axie infiniity

Axie Infinity (AXS) kopen

May 17, 2022
Aanbieding: 

Games die op de blockchain draaien zijn de afgelopen jaren ontzettend populair geworden. Dit komt doordat de blockchaintechnologie functies biedt die je bij normale (traditionele) games niet kunt gebruiken. Eén game die zonder twijfel voorop loopt aan de opmars van blockchain-games is Axie Infinity (AXS). We vertellen je hieronder alles dat je moet weten wanneer je het AXS-token wilt kopen om in Axie Infinity te investeren. Zo vertellen we je waar je Axie Infinity coin kunt kopen, hoe en waar je het kunt staken, en geven we een prijs- en koersverwachting voor Axie Infinity.

Wat is Axie Infinity? AXS uitgelegd!

Axie Infinity is een game die op de blockchain draait. Dit soort games vallen binnen de categorie GameFi (Game Finance) of Play-to-Earn (P2E). Binnen Axie Infinity spelen DeFi, NFT’s en de metaverse een grote rol. Je zou dus kunnen stellen dat Axie Infinity een mix is van populaire crypto-onderwerpen.

Spelers van Axie Infinity kunnen een diertje adopteren en opvoeden. Dit diertje heet een ‘Axie’ en is in werkelijkheid een NFT. Alles dat je met de Axie doet wordt opgeslagen in de NFT. Hierdoor kan een Axie verder groeien naarmate je meerdere opdrachten uitvoert en taken voltooid. Je kunt de Axie voeden met het AXS-token.

Een Axie kun je, omdat het een non-fungible token is, doorverkopen op een NFT-marktplaats, zoals OpenSea. Ook kun je de AXS-token, welke je verdient door opdrachten te voltooien, doorverkopen op een crypto exchange. Dit maakt het mogelijk om geld te verdienen met het spelen van een game (vandaar ‘Play-to-Earn’).

Waarom zou je Axie Infinity (AXS) moeten kopen?

Axie Infinity is een van de populairste P2E-games van dit moment. Veel mensen hebben een eigen Axie die ze maar al te graag opvoeden. Want wie wil er nu geen digitaal diertje welke je als NFT op de blockchain kunt bewaren? Dat scheelt een hoop ruimte en rommel in je huis.

Genoeg crypto traders verdienen veel geld aan beleggingen in riskante cryptocurrencies als AXS coin. Daarom zou een belegging in Axie Infinity interessant kunnen zijn. Experts verwachten dat GameFi en Play-to-Earn nog verder zal groeien. De vraag is echter of Axie Infinity ook verder zal groeien.

Je zou Axie Infinity alleen moeten kopen wanneer je écht in dit spel gelooft, geld over hebt en graag een gok waagt. Een investering in AXS coin blijft ten alle tijden zeer riskant omdat de prijs flink kan dalen. De waarde van AXS-token is immers gebaseerd op de ontwikkeling van het spel. Het is hierdoor lastig om een prijsvoorspelling te doen. De kans blijft groot dat je geld verliest.

Axie Infinity kopen? Dat kun je het beste bij deze exchange/broker doen!

Wil je Axie Infinity coin kopen? Dan is het verstandig om dat bij een Nederlandse exchange of broker te doen. Je kunt hier ook vanuit België AXS kopen. Bij de volgende exchanges/brokers koop je Axie Infinity (AXS) met iDEAL, SEPA, creditcard en/of PayPal:

Buitenlandse crypto exchanges ondersteunen vaak geen iDEAL, maar bieden wel andere functies. Denk bijvoorbeeld aan AXS staking of AXS margin trading. Bij onderstaande buitenlandse exchanges kun je de AXS-token kopen:

 • Binance (tot 120% AXS staking rewards)
 • KuCoin (Axie Infinity staking is mogelijk)
 • Bitfinex (AXS staking niet mogelijk)
 • Coinbase (AXS staking niet mogelijk)

Axie Infinity coin margin trading: AXS verhandelen met een hefboom

Margin trading is ontzettend risicovol. Daarom raden we je niet aan om AXS coin te verhandelen met een hefboom. Mocht je, ondanks het grote risico, toch willen beginnen met Axie Infinity margin trading, kun je dat doen bij Binance. Hier kun je AXS traden met een hefboom in de volgende handelsparen: AXS/BTC, AXS/USDT en AXS/BUSD. De FTX exchange biedt ook goede opties aan.

Axie Infinity (AXS) tokenomics

Binnen het ecosysteem van Axie Infinity heb je twee verschillende tokens:

 • AXS (Axie Infinity Shards) – Dit is een ERC20-token dat voor in-game betalingen, staking, governance en als belegging gebruikt kan worden.
 • SLP (Smooth Love Potion) – Dit is een token dat gebruikt kan worden voor de groei van een Axie, en is een minder populair token voor beleggingen.

De meeste crypto traders kiezen ervoor om in AXS coin te beleggen. Er is een maximale voorraad AXS van 270 miljoen tokens, en de verdeling van AXS ziet er als volgt uit:

 • 20% – Play and Earn;
 • 29% – Beloningen uit staking;
 • 8% – Fonds van het ecosysteem;
 • 21% – Sky Mavis (bedrijf achter de ontwikkeling van Axie Infinity);
 • 7% – Adviseurs;
 • 4%– Private verkoop;
 • 11% – Publieke verkoop.

Wat is onze prijsverwachting van Axie Infinity coin (AXS)?

Veel crypto experts stellen na onderzoek een koersverwachting voor Axie Infinity op. Het is lastig om de koers en prijs van Axie Infinity coin te voorspellen. De cryptomarkt is namelijk ontzettend volatiel. We raden onze lezers aan om nooit spaargeld te investeren in de GameFi-sector. Het is iets voor dufkapitaal dat je kunt veroorloven om te verliezen. Begin altijd eerst met een goed begrip van Bitcoin, voordat je met andere cryptobeleggingen begint!

Toch zien we dat de GameFi-markt de afgelopen tijd erg populair is geworden. Axie Infinity is zonder twijfel een van de belangrijke Play-to-Earn game binnen deze markt. De kans is daarom aanwezig dat de prijs van Axie Infinity in de toekomst stijgt. Dat zou de meest positieve prijsverwachting voor AXS-token zijn. Toch moeten we reëel blijven. Het kan een flop worden.

We zien vaak dat een bepaalde categorie het een aantal maanden/jaren erg goed doet, en de prijzen van cryptocurrencies binnen deze categorie stijgen vervolgens mee. De afgelopen jaren zijn GameFi en metaverse crypto’s populair geworden en in waarde gestegen. Het zou dus niet ondenkbaar zijn dat deze populariteit binnenkort over is.

In combinatie met de hoge volatiliteit van cryptocurrencies blijft een investering in Axie Infinity dus uiterst riskant. Denk goed na of je AXS moet kopen en investeer geen geld dat je niet kunt missen.

Kun je Axie Infinity (AXS) staken?

Het is mogelijk om Axie Infinity te staken. Je kunt de AXS-token direct staken op het speciaal daarvoor ontworpen staking-platform van Axie Infinity. Voordat je kunt beginnen met AXS staking, zul je een Ronin Wallet moeten verbinden met het platform. In deze wallet moeten AXS-tokens staan, waarna je deze direct kunt staken. Hier kun je een APR tot 73% verdienen.

Je kunt Axie Infinity ook staken bij een crypto exchange als Binance. Zij geven aan dat je staking beloningen tot 120% kunt verdienen.

Staking van AXS is niet geheel zonder risico. Sterker nog, je loopt kans dat je jouw AXS-tokens verliest. Denk daarom goed na of je jouw Axie Infinity coins wilt staken.

Axie Infinity (AXS) debit card aanvragen

Je kunt een Axie Infinity debit card aanvragen bij Nexo en Bitpanda (Mastercard of Visa). Je kunt ook een Visa debit card bij Binance aanvragen. Met een Axie Infinity betaalkaart kun je in winkels afrekenen met de AXS-token van Axie Infinity.

Kun je een AXS aandeel, tracker of ETP kopen?

Op dit moment bestaat er geen Axie Infinity ETP. Ook is het niet mogelijk om een AXS aandeel of tracker te kopen. Het zou kunnen dat je in de toekomst wel een AXS ETP (Exchange Traded Product) of aandeel/tracker van Axie Infinity kunt kopen. Houdt daarvoor deze pagina in de gaten.

Kun je een Axie Infinity ETF of ETN kopen?

Je kunt geen Axie Infinity ETF (Exchange Traded Fund) of Axie Infinity ETN (Exchange Traded Note) kopen. Het zou kunnen dat deze in de toekomst wel te koop zijn. Houdt deze pagina in de gaten voor het laatste nieuws omtrent AXS ETF’s en AXS ETN’s.

Kun je Axie Infinity (AXS) minen?

Je kunt AXS niet minen. Het is dus ook niet mogelijk om als miner voor Axie Infinity actief te zijn. Mocht je toch AXS willen verdienen, zou je dat kunnen doen door AXS te staken of te verhandelen. Beide opties zijn door hoge volatiliteit van AXS uiterst risicovol.

Lees verder

Opt Out of the Fiat & Crypto Ponzi´s with Bitcoin

Alle financiële markten kraken in hun voegen. De cryptomarkt, vooral gebaseerd op Ethereum, Ethereum blockchain alternatieven met allerlei DeFi-protocollen en hedgfondsen (3AC, Celsius, etc.) kampen met liquiditeits- en insolvabiliteitsproblemen. Het zijn o.a. naweeën van de recente Terra Luna stablecoin implosie, maar ook de indirecte gevolgen van het QT-beleid van de Federal Reserve (Fed). De Fed […]

Jun 29, 2022
4,5 min

De Terra LUNA UST Fiasco en 2.0 Classic herstart

In dit artikel staan we stil bij de ineenstorting van het Terra LUNA ecosysteem en implosie van de UST stablecoin die begin mei 2022 plaatsvond. Het kan als een ENRON-schandaal van de cryptowereld worden beschouwd. In totaal werd 60 miljard in vermogen weggevaagd. De Redactie van Beste Bank waarschuwt haar lezers constant over de gevaren […]

Jun 3, 2022
7,5 min

De London Gold Fix, Rothschild, macht en Bitcoin

Wat is de London Gold Fix? Waarom verdient het onze aandacht en verdere uitleg? In de speurtocht naar een politieke neutrale reservemunt of activa voor het kunnen afwikkelen van internationale betalingen wordt er vaak gewezen naar goud. Onze monetaire geschiedenis leert ons echter dat goud en het delven van goud een belangrijke rol speelt in […]

Jun 27, 2022
4 min