Nic Carter over de 2020 Bitcoin Bull Market!

Nov 20, 2020

Nic Carter een bekende Bitcoin analist werkzaam bij Castle Island Ventures en Coin Metrics. Hij verklaarde tijdens een online Bloomberg interview aan Joe Weisenthal van Bloomberg waarom de huidige bitcoin koers rally van 2020 niet te vergelijken is met de marktomstandigheden en bitcoin bull run van 2017.

nic carter bitcoin

Volgens Nic Carter zijn in 2020 de serieuze en institutionele beleggers ingestapt in Bitcoin. In 2017 was er geen infrastructuur voor deze type beleggers en werd de koersopgang gedreven door kortzichtig speculatief gedrag van vooral particuliere beleggers. Deze particuliere beleggers wilde op korte termijn zo veel mogelijk rendement halen in fiat-geld. Er ontstond een zeepbel die vervolgens knapte waardoor vele beleggers in paniek begonnen te verkopen.

Echter sinds 2017 is er tijdens de Bitcoin bear market gewerkt aan de verbetering van de infrastructuur en dienstverlening voor de grotere beleggers. Steeds meer beleggers doen nu serieus hun huiswerk en schrijven Bitcoin investment cases. Op basis hiervan wordt er een aankoopstrategie uitgevoerd.

De pandemie heeft alles in een stroomversnelling gebracht. De economische gevolgen van het lock down beleid zijn rampzalig en zullen met geldverruimingsprogramma’s van de centrale banken worden aangepakt. Het zal leiden tot meer financiële repressie, valutacrisis, verdere devaluaties en kans op steeds meer inflatie. Beleggers zoeken naar veilige havens en parkeren daar geld voor een langere termijn. Bitcoin staat nu ook op het menu als een inflatieverzekering.

Beursgenoteerde bedrijven zoals Microstrategy en Square hebben Bitcoin opgenomen als een strategische valutareserve. Miljardairs en grote namen binnen de beleggerswereld doen hun boekje open over Bitcoin; waaronder Stan Druckenmiller, Paul Tudor Jones en George Ball. Het zijn andere type beleggers die Bitcoin nu kopen voor de midden tot lange termijn. Hieronder kun je Nic Carter aan het woord zijn tijdens een recent interview met Ameritrade waar ze spreken over de toename van het aantal Bitcoin wallets en zijn recente artikel: Why is this bull run fundamentally different then 2017!

Een andere goede video over waarom deze nieuwe Bitcoin Bull Market van 2020 niet te vergelijken is met die van 2017 is gemaakt door Mark Moss:

Gerelateerde artikels:

Lees verder

India “beschermt” gepeupel voor crypto, maar laat rijken profiteren

India en Bitcoin, een spel van permanente dreiging van verbod dat nu al enkele jaren aan de gang is. Hoewel een heldere beslissing aanstaande lijkt over het lot van cryptogeld, is er een fors risico dat ze enkel worden voorbehouden aan de schatrijke elite. Aanstaande maandag 29 november 2021 maakt India vermoedelijk een einde aan […]

Nov 26, 2021
1,5 min

Fintonia in Singapore lanceert twee bitcoin beleggingsfondsen

De vermogensbeheerder Fintonia Group heeft het groene licht gekregen van de toezichthouder, Monetary Authority of Singapore (MAS), om twee verzekerde institutional grade beleggingsfondsen voor bitcoin te lanceren. Fintonia Bitcoin Physical Fund Het eerste fonds heet het Fintonia Bitcoin Physical Fund. Hiermee kunnen institutionele beleggers instappen om direct blootstelling tot bitcoin te krijgen. De aandelen van […]

Nov 26, 2021
1 min

De LHV bank in Estland gaat cryptodiensten aanbieden

Een van de belangrijkste banken van Estland, de LHV Bank, zal de volgende week haar klanten toegang geven tot de volatiele cryptomarkten. De LHV bank heeft een samenwerking met de Bitstamp opgezet waardoor haar klanten via de LHV mobile app toegang krijgen tot de volgende markten: • Bitcoin (BTC)• Ether (ETH)• Litecoin (LTC)• Uniswap (UNI)• […]

Nov 24, 2021
1,5 min