Waarschuwing voor een zeepbel in de waardering van DeFi-tokens!

Aug 12, 2020

Op het gebied van crypto’s, staat het jaar 2020 in het teken van de ontwikkeling van de DeFi-sector, het toenemend gebruik van USD stablecoins en DeFi Yield farming opties. Op verschillende nieuwe DeFi-platforms worden via allerlei DeFi yield farming schemes door speculanten manieren gevonden om uiteindelijk de koers van DeFi-tokens naar de maan te schieten.

Een goed voorbeeld is het Serum Project met de SRM token. Dit project is recentelijk tot stand gekomen door een samenwerking tussen het Solana project en de FTX derivatenbeurs. Het gaat om de ontwikkeling van een gedecentraliseerde derivatenbeurs; een DEX voor de cryptovaluta-derivatenhandel. Het is een boeiend gloed nieuw project dat al snel werd genoteerd op de volgende exchanges: Bitmax, FTX, UniSwap, Balancer, HBTC en Binance. De SRM werd op 11 augustus gelanceerd voor een koers rond $0.11 en vloog binnen acht uur naar een koers van bijna $2. Een ongekende 1,700% koersstijging en zeepbel van mega proporties!

Een ander voorbeeld is Yam.Finance. Dit gloed nieuwe DeFi-project lanceerde ook op 11 augustus 2020 en wil werken aan een totaal democratisch en decentraal protocol voor DeFi-yield farming. Het wordt door de ontwikkelaars gezien als een experiment en werd dan ook zonder prijs gelanceerd. Toch, de Yam token sprong al snel van een waardeloze token van $0,- naar een waardevolle token van $125,-! Totale waanzin.

defi zeepbel

De huidige ontwikkeling in de DeFi-sector en het uitbaten van DeFi-Yield Farming mogelijkheden heeft alles weg van een zeepbel en toont gelijkenissen met de ICO-zeepbel van 2017. Onrealistische waarderingen van DeFi-tokens zullen weer corrigeren en normaliseren. Het gevaar voor verdere executie van Pump & Dump strategieën door walvissen (grote token houders) is verder zeer groot.

De ontwikkelende DeFi-sector is zeer interessant om te volgen en is een broedplaats van bijzondere nieuwe projecten; echter de waardering van deze projecten is een geheel andere zaak. Verder, moeten beleggers er rekening mee houden dat de meeste projecten zullen mislukken.

Gerelateerde artikels:

Bron: Beincrypto

Lees verder

Mastercard netwerk integreert spoedig bitcoin en crypto diensten

Mastercard staat op het punt om een belangrijke aankondiging te doen. Ze willen banken en winkeliers die aangesloten zijn op het Mastercard betalingsnetwerk de optie bieden om betalingen in bitcoin te accepteren. Dit nieuws is vrijgekomen vandaag 25.10.2021 op CNBC gepubliceerd. Net zoals Twitter als een sociaal netwerk nu ook werkt als een bitcoin betalingsnetwerk […]

Oct 25, 2021
1,5 min

Jack Dorsey waarschuwt voor hyperinflatie

Miljardair en Twitter oprichter Jack Dorsey plaatste afgelopen vrijdagavond een opmerkelijke tweet over hyperinflatie. Hyperinflatie gaat alles veranderen. Het gebeurt nu al. De consumptieprijzen hebben in de Verenigde Staten een recordstijging gehad. Er is steeds meer bezorgdheid over de inflatiedruk. Zelfs de Federal Reserve-voorzitter Jerome Powell bekende dat de inflatiedruk tot ver in volgend jaar […]

Oct 25, 2021
2 min

Hoera crypto fnuikt Amerikaanse sancties

Het is zo grappig om nieuwsartikelen te lezen als je de narratieven kent die steeds maar worden ingezet om de goegemeente verder de hersenen te spoelen. Zo zouden Putin en China agressieve bedoelingen hebben in een wereld die compleet wordt gedomineerd door Amerikaanse legerbases en militaire uitgaven. En zo zou crypto slecht zijn omdat je […]

Oct 24, 2021
2,5 min