bitcoin kopen

CRYPTO EXCHANGE

Sep 24, 2020
Aanbieding: 

Wat is een goede crypto exchange? Samenvatting: er is de laatste jaren hard gewerkt aan allerlei nieuwe crypto exchanges. Deze worden meestal Digital Currency Exchanges genoemd (DCE).

beste crypto exchange

Handelaren kunnen tegenwoordig kiezen uit een enorm aanbod van verschillende type exchanges voor de cryptohandel. De doelstelling van deze pagina is om onze lezers te helpen met het vinden van een passende crypto exchange (cryptobeurs). Beschouw het als een complete gids over het zeer variërend aanbod van dienstverleners. We zullen alles categoriseren en netjes organiseren zodat je in het juiste vaarwater terecht komt. We beginnen met een beknopt overzicht met een kleine selectie van goede (Nederlandse) handelsbeurzen en makelaars voor het kopen/verkopen van cryptovaluta en crypto activa in het algemeen en Bitcoin (BTC) in het bijzonder. We raden onze lezers aan om te beginnen met alleen de aanschaf van bitcoin.

Kleine selectie van crypto exchange opties:

De volgende crypto asset exchanges in dit lijstje zijn vertrouwd en beproefd. Kijk, test, vergelijk en mogelijk combineer de verschillende dienstverleningen.

 • Bitvavo exchange (categorie: CEX-handelsbeurs) – prima handelsbeurs in Nederland met een eigen orderboek en zeer lage handelscommissies. Beschikt over specifieke handelsomgevingen voor zowel de beginner als de gevorderde handelaar in bitcoin en andere crypto assets. De tegoeden worden zeer veilig en zelfs verzekerd opgeslagen! Je kunt er ook crypto’s staken waardoor je passief een rentevergoeding verdient over je crypto’s. Bezoek Bitavo en handel nu tot €1000,- zonder handelskosten!
 • BTCdirect (categorie: makelaar) – de beste, meest voordelige en meest betrouwbare makelaar in Nederland. Koop hier vertrouwd bitcoins. Verstuur ze direct naar je eigen wallet en spaar ze daar veilig met een lange termijn visie: Bezoek BTCdirect.
 • BLOX (categorie: makelaar) is dé alles-in-één crypto app waarmee je zonder technische kennis de bekendste crypto’s kunt kopen en verkopen voor euro’s. Super gemakkelijke en veilige app voor het verhandelen van crypto’s: Bezoek Blox en ontvang gratis €5,- tegoed.
 • Hodl Hodl exchange (categorie: DEX-handelsbeurs) – meest innovatieve decentrale handelsbeurs voor Bitcoin waarbij de anonieme Bitcoin P2P handel verder wordt gefaciliteerd via de BlueWallet app!
 • Binance exchange (categorie: handelsbeurs) – behoort tot de veiligste, meest betrouwbare en grootste crypto exchanges ter wereld met een veelvoud van diensten en de beste handelsvolumes.
 • Paxful (categorie: P2P-handelsbeurs) – zeer vooruitstrevend en gedreven team werkt aan de ontwikkeling van deze goed opgezette peer-to-peer marktplaats.
 • Deribit exchange (categorie: pure derivatenhandelsbeurs) – beste handelsbeurs in de wereld voor crypto termijncontracten (futures & options).
 • Switcheo Exchange (categorie: DEX-handelsbeurs) – gedreven team werkt aan de ontwikkeling van een innovatieve, veilige en makkelijk te gebruiken multi-blockchain decentralized exchange!
 • Kraken Exchange (categorie: handelsbeurs) – meest beproefde en veiligste crypto exchange in de Verenigde Staten die tevens zeer geschikt is voor de Nederlandse daghandelaar.
 • Bitpanda exchange (categorie: handelsbeurs) – belangrijke crypto exchange in Europa voor de handel in cryptovaluta en edelmetalen zoals goud!
 • Changelly (categorie: makelaar) – beste instant crypto brokerage exchange voor het direct omwisselen van crypto’s zonder identiteitsverificatie (KYC). Ideaal om te combineren met BTCdirect.

Introductie tot crypto exchanges

Hier volgt een compleet overzicht met een uitgebreide bespreking en uitleg over de verschillende type crypto exchange sites die je kunt gebruiken voor de koop en verkoop van crypto’s.

beste crypto exchange

We voorzien ook van een lijst met een selectie van de belangrijkste, betrouwbaarste en veiligste crypto handelsbeurzen. Elke crypto exchange is een poort die de deur opent naar de nieuwe gedistribueerde wereld van bitcoin, cryptovaluta en een veelvoud van tokens.

De meeste crypto exchanges sites zijn aanvankelijk begonnen als een pure bitcoin exchange. Anno 2019 opereert nu elke Bitcoin exchange als een digital currency exchange (DCE) of digital asset exchange (DAE of DAX) met een breed aanbod van digitale assets. De term crypto exchange is een vereenvoudigde inkorting voor de meer officiële term digital currency of asset exchange. Dit is vrij vertaald naar het Nederlands een handelsbeurs in digitale valuta’s en digitale tokens. Eenvoudig vertaald naar het Nederlands, zonder enige franjes, kunnen we gewoon spreken over een cryptobeurs.

bitcoin kopen

Sinds 2016 is het aanbod in assets en exchanges behoorlijk toegenomen. Naast Bitcoin bestaan er duizenden verschillende digitale valuta’s (cryptovaluta) en tokens die op blokketens worden uitgegeven en worden verhandeld op vele verschillende type exchanges.

We raden onze lezers aan om te beginnen met bitcoin. We hebben een beleggingsgids opgesteld die lezers waarschuwt over de valkuilen met het handelen en beleggen in andere cryptomunten dan bitcoin op een crypto exchange. Voor meer informatie: bitcoin beleggingsgids.

Nederlandse crypto exchange AMLD 5 witwas richtlijn.

Verder, de kosten kunnen per cryptobeurs (de crypto exchange fees) en crypto flink variëren. Het is aanbevolen om verschillende handelsrekeningen te openen en verschillende diensten te vergelijken die goed scoren op het gebied van veiligheid en betrouwbaarheid. Een belangrijke nieuwe trend is dat professionele exchanges crypto staking diensten leveren. Gebruikers kunnen er niet alleen crypto’s kopen en verkopen, maar ook staken. Hierdoor kunnen gebruikers automatisch passief crypto-vergoedingen verdienen. Het is dan wel van belang dat er niet alleen een veilige exchange, maar ook staking infrastructuur is opgezet. In Nederland valt dan vooral de Bitvavo exchange op. In het buitenland scoren Binance – Europa, Binance Global, Kraken, Coinbase, Gemini en Bitfinex altijd hoog in vergelijkende onderzoeksrapporten op het gebied van veiligheid en betrouwbaarheid. Als het gaat om een goed werkende decentrale handelsbeurs heeft de Switcheo Exchange veel vooruitgang geboekt.

