Strategische samenwerking tussen Japanse SBI en B2C2

Jul 1, 2020

De SBI Financial Services divisie van de Japanse SBI Holding heeft een strategische overeenkomst gesloten met B2C2 en voor $30 miljoen een minderheidsbelang in dit Engelse cryptobedrijf verworven.

B2C2 is een belangrijke Bitcoin en cryptocurrency market maker. Sinds 2015 overbruggen ze het gat tussen de traditionele financiële infrastructuur en de nieuwe crypto-valutamarkten. B2C2 beschikt over de mogelijkheid om 24/7/365 liquiditeit voor onder meer de Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Bitcoin Cash, Ripple, en Ethereum Classic te verschaffen in de volgende valuta’s: USD, GBP, EUR, JPY, SGD, AUD, CAD en CHF.

sbi

De in Tokyo gebaseerde SBI Holdings bedrijfsconglomeraat is onder meer de eigenaar van de eerste Japanse online digitale bank en de grootste online makelaarsdienst voor effecten. SBI behoort globaal tot een van de grootste financiële instellingen met expertise in bancaire dienstverlening, de effectenhandel en verzekeringen.

De weg naar institutionele crypto adoptie

Deze strategische samenwerking zal er voor zorgen dat miljoenen klanten over de wereld gebruik kunnen gaan maken van Bitcoin en crypto assets gerelateerde diensten. Verder willen beide bedrijven de institutionele markt ontwikkelen voor deze nieuwe beleggingsklasse. De oprichter van B2C2, Max Boonen, ziet het als een belangrijke stap vooruit en merkte het volgende op:

“B2C2 will benefit from SBI’s balance sheet, which is far larger than anything committed to the crypto market to date. It will complement our asset liability management framework – the most sophisticated in the market – to deliver an execution platform that will not only be a game changer in crypto, but also positions us to expand across asset classes as we set our sights on the $20bn-a-year prime brokerage market.”

Het is een duidelijk teken aan de wand. Belangrijke proactieve financiële instellingen willen een belangrijke rol blijven spelen in de toekomst en nemen steeds actiever deel aan de ontwikkeling van de institutionele Bitcoin en crypto kapitaalmarkten.

Gerelateerde artikels:

Bron: Businesswire

Lees verder

De meesters en slaven van geld

Zoals we allemaal weten, heeft een munt twee zijden. Datzelfde principe geldt ook voor geld. Geld wordt vaak gezien als de bron van al het kwaad, en als geld op de verkeerde wijze beheerd en gebruikt wordt, is dat ook correct. Maar gezond geld is ook de perfecte manier om de tijd en energie te […]

Aug 4, 2020
6 min

Brzeziński’s Strategic Vision en de huidige politiek van de angst!

We kunnen onze lezers aanbevelen om het onderstaande gesprek te bekijken tussen Kees van der Pijl en Ramon Brill. Het gesprek gaat over de huidige staatsterreur en de gevoerde politiek van de angst om de bevolking in het gareel te houden. De inhoud van het gesprek is onder meer gebaseerd op het werk van Zbigniew […]

Aug 4, 2020
3 min

De globale Gold Rush van 2020 en de ineenstorting van de papieren goudmarkt!

We kunnen spreken van een nieuwe globale Gold Rush in 2020. De vraag naar fysiek goud is wereldwijd de afgelopen maanden significant toegenomen. Belangrijk hierbij is dat er normaliter in de derivatenhandel er bijna nooit gevraagd wordt naar de daadwerkelijke levering van het onderpand: de fysieke goudbaren. Dit is nu niet meer het geval zoals […]

Jul 31, 2020
3,5 min