieken en een strak dashboard van waaruit ieder kan handelen vanuit de interface van voorkeur. Het geavanceerd handelsplatform van Bitvavo kan verder gekoppeld worden met een trading bot voor ongeëvenaard handelsgemak. Daarover later meer.

Registreer je gratis!

=> verifieer de rekening (id-controle)
+ handel dan tot € 1000 zonder kosten, daarna voor zeer lage 0,25 % (max.) commissie.
+ inbraakverzekering crypto-tegoeden!
+ klantentegoeden veilig beheert door een aparte stichting Bitvavo Payments!
+ automatische uitkering van staking vergoedingen = passief verdienen!

Bitvavo Review – de voordelen verder uitgediept

Nu gaan we in deze Bitvavo review meer dieper in op de respectieve voordelen van het handelsplatform. Zoals eerder aangegeven, de Bitvavo wallet en handelsomgeving zijn gebouwd op een veilig fundament. Echter, een belangrijk voordeel voor de klant is om te beseffen is dat Bitvavo alle tegoeden van haar klanten heeft afgescheiden van haar werkzaamheden door de toevoeging van een aparte stichting: Stichting Bitvavo Payments. Het geld van de klanten staat hier veilig ook in het onwaarschijnlijke geval het bedrijf Bitvavo B.V. failliet zou worden verklaard. Deze structuur maakt het mogelijk dat je niet alleen makkelijk, maar ook veilig bij Bitvavo cryptovaluta kunt verhandelen en bewaren. Een andere belangrijk voordeel is dat de Bitvavo tegoeden zijn verzekerd tegen diefstal door verzekeringsmaatschappij Aon. Bitvavo voorziet in een veilige en verzekerde opslag die voldoet aan de hoogste standaarden. Hier over later meer details.

Bitvavo Account Guarantee. Naast de verzekerde opslag beschikt Bitvavo ook over een gebruikersgarantie. Deze garantie werkt als een schadevergoeding. Alle Bitvavo gebruikers kunnen een compensatie verkrijgen tot 100.000 EUR in het geval een onbevoegde persoon toegang heeft verkregen tot de handelsrekening en euro´s of digitale activa heeft opgenomen. Ook sim-swap aanvallen worden vergoed door Bitvavo onder de accountgarantie. De opgelopen financiële schade zal Bitvavo voor de klant kunnen vergoeden. Deze accountgarantie is een unicum in de wereld. Bitvavo is een veilige en betrouwbaar platform met een diefstalverzekering en een garantie voor haar gebruikers. Laten nu wat verder in de details duiken van het Bitvavo handelsplatform…..waarom is Bitvavo betrouwbaar?

Is de Bitvavo exchange betrouwbaar en veilig?

Bitvavo biedt een enorm gebruiksgemak. Normaal gesproken is er een aparte wallet vereist voor iedere cryptovaluta. Bitvavo beheert deze voor je en slaat deze verzekerd op in offline portemonnees (cold storage). Deze zijn afgesloten van het internet en daardoor niet te hacken. Alleen de belangrijkste personen binnen het bedrijf hebben toegang tot deze offline opslaglocatie. Dit is een veilige en bekende beveiligingsmethode die bij elke handelsbeurs hopelijk wordt toegepast, maar je moet wel beseffen dat je niet zelf de uiteindelijke controle hebt over de gekochte cryptovaluta. De sleutels zijn in handen van Bitvavo. Het is te beschouwen als een crypto-depositobank waar je de beveiliging in feite uitbesteedt. Bitvavo doet dit voor haar rekeninghouders op een uitstekende wijze. Door te voldoen aan o.a. de volgende standaarden:

 • Bitvavo ISO certificates. maakt gebruik van data centers die voldoen aan de volgende certificaties: ISO 9001, ISO 27001, ISO 27017, PCI DSS Level 1 en SOC 1 – 3. Deze certificaties getuigen dat Bitvavo’s infrastructuur over de hoogste klasse in veiligheid en toezicht beschikt. Alle systeem kritische informatie wordt gedistribueerd opgeslagen volgens de hoogste veiligheidsniveau standaard in Nederland: Categorie 4+.
 • Bitvavo Security Audits. Bitvavo krijgt geregeld onafhankelijke security audits voor het toetsen van alle systemen.
 • Bitvavo Multisig Architecture. maakt gebruik van een veilige meervoudige handtekeningen architectuur voor het beveiligen van de crypto-fondsen.
 • Bitvavo Insurance. De Bitvavo rekeningen zijn verzekerd tegen diefstal door een unieke samenwerking met Coinbase Custody International. Tegoeden zijn tot $755 miljoen verzekerd via Aon, een verzekeringsagent van Lloyd’s en mogelijk gemaakt door een groep van A XV/A+ gecertificeerde verzekeraars in de Verenigde Staten en Londen.
 • Bitvavo Account Guarantee. De Bitvavo rekeningen beschikken over een garantie. Wanneer een onbevoegde persoon digitale activa of euro´s van de handelsrekening afhaalt, kan de gebruiker tot 100.000 euro gecompenseerd worden. Ook diefstal door simswap aanvallen kan worden vergoed door Bitvavo.
 • Bitvavo accountveiligheidsopties. De Bitvavo rekeningen van de gebruikers zijn voorzien van alle belangrijke veiligheidsmaatregelen die de gebruiker zelf kan instellen zoals twee-factor authenticatie, anti-phishing code, lijst met vooraf goedgekeurde adressen etc.
 • Bitvavo Compliance. Bitvavo voldoet aan de geldende anti-witwasrichtlijnen (AMLD4/5) en werken samen binnen de VBNL aan de ontwikkeling van een gezonde Bitcoinsector in Nederland onder toezicht van De Nederlandsche Bank (DNB). Bitvavo beschikt over een officiële registratie bij de DNB.
 • Stichting Bitvavo Payments. Bitvavo beschermt haar rekeninghouders ook voor een mogelijk faillissement. Om dit mogelijk te maken is er een stichting opgezet: Stichting Bitvavo Payments. Alle valuta transacties en het totaal beheerde vermogen worden geregeld door deze derde partij en niet door de onderneming, Bitvavo B.V., zelf. Deze doordachte opzet in combinatie met een officiële registratie bij de Nederlandsche Bank maakt van Bitvavo een vertrouwde partij
 • Bitvavo custodial service. De assets van klanten worden 1:1 aangehouden. Bitvavo is een full reserve exchange en custodian. Bitvavo houdt haar klanttegoeden en digitale assets 1:1 aan, deze zijn op elk moment beschikbaar voor opname, en Bitvavo doet niets met deze middelen zonder expliciete toestemming in opdracht van de klant. Bitvavo functioneert als het ware als een depositobank voor digitale activa.
 • Bitvavo Reserves. In November 2022 bleek dat de FTX-beurs op criminele wijze fraudeerde met klantentegoeden. De implosie van deze beurs was een schok voor de crypto wereld. Exchanges moeten kunnen aantonen dat ze niet knoeien met de tegoeden van klanten. Bitvavo zal beschikken over een transparante manier waarop klanten kunnen controleren dat Bitvavo daadwerkelijk de crypto-activa van alle klanten tot hun beschikking heeft. Bitvavo werkt actief aan het opzetten van een controleerbare merkle tree waar elke gebruiker onafhankelijk de dekking van zijn assets op het Bitvavo platform kan verifiëren, om cryptografisch te bewijzen dat Bitvavo de assets bezit die ze zeggen te bezitten namens de klant. Belangrijke zet!
 • Bitvavo Zakelijk. Bitvavo ondersteunt bedrijfsrekeningen ofwel corporate accounts voor professionele handelaren en institutionele partijen die voor meer dan 100.000 euro per maand in handelsvolume genereren.
 • Positieve Bitvavo Reviews. Bijna alle Bitvavo reviews die je online kunt vinden zijn zeer lovend. Bitvavo heeft mede daardoor verschillende prijzen verdiend waaronder de “populairste website 2021” award. Bovendien is Bitvavo in maart 2022 de officiële partner geworden van de KNVB.

