Samenvatting: wat is een goede crypto exchange? Er is de laatste jaren hard gewerkt aan allerlei nieuwe crypto exchanges. Deze worden meestal Digital Currency Exchanges genoemd (DCE). Handelaren kunnen tegenwoordig kiezen uit een enorm aanbod van verschillende type exchanges voor de cryptohandel. De doelstelling van deze pagina is om onze lezers te helpen met het vinden van een passende crypto exchange (cryptobeurs). Beschouw het als een complete gids over het zeer variërend aanbod van dienstverleners. We zullen alles categoriseren en netjes organiseren. We beginnen met een beknopt overzicht met een selectie van goede (Nederlandse) handelsbeurzen en makelaars voor het kopen/verkopen van cryptovaluta en crypto activa.

Selectie van crypto exchange opties!

De volgende crypto asset exchange dienstverleners in dit lijstje zijn vertrouwd en beproefd. Kijk, test, vergelijk en mogelijk combineer de verschillende dienstverleningen.

 • Bitvavo exchange – beste handelsbeurs in Nederland met zeer lage handelscommissie (max. 0.25 %) en een specifieke handelsomgeving voor zowel de beginner als de gevorderde handelaar in crypto assets! Aanbieding: registreer je hier gratis en handel nu ook tot € 1000,- zonder handelskosten!
 • BTC Direct – beste makelaar en wisselkantoor in Nederland voor de belangrijkste cryptovaluta.
 • Binance exchange – de grootste crypto exchange ter wereld met de beste handelsvolumes voor altcoin day trading.
 • Deribit exchange – beste handelsbeurs in Nederland voor crypto termijncontracten (futures & options).
 • Kraken Exchange – meest beproefde en vertrouwde crypto exchange in de Verenigde Staten en de wereld die tevens zeer geschikt is voor de Nederlandse daghandelaar.
 • DX exchange – gereguleerde digital asset exchange voor crypto’s, security tokens en digitale activa zoals digital stocks (TSLA, AMZN, AAPL etc.) en ETF’s (SPXL, QQQ, GLD etc.).
 • ABRA exchange – innovatieve crypto finance smartphone app met vergelijkbare diensten zoals de DX exchange deze aanbiedt.
 • Hodl Hodl exchange – meest innovatieve decentrale handelsbeurs voor Bitcoin.
 • Changelly – beste instant crypto exchange voor het omwisselen van crypto’s zonder identiteitsverificatie (KYC). Ideaal om te combineren met BTCdirect of Bitvavo.

Zet je eerste stappen bij bitvavo in Amsterdam

Introductie tot crypto exchanges

Hier volgt een overzicht en uitgebreide bespreking en uitleg over de verschillende type crypto exchanges sites die je kunt gebruiken voor de koop en verkoop van cryptovaluta.

beste crypto exchange

We voorzien ook van een lijst met een selectie van de belangrijkste en veiligste crypto handelsbeurzen. Elke crypto exchange is een poort die de deur opent naar de nieuwe gedistribueerde wereld van cryptovaluta en tokens.

De meeste crypto exchanges sites zijn aanvankelijk begonnen als een pure Bitcoin exchange. Anno 2019 opereert nu elke Bitcoin exchange als een digital currency exchange (DCE) of digital asset exchange (DAE of DAX) met een breed aanbod van digitale assets. De term crypto exchange is een vereenvoudigde inkorting voor de meer officiële term digital currency of asset exchange. Dit is vrij vertaald naar het Nederlands een handelsbeurs in digitale valuta’s en digitale tokens. Eenvoudig vertaald naar het Nederlands, zonder enige franjes, kunnen we gewoon spreken over een cryptobeurs.

Sinds 2016 is het aanbod in assets en exchanges behoorlijk toegenomen. Naast Bitcoin bestaan er duizenden verschillende digitale valuta’s (cryptovaluta) en tokens die op blokketens worden uitgegeven en worden verhandeld op vele verschillende type exchanges. De kosten kunnen per cryptobeurs (de crypto exchange fees) flink variëren. Het is aanbevolen om verschillende handelsrekeningen te openen en verschillende diensten te vergelijken. Leer, kijk en vergelijk!

Over de verschillende crypto exchange categorieën

Er zijn verschillende type crypto exchange sites beschikbaar die we hier eerst categoriseren. Later in het artikel zullen we elke categorie complimenteren met een lijst van bijbehorende exchanges.

Categorie 1. Makelaars – crypto exchange service

Dit zijn de makelaren die online wisselkantoren hebben opgezet voor cryptovaluta. Een makelaar is een bemiddelende partij die in grote hoeveelheden crypto’s op de internationale spot exchanges opkoopt en voor een schappelijke commissie direct aan de koper verkoopt. In Nederland zijn er vele verschillende brokers actief die met elkaar concurreren waardoor er gemakkelijk met iDEAL voor een voordelige prijs onmiddellijk crypto’s kunnen worden gekocht. Je hebt hierbij drie varianten:

crypto exchange broker

1.1. Makelaars die de crypto’s direct bijschrijven op de wallet van de koper. Dit is de beste optie om snel de aangekochte cryptovaluta in eigen beheer op de eigen wallet te bewaren. Concreet voorbeeld: BTC Direct.

