qe geldverruiming

Wat is de Federal Reserve?

May 27, 2020
Aanbieding: 

Deze vraag naar wat de Federal Reserve is en hoe het werkt, is niet eenvoudig om kort te beantwoorden. Gemakshalve wordt het vaak als de centrale bank van de Verenigde Staten genoemd en wordt er een vergelijking gemaakt met de Europese Centrale Bank.

federal reserve

Dit is geen accurate vergelijking. De volledige naam voor de Federal Reserve is de Federal Reserve System en wordt vaak afgekort aangeduid als de Fed. System refereert naar het netwerk van 12 regionale Federal Reserve Banks. Dit systeem is verantwoordelijk voor het beheer van de monetaire basis (M0) en het aansturen van de geldhoeveelheid binnen het financieel systeem op basis van een monetair beleid. Een monetair beleid dat de expansie (door bijvoorbeeld kwantitatieve geldverruiming) of de contractie van de geldhoeveelheid bepaalt en de hoogte van de stuurrente bijstelt voor het algehele monetaire systeem.

De Federal Reserve is geen transparante overheidsinstelling. Het is een corporatie in handen van de belangrijkste systeembanken en wordt door vele analisten en onderzoekers beschouwd als het centrum van een netwerk van bankkartels en haar grootaandeelhouders. Het grootboek van de Federal Reserve en haar praktijken is niet volledig openbaar en transparant.

De Federal Reserve beschikt verder over het machtigste wapen in de wereld, de printer van de Amerikaanse dollar, de wereldreservemunt. Het werkt als een ongelimiteerde schuldenpers dankzij het PetroDollar-recycling systeem en is verantwoordelijk voor de financiering van begrotingstekorten en overheidsschulden. De Federal Reserve werkt hierbij niet voor het Amerikaanse volk, het is geen democratische instelling, maar een oligarchisch machtsinstrument die werkt voor in de instandhouding van de financiële hegemonie en welvaart van haar eigenaars. De Federal Reserve tovert in samenwerking met het bankkartel voor eigen gewin overheidsschuld uit het niets bij. Hieronder in de video wordt uitgelegd hoe het monetaire systeem in de Verenigde Staten werkt en waarom het een oplichtingspraktijk is van een bankenkartel waarbij het gewone volk uiteindelijk de prijs betaald:

Om de wereld te bevrijden van dit ongezond geldsysteem moet de Federal Reserve op een zij spoor worden gezet en worden ontmanteld. Geld moet weer worden gedemocratiseerd. Geldcreatie moet weer in handen komen van het volk of worden gescheiden van de overheid en het bankwezen. Het zou transparant vastgelegd en uitgegeven worden in een blockchain. Zo kan er niet worden geknoeid met de boekhouding en de geldhoeveelheid niet worden gemanipuleerd. Het is voor deze reden dat Satoshi Nakamoto Bitcoin heeft gelanceerd als een transparant decentraal alternatief voor de schimmige praktijk van centraal bankieren. De praktijk van centraal bankieren heeft de rijken rijker gemaakt en Jan Modaal armer.

De praktijk en gevolgen van centraal bankieren in in geheimen en moeilijk taalgebruik gehuld. Ook de geschiedenis van Federal Reserve is geheimzinnig. Het is tijdens de Kerstdagen op 23 december 1913 opgericht dankzij de goedkeuring van de Federal Reserve Act door het congres. Blijkbaar worden de belangrijkste besluiten genomen wanneer iedereen kerstinkopen doet ?! Dankzij deze wet, kreeg de Federal Reserve de macht over de Amerikaanse Dollar en het lenen van geld aan de Amerikaanse overheid en ook financiële instellingen in het buitenland voor een percentuele vergoeding.

