Parkeren met crypto nu mogelijk in Brussel en Antwerpen

Sep 7, 2021

Seety, een Belgische startup met een parkeergeld-betaalapp laat in Antwerpen en Brussel betalen met crypto toe. De app ondersteunt daar 7 cryptomunten: Bitcoin (BTC), Ether (ETH), Bitcoin Cash (BCH), Litecoin (LTC), Dogecoin (DOGE) en de stablecoins DAI en USDC. Seety, dat 350.000 gebruikers heeft in België en Nederland telt, zet duidelijk in op de toekomst.

“Vanaf onze oprichting hebben we de nieuwste technologieën gebruikt om de mobiliteit en de parkeerervaring te verbeteren. Voor ons was het daarom belangrijk om ook op het gebied van betaalmethoden te innoveren”, aldus Hadrien Crespin, oprichter van Seety.

Gebruikers kunnen met cryptocurrencies Seety Credits te kopen en daarmee weer parkeertijd afrekenen. De oprichters zijn van mening dat cryptomunten meer en meer zullen worden geadopteerd in dagelijkse microtransacties.

De Seety-applicatie, die beschikbaar is in meer dan 200 steden in België, Frankrijk, Luxemburg en Nederland, zou deze functionaliteit in de nabije toekomst ook in andere gemeenten kunnen inzetten. Bitcoin HODLER’s geven hun kostbare satoshi’s natuurlijk niet uit, maar betalingen via stablecoins winnen de laatste maanden aan populariteit.

Ook zien we een strijd om marktaandeel met spelers als Visa en Mastercard. Cryptobetaalkaarten en betaaldiensten zijn in opkomst en niemand wil buiten de boot vallen.

Lees verder

VanEck lanceert Vectors ETN´s voor Solana & Polkadot & Tron op Duitse beurs!

VanEck heeft nieuwe ETN´s uitgegeven voor Solana, Polkadot en Tron op de Xetra beurs van Deutsche Börse in Frankfurt. Laten we ze even kort bespreken: VanEck Vectors Solana ETN Solana is in 2021 populair geworden onder beleggers. Solana is het allersnelste blockchainplatform. Met Solana kunnen blockchainontwikkelaars, op smart contracts gebaseerde transacties tegen zeer lage kosten opschalen. Deze […]

Sep 20, 2021
1,5 min

Bitcoin leeft en vervangt wetten door code

Wat is de echte Bitcoin revolutie? Wat is de echte meerwaarde van decentrale blockchains? Wat is het verband tussen Bitcoin en de Amerikaanse onafhankelijkheidsverklaring? Of onze Acte van Verlatinghe? Wie verlaat wat? Ja de centrale bank gaat eraan. Maar wat nog meer? En wat komt ervoor in de plaats? Juist de covid plandemie laat zie […]

Sep 20, 2021
4,5 min

Satoshi Nakamoto-standbeeld onthuld in Hongarije

’s Werelds eerste fysieke standbeeld van de anonieme Bitcoin-uitvinder Satoshi Nakamoto is vandaag aan een menigte gepresenteerd in de hoofdstad van Hongarije Boedapest. Het levensgrote bronzen monument toont een persoon met een hoodie. De kledingkeuze met het Bitcoin-logo aan de linkerkant was bedoeld om Satoshi’s anonimiteit te onderstrepen. Het uitdrukkingsloze gezicht van het beeld heeft […]

Sep 16, 2021
0,5 min