Kraken krijgt banklicentie van Wyoming

Sep 16, 2020

De Amerikaanse cryptobeurs Kraken heeft van de Amerikaanse staat van Wyoming een speciale banklicentie (bank charter) verkregen. Hiermee kan Kraken als een bank gaan opereren in Wyoming.

kraken digital asset bank

Om dit mogelijk te maken zal Kraken een aparte financiële instelling oprichten, Kraken Financial. Deze zal als een Special Purpose Depository Institution (SPDI) in Wyoming worden opgezet. Dit is een speciaal opgerichte bedrijfsstructuur die in Wyoming is opgezet om cryptobedrijven in staat te stellen als een zelfstandige bank te kunnen gaan opereren onder toezicht van de Wyoming Division of Banking. Kraken een volwaardige digital asset bank worden.

Dit is een bijzondere mijlpaal in de geschiedenis van Bitcoin en cryptocurrency aangezien alle crypto exchanges afhankelijk zijn van banken en goede bankrelaties. Kraken zal niet meer afhankelijk zijn van derde partijen en kan zelfstandig opereren als een bank en daardoor beter kunnen functioneren.

Kraken zal reguliere bancaire en financiële diensten, zoals betaalkaarten, leningen en pensioenrekeningen, kunnen gaan leveren aan haar klanten via Kraken Financial. In het begin zullen alleen Amerikaanse burgers een bankrekening kunnen open, echter het is de bedoeling dat Kraken Financial internationaal zal kunnen gaan opereren.

Hiermee is het voor de eerste keer in de geschiedenis dat een van oorsprong pure Bitcoin exchange in staat is om een bank op te zetten waardoor de wereld van traditioneel bankieren fuseert met de wereld van Bitcoin en crypto assets. Kraken is de eerste gereguleerde digital asset bank in de Verenigde Staten. Vanuit de bankrekening kan een klant direct de Bitcoin markt op en natuurlijk Bitcoin als onderpand kunnen gebruiken voor een dollar lening bij Kraken. Het zal verstrekkende gevolgen hebben.

kraken digital asset bank

Er is echter nog een probleem, Kraken Financial heeft nog geen officiële goedkeuring van de Federal Reserve en heeft nog een aantal stappen te zetten voordat het de deuren kan openen.

Lees verder

Van een Bretton Woods 1.0 naar 2.0 systeem?

Wat wordt er bedoelt met Bretton Woods 2.0? Met Bretton Woods 2.0 wordt er aanspraak gemaakt op een aankomend nieuw akkoord over een monetaire reset en implementatie van een financieel-economisch valutasysteem. Een systeem dat teruggrijpt naar het originele Bretton Woods systeem van 1944. Bretton Woods 1.0 Akkoord Voor een goed begrip van Bretton Woods 2.0 […]

Oct 23, 2020
9,5 min

The Great Reset!

De belangrijkste globale organisaties en instellingen spreken steeds meer over een aankomende Great Reset en een nieuwe Bretton Woods overeenkomst voor het hervormen van de wereldeconomie. Een virus, zo schijnt het te zijn, heeft immers de globale economie in een depressie gestort. Vooral het World Economic Forum heeft dit onderwerp expliciet op haar 2021 agenda […]

Oct 23, 2020
5,5 min

Shitcoins, alchemie en zelfverrijking

Bitcoin begon als een antwoord op ons falend monetair systeem, waarin het zeggenschap over geld volledig in de handen ligt van overheden en waarin geld schier achteloos wordt bijgedrukt. Het duurde niet lang of er verschenen allerlei ‘alternatieve munten’, die zichzelf als alternatief presenteerden op de ‘oudere en gedateerde’ Bitcoin. Maar vrijwel al deze “shitcoins” […]

Oct 16, 2020
3 min