1.2. Makelaars met een handelsomgeving die wallet ondersteuning bieden. Een gebruiker hoeft geen eigen crypto wallet op te zetten. Concrete voobeelden zijn: Litebit en Coinmerce.

1.3. Makelaars die een zogenaamde instant exchange service verstrekken. Hierbij kunnen gebruikers direct vanuit hun eigen wallets met behulp van deze dienst cryptovaluta omwisselen. Vele crypto wallets beschikken over een dergelijke ingebouwde dienst. Concreet voorbeeld: Changelly .

Categorie 2. Handelsbeurzen – exchange trading platforms
crypto exchange bitvavo

2.1. Er zijn de cryptocurrency spot exchanges met lage fees. Ze beschikken over een handelsplatform voorzien van euro of dollar handelsrekeningen waar je direct fiat-valuta kunt verhandelen voor crypto-valuta. Deze type exchanges beschikken over een eigen orderboek en bieden de beste koersen voor de laagste handelscommissie (fees). Concreet voorbeeld in Nederland van een uitstekend handelsplatform: Bitvavo Exchange. Bitvavo is de beste en enigste Nederlandse crypto exchange met een eigen orderboek.

bitvavo in Amsterdam

Goedkoop, vertrouwd en eenvoudig voor zowel de beginner als de trader!

2.2. Er zijn verschillende exchanges in deze categorie die verder ook margin trading als als een optie aanbieden. De handelaar kan hefbomen inzetten met geleend geld en daarmee de handelspositie vergroten. Het handelen met margin posities komt met een hoog risico op flinke verliezen. Concreet voorbeeld van een goed handelsplatform voor spot en margin trading: Kraken.

crypto exchange binance

2.3. Een andere variant binnen deze categorie is de crypto-only exchange. Dit wil zeggen dat het handelsplatform niet beschikt over bankrekeningen en haar gebruikers alleen cryptovaluta kunnen storten en verhandelen. Concreet voorbeeld van een goed handelsplatform met een enorm aanbod aan cryptovaluta: Binance.com. Het is wel zo dat Binance aparte dochterbedrijven opzet die wel over bankrekeningen beschikt zoals bijvoorbeeld: Binance Jersey. Deze fiat-crypto spot exchange is een brug naar het grote crypto-handelsplatform van Binance.

Categorie 3. Handelsbeurzen voor derivaten – crypto derivates exchanges
deribit crypto derivatives exchange

Er is een variant van de crypto only exchanges met margin trading (2.2 & 2.3) die zich volledig toewijden op crypto-termijncontracten waarbij vooral de Bitcoin Futures en opties populair zijn om te verhandelen met een flinke hefboom. Het handelen met derivaten en hefbomen op deze exchanges komt met zeer grote risco’s op verlies. Concreet voorbeeld van een Nederlandse crypto-derivaten handelsplatform: Deribit.

Categorie 4. Gereguleerde exchanges met licentie

Dit zijn de licensed Digital Asset Exchanges (DAE) en Digital Currency Exchanges (DCE) die opereren met formele toestemming van de financiële toezichthouder. Het probleem is echter dat de wet- en regelgeving bijna overal achter loopt. Er zijn echter jurisdicties waar crypto exchanges licenties kunnen verkrijgen en onder toezicht staan van een lokale financiële toezichthouder. In Estland, Malta, Luxemburg, Gibraltar, Singapore, Hong Kong, New York, Wyoming en in Japan kunnen er licenties worden aangevraagd. Verder werken verschillende aandelenbeurzen o.a. in de Verenigde Staten, Duitsland en Zwitserland aan de lancering van gereguleerde Digital Asset Exchanges. Deze worden vaak speciaal gebouwd om institutionele beleggers te kunnen bedienen. Ze kunnen verder gereguleerde diensten aanbieden die mogelijk onder alle categorieën vallen. Concreet voorbeeld: de Gibraltar Stock Exchange heeft in 2017 de Gibraltar Blockchain Exchange voor crypto trading gelanceerd. Een ander voorbeeld is de DX Exchange Dit is een gereguleerde exchange in Estland die naast crypto’s ook digital stocks, ETF’s en security tokens aanbiedt op basis van de NASDAQ trading technologie. In Nederland wordt er ook hard gewerkt aan regelgeving en de bedoeling is dat de Bitvavo Exchange uiteindelijk een licentie van de AFM zal krijgen.

Categorie 5. Decentralized crypto exchanges (DEX)

hodl hodl decentralized crypto exchange

Dit zijn de decentrale handelsplatformen waar er geen of bijna geen tussenpartijen meer zijn en die volledig werken op basis van smart contracts en blockcain protocollen zoals cross chain atomic swaps. Deze exchanges kunnen niet worden gesloten of gehackt aangezien de gebruikers de controle behouden over de tegoeden. Er zijn verschillende varianten van gedecentraliseerde handelsbeurzen onder ontwikkeling. De Bisq en Hodl Hodl exchange behoren tot de beste.

5.1. Een nieuwe variant van gedecentraliseerde crypto exchanges worden gebouwd op basis van het Lightning Network protocol van Bitcoin en gerelateerde altcoins. Dit zijn de zogenaamde Lightning powered DEX projecten, waarbij de Boltz exchange en de Sparkswap exchange opvallen. 

