Bitcoin veert op na 50% tweet Musk

Jun 14, 2021

De schermutselingen op Twitter gaan 24/7 door dus ook op zondag. Elon Musk reageert op een artikel waarin een van de rijkste vrouwen van Zuid-Afrika oordeelt dat de pump en dump van Musk als het om aandelen ging allang tot een onderzoek en veroordeling door de SEC had geleid. In het artikel stelt Wierzycka dat Musk op de top een groot deel van zijn Bitcoin verkocht zou hebben.

Musk ontkent en herhaalt dat hij enkel 10% van de kas van Tesla heeft verkocht om aandeelhouders van de liquiditeit van deze asset te overtuigen. Dat heeft hij ook al eerder gezegd en het zal dus ook wel kloppen. Musk had juist die truc om transacties met Bitcoin te verbieden omdat die zogenaamd zo onredelijk veel energie zouden kosten. In de tweet van zondag geeft hij nu een criterium wanneer het kopen van een Tesla met Bitcoin – wat niemand doet – weer kan beginnen: als 50% van de energie van een miner “groen” is met een stijgende trend dan is alles goed voor Musk. Veel miners halen dat allang omdat miners nu eenmaal graag spotgoedkoop de anders nutteloos opgewekte “duurzame” energie op soeperen.

Koers veert op

Kortom: allemaal PR. En Musk en zijn vrienden hebben privé natuurlijk hun Bitcoin positie kunnen versterken. Maar is dat erg? Iedereen met een beetje vermogen had ervan kunnen profiteren. Het gaat bij Bitcoin namelijk niet om het verkopen op de top… maar enkel om het bijkopen in de dip. Iedereen ingestapt? Fasten your seat belts! En we schieten weer met 10% omhoog.

De laatste tijd tweet Musk ook aanhoudend paradoxale memes. Zoals bovenstaande die we nog hadden gemist. Bitcoin brak zijn hart. Een ander? Dogecoin? Mmmm.

Schizofreen of prettig gestoord, dat is de vraag. We hebben wel veel mensen horen zeggen dat Musk gek moet zijn of ontzettend dom. Dat is dan weer niet een echt slim uitgangspunt. Om voor elkaar te boksen wat hij voor elkaar heeft geboxed en blijft boksen …. moet je toch wel een beetje slim zijn.

Musks Fuzzy Logic

Ik heken iets in Musk wat ik zelf ook heb: fuzzy logic. Alleen is zijn Return on Fuzzyness vooralsnog hoger dan de mijne. 😉

Verder, laat je niet in de war schoppen door de fuzzy logic van Musk, maar laat je onderwijzen door de beste denkers over bitcoin, geld en macht:

Beveiligingstip: CryptoSteel

– Het zorgt voor een extreem veilige opslag van de master seed (herstelbestand van de privé sleutel) van elke crypto wallet!

Lees verder

Mijlpaal: Twitter meet lightning fooi in Satoshi

Hoe brekend is het als Twitter samen met Jack Mallers’ Strike een dienst introduceert waarmee je twitteraars kleine fooien kunt toewerpen in crypto? In Bitcoin om precies te zijn. Best bijzonder en het deed de koers vandaag zeker goed. Maar de scherpe waarnemer zag nog heel iets anders. Zien wij dat inderdaad goed? Zien we […]

Sep 24, 2021
3 min

VanEck lanceert Vectors ETN´s voor Solana & Polkadot & Tron op Duitse beurs!

VanEck heeft nieuwe ETN´s uitgegeven voor Solana, Polkadot en Tron op de Xetra beurs van Deutsche Börse in Frankfurt. Laten we ze even kort bespreken: VanEck Vectors Solana ETN Solana is in 2021 populair geworden onder beleggers. Solana is het allersnelste blockchainplatform. Met Solana kunnen blockchainontwikkelaars, op smart contracts gebaseerde transacties tegen zeer lage kosten opschalen. Deze […]

Sep 20, 2021
1,5 min

Bitcoin leeft en vervangt wetten door code

Wat is de echte Bitcoin revolutie? Wat is de echte meerwaarde van decentrale blockchains? Wat is het verband tussen Bitcoin en de Amerikaanse onafhankelijkheidsverklaring? Of onze Acte van Verlatinghe? Wie verlaat wat? Ja de centrale bank gaat eraan. Maar wat nog meer? En wat komt ervoor in de plaats? Juist de covid plandemie laat zie […]

Sep 20, 2021
4,5 min