Het is hierbij verder wel even opletten dat de betreffende crypto exchange de actuele Nederlandse en Europese anti-witwasrichtlijnen (AMLD 5) in acht neemt. De Nederlandse wetgeving is flink aangescherpt. Nederlandse dienstverleners, waaronder Bitvavo, BTCdirect en Blox die lid zijn van de VBNL, worden nu officieel geregistreerd bij De Nederlandse Bank (DBN). Het is vanuit deze optiek dat we onze lezers vooral het gebruik van Nederlandse crypto exchange dienstverleners aanraden. Het is hierbij dan wel weer van belang om te beseffen dat er verschillende type dienstverleners zijn die netjes kunnen worden gecategoriseerd.

Over de verschillende crypto exchange categorieën

Er zijn verschillende type crypto exchange sites beschikbaar die we hier eerst categoriseren. Later in het artikel zullen we elke categorie complimenteren met een lijst van bijbehorende exchanges.

Categorie 1. Handelsbeurzen – spot trading platforms

crypto exchange bitvavo

1.1. Er zijn de cryptocurrency spot exchanges met lage fees. Ze beschikken over een handelsplatform voorzien van euro of dollar handelsrekeningen waar je direct fiat-valuta kunt verhandelen voor crypto-valuta. Deze type exchanges beschikken over een eigen orderboek en bieden de beste koersen voor de laagste handelscommissie (fees). Concreet voorbeeld in Nederland van een uitstekend handelsplatform: Bitvavo Exchange. Bitvavo is de beste en enigste Nederlandse crypto exchange met een eigen orderboek waar je met iDEAL cryptovaluta kunt kopen voor een max handelscommissie van 0.25%. Bitvavo heeft verder een veilige crypto staking infrastructuur met een verzekerde opslag van de crypto’s. Niet veel exchanges hebben dit voor elkaar gekregen. Voor meer informatie: Bezoek Bitvavo Exchange.

bitpanda crypto exchange

1.2. Bitpanda in Wenen behoort in Europa tot de beste crypto exchanges. Het handelsplatform heeft zo’n 1 miljoen actieve gebruikers en beschikt over 120 werknemers die onder meer de omgeving blijven verbeteren. Bijzonder en een uniek voordeel van Bitpanda is dat een belegger er niet alleen Bitcoin, maar ook goud kan kopen! Goud behoort tot de meest veilige beleggingen. Bitcoin en goud behoren een plaats te hebben in ieders beleggingsportefeuille en op Bitpanda kun je ze beide aanschaffen met iDEAL! Voor meer informatie: bezoek Bitpanda.

1.3. Er zijn verschillende exchanges in deze categorie die verder ook margin trading als als een optie aanbieden. De handelaar kan hefbomen inzetten met geleend geld en daarmee de handelspositie vergroten. Het handelen met margin posities komt met een hoog risico op flinke verliezen. Concreet voorbeeld van een betrouwbaar en veilig handelsplatform voor spot en margin trading is de Kraken Exchange.

crypto exchange binance

1.4. Een andere variant binnen deze categorie is de crypto-only exchange. Dit wil zeggen dat het handelsplatform niet beschikt over bankrekeningen en haar gebruikers alleen cryptovaluta kunnen storten en verhandelen. Concreet voorbeeld van een goed handelsplatform met een enorm aanbod aan cryptovaluta: Binance.com. Het is wel zo dat Binance aparte dochterbedrijven opzet die wel over bankrekeningen beschikt zoals bijvoorbeeld: Binance Jersey. Deze fiat-crypto spot exchange is een brug naar het grote crypto-handelsplatform van Binance. Binance scoort niet alleen hoog op handelsvolumes, maar ook op het gebied van veiligheid en betrouwbaarheid. Voor meer informatie: Binance Review.

Categorie 2. Makelaars & wisselkantoren – crypto exchange services

Vele dienstverleners opereren als makelaren die online wisselkantoren hebben opgezet. Een makelaar is een bemiddelende partij die in grote hoeveelheden cryptovaluta op de internationale spot exchanges opkoopt en voor een schappelijke commissie direct aan de koper verkoopt. De wisselkantoren kunnen beschikken over een eigen handelsplatform waarbij de klant direct met de makelaar handelt. Het is goed om te beseffen dat deze handelsplatforms niet over een eigen orderboek beschikken en daardoor duurder in gebruik zijn dan een categorie spot exchange. In Nederland zijn er vele verschillende brokers actief die met elkaar concurreren waardoor er gemakkelijk met iDEAL voor een voordelige prijs onmiddellijk crypto’s kunnen worden gekocht. Je hebt hierbij drie varianten:

crypto exchange BTC Direct

2.1. Makelaars die de crypto’s direct bijschrijven op de wallet van de koper. Dit is de beste optie om snel de aangekochte cryptovaluta in eigen beheer op de eigen wallet te bewaren. Concreet voorbeeld is BTCdirect. BTCDirect is de beste optie aangezien deze prachtig gekoppeld kan worden met de Trezor One hardware wallet. Voor meer informatie: BTCDirect Review.

crypto exchange blox

2.2. Makelaars met een handelsomgeving die custodial wallet ondersteuning biedt. Een gebruiker hoeft geen eigen crypto wallet op te zetten en zich zorgen te maken over de opslag, veiligheid en mogelijke diefstal van de coins. Het beste voorbeeld is: Blox. Blox is ideaal voor een beginner die zich zorgen maakt over de beveiliging van de rekening en de coins aangezien deze volledig door Blox worden beheerd en niet door een hacker kunnen worden gestolen. Dit betekent wel dat de er geen coins kunnen worden ontvangen of verzonden, ze kunnen alleen worden aangekocht of verkocht. Voor meer informatie: Blox Review.