Bitvavo is betrouwbaar en veilig. Het betekent wel voor de klant dat de handelsrekening goed moet worden opgezet en worden geverifieerd.

Registreer je hier gratis!

+ verifieer de rekening (id-controle)
+ verkrijg tot € 1000 zonder handelskosten, daarna voor zeer lage 0,25 % (max.) handelscommissie.
+ verdien passief inkomen met staking bij Bitvavo

Bitvavo review over de kosten – wat zijn de kosten?

Wat zijn de Bitvavo handelskosten precies? Het handhaven en openen van een rekening is gratis en kosten voor het uitvoeren van handelstransacties liggen zeer laag. De commissies die Bitvavo rekent over een handelstransactie zullen tussen de 0,03% – 0,25% liggen waardoor het niet meer interessant is om op ongereguleerde pure crypto exchanges zoals Binance te handelen. Voor een daghandelaar die wil werken met hefbomen en termijncontracten (options & futures) kan de dienst van Bitvavo worden gekoppeld met die van Deribit.

Hieronder is het actuele overzicht van de kosten die Bitavo in rekening brengt bij het verhandelen van digitale activa. De respectieve taker en maker fees zullen ook de professionele en institutionele handelaren en market makers bekoren.

VOLUME (30D)TAKER FEEMAKER FEE
€ 0+0.25%0.15%
€ 100 000+0.20%0.10%
€ 250 000+0.16%0.08%
€ 500 000+0.12%0.06%
€ 1 000 000+0.10%0.05%
€ 2 500 000+0.08%0.04%
€ 5 000 000+0.06%0.04%
€ 10 000 000+0.05%0.03%
€ 25 000 000+0.04%0.03%

Registreer je hier gratis!

Open een rekening en neem contact op met de klantenondersteuning van Bitvavo voor meer details over de voorwaarden om de laagste fees te krijgen.

Bitvavo Review over de markten en koersen – hoe komen deze tot stand?

Hoe komen de Bitvavo koersen tot stand? Bitvavo brengt kopers en verkopers van digitale activa samen. Vraag en aanbod per activa bepalen vervolgens de koersen waarvoor de digitale valuta worden verhandeld op Bitvavo. Dit gaat automatisch via het orderboek waar de bied- en laatkoersen worden verwerkt. Een biedkoers gaat om de hoogste koers die een koper wil betalen voor bijvoorbeeld bitcoin. Het wordt ook wel de biedprijs genoemd en geeft zowel aan voor welk bedrag de gebruiker bitcoin wil kopen en hoeveel bitcoin de gebruiker voor dat bedrag wil kopen. Deze wordt vervolgens samengebracht met de beste laatprijs. Dat is de koers die de verkoper met de laagste verkoopprijs op dat moment wil ontvangen voor het verkopen van bitcoin. De Bitvavo koersen, in dit voorbeeld bitcoin, representeren de gemiddelde prijs van alle bied- en laatprijzen op het handelsplatform. Het wordt aangeven als de Bitvavo marktprijs.

Handel op de markt met een Bitvavo Trading Bot

Nederlanders ontwikkelen niet alleen innovatie cryptoplatforms, maar ook zogenaamde crypto trading bots. Het gaat hier om een beheerplatform van handelsbots. Een trading bot of handelsbot is een programma die 24/7 actief draait en de markten analyseert. Op basis van vooraf ingestelde indicatoren en complete handelsstrategie doet de trading bot het werk voor je. Bitvavo werkt samen met o.a. twee Nederlandse partijen die gespecialiseerd zijn in de ontwikkeling van uitstekende handelsbot-beheerplatform met o.a. compleet uitgewerkte strategieën die je automatisch met behulp van een API-koppeling kunt laten uitvoeren op je Bitvavo handelsrekening.

