arwen

CRYPTOPIA

Jan 28, 2018
Aanbieding: 

Cryptopia is een handelsbeurs in cryptomunten met een kantoor in Nieuw Zeeland. Het ziet er een beetje saai uit, maar heeft binnen korte tijd een prachtig aanbod van cryptomuntjes opgebouwd. Het is een cryptobeurs die heel snel een enorme populariteit heeft verworven.

cryptopia skycoinUPDATE: sinds 14.01.2019 was Cryptopia in maintenance mode en ligt de handelsbeurs stil vanwege een veiligheidsincident. Waarschijnlijk heeft een hacker 10 % van haar fondsen gestolen. Op 4 maart had de exchange haar deuren weer geopend voor de klanten, maar de verliezen van de hack waren te groot. Een doorstart is mislukt en op 14.05.2019 is Cryptopia bankroet verklaard. Het geeft weer aan waarom het gebruik van een exchange voor het bewaren van cryptovaluta een slecht idee is en een investering in een hardware wallet zoals de Nano X een goed idee. Voor meer informatie:

Zoek je naar een goede crypto exchange?

Lees dan onze uitgebreide bespreking over de verschillende cryptocurrency exchanges:

De volgende informatie is niet meer actueel. Zie bovenstaande links.


Je kon bij Cryptopia de meest exotische altcoins vinden zoals de KangarooBits! Je kunt er ook makkelijk vele gekke altcoins verhandelen in paren met Bitcoin, maar ook Dogecoin en Litecoin! Vele nieuwe crypto projecten komen eerst op deze beurs waardoor ze nog goedkoop zijn. Goede crypto projecten zullen uiteindelijk op vele handelsbeurzen worden vrijgegeven. Het beleid over hoe dit moet gebeuren en hoeveel dit kost is verschillend per handelsbeurs. De meeste cryptobeurzen zijn overbelast met te veel verzoeken en volgen vaak een lange procedure. Bij Cryptopia gaat dit proces sneller waardoor je hier cryptomunten kunt vinden met potentie die in de toekomst veel meer waard kan worden. Je zult wel al over andere cryptomunten moeten beschikken. Het beste is om eerst Bitcoin te kopen op een Nederlandse bitcoin exchange en vervolgens een handelsrekening aan te maken bij Cryptopia om daar een paar leuke cryptomuntjes op te kopen.

skycoin internet of moneyEen van de cryptomunten met veel potentie die bij Cryptopia kunt verkrijgen is de Skycoin. Het kopen van de Skycoin is vrij makkelijk. Je maakt eerst een handelsrekening aan en stort Bitcoin op de handelsrekening. Wanneer de Bitcoins op je rekening zijn gestort ga je naar de exchange. Je klikt dus op de exchange functie en zoekt naar de SKY coin. De cryptomunt zal dan meteen verschijnen.cryptopia

Je klikt dan op de Skycoin markt en je komt vervolgens uit op het volgende scherm waar je gemakkelijk Skycoin kunt kopen over verkopen.

cryptopia exchange

Je selecteert het bedrag dat je wilt besteden aan een of meerdere Skycoins en door het klikken op BUY SKY zal de order worden geplaatst in het orderbook. Wanneer je order wordt opgepakt door een verkoper van SKY zullen de Skycoins direct worden bijgeschreven op je SKY handelsrekening bij Cryptopia. Daar laat je natuurlijk niet je SkYcoins staan. Je haalt ze van de handelsrekening en zet ze op een goede Skycoin wallet in eigen beheer.

Ontwikkelingsgeschiedenis van Cryptopia

Cryptopia is opgericht geworden door twee jonge ontwikkelaars in Nieuw Zeeland die ontevreden waren over de dienstverlening van andere crypto handelsbeurzen. Rob Dawson is een van deze oprichters en hij werkte sinds 2012 aan de lancering van Cryptopia als een volwaardig bedrijf. De lancering vond plaats in december 2014. Het was in deze jonge jaren niet gemakkelijk om de handelsbeurs in cryptomunten winstgevend te krijgen. Een lange tijd bleef het aantal gebruikers maar tot 30.000 beperkt, dankzij een durfkapitalist kregen de heren een kapitaalinjectie en konden ze de handelsactiviteiten doorzetten in 2017. Vervolgens is de groei flink toegenomen. De handelsbeurs kent nu 1.4 miljoen gebruikers! Het bedrijf is snel uitgegroeid naar 50 werknemers en werkt samen met externe partijen en consultants om het werk bij te benen en de beurs schaalbaar te maken. Het geeft duidelijk aan hoe snel de ontwikkeling is gegaan en hoe de cryptomunten nu een populaire investering zijn geworden. In januari 2017 zag het er moeilijk uit voor Cryptopia en in januari 2018 moesten ze tijdelijk nieuwe registraties van klanten weigeren! Dit verklaart ook waarom de prestaties van Cryptopia gedurende het eind van het jaar minder waren door de enorme toeloop van gebruikers en de groeiende handelsvolumes. De handelsbeurs kraakte in haar voegen. Dit gebeurde voor alle cryptocurrency exchanges. De gerenommeerde Amerikaanse handelsbeurs Kraken had ook veel problemen en in Nederland moest Litebit ook de deuren sluiten voor nieuwe klanten.  Cryptopia is nu weer open voor nieuwe registraties en werkt hard aan het bieden van een complete handelsomgeving met vele verschillende cryptovaluta.

Hieronder kun je een video zien over een verklaring over het feit dat Litecoin en Dogecoin paren niet meer verhandeld konden worden op Cryptopia door alle drukte eind 2017.

De problemen veroorzaakt door de drukte zijn nu verholpen geworden en Cryptopia heeft bewezen serieus te werken aan de uitbouw van deze cryptobeurs. Het is jammer dat de beveiliging ondermaats is gebleken.

Voor meer informatie:

Lees verder

Opmerkelijke opmars Shiba Inu in Venezuela

Als iets leuk is aan crypto is dat het letterlijk een never ending story is. Denk je net dat met de doorbraak van Bitcoin in El Salvador het niet anders meer kan of de Satoshi over Lightning wordt het betaalmiddel van de toekomst. Enter Venezuela: met een weifelende overheid hier breekt juist Shiba Inu Coin […]

Dec 7, 2021
4,5 min

Bitcoin crash: El Salvador koopt de dip

De CEO van El Salvador heeft op 4 december in de flinke dip van Bitcoin toegeslagen als de beste walvis op aarde. En hij tweet erover als een surfdude. Sinds Jack Dorsey weg is bij Twitter weten we dat de punks en surfdudes de planeet gaan overnemen. Want hetzelfde Geenstijl-artikel dat ons attent maakte op […]

Dec 5, 2021
5,5 min

Jack Dorsey gaat 100% Bitcoin met Block en Spiral

Ons eerste artikel over het vertrek van Jack Dorsey bij Twitter kreeg de titel: “Gaat Jack Dorsey na Twitter Bitcoin boosten“. Een dag later al kwam bevestiging voor onze voorzichtige hypothese dat de 45-jarige Jack Dorsey in een midlife crisis zit en dat hij de tweede helft van zijn leven zich wil richten op het […]

Dec 3, 2021
4 min