2.3. Makelaars met een handelsomgeving die volledige wallet ondersteuning bieden. De gebruiker beschikt over een door de makelaar beheerde wallet die over alle functionaliteit beschikt. De gebruiker kan de coins verzenden naar een eigen beheerde wallet of coins ontvangen. Een concreet voorbeeld is van een goede makelaarshandelsdienst met volledige wallet ondersteuning is: Litebit

2.4. Makelaars die een zogenaamde instant exchange service verstrekken. Hierbij kunnen gebruikers direct vanuit hun eigen wallets met behulp van deze dienst cryptovaluta omwisselen. Vele crypto wallets beschikken over een dergelijke ingebouwde dienst. Concreet voorbeeld: Changelly .

2.4. Makelaars die een vergunning of licentie hebben of geregistreerd staan bij een financiële autoriteit. Alle Nederlandse makelaars die we hier bespreken staan in geschreven bij de Nederlandsche Bank. Er zijn ook makelaars die in het buitenland worden gereguleerd, over een vergunning beschikken en onder toezicht staan van een financiële toezichthouder. Het is aan te bevelen om alleen makelaars te gebruiken die over een licentie beschikken. Concreet voorbeeld in het buitenland is Kriptomat.

Categorie 3. Handelsbeurzen voor derivaten – crypto derivates exchanges

deribit crypto derivatives exchange

Er is een variant van de crypto only exchanges met margin trading (1.2 & 1.3) die zich volledig toewijden op crypto-termijncontracten waarbij vooral de Bitcoin Futures en opties populair zijn om te verhandelen met een flinke hefboom. Het handelen met derivaten en hefbomen op deze exchanges komt met zeer grote risco’s op verlies. Concreet voorbeeld van een goed handelsplatform van Nederlandse makelij onder Nederlands bewind is Deribit.

Categorie 4. Gereguleerde exchanges met licenties

Dit zijn de licensed Digital Asset Exchanges (DAE) en Digital Currency Exchanges (DCE) die opereren met formele toestemming van de financiële toezichthouder. Het probleem is echter dat de wet- en regelgeving bijna overal achter loopt. Er zijn echter jurisdicties waar crypto exchanges licenties kunnen verkrijgen en onder toezicht staan van een lokale financiële toezichthouder. In Estland, Malta, Luxemburg, Gibraltar, Singapore, Hong Kong, New York, Wyoming en in Japan kunnen er licenties worden aangevraagd. Verder werken verschillende aandelenbeurzen o.a. in de Verenigde Staten, Duitsland en Zwitserland aan de lancering van gereguleerde Digital Asset Exchanges. Deze worden vaak speciaal gebouwd om institutionele beleggers te kunnen bedienen. Ze kunnen verder gereguleerde diensten aanbieden die mogelijk onder alle categorieën vallen. Concreet voorbeeld: de Gibraltar Stock Exchange heeft in 2017 de Gibraltar Blockchain Exchange voor crypto trading gelanceerd. Een ander voorbeeld is de DX Exchange Dit is een gereguleerde exchange in Estland die naast crypto’s ook digital stocks, ETF’s en security tokens aanbiedt op basis van de NASDAQ trading technologie.

beste crypto exchanges in Nederland met DNB registratie

In Nederland wordt er ook hard gewerkt aan regelgeving en de navolging van de Europese antiwitwasrichtlijnen (vooral AMLD5) via de Verenigde Bitcoinbedrijven Nederland. Het makelaarsbedrijf BTCdirect en de Bitvavo Exchange zal worden geregistreerd bij De Nederlandse Bank die op de navolging en kwaliteitswaarborgring toeziet. Bitvavo, een Nederlandse crypto exchange met een officiële registratiebewijs van De Nederlandse Bank zal in 2020 ook onder deze categorie vallen. Terwijl BTCdirect als een gereguleerde makelaar in Nederland zal opereren.

Categorie 5. Decentralized crypto exchanges (DEX)

hodl hodl decentralized crypto exchange

Dit zijn de decentrale handelsplatformen waar er geen of bijna geen tussenpartijen meer zijn en die volledig werken op basis van smart contracts en blockcain protocollen zoals cross chain atomic swaps. Deze exchanges kunnen niet worden gesloten of gehackt aangezien de gebruikers de controle behouden over de tegoeden. Er zijn verschillende varianten van gedecentraliseerde handelsbeurzen onder ontwikkeling.

5.1. De Bisq en Hodl Hodl exchange behoren tot de beste DEX-platforms voor Bitcoin.

decentralized crypto exchange switcheo

5.2. De Switcheo Exchange behoort tot de beste multi-chain DEX-platforms die vele verschillende tokens en crypto assets ondersteunt over verschillende blockchain-platforms. Het is een superieure DEX ten aanzien van de vele verschillende Ethereum token swap exchanges, die als paddenstoelen uit de grond komen. Een goede nieuwkomer is op nieuwe tech met echt goed gedecentraliseerde orderboeken is de Serum DEX.

5.3. Een nieuwe variant van gedecentraliseerde crypto exchanges worden gebouwd op basis van het Lightning Network protocol van Bitcoin en gerelateerde altcoins. Dit zijn de zogenaamde Lightning powered DEX projecten, waarbij de Boltz exchange, de Sparkswap exchange en het OpenDEX project opvallen. 

Bovenstaande categorisatie praktisch toegepast op basis van voorkeuren:

Hier bespreken we de beste digital currency exchanges en hoe je deze het beste kunt inzetten aan de hand van je doelstelling. Laten we eens dicht bij huis beginnen:

Aanbevolen wanneer je niet actief wilt handelen: het beste is om een rekening bij BTCdirect te combineren met een Trezor hardware wallet. Deze kunnen aan elkaar worden gekoppeld. Hierdoor is het mogelijk om super eenvoudig en veilig vanuit de Trezor bitcoins te kopen en op te slaan. Begin met het openen van een rekening bij BTCdirect en bestel een Trezor One of Trezor T bij de Cryptomaan.

Eenvoudig en verstandig beginnen: begin bij een ervaren Nederlandse crypto exchange met een goede staat van diensten. Zoals al eerder vermeldt, je kunt in Nederland super eenvoudig en veilig met iDEAL cryptovaluta kopen en verkopen bij de makelaarsportaal van BTCdirect in Nijmegen en/of de Bitvavo crypto Exchange in Amsterdam. Bitvavo is een Nederlandse crypto fiat exchange met een euro-rekening en een handelsplatform met een breed aanbod van cryptovaluta. Het is de goedkoopste exchange en het gemakkelijkste te gebruiken zonder compromissen. Multi-crypto wallet ondersteuning, een kantoor in Amsterdam met natuurlijk Nederlandse klantenondersteuning.