Bovenstaande categorisatie praktisch toegepast op basis van voorkeuren:

Hier bespreken we de beste digital currency exchanges en hoe je deze het beste kunt inzetten aan de hand van je doelstelling. Laten we eens dicht bij huis beginnen: 

crypto exchange reviews

Eenvoudig en verstandig beginnen: begin bij een ervaren Nederlandse crypto exchange met een goede staat van diensten. Je kunt in Nederland super eenvoudig en veilig met iDEAL cryptovaluta kopen en verkopen bij de Bitvavo Exchange in Amsterdam. Het is een Nederlandse crypto fiat exchange met een euro-rekening en een handelsplatform met een breed aanbod van cryptovaluta. Vandaar, het aller gemakkelijkste is om gebruik te maken van Bitvavo, de beste Nederlandse crypto exchange in Amsterdam. BTCdirect is een andere ervaren handelsbeurs met een uitstekende staat van diensten waar je vertrouwd in eigen beheer cryptovaluta kunt kopen. Het belangrijkste verschil is dat BTCdirect werkt als een wisselkantoor en makelaar waarbij jezelf eerst de relevante crypto wallets moet installeren op je computer of smartphone.

Lekker gemakkelijk: wil je snel met iDEAL verschillende cryptomunten kunnen kopen? Wil je bovendien deze crypto’s ook nog eens makkelijk binnen een multi-cryptocurrency wallet kunnen beheren? In dat geval, is echt de Bitvavo exchange de beste DCE optie. Het is de goedkoopste exchange en het gemakkelijkste te gebruiken zonder compromissen. Multi-crypto wallet ondersteuning, een kantoor in Amsterdam met natuurlijk Nederlandse klantenondersteuning!

Lekker actief traden: wil je als daghandelaar gebruik maken van een uitgebreide crypto exchange en handelsplatform? Inderdaad, de Bitvavo Exchange is in Nederland een unicum en beschikt vanaf maart 2019 over ook een eigen orderboek en geavanceerd handelsplatform. Vervolgens is er de Binance crypto exchange. Deze handelsbeurs behoort tot de top en beschikt over een enorm aanbod met de grootste handelsvolumes. Het globale handelsplatform ondersteunt nog geen euro stortingen en in feite  veronderstelt het dat je al beschikt over Bitcoin. Je zult dan eerst een rekening moeten aanmaken bij Binance Jersey of met iDEAL bitcoins kopen bij BTCdirect en vervolgens storten naar je Binance.com handelsrekening. Dit geldt ook als je graag wilt handelen in crypto termijn contracten bij een crypto derivatives exchange. Dan kunnen Deribit in Amsterdam aanbevelen. Is dit te omslachtig, dan kun je beter voordelig crypto’s verhandelen met Bitvavo en indien gewenst combineren met de Deribit exchange voor termijncontracten.

digitale cryptocurrency exchange DCE

Aanbevolen wanneer je niet actief wilt handelen: het beste is om BTCdirect te combineren met de Keepkey multi-currency hardware wallet die beschikt over een eigen ingebouwde crypto exchange. Begin met het openen van een rekening bij BTCdirect en bestel de Keepkey of een andere hardware wallet bij de Cryptomaan.

Gemakkelijk in eigen beheer zonder veel account poespas: het volstaat met een rekening bij BTCdirect die je vervolgens combineert met Changelly. Je kunt bij deze instant exchange onmiddellijk ander cryptogeld kopen met bitcoins zonder account verificatie. Changelly werkt als een bemiddelende crypto exchange tussen de wallets op je computer. Verschillende multi-currency wallets zoals de KeepKey en Exodus, hebben de Changelly instant crypto exchange functionaliteit ingebouwd. Dus, dit is de makkelijkste manier om ander cryptogeld te kopen in eigen bezit zonder account verificatie en andere poespas. Maar, je zult wel eerst bitcoins of litecoins moeten kopen bij een goede Nederlandse cryptobeurs zoals BTCdirect en vervolgens deze instant crypto exchange in combinatie gebruiken.

Samenvatting en conclusie: een goede crypto exchange combinatie
crypto exchange

Het is een slimme zet om verschillende crypto exchanges met elkaar te combineren aangezien ze elkaar complimenteren. Wil je actief beleggen in vele verschillende crypto’s, dan zou je rekeningen kunnen openen bij Bitvavo (iDEAL), BTCdirect(iDEAL) en Changelly (instant crypto exchange). Voor de veilige opslag van je crypto’s maak je gebruik van de Keepkey. Daghandelaren kunnen het beste de bovenstaande rekeningen complimenteren met de hard core crypto trading platforms van Huobi en BinanceWil je daghandelen in crypto termijncontracten, dan is de Deribit exchange in Amsterdam of Bitmex exchange de juiste keuze.

Lijsten met een selectie van de verschillende crypto exchanges!

Hier volgt een lijst op basis van bovenstaande categorisatie van verschillende cryptocurrency exchanges of cryptobeurzen die interessant kunnen zijn voor een Nederlandse belegger en handelaar in cryptogeld. Bij deze exchanges zul je KYC-procedure moeten doorlopen. Vergelijk de verschillende beurzen door gewoon een gratis account te openen.

