Bitcoin-indicatoren wijzen op hogere koers

Feb 2, 2021

Een van de grote voordelen van Bitcoin is dat de blockchain volledig transparant is en daardoor vele waardevolle indicatoren levert voor  investeringsbeslissingen.

metcalfe's law Bitcoin

Leisl Eichholz, analyst van Glassnode, heeft op die manier net een reeks indikatoren op en rij gezet die allemaal op een sterke “bull run” wijzen. De koers van Bitcoin kan op elk moment de volgende sprong wagen. De Stablecoin Supply Ratio (SSR) is de verhouding tussen het aanbod aan  bitcoin en het aanbod aan stablecoins. Als de SSR laag is, zijn de actuele stablecoins beter in staat om bitcoin te kopen. Eichholz heeft in zijn wekelijkse notitie voor klanten deze grafiek gezet:

Bitcoins Stablecoin Supply Ratio. Bron: Glassnode

In deze grafiek zie je duidelijk dat de SSR sinds april 2018 de Bitcoin koers volgt, maar dat sinds april 2020 de SSR op het lage niveau is blijven hangen. Goede potentie dus voor stijgende vraag naar bitcoin.  

Negatieve pers Tether

USDT is de Stablecoin von iFinex, die rond 80 procent van de handel in Bitcoin over alle exchanges afdekt. Aan de aanbodzijde heeft Tether onlangs de 26 miljard Dollar overschreden, wat betekent dat iFinex ook 26 miljard dollar op haar rekening zou moeten hebben, om de koppeling met de dollar te behouden. Daarover is veel negatieve pers momenteel met veel FUD als gevolg (Fear Uncertainty Doubt). Eichholz ziet dit heel anders:

„Er komen zeer veel stablecoins op de exchanges. Die zijn hoogliquide en kunnen assets als BTC kopen. Een massa aan USDT – of het nu wel of niet gedekt is – staat klaar om de  Bitcoin-markt te betreden.”

Glassnode volgt ook de BTC-saldi van de cryptobeurzen met de indicator Liquid Supply Change. Een hoge waarde wijst erop dat mer handelaars hun  BTC klaar zetten, om ze te kunnen verkopen. Een lage waarde wijst op een HODL-sentiment.

Bitcoin: Liquid Supply Change. Quelle: BTCUSD auf TradingView.com

In deze grafiek van Glassnode zie je zonneklaar dat de Bitcoin Exchanges momenteel veel liquiditeit verloren hebben. Dat betekent dat bij een stijgende vraag de prijs spoedig flink omhoog kan gaan.

Bitvavo Amsterdam

De beste Nederlandse exchange om bitcoin te verhandelen!

Bron: CoinDesk

Lees verder

Bitcoin is nu “Made in USA”

China exit. De Verenigde Staten zijn nu de Bitcoin mining hotspot. Het is bijna niet te geloven wat China beweegt om zijn complete Bitcoin industrie om zeep te helpen. Het is grappig om te lezen dat MacDonalds in China iets met NFT’s gaat doen in China, maar bijna op een Soviet achtige manier spant China […]

Oct 14, 2021
2 min

Nieuwe brug tussen klassieke aandelenhandel en Bitcoin met Liquid Network

In een wereld met teruglopende omzetten op de aandelenbeurzen springt een vrij nieuwe aandelenbeurs eruit en dat is de Sychellen Stock Exchange (MERJ). In 2020 was het met 325% groei de snelst groeiende aandelenbeurs ter wereld en in 2021 was er nog eens 16% groei. Nu kondigt Blockstream aan dat deze beurs met zijn handelstechnologieprovider […]

Oct 13, 2021
2,5 min

El Salvador meteen ook proeftuin DeFi

Dit is altijd al wat werd gezegd door Bitcoiners als antwoord op de vraag of Bitcoin niet kapot gereguleerd kan worden: ja dat kan als een land of een groep landen dat wil, maar dan creëer je meteen ook de perfecte springplank voor een ander land of groep landen om de hele innovatie rond bitcoin […]

Oct 9, 2021
5,5 min