Strategische samenwerking tussen Japanse SBI en B2C2

Jul 1, 2020

De SBI Financial Services divisie van de Japanse SBI Holding heeft een strategische overeenkomst gesloten met B2C2 en voor $30 miljoen een minderheidsbelang in dit Engelse cryptobedrijf verworven.

B2C2 is een belangrijke Bitcoin en cryptocurrency market maker. Sinds 2015 overbruggen ze het gat tussen de traditionele financiële infrastructuur en de nieuwe crypto-valutamarkten. B2C2 beschikt over de mogelijkheid om 24/7/365 liquiditeit voor onder meer de Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Bitcoin Cash, Ripple, en Ethereum Classic te verschaffen in de volgende valuta’s: USD, GBP, EUR, JPY, SGD, AUD, CAD en CHF.

sbi

De in Tokyo gebaseerde SBI Holdings bedrijfsconglomeraat is onder meer de eigenaar van de eerste Japanse online digitale bank en de grootste online makelaarsdienst voor effecten. SBI behoort globaal tot een van de grootste financiële instellingen met expertise in bancaire dienstverlening, de effectenhandel en verzekeringen.

De weg naar institutionele crypto adoptie

Deze strategische samenwerking zal er voor zorgen dat miljoenen klanten over de wereld gebruik kunnen gaan maken van Bitcoin en crypto assets gerelateerde diensten. Verder willen beide bedrijven de institutionele markt ontwikkelen voor deze nieuwe beleggingsklasse. De oprichter van B2C2, Max Boonen, ziet het als een belangrijke stap vooruit en merkte het volgende op:

“B2C2 will benefit from SBI’s balance sheet, which is far larger than anything committed to the crypto market to date. It will complement our asset liability management framework – the most sophisticated in the market – to deliver an execution platform that will not only be a game changer in crypto, but also positions us to expand across asset classes as we set our sights on the $20bn-a-year prime brokerage market.”

Het is een duidelijk teken aan de wand. Belangrijke proactieve financiële instellingen willen een belangrijke rol blijven spelen in de toekomst en nemen steeds actiever deel aan de ontwikkeling van de institutionele Bitcoin en crypto kapitaalmarkten.

Gerelateerde artikels:

Bron: Businesswire

Lees verder

Brent Johnson en Steven Van Metre over het onvermogen van de FED

We willen onze lezers graag wijzen op een boeiende discussie tussen twee bekende macro-analisten, Brent Johnson en Steven Van Metre. Brent Johnson is als macro-analist bekend geworden met zijn Dollar Milkshake Theory. Brent Johnson en Steven Van Metre bespreken waarom de Federal Reserve geen inflatie kan veroorzaken. Het is een verkeerde opvatting dat de Federal […]

Sep 27, 2020
2 min

FED COIN CBDC is onder ontwikkeling

Er zijn meer feiten over de ontwikkeling van een Fed coin of Fed CBDC naar buiten gekomen. Loretta J. Mester, voorzitter van de Federal Reserve Bank of Chicago, heeft op 23 september 2020 tijdens een keynote-presentatie tijdens de twintigste verjaardag van de Chicago Payments Symposium aangegeven dat de Federal Reserve actief werkt aan de ontwikkeling […]

Sep 24, 2020
2,5 min

Bitcoin en de terugkeer naar individuele vrijheid!

De geboorte van de moderne westerse wereld werd gekenmerkt door een verwerpen van autocratische regimes en een omarming van algemene rechten en vrijheden. We zien echter dat diezelfde rechten en vrijheden recent steeds meer worden ingeperkt door dezelfde overheden die toen tot stand kwamen. Bitcoin vormt een technologie die een antwoord biedt op dit steeds […]

Sep 22, 2020
2,5 min