bitcoin investment

Hodl Hodl review & ervaringen

Jul 4, 2022
Aanbieding: 

Hodl Hodl review en ervaringen – is deze exchange betrouwbaar? Dit artikel is een review over de Hodl Hodl exchange en bespreekt onze ervaringen met Hodl Hodl.

What is de Hodl Hodl exchange?

Hodl Hodl is de naam van een globaal gedistribueerde exchange voor het peer-to-peer verhandelen van Bitcoin. Het is een Bitcoin DEX (Decentralized Exchange) en geen Bitcoin Centralized Exchange (CEX).

Een Bitcoin CEX is een centraal gestuurde Bitcoin Exchange dat wordt beheerd door een bedrijf die haar gebruikers een centrale orderboek aanbiedt. Verder biedt het handelsrekeningen en wallet ondersteuning aan die door de exchange zelf worden beheerd.

bitvavo versus Hodl Hodl

In Nederland wordt dit uitstekend verzorgd door Bitvavo in Amsterdam. Echter, deze gecentraliseerde aanpak zorgt er voor dat het verantwoordelijke bedrijf moet voldoen aan de regels van de wet en onder toezicht staat van een nationale toezichthouder. In Nederland is dit de DNB. Alle gebruikers moeten zich daardoor identificeren. Het is hier niet mogelijk om in alle privacy anoniem bitcoin te kopen. Dit is wel mogelijk bij Hodl Hodl aangezien het een volledig ander ontwerp en aanpak heeft.

hodl hodl

Bij Hodl Hodl verloopt de handel peer-to-peer (P2P), direct tussen de verkoper en verkoper zonder een tussenpartij. De dienst van Hodl Hodl bestaat uit het ontwikkelen en onderhouden van de software die gebruikers over de hele wereld in staat stellen om direct met elkaar P2P bitcoins te verhandelen. Aangezien de Hodl Hodl exchange geen tegoeden vasthoudt van klanten is deze Bitcoin beurs niet onderworpen aan allerlei regelgeving en wetgeving. Account verificatie van de gebruikers die gebruik maken van deze P2P-handelsbeurs is niet nodig.

Hoe werkt de Hodl Hold exchange precies en behoedt het de gebruikers van bedrog?

Het mooie van de Hodl Hodl exchange software is dat er bij elke nieuwe handels- en verkoopovereenkomst tussen twee gebruikers automatisch een multisig escrow Bitcoin adres wordt aangemaakt. De verkoper van Bitcoin stuurt het aantal bitcoins dat hij verkoopt naar dit adres. De koper stuurt vervolgens euro’s of een andere valuta via de aangegeven betalingsmethode naar de verkoper. Vervolgens wordt er een betalingswachtwoord doorgegeven die kan worden gebruikt om de bitcoins in escrow op te eisen en te sturen naar zijn of haar eigen bitcoin wallet. Hieronder in de demonstratievideo kun je zien hoe de Hodl Hodl exchange werkt:

Wat zijn de voordelen van de Hodl Hodl Bitcoin handelsbeurs?

Er zijn een aantal belangrijke voordelen bij het gebruik van deze Bitcoin exchange:

 • Veiligheid – deze Bitcoinbeurs houd geen klantentegoeden en bitcoins vast van haar klanten; het afwikkelingsproces gaat P2P direct tussen kopen en verkoper.
 • Privacy – er is geen KYC/AML procedure. Je kunt er in alle privacy bitcoins verhandelen. Er is ook geen minimale leeftijd e.d.
 • Snelheid – aangezien alles direct tussen wallets van de gebruikers plaatsvindt zal de afwikkeling en het veilig in eigen beheer opslaan van de bitcoins veel sneller verlopen dan bij een reguliere crypto exchange.
 • Bitcoin Testnet – de Hodl Hodl exchange is verbonden met het Bitcoin testnet. Een gebruiker kan eerst oefenen met het exchange platform voordat deze daadwerkelijk over gaat tot het verkopen of kopen van bitcoins.
 • Daadwerkelijk een globale handel – er zijn geen geografische restricties.
 • Bitcoin OTC Trading Desk – Hodl Hold werkt samen met Tenbagger voor het aanbieden van een over-the-counter Bitcoin dienstverlening waarbij voor zeer grote bedragen met een vaste Bitcoin koers veel bitcoins kunnen worden gekocht of verkocht.
 • Hodl Hodl ondersteunt bitcoin wallets. Smartphone Bitcoin P2P trading kan op de mobiel met de BlueWallet app plaatsvinden! Hodl Hodl exchange functionaliteit is ingebouwd in deze bijzondere bitcoin wallet.
 • Hodl Hodl ondersteunt de Lend p2p bitcoin kredietmarktplaats.
 • Bitcoin kredietverstrekking- en verlening is mogelijk op deze innovatie handelsbeurs.

Bekijk het eens voor jezelf!