Lekker actief traden: wil je als daghandelaar gebruik maken van een uitgebreide crypto exchange en handelsplatform? Inderdaad, dan is de Bitvavo Exchange in Nederland een unicum en beschikt over een eigen orderboek en geavanceerd handelsplatform.

Wil je grotere handelsvolumes? Vervolgens is er de Binance crypto exchange. Deze handelsbeurs behoort tot de top en beschikt over een enorm aanbod met de grootste handelsvolumes. Het globale handelsplatform ondersteunt nog geen euro stortingen en in feite  veronderstelt het dat je al beschikt over Bitcoin. Je zult dan eerst een rekening moeten aanmaken bij Binance Jersey of met iDEAL bitcoins kopen bij een Nederlandse broker en vervolgens storten naar je Binance.com handelsrekening. Dit geldt ook als je graag wilt handelen in crypto termijn contracten bij een crypto derivatives exchange. Dan kunnen Deribit in Amsterdam aanbevelen. Is dit te omslachtig, dan kun je beter voordelig crypto’s verhandelen met Bitvavo en indien gewenst combineren met de Deribit exchange voor termijncontracten.

Gemakkelijk in eigen beheer zonder veel account poespas: het volstaat met een rekening bij een Nederlandse makelaar zoals BTCdirect die je vervolgens verder zou kunnen combineren met de dienst van Changelly. Je kunt bij deze instant exchange onmiddellijk ander cryptogeld kopen met bitcoins zonder account verificatie. Changelly werkt als een bemiddelende crypto exchange tussen de wallets op je computer. Bovendien, de meeste multi-currency wallets zoals de KeepKey en Exodus, hebben de Changelly instant crypto exchange functionaliteit ingebouwd. Dus, dit is de makkelijkste manier om ander cryptogeld te kopen in eigen bezit zonder account verificatie en andere poespas. Maar, je zult wel eerst bitcoins of litecoins moeten kopen bij een goede Nederlandse cryptobeurs vervolgens deze instant crypto exchange in combinatie gebruiken.

Samenvatting en conclusie: een goede crypto exchange combinatie

crypto exchange

Het is een slimme zet om verschillende crypto exchanges met elkaar te combineren aangezien ze elkaar complimenteren. Wil je actief beleggen in vele verschillende crypto’s, dan zou je rekeningen kunnen openen bij Bitvavo (iDEAL), BTCdirect (iDEAL) en Changelly (instant crypto exchange). Voor de veilige opslag van je crypto’s maak je gebruik van een goede hardware wallet. Daghandelaren kunnen het beste de bovenstaande rekeningen complimenteren met de hard core crypto trading platforms van Kraken en BinanceHet automatisch beheren van de posities op deze verschillende exchanges, kun je doen met behulp van de CryptoHopper. Wil je daghandelen in crypto termijncontracten, dan is de Deribit exchange in Amsterdam de juiste keuze. Zoek je naar een goede decentrale crypto exchange waar je veilig vanuit je eigen wallet kunt handelen, bezoek dan eens de Switcheo Exchange.

Lijsten met een selectie van de verschillende crypto exchanges!

Hier volgt een lijst op basis van bovenstaande categorisatie van verschillende cryptocurrency exchanges of cryptobeurzen die interessant kunnen zijn voor een Nederlandse belegger en handelaar in cryptogeld. Bij deze exchanges zul je KYC-procedure moeten doorlopen. Vergelijk de verschillende beurzen door gewoon een gratis account te openen.

Selectie van professionele handelsplatforms (CAT1)

 • Bitvavo heeft zich als een veel belovende nieuwe Nederlandse crypto exchange een prima staat van diensten opgebouwd. De exchange en het orderboek beschikt over een rijk gevuld aanbod van 50+ cryptovaluta (Ada, Stellar, Ripple, Neo etc.) en corresponderende wallet ondersteuning. Dit is een unicum in Nederland! Je kunt hier als beginner en ook als ervaren rot ook zeer voordelig handelen vanuit een mooi ontworpen handelsomgeving met twee verschillende interfaces (basis en geavanceerd). Voor meer informatie: bezoek de Bitvavo crypto exchange!
 • Bitpanda Exchange heeft een uitgebreid handelsplatform voor de beginner als de ervaren handelaar. Het handelsplatform wordt professioneel beheerd en ontwikkeld door een sterk team in Wenen. Bitpanda beschikt als een betaaldienstverlener over een Europese PSD2-licentie. Sinds de lancering in 2014 heeft deze crypto exchange een sterke groei door gemaakt en een goed product neergezet. Voor meer informatie: Bezoek de Bitpanda Exchange
 • Binance Exchange is de grootste crypto to crypto exchange en handelsplatform voor gevorderden. Bovendien, de Binance crypto exchange is een van de jongste en meest dynamische cryptocurrency exchanges met een breed aanbod van diensten. Dankzij een ICO hebben ze veel geld aangetrokken en vervolgens goed geïnvesteerd in de ontwikkeling van een uitgebreide handelsomgeving met een enorm crypto aanbod. Binance is nu de grootste cryptobeurs in de wereld met een dagelijkse handelsvolume van meer dan 1 miljard dollars. Binance is van oorsprong een Chinees bedrijf, maar zijn vanwege onduidelijke en gewijzigde regelgeving in China en Japan verhuisd naar Malta. In Malta werkt Binance samen met de Maltese overheid, banken en aandelenbeurs voor het verwezenlijken van een gereguleerde crypto finance sector aldaar. Nadeel is dat Binance nog geen bankrekeningen heeft. Je zult de handelsrekening moeten voorzien van Bitcoin of een andere cryptovaluta. Binance heeft dit probleem overbrugt met het openen van een crypto fiat exchange in Jersey. Het veronderstelt wel dat je een Binance Jersey account aanmaakt. Binance werkt verder ook aan een gedecentraliseerde crypto exchange. Voor meer informatie: bezoek Binance.
 • KuCoin in Singapore heeft het grootste aanbod van munten en beschikt over een mooi handelsplatform met flinke handelsvolumes. Het handelsplatform is ook naar het Nederlands vertaald. Voor meer informatie: bezoek KuCoin.
 • BitHumb Global – is een nieuwe generatie crypto exchange met een trading matching engine die 1,000,000,000 transacties per seconde verwerken. Deze van oorsprong Koreaanse top exchange heeft op zichzelf een dagelijks transactievolume van meer dan één miljard dollar en wil nu de wereld veroveren: Bezoek Bithumb Global .
 • Kraken in San Francisco. Kraken is een oude rot en uiterst betrouwbare beurs. Kraken is internationaal gezien de veiligste crypto exchange met een vette A rating. Je kunt een Kraken crypto exchange handelsrekening uitstekend beveiligen met een UbiKey. Bovendien, het is voor de Nederlandse belegger zeer makkelijk om te gebruiken aangezien Kraken samenwerkt met de Fidor bank in Duitsland. Een overschrijving via SEPA verloopt snel. Een terugboeking ook. Kraken richt zich meer op de professionele cryptocurrency trader kan worden samengekoppeld met verschillende trading instrumenten. Bovendien richt Kraken zich niet op het aanbieden van alle cryptocurrencies. Het aanbod is beperkt. In ieder geval, Kraken biedt een uitstekende dienstverlening voor de cryptohandelaar. Voor meer informatie: Kraken review.
 • Bitfinex in Hong Kong is sinds 2012 actief en behoort tot de grootste en meest innovatieve crypto exchanges. Deze handelsbeurs heeft bovendien vele incidenten overleefd en is nog steeds verwikkeld in een rechtszaak. Voor meer informatie: Bitfinex Review.
 • Coinmate in Londen timmert sinds 2014 aan de weg en heeft al de segwit optimalisatie uitgevoerd waardoor de exchange goedkoop en snel is in het verwerken van Bitcoin en Litecoin transacties. Coinmate is vooral geschikt voor het goedkoop verhandelen van Litecoin. Voor meer informatie: bezoek Coinmate!
 • EXMO in Barcelona. Deze cryptocurrency exchange is kleiner en jong, maar veel belovend. Deze cryptobeurs is rustig begonnen als een erkend lid van de Bitcoin Foundation en levert een zeer goede dienstverlening. Ondersteunt de volgende coins: Bitcoin, Litecoin, Dogecoin, Dash en Ethereum. 
 • The Rock in Milaan. The Rock Trading is een zeer goed werkende cryptobeurs voor het handelen met Ethereum, Ripple, Litecoin, Peercoin. De rekening kan ook beschikken over een eigen Bitcoin debit card. Verder maakt The Rock ook gebruik van de Liquid Bitcoin zijketen die ontwikkeld is door Blockstream. Zeer innovatief. Verder, klein, maar fijn! Helaas niet zo mooi, wellicht lelijk? Zeker wel geschikt voor een belegger met meer eisen en opties. Uitstekende beveiliging kun je opzetten doordat deze beurs de Ledger Nano S ondersteunt. Voor meer informatie: The Rock Trading Review!
 • CEX in Londen. Heeft een multi-functioneel handelsplatform, maar beschikt over een beperkt aanbod van crypto’s.
 • Bitbay in Valletta. Uitstekend platform met vele toeters en bellen. Met een Bitbay rekening kun je zelfs rekeningen meebetalen en is verder uitgerust met een bitcoin debit card. Helaas, vooral toegespitst voor de Poolse markt, maar voor de trader die gewoon bitcoins zonder account verificatie wilt kopen, is deze beurs uiterst geschikt. Account verificatie is bij Bitbay niet vereist.
 • HitBTC in Londen levert een zeer uitgebreide dienstverlening en ondersteunt een zeer grote hoeveelheid aan cryptocurrencies waaronder Monero en Zcash. Kan door het grote aanbod als onoverzichtelijk worden beschouwd.
 • Bitmart op de Kaaiman eilanden is een geavanceerd handelsplatform die op papier kan concurreren met Binance en zelfs goedkopere handelscommissies aanbiedt dan Binance. De exchange maakt een snelle groei door met een aantal mooie ontwikkelingsplannen op de tekentafel. Helaas, Bitmart heeft volgens het onderzoek van Bitwise nep-handelsvolumes opgegeven. Zolang ze geen betrouwbare data opgegeven, is het gebruik van deze crypto exchange niet aan te raden. 
 • Poloniex in Wilmington USA ondersteunt ook zeer veel cryptovaluta. Het is  makkelijk om hier een account aan te maken en de trades aan te sturen met een  crypto trading bot. Poloniex was een controversiële Amerikaanse crypto exchange die op z’n retour was; maar werd door Circle opgekocht. Poloniex zal worden omgebouwd tot een attractieve digital exchange voor de institutionele belegger.
 • Kanga Exchange – is een gloednieuwe nieuwe ongereguleerde crypto-to-crypto exchange in de Seychellen. Deze handelsbeurs is onder ontwikkeling met focus op het verwezenlijken van een token exchange en sales platform voor ICO’s.
 • Cryptopia – Dit is een van de vele slechte voorbeelden; en een waarschuwing voor onze lezers. Deze pure crypto exchange in Nieuw Zeeland is in 2019 gehackt. Cryptopia is vervolgens bankroet verklaard. Het geeft weer eens aan dat een handelaar alleen gebruik moet maken van goed beveiligde crypto exchanges die onafhankelijk beoordeeld zijn geworden door een security auditor, een licentie hebben en onder toezicht staan. Concrete voorbeelden: in Nederland heeft de crypto exchange Litebit een A- rating ontvangen van ICORating. Binance heeft een A rating van CER ontvangen en de Gemini exchange heeft een SOC 2 veiligheidscertificaat behaald. Vergeet ook niet om een crypto exchange niet als een spaarrekening te gebruiken. Het cryptogeld dat je wilt sparen als een belegging verhuis je naar een hardeware wallet.  Een andere optie is om gebruik te maken van een cryptofonds of gedecentraliseerde exchanges.

Selectie crypto derivatives exchanges (CAT3)

Er zijn ook handelsbeurzen die zich specialiseren in het aanbieden van cryptovaluta-derivaten. Dit zijn de cryptocurrency derivatives exchanges. Hier volgen twee bekende handelsbeurzen:

 1. Deribit in Amsterdam is een crypto exchange gespecialiseerd in crypto termijncontracten en is de grote concurrent van Bitmex. Het zijn crypto to crypto trading platforms voor derivaten en alleen geschikt voor professionele daghandelaren. Zal waarschijnlijk onder toezicht van De Nederlandse Bank worden geregistreerd en voldoet aan de Europese antiwitwasrichtlijn AMLD5. Voor meer informatie: bezoek Deribit!
 2. Bitmex – hardcore crypto derivaten handelsbeurs bekend voor de verschillende crypto futures contracten waar met flinke hefbomen kan worden gehandeld. Zeer risicovol, maar uiterst populair bij de hard core crypto day trader. Opereert vanuit Hong Kong en zal naar alle waarschijnlijk niet voldoen aan de Europese antiwitwasrichtlijn AMLD5. Hoewel uiterst populair verwijzen we onze lezers naar Deribit. Voor meer informatie over Bitmex: bezoek Bitmex.
 3. ByBit – rijzende ster in de derivaten sector. Deze nieuwe generatie handelsbeurs voor de crypto-derivatenhandel heeft binnen korte tijd veel klanten verworven.
 4. FTX – nieuwe handelsplatform dat met steun van Binance wordt ontwikkeld en liquiditeit verkrijgt. Beschikt over nieuwe innovatieve producten waaronder verschillende cryptocurrency index futures en Move contracten over o.a. de Bitcoin koers en ook BNB futures. Voor meer informatie: FTX exchange review.

Gereguleerde crypto exchanges met een licentie (CAT4)

Alle professionele cryptocurrency exchanges streven uiteindelijk om een licentie te krijgen van haar belangrijkste markt waarin ze opereert. In Nederland zal Bitvavo met de Nederlandsche Bank samenwerken om een licentie/registratie te verkrijgen. De volgende lijst bestaat uit exchanges met officiële licenties die onder toezicht opereren:

 • Bitvavo in Amsterdam. Zal een registratie (verkapte licentie) hebben bij de Nederlandsche Bank en staat verder onder toezicht van deze Nederlandse financiële toezichthouder.
 • Bitstamp in Londen & Luxemburg. Bitstamp beschikt over een
  officiële payment institution licentie van de toezichthouder in Luxemburg. Het is een van de eerste bitcoinbeurzen die ook de handel in Ripple XRP faciliteerde. Het aanbod is verder gelimiteerd, maar de exchange beschikt wel via Bitstamp USA inc. over een BitLicense van de staat van New York.
 • Huobi is een crypto exchange platform uitgerust met een uitstekende handelsomgeving. Het bedrijf heeft haar hoofdkantoor in Singapore en is een zeer ervaren crypto exchange met al meer dan vijf jaar ontwikkeling achter de rug zonder dan ook maar enige incidenten. Het bedrijf heeft een licentie van de Japanse financiële toezichthouder. In Japan moeten alle exchanges een licentie aanvragen bij de toezichthouder en toestemming krijgen om te kunnen opereren. Bijvoorbeeld, Coincheck, Zaif, Rakuten Wallet en DeCurret exchanges opereren ook met een licentie van de Japanse FSA. Voor de internationale daghandelaar verdient Houbi de voorkeur aangezien het bedrijf globaal opereert met de benodigde licenties. Houbi Pro een uitstekende crypto trading platform voor ook de Nederlandse daghandelaar. Houbi en beschikt ook over een autonome token exchange, de HADAX. Voor meer informatie: bezoek Huobi!
 • eToroX crypto exchange. Deze gereguleerde exchange is opgezet door het bedrijf achter het succesvolle eToro social trading platform; opereert met een licentie en staat onder toezicht van de Gibraltar Financial Services Commission.
 • BitFlyer crypto exchange. Dit is van origine ook een gereguleerde Japanse crypto exchange die internationaal opereert en via haar dochteronderneming in Luxemburg over een payment institution licentie beschikt. Voor de professionele daghandelaar kan het openen van een BitFlyer en Houbi Pro handelsrekeningen zeker tot de mogelijkheden behoren. Posities kunnen vanuit een crypto exchange trading bot beheerd worden.
 • Gemini Crypto Exchange. Een van de eerste Amerikaanse gereguleerde crypto exchanges die zich richt op de institutionele belegger en de ontwikkeling van o.a. een Bitcoin ETF.
 • ITBIT Crypto Exchange. Een gereguleerde Amerikaanse crypto exchange die zich richt op institutionele belegger.
 • Coinbase crypto exchange. Behoort ook tot een van de beste en eerste exchanges en beschikt over de benodigde Money Transmitter licenties in de VS.
 • CDRX – Nieuwe gereguleerde crypto handelsbeurs onder ontwikkeling met hoofdkantoor in Singapore die zich verder zal specialiseren in het tokenizen en verhandelen van Depositary Receipts. Aandelen zullen via de blockchain worden verhandeld. Voor meer informatie: bezoek CDRX.
 • LXDX – nieuwe Maltese cryptovaluta en derivaten handelsbeurs die zich zal specialiseren op de crypto flitshandel en crypto equities. Zal in de loop van 2019 volledig operationeel worden. Voor meer informatie: bezoek LXDX.
 • Bakkt – er is veel nieuwshype over deze aankomende nieuwe Amerikaanse gereguleerde crypto exchange (DAE). Deze digital asset exchange is een initiatief van ICE, Amerikaans moederbedrijf van de Amerikaanse effectenbeurs (NYSE). Lancering zal ergens in november van 2019 plaatsvinden.
 • ErisX – Amerikaanse digital asset exchange voor cryptovaluta en aanverwante termijncontracten zal in de loop van 2019 worden gelanceerd.
 • Atom Asset Exchange (AAX) – gereguleerde Engelse digital asset exchange wordt ontwikkeld door de London Stock Exchange Group (LSEG).
 • Robinhood – innovatieve crypto exchange en een mogelijke Coinbase killer. Deze dienst is alleen voor Amerikaanse belegger beschikbaar.
 • Bison – innovatieve crypto trading app voor de smartphone ontwikkeld door de aandelenbeurs van Stuttgart.
 • DX Exchange is een nieuwe, volledig gereguleerde crypto exchange in Tallinn, Estland. Deze professionele handelsbeurs staat onder toezicht van de Estse financiële autoriteit en werkt op basis van een maandelijkse lidmaatschap in plaats van trading fees. Vandaar, voor daghandelaren die dagelijks intensief handelen kan dit een zeer interessante crypto trading platform zijn. Bovendien is het mogelijk om 10 verschillende aandelen te verhandelen. Inderdaad, je kunt hier o.a. Apple, Amazon, Facebook en Google aandelen verhandelen als tokens! Dit is een belangrijke doorbraak. Helaas, door oplopende kosten is de exchange tijdelijk gestopt met het aanbieden van de dienstverlening.
 • Gibraltar Blockchain Exchange (GBX). Dit is de officiële Digital Currency Exchange van de aandelenbeurs van Gibraltar (GXS). Gibraltar loopt voorop en het is bijzonder dat de Gibraltar Stock Exchange al een gereguleerde digital currency exchange heeft gelanceerd voor beleggers en traders. 

