bitcoin kopen

Wat is de beste crypto exchange? We vergelijken de beste top 10 exchanges!

May 23, 2023
Aanbieding: 

Wat zijn de beste crypto exchanges? Wat is een betrouwbare crypto exchange in Nederland? Hoe kunnen we crypto exchanges vergelijken met elkaar?

crypto exchanges vergelijken

Sinds de beruchte val van de FTX-exchange en de problemen die dit opleverde voor de cryptomarkt in het laatste kwartaal van 2022, kijken we in dit bijgewerkte artikel van 2023 naar de meest betrouwbare en beste crypto exchanges. We vergelijken en categoriseren de beste crypto exchanges en brokers op basis van eigen ervaringen en uitgebreide reviews. Er zijn anno 2023 vele nieuwe gereguleerde crypto exchanges beschikbaar. Deze worden meestal Digital Currency Exchanges genoemd (DCE) ofwel handelsbeurzen voor digitale activa.

Top 10 crypto exchanges – selectie:

De volgende crypto exchanges in dit lijstje zijn vertrouwd en beproefd. Kijk, test, vergelijk en mogelijk combineer de verschillende dienstverleningen.

 1. Bitvavo exchange (categorie: CEX-handelsbeurs) – beste handelsbeurs van Nederland met een eigen orderboek, liquide spotmarkt en zeer lage handelscommissies. Beschikt over specifieke handelsomgevingen voor zowel de beginner als de gevorderde handelaar die verder met handelsrobotten kunnen worden beheerd. De tegoeden worden veilig en verzekerd opgeslagen. Dit is een unicum in Europa. Bezoek Bitvavo en handel nu tot €1000,- zonder handelskosten!
 2. Coinmerce (categorie: makelaar) – jonge ambitieuze Nederlandse onderneming waar je zeer voordelig en veilig Bitcoin en een keur van andere crypto’s kunt kopen. Ze investeren in veiligheid, kwaliteit en gebruikersgemak. Ze hebben een onafhankelijke audit met glans doorstaan. Voor meer informatie: bezoek Coinmerce.
 3. Bitpanda Exchange (categorie: handelsbeurs) – bijzondere Europese crypto exchange met compleet beleggingsplatform. Hier kun je terecht voor de handel in cryptovaluta, edelmetalen, aandelen, ETF’s en zelfs crypto index fondsen. Verder krijgt elke klant een gratis crypto-backed Visa-betaalkaart: Bezoek Bitpanda.
 4. Bitfinex (categorie: handelsbeurs) – deze oude rot behoort tot de grootste, meeste innovatieve en beste crypto exchanges ter wereld. Heeft enorme handelsvolumes waar veel walvissen opereren. Beschikt over alles wat een trader mag wensen, zelfs een crypto-kredietmarktplaats: bezoek Bitfinex
 5. Binance exchange (categorie: CEX-handelsbeurs) – behoort tot de veiligste, meest betrouwbare en grootste crypto exchanges ter wereld met een veelvoud van diensten en de beste handelsvolumes. Deze crypto exchange opereert zonder vergunning in Nederland en biedt o.a. geen ondersteuning voor iDEAL. Nederlanders kunnen het beste gebruik maken van een gereguleerde Nederlandse crypto exchange: Bitavo in Amsterdam. Alternatief om Binance met Bitvavo combineren om toegang te krijgen tot alles wat Binance te bieden heeft zoals defi opties, hefbomen en termijncontracten.
 6. Paxful (categorie: P2P-handelsbeurs) – zeer vooruitstrevend en gedreven team werkt aan de ontwikkeling van deze goed opgezette peer-to-peer marktplaats.
 7. Hodl Hodl exchange (categorie: DEX-handelsbeurs) – meest innovatieve decentrale handelsbeurs voor Bitcoin waarbij de anonieme Bitcoin P2P handel verder wordt gefaciliteerd via de BlueWallet app!
 8. Bitstamp (categorie: handelsbeurs) – sinds 2012 actief met een compleet professioneel handelsplatform. Uitermate geschikt voor institutionele beleggers en professionele daghandelaren. Bitstamp heeft een DNB registratie in Nederland.
 9. Kraken Exchange (categorie: handelsbeurs) – meest beproefde en veiligste crypto exchange in de Verenigde Staten die tevens zeer geschikt is voor de Nederlandse daghandelaar.
 10. Deribit (categorie: derivaten-handelsbeurs) – specialist in het aanbieden van opties en termijncontracten voor bitcoin en andere crypto activa.
 11. Coinbase (categorie: handelsbeurs) – de meeste bekende Amerikaanse crypto exchange platform die als eerste een NASDAQ beursnotering heeft verkregen.
 12. Gemini exchange (categorie: handelsbeurs) – ook een bekende en betrouwbare Amerikaanse crypto exchange platform die Europa tracht te veroveren.
 13. KuCoin exchange (categorie: handelsbeurs) – bekende internationale crypto exchange die opereert vanuit Singapore en zeer veel te bieden heeft.
 14. Nexo Finance – (categorie: kredietmarktplaats) crypto- kredietmarktplaats met een exchange voor het verkrijgen van leningen en rentevergoedingen met crypto als onderpand.
 15. ByBit (categorie: handelsbeurs) – compleet professioneel handelsplatform met vele verschillende financiële producten waaronder derivaten (opties, futures). ByBit is een geduchte concurrent van Binance. Een ByBit account kun je het beste combineren met een Bitvavo of LiteBit account.
 16. Nieuw: Finst – (categorie: handelsbeurs) de meest goedkope handelsapp voor de beginner ontwikkeld in Amsterdam.