Het meest makkelijke voor vooral de handelaar met een lange termijn visie is het platform van Diamond Pigs. Binnen 15 minuten kun je bijvoorbeeld de Hereford handelsbot al geactiveerd hebben. Deze handelstrategie is gebaseerd op de geavanceerde SYNAPSE™ bots-technologie van Diamond Pigs. De Hereford trading bot handelt alleen in bitcoin. Het analyseren en timen van de bitcoin markt wordt voor een groot gedeelte uit handen genomen. De handelsbot koopt op je Bitvavo handelsrekening wanneer het sentiment positief is en verkoopt wanneer de markt daalt. Hoe werkt het? Je zult eerst over een Bitvavo account moeten beschikken en vervolgens een Diamond Pigs account aanmaken. Vervolgens verbindt je beide accounts via de API-instellingen en selecteer je de gewenste trading bot die losgaat op je Bitvavo account.

Een ander platform van Nederlandse makelij voor het inzetten van verschillende crypto trading bots op je Bitvavo handelsrekening wordt ontwikkeld door CryptoHopper. Bitvavo-gebruikers kunnen vele verschillende crypto-handelsstrategieën toepassen die op het CryptoHopper handelsbotplatform beschikbaar zijn. Geautomatiseerde handels-bots bieden ongeëvenaard gemak en stellen gebruikers 24/7 in staat om profiteren van handelsmogelijkheden. Voor meer informatie: Cryptohopper en Bitvavo.

Verder wordt Bitvavo ook ondersteund door CCXT en CCXT Pro, dit is een van de meeste gebruikte open-source trading API die JavaScript / Python / PHP ondersteunt.

Wanneer je actief van plan bent om veel te handelen op je Bitvavo handelsrekening dan is een van deze crypto bots een mogelijke meerwaarde. Echter, alles begint met een goed opgezette Bitvavo handelsrekening.

Begin je reis bij Bitvavo!

– Handel vertrouwd in digitale activa
– Handel goedkoop 0,00% – 0,25%!
– Handel automatisch met een trading bot

Bitvavo Review – de Bitvavo Staking dienst

De Bitvavo Staking dienstverlening verdient alle aandacht. Staking bij Bitvavo betekent rente verdienen op je digitale activa. Met de Bitvavo crypto staking optie geactiveerd kun je passief geld verdienen over de aangekochte cryptovaluta en tokens. Bitvavo heeft een dienstverlening opgezet voor haar klanten die on-chain crypto staking en off-chain crypto staking eenvoudig mogelijk maakt. Crypto’s kopen en staken kun je met de Bitvavo Staking dienst gemakkelijk voor elkaar krijgen. De gebruikers zullen de cryptovaluta tijdelijk ter beschikking stellen in ruil voor een rentevergoeding.

Echter, de Bitvavo staking rewards zijn op het platform lager in vergelijking met het gebruik van afzonderlijke staking pools van de betreffende tokens. Niettemin, het meedoen aan afzonderlijke crypto staking pools is tijdsintensief en komt met meer risico´s. Het is makkelijker en veiliger om dit gewoon beheerd te doen met de Bitvavo staking dienstverlening. Het is wel belangrijk om te beseffen dat Bitvavo geen bank is en niet als een bancaire instelling is gereguleerd. De stakingdiensten zijn geen onderdeel van een depositogarantiestelsel en niet verzekerd. Het komt niet zonder risico´s en we raden onze lezers aan om geen risico´s te nemen en deze staking dienst niet te activeren vanwege extra derde partij risico´s.

Het is dan ook niet vreemd dat deze Bitvavo staking dienst door een apart bedrijfsonderdeel wordt verzorgd: Bitvavo Custody BV. Het is een onderdeel van de Bitvavo Group. Het is zeer goed dat Bitvavo een apart bedrijf heeft opgericht voor het verzorgen van de staking dienst aangezien deze praktijk is verbonden met bepaalde tegenpartij risico´s. De samenwerking en problemen met de Digital Currency Group (DGC) is hiervan een duidelijk bewijs.

Bitvavo review over de problemen met de Digital Currency Group (DGC)

De tegenpartij risico´s m.b.t. de Bitvavo staking dienst zijn in de loop van November 2022 duidelijk geworden. Bitvavo Custody BV heeft gebruik gemaakt van diensten van de Digital Currency Group (DCG) en haar gelieerde onderneming Genesis Trading voor de off-chain stakingdiensten. DCG ondervindt momenteel (December 2022) liquiditeitsproblemen door de huidige turbulentie op de cryptomarkt die begon met de implosie van het Terra Luna project en accumuleerde met de val van de FTX-beurs. Als gevolg hiervan heeft DCG de aflossingen opgeschort totdat dit liquiditeitsprobleem is opgelost. DCG geeft aan de openstaande deposito’s te zullen terugbetalen. Gelukkig heeft deze situatie bij DCG geen invloed op Bitvavo. Bitvavo is actief in gesprek met DCG, samen met andere zakelijke klanten van DCG.

De verwachting is dat de uitstaande deposito’s op termijn door DCG zullen worden terugbetaald. Zelfs in het geval dat DGC met Genesis een Amerikaanse chapter 11 faillissementsprocedure zal indienen en verder een overheidsonderzoek naar DGC zal worden ingesteld, is een oplossing volgens Bitvavo mogelijk. In totaal heeft Bitvavo 280 miljoen ondergebracht bij DCG. In totaal beheerd Bitvavo 1,6 miljard euro aan deposito’s en digitaal vermogen voor haar klanten. Bitvavo beschikt over voldoende reserves en financiële middelen om dit DGC- liquiditeitsprobleem op te vangen en kan alle vergrendelde activa bij DCG voorfinancieren. Bitvavo klanten worden niet getroffen door de DCG-liquiditeitsproblemen. Alle tegoeden en digitale assets van Bitvavo’s klanten kunnen direct en op elk moment worden opgenomen. Ondanks het feit dat Bitvavo alles netjes op orde heeft en de klant niet wordt geraakt door de problemen met DCG, geeft het wel weer aan dat eenvoud het beste is. Bitvavo is alleen een veilige custodian over de aangehouden tegoeden wanneer de staking optie uit staat.

Waarschuwing: vandaar, nogmaals, over het algemeen bevelen we het niet aan om gebruik te maken van deze crypto staking dienstverlening en het gewoon bij Bitcoin te houden in combinatie met wellicht een crypto-indexbeleggingsmethode. Laten dit eens verder uitwerken in onze opinie over hoe je Bitvavo het beste kunt gebruiken.

