CRYPTO FINANCE

crypto financeCrypto-Finance omvat enerzijds de ontwikkeling van een decentraal economisch systeem van nieuwe financiën op basis van cryptovaluta’s en blockchain-technologieën en anderzijds hoe deze ontwikkeling wereld van oude financiën via desintermediatie dwingt te hervormen en te verbeteren voor mensen over de hele wereld. Het gaat om een paradigma verschuiving voor iedereen op onze aardbol die de grenzen van financiële cryptografie en fintech ver zal overschrijden. Bitcoin is de technologische doorbraak geweest ten dienste van het financiële welzijn van de mensheid.

Crypto finance is een brede term die ook in verband staat met het samenvoegen van de volgende componenten:

  • traditionele beleggingsfondsen en financiële instrumenten zoals Bitcoin FuturesETF’s, obligaties en hedgefunds zoals Cyber Capital in Amsterdam deze aanbiedt. Vooral de crypto CFD’s zijn populair geworden.
  • het internet van geldstromen (internet of money),
  • het internet van daadwerkelijke waarde uitwisselingen (internet of value) in de vorm van digitale roerende goederen (tokens) en
  • het internet der dingen (IOT) van slimme apparaten en robotten.
  • het internet van p2p kredietverstrekking op basis van slimme contracten en blokketentechnologie met behulp van P2P crypto finance platforms zoals SALT.
  • het internet van durfkapitaal voor het financieren van nieuwe blokketen bedrijven door durfkapitalisten zoals Blockchain Capital en Fenbushi Capital.

Om deze nieuwe high-tech wereld van financiën te ontwikkelen zullen nieuwe crypto finance dienstverleners nodig zijn.

Nieuwe Crypto Finance dienstverleners zullen niet alleen meer mensen globaal kunnen includeren in een gelijkwaardiger financieel systeem, maar ook makkelijker mensen en bedrijven waar dan ook in de wereld van kapitaal voorzien en een nieuwe ‘industriële’ revolutie en economische hoogconjunctuur kunnen bewerkstelligen.

De populariteit van de Initial Coin Offerings is een concreet bewijs van deze trend waarbij kleine start-ups aan de slag kunnen met de ontwikkeling van innovatieve producten en diensten. De oprichting van nieuwe banken zoals Polybius en Bankera zijn andere concrete bewijzen over hoe de wereld van oude financiën de wereld van nieuwe financiën kan integreren binnen een meer democratische financiële dienstverlening in het belang van de eindgebruikers. Meer en meer investeringen komen terecht waar het echt nodig is om de economische motor en innovatie echt op gang te brengen. Andere concrete voorbeelden zijn Omise met het OmiseGo project en Humaniq.

Innovatie met een hoogconjunctuur die daadwerkelijk een globale impact kan krijgen door het includeren van zo veel mogelijk mensen. Een goed project zoals BitSim, nu Fuzo, kan miljoenen mensen met een mobiele telefoon in de derde wereld zonder bankrekening includeren in de wereld van cryptofinance dankzij simkaart technologie. Dankzij de inzet van Blockstream kan straks iedereen met een parabool antenne ook via de satellieten toegang krijgen tot het Bitcoin netwerk. Bankrekeningen en internet aansluitingen zijn niet meer nodig. Het is voldoende met een eenvoudige technologische uitrusting en een mobiele telefoon voor het verrichten van financiële transacties per sms.

Meer en meer landen, centrale banken en banken zullen de wereld van nieuwe financiën moeten omarmen om te kunnen overleven in de toekomst. De meeste banken en centrale banken zijn dan ook al betrokken bij vele verschillende blokketen en crypto-equity projecten zoals Ripple, HyperLedger, Neo en de Ethereum Enterprise Alliance. Welkom in de wereld van nieuwe financiën!

Gerelateerde onderwerpen: