Hoe kan ik het beste mijn bitcoins beveiligen? Wat is de beste Bitcoin beveiliging?  Hoe wordt elke Bitcoin die ik koop het beste beveiligd?

bitcoin beveiliging

Het is niet makkelijk om hier direct makkelijk op te antwoorden. De vraag over het beveiligen van jouw Bitcoin vermogen, mag je nooit uit het hoofd verliezen. Elke keer wanneer je gebruik maakt van een wallet of een exchange moet je stil staan over het beveiligen van je bitcoins. .

Elke Bitcoin is gewoon heel veel geld waard en moet betracht worden als een nieuwe vorm van digitaal goud. Het goud van het internet en als zo danig de reservemunt van de crypto’s. Heel veel cybercriminelen zijn actief bezig om uit te vinden hoe en waar ze bitcoins makkelijk kunnen stelen. Vooral malware in de vorm van o.a. een keylogger op de computer of de smartphone is uiterst gevaarlijk.


Bitcoin hardware wallet beveiliging!

Voor de doorsnee particulier aanbevelen we de hardware wallet van Trezor.

Bedrijven kunnen het beste kijken naar koude opslag methodes en Bitcoin en crypto custody solutions zoals de Bakkt Warehouse. Er zijn vele verschillende opties waaronder Bitgo en Armory zijn als extra dienstverleners zeker handig. Je kunt deze diensten verder ook complimenteren met een hardware wallet. Ledger heeft de meest veelzijdige hardware wallets ontwikkeld. De Ledger Nano S is een van de meest populaire hardware wallets.

cryptotag recovery seed securityVergeet ook niet om het herstelbestand in de vorm van een recovery seed van 12 of 24 woorden zorgvuldig te bewaren. Het beste is om een Cryptotag of een CryptoSteel wallet master seed backup oplossing te kopen waardoor de woorden extreem veilig kunnen worden opgeslagen en opgeborgen. 

Met behulp van een Shamir Secret Sharing Scheme (SSSS) in combinatie met een multi-sig wallet setup met bijvoorbeeld de dienst van Unchained Capital, zijn de bitcoins extreem goed beveiligd. Voor een verdere uitleg over deze opzet, raden we de lezer aan om het artikel over de Cryptosteel Capsule te lezen: CryptoSteel Capsule Review

Andere maatregelen zijn om te kijken naar privacy oplossingen zoals een VPN software programma. Richt ook een speciale computer in voor het verrichten van zakelijke en financiële transacties. In dat geval zou een speciale privacy computer zoals Purism een mooie optie zijn! Deze is uitgerust met alleen de beste hardware en software die je privacy beschermt. Voor meer informatie: Purism.

Ten slotte, willen we herhalen dat het van belang is om te experimenteren met de cold storage mogelijkheden van Bitcoin wallets.

Voor meer informatie: