Marc Cuban over Bitcoin en goud

Jan 3, 2020

Miljardair en Cryptocriticus Mark Cuban zegt eigenaar te zijn van Bitcoin maar, goud heeft volgens hem meer nut. 

Mark Cuban is een Amerikaanse ondernemer en investeerder. Hij is de eigenaar van Dallas Mavericks van de National Basketball Association, mede-eigenaar van 2929 Entertainment en voorzitter van AXS TV. Hij is ook een van de belangrijkste ‘haai’-investeerders in de ABC reality-televisieserie, Shark Tank. Mark Cuban zei onlangs, dat ondanks zijn afkeer tot Bitcoin, wel een kleine hoeveelheid bitcoins te hebben ingeslagen.

Deze onthulling is tijdens een korte Twitter discussie met Anthony Pompliano, mede-oprichter van Morgan Creek Digital, bekend geworden. Cuban schrijft dat hij 549 dollar aan Bitcoin bezit, verdiend door verschillende BTC-betalingen aan de Dallas Mavericks, een NBA-team dat hij in zijn bezit heeft.

Ondanks het feit dat een van zijn meest winstgevende ondernemingen real-world Bitcoin betalingen heeft geaccepteerd, zegt Cuban dat goud een betere use-case heeft dan de toonaangevende cryptocurrency.

Toen een voorstander van crypto aan Cuban vroeg of hij ooit goud heeft geaccepteerd als geldig betaalmiddel voor Mavericks kaartjes, gaf Cuban toe dat hij dit nooit heeft gedaan. Wel wijst hij de crypto-voorstander er op dat hij juwelen met goud erin heeft gekocht. Ook benadrukte hij dat het edelmetaal wordt gebruikt om elektronica te maken. Cuban heeft eerder laten weten dat hij niet denkt dat er een kans is dat Bitcoin een veel gebruikte valuta wordt en beweerde zelfs dat bananen meer nut hebben – omdat hij ze kan eten.

“Niet omdat het technisch niet kan werken, ondanks de verschillende uitdagingen die er zijn. Het zou kunnen. Maar eerder omdat het; te moeilijk te gebruiken, te gemakkelijk te hacken, veel te gemakkelijk te verliezen en te moeilijk te begrijpen is. Daarnaast is het moeilijk de waarde te bepalen”.

Pompliano heeft Cuban uitgenodigd om elkaar te ontmoeten en over crypto te praten, maar Cuban heeft dit aanbod nog niet geaccepteerd.

Bron: DailyHodl

Voor meer informatie, leer alles over Bitcoin:

Lees verder

Kan de Federal Reserve Bankroet gaan?

Kan de Federal Reserve bankroet gaan? Dit is een vraag die George Gammon zich stelt in de onderstaande video. Hij heeft een uitstekende analyse gemaakt over hoe de Federal Reserve opereert en op welke manier de Federal Reserve geld verdient voor haar aandeelhouders. De Federal Reserve functioneert nu als een gediversifieerd beleggingsfonds en zal onder […]

Jul 3, 2020
2,5 min

Lords of Finance: The Bankers Who Broke the World

We kunnen onze lezers het volgende boek aanbevelen: Lords of Finance: The Bankers Who Broke the World. Het boek is uitgegeven door Penguin Press in 2009 tijdens de vorige financiële crisis. Het is geschreven door Liaquat Ahamed die voor zijn werk in 2010 de Pulitzer Prize for History ontving. Het boek beschrijft de financiële ontwikkelingen voorafgaand […]

Jul 3, 2020
4 min

Waarom is Bitcoin antifragiel?

Dat velen nog altijd sceptisch zijn over Bitcoin is geen geheim. Ze beweren dat het een kwetsbare ponzi-scheme is, die ieder moment kan knappen. Bitcoin bezit echter een aantal kwaliteiten die ervoor zorgen dat het juist antifragiel is, en dat het toestanden kan doorstaan die ons huidig monetair systeem ernstig in de problemen zouden brengen. […]

Jul 3, 2020
3,5 min