Bitvavo Review – over de aanbevolen methode

Hoe zal ik gebruik maken van Bitvavo? Met het licht van bovenstaande, kunnen we onze lezers aanbevelen om de volgende methode te overwegen in te zetten.

stekking bitcoin sats

Aanbevolen methode: koop alleen bitcoin (BTC) met behulp van een euro cost averaging tactiek 1 1. Euro cost averaging (eca) is een beleggings tactiek waarmee het marktrisico beperkt wordt door het systematisch aankopen van Bitcoin met eenzelfde bedrag over regelmatige tijdstippen gedurende een lange periode. Bijvoorbeeld: je investeert elke week zonder emotie € 100,- in Bitcoin ongeacht wat de koers van dat moment is. × bij Bitvavo. Zet het gedeelte in BTC dat je niet verhandelt op de beurs veilig op je eigen hardware wallet. Je kunt verder overwegen om de Satoshi en Hereford bitcoin handelsbots van het Diamond Pigs platform te activeren voor meer geavanceerd risicobeheer.

Inderdaad, we raden Bitvavo aan voor de verkoop en aankoop van bitcoin of alternatief Amerikaanse dollars (USDC), niet de actieve handel van andere digitale activa en effecten. Deze tip geldt trouwens voor elke handelsbeurs en crypto-handelspaar. Leer eerst alles over bitcoin voordat je gaat beleggen of handelen in andere risicovolle cryptovaluta projecten. Bij Bitvavo kun je gemakkelijk en zeer goedkoop bitcoins kopen, maar laat je niet meteen verleiden om direct andere tokens te kopen. Doe eerst goed onderzoek. We raden onze lezers verder af om actief te handelen in digitale activa.

De meest veilige methode om meer blootstelling te krijgen over de gehele cryptomarkt is door gebruik te maken van de Berkshire handelsbot die je ook op het Diamond Pigs platform kunt activeren. Je zou zodoende 3 verschillende handelsbots (Satoshi, Hereford en Berkshire) kunnen inzetten voor het beheren van je portefeuille op Bitvavo. Berkshire bestaat uit de 10 grootste en meest liquide digitale activa op basis van marktkapitalisatie. Het wordt maandelijks opnieuw gebalanceerd met een wegingsfactor op basis van de best presterende munten. 

Een ander alternatief is de crypto-indexbeleggingsdienst die door Mercury Redstone wordt verzorgt en ook met je Bitvavo account kan worden gekoppeld. Het passief beleggen in andere crypto´s dan bitcoin is het meest verstandige. Voor meer info: welke crypto zal ik kopen? Niettemin, de redactie van Bestebank.org wil graag benadrukken dat alleen Bitcoin (BTC) te beschouwen is als een nieuwe alternatieve belegging in een decentraal solide geldsysteem (in opbouw) als een verzekeringspolis tegen de huidige fiat-schuldenpiramide.

Registreer je hier gratis!

+ verifieer de rekening (id-controle)
+ verkrijg tot € 1000 zonder handelskosten, daarna voor zeer lage 0,25 % (max.) handelscommissie.

Bitvavo Review – Ondersteunt Bitvavo een DCA tool?

Zoals eerder al aangekaart in onze Bitvavo review, raden we onze lezers aan om alleen bitcoin te kopen met behulp van een Dollar Cost Averaging methode. Om dit rationeel en consequent te doen is het inzetten van een tool handig. Zeker, een belegger kan gebruik maken van een trading bot, maar deze kosten geld. Er is een gratis Bitcoin DCA tool die door een Nederlandse ontwikkelaar is gemaakt om via Bitvavo op vaste tijdpunten bitcoin te kopen en op te nemen naar je eigen Bitcoin wallet. Het tooltje maakt een verbinding via de API van de Bitvavo exchange. Op die manier zorgt deze DCA-tool er voor dat er terugkerende kooporders en Bitcoin opnames kunnen plaatsvinden van jouw Bitvavo account naar jouw Bitcoin wallet. Je moet dan overigens wel over een geverifieerd account beschikken bij Bitvavo. Het is helaas wel even pielen om het goed op te zetten. Je kunt verder, zoals eerder al besproken, met het Diamond Pigs platform twee bitcoin handelsbots met elkaar combineren. Echter, het is natuurlijk goedkoper om het gewoon zelf te DCA-en door wekelijks een kooporder uit te voeren. In principe heb je er geen tool voor nodig.

Bitvavo Review – Crypto Indexbeleggen

Bitvavo heeft ook een crypto-indexbeleggingsdienst opgezet in samenwerking met Mercury Redstone. Indexbeleggen is een beproefde methode voor gespreid beleggen op de lange termijn. Door te beleggen volgens een index neemt de gebruiker deel in een gespreide portefeuille van de 25 grootste crypto’s teneinde de markt te volgen i.p.v. deze proberen te verslaan. Indexbeleggen wordt daarom ook wel passief beleggen genoemd, waarvoor geen dure analisten nodig zijn. Dit maakt indexbeleggen met behulp van Mercury Redstone een hele goedkope manier van beleggen, wat het rendement ten goede komt.

Bitvavo en de belastingdienst?

Wanneer je handelt in crypto moet daarover belasting worden betaald. Alle cryptotegoeden moeten jaarlijks worden opgegeven in de jaarlijkse belastingaangifte. Bitvavo maakt dit super eenvoudig voor haar gebruikers doordat de rekening kan worden gekoppeld aan speciale portfolio tracking en crypto belastingrapportage software. Deze software genereert binnen 10 minuten een op maat gemaakte belastingrapport voor de Nederlandse belastingdienst die je kunt gebruiken voor de jaarlijkse belastingopgave. Geen stress meer met crypto belastingopgaves voor je Bitvavo rekening. We kunnen de Divly en de Koinly tax reporting software voor Bitvavo aanbevelen.

Begin je reis bij Bitvavo!

