George Soros koopt Bitcoin infrastructuur

Apr 3, 2021

Bloomberg heeft een video gepubliceerd van een interview met Dawn Fitzpatrick, chief investment officer van Soros Fund Management. We komen aan de weet dat George Soros nog niet is begonnen met Bitcoin kopen maar wel met de acquisitie van Bitcoin infrastructuur. “Het is van alles, beurzen, vermogensbeheerders, custodians, belastingaangifte van cryptowinsten en alles daartussenin”, zegt Fitzpatrick.

Concreet heeft Soros heeft onlangs geïnvesteerd in de op Bitcoin gerichte financiële dienstverlener NYDIG en in Lukka, dat blockchain diensten verleent voor business operations.

Fitzpatrick ziet dat de crypto-infrastructuur zich op een omslagpunt bevindt: “Dit is en cruciale fase. Bitcoin was misschien marginaal gebleven, ware het niet dat we de afgelopen 12 maanden de geldhoeveelheid in de VS met 25% hebben vergroot waardoor er echt angst is voor en val van fiatgeld.”

Bitcoin versus Goud

Fitzpatrick blijkt goed op de hoogte: “Bitcoin heeft een eindige hoeveelheid en de nieuwe voorraad halveert elke vier jaar. Bitcoin kan gemakkelijk worden opgeslagen en gemakkelijk worden overgemaakt. Als je kijkt naar de koersontwikkeling van goud, in de context van een narratief van de laatste tijd van vrij robuuste inflatie, heeft het moeite om vaart te maken en ik denk dat dat komt omdat bitcoin een deel van het kopersbestand wegneemt.”

Op de vraag of Fitzpatrick zelf of het Soros fonds al Bitcoin bezitten, volgt een lach die amper kan verbergen dat dit waarschijnlijk zo is. Handig leidt ze het gesprek over naar de kwestie van de digitale valuta van de centrale banken die spoedig zullen komen: “Vanwege strategische en geopolitieke belangen zal China haar fiat-crypto als first mover aan de hele wereld willen opdringen en dat is een potentiële bedreiging voor bitcoin en andere crypto’s. Maar ik denk dat het tijdelijk is. Ik denk niet dat ze erin slagen bitcoin permanent te destabiliseren.”

Zal George Soros spoedig net als Elon Musk voor miljarden aan Bitcoin kopen?

Lees verder

Bitcoin is nu “Made in USA”

China exit. De Verenigde Staten zijn nu de Bitcoin mining hotspot. Het is bijna niet te geloven wat China beweegt om zijn complete Bitcoin industrie om zeep te helpen. Het is grappig om te lezen dat MacDonalds in China iets met NFT’s gaat doen in China, maar bijna op een Soviet achtige manier spant China […]

Oct 14, 2021
2 min

Nieuwe brug tussen klassieke aandelenhandel en Bitcoin met Liquid Network

In een wereld met teruglopende omzetten op de aandelenbeurzen springt een vrij nieuwe aandelenbeurs eruit en dat is de Sychellen Stock Exchange (MERJ). In 2020 was het met 325% groei de snelst groeiende aandelenbeurs ter wereld en in 2021 was er nog eens 16% groei. Nu kondigt Blockstream aan dat deze beurs met zijn handelstechnologieprovider […]

Oct 13, 2021
2,5 min

El Salvador meteen ook proeftuin DeFi

Dit is altijd al wat werd gezegd door Bitcoiners als antwoord op de vraag of Bitcoin niet kapot gereguleerd kan worden: ja dat kan als een land of een groep landen dat wil, maar dan creëer je meteen ook de perfecte springplank voor een ander land of groep landen om de hele innovatie rond bitcoin […]

Oct 9, 2021
5,5 min