bitcoin & cryptocurrency trading seminars

MONERO

Wat is Monero (XMR) en waarom is het een bijzonder cryptomuntje om te kopen?

moneroMonero XMR is een bijzondere open source cryptocurrency. Het cryptomuntje is gelanceerd in 2014 en heeft al die jaren een zeer goede ontwikkeling doorgemaakt met een groeiende gemeenschap van gebruikers en ontwikkelaars. Monero (XMR) is Esperanto voor munt.

Het heeft vele belangrijke eigenschappen die het tot beter cryptogeld maakt in vergelijking met Bitcoin en andere valuta. Het netwerk is veel lichter, 100 % anoniem, 100 % decentraal en veel sneller dan die van Bitcoin. Monero is een zeer goede toevoeging tot het crypto portfolio van een belegger. Laten we een aantal redenen bespreken die aangeven waarom het interessant is om Monero (XMR) te kopen met bitcoins of litecoins bij Changelly en te sturen naar je Ledger Nano S wallet (ondersteunt nu ook Monero!)

moneroIn de eerste plaats, Monero streeft naar de ontwikkeling van een decentrale anoniem cryptomuntje op basis van een eigen CryptoNote protocol en meer onafhankelijke blockchain. Monero is geen derivaat van Bitcoin, een zogenaamde altcoin.

Monero zorgt ervoor dat de transacties niet kunnen worden getraceerd, de blockchain/grootboek van Monero wordt verduisterd of in de war geschopt als het gaat om wie de ontvanger, de verzender en de inhoud van de verzending was. De transacties liggen vast; maar van wie die transacties precies waren en wat er precies in de transacties werd verzonden is niet inzichtelijk en onleesbaar. Monero concurreert met Dash en Zcash die ook alternatieven aanbieden voor het bewerkstelligen van financiële anonimiteit. Deze kunnen ook met elkaar worden verhandelt op HitBTC. Niettemin, het blokketenontwerp van Monero voor het bewerkstelligen van deze doelstelling is superieur in vergelijking met deze alternatieven.

