Samenvatting: de meeste ervaren en meest succesvolle handelaren automatiseren en beheren hun posities op een handelsplatform vanuit één crypto trading bot platform.

crypto trading bot

Via een API van het handelsplatform kan er via een geautomatiseerde crypto-handels-bot automatisch gekocht en verkocht worden op de gewenste koersdoelen. Hierdoor kan er optimaal rendement worden behaald en kunnen grote verliezen worden vermeden. Nederlanders hebben het geluk dat het Bitvavo-handelsplatform een API heeft voor de beste crypto trading bot van Nederlandse makelij; de CryptoHopper.

Wat is het nut van een trading bot voor een exchange?

Kijk, als je al het denkwerk hebt gedaan over hoe je graag wilt handelen, het enige dat overblijft is het in de gaten houden van de zeer snel bewegende markten van cryptocurrencies en op het juiste moment de opdrachten aan de exchanges geven. Dit handwerk is bijna onmogelijk om uit te voeren bij de huidige koers volatiliteit van de crypto-valutamarkten. Koersveranderingen binnen Bitcoin kunnen 24/7 onverwacht zeer wispelturig op en neer bewegen. Je kunt makkelijk hier de controle over verliezen en daardoor niet effectief kunnen inspelen op bepaalde snel ontwikkelde trends. Zonder gebruik te maken van trading bots kun je niet alleen veel geld verliezen, maar ook veel rendement mislopen. Met trading bots zul je in staat zijn om automatisch opdrachten uit te voeren op basis van de ingestelde en gewenste cryptocurrency trading strategie op het exchange platform van jouw voorkeur. 

Een mooi opgezette crypto trading bot is de eerder genoemde CryptoHopper. Het is een Nederlands product ontwikkeld door een Nederlands bedrijf. Je kunt alle crypto trading activiteiten automatiseren over verschillende crypto handelsbeurzen waaronder naast Bitvavo ook Kraken, Binance en Huobi Pro. Je kunt alles netjes beheren en overzien vanuit een mooie dashboard. Hieronder in de video kun je zien hoe dit met de Crypto Hopper kunt doen:

Verschillende Crypto Trading Bot opties:

bot crypto tradingVoor de veel eisende handelaar is er naast de Crypto Hopper, de bot trading software en platform van Gunbot een uitstekende keuze. Gunbot is de meeste populaire crypto trading software op de markt. De software beschikt over diverse ingebouwde strategieën met candle stick grafiek patroon herkenningstechnieken en diverse ingebouwde indicators. Gunbot ondersteunt diverse coinpairs en cryptobeurzen. De software maakt het mogelijk om per coinpair een strategie te gebruiken. Aan de hand van de door jouw gekozen strategie zal op het ingestelde signaal er gekocht of verkocht worden. Ze bieden bij de aanschaf van een Gunbot licentie ook gratis installatie service. Voor meer informatie: Klik en bezoek Gunbot!

crypto trading botEen andere nieuwe crypto trading bot die ideaal is om in te zetten voor iedere type belegger (zowel passief als actief) is de gemakkelijk te gebruiken oplossing van CopyCoin. CopyCoin is een mooi Nederlands product met Nederlandse ondersteuning om een cryptoportfolio te beheren en een handelsstrategie automatisch te laten uitvoeren via een API met je handelsrekening van de cryptobeurs die je in gebruik hebt.  CopyCoin is nog onder ontwikkeling en is daarom nu gratis. Voor meer informatie: CopyCoin.

haasbot cryptocurrency exchange trading bots

Haas Online is ook een prima crypto trading bot. Haas Online en wordt ook Haasbot genoemd. Haasbot ondersteunt de meeste en beste Bitcoin en gespecialiseerde cryptocurrency exchanges zoals Kraken en Poloniex. Bovendien kun je bij Haas Online verschillende soorten trading bots instellen en op basis van verschillende instructies opdrachten automatisch laten uitvoeren. 

Hieronder kun je zien hoe je een normale trade bot instelt met Haasbot:

Hieronder kun je zien hoe je een specifieke order trading bot instelt met Haasbot:

Hieronder kun je zien hoe je een leveraged trading bot kunt inzetten met Haasbot.

Hieronder kun je zien hoe je een futures trading bot kunt instellen met Haasbot.

Voor meer informatie: Bezoek Haas Online en leer meer over de Haasbot

haasbot cryptocurrency exchange trading bots

Is er een alternatief? 

Een goed alternatief is de eerder genoemde CryptoHopper en de CryptoTrader.

Gerelateerde artikels:

Waarschuwing! Het handelen met cryptogeld komt met grote risico’s. Wees voorzichtig en handel alleen met geld dat je kunt veroorloven om te verliezen!

Koop voordeling Bitcoin bij Bitvavo!