Handelaren kunnen tegenwoordig kiezen uit een enorm aanbod. De doelstelling van deze pagina is om onze lezers te helpen met het vinden van een passende crypto exchange (cryptobeurs). Beschouw het als een complete gids over het zeer variërend aanbod van dienstverleners en type diensten. We zullen alles categoriseren en netjes organiseren zodat je in het juiste vaarwater terecht komt. We beginnen met een beknopt overzicht met een kleine selectie van goede (Nederlandse) handelsbeurzen en makelaars voor het kopen/verkopen van digitale activa zoals bitcoin. We raden onze lezers aan om in eerste instantie alleen te beginnen met de aanschaf van bitcoin en de aangekochte bitcoin op een goede bitcoin wallet zelf te bewaren. Voor meer informatie: welke crypto zal ik kopen?

Introductie tot crypto exchanges

Hier volgt een compleet overzicht met een uitgebreide bespreking en uitleg over de verschillende type crypto exchange sites die je kunt gebruiken voor de koop en verkoop van crypto’s. Wat is een cryptocurrency exchange? Elke crypto exchange is een poort die de deur opent naar de nieuwe gedistribueerde wereld van bitcoin, cryptovaluta en een veelvoud van tokens.

De meeste crypto exchanges sites zijn aanvankelijk begonnen als een pure bitcoin exchange. Anno 2023 opereert nu elke Bitcoin exchange als een digital currency exchange (DCE) of digital asset exchange (DAE of DAX) met een breed aanbod van digitale assets. De term crypto exchange is een vereenvoudigde inkorting voor de meer officiële term digital currency of asset exchange. Dit is vrij vertaald naar het Nederlands een handelsbeurs in digitale valuta’s en digitale tokens. Eenvoudig vertaald naar het Nederlands, zonder enige franjes, kunnen we gewoon spreken over een cryptobeurs.

Sinds 2016 is het aanbod in assets en exchanges behoorlijk toegenomen. Naast bitcoin bestaan er duizenden verschillende digitale valuta’s (cryptovaluta) en tokens die op blokketens worden uitgegeven en worden verhandeld op vele verschillende type exchanges.

blox nederland is veilig

We raden onze lezers aan om te beginnen met bitcoin. Koop voordelig en veilig bitcoin met iDEAL bij een Nederlandse makelaar of beurs. We hebben een beleggingsgids opgesteld die lezers waarschuwt over de valkuilen met het handelen en beleggen in andere cryptomunten dan bitcoin op een crypto exchange.

