George Soros koopt Bitcoin infrastructuur

Apr 3, 2021

Bloomberg heeft een video gepubliceerd van een interview met Dawn Fitzpatrick, chief investment officer van Soros Fund Management. We komen aan de weet dat George Soros nog niet is begonnen met Bitcoin kopen maar wel met de acquisitie van Bitcoin infrastructuur. “Het is van alles, beurzen, vermogensbeheerders, custodians, belastingaangifte van cryptowinsten en alles daartussenin”, zegt Fitzpatrick.

Concreet heeft Soros heeft onlangs geïnvesteerd in de op Bitcoin gerichte financiële dienstverlener NYDIG en in Lukka, dat blockchain diensten verleent voor business operations.

Fitzpatrick ziet dat de crypto-infrastructuur zich op een omslagpunt bevindt: “Dit is en cruciale fase. Bitcoin was misschien marginaal gebleven, ware het niet dat we de afgelopen 12 maanden de geldhoeveelheid in de VS met 25% hebben vergroot waardoor er echt angst is voor en val van fiatgeld.”

Bitcoin versus Goud

Fitzpatrick blijkt goed op de hoogte: “Bitcoin heeft een eindige hoeveelheid en de nieuwe voorraad halveert elke vier jaar. Bitcoin kan gemakkelijk worden opgeslagen en gemakkelijk worden overgemaakt. Als je kijkt naar de koersontwikkeling van goud, in de context van een narratief van de laatste tijd van vrij robuuste inflatie, heeft het moeite om vaart te maken en ik denk dat dat komt omdat bitcoin een deel van het kopersbestand wegneemt.”

Op de vraag of Fitzpatrick zelf of het Soros fonds al Bitcoin bezitten, volgt een lach die amper kan verbergen dat dit waarschijnlijk zo is. Handig leidt ze het gesprek over naar de kwestie van de digitale valuta van de centrale banken die spoedig zullen komen: “Vanwege strategische en geopolitieke belangen zal China haar fiat-crypto als first mover aan de hele wereld willen opdringen en dat is een potentiële bedreiging voor bitcoin en andere crypto’s. Maar ik denk dat het tijdelijk is. Ik denk niet dat ze erin slagen bitcoin permanent te destabiliseren.”

Zal George Soros spoedig net als Elon Musk voor miljarden aan Bitcoin kopen?

Lees verder

NFT’s begrijpen met Edward Snowden en Plato

De afbeelding hierboven is een NFT getiteld “Stay free”. Maker? Ene Edward Snowden. Waarde? Wat de gek ervoor geeft. Concreet: gisteren via de veilingsite Foundation.app voor 2224 ETH gekocht door ene @PleasrDAO. Dat is omgerekend meer dan 4,5 miljoen euro. Meer dan de hele jaarbegroting van de Freedom of the Press Foundation naar wie deze […]

Apr 17, 2021
2 min

Komt er snel een rebound van Coinbase aandeel?

Hoe is de beursgang van Coinbase op 14 april jl. nu verlopen? Volgens Samuel Wan van newsbtc.com hebben de media het aandeel overhyped en had men nooit mogen uitgaan van 100 miljoen marktkapitalisatie. Voor zo’n statement is natuurlijk simpel bewijs: de beurshandel oordeelde voor ons allemaal samen en stuurde het aandeel snel na de opening […]

Apr 18, 2021
3 min

Het bondgenootschap van de dollar en bitcoin tegen de Chinese Yuan, goud en de SDR?

Dit artikel is een speculatieve geopolitieke beschouwing over de status van de dollar als wereldreservemunt ten aanzien van de opkomst van China en de digitale Chinese Yuan, de DCEP. De dollar en bitcoin worden als ware in een bondgenootschap gebruikt om de opmars van de Chinese Yuan en de SDR te stuiten en goud verder […]

Apr 16, 2021
7 min