Selectie van professionele handelsplatforms (CAT2)

 • Bitvavo heeft zich als een veel belovende nieuwe Nederlandse crypto exchange een prima staat van diensten opgebouwd. De exchange en het orderboek beschikt over een rijk gevuld aanbod van 50+ cryptovaluta (Ada, Stellar, Ripple, Neo etc.) en corresponderende wallet ondersteuning. Dit is een unicum in Nederland! Je kunt hier als beginner en ook als ervaren rot ook zeer voordelig handelen vanuit een mooi ontworpen handelsomgeving met twee verschillende interfaces (basis en geavanceerd). Voor meer informatie: bezoek de Bitvavo crypto exchange!
 • Binance is de grootste crypto to crypto exchange en crypto handelsplatform voor gevorderden. Bovendien, de Binance crypto exchange is een van de jongste en meest dynamische cryptocurrency exchanges. Dankzij een ICO hebben ze veel geld aangetrokken en vervolgens goed geïnvesteerd in de ontwikkeling van een uitgebreide handelsomgeving met een enorm crypto aanbod. Binance is nu de grootste cryptobeurs in de wereld met een dagelijkse handelsvolume van meer dan 1 miljard dollars. Binance is van oorsprong een Chinees bedrijf, maar zijn vanwege onduidelijke en gewijzigde regelgeving in China en Japan verhuisd naar Malta. In Malta werkt Binance samen met de Maltese overheid, banken en aandelenbeurs voor het verwezenlijken van een gereguleerde crypto finance sector aldaar. Nadeel is dat Binance nog geen bankrekeningen heeft. Je zult de handelsrekening moeten voorzien van Bitcoin of een andere cryptovaluta. Binance heeft dit probleem overbrugt met het openen van een crypto fiat exchange in Jersey. Het veronderstelt wel dat je een Binance Jersey account aanmaakt. Binance werkt verder ook aan een gedecentraliseerde crypto exchange. Voor meer informatie: bezoek Binance.
 • KuCoin in Singapore heeft het grootste aanbod van munten en beschikt over een mooi handelsplatform die naar het Nederlands vertaald is. Voor meer informatie: bezoek KuCoin.
 • Kraken in San Francisco. Kraken is een oude rot en uiterst betrouwbare beurs. Kraken is internationaal gezien de veiligste crypto exchange met een vette A rating. Je kunt een Kraken crypto exchange handelsrekening uitstekend beveiligen met een UbiKey. Bovendien, het is voor de Nederlandse belegger zeer makkelijk om te gebruiken aangezien Kraken samenwerkt met de Fidor bank in Duitsland. Een overschrijving via SEPA verloopt snel. Een terugboeking ook. Kraken richt zich meer op de professionele cryptocurrency trader kan worden samengekoppeld met verschillende trading instrumenten. Bovendien richt Kraken zich niet op het aanbieden van alle cryptocurrencies. Het aanbod is beperkt. In ieder geval, Kraken biedt een uitstekende dienstverlening voor de cryptohandelaar. Voor meer informatie: Kraken review.
 • Coinmate in Londen timmert sinds 2014 aan de weg en heeft al de segwit optimalisatie uitgevoerd waardoor de exchange goedkoop en snel is in het verwerken van Bitcoin en Litecoin transacties. Coinmate is vooral geschikt voor het goedkoop verhandelen van Litecoin. Voor meer informatie: bezoek Coinmate!
 • EXMO in Barcelona. Deze cryptocurrency exchange is kleiner en jong, maar veel belovend. Deze cryptobeurs is rustig begonnen als een erkend lid van de Bitcoin Foundation en levert een zeer goede dienstverlening. Ondersteunt de volgende coins: Bitcoin, Litecoin, Dogecoin, Dash en Ethereum. 