Verder, de kosten kunnen per cryptobeurs (de crypto exchange fees) en per cryptomunt flink variëren. Het is aanbevolen om verschillende handelsrekeningen te openen en verschillende diensten te vergelijken die goed scoren op het gebied van veiligheid en betrouwbaarheid. Crypto exchange Nederland: in ons eigen land valt dan vooral de Bitvavo exchange op. In het buitenland scoren Bitfinex, Binance, ByBit, Bitpanda, Coinbase, Gemini en Kraken altijd hoog in vergelijkende onderzoeksrapporten op het gebied van veiligheid en betrouwbaarheid. Nieuwe generatie digitale beurzen die de nieuwste en beste technologie uit verschillende werelden combineren zijn ook interessant om te volgen en te testen.

Het is hierbij verder wel even opletten dat de betreffende crypto exchange de actuele Nederlandse en Europese anti-witwasrichtlijnen (AMLD 5) in acht neemt. De Nederlandse wetgeving is flink aangescherpt. Nederlandse dienstverleners, waaronder Bitvavo, Litebit en Blox die lid zijn van de VBNL, worden nu officieel geregistreerd bij De Nederlandsche Bank (DBN). Het is vanuit deze optiek dat we onze lezers vooral het gebruik van Nederlandse crypto exchange dienstverleners aanraden. Het beste is als ze ook transparantie bieden over de aangehouden tegoeden van hun klanten door onafhankelijke audits en proof of reserves.

Voor financiële privacy zou je wel een buitenlandse gereguleerde crypto vriendelijke digitale bank kunnen gebruiken. De Duitse N26 Bank is crypto vriendelijk. Bij het kiezen van een crypto-dienstverlener is is het van belang om een onderscheid te maken tussen de verschillende type dienstverleners die er zijn. We deze hier netjes gecategoriseerd:

Wat is een crypto exchange? Over de verschillende crypto exchange categorieën

Er zijn verschillende type crypto exchange platforms beschikbaar die we hier categoriseren.

Categorie 1. Handelsbeurzen – spot trading platforms

1.1. Er zijn de cryptocurrency spot exchanges met lage fees. Ze beschikken over een handelsplatform voorzien van euro of dollar handelsrekeningen waar je direct fiat-valuta kunt verhandelen voor crypto-valuta. Deze type exchanges beschikken over een eigen orderboek en bieden de beste koersen voor de laagste handelscommissie (fees). Concreet voorbeeld in Nederland van een uitstekend handelsplatform: Bitvavo Exchange. Bitvavo is de beste en enigste Nederlandse crypto exchange met een eigen orderboek waar je met iDEAL cryptovaluta kunt kopen voor een max handelscommissie van 0.25%. Bitvavo heeft verder een veilige infrastructuur met een verzekerde opslag van de crypto’s. De cryptohandel op Bitvavo kun je verder mooi automatisch aansturen met behulp van onder meer Diamond Pigs, een geïntegreerde handelsbot- (trading bot) platform. Ideaal voor het kiezen van een mooie handel-trategie die je automatisch laat uitvoeren. Niet veel exchanges hebben dit allemaal zo mooi voor elkaar gekregen. Voor meer informatie: Bitvavo Exchange Review .

1.2. Er zijn crypto exchanges die alle mogelijke diensten aanbieden en verder willen ontwikkelen. Het zijn complete crypto finance platforms voor onder meer spot & margin trading, termijncontracten, kredietfaciliteiten, betaalkaarten en een breed aanbod van crypo’s en tokens. Het is wel even opletten. Kijk, margin trading als als een handelsoptie betekent dat de handelaar hefbomen kan inzetten met geleend geld om daarmee de handelspositie te vergroten op de spot of future markten. Het handelen met margin posities komt met een hoog risico op flinke verliezen. Wat zijn goede voorbeelden van deze complete crypto exchanges?

