Waarschuwing voor een zeepbel in de waardering van DeFi-tokens!

Aug 12, 2020

Op het gebied van crypto’s, staat het jaar 2020 in het teken van de ontwikkeling van de DeFi-sector, het toenemend gebruik van USD stablecoins en DeFi Yield farming opties. Op verschillende nieuwe DeFi-platforms worden via allerlei DeFi yield farming schemes door speculanten manieren gevonden om uiteindelijk de koers van DeFi-tokens naar de maan te schieten.

Een goed voorbeeld is het Serum Project met de SRM token. Dit project is recentelijk tot stand gekomen door een samenwerking tussen het Solana project en de FTX derivatenbeurs. Het gaat om de ontwikkeling van een gedecentraliseerde derivatenbeurs; een DEX voor de cryptovaluta-derivatenhandel. Het is een boeiend gloed nieuw project dat al snel werd genoteerd op de volgende exchanges: Bitmax, FTX, UniSwap, Balancer, HBTC en Binance. De SRM werd op 11 augustus gelanceerd voor een koers rond $0.11 en vloog binnen acht uur naar een koers van bijna $2. Een ongekende 1,700% koersstijging en zeepbel van mega proporties!

Een ander voorbeeld is Yam.Finance. Dit gloed nieuwe DeFi-project lanceerde ook op 11 augustus 2020 en wil werken aan een totaal democratisch en decentraal protocol voor DeFi-yield farming. Het wordt door de ontwikkelaars gezien als een experiment en werd dan ook zonder prijs gelanceerd. Toch, de Yam token sprong al snel van een waardeloze token van $0,- naar een waardevolle token van $125,-! Totale waanzin.

defi zeepbel

De huidige ontwikkeling in de DeFi-sector en het uitbaten van DeFi-Yield Farming mogelijkheden heeft alles weg van een zeepbel en toont gelijkenissen met de ICO-zeepbel van 2017. Onrealistische waarderingen van DeFi-tokens zullen weer corrigeren en normaliseren. Het gevaar voor verdere executie van Pump & Dump strategieën door walvissen (grote token houders) is verder zeer groot.

De ontwikkelende DeFi-sector is zeer interessant om te volgen en is een broedplaats van bijzondere nieuwe projecten; echter de waardering van deze projecten is een geheel andere zaak. Verder, moeten beleggers er rekening mee houden dat de meeste projecten zullen mislukken.

Gerelateerde artikels:

Bron: Beincrypto

Lees verder

De Wallet of Satoshi Review

Met de verdere opmars en snelle adoptie van het Bitcoin Lightning Network in 2021, is het even tijd om een nieuwe Bitcoin Lightning Network Wallet te bespreken. In dit artikel, bespreken we de Wallet of Satoshi. Eerder hebben we de nieuwe Muun wallet besproken, die compatibel is met zowel de Bitcoin mainchain als het Lightning […]

Oct 18, 2021
2,5 min

Bitcoin verwarmt straks North Vancouver maar is het groen?

De stad North Vancouver in British-Columbia, draait nu al op een lokale energiecentrale die zijn restwarmte voor stadsverwarming gebruikt. Lonsdale Energy Corporation (LEC), dat volledig eigendom is van de stad, zet in op verduurzaming en wil het gebruik van aardgas verminderen. Gebouwen zijn momenteel verantwoordelijk voor 40% van de CO2-uitstoot in stedelijke gebieden, en dus […]

Oct 18, 2021
3,5 min

Bitcoin bullish met $60.000

Het is zover: de eerste Bitcoin ETF, de ProShares Future ETF, is op 15 oktober toegelaten in de Verenigde Staten. En de koers reageert enthousiast met nu en solide positie boven de 60.000 Amerikaanse dollar. De totale crypto marktkapitalisatie ligt nu weer rond 2,5 biljoen Amerikaanse dollar. Op maandag 18 oktober wordt de Futures ETF […]

Oct 18, 2021
1,5 min