 • The Rock in Milaan. The Rock Trading is een zeer goed werkende cryptobeurs voor het handelen met Ethereum, Ripple, Litecoin, Peercoin. De rekening kan ook beschikken over een eigen Bitcoin debit card. Verder maakt The Rock ook gebruik van de Liquid Bitcoin zijketen die ontwikkeld is door Blockstream. Zeer innovatief. Verder, klein, maar fijn! Helaas niet zo mooi, wellicht lelijk? Zeker wel geschikt voor een belegger met meer eisen en opties. Uitstekende beveiliging kun je opzetten doordat deze beurs de Ledger Nano S ondersteunt. Voor meer informatie: The Rock Trading Review!
 • CEX in Londen. Heeft een multi-functioneel handelsplatform, maar beschikt over een beperkt aanbod van crypto’s.
 • Bitbay in Valletta. Uitstekend platform met vele toeters en bellen. Met een Bitbay rekening kun je zelfs rekeningen meebetalen en is verder uitgerust met een bitcoin debit card. Helaas, vooral toegespitst voor de Poolse markt, maar voor de trader die gewoon bitcoins zonder account verificatie wilt kopen, is deze beurs uiterst geschikt. Account verificatie is bij Bitbay niet vereist.
 • HitBTC in Londen levert een zeer uitgebreide dienstverlening en ondersteunt een zeer grote hoeveelheid aan cryptocurrencies waaronder Monero en Zcash. Kan door het grote aanbod als onoverzichtelijk worden beschouwd.
 • BitFinex – bekende crypto exchange met ook een uitgebreid aanbod. Helaas, reputatie is niet zo goed en is verbonden met risico’s vooral als het gaat om de relatie tot het gebruik van Tether. Niet aanbevolen!
 • Bitmart op de Kaaiman eilanden is een geavanceerd handelsplatform die op papier kan concurreren met Binance en zelfs goedkopere handelscommissies aanbiedt dan Binance. De exchange maakt een snelle groei door met een aantal mooie ontwikkelingsplannen op de tekentafel. Helaas, Bitmart heeft volgens het onderzoek van Bitwise nep-handelsvolumes opgegeven. Zolang ze geen betrouwbare data opgegeven, is het gebruik van deze crypto exchange niet aan te raden. 
 • Poloniex in Wilmington USA ondersteunt ook zeer veel cryptovaluta. Het is  makkelijk om hier een account aan te maken en de trades aan te sturen met een  crypto trading bot. Poloniex was een controversiële Amerikaanse crypto exchange die op z’n retour was; maar werd door Circle opgekocht. Poloniex zal worden omgebouwd tot een attractieve digital exchange voor de institutionele belegger.
 • Kanga Exchange – is een gloednieuwe nieuwe ongereguleerde crypto-to-crypto exchange in de Seychellen. Deze handelsbeurs is onder ontwikkeling met focus op het verwezenlijken van een token exchange en sales platform voor ICO’s.
 • Cryptopia – pure crypto exchange in Nieuw Zeeland heeft begin 2019 een hack incident gehad. Alle activiteiten zijn tot gestopt totdat de politie de zaak heeft afgerond. Cryptopia is vervolgens bankroet verklaard. Het geeft weer eens aan dat een handelaar alleen gebruik moet maken van goed beveiligde crypto exchanges die onafhankelijk beoordeeld zijn geworden door een security auditor, een licentie hebben en onder toezicht staan. Concrete voorbeelden: in Nederland heeft de crypto exchange Litebit een A- rating ontvangen van ICORating. Binance heeft een A rating van CER ontvangen en de Gemini exchange heeft een SOC 2 veiligheidscertificaat behaald. Vergeet ook niet om een crypto exchange niet als een spaarrekening te gebruiken. Het cryptogeld dat je wilt sparen als een belegging verhuis je naar een hardeware wallet.  Een andere optie is om gebruik te maken van een cryptofonds of gedecentraliseerde exchanges.