 • Binance is internationaal gezien het grootste en meest complete crypto exchange platform. Binance scoort niet alleen hoog op handelsvolumes, maar ook op het gebied van veiligheid en betrouwbaarheid. Voor meer informatie: Binance Review.
 • Bitpanda in Wenen biedt ook een keur van verschillende diensten aan waaronder een eigen betaalkaart, aandelen, ETF’s en index fondsen. Voor meer informatie: Bitpanda Review.
 • Binance concurreert hier vooral met een al oude rotten onder de beurzen; de klassieke Bitfinex exchange en natuurlijk Coinbase. Coinbase en Bitfinex innoveren veel en bieden een zeer complete dienstverlening aan. Bitfinex heeft onze voorkeur. Voor meer informatie: Bitfinex Review.
 • Kraken is ook een betrouwbaar en veilig handelsplatform voor spot en margin trading. Voor meer informatie: Kraken Review.

Categorie 2. Handelsbeurzen voor alleen derivaten – de crypto derivates exchanges

Er is een variant van de crypto only exchanges met margin trading (1.2 & 1.3) die zich volledig toewijden op crypto-termijncontracten waarbij vooral de Bitcoin Futures en opties populair zijn om te verhandelen met een flinke hefboom. Het handelen met derivaten en hefbomen op deze exchanges komt met zeer grote risco’s op verlies. Concreet voorbeeld van een goed handelsplatform van Nederlandse makelij onder Nederlands bewind is Deribit. Een nieuwe hoogvlieger is ByBit. Een oude rot is derivatenbeurs van Bitmex. Natuurlijk, de eerder vermelde Kraken, Bitfinex en Binance exchanges bieden ook crypto-termijncontracten aan. Terwijl de institutionele spelers nu via ErisX, de CME, Fidelity en Talos toegang ook toegang hebben tot de crypto-derivatenhandel. De derivaten handel in crypto activa is tegenwoordig institutioneel en professioneel geworden.

Categorie 3. Crypto lending & borrowing & exchange platforms – kredietmarktplaatsen

Crypto´s ofwel digitale activa worden steeds meer gebruikt als onderpand voor het verkrijgen van een lening of een rentevergoeding. Deze crypto-kredietmarkt ontwikkelt zich snel. Bekende kredietmarktplaatsen hebben een exponentiele groei doorgemaakt en zijn ook als handelsbeurs gaan opereren. Grote handelsbeurzen zijn van hun kant ook kredietfaciliteiten gaan toevoegen. Het is tegenwoordig makkelijk om een lening te krijgen of een rentevergoeding te ontvangen door de aangekochte crypto´s als onderpand te gebruiken. Men kan stellen dat deze categorie steeds meer samenvloeit met de andere categorieën. De meeste grote exchanges beschikken nu ook over een crypto-kredietmarktplaats. Bitfinex heeft o.a. een Borrow & Earn opties ingebouwd voor haar gebruikers. Specialist op het gebied van kredietverlening is de volgende partij: Nexo. Vergeet het niet, kredietverstrekking en -verlening met crypto als onderpand komt met vele risico´s. We raden onze lezers aan om hier zeer voorzichtig mee te zijn en gewoonweg geen gebruik van te maken.

Het is een kwestie van tijd dat crypto asset houders ook een hypotheek (mortgage) zullen krijgen met crypto als onderpand. Ledn zal hier in de Verenigde Staten mee gaan experimenteren. Een andere nieuwe trend is dat crypto exchanges betrokken zullen raken bij de uitgifte van obligaties. Bitfinex is onder meer betrokken bij de uitgifte van de bitcoin staatsobligaties van El Salvador.

