Strategische samenwerking tussen Japanse SBI en B2C2

Jul 1, 2020

De SBI Financial Services divisie van de Japanse SBI Holding heeft een strategische overeenkomst gesloten met B2C2 en voor $30 miljoen een minderheidsbelang in dit Engelse cryptobedrijf verworven.

B2C2 is een belangrijke Bitcoin en cryptocurrency market maker. Sinds 2015 overbruggen ze het gat tussen de traditionele financiële infrastructuur en de nieuwe crypto-valutamarkten. B2C2 beschikt over de mogelijkheid om 24/7/365 liquiditeit voor onder meer de Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Bitcoin Cash, Ripple, en Ethereum Classic te verschaffen in de volgende valuta’s: USD, GBP, EUR, JPY, SGD, AUD, CAD en CHF.

sbi

De in Tokyo gebaseerde SBI Holdings bedrijfsconglomeraat is onder meer de eigenaar van de eerste Japanse online digitale bank en de grootste online makelaarsdienst voor effecten. SBI behoort globaal tot een van de grootste financiële instellingen met expertise in bancaire dienstverlening, de effectenhandel en verzekeringen.

De weg naar institutionele crypto adoptie

Deze strategische samenwerking zal er voor zorgen dat miljoenen klanten over de wereld gebruik kunnen gaan maken van Bitcoin en crypto assets gerelateerde diensten. Verder willen beide bedrijven de institutionele markt ontwikkelen voor deze nieuwe beleggingsklasse. De oprichter van B2C2, Max Boonen, ziet het als een belangrijke stap vooruit en merkte het volgende op:

“B2C2 will benefit from SBI’s balance sheet, which is far larger than anything committed to the crypto market to date. It will complement our asset liability management framework – the most sophisticated in the market – to deliver an execution platform that will not only be a game changer in crypto, but also positions us to expand across asset classes as we set our sights on the $20bn-a-year prime brokerage market.”

Het is een duidelijk teken aan de wand. Belangrijke proactieve financiële instellingen willen een belangrijke rol blijven spelen in de toekomst en nemen steeds actiever deel aan de ontwikkeling van de institutionele Bitcoin en crypto kapitaalmarkten.

Gerelateerde artikels:

Bron: Businesswire

Lees verder

Bitcoin is nu “Made in USA”

China exit. De Verenigde Staten zijn nu de Bitcoin mining hotspot. Het is bijna niet te geloven wat China beweegt om zijn complete Bitcoin industrie om zeep te helpen. Het is grappig om te lezen dat MacDonalds in China iets met NFT’s gaat doen in China, maar bijna op een Soviet achtige manier spant China […]

Oct 14, 2021
2 min

Nieuwe brug tussen klassieke aandelenhandel en Bitcoin met Liquid Network

In een wereld met teruglopende omzetten op de aandelenbeurzen springt een vrij nieuwe aandelenbeurs eruit en dat is de Sychellen Stock Exchange (MERJ). In 2020 was het met 325% groei de snelst groeiende aandelenbeurs ter wereld en in 2021 was er nog eens 16% groei. Nu kondigt Blockstream aan dat deze beurs met zijn handelstechnologieprovider […]

Oct 13, 2021
2,5 min

El Salvador meteen ook proeftuin DeFi

Dit is altijd al wat werd gezegd door Bitcoiners als antwoord op de vraag of Bitcoin niet kapot gereguleerd kan worden: ja dat kan als een land of een groep landen dat wil, maar dan creëer je meteen ook de perfecte springplank voor een ander land of groep landen om de hele innovatie rond bitcoin […]

Oct 9, 2021
5,5 min