Hong Kong maakt schoon schip, Huobi onder vuur!

Nov 3, 2020

Er is een gerucht gaande dat de operationele directeur, Robin Zhu Jiawei, van de Huobi exchange is opgepakt door de Chinese autoriteiten.

huobi

Het gerucht wordt door Huobi zelf ontkend, echter wordt er op dit moment veel Bitcoin opgenomen door de gebruikers van het handelsplatform. Het handelsplatform wordt voornamelijk door Chinese klanten gebruikt. Houbi heeft een betere beveiliging en multi-sig opzet dan de OkEx-beurs aangezien de mogelijke arrestatie nog niet heeft geleid tot een opnamestop. Sinds de oprichter van OKEX is opgepakt door de Chinese politie, kunnen transacties niet meer worden afgetekend.

China Huobi

Het geeft aan dat de Chinese autoriteiten schoonschip willen maken en exchanges die in Hong Kong opereren onder hun toezicht willen krijgen. Hong Kong heeft al aangekondigd dat er een vergunningstelsel zal worden ingevoerd voor exchanges. Er zal een verbod komen op het handelen op ongereguleerde exchanges.

Het is waarschijnlijk dat Huobi en OkEx door de autoriteiten verder zullen worden getoetst op illegale praktijken. In het beste geval worden deze beurzen opgeschoond en kunnen ze binnen het nieuwe vergunningstelsel verder gaan. In het ergste geval zullen de oprichters worden vervolgd en zullen ze de deuren moeten sluiten voor in ieder geval de Chinese klanten. Dit in navolging van de Amerikaanse autoriteiten die de BitMEX oprichters willen berechten voor het bedienen van Amerikaanse klanten.

De trend is duidelijk. De tijd van ongereguleerde opererende exchanges is voorbij. Alle exchanges zullen netjes volgens de wet met een vergunning opereren om onder meer het witwassen van geld te bestrijden (AMLD5). Echter, het gaat vooral om kapitaalvlucht tegen te gaan. Bovendien, centrale banken zijn niet gediend van concurrentie nu ze zelf hun eigen crypto’s (CBDC’s) gaan uitgeven en een totalitair financieel surveillance systeem willen implementeren.

Wil men in alle privacy en anonimiteit bitcoin kopen en verhandelen, dan kan men het beste gebruik maken van een decentrale handelsbeurs. De autoriteiten treden steeds harder op. In Nederland treedt De Nederlandsche Bank (DNB) hard op en voert een uiterst strik bewind waarbij Nederlandse cryptobedrijven moeten voldoen aan strenge eisen dan banken.

huobi problemen

Op dit moment heeft alleen AMDAX een registratie van de DNB verkregen. Voor 21 November moeten alle cryptobedrijven die opereren in Nederland over een registratie beschikken, anders lopen ze het risico dat ze hun activiteiten moeten stopzetten. We zullen de ontwikkelingen in de gaten houden.

Gerelateerde artikels:

Lees verder

VanEck lanceert Vectors ETN´s voor Solana & Polkadot & Tron op Duitse beurs!

VanEck heeft nieuwe ETN´s uitgegeven voor Solana, Polkadot en Tron op de Xetra beurs van Deutsche Börse in Frankfurt. Laten we ze even kort bespreken: VanEck Vectors Solana ETN Solana is in 2021 populair geworden onder beleggers. Solana is het allersnelste blockchainplatform. Met Solana kunnen blockchainontwikkelaars, op smart contracts gebaseerde transacties tegen zeer lage kosten opschalen. Deze […]

Sep 20, 2021
1,5 min

Bitcoin leeft en vervangt wetten door code

Wat is de echte Bitcoin revolutie? Wat is de echte meerwaarde van decentrale blockchains? Wat is het verband tussen Bitcoin en de Amerikaanse onafhankelijkheidsverklaring? Of onze Acte van Verlatinghe? Wie verlaat wat? Ja de centrale bank gaat eraan. Maar wat nog meer? En wat komt ervoor in de plaats? Juist de covid plandemie laat zie […]

Sep 20, 2021
4,5 min

Satoshi Nakamoto-standbeeld onthuld in Hongarije

’s Werelds eerste fysieke standbeeld van de anonieme Bitcoin-uitvinder Satoshi Nakamoto is vandaag aan een menigte gepresenteerd in de hoofdstad van Hongarije Boedapest. Het levensgrote bronzen monument toont een persoon met een hoodie. De kledingkeuze met het Bitcoin-logo aan de linkerkant was bedoeld om Satoshi’s anonimiteit te onderstrepen. Het uitdrukkingsloze gezicht van het beeld heeft […]

Sep 16, 2021
0,5 min