Bitcoin-indicatoren wijzen op hogere koers

Feb 2, 2021

Een van de grote voordelen van Bitcoin is dat de blockchain volledig transparant is en daardoor vele waardevolle indicatoren levert voor  investeringsbeslissingen.

metcalfe's law Bitcoin

Leisl Eichholz, analyst van Glassnode, heeft op die manier net een reeks indikatoren op en rij gezet die allemaal op een sterke “bull run” wijzen. De koers van Bitcoin kan op elk moment de volgende sprong wagen. De Stablecoin Supply Ratio (SSR) is de verhouding tussen het aanbod aan  bitcoin en het aanbod aan stablecoins. Als de SSR laag is, zijn de actuele stablecoins beter in staat om bitcoin te kopen. Eichholz heeft in zijn wekelijkse notitie voor klanten deze grafiek gezet:

Bitcoins Stablecoin Supply Ratio. Bron: Glassnode

In deze grafiek zie je duidelijk dat de SSR sinds april 2018 de Bitcoin koers volgt, maar dat sinds april 2020 de SSR op het lage niveau is blijven hangen. Goede potentie dus voor stijgende vraag naar bitcoin.  

Negatieve pers Tether

USDT is de Stablecoin von iFinex, die rond 80 procent van de handel in Bitcoin over alle exchanges afdekt. Aan de aanbodzijde heeft Tether onlangs de 26 miljard Dollar overschreden, wat betekent dat iFinex ook 26 miljard dollar op haar rekening zou moeten hebben, om de koppeling met de dollar te behouden. Daarover is veel negatieve pers momenteel met veel FUD als gevolg (Fear Uncertainty Doubt). Eichholz ziet dit heel anders:

„Er komen zeer veel stablecoins op de exchanges. Die zijn hoogliquide en kunnen assets als BTC kopen. Een massa aan USDT – of het nu wel of niet gedekt is – staat klaar om de  Bitcoin-markt te betreden.”

Glassnode volgt ook de BTC-saldi van de cryptobeurzen met de indicator Liquid Supply Change. Een hoge waarde wijst erop dat mer handelaars hun  BTC klaar zetten, om ze te kunnen verkopen. Een lage waarde wijst op een HODL-sentiment.

Bitcoin: Liquid Supply Change. Quelle: BTCUSD auf TradingView.com

In deze grafiek van Glassnode zie je zonneklaar dat de Bitcoin Exchanges momenteel veel liquiditeit verloren hebben. Dat betekent dat bij een stijgende vraag de prijs spoedig flink omhoog kan gaan.

Bitvavo Amsterdam

De beste Nederlandse exchange om bitcoin te verhandelen!

Bron: CoinDesk

Lees verder

NFT’s begrijpen met Edward Snowden en Plato

De afbeelding hierboven is een NFT getiteld “Stay free”. Maker? Ene Edward Snowden. Waarde? Wat de gek ervoor geeft. Concreet: gisteren via de veilingsite Foundation.app voor 2224 ETH gekocht door ene @PleasrDAO. Dat is omgerekend meer dan 4,5 miljoen euro. Meer dan de hele jaarbegroting van de Freedom of the Press Foundation naar wie deze […]

Apr 17, 2021
2 min

Komt er snel een rebound van Coinbase aandeel?

Hoe is de beursgang van Coinbase op 14 april jl. nu verlopen? Volgens Samuel Wan van newsbtc.com hebben de media het aandeel overhyped en had men nooit mogen uitgaan van 100 miljoen marktkapitalisatie. Voor zo’n statement is natuurlijk simpel bewijs: de beurshandel oordeelde voor ons allemaal samen en stuurde het aandeel snel na de opening […]

Apr 18, 2021
3 min

Het bondgenootschap van de dollar en bitcoin tegen de Chinese Yuan, goud en de SDR?

Dit artikel is een speculatieve geopolitieke beschouwing over de status van de dollar als wereldreservemunt ten aanzien van de opkomst van China en de digitale Chinese Yuan, de DCEP. De dollar en bitcoin worden als ware in een bondgenootschap gebruikt om de opmars van de Chinese Yuan en de SDR te stuiten en goud verder […]

Apr 16, 2021
7 min