Categorie 3. Makelaars & wisselkantoren – crypto exchange services

Vele dienstverleners opereren als makelaren die online wisselkantoren hebben opgezet. Een makelaar (broker) is een bemiddelende partij die in grote hoeveelheden cryptovaluta op de internationale spot exchanges (zoals Binance) opkoopt en voor een schappelijke commissie direct aan de klant verkoopt. De wisselkantoren kunnen beschikken over een eigen handelsplatform waarbij de klant direct met de makelaar handelt. Het is goed om te beseffen dat deze handelsplatforms niet over een eigen orderboek beschikken en daardoor duurder in gebruik zijn dan een spot exchange. Zelfs de goedkoopste crypto broker zal duurder zijn dan een internationaal opererende exchange zoals de Bitvavo Exchange. In Nederland zijn er vele verschillende crypto brokers actief die met elkaar concurreren waardoor er gemakkelijk met iDeal voor een voordelige prijs onmiddellijk crypto’s kunnen worden gekocht. Je hebt hierbij drie varianten:

3.1. Makelaars (brokers) met een handelsomgeving die custodial wallet ondersteuning biedt. Een gebruiker hoeft geen eigen crypto wallet op te zetten en zich zorgen te maken over de opslag, veiligheid en mogelijke diefstal van de coins. Het beste voorbeeld is: Blox. Blox is ideaal voor een beginner die zich zorgen maakt over de beveiliging van de rekening en de coins aangezien deze volledig door Blox worden beheerd en niet door een hacker kunnen worden gestolen. Dit betekent wel dat de er geen coins kunnen worden ontvangen of verzonden, ze kunnen alleen worden aangekocht of verkocht. Voor meer informatie: Blox Review.

litebit crypto exchange

3.2. Makelaars met een handelsomgeving die volledige wallet ondersteuning bieden. De gebruiker beschikt over een door de makelaar beheerde wallet die over alle functionaliteit beschikt. De gebruiker kan de coins verzenden naar een eigen beheerde wallet of coins ontvangen. Een concreet voorbeeld is van een goede makelaarshandelsdienst met volledige wallet ondersteuning is: LiteBit in Rotterdam. Een exclusieve variant van Litebit voor de vermogende particulier is de Nederlandse crypto-dienstverlening van AMDAX.

3.3. Makelaars die de crypto’s direct bijschrijven op de wallet van de koper. Dit is de beste optie om snel de aangekochte cryptovaluta in eigen beheer op de eigen wallet te bewaren. Een concreet voorbeeld van zo´n makelaar is Satos.

3.4. Makelaars die een zogenaamde instant exchange service verstrekken. Hierbij kunnen gebruikers direct vanuit hun eigen wallets met behulp van deze dienst cryptovaluta omwisselen. Vele crypto wallets beschikken over een dergelijke ingebouwde dienst. Concreet voorbeeld: Changelly. Een ander goed voorbeeld die alle handelsparen van deze diensten aggregeert voor de beste wisselkoers is SwapSpace.

3.4. Makelaars die een vergunning of licentie hebben of geregistreerd staan bij een financiële autoriteit. Alle Nederlandse makelaars die we hier bespreken staan in geschreven bij de Nederlandsche Bank. Er zijn ook makelaars die in het buitenland worden gereguleerd, over een vergunning beschikken en onder toezicht staan van een financiële toezichthouder. Het is aan te bevelen om alleen makelaars te gebruiken die over een licentie beschikken. Concreet voorbeeld in het buitenland is Kriptomat.