– Koop en verkoop veilig bitcoin (BTC) via een DCA-methode!
– Handel goedkoop 0,00% – 0,25%!
– Beleg automatisch passief in de top 25 crypto index of
– Beleg automatisch actief met behulp van een handelsbot

Bitvavo review – de nadelen van Bitvavo

Onze Bitvavo review is niet compleet zonder de nadelen te belichten. Geen enkele exchange is perfect. Wat zijn nadelen met het gebruik van Bitvavo? De Bitvavo ervaringen van gebruikers die als minpunten en nadelen worden beschouwd zijn de volgende:

Geen margin, options en futures trading. Het handelsplatform beschikt niet over alle gewenste toeters en bellen voor een professionele daghandelaar. Bitvavo faciliteert geen handel in termijncontracten en het gebruik van hefbomen. Dit raden we trouwens af aangezien termijncontracten en hefbomen groter risico’s betekent op het maken van verliezen. Bitcoin margin, options en futures trading is op Bitvavo niet mogelijk. De handelaar die zoekt naar termijncontracten en hefbomen kan Bitvavo het beste combineren met Bitfinex, ByBit, DeribitBinance, Coinbase Pro of Kraken. Niettemin, Bitvavo is vanwege de lage kosten een prima alternatief voor Binance, Kraken en Coinbase Pro. We raden onze lezers die graag termijncontracten willen verhandelen om Bitvavo met ByBit te combineren aangezien deze beurzen naast futures ook opties aanbieden. Op Bitvavo kan met EUR-tegoeden USDC of BTC worden gekocht. Deze worden vervolgens op de ByBit handelsrekening gestort om zodoende in termijncontracten te kunnen handelen.

Bitvavo Staking komt niet zonder risico’s. Een ander nadeel en potentieel probleem hangt samen met de staking opbrengsten van Bitvavo. Het is belangrijk om te beseffen dat bij deze methode Bitvavo de betreffende munten tijdelijk inzet in voor proof-of-stake munten. Bitvavo speculeert hierbij op een goed rendement, welk dan weer met de klant gedeeld wordt. Het is belangrijk om te beseffen dat hier een flink nadeel aan is verbonden: het juridische recht over deze coin ligt bij Bitvavo. Bij een eventueel verlies en probleem bij het staken van deze coins, loopt de gebruiker het risico deze coins te verliezen. We hebben al eerder de liquiditeitsproblemen besproken van DGC die ook een impact hebben gehad op Bitvavo´s staking dienst. Vanuit deze visie is het verstandig om de staking optie van Bitvavo niet te gebruiken. Deze problematiek geldt voor elke exchange die een staking dienstverlening aanbiedt aan haar klanten. Staking is verbonden aan extra derde partij risico´s. Voor meer informatie verwijzen we de lezer naar onze categorisatie en selectie van de beste cryptocurrency exchanges!

Crypto opnames moeten worden verantwoord. Stel voor dat je bitcoin van de Bitvavo-rekening wilt halen. Je zult in dit geval moeten aantonen dat het adres van je bitcoin wallet onder jouw beheer is. Helaas, dit zal aanvankelijk moeten worden geverifieerd. Echter, dit versterkt de veiligheid van de Bitvavo handelsrekening. Zet voor verder gebruiksgemak het opname adres vast op een white list. Hierdoor zullen opnames veilig en geverifieerd plaatsvinden die de veiligheid van de handelsrekening ten goede komt. Zoek je verder naar meer privacy, dan zou je via een DEX of een andere exchange of specialistische dienstverlening of wallet de betreffende coins of bitcoins opschonen van elk spoor waardoor je financiële privacy in gevaar kan komen. Voorbeeld: bitcoin kun je van je reguliere bitcoin wallet doorsturen naar de Wasabi of Samourai wallet om alle sporen vervolgens van de bitcoins te verwijderen en de financiële privacy weer te herstellen. Bitvavo combineren met verschillende privacy tools staat iedereen ter beschikking.

Handelsvolumes voor bepaalde coins en tokens zijn niet altijd afdoende voor grote daghandelaren. Bitvavo is de grootste exchange van Nederland met ambities om de Europese markt te veroveren. Echter, Bitvavo behoort nog niet tot de grootste internationale exchanges met tientallen miljoenen gebruikers en diepe orderboeken voor de meest uiteenlopende tokens en coins. Hier is Binance wereldwijd nog heer en meester. In 2021 werd hier voor $7.7 biljoen in digitale activa verhandeld door meer dan 20 miljoen gebruikers. Echter, zoek je naar de beste bitcoin handelsvolumes, is Bitfinex het beste alternatief voor de professionele bitcoin-handel.

Geen goud aanbod. Bitcoin is het digitale goud van de toekomst, maar in de huidige geopolitieke en macro-economische context is de rol van goud nog niet uitgespeeld. In het huidige tijdperk van financiële repressie is een portefeuille met bitcoin (BTC), digitale dollars (USDT of USDC) en goud niet verkeerd. Bitfinex en Binance bieden al een lange tijd goud (o.a. PAGX) als een beleggingsoptie aan, Bitvavo helaas nog niet. Voor meer informatie: waar en waarom zou ik goud kopen?

Coinbase Institutional. Voor de zeer veilige koude opslag van de digitale activa maakt Bitvavo gebruik van een derde partij custodial dienst. De Coinbase Institutional dienst behoort tot de beste in de wereld, maar het betekent wel dat Bitvavo een afhankelijkheidsrelatie heeft m.b.t. deze dienstverlening. Wanneer Coinbase Institutional bankroet zou gaan, betekent dit dat Bitvavo het risico loopt de toegang tot haar tegoeden, die het voor haar klanten daar bewaard, zou kunnen verliezen. Zou het wellicht niet beter zijn dat Bitvavo haar eigen interne koude opslag faciliteit zou ontwikkelen en beheren?

