Nic Carter over de 2020 Bitcoin Bull Market!

Nov 20, 2020

Nic Carter een bekende Bitcoin analist werkzaam bij Castle Island Ventures en Coin Metrics. Hij verklaarde tijdens een online Bloomberg interview aan Joe Weisenthal van Bloomberg waarom de huidige bitcoin koers rally van 2020 niet te vergelijken is met de marktomstandigheden en bitcoin bull run van 2017.

nic carter bitcoin

Volgens Nic Carter zijn in 2020 de serieuze en institutionele beleggers ingestapt in Bitcoin. In 2017 was er geen infrastructuur voor deze type beleggers en werd de koersopgang gedreven door kortzichtig speculatief gedrag van vooral particuliere beleggers. Deze particuliere beleggers wilde op korte termijn zo veel mogelijk rendement halen in fiat-geld. Er ontstond een zeepbel die vervolgens knapte waardoor vele beleggers in paniek begonnen te verkopen.

Echter sinds 2017 is er tijdens de Bitcoin bear market gewerkt aan de verbetering van de infrastructuur en dienstverlening voor de grotere beleggers. Steeds meer beleggers doen nu serieus hun huiswerk en schrijven Bitcoin investment cases. Op basis hiervan wordt er een aankoopstrategie uitgevoerd.

De pandemie heeft alles in een stroomversnelling gebracht. De economische gevolgen van het lock down beleid zijn rampzalig en zullen met geldverruimingsprogramma’s van de centrale banken worden aangepakt. Het zal leiden tot meer financiële repressie, valutacrisis, verdere devaluaties en kans op steeds meer inflatie. Beleggers zoeken naar veilige havens en parkeren daar geld voor een langere termijn. Bitcoin staat nu ook op het menu als een inflatieverzekering.

Beursgenoteerde bedrijven zoals Microstrategy en Square hebben Bitcoin opgenomen als een strategische valutareserve. Miljardairs en grote namen binnen de beleggerswereld doen hun boekje open over Bitcoin; waaronder Stan Druckenmiller, Paul Tudor Jones en George Ball. Het zijn andere type beleggers die Bitcoin nu kopen voor de midden tot lange termijn. Hieronder kun je Nic Carter aan het woord zijn tijdens een recent interview met Ameritrade waar ze spreken over de toename van het aantal Bitcoin wallets en zijn recente artikel: Why is this bull run fundamentally different then 2017!

Een andere goede video over waarom deze nieuwe Bitcoin Bull Market van 2020 niet te vergelijken is met die van 2017 is gemaakt door Mark Moss:

Gerelateerde artikels:

Lees verder

Wat doet de NPEX-effectenbeurs precies?

NPEX is dé effectenbeurs in Nederland waar beleggers aandelen én obligaties kunnen kopen en/of verhandelen van Nederlandse MKB-ondernemingen. Het kan worden beschouwd als de beste Nederlandse Digital Asset Exchange voor het MKB. NPEX is de afkorting van Nederlandsche Participatie Exchange. Het is een beleggingsonderneming met een MTF-vergunning van de Autoriteit Financiële Markten. Een MTF-vergunning wil zeggen […]

Dec 2, 2020
2 min

Niall Ferguson over Bitcoin

Niall Ferguson is een bekende Britse historicus. Hij heeft zich gespecialiseerd in financiële geschiedenis en zijn werk staat zeer hoog aangeschreven. Niall Ferguson is sinds 2004 hoogleraar aan Harvard en sinds 2011 ook hoogleraar aan de London School of Economics. Hij heeft onder meer boeken geschreven over beruchte bankiers zoals de familie Rothschild en de […]

Nov 30, 2020
3 min

Stan Druckenmiller over Bitcoin

Een belangrijke trend in 2020 voor Bitcoin, is dat miljardairs binnen de beleggerswereld zich niet meer schamen om zich positief uit te laten over Bitcoin als een nieuwe beleggingsklasse. Steeds meer oude titanen en dinosauriërs uit de beleggerswereld hebben hun standpunt over Bitcoin gewijzigd. Dit is een teken van sterkte en een duidelijk teken dat […]

Nov 10, 2020
2,5 min