Categorie 2.A Gereguleerde exchanges onder toezicht met licenties

De meeste handelsbeurzen werken anno 2023 hard aan het verkrijgen van een bepaalde vergunning, licentie of registratie. We spreken hier dan over de licensed Digital Asset Exchanges (DAE) en Digital Currency Exchanges (DCE) die opereren met formele toestemming van de financiële toezichthouder. Het probleem is echter dat de wet- en regelgeving bijna overal achter loopt of ontoereikend is. Er zijn echter jurisdicties waar crypto exchanges licenties kunnen verkrijgen en onder toezicht staan van een lokale financiële toezichthouder. In Estland, Malta, Luxemburg, Gibraltar, Singapore, Hong Kong, New York, Wyoming en in Japan kunnen er licenties worden aangevraagd. Verder werken verschillende aandelenbeurzen o.a. in de Verenigde Staten, Duitsland en Zwitserland aan de lancering van gereguleerde Digital Asset Exchanges. Deze worden vaak speciaal gebouwd om institutionele beleggers te kunnen bedienen. Ze kunnen verder gereguleerde diensten aanbieden die mogelijk onder alle categorieën vallen.

Concreet voorbeeld is de Gibraltar Stock Exchange die in 2017 de Gibraltar Blockchain Exchange voor crypto trading gelanceerd. In Duitsland is er de Bison app van de Duitse aandelenbeurs van Stuttgart. In de Verenigde Staten en Europa behoort ook de Gemini Exchange tot de top en opereert vanuit een gereguleerde Trust Company in New York en met een EMI-licentie van de Engelse toezichthouder.

beste crypto exchanges in Nederland met DNB registratie

In Nederland wordt er ook hard gewerkt aan regelgeving en de navolging van de Europese antiwitwasrichtlijnen (vooral AMLD5) via de Verenigde Bitcoinbedrijven Nederland. Het makelaarsbedrijf Blox en de Bitvavo Exchange zijn geregistreerd bij De Nederlandse Bank die op de navolging en kwaliteitswaarborgring toeziet. Bitvavo, een Nederlandse crypto exchange met een officiële registratiebewijs van De Nederlandse Bank zal in 2020 ook onder deze categorie vallen.

Categorie 5. Decentralized crypto exchanges (DEX)

hodl hodl decentralized crypto exchange

Dit zijn de decentrale handelsplatformen waar er geen of bijna geen tussenpartijen meer zijn en die volledig werken op basis van smart contracts en blockcain protocollen zoals cross chain atomic swaps. Deze exchanges kunnen niet worden gesloten of gehackt aangezien de gebruikers de controle behouden over de tegoeden. Er zijn verschillende varianten van gedecentraliseerde handelsbeurzen onder ontwikkeling.

5.1. De Bisq en Hodl Hodl exchange behoren tot de beste DEX-platforms voor de bitcoin handel.

5.2. De Switcheo Exchange behoort tot de beste multi-chain DEX-platforms die vele verschillende tokens en crypto assets ondersteunt over verschillende blockchain-platforms. Het is een superieure DEX ten aanzien van de vele verschillende Ethereum token swap exchanges, die als paddenstoelen uit de grond komen en niet het Ethereum token-ecoysteem kunnen overbruggen. UniSwap is de bekendste Ethereum DEX en speelt een belangrijke rol voor het verschaffen van liquiditeit in DeFi-sector. Een goede nieuwkomer die op nieuwe tech is gebouwd met gedecentraliseerde orderboeken is de Serum DEX. Realiseer je het zijn nieuwe experimentele decentrale crypto exchange projecten.

5.3. Een nieuwe variant van gedecentraliseerde crypto exchanges worden gebouwd op basis van het Lightning Network protocol van Bitcoin en gerelateerde altcoins. Dit zijn de zogenaamde Lightning powered DEX projecten, waarbij de Boltz exchange, de Sparkswap exchange en het OpenDEX project opvallen. 

————————————————————–

Veel gestelde vragen over crypto exchanges:

Q&A – Wat is de beste crypto exchange?

Een gereguleerde crypto exchange in Nederland. Begin bij een ervaren Nederlandse crypto exchange met een goede staat van diensten. In Nederland kun je eenvoudig, goedkoop en veilig met een iDEAL storting crypto´s verhandelen op het handelsplatform van Bitvavo in Amsterdam.