Bitvavo Review – Bitvavo versus Binance

In het eerste kwartaal van 2022 heeft Bitvavo een maandelijks handelsvolume van zo´n 10 miljard euro en beschikt het handelsplatform over 1 miljoen gebruikers. De handelsvolumes voor bepaalde tokens kunnen in vergelijking met die van Binance klein zijn. Het is niet vreemd natuurlijk, maar Bitvavo is niet zo liquide Binance. Binance is de grootste handelsbeurs in de wereld waar elke token over een goede handelsliquiditeit beschikt. Voor de gewaagde daghandelaar die in grote volumes en hefbomen wil speculeren op de nieuwste trendy tokens, heeft Binance gewoon meer te bieden en diepere orderboeken.

Deze type gebruikers zouden een Bitvavo rekening kunnen combineren met een Binance rekening. Op de Bitvavo rekening kunnen de euro´s worden omgewisseld naar dollars (USDC) om deze vervolgens te storten op de Binance rekening. Op het Binance handelsplatform kunnen deze dollars worden verhandeld voor o.a. termijncontracten. Binance beschikt over een apart handelsplatform voor allerlei termijncontracten die daar met grote heftbomen kunnen worden verhandeld. Dit is niet mogelijk bij Bitvavo, dat is maar goed ook. De meeste handelaren verliezen veel geld met het shorten of longen van een of andere coin. Bitvavo heeft geen risicovolle verlokkingen zoals Binance deze aanbiedt waardoor de gebruiker flinke verliezen kan leiden. Voor meer informatie, lees onze Binance review.

Bitvavo review – ervaringen en klachten

De meeste klachten over het gebruik van Bitvavo van klanten berusten op misverstanden of zijn gerelateerd aan de relatieve nadelen die nog aan de Bitvavo beurs kleven. In deze Bitvavo review hebben we dit al besproken onder het stukje over de nadelen. Bijvoorbeeld, het gebrek aan opties zoals margin en futures trading. Een opname van bitcoin naar een eigen wallet moet eerst worden geverifieerd. De verificatie van de eigen bitcoin wallet loopt niet altijd even lekker. Bitvavo beschikt over een uitstekende Nederlandse klantenondersteuning. Even geduld en rustig ademhalen. Het probleem zal worden opgelost.

Bitvavo Review – Bitvavo App ervaringen

Bitvavo rekeninghouders kunnen ook altijd en overal bij hun account komen en alles netjes beheren met behulp van de Bitvavo app die zowel voor iOS en Android apparaten beschikbaar is. De app biedt haar gebruikers nog meer gebruiksgemak om onder meer gemakkelijk met behulp van de smartphone bitcoins bij te kopen of te verkopen. Deze mooie en veilige smartphone app is ontwikkeld om elke handelaar tevreden te stellen als het gaat om snelheid, eenvoud, stabiliteit, veiligheid en gebruiksgemak. Je kunt vanuit de Bitvavo smartphone app gemakkelijk alerts instellen voor bepaalde koersdoelen. Zodra de koers van Bitcoin een bepaalde prijs bereikt, krijg je een notificatie. De ervaringen met de Bitvavo app zijn uitstekend. Bekijk het eens zelf…

Privacy alternatief voor Bitvavo?

Zoals eerder aangehaald, alle alternatieven die wellicht gemakkelijk zouden kunne zijn, ontkomen niet aan het probleem dat de gebruiker zijn identiteit en zijn bitcoin vermogen moet kenbaar maken aan uiteindelijk de fiscus. Dit is zeker prima. Bitcoin moet gewoon als een beleggingsklasse worden verantwoord en opgegeven bij de respectieve belastingdienst. Wil je dit een beetje vermijden zul je Bitvavo kunnen complimenteren met een decentrale beurs (DEX) of geheel overstappen naar een DEX voor bitcoin. Hodl Hodl en Bisq zijn twee goede alternatieven waar je bitcoin anoniem kunt kopen.

Voor wie is Bitvavo het beste geschikt? 

Bitvavo is geschikt voor zowel de beginner als de actieve cryptocurrency traders die opereren met kleine marges; maar ook de lange termijn beleggers die in grote bedragen willen kopen. Verder kunnen vermogensbeheerder en fondsen bij Bitvavo aankloppen. Het beste is dat de opzet ideaal is voor de beginnende belegger die cryptovaluta voor een langere termijn koopt en niet te veel in fees wilt betalen.

Bitvavo in vergelijking met dienstverleners in Nederland

De meeste Nederlandse dienstverleners op het gebied van het kopen/verkopen van cryptovaluta opereren als een makelaar of wisselkantoor. Ze kopen de cryptovaluta goedkoop in bij de grote internationale exchanges en verkopen deze door aan de klanten via een mooie interface en gemakkelijk te gebruiken dienstverlening. Ze rekenen hiervoor een omwisselcommissie die varieert tussen de 1 en 3 procent. Daarnaast hanteren ze een grotere marge tussen de verkoop/inkoop koers. Onder andere de grote concurrenten in Nederland, LiteBit en Blox, opereren op deze manier. Dit is niet het geval bij Bitvavo.

In vergelijking met andere Nederlandse dienstverleners, heeft Bitvavo geïnvesteerd in de ontwikkeling van een volwaardige Nederlandse crypto exchange. Dit wil zeggen dat het handelsplatform beschikt over een eigen orderboek met een automatische order matching systeem voor het afwikkelen van de koop/verkoopopdrachten van de gebruikers. Vandaar, de Bitvavo crypto exchange heeft hierdoor de volgende voordelen ten aanzien van andere dienstverleners:

✓ Handelen op de Bitvavo exchange is zeer goedkoop. Tegen transactiekosten tussen de 0,00% – 0,25% naar gelang de volumes kan er goedkoop gehandeld worden. Grote klanten die in grote bedragen inkopen/verkopen kunnen hier uiterst voordelig handelen. Bijvoorbeeld bij een order of maandelijkse handelsvolume van een waarde boven de €1 miljoen wordt er door Bitvavo slechts een 0.1% maker en 0.04% taker fee gerekend.
✓ Orders kunnen worden uitgevoerd voor een ongelimiteerd bedrag.
✓ Orders kunnen worden uitgevoerd op vooraf ingestelde bedragen (limiet orders). Verder kunnen er stop-los orders worden ingevoerd.
✓ Geautomatiseerd handelen met behulp van een trading bot d.m.v. een beschikbare API is ook mogelijk op de Bitvavo exchange. ✓ Bitvavo Staking diensten stellen gebruikers om passief geld te verdienen over een reeks van cryptovaluta. ✓ Bitvavo heeft een unieke crypto-indexbeleggingsdienst. Passief beleggen in crypto kan niet meer gemakkelijker en veiliger worden.

