Strategische samenwerking tussen Japanse SBI en B2C2

Jul 1, 2020

De SBI Financial Services divisie van de Japanse SBI Holding heeft een strategische overeenkomst gesloten met B2C2 en voor $30 miljoen een minderheidsbelang in dit Engelse cryptobedrijf verworven.

B2C2 is een belangrijke Bitcoin en cryptocurrency market maker. Sinds 2015 overbruggen ze het gat tussen de traditionele financiële infrastructuur en de nieuwe crypto-valutamarkten. B2C2 beschikt over de mogelijkheid om 24/7/365 liquiditeit voor onder meer de Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Bitcoin Cash, Ripple, en Ethereum Classic te verschaffen in de volgende valuta’s: USD, GBP, EUR, JPY, SGD, AUD, CAD en CHF.

sbi

De in Tokyo gebaseerde SBI Holdings bedrijfsconglomeraat is onder meer de eigenaar van de eerste Japanse online digitale bank en de grootste online makelaarsdienst voor effecten. SBI behoort globaal tot een van de grootste financiële instellingen met expertise in bancaire dienstverlening, de effectenhandel en verzekeringen.

De weg naar institutionele crypto adoptie

Deze strategische samenwerking zal er voor zorgen dat miljoenen klanten over de wereld gebruik kunnen gaan maken van Bitcoin en crypto assets gerelateerde diensten. Verder willen beide bedrijven de institutionele markt ontwikkelen voor deze nieuwe beleggingsklasse. De oprichter van B2C2, Max Boonen, ziet het als een belangrijke stap vooruit en merkte het volgende op:

“B2C2 will benefit from SBI’s balance sheet, which is far larger than anything committed to the crypto market to date. It will complement our asset liability management framework – the most sophisticated in the market – to deliver an execution platform that will not only be a game changer in crypto, but also positions us to expand across asset classes as we set our sights on the $20bn-a-year prime brokerage market.”

Het is een duidelijk teken aan de wand. Belangrijke proactieve financiële instellingen willen een belangrijke rol blijven spelen in de toekomst en nemen steeds actiever deel aan de ontwikkeling van de institutionele Bitcoin en crypto kapitaalmarkten.

Gerelateerde artikels:

Bron: Businesswire

Lees verder

Het belang van 1 biljoen marktkapitalisatie voor bitcoin

Bitcoin heeft een cruciaal mijlpaal bereikt. De totale marktkapitalisatie van Bitcoin tikte over 1 biljoen met de recente koers van $55.000 op 19 februari. De bitcoin koers steeg na deze belangrijke mijlpaal vervolgens gewoon door naar een nieuw record van $57.000 op 20 februari 2021. Steeds meer bedrijven en instituties voegen bitcoin toe tot hun […]

Feb 20, 2021
1,5 min

De nadelen van de aankomende digitale euro

De digitale euro maakt een einde aan privégeld. Een groeiend aantal mensen heeft geen vertrouwen meer in centrale banken en overheden en hun manipulaties met fiatgeld. Om aan die controle te ontsnappen zijn burgers in toenemende mate cryptomunten (Bitcoin) gaan gebruiken. Centrale banken, ook de Europese Centrale Bank (ECB), overwegen echter het in omloop brengen […]

Feb 16, 2021
6 min

PlanB en Willy Woo over de bitcoin bull cyclus van 2021

We willen onze lezers attenderen op een goed gesprek tussen Preston Pysh, PlanB en Willy Woo over de huidige bitcoin bull cyclus. Willy Woo is een specialist op het gebied van het lezen van on-chain bitcoin data om op basis daarvan marktcondities te constateren en koersverwachtingen op te stellen. PlanB is bekend geworden met het […]

Feb 15, 2021
1,5 min