Marc Cuban over Bitcoin en goud

Jan 3, 2020

Miljardair en Cryptocriticus Mark Cuban zegt eigenaar te zijn van Bitcoin maar, goud heeft volgens hem meer nut. 

Mark Cuban is een Amerikaanse ondernemer en investeerder. Hij is de eigenaar van Dallas Mavericks van de National Basketball Association, mede-eigenaar van 2929 Entertainment en voorzitter van AXS TV. Hij is ook een van de belangrijkste ‘haai’-investeerders in de ABC reality-televisieserie, Shark Tank. Mark Cuban zei onlangs, dat ondanks zijn afkeer tot Bitcoin, wel een kleine hoeveelheid bitcoins te hebben ingeslagen.

Deze onthulling is tijdens een korte Twitter discussie met Anthony Pompliano, mede-oprichter van Morgan Creek Digital, bekend geworden. Cuban schrijft dat hij 549 dollar aan Bitcoin bezit, verdiend door verschillende BTC-betalingen aan de Dallas Mavericks, een NBA-team dat hij in zijn bezit heeft.

Ondanks het feit dat een van zijn meest winstgevende ondernemingen real-world Bitcoin betalingen heeft geaccepteerd, zegt Cuban dat goud een betere use-case heeft dan de toonaangevende cryptocurrency.

Toen een voorstander van crypto aan Cuban vroeg of hij ooit goud heeft geaccepteerd als geldig betaalmiddel voor Mavericks kaartjes, gaf Cuban toe dat hij dit nooit heeft gedaan. Wel wijst hij de crypto-voorstander er op dat hij juwelen met goud erin heeft gekocht. Ook benadrukte hij dat het edelmetaal wordt gebruikt om elektronica te maken. Cuban heeft eerder laten weten dat hij niet denkt dat er een kans is dat Bitcoin een veel gebruikte valuta wordt en beweerde zelfs dat bananen meer nut hebben – omdat hij ze kan eten.

“Niet omdat het technisch niet kan werken, ondanks de verschillende uitdagingen die er zijn. Het zou kunnen. Maar eerder omdat het; te moeilijk te gebruiken, te gemakkelijk te hacken, veel te gemakkelijk te verliezen en te moeilijk te begrijpen is. Daarnaast is het moeilijk de waarde te bepalen”.

Pompliano heeft Cuban uitgenodigd om elkaar te ontmoeten en over crypto te praten, maar Cuban heeft dit aanbod nog niet geaccepteerd.

Bron: DailyHodl

Voor meer informatie, leer alles over Bitcoin:

Lees verder

NFT’s begrijpen met Edward Snowden en Plato

De afbeelding hierboven is een NFT getiteld “Stay free”. Maker? Ene Edward Snowden. Waarde? Wat de gek ervoor geeft. Concreet: gisteren via de veilingsite Foundation.app voor 2224 ETH gekocht door ene @PleasrDAO. Dat is omgerekend meer dan 4,5 miljoen euro. Meer dan de hele jaarbegroting van de Freedom of the Press Foundation naar wie deze […]

Apr 17, 2021
2 min

Komt er snel een rebound van Coinbase aandeel?

Hoe is de beursgang van Coinbase op 14 april jl. nu verlopen? Volgens Samuel Wan van newsbtc.com hebben de media het aandeel overhyped en had men nooit mogen uitgaan van 100 miljoen marktkapitalisatie. Voor zo’n statement is natuurlijk simpel bewijs: de beurshandel oordeelde voor ons allemaal samen en stuurde het aandeel snel na de opening […]

Apr 18, 2021
3 min

Het bondgenootschap van de dollar en bitcoin tegen de Chinese Yuan, goud en de SDR?

Dit artikel is een speculatieve geopolitieke beschouwing over de status van de dollar als wereldreservemunt ten aanzien van de opkomst van China en de digitale Chinese Yuan, de DCEP. De dollar en bitcoin worden als ware in een bondgenootschap gebruikt om de opmars van de Chinese Yuan en de SDR te stuiten en goud verder […]

Apr 16, 2021
7 min