Tagomi wordt een lid van de Libra associatie!

Mar 4, 2020

Na een reeks van tegenslagen, komt Libra sterk terug. Libra zaaide vorig jaar met een reeks van aankondigingen veel onzekerheid over de mogelijkheid van Facebook om grote spelers te overtuigen dat de Libra stablecoin van de grond zou komen.

libra

Ondanks de grote tegenstand van overheden en het staatsbeleid over de hele wereld, plus het feit dat PayPal zich vorig jaar heeft teruggetrokken uit de Zwitserse Libra Association maakt het controversiële project van Facebook een comeback met telkens weer nieuwe aankondigingen. Dit nieuws is een beetje onder de rader gebleven. E-commerce platform Shopify sloot zich onlangs aan bij Libra en TechCrunch meldt ook dat Tagomi zich ook zal aansluiten bij de Libra Association. Tagomi is geen onbelangrijke toevoeging!

Wat doet Tagomi?

Tagomi, een makelaar voor digitale activa en wordt getaxeerd op 28 miljoen dollar, zal naar verluidt Libra gaan besturen en Libra aansturen om digitale activa te lanceren die overal en gemakkelijk te gebruiken, te verzenden en op te slaan is, waardoor mensen over de hele wereld toegang krijgen tot financiële diensten.

Medeoprichter van Tagomi, Greg Tusar, is het voormalige hoofd van de elektronische handel bij Goldman Sachs. Medeoprichter Jennifer Campbell is een voormalig analist bij Union Square Ventures en medeoprichter Marc Bhargava werkte in business development bij Airbnb. Volgens de LinkedIn-profielen van zojuist benoemde personen, hebben beide een opleiding aan Harvard gevolgd, waar Campbell een bachelor in statistiek behaalde en Bhargava een bachelordiploma en een MBA heeft behaald.

Tagomi biedt institutionele diensten aan voor grote spelers die zich met crypto bezighouden. Het team bestaat uit een aantal bekende personen, waaronder Dhawal Sharma. Hij was vice-president van de compliance-afdeling van Goldman Sachs en was eerder assistent-procureur-generaal van het Investor Protection Bureau in het kantoor van de procureur-generaal van New York. Voorafgaand aan zijn werk voor de AG, was Dhawal de raadsman bij de Securities and Exchange Commission binnen de afdeling Trading & Markets.

Investeerders van Tagomi bestaan uit enkele van de grootste durfkapitalisten op het gebied van technologie, crypto en betalingen, waaronder Founders Fund, Paradigm, Pantera, Multicoin, Galaxy Digital en Morgan Creek. De steun die het bedrijf aan Libra toont, laat een voortdurende verschuiving van nieuwe vormen van digitaal geld en cryptocurrency zien aan traditionele financiële professionals.

Alex Lielacher schrijft in zijn artikel, getiteld: “Als geld talent volgt, heeft crypto een mooie toekomst”, het volgende:

“Naarmate er meer bekwame en bekende voormalige financiers de crypto omgeving betreden, zal institutioneel geld snel volgen. Zodra de crypto een ecosysteem heeft, wat voldoet aan de behoeften van institutionele beleggers en het noodzakelijke reguleringskader, zal de beleggings ruimte in blockchain veel belangrijke mogelijkheden bieden”.

Als lid van de Libra Reserve zal Tagomi, naar verluidt, 10 miljoen dollar opbrengen om een knooppunt op te richten, wat toekomstige transacties van Libra zal valideren.

Gerelateerde artikels:

Bronvermelding: Dailyhodl

Lees verder

NFT’s begrijpen met Edward Snowden en Plato

De afbeelding hierboven is een NFT getiteld “Stay free”. Maker? Ene Edward Snowden. Waarde? Wat de gek ervoor geeft. Concreet: gisteren via de veilingsite Foundation.app voor 2224 ETH gekocht door ene @PleasrDAO. Dat is omgerekend meer dan 4,5 miljoen euro. Meer dan de hele jaarbegroting van de Freedom of the Press Foundation naar wie deze […]

Apr 17, 2021
2 min

Komt er snel een rebound van Coinbase aandeel?

Hoe is de beursgang van Coinbase op 14 april jl. nu verlopen? Volgens Samuel Wan van newsbtc.com hebben de media het aandeel overhyped en had men nooit mogen uitgaan van 100 miljoen marktkapitalisatie. Voor zo’n statement is natuurlijk simpel bewijs: de beurshandel oordeelde voor ons allemaal samen en stuurde het aandeel snel na de opening […]

Apr 18, 2021
3 min

Het bondgenootschap van de dollar en bitcoin tegen de Chinese Yuan, goud en de SDR?

Dit artikel is een speculatieve geopolitieke beschouwing over de status van de dollar als wereldreservemunt ten aanzien van de opkomst van China en de digitale Chinese Yuan, de DCEP. De dollar en bitcoin worden als ware in een bondgenootschap gebruikt om de opmars van de Chinese Yuan en de SDR te stuiten en goud verder […]

Apr 16, 2021
7 min