Deze vraag naar wat de Federal Reserve is en hoe het werkt, is niet eenvoudig om kort te beantwoorden. Gemakshalve wordt het vaak als de centrale bank van de Verenigde Staten genoemd en wordt er een vergelijking gemaakt met de Europese Centrale Bank.

federal reserveDit is geen accurate vergelijking. De volledige naam voor de Federal Reserve is de Federal Reserve System en wordt vaak afgekort aangeduid als de FED. System refereert naar het netwerk van 12 regionale Federal Reserve Banks en de manier waarop het geld uit het niets tovert op basis van staatschulden (obligaties) en fractioneel bankieren. De Federal Reserve representeert de belangen van een bankkartel en beschikt over een ongelimiteerde schuldenpers dankzij de PetroDollar recycling systeem. Het is geen democratische instelling, maar een oligarschisch machtsinstrument. Recentelijk, 23 december 2019, is er bekend geworden dat er zo’n 1.5 biljoen in Amerikaanse $100 biljetten verloren is gegaan. 

Om de wereld te bevrijden van dit ongezond geldsysteem moet de Federal Reserve op een zij spoor worden gezet en worden ontmanteld. De geldpers moet weer onder controle van het Amerikaanse volk komen. Geld moet weer worden gedemocratiseerd. Geldcreatie moet weer in handen komen van het volk of worden vastgelegd in een blockchain! Zo kan er niet worden geknoeid met de boekhouding en de geldhoeveelheid niet worden gemanipuleerd. Het is voor deze reden dat Satoshi Nakamoto Bitcoin heeft gelanceerd als een alternatief voor de schimmige praktijk van centraal bankieren.

Inderdaad, de geschiedenis van Federal Reserve is geheimzinnig. Het is tijdens de Kerstdagen op 23 december 1913 opgericht dankzij de goedkeuring van de Federal Reserve Act door het congres. Blijkbaar worden de belangrijkste besluiten genomen wanneer iedereen kerstinkopen doet ?! Dankzij deze wet, kreeg de Federal Reserve de macht over de Amerikaanse Dollar en het lenen van geld aan de Amerikaanse overheid voor een percentuele vergoeding. Hier zijn twee korte presentaties over de werking van de FED en het fractionele reserve geldsysteem: 

 

 

De werking van de FED geeft aanleiding om te investeren in goud of Bitcoin!
——-

 

De macht en kracht van de Federal Reserve is niet te onderschatten en bewijst zich op dit moment. Het is helaas geen democratische macht. De Federal Reserve is in handen van grootbanken en wordt door vele analisten en onderzoekers beschouwd als het centrum van een netwerk van bankkartels en haar grootaandeelhouders. Het monetaire beleid, bijvoorbeeld over kwantitatieve geldverruiming, dat de Federal Reserve dicteert wordt bijna overal in de wereld gevolgd door de andere centrale banken. Kijk maar eens naar wat Alan Greenspan en Ben Bernanke (ex-voorzitters) zeggen over de macht van de FED:

 

 

 

Hier zie je de Inspector General van de FED Elizabeth Coleman aan het woord:

 

 

 

De Federal Reserve en het bankkartel daarachter verdienen natuurlijk enorm veel geld aan de schuldcreatie van de Amerikaanse Dollar als de wereldreservemunt. De Amerikaanse staatsschuld is dan ook enorm gegroeid sinds de FED en het bankkartel meer macht heeft gekregen over de economie en de politiek. De macht van Wall-Street is natuurlijk ook enorm gegroeid en de economische verschillen in het land tussen rijk en arm zijn enorm uit elkaar gegroeid. De petrodollar moet ook in dit licht worden begrepen. Het Amerikaanse Imperium heeft haar macht al flink misbruikt en het is niet vreemd dat het ‘Oosten’ aan werken is aan alternatieven. De confrontatie van de VS met China en Rusland moet ook vanuit dit licht worden begrepen. Rusland en China kopen nu goedkoop goud in plaats van Amerikaanse staatsobligaties. Goudbaren kopen van 100 gram, flinke zilverbaren kopen, of de Krugerrand gouden muntjes zijn zeer goede zetten om jouw vermogen te beschermen.

De recente AIG-onthullingen en interviews met onder andere de Amerikaanse minister van Financiën Tim Geithner hebben dit beeld van de FED verder bevestigd. Een van de belangrijkste hoofdrol spelers bij de creatie van dit geldmonster, president Woodrow Wilson schreef vol wrok het volgende toen hij begreep wat de Federal Reserve Act betekent voor de vrijheid van Amerika:

 “I am a most unhappy man. I have unwittingly ruined my country. A great industrial nation is controlled by its system of credit. Our system of credit is concentrated. The growth of the nation, therefore, and all our activities are in the hands of a few men. We have come to be one of the worst ruled, one of the most completely controlled and dominated Governments in the civilized world no longer a Government by free opinion, no longer a Government by conviction and the vote of the majority, but a Government by the opinion and duress of a small group of dominant men.” – Woodrow Wilson

Deze citaat van Woodrow Wilson geeft ook aan dat het decentraliseren van geld en het verstrekken van kredieten uit handen van privé belangen moet worden genomen. Het steunen van initiatieven zoals het Burger Initiatief Ons Geld is belangrijk en de oprichting van de Deposito Bank, maar vergeet ook niet te kijken naar fintech oplossingen gebaseerd op de internettechnologie van Bitcoin, de Blockchain en andere crypto-currencies. Deze initiatieven zijn positieve bijdrages aan een uiteindelijke hervorming van het financiële systeem. Er zijn vele goede documentaires gemaakt en vele boeken geschreven over de rol en werking van de Federal Reserve. Ik zal hier een aantal weergeven:

Documentaires over de Federal Reserve:

Corbet Report – Century of enslavement – History of the Federal Reserve:

True History of the Federal Reserve:

Interview met David Stockman:

Documentary – Fiat Empire & Federal Reserve System:

Discussie over boeken:

Goud kopen en zilver kopen is verstandig in het licht van deze feiten.

Gerelateerde artikels:

Boeken over de Federal Reserve: