Marc Cuban over Bitcoin en goud

Jan 3, 2020

Miljardair en Cryptocriticus Mark Cuban zegt eigenaar te zijn van Bitcoin maar, goud heeft volgens hem meer nut. 

Mark Cuban is een Amerikaanse ondernemer en investeerder. Hij is de eigenaar van Dallas Mavericks van de National Basketball Association, mede-eigenaar van 2929 Entertainment en voorzitter van AXS TV. Hij is ook een van de belangrijkste ‘haai’-investeerders in de ABC reality-televisieserie, Shark Tank. Mark Cuban zei onlangs, dat ondanks zijn afkeer tot Bitcoin, wel een kleine hoeveelheid bitcoins te hebben ingeslagen.

Deze onthulling is tijdens een korte Twitter discussie met Anthony Pompliano, mede-oprichter van Morgan Creek Digital, bekend geworden. Cuban schrijft dat hij 549 dollar aan Bitcoin bezit, verdiend door verschillende BTC-betalingen aan de Dallas Mavericks, een NBA-team dat hij in zijn bezit heeft.

Ondanks het feit dat een van zijn meest winstgevende ondernemingen real-world Bitcoin betalingen heeft geaccepteerd, zegt Cuban dat goud een betere use-case heeft dan de toonaangevende cryptocurrency.

Toen een voorstander van crypto aan Cuban vroeg of hij ooit goud heeft geaccepteerd als geldig betaalmiddel voor Mavericks kaartjes, gaf Cuban toe dat hij dit nooit heeft gedaan. Wel wijst hij de crypto-voorstander er op dat hij juwelen met goud erin heeft gekocht. Ook benadrukte hij dat het edelmetaal wordt gebruikt om elektronica te maken. Cuban heeft eerder laten weten dat hij niet denkt dat er een kans is dat Bitcoin een veel gebruikte valuta wordt en beweerde zelfs dat bananen meer nut hebben – omdat hij ze kan eten.

“Niet omdat het technisch niet kan werken, ondanks de verschillende uitdagingen die er zijn. Het zou kunnen. Maar eerder omdat het; te moeilijk te gebruiken, te gemakkelijk te hacken, veel te gemakkelijk te verliezen en te moeilijk te begrijpen is. Daarnaast is het moeilijk de waarde te bepalen”.

Pompliano heeft Cuban uitgenodigd om elkaar te ontmoeten en over crypto te praten, maar Cuban heeft dit aanbod nog niet geaccepteerd.

Bron: DailyHodl

Voor meer informatie, leer alles over Bitcoin:

Lees verder

Mastercard netwerk integreert spoedig bitcoin en crypto diensten

Mastercard staat op het punt om een belangrijke aankondiging te doen. Ze willen banken en winkeliers die aangesloten zijn op het Mastercard betalingsnetwerk de optie bieden om betalingen in bitcoin te accepteren. Dit nieuws is vrijgekomen vandaag 25.10.2021 op CNBC gepubliceerd. Net zoals Twitter als een sociaal netwerk nu ook werkt als een bitcoin betalingsnetwerk […]

Oct 25, 2021
1,5 min

Jack Dorsey waarschuwt voor hyperinflatie

Miljardair en Twitter oprichter Jack Dorsey plaatste afgelopen vrijdagavond een opmerkelijke tweet over hyperinflatie. Hyperinflatie gaat alles veranderen. Het gebeurt nu al. De consumptieprijzen hebben in de Verenigde Staten een recordstijging gehad. Er is steeds meer bezorgdheid over de inflatiedruk. Zelfs de Federal Reserve-voorzitter Jerome Powell bekende dat de inflatiedruk tot ver in volgend jaar […]

Oct 25, 2021
2 min

Hoera crypto fnuikt Amerikaanse sancties

Het is zo grappig om nieuwsartikelen te lezen als je de narratieven kent die steeds maar worden ingezet om de goegemeente verder de hersenen te spoelen. Zo zouden Putin en China agressieve bedoelingen hebben in een wereld die compleet wordt gedomineerd door Amerikaanse legerbases en militaire uitgaven. En zo zou crypto slecht zijn omdat je […]

Oct 24, 2021
2,5 min