Een P2P Bitcoin DEX is beter voor je privacy en controle over je BTC dan een Bitcoin CEX.

Hodl Hodl Lend – P2P bitcoin lending platform

Hodl Hodl faciliteert ook een p2p-kredietmarktplaats. Bitcoin kredietverstrekking- en verlening is mogelijk op deze innovatie handelsbeurs. Hieronder in de video kun je zien hoe dit werkt.

Wat zijn de Hodl Hodl betaalmethoden & kosten?

Hodl Hodl is een peer-to-peer handelsbeurs en de betrokken partijen kunnen zelf bepalen op welke manier de betaling wordt verwerkt. De betaling kan natuurlijk met een overschrijving of via PayPal plaatsvinden, maar kan ook in persoon met contact geld worden geregeld. Vaak worden er neobanks zoals, Bunq Revolut of Wise gebruikt.

De handelskosten die Hodl Hodl voor haar dienstverlening in rekening brengt zijn zeer laag. Een handelscommissie van 0.6% wordt er gerekend die gelijk verdeeld wordt over de partijen. Dus maximaal wordt er 0.3% per handelstransactie over het totaalbedrag bij de koper en verkoper in rekening gebracht. Er worden verder geen opnamekosten door Hodl Hodl in rekening gebracht.

Hoe kan ik een Hodl Hodl exchange account aanmaken?

 1. Je zult je zelf moeten inschrijven met een e-mail en wachtwoord. Kies nu een anonieme of aparte email, zoals een alias om zo je account veiliger te maken.
 2. Bevestig de e-mail confirmatie.
 3. De Hodl Hodl exchange account is klaar en je kunt beginnen!

Hoe kan ik een Hodl Hold verkoop-koop order aanmaken?

In onderstaande video kun je zien hoe je op Hodl Hodl een offer kunt aanmaken:

Is de Hodl Hodl exchange veilig en betrouwbaar?

Bij Hodl Hold wordt er gebruik gemaakt van Multisig (P2SH) contracten voor het verrichten van veilige bitcointransacties waarbij jij een sleutel in bezit hebt over de bicoin in escrow. De gebruiker is verder zelf verantwoordelijk voor het beveiligen van de Hodl Hodl account. Hieronder in de video wordt er uitgelegd hoe een gebruiker de rekening kan beveiligen. Wanneer deze stappen zijn gezet is het gebruik van deze handelsbeurs veilig en betrouwbaar.

Bekijk het eens voor jezelf!

Een P2P Bitcoin DEX is beter voor je privacy en controle over je BTC dan een Bitcoin CEX.

Achtergrondinformatie over de Hodl Hodl Exchange:

De Hodl Hodl exchange is opgezet geworden door Max Keidun en Roman Snitko (CEO en CTO van Hodl Hodl). Hieronder in een interview met Stephan Livera praten ze diepgaand over waarom de Hodl Hodl exchange zo uniek is en o.a. veel veiliger en goedkoper is dan Local Bitcoins:

Voor meer informatie:

Bekijk het eens voor jezelf!

Een P2P Bitcoin DEX is beter voor je privacy en controle over je BTC dan een Bitcoin CEX.


Gerelateerde artikels:

Lees verder

Coinbase vs Kraken, welke crypto exchange is beter? Zijn ze ook een betere optie voor Bitvavo?

Coinbase versus Kraken. Welke exchange is beter en hoe verhouden deze exchanges zich ten aanzien van Bitvavo? Inderdaad, in deze vergelijking kijken we naar de overeenkomsten, verschillen en de voor- en nadelen van de Coinbase en Kraken crypto exchange. We kijken ook of ze een betere optie zijn voor Bitvavo. Beide van origine Amerikaanse exchanges […]

Jun 18, 2024
8 min

Grootste bank van Latijns-Amerika, Itau Unibanco, biedt bitcoin handelsdienst aan voor al haar klanten

Itau Unibanco, de grootste bank in Brazilië en heel Latijns-Amerika, heeft de beschikbaarheid van cryptohandelsdiensten voor al zijn gebruikers aangekondigd. Via Ion, het interne investeringsplatform van de bank, kunnen klanten nu bitcoin (BTC) en ether (ETH) kopen, een functie die voorheen alleen beschikbaar was voor geselecteerde gebruikers. Bitcoin adoptie is niet te stoppen Banken realiseren […]

Jun 12, 2024
1,5 min

MiCAR maakt toekomst van USDT in EU problematisch, goed USDT alternatief?

MiCAR wetgeving maakt voortbestaan van stablecoin USDT in EU problematisch. Is er een goed alternatief voor USDT? Hoe zo? Per 30 juni wordt de MiCAR wet verder uitgerold in de EU, hierdoor wordt de toekomst voor de grootste stablecoin USDT onzeker. Vandaar dat het al verstandig is om te kijken naar welke alternatieven er al […]

Jun 12, 2024
3 min