Samenvatting: we hebben de ontwikkeling van Bitvavo sinds haar oprichting gevolgd. Bitvavo bewijst weer dat Nederland een baanbrekend land is op het gebied van de ontwikkeling van fintech en cryptovaluta dienstverleningen.

bitvavo exchange

Bitvavo is een nieuw innovatieve crypto-handelsbeurs in Amsterdam met een groot aanbod van goede cryptovaluta. Met iDEAL kun je direct euro’s op je Bitvavo rekening storten om zo voordelig de gewenste cryptovaluta te kopen, te beheren en zeer voordelig te verhandelen vanuit een overzichtelijke handelsomgeving. Bitvavo heeft bovendien de tegoeden van haar klanten afgescheiden van haar bedrijfswerkzaamheden door het toevoegen van een stichting (Stichting Bitvavo Payments). Deze structuur maakt het mogelijk dat je niet alleen makkelijk, maar ook veilig bij Bitvavo cryptovaluta kunt verhandelen en bewaren. Het overzicht wordt bewaard door mooie grafieken en een strak dashboard vanwaaruit je kunt handelen. Bekijk het eens zelf…..

bitvavo overzicht handelsrekening
bitvavo crypto exchange

Welke dienstverlening biedt Bitvavo precies?

Bitavo biedt een makkelijkere manier aan om cryptovaluta te verhandelen vanuit een handelsomgeving. Een concreet voorbeeld over hoe deze dienst van Bitvavo werkt is dat het gemakkelijk is Ripple (XRP) kopen en veilig opslaan is nu super eenvoudig geworden. Het verloopt op een zeer gebruiksvriendelijke en overzichtelijk opgezette platform. Nadat je met iDEAL euro’s op je handelsrekening hebt gestort, kun je via de dashboard Ripple XRP in het lijstje van crypto’s opzoeken en klikken op kopen. Vervolgens verschijnt er een schermpje zoals hieronder.

bitvavo cryptobeurs review

In het schermpje zoals hierboven geef je aan voor hoeveel euro’s je XRP wenst te kopen en de actuele koers met de hoeveelheid XRP wordt automatisch getoond. Wanneer er op Doorgaan wordt geklikt, zal de order worden verwerkt en de XRP direct worden bijgeschreven op je Ripple wallet bij Bitvavo.

Bovenstaande voorbeeld geeft aan dat Bitvavo uitermate geschikt is voor de beginnende cryptobelegger. Bovendien, voor het verwerken en scheiden van de klanten tegoeden is er een aparte stichting opgezet geworden. De klantentegoeden zijn afgeschermd, offline opgeslagen en beveiligd. Zorg er wel voor dat je de eigen handelsrekening bij Bitvavo met tweede-factor authentificatie veilig vergrendeld.

Hoe verhoudt deze dienstverlening zich tot andere in Nederland? De meeste Nederlandse dienstverleners op het gebied van het kopen/verkopen van cryptovaluta fungeren als een makelaar of wisselkantoor. Ze kopen de crypto’s goedkoop in bij de grote internationale exchanges en verkopen deze via een mooie en gemakkelijke dienstverlening door aan haar gebruikers. Dit is vanaf januari 2019 niet meer het geval bij Bitvavo. Bitvavo heeft geïnvesteerd in de ontwikkeling van een eigen internationale crypto exchange zodat ze de kosten voor de gebruikers kunnen verlagen. Dit betekent concreet dat vanaf januari 2019 de Bitvavo crypto exchange het volgende voor u kan betekenen:

✓ Handelen tegen transactiekosten tussen de 0,00% – 0,25%.
✓ Orders uitvoeren voor een ongelimiteerd bedrag.
✓ Orders uitvoeren op vooraf ingestelde bedragen (limiet orders).
✓ Geautomatiseerd handelen d.m.v. de beschikbare API.

Welke cryptovaluta kan ik verhandelen bij Bitvavo? 

De Bitvavo exchange heeft een imposante aanbod van meer dan 40 cryptomunten en tokens. Hier volgt een kleine selectie:

bitvavo crypto handelsbeursInderdaad, dit is een indrukwekkende reeks van cryptovaluta. Bovendien, je kunt hier makkelijk een gediversifieerd cryptocurrency portefeuille samenstellen en beheren vanuit een rekening en handelsomgeving. Hierbij is het ook belangrijk om te beseffen dat je bij Bitvavo kleine hoeveelheden of te wel fracties van een cryptovaluta kunt kopen. Je kunt gewoon met een aantal tientallen euro’s fracties van een Bitcoin of Litecoin kopen. Zo kun je gemakkelijk bij Bitvavo met kleine middelen beginnen met het voordelig kopen van verschillende cryptomunten.

bitvavo crypto exchangeTwijfel je over welke crypto projecten en munten bij Bitvavo een belegging waard zijn?

  1. Open gratis een handelsrekening bij Bitvavo
  2. Vraag vervolgens ons crypto investeringsrapport aan.

Wanneer is de Bitvavo account verificatie nodig?

Bitvavo is wettelijk verplicht om ieders identiteit te verifiëren zodra de rekening meer dan €2500 heeft omgezet. Je zult dan één van de volgende documenten moeten aanleveren:

  • Een scan van het paspoort (de pagina met uw persoonsgegevens) of
  • De voor- en achterzijde van het identiteitsbewijs

Gelukkig is het doorlopen van deze verificatieprocedure zeer eenvoudig.

