DBS Bank Singapore bitcoin mogelijk beter dan de dollar

May 23, 2021

De Chief Investment Officer van belangrijkste bank in Singapore, DBS, ziet bitcoin als een mogelijke beter oppotmiddel dan de Amerikaanse dollar.

Deze constatering stond in een DBS nieuwsbrief met de titel “demystifying cryptocurrency” geschreven door Wey Fook. Volgens Wey hebben de centrale banken de brandstof geleverd voor de verdere groei en populariteit van crypto en bitcoin. Zo schreef hij:

“While technological adoption, an increasingly digitized economy, and institutional acceptance are all narratives that have fuelled the surge in Bitcoin, undergirding it all is the longstanding trend of monetary debasement that has plagued not just the US, but various other major economies around the world as well,”

De exponentiele koersopgang van bitcoin is alleen te vergelijken met de balansen van de grootste centrale banken die de digitale geldprinter op volle toeren laten lopen. Wey Fook noteert:

“Such trends would unequivocally drive demand for alternative currencies, even unorthodox digital forms that would potentially represent a store of value more faithfully than physical dollars would.”

Steeds meer legendarische beleggers waaronder Paul Tudor Jones en Stan Druckenmiller wijzen op de risico´s en hebben zelfs een bitcoin allocatie. Verder zijn steeds meer beursgenoteerde bedrijven begonnen met een bitcoin allocatie. Hier vallen onder meer Tesla, Microstrategy, Meitu, Square en MercadoLibre op.

De redenen waarom bitcoin beter is dan fiat-geld hebben te maken met het feit dat het bitcoin netwerk gedecentraliseerd is met een maximale hoeveelheid van 21 miljoen BTC. De regels van het netwerk en de monetaire politiek liggen vast en kunnen bijna niet worden veranderd; waardoor het betrouwbaar en veilig is om te gebruiken als een oppotmiddel. Verder lijkt het er sterk op dat bitcoin niet sterk gecorreleerd is aan andere traditionele activa. Dit betekent dat bitcoin kan worden gebruikt als een hedge en een activa voor portfoliodiversificatie.

Echter bitcoin is volatiel en er is onduidelijkheid over de regulering van deze nieuwe asset class. Verder mocht bitcoin verder ontwikkelen als een betrouwbaar oppotmiddel buiten de controle van de staat, dan …..

“it is unlikely that these same central authorities would stand idly by without defending monopolistic control over the various currencies that Bitcoin threatens to supplant.”

Niettemin, de brief concludeert dat ondanks de onzekere toekomst, bitcoin mogelijk een monetaire revolutie kan veroorzaken. Dit is “an opportunity (fiat) money cannot buy.”

Trouwens, DBS Bank beschikt al over een eigen digital asset exchange. Dit is de DBS Digital Exchange.

Beschik jij al over bitcoin (BTC)?

Lees verder

Na El Salvador ook Paraguay lak aan IMF en wereldbank

Paraguay is vast van plan om al volgende maand het voorbeeld van El Salvador te volgen en Bitcoin wettig betaalmiddel te maken. Het project wordt aangejaard door laser eyes parlementariër Carlitos Rejala. De vertaling van deze tweet is: Zoals ik al een tijd lang beweer, moet ons land met de nieuwe generatie me bewegen. Het […]

Jun 19, 2021
3 min

Michael Saylor: Bitcoin de rails voor $$$ naar overal

Heeft Michael Saylor Sun Tzu’s Art of War gelezen. Vast wel. Het is standaard kost voor CEO’s. In een nieuw interview komt hij met een verrassend idee natuurlijk geïnspireerd op de ontwikkelingen in El Salvador en de prachtige nobele dienstverlening van Jack Mallers Strike. En wat is het idee? De Amerikaanse dollar wordt wereld reservemunt! […]

Jun 17, 2021
3 min

Walvissen bezitten nu de helft van alle Bitcoin

De decentrale koersanalist Santiment heeft getwitterd dat Bitcoin-walvissen hun BTC-posities de afgelopen drie maanden sterk hebben vergroot en nu de helft van het hele aanbod van de grootste cryptocurrency in handen hebben. Walvissen hebben 90.000 Bitcoins verzameld De afgelopen 90 dagen hebben de wallets met 100 – 10.000 BTC in totaal 90.000 Bitcoins aan hun […]

Jun 17, 2021
1 min