Q&A – Wat is de goedkoopste crypto exchange?

Bitvavo is de grootste Nederlandse crypto euro exchange. Het handelsplatform beschikt over eigen orderboeken met een breed aanbod van cryptovaluta. Hierdoor kun je hier goedkoop met een iDEAL storting euro´s voor crypto verhandelen voor een standaard max. commissietarief van 0.25%. Bij Bitvavo kun je het goedkoopste euro´s verhandelen voor bitcoin of USDT. Groothandelaren krijgen natuurlijk vele lagere tarieven. Voor meer info: Bitvavo Review.

Q&A – Wat is de grootste crypto exchange?

Wil je beste handelsvolumes met de meeste opties? Binance is wereldwijd de grootste crypto exchange met de meeste toeters en bellen. Deze handelsbeurs behoort tot de top en beschikt over een enorm aanbod van crypto activa met de grootste handelsvolumes. Op Binance kun je het meest voordelig allerlei mogelijke crypto activa verhandelen. Een Binance rekening combineren met een Bitvavo rekening is een slimme zet om zodoende de grootste crypto exchange in de wereld te combineren met de beste euro-fiat-crypto exchange van Nederland. Voor meer info: Binance review.

Q&A – Wat is de beste bitcoin exchange?

Tegenwoordig zijn bijna alle bitcoin exchanges gewoon crypto exchanges. Pure bitcoin exchanges waar alleen bitcoin te verkrijgen is zijn er wel; echter hebben vaak een laag handelsvolume of opereren als een broker. De beste pure bitcoin exchange is ontwikkeld door Bitonic in Nederland: BL3P. Hier kan alleen zeer voordelig bitcoin worden gekocht en verkocht met euro´s. Het is echter geen professioneel handelsplatform voor de daghandel. Bitvavo is hier beter voor geschikt.

Samenvatting en conclusie: zorg voor een goede crypto exchange combinatie!

crypto exchange

Het is een slimme zet om verschillende crypto exchanges met elkaar te combineren aangezien ze elkaar complimenteren. Wil je actief beleggen in vele verschillende crypto’s, dan zou je rekeningen kunnen openen bij Bitvavo (iDEAL), Binance en Kraken. Voor de veilige opslag van je crypto’s maak je gebruik van een goede hardware wallet. Daghandelaren zullen vooral baat hebben met een rekening bij de hard core crypto trading platforms van Kraken, Bybit, Bitfinex en Binance. Het automatisch beheren van de posities op deze verschillende exchanges, kun je doen met behulp van een handelsbotplatform zoals de CryptoHopper. Wil je vooral dagelijks handelen in termijncontracten en opties, dan is de Deribit exchange een goede keuze. Verder is het ook een slimme zet om een rekening te openen op een decentrale handelsbeurs zoals Hodl Hodl deze heeft ontwikkeld.

Afsluitend, een aantal tips:

cryptocurrency exchange security

Ten eerste, is het van belang om het volgende te herhalen: ongeacht alle claims en mooie woorden over de veiligheid van een crypto exchange en bijbehorende wallet applicaties, is het uiterst verstandig om de bulk van je crypto vermogen naar een hardeware wallet te verplaatsen zoals de Trezor. Laat niet alles op een crypto exchange staan.

Ten slotte, ben je van plan om zelf actief en professioneel te handelen in crypto’s? Onderzoek van Bitwise heeft uitgewezen dat de meeste grote crypto exchanges knoeien met de cijfers en de handelsvolumes. Vermijd de grote crypto-to-crypto exchanges in vooral Azië die nep-handelsvolumes opgeven. Coinbene, ChoaEX, OkEX, Bitmart, Simex, CoinTiger, Lbank, Bit-z, BitForex zijn voorbeelden van crypto exchanges met Bitcoin nepvolumes en moeten daarom worden vermeden. Maak dan alleen gebruik van gevestigde handelsbeurzen zoals Bitvavo, ByBit, Binance, Kraken, Bitfinex, Gemini, Bitflyer, Coinbase, KuCoin en Huobi die hebben gebouwd.

