FDIC: banken mogen in de toekomst direct bitcoin aanhouden!

Oct 27, 2021

Banken in de Verenigde Staten kunnen nu al met behulp van derde partij custodians, zoals NYDIG, bitcoin beleggingsdiensten aanbieden aan hun klanten. Echter, banken kunnen zelf geen bitcoin en andere digitale op de balans houden en direct aanbieden aan hun klanten. Hierin kan spoedig verandering komen.

FDIC is positief over het aanhouden van Bitcoin op de balans van een bank

Dit als we Jelena McWilliams mogen geloven. Zij is de voorzitter van de Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC). Dit is een van de belangrijkste bancaire toezichthouder. Volgens haar is het tijd dat banken in staat mogen zijn om zelf bitcoin voor hun klanten te bewaren en aan te bieden. Ze deed deze uitspraak tijdens een recent interview met Reuters op de Money20/20-conferentie in Las Vegas. In haar eigen woorden:

“Mijn doelstelling is om een pad te bieden voor banken om als custodian van deze activa op te treden, crypto-activa en digitale activa als een vorm van onderpand te gebruiken.”

Dit betekent dat banken direct renterekeningen ofwel staking diensten kunnen opzetten voor onder meer Bitcoin. Verder zal er gekeken worden naar regels voor het direct houden van crypto activa op de balansen van banken.

De Amerikaanse toezichthouders zijn zeer positief over de adoptie van bitcoin als een nieuwe beleggingsklasse en valuta binnen het huidige Amerikaanse financiële systeem.

Gerelateerde artikels:

Lees verder

India “beschermt” gepeupel voor crypto, maar laat rijken profiteren

India en Bitcoin, een spel van permanente dreiging van verbod dat nu al enkele jaren aan de gang is. Hoewel een heldere beslissing aanstaande lijkt over het lot van cryptogeld, is er een fors risico dat ze enkel worden voorbehouden aan de schatrijke elite. Aanstaande maandag 29 november 2021 maakt India vermoedelijk een einde aan […]

Nov 26, 2021
1,5 min

Fintonia in Singapore lanceert twee bitcoin beleggingsfondsen

De vermogensbeheerder Fintonia Group heeft het groene licht gekregen van de toezichthouder, Monetary Authority of Singapore (MAS), om twee verzekerde institutional grade beleggingsfondsen voor bitcoin te lanceren. Fintonia Bitcoin Physical Fund Het eerste fonds heet het Fintonia Bitcoin Physical Fund. Hiermee kunnen institutionele beleggers instappen om direct blootstelling tot bitcoin te krijgen. De aandelen van […]

Nov 26, 2021
1 min

De LHV bank in Estland gaat cryptodiensten aanbieden

Een van de belangrijkste banken van Estland, de LHV Bank, zal de volgende week haar klanten toegang geven tot de volatiele cryptomarkten. De LHV bank heeft een samenwerking met de Bitstamp opgezet waardoor haar klanten via de LHV mobile app toegang krijgen tot de volgende markten: • Bitcoin (BTC)• Ether (ETH)• Litecoin (LTC)• Uniswap (UNI)• […]

Nov 24, 2021
1,5 min