Het bankkartel achter de Federal Reserve verdient enorm veel geld aan de schuldcreatie van de Amerikaanse Dollar als de wereldreservemunt. De Amerikaanse staatsschuld is dan ook enorm gegroeid sinds de oprichting van de Federal Reserve waarbij het bankkartel meer macht heeft gekregen over de economie en de politiek in de Verenigde Staten. De macht van Wall-Street is daarmee natuurlijk ook enorm gegroeid en de economische verschillen in het land tussen rijk en arm zijn enorm uit elkaar gegroeid. De petrodollar moet ook in dit licht worden begrepen. Het Amerikaanse Imperium heeft haar macht al flink misbruikt en het is niet vreemd dat er wordt gewerkt aan alternatieven. De confrontatie van de VS met China en Rusland moet ook vanuit dit licht worden begrepen. Rusland en China kopen nu goedkoop goud in plaats van Amerikaanse staatsobligaties. 

Een van de belangrijkste hoofdrol spelers bij de creatie van dit geld- & machtsmonster, president Woodrow Wilson schreef vol wrok het volgende toen hij begreep wat de Federal Reserve Act betekende voor de vrijheid van Amerika:

 “I am a most unhappy man. I have unwittingly ruined my country. A great industrial nation is controlled by its system of credit. Our system of credit is concentrated. The growth of the nation, therefore, and all our activities are in the hands of a few men. We have come to be one of the worst ruled, one of the most completely controlled and dominated Governments in the civilized world no longer a Government by free opinion, no longer a Government by conviction and the vote of the majority, but a Government by the opinion and duress of a small group of dominant men.” – Woodrow Wilson

Deze citaat van Woodrow Wilson geeft ook aan dat het decentraliseren van geld en het verstrekken van kredieten uit handen van privé belangen moet worden genomen. Het steunen van initiatieven zoals het Burger Initiatief Ons Geld en de oprichting van de Deposito Bank is belangrijk; maar vergeet ook niet te kijken naar fintech oplossingen gebaseerd op de internettechnologie van Bitcoin, de Blockchain en andere crypto-currencies. Deze initiatieven zijn positieve bijdrages aan een uiteindelijke hervorming van het financiële systeem.

Er zijn vele goede documentaires gemaakt en vele boeken geschreven over de rol en werking van de Federal Reserve. Ik zal hier een aantal weergeven:

Documentaires over de Federal Reserve:

Corbet Report – Century of enslavement – History of the Federal Reserve:

True History of the Federal Reserve:

Interview met David Stockman:

Documentary – Fiat Empire & Federal Reserve System:

Discussie over boeken:

Gerelateerde artikels:

Opmerkelijke feiten en besluiten

  • 23 december 2019, is er bekend geworden dat er zo’n 1.5 biljoen in Amerikaanse $100 biljetten verloren is gegaan. 
  • Op zondag 15 maart heeft de Federal Reserve noodmaatregelen getroffen om de markten van liquiditeit te voorzien en werd de stuurrente met 1 % verlaagd.
  • De Federal Reserve is al sinds het vierde kwartaal van 2019 actief met het ondersteunen van de repomarkt. Voor meer info: Repomadness

Lees verder

Opmerkelijke opmars Shiba Inu in Venezuela

Als iets leuk is aan crypto is dat het letterlijk een never ending story is. Denk je net dat met de doorbraak van Bitcoin in El Salvador het niet anders meer kan of de Satoshi over Lightning wordt het betaalmiddel van de toekomst. Enter Venezuela: met een weifelende overheid hier breekt juist Shiba Inu Coin […]

Dec 7, 2021
4,5 min

Bitcoin crash: El Salvador koopt de dip

De CEO van El Salvador heeft op 4 december in de flinke dip van Bitcoin toegeslagen als de beste walvis op aarde. En hij tweet erover als een surfdude. Sinds Jack Dorsey weg is bij Twitter weten we dat de punks en surfdudes de planeet gaan overnemen. Want hetzelfde Geenstijl-artikel dat ons attent maakte op […]

Dec 5, 2021
5,5 min

Jack Dorsey gaat 100% Bitcoin met Block en Spiral

Ons eerste artikel over het vertrek van Jack Dorsey bij Twitter kreeg de titel: “Gaat Jack Dorsey na Twitter Bitcoin boosten“. Een dag later al kwam bevestiging voor onze voorzichtige hypothese dat de 45-jarige Jack Dorsey in een midlife crisis zit en dat hij de tweede helft van zijn leven zich wil richten op het […]

Dec 3, 2021
4 min