Nieuw record voor de Ethereum koers en de transactiekosten

May 12, 2021

Ethereum boekt de afgelopen tijd nieuwe koersrecords en heeft zelfs een marktkapitalisatie behaald van 500 miljard dollar. De koers bereikte 3568 euro als een nieuw record. Hieronder kun je de actuele koers van ETH zien bij de Nederlandse Bitvavo exchange:

Wat is er aan de hand?

Institutionele beleggers hebben steeds meer interesse voor Ethereum als een decentraal applicatienetwerk. Op Ethereum kan iedereen gemakkelijk tokens uitgeven. Vooral de USD stablecoins zijn populair. Zelfs Visa is nu al bezig om stablecoins te integreren in hun netwerk. Echter, het succes komt met een prijskaartje.

Ethereum boekte een weer een record als het gaat om transactiekosten. Het is razend druk op het netwerk en dit vertaalt zich in hogere kosten. Een transactie kan wel 70 dollar kosten en een token swap op een DEX kan gemakkelijk 200 dollar bedragen. Je kunt deze gegevens inzien op Bitinfocharts over Ethereum.

Het succes van Ethereum is tevens een existentiële bedreiging aangezien het de competitie veel aantrekkelijk maakt. Ethereum 1.0 versie is niet schaalbaar en kan de massale adoptie van ERC-20 tokens niet aan.

Een concreet recent voorbeeld is de lancering en uitgave 100 biljoen Shiba tokens (SHIB). Shiba is ontwikkeld door een anonieme ontwikkelaar die wil profiteren van het succes van Dogecoin. Dit luidruchtige Pump & Dump meme project is aangeslagen en heeft voor extra belasting gezorgd en ook weer andere memecoin copycats opgeleverd waaronder Akita Inu en HUSKY. Het kan worden beschouwd als een vorm van gokken met tokens en het ergste geval pure oplichting. Al deze activiteiten leiden ertoe dat er niet alleen meer vraag naar Ethereum (ETH) ontstaat, maar ook dat de kosten voor het gebruik van het netwerk duurder worden.

Hier zullen sommige ontwikkelaars en nieuws spelers zich wel even achter de oren krabben. Polkadot DOT, Dfinity ICP en Avalanche AVAX zijn gebruiksklaar en compatibel met de Ethereum technologie. Projecten die nu op Ethereum worden gebouwd beschikken over mogelijkheid om nu eenvoudig te migreren naar een ander applicatienetwerk.

Vandaar, het blijft oppassen met het beleggen in blockchain projecten en vooral de bonte keur aan tokens die er worden uitgegeven.

Gerelateerde artikels:

Lees verder

Na El Salvador ook Paraguay lak aan IMF en wereldbank

Paraguay is vast van plan om al volgende maand het voorbeeld van El Salvador te volgen en Bitcoin wettig betaalmiddel te maken. Het project wordt aangejaard door laser eyes parlementariër Carlitos Rejala. De vertaling van deze tweet is: Zoals ik al een tijd lang beweer, moet ons land met de nieuwe generatie me bewegen. Het […]

Jun 19, 2021
3 min

Michael Saylor: Bitcoin de rails voor $$$ naar overal

Heeft Michael Saylor Sun Tzu’s Art of War gelezen. Vast wel. Het is standaard kost voor CEO’s. In een nieuw interview komt hij met een verrassend idee natuurlijk geïnspireerd op de ontwikkelingen in El Salvador en de prachtige nobele dienstverlening van Jack Mallers Strike. En wat is het idee? De Amerikaanse dollar wordt wereld reservemunt! […]

Jun 17, 2021
3 min

Walvissen bezitten nu de helft van alle Bitcoin

De decentrale koersanalist Santiment heeft getwitterd dat Bitcoin-walvissen hun BTC-posities de afgelopen drie maanden sterk hebben vergroot en nu de helft van het hele aanbod van de grootste cryptocurrency in handen hebben. Walvissen hebben 90.000 Bitcoins verzameld De afgelopen 90 dagen hebben de wallets met 100 – 10.000 BTC in totaal 90.000 Bitcoins aan hun […]

Jun 17, 2021
1 min