Selectie crypto derivatives exchanges (CAT3)

 • Deribit in Amsterdam is een crypto exchange gespecialiseerd in crypto termijncontracten en is de grote concurrent van Bitmex. Het zijn crypto to crypto trading platforms voor derivaten en alleen geschikt voor professionele daghandelaren. Voor meer informatie: bezoek Deribit!
 • Bitmex – hardcore crypto derivaten handelsbeurs bekend voor de verschillende crypto futures contracten waar met flinke hefbomen kan worden gehandeld. Zeer risicovol, maar uiterst populair bij de hard core crypto day trader. Voor meer informatie: bezoek Bitmex.
Gereguleerde crypto exchanges met een licentie (CAT4)

Alle professionele cryptocurrency exchanges streven uiteindelijk om een licentie te krijgen van haar belangrijkste markt waarin ze opereert. In Nederland zal Bitvavo met het AFM samenwerken om uiteindelijk een licentie te kunnen verkrijgen. Wetgeving ontbreekt op dit moment. De volgende lijst bestaat uit exchanges met officiële licenties die onder toezicht opereren:

 • DX Exchange is een nieuwe, volledig gereguleerde crypto exchange in Tallinn, Estland. Deze professionele handelsbeurs staat onder toezicht van de Estse financiële autoriteit en werkt op basis van een maandelijkse lidmaatschap in plaats van trading fees. Vandaar, voor daghandelaren die dagelijks intensief handelen kan dit een zeer interessante crypto trading platform zijn. Bovendien is het mogelijk om 10 verschillende aandelen te verhandelen. Inderdaad, je kunt hier o.a. Apple, Amazon, Facebook en Google aandelen verhandelen als tokens! Dit is een belangrijke doorbraak. Voor meer informatie: bezoek DX exchange.
 • Bitstamp in Londen & Luxemburg. Bitstamp beschikt over een
  officiële payment institution licentie van de toezichthouder in Luxemburg. Het is een van de eerste bitcoinbeurzen die ook de handel in Ripple XRP faciliteerde. Het aanbod is verder gelimiteerd, maar de exchange beschikt wel via Bitstamp USA inc. over een BitLicense van de staat van New York.
 • Huobi is een crypto exchange platform uitgerust met een uitstekende handelsomgeving. Het bedrijf heeft haar hoofdkantoor in Singapore en is een zeer ervaren crypto exchange met al meer dan vijf jaar ontwikkeling achter de rug zonder dan ook maar enige incidenten. Het bedrijf heeft een licentie van de Japanse financiële toezichthouder. In Japan moeten alle exchanges een licentie aanvragen bij de toezichthouder en toestemming krijgen om te kunnen opereren. Bijvoorbeeld, Coincheck, Zaif, Rakuten Wallet en DeCurret exchanges opereren ook met een licentie van de Japanse FSA. Voor de internationale daghandelaar verdient Houbi de voorkeur aangezien het bedrijf globaal opereert met de benodigde licenties. Houbi Pro een uitstekende crypto trading platform voor ook de Nederlandse daghandelaar. Houbi en beschikt ook over een autonome token exchange, de HADAX. Voor meer informatie: bezoek Huobi!
 • eToroX crypto exchange. Deze gereguleerde exchange is opgezet door het bedrijf achter het succesvolle eToro social trading platform; opereert met een licentie en staat onder toezicht van de Gibraltar Financial Services Commission.
 • BitFlyer crypto exchage. Dit is van origine ook een gereguleerde Japanse crypto exchange die internationaal opereert en via haar dochteronderneming in Luxemburg over een payment institution licentie beschikt. Voor de professionele daghandelaar kan het openen van een BitFlyer en Houbi Pro handelsrekeningen zeker tot de mogelijkheden behoren. Posities kunnen vanuit een crypto exchange trading bot beheerd worden.
 • Gemini Crypto Exchange. Een van de eerste Amerikaanse gereguleerde crypto exchanges die zich richt op de institutionele belegger en de ontwikkeling van o.a. een Bitcoin ETF.
 • ITBIT Crypto Exchange. Een gereguleerde Amerikaanse crypto exchange die zich richt op institutionele belegger.
 • Coinbase crypto exchange. Behoort ook tot een van de beste en eerste exchanges en beschikt over de benodigde Money Transmitter licenties in de VS.
 • CDRX – Nieuwe gereguleerde crypto handelsbeurs onder ontwikkeling met hoofdkantoor in Singapore die zich verder zal specialiseren in het tokenizen en verhandelen van Depositary Receipts. Aandelen zullen via de blockchain worden verhandeld. Voor meer informatie: bezoek CDRX.
 • LXDX – nieuwe Maltese cryptovaluta en derivaten handelsbeurs die zich zal specialiseren op de crypto flitshandel en crypto equities. Zal in de loop van 2019 volledig operationeel worden. Voor meer informatie: bezoek LXDX.
 • Bakkt – er is veel nieuwshype over deze aankomende nieuwe Amerikaanse gereguleerde crypto exchange (DAE). Deze digital asset exchange is een initiatief van ICE, Amerikaans moederbedrijf van de Amerikaanse effectenbeurs (NYSE). Lancering zal ergens in november van 2019 plaatsvinden.
 • ErisX – Amerikaanse digital asset exchange voor cryptovaluta en aanverwante termijncontracten zal in de loop van 2019 worden gelanceerd.
 • Atom Asset Exchange (AAX) – gereguleerde Engelse digital asset exchange wordt ontwikkeld door de London Stock Exchange Group (LSEG).
 • Robinhood – innovatieve crypto exchange en een mogelijke Coinbase killer. Deze dienst is alleen voor Amerikaanse belegger beschikbaar.
 • Bison – innovatieve crypto trading app voor de smartphone ontwikkeld door de aandelenbeurs van Stuttgart.
 • Gibraltar Blockchain Exchange (GBX). Dit is de officiële Digital Currency Exchange van de aandelenbeurs van Gibraltar (GXS). Gibraltar loopt voorop en het is bijzonder dat de Gibraltar Stock Exchange al een gereguleerde digital currency exchange heeft gelanceerd voor beleggers en traders. 
Selectie van decentralized exchanges (CAT5)

We hebben een uitgebreid artikel geschreven over de werking van gedecentraliseerde crypto handelsbeurzen met een lijst van bekende exchanges. Er zijn namelijk verschillende type gedecentraliseerde handelsbeurzen te onderscheiden, waaronder de gedecentraliseerde token exchanges voor bijvoorbeeld de handel in Ethereum ERC-20 tokens.

Selectie van cryptocurrency brokers (CAT1)

Hier volgt een lijst met cryptocurrency dienstverleners die als een makelaar fungeren tussen de gebruiker en de internationale cryptocurrency exchanges.

