Hong Kong maakt schoon schip, Huobi onder vuur!

Nov 3, 2020

Er is een gerucht gaande dat de operationele directeur, Robin Zhu Jiawei, van de Huobi exchange is opgepakt door de Chinese autoriteiten.

huobi

Het gerucht wordt door Huobi zelf ontkend, echter wordt er op dit moment veel Bitcoin opgenomen door de gebruikers van het handelsplatform. Het handelsplatform wordt voornamelijk door Chinese klanten gebruikt. Houbi heeft een betere beveiliging en multi-sig opzet dan de OkEx-beurs aangezien de mogelijke arrestatie nog niet heeft geleid tot een opnamestop. Sinds de oprichter van OKEX is opgepakt door de Chinese politie, kunnen transacties niet meer worden afgetekend.

China Huobi

Het geeft aan dat de Chinese autoriteiten schoonschip willen maken en exchanges die in Hong Kong opereren onder hun toezicht willen krijgen. Hong Kong heeft al aangekondigd dat er een vergunningstelsel zal worden ingevoerd voor exchanges. Er zal een verbod komen op het handelen op ongereguleerde exchanges.

Het is waarschijnlijk dat Huobi en OkEx door de autoriteiten verder zullen worden getoetst op illegale praktijken. In het beste geval worden deze beurzen opgeschoond en kunnen ze binnen het nieuwe vergunningstelsel verder gaan. In het ergste geval zullen de oprichters worden vervolgd en zullen ze de deuren moeten sluiten voor in ieder geval de Chinese klanten. Dit in navolging van de Amerikaanse autoriteiten die de BitMEX oprichters willen berechten voor het bedienen van Amerikaanse klanten.

De trend is duidelijk. De tijd van ongereguleerde opererende exchanges is voorbij. Alle exchanges zullen netjes volgens de wet met een vergunning opereren om onder meer het witwassen van geld te bestrijden (AMLD5). Echter, het gaat vooral om kapitaalvlucht tegen te gaan. Bovendien, centrale banken zijn niet gediend van concurrentie nu ze zelf hun eigen crypto’s (CBDC’s) gaan uitgeven en een totalitair financieel surveillance systeem willen implementeren.

Wil men in alle privacy en anonimiteit bitcoin kopen en verhandelen, dan kan men het beste gebruik maken van een decentrale handelsbeurs. De autoriteiten treden steeds harder op. In Nederland treedt De Nederlandsche Bank (DNB) hard op en voert een uiterst strik bewind waarbij Nederlandse cryptobedrijven moeten voldoen aan strenge eisen dan banken.

huobi problemen

Op dit moment heeft alleen AMDAX een registratie van de DNB verkregen. Voor 21 November moeten alle cryptobedrijven die opereren in Nederland over een registratie beschikken, anders lopen ze het risico dat ze hun activiteiten moeten stopzetten. We zullen de ontwikkelingen in de gaten houden.

Gerelateerde artikels:

Lees verder

India “beschermt” gepeupel voor crypto, maar laat rijken profiteren

India en Bitcoin, een spel van permanente dreiging van verbod dat nu al enkele jaren aan de gang is. Hoewel een heldere beslissing aanstaande lijkt over het lot van cryptogeld, is er een fors risico dat ze enkel worden voorbehouden aan de schatrijke elite. Aanstaande maandag 29 november 2021 maakt India vermoedelijk een einde aan […]

Nov 26, 2021
1,5 min

Fintonia in Singapore lanceert twee bitcoin beleggingsfondsen

De vermogensbeheerder Fintonia Group heeft het groene licht gekregen van de toezichthouder, Monetary Authority of Singapore (MAS), om twee verzekerde institutional grade beleggingsfondsen voor bitcoin te lanceren. Fintonia Bitcoin Physical Fund Het eerste fonds heet het Fintonia Bitcoin Physical Fund. Hiermee kunnen institutionele beleggers instappen om direct blootstelling tot bitcoin te krijgen. De aandelen van […]

Nov 26, 2021
1 min

De LHV bank in Estland gaat cryptodiensten aanbieden

Een van de belangrijkste banken van Estland, de LHV Bank, zal de volgende week haar klanten toegang geven tot de volatiele cryptomarkten. De LHV bank heeft een samenwerking met de Bitstamp opgezet waardoor haar klanten via de LHV mobile app toegang krijgen tot de volgende markten: • Bitcoin (BTC)• Ether (ETH)• Litecoin (LTC)• Uniswap (UNI)• […]

Nov 24, 2021
1,5 min