Hong Kong maakt schoon schip, Huobi onder vuur!

Nov 3, 2020

Er is een gerucht gaande dat de operationele directeur, Robin Zhu Jiawei, van de Huobi exchange is opgepakt door de Chinese autoriteiten.

huobi

Het gerucht wordt door Huobi zelf ontkend, echter wordt er op dit moment veel Bitcoin opgenomen door de gebruikers van het handelsplatform. Het handelsplatform wordt voornamelijk door Chinese klanten gebruikt. Houbi heeft een betere beveiliging en multi-sig opzet dan de OkEx-beurs aangezien de mogelijke arrestatie nog niet heeft geleid tot een opnamestop. Sinds de oprichter van OKEX is opgepakt door de Chinese politie, kunnen transacties niet meer worden afgetekend.

China Huobi

Het geeft aan dat de Chinese autoriteiten schoonschip willen maken en exchanges die in Hong Kong opereren onder hun toezicht willen krijgen. Hong Kong heeft al aangekondigd dat er een vergunningstelsel zal worden ingevoerd voor exchanges. Er zal een verbod komen op het handelen op ongereguleerde exchanges.

Het is waarschijnlijk dat Huobi en OkEx door de autoriteiten verder zullen worden getoetst op illegale praktijken. In het beste geval worden deze beurzen opgeschoond en kunnen ze binnen het nieuwe vergunningstelsel verder gaan. In het ergste geval zullen de oprichters worden vervolgd en zullen ze de deuren moeten sluiten voor in ieder geval de Chinese klanten. Dit in navolging van de Amerikaanse autoriteiten die de BitMEX oprichters willen berechten voor het bedienen van Amerikaanse klanten.

De trend is duidelijk. De tijd van ongereguleerde opererende exchanges is voorbij. Alle exchanges zullen netjes volgens de wet met een vergunning opereren om onder meer het witwassen van geld te bestrijden (AMLD5). Echter, het gaat vooral om kapitaalvlucht tegen te gaan. Bovendien, centrale banken zijn niet gediend van concurrentie nu ze zelf hun eigen crypto’s (CBDC’s) gaan uitgeven en een totalitair financieel surveillance systeem willen implementeren.

Wil men in alle privacy en anonimiteit bitcoin kopen en verhandelen, dan kan men het beste gebruik maken van een decentrale handelsbeurs. De autoriteiten treden steeds harder op. In Nederland treedt De Nederlandsche Bank (DNB) hard op en voert een uiterst strik bewind waarbij Nederlandse cryptobedrijven moeten voldoen aan strenge eisen dan banken.

huobi problemen

Op dit moment heeft alleen AMDAX een registratie van de DNB verkregen. Voor 21 November moeten alle cryptobedrijven die opereren in Nederland over een registratie beschikken, anders lopen ze het risico dat ze hun activiteiten moeten stopzetten. We zullen de ontwikkelingen in de gaten houden.

Gerelateerde artikels:

Lees verder

Stan Druckenmiller over Bitcoin

Een belangrijke trend in 2020 voor Bitcoin, is dat miljardairs binnen de beleggerswereld zich niet meer schamen om zich positief uit te laten over Bitcoin als een nieuwe beleggingsklasse. Steeds meer oude titanen en dinosauriërs uit de beleggerswereld hebben hun standpunt over Bitcoin gewijzigd. Dit is een teken van sterkte en een duidelijk teken dat […]

Nov 10, 2020
2,5 min

Van een Bretton Woods 1.0 naar 2.0 systeem?

Wat wordt er bedoelt met Bretton Woods 2.0? Met Bretton Woods 2.0 wordt er aanspraak gemaakt op een aankomend nieuw akkoord over een monetaire reset en implementatie van een financieel-economisch valutasysteem. Een systeem dat teruggrijpt naar het originele Bretton Woods systeem van 1944. Bretton Woods 1.0 Akkoord Voor een goed begrip van Bretton Woods 2.0 […]

Nov 13, 2020
9,5 min

The Great Reset!

De belangrijkste globale organisaties en instellingen spreken steeds meer over een aankomende Great Reset en een nieuwe Bretton Woods overeenkomst voor het hervormen van de wereldeconomie. Een virus, zo schijnt het te zijn, heeft immers de globale economie in een depressie gestort. Vooral het World Economic Forum heeft dit onderwerp expliciet op haar 2021 agenda […]

Nov 26, 2020
6,5 min