Dit is zijn een aantal belangrijke unieke pluspunten. Tenslotte, doordat een rekeninghouder kan kiezen tussen twee verschillende interfaces, is vooral het gebruiksgemak van de beginner gewaarborgd zonder dat deze daarvoor meer hoeft te betalen. Laten we dit verder toelichten door concreet te kijken naar de twee belangrijkste concurrenten van Bitvavo.

Bitvavo versus Litebit?

litebit versus Bitvavo

LiteBit is ook een bekende merknaam in Nederland. Hoe zit met met een vergelijking van Bitvavo versus Litebit in Rotterdam? Zeker, een ander prima Nederlands alternatief en een concurrent van Bitvavo is Litebit. Bitvavo is een nieuw alternatief voor Litebit gebruikers. Litebit biedt ook veel verschillende cryptovaluta aan en ook andere features, zoals een aparte crypto-portefeuille, maar beschikt niet over een eigen interne orderboek en crypto-handelsbeurs. Litebit is daardoor wat duurder in gebruik. Dit komt doordat Litebit opereert als een cryptocurrency broker en wisselkantoor. Verder werkt Litebit aan een eigen exchange platform, maar heeft nog te weinig liquiditeit. In ieder geval, mocht je tijd hebben, is het niet onverstandig om beide diensten met elkaar te vergelijken. Litebit is een oude vertrouwde rot en werkt ook gewoon verder aan de ontwikkeling van een eigen handelsbeurs. Voor meer informatie: Litebit Review.

Bitvavo versus Blox – is Blox een makkelijker alternatief voor Bitvavo?

Volgens ons is er geen makkelijker alternatief dat we in deze Bitvavo review kunnen aanhalen. Wanneer je niet overweg kunt met het internet en je echt verder veel zorgen maakt over de veiligheid en opslag van de aangekochte bitcoin op een exchange, dan zou je de Blox app eens kunnen testen. De Blox app maakt het mogelijk om met bitcoin te handelen zonder dat er een gevaar bestaat dat deze worden gestolen door eigen toedoen aangezien de bitcoin niet worden beheerd door de gebruiker, maar in dit geval Blox. De gebruiker heeft totaal geen toegang tot de activa. Blox opereert hier als een broker en custodian met een custodial wallet oplossing die direct is gekoppeld aan een bankrekening. Dit betekent dat de gebruiker geen bitcoin kan opnemen naar een eigen Bitcoin wallet. Een Blox gebruiker kan alleen euro’s opnemen en betaalt hiervoor een hogere handelscommissie. Zeker Blox biedt een zeer gemakkelijke smartphone app waarmee echt iedereen ondanks kennisniveau uit de voeten kan, maar wordt wel extreem beperkt. Voor meer informatie, lees onze Blox review.

Andere veel voorkomende vragen over Bitvavo: beschikt Bitvavo over een crypto debit card?

Er zijn verschillende exchanges die wel debit cards aanbieden waaronder Bitpanda en Binance. Echter, hier zijn wel conversiekosten aan verbonden. Het is goedkoper om Bitvavo met een Revolut bankrekening, een Duitse N26 bankrekening account of een Bunq bankrekening te combineren. De ervaringen met Revolut zijn uitstekend. Bij Bitvavo verkoop je de crypto in euro en kun je het bedrag meteen opnemen naar je Revolut account die verbonden is met een prima werkende debit card die vele buitenlandse valuta ondersteunt. N26 of Revolut kan prima met Bitvavo worden gecombineerd.

Bitvavo verificatie! Waarom is de Bitvavo account verificatie nodig?

In het licht van bovenstaande, dat Bitvavo een professionele bedrijfsvoering en dienst heeft opgezet en onder toezicht staat van de Nederlandse Bank, is Bitvavo wettelijk verplicht om ieders identiteit te verifiëren. Vandaar, voor stortingen en opnames van euro’s en digitale valuta zal gevraagd worden om een identiteitsbewijs. Er zit geen limiet meer op het handelen zelf, dus wanneer een klant voor bijvoorbeeld 4000 euro overboekt om Bitcoin aan te schaffen, kan er vervolgens onbeperkt mee gehandeld worden. Dit kan allemaal zonder identiteitsverificatie. Niettemin, elke nieuwe gebruiker zal één van de volgende documenten moeten aanleveren voordat er gehandeld kan worden:

 • Een scan van het paspoort (de pagina met uw persoonsgegevens) of
 • De voor- en achterzijde van het identiteitsbewijs

Gelukkig is het doorlopen van deze verificatieprocedure zeer eenvoudig.

Bitvavo Review – de conclusie – 2023

We sluiten dezes uitgebreide Bitvavo review af met een aantal concluderende opmerkingen over de Bitvavo exchange en onze eigen ervaringen:

Bitvavo is gemakkelijker in gebruik en is het een van de eerste professionele Nederlandse exchanges met zeer lage kosten en ingebouwde crypto wallets. Het handelen is eenvoudig en goedkoop. Er is een aparte handelsomgeving ontwikkeld voor de professionele handelaar. De handelsvolumes zijn afdoende om professionele en institutionele spelers te behagen. Bitvavo kan deze klanten ook zakelijke rekeningen verstrekken.

Bitvavo is veilig. Het vermogen van de klanten is afgeschermd van het bedrijf door de toevoeging van een stichting Bitvavo Payments. De cryptotegoeden worden verzekerd opgeslagen. Het verkrijgen van een verzekering van digitale activa is geen sinecure en onderstreept dat de ICT-infrastructuur tot de beste behoort in de wereld. Gebruikers beschikken ook over een unieke Bitvavo accountgarantie en alle veiligheidsopties om alles goed af te grendelen. Dit alles maakt van Bitvavo een betrouwbare en veilige handelsbeurs. Echter, neem dan ook geen extra risico´s en activeer daarom niet de staking optie.