Selectie van decentralized exchanges (CAT5)

We hebben een uitgebreid artikel geschreven over de werking van gedecentraliseerde crypto handelsbeurzen met een lijst van bekende exchanges. Er zijn namelijk verschillende type gedecentraliseerde handelsbeurzen te onderscheiden, waaronder de gedecentraliseerde token exchanges voor bijvoorbeeld de handel in Ethereum ERC-20 tokens.

Selectie van cryptocurrency brokers (CAT2)

Hier volgt een lijst met cryptocurrency dienstverleners die als een makelaar fungeren tussen de gebruiker en de internationale cryptocurrency exchanges.

 • BTCdirect in Nijmegen. Beste makelaar voor het makkelijk en veilig kopen van bitcoins, ethers, litecoins en xrp. We raden onze lezers aan om deze makelaar te gebruiken in combinatie met een hardware wallet voor het super veilig en makkelijk kopen en bewaren van cryptovaluta. Voor meer informatie: Bezoek BTCdirect!
 • Blox is een initiatief van het team achter BTCDirect. Het is een crypto trading app waar iedereen in staat zal zijn, ongeacht kennisniveau, om crypto’s mee te kopen, te verhandelen en veilig te bewaren. Voor meer informatie: Bezoek Blox!
 • Coinmerce in Amstelveen. Coinmerce maakt het handelen in vele verschillende crypto assets zeer gemakkelijk via een smartphone app en online handelsomgeving. Om te kunnen investeren in crypto’s heb je normaliter wallets en private-keys nodig. Bij Coinmerce zijn vrijwel alle processen geautomatiseerd, waardoor je met euro’s in plaats van Ethereum of Bitcoin kan investeren. Het proces is zo simpel mogelijk gehouden, waardoor het mogelijk is om met drie klikken op de knop te kunnen handelen. Voor meer informatie: bezoek Coinmerce!
 • LiteBit in Zoetermeer. Dit is een echte traditionele cryptocurrency exchange op Nederlandse bodem en heeft een zeer breed aanbod van vele verschillende crypto’s. Recent hebben ze wallet ondersteuning voor toegevoegd met een mooi crypto portfolio overzicht voor het beheren van de aangekochte crypto’s. LiteBit heeft ook de beste veiligheidsrating gekregen en behoort tot de best beveiligde crypto exchanges met een goede A- rating. Voor meer informatie: bezoek Litebit!
 • ABRA – is een bijzondere crypto finance app met toegang tot niet alleen de cryptovaluta markten, fiat valuta (forex) en index tokens, maar ook de NASDAQ aandelen. Zeer bijzonder initiatief gebaseerd op Bitcoin! Voor meer informatie: bezoek ABRA! 
 • Spectrocoin in Vilnius, Letland. Is ook niet echt een crypto exchange te noemen, eerder een compleet crypto finance platform voor Ether, Dash, Xem en Bitcoin. De dienstverlening ontwikkelt  tot een een echte moderne bank voor het blokketentijdperk: Bankera. Bij Spectrocoin kun je niet alleen Ether, Dash en Bitcoin kopen, maar ook over een debit card beschikken en een IBAN-rekeningnummer. Niet slecht. Voor meer informatie: bezoek Spectrocoin.
 • Satos in Almere werkt ook al sinds 2013 aan een vooruitstrevende cryptobeurs. Je kunt hier ook met iDEAL naat Bitcoin ook Ripple en andere bekende cryptomunten kopen. Voor meer informatie: bezoek Satos.
 • Changelly is een instant crypto exchange. Het voordeel van is Changelly dat er geen account verificatie nodig is. De bitcoins of de andere cryptomunten van wens, worden direct omgewisseld voor een goede koers en een vaste 0,5 % fee. Ze worden meteen gestort op je wallet. Persoonlijk zou ik overwegen om Litecoin te gebruiken voor het effectief omwisselen naar andere cryptovaluta. Je kunt bij eerder genoemde Nederlandse beurzen met iDEAL Litecoin kopen. Vervolgens gebruik je de litecoins om sneller te handelen bij Changelly ( : De reden waarom deze cryptocurrency exchanges zo snel en effectief werken zonder poespas is omdat ze niet werken met fiatgeld en daardoor niet aan allerlei KYC-procedures hoeven te voldoen. Het runnen van zo’n crypto-handelsbeurs is daardoor veel goedkoper en eenvoudiger, waardoor je ook goede wisselkoersen kunt krijgen. Changelly biedt een goede dienstverlening en ondersteunt vele verschillende cryptovaluta’s. Voor meer informatie: bezoek Changelly!
 • Knaken in Rotterdam. Knaken is een jonge maar veel belovende Nederlandse cryptobeurs met een geïntegreerde betalingsoplossing voor 10 verschillende crypto’s. Voor meer informatie: bezoek Knaken!

Andere interessante vermeldingen en ontwikkelingen:

 • Andere nieuwe exchange initiatieven geschieden in de DeFi-sector met o.a. Loopring en Uniswap als voorbeelden. Deze decentrale handelsbeurzen zijn nog onder ontwikkeling, maar de moeite waard om te vermelden. 
 • Er zijn ook exchanges die gebouwd zijn op een bepaalde blockchain technologie (Ethereum, Stellar). Ze dienen dan vooral dienen voor het verhandelen van de lokale tokens die op de betreffende blockchain zijn uit gegeven. Zo zijn er verschillende Ethereum token exchanges. Stellar beschikt over StellarX.
 • Er zijn ook crypto exchanges die zich richten op het introduceren van een bepaalde crypto als referentiemunt. Zo is er XRP |United, dit is een Ripple exchange waarbij XRP als de basisvaluta wordt gebruikt in het verhandelen van andere crypto’s. Voor meer informatie: XRP United Review.
 • Er zijn ook technologieën onder ontwikkeling die het gebruik van crypto exchanges veiliger maakt zonder daarbij hoeft te worden ingeboet aan gebruiksgemak en snelheid. Een belangrijk initiatief is het Arwen Protocol

Deze lijst is zeker niet compleet. Het is bovendien ook afhankelijk van welke voorkeuren een handelaar of belegger precies heeft en in welke cryptocurrency paren wordt gezocht. Kijken en vergelijken is de beste manier om te leren. Persoonlijk, maak ik met plezier gebruik van Bitvavo en Kraken.  

