Kraken krijgt banklicentie van Wyoming

Sep 16, 2020

De Amerikaanse cryptobeurs Kraken heeft van de Amerikaanse staat van Wyoming een speciale banklicentie (bank charter) verkregen. Hiermee kan Kraken als een bank gaan opereren in Wyoming.

kraken digital asset bank

Om dit mogelijk te maken zal Kraken een aparte financiële instelling oprichten, Kraken Financial. Deze zal als een Special Purpose Depository Institution (SPDI) in Wyoming worden opgezet. Dit is een speciaal opgerichte bedrijfsstructuur die in Wyoming is opgezet om cryptobedrijven in staat te stellen als een zelfstandige bank te kunnen gaan opereren onder toezicht van de Wyoming Division of Banking. Kraken een volwaardige digital asset bank worden.

Dit is een bijzondere mijlpaal in de geschiedenis van Bitcoin en cryptocurrency aangezien alle crypto exchanges afhankelijk zijn van banken en goede bankrelaties. Kraken zal niet meer afhankelijk zijn van derde partijen en kan zelfstandig opereren als een bank en daardoor beter kunnen functioneren.

Kraken zal reguliere bancaire en financiële diensten, zoals betaalkaarten, leningen en pensioenrekeningen, kunnen gaan leveren aan haar klanten via Kraken Financial. In het begin zullen alleen Amerikaanse burgers een bankrekening kunnen open, echter het is de bedoeling dat Kraken Financial internationaal zal kunnen gaan opereren.

Hiermee is het voor de eerste keer in de geschiedenis dat een van oorsprong pure Bitcoin exchange in staat is om een bank op te zetten waardoor de wereld van traditioneel bankieren fuseert met de wereld van Bitcoin en crypto assets. Kraken is de eerste gereguleerde digital asset bank in de Verenigde Staten. Vanuit de bankrekening kan een klant direct de Bitcoin markt op en natuurlijk Bitcoin als onderpand kunnen gebruiken voor een dollar lening bij Kraken. Het zal verstrekkende gevolgen hebben.

kraken digital asset bank

Er is echter nog een probleem, Kraken Financial heeft nog geen officiële goedkeuring van de Federal Reserve en heeft nog een aantal stappen te zetten voordat het de deuren kan openen.

Lees verder

India “beschermt” gepeupel voor crypto, maar laat rijken profiteren

India en Bitcoin, een spel van permanente dreiging van verbod dat nu al enkele jaren aan de gang is. Hoewel een heldere beslissing aanstaande lijkt over het lot van cryptogeld, is er een fors risico dat ze enkel worden voorbehouden aan de schatrijke elite. Aanstaande maandag 29 november 2021 maakt India vermoedelijk een einde aan […]

Nov 26, 2021
1,5 min

Fintonia in Singapore lanceert twee bitcoin beleggingsfondsen

De vermogensbeheerder Fintonia Group heeft het groene licht gekregen van de toezichthouder, Monetary Authority of Singapore (MAS), om twee verzekerde institutional grade beleggingsfondsen voor bitcoin te lanceren. Fintonia Bitcoin Physical Fund Het eerste fonds heet het Fintonia Bitcoin Physical Fund. Hiermee kunnen institutionele beleggers instappen om direct blootstelling tot bitcoin te krijgen. De aandelen van […]

Nov 26, 2021
1 min

De LHV bank in Estland gaat cryptodiensten aanbieden

Een van de belangrijkste banken van Estland, de LHV Bank, zal de volgende week haar klanten toegang geven tot de volatiele cryptomarkten. De LHV bank heeft een samenwerking met de Bitstamp opgezet waardoor haar klanten via de LHV mobile app toegang krijgen tot de volgende markten: • Bitcoin (BTC)• Ether (ETH)• Litecoin (LTC)• Uniswap (UNI)• […]

Nov 24, 2021
1,5 min