Bitvavo Staking komt met extra derde partij risico´s en de problemen van Bitvavo met DGC-Genesis heeft duidelijk aangetoond welke gevolgen dit mogelijk kan hebben. De Bitvavo staking dienstverlening biedt gebruikers de mogelijkheid om passief rente te verdienen over de tegoeden bij Bitvavo. Vandaar, we raden onze lezers dan ook verder af om gebruik te maken van de staking optie. Het moet verder worden gezegd dat Bitvavo de DGC-liquiditeitscrisis voorbeeldig heeft afgehandeld en ook in het negatieve scenario dat Bitvavo haar tegoeden daar uiteindelijk verliest niet financieel in gevaar komt. Bitvavo kan deze klap opvangen en haar klanten afschermen van een mogelijk DGC-Genesis faillissement. Zelfs in dit negatieve scenario zal er een oplossing komen voor dit probleem volgens Bitvavo. Bitvavo heeft voldoende reserves, is solvabel en stabiel.

Onze eigen ervaringen met Bitvavo zijn zeer positief en we maken er sinds de lancering van het online platform er al van gebruik. De recente eerder genoemde prijzen die Bitvavo heeft gewonnen zijn dik verdiend. Bitvavo is snel uitgegroeid tot een A-merk en het feit dat de KNVB Bitvavo als officiële partner heeft gekozen is weer een belangrijke kwaliteitsstempel. We zijn zeer benieuwd hoe de Bitvavo exchange zich verder zal ontwikkelen, maar de leiding kijkt verder dan Nederland en heeft internationale ambities. Bitvavo wil verder groeien dan Amsterdam en een belangrijke Europese exchange worden.

Dus, we kunnen deze Bitvavo review afsluiten met een aanbeveling. We kunnen iedereen aanraden om een gratis handelsrekening te openen. Rond even de identiteitsverificatie procedure af om zodoende voor 1000 euro zonder kosten te handelen en het platform eens voor jezelf te testen.

Bitvavo Review – Conclusie

Waarom de Bitvavo exchange?

 • Veilig, vertrouwd gereguleerd Nederlands bitcoinbedrijf
 • Lage handelscommissie = goedkoop!
 • Twee exchange interfaces!
 • Eenvoudig in gebruik!
 • Prima klantenondersteuning!

Klik & Open een handelsrekening!

Afsluitend een aanbeveling bij deze Bitvavo review: zodra het bedrag dat je belegt in bitcoin substantieel wordt, is het aan te raden om te kijken naar een hardware wallet zoals de Ledger Nano X voor het veilig in eigen beheer opslaan van de digitale activa die je spaart voor de lange termijn en niet actief verhandelt op de Bitvavo Exchange.

Veel voorkomende typfouten voor Bitvavo: Bitavo, Bivavo, Botvavo, Bitcavo, Bit avo. Vele lezers vinden dit artikel over Bitvavo doordat ze zoeken naar Bitavo, Botvavo, Bitcavo. Dit zijn bekende typefouten in Google.

Publicatiedatum: deze Nederlandse Bitvavo Review is als eerste op 26 februari 2018 gepubliceerd geworden en sindsdien meer dan 150 keer bijgewerkt geworden met nieuwe relevante informatie. Neem graag contact op met de redactie over deze Bitvavo review met vragen of opmerkingen.

Disclaimer: de redactie maakt zelf al jaren gebruik van Bitvavo. De ervaringen met Bitvavo zijn uitstekend. Bitvavo heeft een bijzondere ontwikkeling doorgemaakt en het is om deze reden dat de redactie in deze Bitvavo review deze exchange aan haar lezers aanbeveelt. Liberbits, het bedrijfje verantwoordelijk voor deze website, heeft dan ook een referral samenwerking met Bitvavo opgezet en verkrijgt een compensatie voor nieuwe inschrijvingen. Dankzij deze compensatie hoeft Liberbits geen reclame in de vorm van banners te plaatsen op bestebank. Dus, deze Bitvavo review is gebaseerd op eigen onderzoek, ervaringen en bevindingen. Op basis hiervan wordt Bitvavo als een exchange aanbevolen. Als je een opmerking hebt over deze Bitvavo review, neem dan graag contact met ons op.

Begin je reis bij Bitvavo!

– Handel vertrouwd in Bitcoin (BTC)
– Handel goedkoop 0,00% – 0,25%!

Gerelateerde verdiepende artikels:

Lees verder

Over Bitvavo, de belastingdienst en crypto belastingaangifte

Nederlanders die een rekening hebben bij Bitvavo moeten het vermogen in crypto die daar staat opgeven bij de jaarlijkse belastingaangifte voor de belastingdienst. Bitcoin en crypto is een digitaal bezit en valt voor de meeste beleggers meestal onder de vermogensbelasting en wordt bij Box 3 opgeteld. Het berekenen van het vermogen wordt gedaan tussen 1 […]

Feb 1, 2023
2 min

Crypto belasting-rapportage software voor de belastingdienst

Samenvatting: heb je bitcoin of andere crypto activa gekocht? De belastingdienst wil dit natuurlijk weten. Het is uitermate verstandig om alle bitcoin en crypto tegoeden netjes op te geven bij de belastingdienst. Het is natuurlijk wel een karwei om alles precies bij te houden en te berekenen tijdens de jaarlijkse belastingaangifte. Gelukkig zijn hiervoor speciale […]

Feb 1, 2023
2,5 min

Genesis stevent af op faillissement – Chapter 11 – Reactie Bitvavo? Laatste nieuws 27.01.2023!

Genesis Global Capital stevent af op een bankroet en werkt volgens Bloomberg aan officieel uitstel van alle betalingsverplichtingen onder de Chapter 11 regeling. Chapter 11 is een vorm van faillissementsbescherming. Het is een artikel uit de faillissementswet in de Verenigde Staten. Het biedt Genesis nu de mogelijkheid om orde op zaken te stellen. Het wordt […]

Jan 27, 2023
7,5 min