Waarschuwing voor een zeepbel in de waardering van DeFi-tokens!

Aug 12, 2020

Op het gebied van crypto’s, staat het jaar 2020 in het teken van de ontwikkeling van de DeFi-sector, het toenemend gebruik van USD stablecoins en DeFi Yield farming opties. Op verschillende nieuwe DeFi-platforms worden via allerlei DeFi yield farming schemes door speculanten manieren gevonden om uiteindelijk de koers van DeFi-tokens naar de maan te schieten.

Een goed voorbeeld is het Serum Project met de SRM token. Dit project is recentelijk tot stand gekomen door een samenwerking tussen het Solana project en de FTX derivatenbeurs. Het gaat om de ontwikkeling van een gedecentraliseerde derivatenbeurs; een DEX voor de cryptovaluta-derivatenhandel. Het is een boeiend gloed nieuw project dat al snel werd genoteerd op de volgende exchanges: Bitmax, FTX, UniSwap, Balancer, HBTC en Binance. De SRM werd op 11 augustus gelanceerd voor een koers rond $0.11 en vloog binnen acht uur naar een koers van bijna $2. Een ongekende 1,700% koersstijging en zeepbel van mega proporties!

Een ander voorbeeld is Yam.Finance. Dit gloed nieuwe DeFi-project lanceerde ook op 11 augustus 2020 en wil werken aan een totaal democratisch en decentraal protocol voor DeFi-yield farming. Het wordt door de ontwikkelaars gezien als een experiment en werd dan ook zonder prijs gelanceerd. Toch, de Yam token sprong al snel van een waardeloze token van $0,- naar een waardevolle token van $125,-! Totale waanzin.

defi zeepbel

De huidige ontwikkeling in de DeFi-sector en het uitbaten van DeFi-Yield Farming mogelijkheden heeft alles weg van een zeepbel en toont gelijkenissen met de ICO-zeepbel van 2017. Onrealistische waarderingen van DeFi-tokens zullen weer corrigeren en normaliseren. Het gevaar voor verdere executie van Pump & Dump strategieën door walvissen (grote token houders) is verder zeer groot.

De ontwikkelende DeFi-sector is zeer interessant om te volgen en is een broedplaats van bijzondere nieuwe projecten; echter de waardering van deze projecten is een geheel andere zaak. Verder, moeten beleggers er rekening mee houden dat de meeste projecten zullen mislukken.

Gerelateerde artikels:

Bron: Beincrypto

Lees verder

Van een Bretton Woods 1.0 naar 2.0 systeem?

Wat wordt er bedoelt met Bretton Woods 2.0? Met Bretton Woods 2.0 wordt er aanspraak gemaakt op een aankomend nieuw akkoord over een monetaire reset en implementatie van een financieel-economisch valutasysteem. Een systeem dat teruggrijpt naar het originele Bretton Woods systeem van 1944. Bretton Woods 1.0 Akkoord Voor een goed begrip van Bretton Woods 2.0 […]

Oct 23, 2020
9,5 min

The Great Reset!

De belangrijkste globale organisaties en instellingen spreken steeds meer over een aankomende Great Reset en een nieuwe Bretton Woods overeenkomst voor het hervormen van de wereldeconomie. Een virus, zo schijnt het te zijn, heeft immers de globale economie in een depressie gestort. Vooral het World Economic Forum heeft dit onderwerp expliciet op haar 2021 agenda […]

Oct 23, 2020
5,5 min

Shitcoins, alchemie en zelfverrijking

Bitcoin begon als een antwoord op ons falend monetair systeem, waarin het zeggenschap over geld volledig in de handen ligt van overheden en waarin geld schier achteloos wordt bijgedrukt. Het duurde niet lang of er verschenen allerlei ‘alternatieve munten’, die zichzelf als alternatief presenteerden op de ‘oudere en gedateerde’ Bitcoin. Maar vrijwel al deze “shitcoins” […]

Oct 16, 2020
3 min