Waarschuwing voor een zeepbel in de waardering van DeFi-tokens!

Aug 12, 2020

Op het gebied van crypto’s, staat het jaar 2020 in het teken van de ontwikkeling van de DeFi-sector, het toenemend gebruik van USD stablecoins en DeFi Yield farming opties. Op verschillende nieuwe DeFi-platforms worden via allerlei DeFi yield farming schemes door speculanten manieren gevonden om uiteindelijk de koers van DeFi-tokens naar de maan te schieten.

Een goed voorbeeld is het Serum Project met de SRM token. Dit project is recentelijk tot stand gekomen door een samenwerking tussen het Solana project en de FTX derivatenbeurs. Het gaat om de ontwikkeling van een gedecentraliseerde derivatenbeurs; een DEX voor de cryptovaluta-derivatenhandel. Het is een boeiend gloed nieuw project dat al snel werd genoteerd op de volgende exchanges: Bitmax, FTX, UniSwap, Balancer, HBTC en Binance. De SRM werd op 11 augustus gelanceerd voor een koers rond $0.11 en vloog binnen acht uur naar een koers van bijna $2. Een ongekende 1,700% koersstijging en zeepbel van mega proporties!

Een ander voorbeeld is Yam.Finance. Dit gloed nieuwe DeFi-project lanceerde ook op 11 augustus 2020 en wil werken aan een totaal democratisch en decentraal protocol voor DeFi-yield farming. Het wordt door de ontwikkelaars gezien als een experiment en werd dan ook zonder prijs gelanceerd. Toch, de Yam token sprong al snel van een waardeloze token van $0,- naar een waardevolle token van $125,-! Totale waanzin.

defi zeepbel

De huidige ontwikkeling in de DeFi-sector en het uitbaten van DeFi-Yield Farming mogelijkheden heeft alles weg van een zeepbel en toont gelijkenissen met de ICO-zeepbel van 2017. Onrealistische waarderingen van DeFi-tokens zullen weer corrigeren en normaliseren. Het gevaar voor verdere executie van Pump & Dump strategieën door walvissen (grote token houders) is verder zeer groot.

De ontwikkelende DeFi-sector is zeer interessant om te volgen en is een broedplaats van bijzondere nieuwe projecten; echter de waardering van deze projecten is een geheel andere zaak. Verder, moeten beleggers er rekening mee houden dat de meeste projecten zullen mislukken.

Gerelateerde artikels:

Bron: Beincrypto

Lees verder

Michael Saylor over Bitcoin

Michael Saylor is de oprichter en directeur van het beursgenoteerde bedrijf MicroStrategy (MSTR) met een waarde van ongeveer 1.2 miljard dollar. Hij is eindverantwoordelijk voor de recente beslissing om bijna alle dollarreserves in de schatkist om te wisselen voor bitcoin. In totaal heeft het bedrijf $410 miljoen omgezet in 38,250 BTC als een strategische reservevaluta […]

Sep 18, 2020
5 min

Wat is Nexus Mutual (NXM)?

Wat is Nexus Mutual (NXM) en wat kan je ermee? De afgelopen tijd hebben we al een aantal spelers in de wereld van gedecentraliseerde financiering (DeFi) onder de loep genomen, zoals Bancor Finance, Flamingo Finance en Balancer Finance. Vandaag kijken we naar Nexus Mutual, een soort softwarekraakverzekering die gebruikers beschermt bij het afsluiten en gebruik […]

Sep 15, 2020
3 min

Rente verdienen over goud?

Een belegging in goud werd door Warren Buffet afgeschreven als niet productief aangezien het geen inkomen genereert. Inderdaad, vele beleggers laten nog steeds goud links liggen omdat het geen inkomen genereert. Deze tijden zijn voorbij met de opkomst van de decentrale financieringssector en digitale activa die op een blokchain worden uitgeven. De Paxos Trust Company […]

Sep 4, 2020
1,5 min