 • Monero wil echt 100% anoniem zijn! Dit is het wezenlijke verschil met de Blockchain van Bitcoin en andere cryptocurrencies zoals Ethereum en natuurlijk al die derivaten van Bitcoin, de altcoins. De blockchain van Bitcoin is transparant en alles kan worden getraceerd. Dit betekent dat uiteindelijk, met de juiste software en middelen, elke Bitcoin gebruiker kan worden opgespoord. De Deense Politie heeft al een afdeling die Bitcoin surveillance software heeft ontwikkeld. Daarom, het is een mythe dat Bitcoin anoniem is. Monero gaat om optimale privacy en moet hier niks van hebben. Ze werken dan ook samen met bedrijven die ICT-privacy oplossingen leveren om het netwerk en de infrastructuur van Monero te beveiligen tegen nieuwsgierige overheden en veiligheidsdiensten. Een concreet voorbeeld is het gebruik van een i2p router binnen Monero en de ontwikkeling van een versleutelde privacy communicatieplatform.
 • monero cryptocurrencyMonero wil ook echt 100 % decentraal zijn. Vele cryptocurrencies gebaseerd op een proof of stake, emissie en distributie modellen leiden vaak dat de invloed over het netwerk in handen komt van een aantal belangrijke sleutelspelers die een groot deel van het aantal muntjes in handen hebben. In dit geval is het netwerk niet meer 100 % decentraal en ook niet meer gelijk. 100 % decentraal wil zeggen dat iedereen gelijk is ongeacht het aantal muntjes hij/zij in bezit heeft. Een goed ontwikkeld Proof of Work model zou dit moeten bewerkstelligen, toch het belangrijkste voorbeeld van een Proof of Work model, Bitcoin, leeft ons dat hier ook macht en invloed kan worden gecentraliseerd. Binnen het Bitcoin netwerk kun je spreken over een centralisatie van macht in de hand van de Bitcoin miners, de bedrijven en mensen die het netwerk in standhouden met super dure infrastructuur.
 • Cryptocurrencies met een gesloten ontwikkelingsmodel is per definitie een vorm van centraliseren aangezien er geen open audit en transparant systeem is over de exacte ontwikkeling van het muntje. Er zit meteen een machtsfactor ingebouwd met veel invloed over hoe de ontwikkeling zal geschieden. Dit is ook geen 100 % decentraal muntje.
 • Monero heeft naar de ontwikkeling van Bitcoin gekeken en er uitgeleerd hoe je een 100 % decentraal netwerk kunt behouden en ontwikkelen op basis van een proof of work model. Monero maakt gebruik van een mining algorithm dat elke computer met een x86x CPU in staat stelt om Monero’s te delven en het netwerk te onderhouden. Dit voorkomt dat over een tiental jaren alleen maar bedrijven met een speciale mining infrastructuur in staat zijn om Monero’s te delven en de invloed over het netwerk te vergroten. Nee, bij Monero zal iedereen met een normale computer gewoon Monero’s kunnen delven. Elke gebruiker kan gewoon een miner zijn.
 • Monero en het schaalbaarheidsprobleem? Een ander groot probleem met cryptocurrencies is de schaalbaarheid. Vooral de altcoins die derivaten zijn van de Bitcoin codebase hebben te maken, net zoals met Bitcoin, een zogenaamde ‘block size limit‘. Deze technische limitatie is problematisch vooral wanneer het Bitcoin netwerk enorm zou groeien en iedereen gelijktijdig transacties zou uitvoeren. Deze technische limitatie leidt tot vele discussies, onzekerheden voor de toekomst, maar ook oplossingen. Toch, het is een probleem aangezien alle updates moeten worden uitgevoerd op basis van een 95 % consensus. Op dit moment, doordat de Bitcoin steeds duurder wordt, worden de transactiekosten ook steeds duurder. Bovendien doordat elke bloklimitiet beperkt is tot 1 MB, kunnen er maar 3 transacties per seconde per blok worden uitgevoerd. Het uitbouwen van een bloklimitiet, zoals dit door Bitcoin Unlimited wordt voorgesteld, kan alleen op basis van 95 % consensus worden uitgevoerd. Dit is praktisch onmogelijk nu Bitcoin zo bekend is geworden en vele nieuwe spelers kent. Een SegWit update als een alternatieve oplossing voor dit probleem is er ook. Toch, met de populariteit van Bitcoin betekent dit wel dat Bitcoin trager en duurder zal worden. Monero, maar ook Litecoin kunnen als alternatieve snelwegen voor het uitvoeren van snelle en goedkope transacties worden gebruikt.
 • Kijk, dit probleem van schaalbaarheid en transactielimieten zit niet ingebakken in het Monero netwerk. Monero beschikt over een dynamische block size limit. Het aantal MB per blok kan makkelijk op basis van de omstandigheden worden aangepast! Dit maakt Monero superieur t.o.v. Bitcoin.
 • Een ander technisch probleem binnen het Bitcoin netwerk is de manier waarop de miners worden gecompenseerd. Er is geen permanent block award ingebouwd in de delvingsalgoritme waardoor  de kosten voor het onderhouden en veiligstellen van het netwerk steeds hoger worden. De Miners zullen op de keten in de Blockchain werken waar ze het meeste kans hebben op het delven van meer bitcoins. De bitcoin prijs moet ook hoog genoeg zijn zodat de miners hun werk kunnen doen, het kost namelijk veel geld in elektriciteit kosten, serverkosten en andere bedrijfskosten om een Bitcoin mining company in stand te houden. Het is zeer kapitaalintensief. Dit is een onzekerheidsfactor die is ingebouwd in de Blockchain van Bitcoin. Monero heeft dit probleem niet.
 • Monero heeft een “permanent block reward”. Deze zal nooit lager dan 0.3 XMR zijn. Monero zal worden gedolven op basis van een desinflatieproces, waar we een afname zullen zien van het tempo van de prijsstijging. Desinflatie moet zeker niet verward worden met deflatie. Terwijl deflatie een (langdurige) daling van het algemeen prijspeil is, is desinflatie slechts een vertraging van de inflatie. Dit wil zeggen, het prijspeil zal nog altijd wel blijven stijgen, maar de toename in het algemeen beeld van het prijspeil zal lager liggen dan voorheen. De prijsontwikkeling zal veel gezonder en meer stabiel zijn. Monero zal veel minder prijsvolatiel zijn dan b.v. Bitcoin. Zo ver zijn we nog niet, aangezien er nog een hele hoop muntjes moeten worden gedolven! Tot 2022 zullen er zo’n 18,4 miljoen Monero’s worden gedolven waar we tot die tijd een jaarlijkse prijsinflatie van 1 % kunnen verwachten. Deze ingebouwde schaarste kan in het licht van fiat valuta oorlogen en devaluaties Monero als een alternatieve vermogensbeschermer maken. Zeker naarmate Bitcoin duurder wordt. Monero is bovendien veel geschikter voor kapitaalvlucht aangezien de verdere transacties anoniem zullen zijn. Als een strategie zou een belegger eerst Monero kopen en vervolgens een gedeelte omzetten in Litecoin, Bitcoin, Dash en Zcash als een vorm van vermogens- en risicospreiding met een hoge mate van anonimiteit.  Zorg ervoor dat ze zo veel mogelijk op een hardware wallet staan!