 • BTCdirect in Nijmegen is een al klassieke en een van de meest betrouwbare Bitcoin exchanges. Ze zullen meer en meer crypto’s toevoegen. Op dit moment is het een uitstekende wisselkantoor om snel met iDEAL bitcoins (BTC), litecoins (LTC) en ethers (ETH) te kopen. Definitief een aanrader. Voor meer informatie: bezoek BTCdirect!
 • LiteBit in Zoetermeer. Dit is een echte traditionele cryptocurrency exchange op Nederlandse bodem en heeft een zeer breed aanbod van vele verschillende crypto’s. Recent hebben ze wallet ondersteuning voor toegevoegd met een mooi crypto portfolio overzicht voor het beheren van de aangekochte crypto’s. LiteBit heeft ook de beste veiligheidsrating gekregen en behoort tot de best beveiligde crypto exchanges met een goede A- rating. Voor meer informatie: bezoek Litebit!
 • ABRA – is een bijzondere crypto finance app met toegang tot niet alleen de cryptovaluta markten, fiat valuta (forex) en index tokens, maar ook de NASDAQ aandelen. Zeer bijzonder initiatief gebaseerd op Bitcoin! Voor meer informatie: bezoek ABRA! 
 • Spectrocoin in Vilnius, Letland. Is ook niet echt een crypto exchange te noemen, eerder een compleet crypto finance platform voor Ether, Dash, Xem en Bitcoin. De dienstverlening ontwikkelt  tot een een echte moderne bank voor het blokketentijdperk: Bankera. Bij Spectrocoin kun je niet alleen Ether, Dash en Bitcoin kopen, maar ook over een debit card beschikken en een IBAN-rekeningnummer. Niet slecht. Voor meer informatie: bezoek Spectrocoin.
 • Satos in Almere werkt ook al sinds 2013 aan een vooruitstrevende cryptobeurs. Je kunt hier ook met iDEAL naat Bitcoin ook Ripple en andere bekende cryptomunten kopen. Voor meer informatie: bezoek Satos.
 • Changelly is een instant crypto exchange. Het voordeel van is Changelly dat er geen account verificatie nodig is. De bitcoins of de andere cryptomunten van wens, worden direct omgewisseld voor een goede koers en een vaste 0,5 % fee. Ze worden meteen gestort op je wallet. Persoonlijk zou ik overwegen om Litecoin te gebruiken voor het effectief omwisselen naar andere cryptovaluta. Je kunt bij eerder genoemde Nederlandse beurzen met iDEAL Litecoin kopen. Vervolgens gebruik je de litecoins om sneller te handelen bij Changelly ( : De reden waarom deze cryptocurrency exchanges zo snel en effectief werken zonder poespas is omdat ze niet werken met fiatgeld en daardoor niet aan allerlei KYC-procedures hoeven te voldoen. Het runnen van zo’n crypto-handelsbeurs is daardoor veel goedkoper en eenvoudiger, waardoor je ook goede wisselkoersen kunt krijgen. Changelly biedt een goede dienstverlening en ondersteunt vele verschillende cryptovaluta’s. Voor meer informatie: bezoek Changelly!
 • Satos in Almere werkt ook al sinds 2013 aan een vooruitstrevende cryptobeurs. Je kunt hier ook met iDEAL naat Bitcoin ook Ripple en andere bekende cryptomunten kopen. Voor meer informatie: bezoek Satos.
 • Coinmerce in Amstelveen. Coinmerce maakt het handelen in vele verschillende crypto assets zeer gemakkelijk via een smartphone app en online handelsomgeving. Om te kunnen investeren in crypto’s heb je normaliter wallets en private-keys nodig. Bij Coinmerce zijn vrijwel alle processen geautomatiseerd, waardoor je met euro’s in plaats van Ethereum of Bitcoin kan investeren. Het proces is zo simpel mogelijk gehouden, waardoor het mogelijk is om met drie klikken op de knop te kunnen handelen. Voor meer informatie: bezoek Coinmerce!
 • Knaken in Rotterdam. Knaken is een jonge maar veel belovende Nederlandse cryptobeurs met een geïntegreerde betalingsoplossing voor 10 verschillende crypto’s. Voor meer informatie: bezoek Knaken!
 • Bitqist in Rotterdam. Bitqist is opgezet geworden door een aantal crypto traders die graag een eenvoudige crypto-handelsplatform wilden bouwen voor beginners. Nederlandse vermijden hier de crypto-terminologie, maar zonder aan keuze en overzicht in te boeten. Voor meer informatie: bezoek bitqist!
 • Bitrush in Amsterdam heeft ook hard aan de winkel gewerkt en ondersteunt nu naast Bitcoin ook Litecoin, Ether en Dash. Vooral goed nieuws voor de Dash fanatiekelingen in Nederland. Bitrush levert een goede klantenondersteuning en maakt het gemakkelijk om crypto’s aan te schaffen. Voor meer informatie: bezoek Bitrush.

Andere interessante vermeldingen en ontwikkelingen:

 • Een ander nieuw initiatief is de Altcoin crypto exchange. Deze decentrale handelsbeurs is nog onder ontwikkeling, toch is deze de moeite waard om te vermelden. Het is een decentrale cryptocurrency exchange gebaseerd op atomic swaps technologie. Het is ontwikkeld door echte traders. Ze waren ontevreden over de gebruiksvriendelijkheid en risico’s van de meeste crypto trading platforms. Altcoin exchange is decentraal en kan daardoor niet worden gehackt. Het is de eerste exchange die de technische competentie heeft gehad om ook atomic swaps uit te voeren met Ethereum! Voor meer informatie: Altcoin exchange!
 • Er zijn ook exchanges die gebouwd zijn op een bepaalde blockchain technologie (Ethereum, Stellar). Ze dienen dan vooral dienen voor het verhandelen van de lokale tokens die op de betreffende blockchain zijn uit gegeven. Zo zijn er verschillende Ethereum token exchanges. Stellar beschikt over StellarX.
 • Er zijn ook crypto exchanges die zich richten op het introduceren van een bepaalde crypto als referentiemunt. Zo is er XRP |United, dit is een Ripple exchange waarbij XRP als de basisvaluta wordt gebruikt in het verhandelen van andere crypto’s. Voor meer informatie: XRP United Review.
 • Er zijn ook technologieën onder ontwikkeling die het gebruik van crypto exchanges veiliger maakt zonder daarbij hoeft te worden ingeboet aan gebruiksgemak en snelheid. Een belangrijk initiatief is het Arwen Protocol

Deze lijst is zeker niet compleet. Het is bovendien ook afhankelijk van welke voorkeuren een handelaar of belegger precies heeft en in welke cryptocurrency paren wordt gezocht. Kijken en vergelijken is de beste manier om te leren. Persoonlijk, maak ik met plezier gebruik van Bitvavo en Kraken.  

