Parkeren met crypto nu mogelijk in Brussel en Antwerpen

Sep 7, 2021

Seety, een Belgische startup met een parkeergeld-betaalapp laat in Antwerpen en Brussel betalen met crypto toe. De app ondersteunt daar 7 cryptomunten: Bitcoin (BTC), Ether (ETH), Bitcoin Cash (BCH), Litecoin (LTC), Dogecoin (DOGE) en de stablecoins DAI en USDC. Seety, dat 350.000 gebruikers heeft in België en Nederland telt, zet duidelijk in op de toekomst.

“Vanaf onze oprichting hebben we de nieuwste technologieën gebruikt om de mobiliteit en de parkeerervaring te verbeteren. Voor ons was het daarom belangrijk om ook op het gebied van betaalmethoden te innoveren”, aldus Hadrien Crespin, oprichter van Seety.

Gebruikers kunnen met cryptocurrencies Seety Credits te kopen en daarmee weer parkeertijd afrekenen. De oprichters zijn van mening dat cryptomunten meer en meer zullen worden geadopteerd in dagelijkse microtransacties.

De Seety-applicatie, die beschikbaar is in meer dan 200 steden in België, Frankrijk, Luxemburg en Nederland, zou deze functionaliteit in de nabije toekomst ook in andere gemeenten kunnen inzetten. Bitcoin HODLER’s geven hun kostbare satoshi’s natuurlijk niet uit, maar betalingen via stablecoins winnen de laatste maanden aan populariteit.

Ook zien we een strijd om marktaandeel met spelers als Visa en Mastercard. Cryptobetaalkaarten en betaaldiensten zijn in opkomst en niemand wil buiten de boot vallen.

Lees verder

De markten kleuren rood in angst voor de Federal Reserve

Het moge deze dagen weer duidelijk zijn wie de macht heeft over het huidige fragiele financiële piramidesysteem: de Federal Reserve. De voorzitter van de Federal Reserve, Jerome Powell, kondigde vorig jaar aan dat de rente in 2022 zal worden verhoogd en het aankoopprogramma zal worden verminderd. Sindsdien zijn de markten nerveus geworden. In combinatie met […]

Jan 21, 2022
3 min

Google Pay flirt met Bitcoin

Betaaldiensten buitelen over elkaar heen tegenwoordig. Niemand wil de boot missen. Ik kan. Jij kunt. Wim Kan. Apple Pay. Google Pay. Wie doet nog meer mee? En makkelijk is het niet. Online bankgigant N26 is net van een koude internationale kermis huis gekomen en met hangende pootjes alsnog in crypto ingestapt. Tal van nieuwe fintech […]

Jan 20, 2022
4 min

Intel stort zich op de Bitcoin mining markt met de Bonanza Mine ASIC chip

Intel heeft gewerkt aan een nieuwe innovatieve chip voor het delven van bitcoin. Het wordt omschreven als een ultra-low-voltage energy efficient Bitcoin-mining ASIC en wordt de Bonanza Mine genoemd. Deze nieuwe chip zal later in februari op de jaarlijkse ISSCC-conferentie worden gepresenteerd. Vandaar, er zijn nog weinige details over de chip bekend. Echter, het zal […]

Jan 19, 2022
2,5 min