Kraken krijgt banklicentie van Wyoming

16 sep. 2020

De Amerikaanse cryptobeurs Kraken heeft van de Amerikaanse staat van Wyoming een speciale banklicentie (bank charter) verkregen. Hiermee kan Kraken als een bank gaan opereren in Wyoming.

kraken digital asset bank

Om dit mogelijk te maken zal Kraken een aparte financiële instelling oprichten, Kraken Financial. Deze zal als een Special Purpose Depository Institution (SPDI) in Wyoming worden opgezet. Dit is een speciaal opgerichte bedrijfsstructuur die in Wyoming is opgezet om cryptobedrijven in staat te stellen als een zelfstandige bank te kunnen gaan opereren onder toezicht van de Wyoming Division of Banking. Kraken een volwaardige digital asset bank worden.

Dit is een bijzondere mijlpaal in de geschiedenis van Bitcoin en cryptocurrency aangezien alle crypto exchanges afhankelijk zijn van banken en goede bankrelaties. Kraken zal niet meer afhankelijk zijn van derde partijen en kan zelfstandig opereren als een bank en daardoor beter kunnen functioneren.

Kraken zal reguliere bancaire en financiële diensten, zoals betaalkaarten, leningen en pensioenrekeningen, kunnen gaan leveren aan haar klanten via Kraken Financial. In het begin zullen alleen Amerikaanse burgers een bankrekening kunnen open, echter het is de bedoeling dat Kraken Financial internationaal zal kunnen gaan opereren.

Hiermee is het voor de eerste keer in de geschiedenis dat een van oorsprong pure Bitcoin exchange in staat is om een bank op te zetten waardoor de wereld van traditioneel bankieren fuseert met de wereld van Bitcoin en crypto assets. Kraken is de eerste gereguleerde digital asset bank in de Verenigde Staten. Vanuit de bankrekening kan een klant direct de Bitcoin markt op en natuurlijk Bitcoin als onderpand kunnen gebruiken voor een dollar lening bij Kraken. Het zal verstrekkende gevolgen hebben.

kraken digital asset bank

Er is echter nog een probleem, Kraken Financial heeft nog geen officiële goedkeuring van de Federal Reserve en heeft nog een aantal stappen te zetten voordat het de deuren kan openen.

Lees verder

Satoshi Nakamoto-standbeeld onthuld in Hongarije

’s Werelds eerste fysieke standbeeld van de anonieme Bitcoin-uitvinder Satoshi Nakamoto is vandaag aan een menigte gepresenteerd in de hoofdstad van Hongarije Boedapest. Het levensgrote bronzen monument toont een persoon met een hoodie. De kledingkeuze met het Bitcoin-logo aan de linkerkant was bedoeld om Satoshi’s anonimiteit te onderstrepen. Het uitdrukkingsloze gezicht van het beeld heeft […]

16 sep. 2021
0,5 min

Evergrande in diepe financiële problemen!

We willen onze lezers wijzen op de financiële problemen van Evergrande aangezien een aankomend bankroet van deze vastgoedreus vergaande gevolgen kan hebben. Het bedrijf heeft bankroetadviseurs gehuurd en de Chinese overheid zal de schuldeisers van Evergrande niet gaan helpen. Evergrande is sinds 1996 in relatief korte tijd uitgegroeid tot bijna de grootste vastgoedontwikkelaar in China. […]

16 sep. 2021
2,5 min

Waarom is de groei van Bitcoin gegarandeerd?

Wereldwijd was er dit weekeinde veel aandacht voor 11 september 2001 dat nu exact 20 jaar achter ons ligt. Wat is er in de tussentijd toch veel gebeurd! Afghanistan verloren maar we hebben Bitcoin! En juist op 11 september is het 700.000e blok gedolven. Op ambcrypto.com heeft Varuni Trivedi een mooie invalshoek gevonden om uit […]

14 sep. 2021
2 min