monero xmr kopenIn ieder geval, het zijn deze eigenschappen die Monero (XMR) tot een bijzonder cryptocurrency maken. Het is alleen jammer dat Monero niet compatible is met de Bitcoin blockchain en apps. De hele Monero economie en alle applicaties moet van de grond worden opgebouwd. Wat ook jammer is, is dat Monero geen crypto-equity is. Maar goed, dit was de bedoeling. Monero heeft een kern-eigenschap en doelstelling: het verwezenlijken van snelle, goedkope en anonieme betalingen op basis van het beste cryptografische ontwerp. De ontwikkelaars hebben in die zin uitstekend werk afgeleverd. Monero is de beste anonieme cryptocurrency voor het bewerkstelligen van snelle anonieme transacties. Monero concurreert in die zin vooral met Zcash (ZEC) en Dash maar zijn qua ontwerp slechter. Iemand die geen risico wilt nemen met zijn financiële privacy, zoekt naar anonimiteit en een goed ontworpen betalingsnetwerk moet gebruik maken van Monero. Wanneer de Bitcoin gemeenschap niet het schaalbaarheidsprobleem kan oplossen, kan Monero dan de troon overnemen?

Het mooie is dat iedereen met Monero iemand met een Bitcoin wallet anoniem kan betalen met behulp van de innovatieve dienstverlening van XMR.TO! Dit maakt Monero tot een zeer krachtige cryptocurrency en zal het meer Bitcoin-houders ook aanzetten om te beleggen in Monero voor o.a. het betalen van anonieme transacties daar waar dit vereist is. De prijsstijging in 2017 moet mede in deze tech-context worden betracht.

Hoe kan ik het beste Monero kopen?

Er zijn verschillende manieren om Monero XMR te kopen. Het ligt er maar aan welke manier het beste bij je past. Beschik je al over bitcoins dan kun je via onze crypto currency exchange widget hieronder XMR zeer voordelig kopen. Je zult gewoon wel even een Monero wallet moeten aanmaken bij My Monero. Vervolgens plak je het adres van je My Monero wallet hieronder in de widget van Changelly en betaal je met de gewenste crypto valuta:

cryptocurrency exchange changellymonero cryptocurrency
Tip: je kunt met de bovenstaande crypto exchange widget ook de voornaamste concurrenten (Zcash en Dash) van Monero kopen voor het maken van een meer gespreide cryptogeld belegging. Vergeet niet de meeste van de aangekochte Monero’s op de Ledger Nano S  te zetten!

Ten slotte, hier zijn een aantal andere manieren om aan XMR’s te komen:

 1. Supereenvoudig Monero (XMR) kopen met iDEAL via LiteBit!
 2. Supereenvoudig Monero (XMR) kopen met bitcoins via Changely!
 3. Supereenvoudig traden met XMR, DASH en ZEC via HitBTC!

hitbtc crypto exchange

Hoe kan ik Monero met contant geld of met Cash direct van iemand anders kopen?

 

Er is een nieuwe dienst ontwikkeld voor het verhandelen van Monero zonder tussenkomst van een beurs. Dit is Local Monero en wordt ontwikkeld vanuit Hong Kong. Het is vergelijkbaar met Local Bitcoins en hier kun je Monero kopen met contant geld van iemand anders in Nederland of waar dan ook. Voor meer informatie:

Gerelateerde onderwerpen: