Kraken krijgt banklicentie van Wyoming

Sep 16, 2020

De Amerikaanse cryptobeurs Kraken heeft van de Amerikaanse staat van Wyoming een speciale banklicentie (bank charter) verkregen. Hiermee kan Kraken als een bank gaan opereren in Wyoming.

kraken digital asset bank

Om dit mogelijk te maken zal Kraken een aparte financiële instelling oprichten, Kraken Financial. Deze zal als een Special Purpose Depository Institution (SPDI) in Wyoming worden opgezet. Dit is een speciaal opgerichte bedrijfsstructuur die in Wyoming is opgezet om cryptobedrijven in staat te stellen als een zelfstandige bank te kunnen gaan opereren onder toezicht van de Wyoming Division of Banking. Kraken een volwaardige digital asset bank worden.

Dit is een bijzondere mijlpaal in de geschiedenis van Bitcoin en cryptocurrency aangezien alle crypto exchanges afhankelijk zijn van banken en goede bankrelaties. Kraken zal niet meer afhankelijk zijn van derde partijen en kan zelfstandig opereren als een bank en daardoor beter kunnen functioneren.

Kraken zal reguliere bancaire en financiële diensten, zoals betaalkaarten, leningen en pensioenrekeningen, kunnen gaan leveren aan haar klanten via Kraken Financial. In het begin zullen alleen Amerikaanse burgers een bankrekening kunnen open, echter het is de bedoeling dat Kraken Financial internationaal zal kunnen gaan opereren.

Hiermee is het voor de eerste keer in de geschiedenis dat een van oorsprong pure Bitcoin exchange in staat is om een bank op te zetten waardoor de wereld van traditioneel bankieren fuseert met de wereld van Bitcoin en crypto assets. Kraken is de eerste gereguleerde digital asset bank in de Verenigde Staten. Vanuit de bankrekening kan een klant direct de Bitcoin markt op en natuurlijk Bitcoin als onderpand kunnen gebruiken voor een dollar lening bij Kraken. Het zal verstrekkende gevolgen hebben.

kraken digital asset bank

Er is echter nog een probleem, Kraken Financial heeft nog geen officiële goedkeuring van de Federal Reserve en heeft nog een aantal stappen te zetten voordat het de deuren kan openen.

Lees verder

Brent Johnson en Steven Van Metre over het onvermogen van de FED

We willen onze lezers graag wijzen op een boeiende discussie tussen twee bekende macro-analisten, Brent Johnson en Steven Van Metre. Brent Johnson is als macro-analist bekend geworden met zijn Dollar Milkshake Theory. Brent Johnson en Steven Van Metre bespreken waarom de Federal Reserve geen inflatie kan veroorzaken. Het is een verkeerde opvatting dat de Federal […]

Sep 27, 2020
2 min

FED COIN CBDC is onder ontwikkeling

Er zijn meer feiten over de ontwikkeling van een Fed coin of Fed CBDC naar buiten gekomen. Loretta J. Mester, voorzitter van de Federal Reserve Bank of Chicago, heeft op 23 september 2020 tijdens een keynote-presentatie tijdens de twintigste verjaardag van de Chicago Payments Symposium aangegeven dat de Federal Reserve actief werkt aan de ontwikkeling […]

Sep 24, 2020
2,5 min

Bitcoin en de terugkeer naar individuele vrijheid!

De geboorte van de moderne westerse wereld werd gekenmerkt door een verwerpen van autocratische regimes en een omarming van algemene rechten en vrijheden. We zien echter dat diezelfde rechten en vrijheden recent steeds meer worden ingeperkt door dezelfde overheden die toen tot stand kwamen. Bitcoin vormt een technologie die een antwoord biedt op dit steeds […]

Sep 22, 2020
2,5 min