Verder is het geen gek idee om een cryptocurrency trading bot te gebruiken. Het is makkelijk om de controle te verliezen. Een goede cryptocurreny trading bot platform is perfect voor een centraal overzicht en het centraal instellen, beheren, uitvoeren en automatiseren van je cryptovalutahandel over verschillende cryptocurrency exchanges.

Post Strictum – Over deze selectie van crypto exchanges en diensten

Ten slotte, dit artikel met een selectie van crypto exchanges bespreekt vooral ook veel Nederlandse initiatieven. Hierbij vallen vooral Bitvavo, LiteBit, Finst en Deribit op als een mooi opgezette, veilige en complete crypto exchanges. Wat zijn jouw ervaringen met Nederlandse crypto exchanges? Geef hieronder je waardering van deze aanpak. Wij gaan er vanuit dat het beter is om goede Nederlandse handelsbeurzen aan te bevelen dan buitenlandse bedrijven. Nederlandse klanten zijn daar uiteindelijk meer kwetsbaar bij geschillen. Wanneer een klant een conflict krijgt met een Nederlandse crypto exchange, is het veel makkelijker om het Nederlands recht uit te oefenen als klant en mogelijk toe te passen in een Nederlandse rechtbank. Waardeer hieronder deze aanpak door het aangeven van een aantal sterren of bij verdere vragen neem contact met de eindredacteur, Luuk Soons. Jouw mening wordt op prijs gesteld en maakt het mogelijk dat we het artikel verder kunnen verbeteren.

Beste crypto exchange voor Nederlanders!

Het Bitvavo crypto-handelsplatform is zowel geschikt voor beginners als gevorderden.

Over de Beste Bank – Sinds 2013 is bestebank.org uitgegroeid tot de referentie site in de Benelux op het gebied van alternatieve financiën en cryptovaluta met vermeldingen in onder meer: de Vrij Universiteit van Amsterdam, Telegraaf, Algemeen Dagblad, Tweakers, Market Update, Sprout, Vrijspreker, Bitcoin Warrior, Bitcoin Isle, Coin Idol, Equities, Market Watch etc. Neem contact met ons op voor opmerkingen en vragen.

Lees verder

Waarom zou ik overstappen van Litebit naar Bitvavo?

Litebit stopt; zal ik nu dan overstappen van Litebit naar Bitvavo? Waarom zou ik van mijn Litebit rekening overstappen naar een nieuwe Bitvavo rekening? Dit is een belangrijke vraag voor vooral de vele Litebit klanten. LiteBit, de oudste cryptobroker van Nederland maakte namelijk op 23 mei 2023 bekend dat ze ermee gaan stoppen. Het gaat […]

May 24, 2023
5 min

First Republic Bank is failliet – FDIC en JPMorgan Chase nemen de bank over

De Amerikaanse bankencrisis is nog niet voorbij. De derde Amerikaanse First Republic Bank verkeert in grote problemen en is op weg naar een faillissement. Update 01.05.2023: First Republic Bank is omgevallen en bankroet. De Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) heeft ingegrepen en zal als curator de bank moeten afwikkelen. Om de markt verder te sussen […]

May 1, 2023
4,5 min

Withney Webb over de netwerkcorruptie in de VS, Jamie Dimon en CBDC´s

We willen onze lezers wijzen op het opzienbarend onderzoek van Whitney Webb. Ze is onderzoeksjournalist, schrijver, podcaster en onderzoeker bij Unlimited Hangout. Ze houdt zich voornamelijk bezig met inlichtingen, technologie, bewaking en burgerlijke vrijheden. Net zoals Hester Bias de netwerkcorruptie in het Nederlandse financiële systeem heeft onderzocht en bespreekt in haar boek Worst Bank Scenario, […]

Apr 17, 2023
2 min