Voor stortingen en opnames van digitale valuta zal gevraagd worden om een identiteitsbewijs. Daar staat tegenover dat het huidige handelslimiet van 2500 euro zonder identiteitsverificatie aangepast wordt naar een limiet op betalingen vanaf de bankrekening van de klant van 5000 euro. Er zit dus geen limiet meer op het handelen zelf, dus wanneer een klant voor bijvoorbeeld 4000 euro overboekt om Bitcoin aan te schaffen, kan er vervolgens onbeperkt mee gehandeld worden. Dit kan allemaal zonder identiteitsverificatie.

Is Bitvavo betrouwbaar en veilig?

Bitvavo biedt een enorm gebruiksgemak. Normaal gesproken is er een aparte wallet vereist voor iedere cryptovaluta. Bitvavo beheert deze voor je en slaat deze op in offline portemonnees. Deze zijn afgesloten van het internet en daardoor niet te hacken. Alleen de belangrijkste personen binnen het bedrijf hebben toegang tot  deze offline opslaglocatie. Dit is een veilige en bekende beveiligingsmethode die bij elke handelsbeurs wordt toegepast, maar je moet wel beseffen dat je niet zelf de uiteindelijke controle hebt over de gekochte cryptovaluta. De sleutels zijn in handen van Bitvavo. Het is te beschouwen als een crypto bank waar je de beveiliging in feite uitbesteedt aan een derde partij.  Bitvavo doet dit voor haar rekeninghouders volgens de normen goed en gedegen.

Bitvavo heeft ook de rekeningen voorzien van belangrijke veiligheidsmaatregelen die de gebruiker zelf moet instellen zoals twee-factor authentificatie. Je bent zelf verantwoordelijk dat je twee-factor authenticatie inschakelt en dat je een uniek wachtwoord gebruikt voor je rekening. Neem zelf ook verantwoordelijkheid voor de veiligheid van je rekening.

Bitvavo beschermt haar rekeninghouders ook voor een mogelijk faillissement. Om dit mogelijk te maken is er een stichting opgezet: Stichting Bitvavo Payments. Alle valuta transacties en het totaal beheerde vermogen worden geregeld door deze derde partij en niet door de onderneming, Bitvavo B.V., zelf. Deze doordachte opzet maakt van Bitvavo een vertrouwde partij. Bitvavo is betrouwbaar en veilig.

Conclusie over deze Nederlandse cryptobeurs:

bitvavoOndanks het feit dat Bitvavo een nieuwe speler is op de Nederlandse markt van cryptobeurzen, is het een van de meest goed doordachte dienstverlening die veel heeft geleerd van Litebit en haar klanten. Bitvavo is gemakkelijker in gebruik en is het een van de eerste professionele Nederlandse exchanges met zeer lage kosten en ingebouwde crypto wallets zoals een Ripple wallet. Het biedt beginnende beleggers een makkelijk te gebruiken multi crypto wallet aan van waaruit gemakkelijk de gewenste cryptovaluta voordelig kan worden verhandeld. Verder wordt het vermogen van de klanten afgeschermd van het bedrijf door de toevoeging van een stichting. Dit maakt van Bitvavo een betrouwbare en veilige handelsbeurs. Een beurs die volop in ontwikkeling is en waarvan we nog veel meer van kunnen verwachten.

Wat zijn de Bitvavo handelskosten en voor wie is de dienst het meest geschikt?

Het handhaven en openen van een rekening is gratis. Niettemin, het bouwen van een goede infrastructuur voor een veilige en makkelijk te gebruiken handelsbeurs voor cryptovaluta komt met een prijskaartje. Voor Bitcoin is er een 1,5 % handelscommissie. Voor andere cryptovaluta is er een 2,5 % handelscommissie. Deze kosten kunnen zeker worden gerechtvaardigd, maar een daghandelaar zal snel afhaken. Vanaf januari 2019 zullen ook daghandelaars voor Bitvavo kunnen kiezen aangezien het een Nederlands bedrijf is met een eigen crypto exchange. De commissies zullen tussen de 0,00% – 0,25% liggen waardoor het niet meer interessant is om op ongereguleerde purce crypto exchanges zoals Binance te handelen. Voor een daghandelaar die wil werken met hefbomen kan de dienst van Bitvavo worden gekoppeld met die van Deribit.

Een ander Nederlands alternatief en een concurrent van Bitvavo is  Litebit. Litebit biedt ook veel verschillende cryptovaluta aan en ook andere features, maar beschikt niet over een eigen interne crypto-handelsbeurs en is daardoor duurder in gebruik. In ieder geval, het is niet onverstandig om beide diensten met elkaar te vergelijken.

Voor wie is Bitvavo het beste geschikt? 

Bitvavo is geschikt voor de actieve cryptocurrency traders die opereren met kleine marges. Verder is de opzet  ideaal voor de beginnende belegger die cryptovaluta voor een langere termijn koopt. Het is wel zo dat de Bitvavo crypto exchange pas net klaar is en misschien nog niet beschikt over alle gewenste toeters en bellen voor een professionele daghandelaar. Deze handelaar kan Bitvavo het beste combineren met Binance of Huobi Pro of Kraken en Deribit. Voor meer informatie:

TIP: zodra het bedrag dat je belegt in cryptomunten substantieel wordt, is het aan te raden om te kijken naar een hardware wallet voor het veilig in eigen beheer opslaan van de muntjes.

Gerelateerde verdiepende artikels:

 

bitvavo crypto exchange