Afsluitend, een aantal tips:

cryptocurrency exchange security

Ten eerste, is het van belang om het volgende te herhalen: ongeacht alle claims en mooie woorden over de veiligheid van een crypto exchange en bijbehorende wallet applicaties, is het uiterst verstandig om de bulk van je crypto vermogen naar een hardeware wallet te verplaatsen zoals de Trezor. Laat niet alles op een crypto exchange staan. De Cryptomaan in Nederland heeft een uitgebreide keuze aan crypto hardware wallets.

crypto exchanges

Ten tweede, wil je het liefste deze onzekerheden vermijden en gewoon kunnen handelen in cryptovaluta zonder rompslomp? Bezoek dan een eens het handelsplatform van eToro of maak gebruik van een ETN of een beleggingsfonds.

Ten slotte, ben je van plan om zelf actief en professioneel te handelen in crypto’s? Onderzoek van Bitwise heeft uitgewezen dat de meeste grote crypto exchanges knoeien met de cijfers en de handelsvolumes. Vermijd de grote crypto-to-crypto exchanges in vooral Azië die nep-handelsvolumes opgeven. Coinbene, ChoaEX, OkEX, Bitmart, Simex, CoinTiger, Lbank, Bit-z, BitForex zijn voorbeelden van crypto exchanges met Bitcoin nepvolumes en moeten daarom worden vermeden. Maak dan alleen gebruik van gevestigde handelsplatformen zoals Bitvavo, Binance, Kraken, Gemini, Bitflyer, Poloniex en Huobi die hebben gebouwd.

Verder is het geen gek idee om een cryptocurrency trading bot te gebruiken. Het is makkelijk om de controle te verliezen. Een goede cryptocurreny trading bot platform is perfect voor een centraal overzicht en het centraal instellen, beheren, uitvoeren en automatiseren van je cryptovalutahandel over verschillende cryptocurrency exchanges. Een goede crypto exchange trading bot is de GunBot.

Ten slotte, de volgende crypto trading diensten kunnen verder ook interessant zijn om eens nader te bekijken:

 • Meta Cryptocurrency Trading Platforms voor overkoepelend crypto-vermogensbeheer: CoinTracking, Quadency en Coinigy zijn geen exchanges, maar een meta-platforms waarbij je jouw favoriete crypto exchanges via de api’s kunt samenbrengen en beheren in één uitstekende trading platform met alle mogelijke toeters en bellen. Echt iets voor de professionele cryptocurrency traders.
 • Een andere vreemde eend is de Whaleclub in Hong Kong. Dit is berucht en bekend bitcoin only social trading platform waar je niet alleen kunt handelen in ander cryptogeld, maar ook op de forex markten, indexen, grondstoffen en zelfs Amerikaanse staatsobligaties. Dit is echt iets voor de ervaren rotten die alle vrijheid willen hebben en ook lekker willen kletsen met soortgenoten over de te volgen handelsstrategie. Voor meer informatie: Whaleclub Review.
Post Strictum – Over deze selectie van crypto exchanges en diensten

Ten slotte, dit artikel met een selectie van crypto exchanges bespreekt vooral ook veel Nederlandse initiatieven. Hierbij vallen vooral LiteBit, Bitvavo en Deribit op als een mooi opgezette, veilige en complete crypto exchanges. Het veiligste is om gebruik te maken van een DEX of een exchange die gebruik maakt van het Arwen protocol. Wat zijn jouw ervaringen met Nederlandse crypto exchanges zoals Bitvavo? Geef hieronder je waardering van deze aanpak. Wij gaan er vanuit dat het beter is om goede Nederlandse handelsbeurzen aan te bevelen dan buitenlandse bedrijven. Nederlandse klanten zijn daar uiteindelijk meer kwetsbaar bij geschillen. Wanneer een klant een conflict krijgt met een Nederlandse crypto exchange, is het veel makkelijker om het Nederlands recht uit te oefenen als klant en mogelijk toe te passen in een Nederlandse rechtbank. Waardeer hieronder deze aanpak door het aangeven van  een aantal sterren of bij verdere vragen neem contact met de eindredacteur, Luuk Soons. Jouw mening wordt op prijs gesteld en maakt het mogelijk dat we het artikel verder kunnen verbeteren.

Beste crypto exchange voor Nederlanders!

Het Bitvavo crypto-handelsplatform is zowel geschikt voor beginners als gevorderden.

beste nederlanse crypto exchange

Over de Beste Bank – Sinds 2013 is bestebank.org uitgegroeid tot de referentie site in de Benelux op het gebied van alternatieve financiën en cryptovaluta met vermeldingen in onder meer: de Vrij Universiteit van Amsterdam, Telegraaf, Algemeen Dagblad, Tweakers, Market Update, Sprout, Vrijspreker, Bitcoin Warrior, Bitcoin Isle, Coin Idol, Equities, Market Watch etc. Neem contact met ons op voor opmerkingen en vragen.