Kraken krijgt banklicentie van Wyoming

Sep 16, 2020

De Amerikaanse cryptobeurs Kraken heeft van de Amerikaanse staat van Wyoming een speciale banklicentie (bank charter) verkregen. Hiermee kan Kraken als een bank gaan opereren in Wyoming.

kraken digital asset bank

Om dit mogelijk te maken zal Kraken een aparte financiële instelling oprichten, Kraken Financial. Deze zal als een Special Purpose Depository Institution (SPDI) in Wyoming worden opgezet. Dit is een speciaal opgerichte bedrijfsstructuur die in Wyoming is opgezet om cryptobedrijven in staat te stellen als een zelfstandige bank te kunnen gaan opereren onder toezicht van de Wyoming Division of Banking. Kraken een volwaardige digital asset bank worden.

Dit is een bijzondere mijlpaal in de geschiedenis van Bitcoin en cryptocurrency aangezien alle crypto exchanges afhankelijk zijn van banken en goede bankrelaties. Kraken zal niet meer afhankelijk zijn van derde partijen en kan zelfstandig opereren als een bank en daardoor beter kunnen functioneren.

Kraken zal reguliere bancaire en financiële diensten, zoals betaalkaarten, leningen en pensioenrekeningen, kunnen gaan leveren aan haar klanten via Kraken Financial. In het begin zullen alleen Amerikaanse burgers een bankrekening kunnen open, echter het is de bedoeling dat Kraken Financial internationaal zal kunnen gaan opereren.

Hiermee is het voor de eerste keer in de geschiedenis dat een van oorsprong pure Bitcoin exchange in staat is om een bank op te zetten waardoor de wereld van traditioneel bankieren fuseert met de wereld van Bitcoin en crypto assets. Kraken is de eerste gereguleerde digital asset bank in de Verenigde Staten. Vanuit de bankrekening kan een klant direct de Bitcoin markt op en natuurlijk Bitcoin als onderpand kunnen gebruiken voor een dollar lening bij Kraken. Het zal verstrekkende gevolgen hebben.

kraken digital asset bank

Er is echter nog een probleem, Kraken Financial heeft nog geen officiële goedkeuring van de Federal Reserve en heeft nog een aantal stappen te zetten voordat het de deuren kan openen.

Lees verder

Banking on Bitcoin

Er worden steeds meer uitgebreide onderzoeksrapporten gepubliceerd over de waarde propositie van bitcoin. Eerder bespraken we het Understanding Bitcoin rapport van Fidelity Investments. Nu willen we onze lezers wijzen op een ander goed rapport van het investeringsbedrijf Arcane Research met kantoren in Oslo, Londen en Stockholm. Het rapport is opgesteld geworden door een onderzoeksafdeling van […]

Mar 2, 2021
2 min

Understanding Bitcoin

Jurrien Timmer, een zeer gerespecteerde macro-econoom bij de Amerikaanse vermogensbeheerder Fidelity, heeft zijn opvatting over bitcoin aangepast. Zijn nieuwe bevindingen over bitcoin heeft hij mooi uiteengezet in een paper genaamd Understanding Bitcoin. Jurrien heeft onder meer het Stock to Flow model van PlanB onder de loep genomen en Metcalfe’s wet toegepast op de ontwikkeling van […]

Mar 1, 2021
2 min

Het belang van 1 biljoen marktkapitalisatie voor bitcoin

Bitcoin heeft een cruciaal mijlpaal bereikt. De totale marktkapitalisatie van Bitcoin tikte over 1 biljoen met de recente koers van $55.000 op 19 februari. De bitcoin koers steeg na deze belangrijke mijlpaal vervolgens gewoon door naar een nieuw record van $57.000 op 20 februari 2021. Steeds meer bedrijven en instituties voegen bitcoin toe tot hun […]

Feb 20, 2021
1,5 min