Nic Carter over de 2020 Bitcoin Bull Market!

Nov 20, 2020

Nic Carter een bekende Bitcoin analist werkzaam bij Castle Island Ventures en Coin Metrics. Hij verklaarde tijdens een online Bloomberg interview aan Joe Weisenthal van Bloomberg waarom de huidige bitcoin koers rally van 2020 niet te vergelijken is met de marktomstandigheden en bitcoin bull run van 2017.

nic carter bitcoin

Volgens Nic Carter zijn in 2020 de serieuze en institutionele beleggers ingestapt in Bitcoin. In 2017 was er geen infrastructuur voor deze type beleggers en werd de koersopgang gedreven door kortzichtig speculatief gedrag van vooral particuliere beleggers. Deze particuliere beleggers wilde op korte termijn zo veel mogelijk rendement halen in fiat-geld. Er ontstond een zeepbel die vervolgens knapte waardoor vele beleggers in paniek begonnen te verkopen.

Echter sinds 2017 is er tijdens de Bitcoin bear market gewerkt aan de verbetering van de infrastructuur en dienstverlening voor de grotere beleggers. Steeds meer beleggers doen nu serieus hun huiswerk en schrijven Bitcoin investment cases. Op basis hiervan wordt er een aankoopstrategie uitgevoerd.

De pandemie heeft alles in een stroomversnelling gebracht. De economische gevolgen van het lock down beleid zijn rampzalig en zullen met geldverruimingsprogramma’s van de centrale banken worden aangepakt. Het zal leiden tot meer financiële repressie, valutacrisis, verdere devaluaties en kans op steeds meer inflatie. Beleggers zoeken naar veilige havens en parkeren daar geld voor een langere termijn. Bitcoin staat nu ook op het menu als een inflatieverzekering.

Beursgenoteerde bedrijven zoals Microstrategy en Square hebben Bitcoin opgenomen als een strategische valutareserve. Miljardairs en grote namen binnen de beleggerswereld doen hun boekje open over Bitcoin; waaronder Stan Druckenmiller, Paul Tudor Jones en George Ball. Het zijn andere type beleggers die Bitcoin nu kopen voor de midden tot lange termijn. Hieronder kun je Nic Carter aan het woord zijn tijdens een recent interview met Ameritrade waar ze spreken over de toename van het aantal Bitcoin wallets en zijn recente artikel: Why is this bull run fundamentally different then 2017!

Een andere goede video over waarom deze nieuwe Bitcoin Bull Market van 2020 niet te vergelijken is met die van 2017 is gemaakt door Mark Moss:

Gerelateerde artikels:

Lees verder

NFT’s begrijpen met Edward Snowden en Plato

De afbeelding hierboven is een NFT getiteld “Stay free”. Maker? Ene Edward Snowden. Waarde? Wat de gek ervoor geeft. Concreet: gisteren via de veilingsite Foundation.app voor 2224 ETH gekocht door ene @PleasrDAO. Dat is omgerekend meer dan 4,5 miljoen euro. Meer dan de hele jaarbegroting van de Freedom of the Press Foundation naar wie deze […]

Apr 17, 2021
2 min

Komt er snel een rebound van Coinbase aandeel?

Hoe is de beursgang van Coinbase op 14 april jl. nu verlopen? Volgens Samuel Wan van newsbtc.com hebben de media het aandeel overhyped en had men nooit mogen uitgaan van 100 miljoen marktkapitalisatie. Voor zo’n statement is natuurlijk simpel bewijs: de beurshandel oordeelde voor ons allemaal samen en stuurde het aandeel snel na de opening […]

Apr 18, 2021
3 min

Het bondgenootschap van de dollar en bitcoin tegen de Chinese Yuan, goud en de SDR?

Dit artikel is een speculatieve geopolitieke beschouwing over de status van de dollar als wereldreservemunt ten aanzien van de opkomst van China en de digitale Chinese Yuan, de DCEP. De dollar en bitcoin worden als ware in een bondgenootschap gebruikt om de opmars van de Chinese Yuan en de SDR te stuiten en goud verder […]

Apr 16, 2021
7 min