Afsluitend, een aantal tips:

cryptocurrency exchange security

Ten eerste, is het van belang om het volgende te herhalen: ongeacht alle claims en mooie woorden over de veiligheid van een crypto exchange en bijbehorende wallet applicaties, is het uiterst verstandig om de bulk van je crypto vermogen naar een hardeware wallet te verplaatsen zoals de Trezor. Laat niet alles op een crypto exchange staan. De Cryptomaan in Nederland heeft een uitgebreide keuze aan crypto hardware wallets.

crypto exchanges

Ten tweede, wil je het liefste deze onzekerheden vermijden en gewoon kunnen handelen in cryptovaluta zonder rompslomp? Bezoek dan een eens het handelsplatform van eToro of maak gebruik van een ETN of een beleggingsfonds.

Ten slotte, ben je van plan om zelf actief en professioneel te handelen in crypto’s? Onderzoek van Bitwise heeft uitgewezen dat de meeste grote crypto exchanges knoeien met de cijfers en de handelsvolumes. Vermijd de grote crypto-to-crypto exchanges in vooral Azië die nep-handelsvolumes opgeven. Coinbene, ChoaEX, OkEX, Bitmart, Simex, CoinTiger, Lbank, Bit-z, BitForex zijn voorbeelden van crypto exchanges met Bitcoin nepvolumes en moeten daarom worden vermeden. Maak dan alleen gebruik van gevestigde handelsplatformen zoals Bitvavo, BTCDirect, Blox, Binance, Kraken, Gemini, Bitflyer, Poloniex en Huobi die hebben gebouwd. BTCdirect in Nijmegen is een klassieke en een van de meest betrouwbare Bitcoin exchanges. Ze zullen meer en meer crypto’s toevoegen. Op dit moment is het een uitstekende wisselkantoor om snel met iDEAL bitcoins (BTC), litecoins (LTC) en ethers (ETH) te kopen en te versturen naar een crypto wallet in eigen beheer. Definitief een aanrader.

Verder is het geen gek idee om een cryptocurrency trading bot te gebruiken. Het is makkelijk om de controle te verliezen. Een goede cryptocurreny trading bot platform is perfect voor een centraal overzicht en het centraal instellen, beheren, uitvoeren en automatiseren van je cryptovalutahandel over verschillende cryptocurrency exchanges. Een goede en complete crypto exchange trading bot is ontwikkeld door Quadency.

Ten slotte, de volgende crypto trading diensten kunnen verder ook interessant zijn om eens nader te bekijken:

 • Meta Cryptocurrency Trading Platforms voor overkoepelend crypto-vermogensbeheer: CoinTracking, Quadency en Coinigy zijn geen exchanges, maar een meta-platforms waarbij je jouw favoriete crypto exchanges via de api’s kunt samenbrengen en beheren in één uitstekende trading platform met alle mogelijke toeters en bellen. Echt iets voor de professionele cryptocurrency traders.
 • Een andere vreemde eend is de Whaleclub in Hong Kong. Dit is berucht en bekend bitcoin only social trading platform waar je niet alleen kunt handelen in ander cryptogeld, maar ook op de forex markten, indexen, grondstoffen en zelfs Amerikaanse staatsobligaties. Dit is echt iets voor de ervaren rotten die alle vrijheid willen hebben en ook lekker willen kletsen met soortgenoten over de te volgen handelsstrategie. Voor meer informatie: Whaleclub Review.
Post Strictum – Over deze selectie van crypto exchanges en diensten

Ten slotte, dit artikel met een selectie van crypto exchanges bespreekt vooral ook veel Nederlandse initiatieven. Hierbij vallen vooral Bitvavo, BTCDirect, Blox, LiteBit, en Deribit op als een mooi opgezette, veilige en complete crypto exchanges. Het veiligste is om gebruik te maken van een DEX of een exchange die gebruik maakt van het Arwen protocol. Wat zijn jouw ervaringen met Nederlandse crypto exchanges? Geef hieronder je waardering van deze aanpak. Wij gaan er vanuit dat het beter is om goede Nederlandse handelsbeurzen aan te bevelen dan buitenlandse bedrijven. Nederlandse klanten zijn daar uiteindelijk meer kwetsbaar bij geschillen. Wanneer een klant een conflict krijgt met een Nederlandse crypto exchange, is het veel makkelijker om het Nederlands recht uit te oefenen als klant en mogelijk toe te passen in een Nederlandse rechtbank. Waardeer hieronder deze aanpak door het aangeven van  een aantal sterren of bij verdere vragen neem contact met de eindredacteur, Luuk Soons. Jouw mening wordt op prijs gesteld en maakt het mogelijk dat we het artikel verder kunnen verbeteren.

Beste crypto exchange voor Nederlanders!

Het Bitvavo crypto-handelsplatform is zowel geschikt voor beginners als gevorderden.

Over de Beste Bank – Sinds 2013 is bestebank.org uitgegroeid tot de referentie site in de Benelux op het gebied van alternatieve financiën en cryptovaluta met vermeldingen in onder meer: de Vrij Universiteit van Amsterdam, Telegraaf, Algemeen Dagblad, Tweakers, Market Update, Sprout, Vrijspreker, Bitcoin Warrior, Bitcoin Isle, Coin Idol, Equities, Market Watch etc. Neem contact met ons op voor opmerkingen en vragen.

Lees verder

FED COIN CBDC is onder ontwikkeling

Er zijn meer feiten over de ontwikkeling van een Fed coin of Fed CBDC naar buiten gekomen. Loretta J. Mester, voorzitter van de Federal Reserve Bank of Chicago, heeft op 23 september 2020 tijdens een keynote-presentatie tijdens de twintigste verjaardag van de Chicago Payments Symposium aangegeven dat de Federal Reserve actief werkt aan de ontwikkeling […]

Sep 24, 2020
2,5 min

Bitcoin en de terugkeer naar individuele vrijheid!

De geboorte van de moderne westerse wereld werd gekenmerkt door een verwerpen van autocratische regimes en een omarming van algemene rechten en vrijheden. We zien echter dat diezelfde rechten en vrijheden recent steeds meer worden ingeperkt door dezelfde overheden die toen tot stand kwamen. Bitcoin vormt een technologie die een antwoord biedt op dit steeds […]

Sep 22, 2020
2,5 min

Michael Saylor over Bitcoin

Michael Saylor is de oprichter en directeur van het beursgenoteerde bedrijf MicroStrategy (MSTR) met een waarde van ongeveer 1.2 miljard dollar. Hij is eindverantwoordelijk voor de recente beslissing om bijna alle dollarreserves in de schatkist om te wisselen voor bitcoin. In totaal heeft MicroStrategy $410 miljoen omgezet in 38,250 BTC als een strategische reservevaluta en […]

Sep 22, 2020
5 min