Wat kunnen we leren van de GameStop koers pump?

Feb 3, 2021

Er is veel ophef over de recente koersontwikkeling van het aandeel GameStop. De Amerikaanse winkelketen in videospelletjes lag onder vuur van Wall Street shortsellers. Vooral het hedgefonds Melvin Capital had vele shorts uit staan om het aandeel GameStop aan te vallen. GameStop dreigde zelfs bankroet te gaan.

Dit pikte de jongere beleggers niet. Via sociale media werd er opgeroepen om het aandeel GameStop te op te kopen met onder meer call-opties. Het Reddit-forum ’wallStreetbets’ groeide snel uit tot over 4 miljoen leden. Al deze particuliere vooral jongeren beleggers op Wall Street Bets besloten om de handelsstrijd aan te gaan tegen de grote Wall Street partijen. De leden noemen zichzelf dan ook ’comrades’ om te benadrukken dat ze als het beleggersgepeupel tegen het institutionele grootkapitaal ten strijde trekken. Hieronder kun je een Tweet zien van de voorzitter van het reddit-forum over zijn visie over Wall Street:

Hieronder in de grafiek kun je de koersontwikkeling zien van het aandeel GameStop (GME):

Zoals je ziet, het aandeel GameStop begon als snel exponentieel te stijgen en zorgde ervoor dat Shortsellers in zeer korte tijd voor $5,3 miljard verloren. Melvin Capital dreigde bankroet te gaan en de Amerikaanse financiële toezichthouders werden opgeroepen door vooraanstaande institutionele beleggers om in te grijpen vanwege marktmanipulatie. We zullen zien hoe de toezichterhouders hun eigen vriendjes zullen beschermen tegen deze decentrale beleggersgroep. De handelsplatformen TD Ameritrade en Robinhoud legde vervolgens haar gebruikers kooplimieten op. De president van de Nasdaq-beurs wilde de handel in het aandeel stopzetten zodat beleggers tijd hebben om de posities aan te passen en zich te herpositioneren. Een Tweet van Erica leverde de volgende leuke meme:

In de onderstaande video wordt uitgelegd hoe Wall Street over deze praktijk denkt:

De smerige spelletjes van Wall Street gaf weerklank in de cryptoverse. De FTX-cryptobeurs besloot om GME-termijncontracten te lanceren die ongelimiteerd kunnen worden verhandeld. Deze ingreep geeft verder aan wat de waarde propositie van DeFi is waarbij machtige partijen niet zo kunnen ingrijpen wanneer iets hen niet zint.

Op Twitter meldde Documenting Bitcoin het volgende: als reddit gebruikers een aandeel kopen is het marktmanipulatie. Als de overheid 4 biljoen in dollars bijdrukt voor Wall Street is dit bankieren.

De koers pump van GME kan worden gezien als een kleine revolutie van gebruikers die weinig vertrouwen hebben in de gevestigde financiële orde en centrale autoriteiten.

Wall Streets Bets zet in op zilver en trekt ten strijde tegen JP Morgan!

In het forum worden weer hier de plannen gesmeed om long zilver te gaan en JP Morgan te crashen.

Zilver kopen, verder accumuleren en vasthouden is de volgende stap om geschiedenis te schrijven. Max Keiser heeft natuurlijk ook over deze recente gebeurtenissen commentaar te leveren. Hij probeerde dezelfde stunt een aantal jaren terug te doen door de short posities van JP Morgan te liquideren door het massaal kopen van zilver. Hieronder in de video kun je Max Keiser aan het woord zien over de recente ontwikkelingen:

Uiteindelijk is het kracht in nummers, de macht ligt uiteindelijk bij het gepeupel. Een gecentraliseerde Wall Street beleggingsfonds kan worden uitgeschakeld wanneer genoeg kleine beleggers zich verzamelen als een soort globaal gedecentraliseerde beleggingsfonds met een verenigd doel om de tegengestelde trade uit te voeren. Zelfs kan er strijd gevoerd worden met de meest machtigste zakenbank ter wereld. Zoals deze meme dat mooie uitbeeldt:

Wallstreetsbets vs hedgefunds

Hieronder een goede video’s over de recente ophef omtrent GameStop:

De les van GME wordt voor bitcoiners door PlanB mooi weergegeven in de onderstaande Tweet:

Haal bitcoin weg van de exchanges. Zet deze op de eigen wallet en HODL. Verkoop niet. De monetaire QE-beleid van de centrale bankiers zal zorgen voor dat bitcoin naar de maan gaat.

Lees verder

Mastercard netwerk integreert spoedig bitcoin en crypto diensten

Mastercard staat op het punt om een belangrijke aankondiging te doen. Ze willen banken en winkeliers die aangesloten zijn op het Mastercard betalingsnetwerk de optie bieden om betalingen in bitcoin te accepteren. Dit nieuws is vrijgekomen vandaag 25.10.2021 op CNBC gepubliceerd. Net zoals Twitter als een sociaal netwerk nu ook werkt als een bitcoin betalingsnetwerk […]

Oct 25, 2021
1,5 min

Jack Dorsey waarschuwt voor hyperinflatie

Miljardair en Twitter oprichter Jack Dorsey plaatste afgelopen vrijdagavond een opmerkelijke tweet over hyperinflatie. Hyperinflatie gaat alles veranderen. Het gebeurt nu al. De consumptieprijzen hebben in de Verenigde Staten een recordstijging gehad. Er is steeds meer bezorgdheid over de inflatiedruk. Zelfs de Federal Reserve-voorzitter Jerome Powell bekende dat de inflatiedruk tot ver in volgend jaar […]

Oct 25, 2021
2 min

Hoera crypto fnuikt Amerikaanse sancties

Het is zo grappig om nieuwsartikelen te lezen als je de narratieven kent die steeds maar worden ingezet om de goegemeente verder de hersenen te spoelen. Zo zouden Putin en China agressieve bedoelingen hebben in een wereld die compleet wordt gedomineerd door Amerikaanse legerbases en militaire uitgaven. En zo zou crypto slecht zijn omdat je […]

Oct 24, 2021
2,5 min