Tagomi wordt een lid van de Libra associatie!

Mar 4, 2020

Na een reeks van tegenslagen, komt Libra sterk terug. Libra zaaide vorig jaar met een reeks van aankondigingen veel onzekerheid over de mogelijkheid van Facebook om grote spelers te overtuigen dat de Libra stablecoin van de grond zou komen.

libra

Ondanks de grote tegenstand van overheden en het staatsbeleid over de hele wereld, plus het feit dat PayPal zich vorig jaar heeft teruggetrokken uit de Zwitserse Libra Association maakt het controversiële project van Facebook een comeback met telkens weer nieuwe aankondigingen. Dit nieuws is een beetje onder de rader gebleven. E-commerce platform Shopify sloot zich onlangs aan bij Libra en TechCrunch meldt ook dat Tagomi zich ook zal aansluiten bij de Libra Association. Tagomi is geen onbelangrijke toevoeging!

Wat doet Tagomi?

Tagomi, een makelaar voor digitale activa en wordt getaxeerd op 28 miljoen dollar, zal naar verluidt Libra gaan besturen en Libra aansturen om digitale activa te lanceren die overal en gemakkelijk te gebruiken, te verzenden en op te slaan is, waardoor mensen over de hele wereld toegang krijgen tot financiële diensten.

Medeoprichter van Tagomi, Greg Tusar, is het voormalige hoofd van de elektronische handel bij Goldman Sachs. Medeoprichter Jennifer Campbell is een voormalig analist bij Union Square Ventures en medeoprichter Marc Bhargava werkte in business development bij Airbnb. Volgens de LinkedIn-profielen van zojuist benoemde personen, hebben beide een opleiding aan Harvard gevolgd, waar Campbell een bachelor in statistiek behaalde en Bhargava een bachelordiploma en een MBA heeft behaald.

Tagomi biedt institutionele diensten aan voor grote spelers die zich met crypto bezighouden. Het team bestaat uit een aantal bekende personen, waaronder Dhawal Sharma. Hij was vice-president van de compliance-afdeling van Goldman Sachs en was eerder assistent-procureur-generaal van het Investor Protection Bureau in het kantoor van de procureur-generaal van New York. Voorafgaand aan zijn werk voor de AG, was Dhawal de raadsman bij de Securities and Exchange Commission binnen de afdeling Trading & Markets.

Investeerders van Tagomi bestaan uit enkele van de grootste durfkapitalisten op het gebied van technologie, crypto en betalingen, waaronder Founders Fund, Paradigm, Pantera, Multicoin, Galaxy Digital en Morgan Creek. De steun die het bedrijf aan Libra toont, laat een voortdurende verschuiving van nieuwe vormen van digitaal geld en cryptocurrency zien aan traditionele financiële professionals.

Alex Lielacher schrijft in zijn artikel, getiteld: “Als geld talent volgt, heeft crypto een mooie toekomst”, het volgende:

“Naarmate er meer bekwame en bekende voormalige financiers de crypto omgeving betreden, zal institutioneel geld snel volgen. Zodra de crypto een ecosysteem heeft, wat voldoet aan de behoeften van institutionele beleggers en het noodzakelijke reguleringskader, zal de beleggings ruimte in blockchain veel belangrijke mogelijkheden bieden”.

Als lid van de Libra Reserve zal Tagomi, naar verluidt, 10 miljoen dollar opbrengen om een knooppunt op te richten, wat toekomstige transacties van Libra zal valideren.

Gerelateerde artikels:

Bronvermelding: Dailyhodl

Lees verder

Kan de Federal Reserve Bankroet gaan?

Kan de Federal Reserve bankroet gaan? Dit is een vraag die George Gammon zich stelt in de onderstaande video. Hij heeft een uitstekende analyse gemaakt over hoe de Federal Reserve opereert en op welke manier de Federal Reserve geld verdient voor haar aandeelhouders. De Federal Reserve functioneert nu als een gediversifieerd beleggingsfonds en zal onder […]

Jul 3, 2020
2,5 min

Lords of Finance: The Bankers Who Broke the World

We kunnen onze lezers het volgende boek aanbevelen: Lords of Finance: The Bankers Who Broke the World. Het boek is uitgegeven door Penguin Press in 2009 tijdens de vorige financiële crisis. Het is geschreven door Liaquat Ahamed die voor zijn werk in 2010 de Pulitzer Prize for History ontving. Het boek beschrijft de financiële ontwikkelingen voorafgaand […]

Jul 3, 2020
4 min

Waarom is Bitcoin antifragiel?

Dat velen nog altijd sceptisch zijn over Bitcoin is geen geheim. Ze beweren dat het een kwetsbare ponzi-scheme is, die ieder moment kan knappen. Bitcoin bezit echter een aantal kwaliteiten die ervoor zorgen dat het juist antifragiel is, en dat het toestanden kan doorstaan die ons huidig monetair systeem ernstig in de problemen zouden brengen. […]

Jul 3, 2020
3,5 min