Tagomi wordt een lid van de Libra associatie!

Mar 4, 2020

Na een reeks van tegenslagen, komt Libra sterk terug. Libra zaaide vorig jaar met een reeks van aankondigingen veel onzekerheid over de mogelijkheid van Facebook om grote spelers te overtuigen dat de Libra stablecoin van de grond zou komen.

libra

Ondanks de grote tegenstand van overheden en het staatsbeleid over de hele wereld, plus het feit dat PayPal zich vorig jaar heeft teruggetrokken uit de Zwitserse Libra Association maakt het controversiële project van Facebook een comeback met telkens weer nieuwe aankondigingen. Dit nieuws is een beetje onder de rader gebleven. E-commerce platform Shopify sloot zich onlangs aan bij Libra en TechCrunch meldt ook dat Tagomi zich ook zal aansluiten bij de Libra Association. Tagomi is geen onbelangrijke toevoeging!

Wat doet Tagomi?

Tagomi, een makelaar voor digitale activa en wordt getaxeerd op 28 miljoen dollar, zal naar verluidt Libra gaan besturen en Libra aansturen om digitale activa te lanceren die overal en gemakkelijk te gebruiken, te verzenden en op te slaan is, waardoor mensen over de hele wereld toegang krijgen tot financiële diensten.

Medeoprichter van Tagomi, Greg Tusar, is het voormalige hoofd van de elektronische handel bij Goldman Sachs. Medeoprichter Jennifer Campbell is een voormalig analist bij Union Square Ventures en medeoprichter Marc Bhargava werkte in business development bij Airbnb. Volgens de LinkedIn-profielen van zojuist benoemde personen, hebben beide een opleiding aan Harvard gevolgd, waar Campbell een bachelor in statistiek behaalde en Bhargava een bachelordiploma en een MBA heeft behaald.

Tagomi biedt institutionele diensten aan voor grote spelers die zich met crypto bezighouden. Het team bestaat uit een aantal bekende personen, waaronder Dhawal Sharma. Hij was vice-president van de compliance-afdeling van Goldman Sachs en was eerder assistent-procureur-generaal van het Investor Protection Bureau in het kantoor van de procureur-generaal van New York. Voorafgaand aan zijn werk voor de AG, was Dhawal de raadsman bij de Securities and Exchange Commission binnen de afdeling Trading & Markets.

Investeerders van Tagomi bestaan uit enkele van de grootste durfkapitalisten op het gebied van technologie, crypto en betalingen, waaronder Founders Fund, Paradigm, Pantera, Multicoin, Galaxy Digital en Morgan Creek. De steun die het bedrijf aan Libra toont, laat een voortdurende verschuiving van nieuwe vormen van digitaal geld en cryptocurrency zien aan traditionele financiële professionals.

Alex Lielacher schrijft in zijn artikel, getiteld: “Als geld talent volgt, heeft crypto een mooie toekomst”, het volgende:

“Naarmate er meer bekwame en bekende voormalige financiers de crypto omgeving betreden, zal institutioneel geld snel volgen. Zodra de crypto een ecosysteem heeft, wat voldoet aan de behoeften van institutionele beleggers en het noodzakelijke reguleringskader, zal de beleggings ruimte in blockchain veel belangrijke mogelijkheden bieden”.

Als lid van de Libra Reserve zal Tagomi, naar verluidt, 10 miljoen dollar opbrengen om een knooppunt op te richten, wat toekomstige transacties van Libra zal valideren.

Gerelateerde artikels:

Bronvermelding: Dailyhodl

Lees verder

India “beschermt” gepeupel voor crypto, maar laat rijken profiteren

India en Bitcoin, een spel van permanente dreiging van verbod dat nu al enkele jaren aan de gang is. Hoewel een heldere beslissing aanstaande lijkt over het lot van cryptogeld, is er een fors risico dat ze enkel worden voorbehouden aan de schatrijke elite. Aanstaande maandag 29 november 2021 maakt India vermoedelijk een einde aan […]

Nov 26, 2021
1,5 min

Fintonia in Singapore lanceert twee bitcoin beleggingsfondsen

De vermogensbeheerder Fintonia Group heeft het groene licht gekregen van de toezichthouder, Monetary Authority of Singapore (MAS), om twee verzekerde institutional grade beleggingsfondsen voor bitcoin te lanceren. Fintonia Bitcoin Physical Fund Het eerste fonds heet het Fintonia Bitcoin Physical Fund. Hiermee kunnen institutionele beleggers instappen om direct blootstelling tot bitcoin te krijgen. De aandelen van […]

Nov 26, 2021
1 min

De LHV bank in Estland gaat cryptodiensten aanbieden

Een van de belangrijkste banken van Estland, de LHV Bank, zal de volgende week haar klanten toegang geven tot de volatiele cryptomarkten. De LHV bank heeft een samenwerking met de Bitstamp opgezet waardoor haar klanten via de LHV mobile app toegang krijgen tot de volgende markten: • Bitcoin (BTC)• Ether (ETH)• Litecoin (LTC)• Uniswap (UNI)• […]

Nov 24, 2021
1,5 min