bitcoin & cryptocurrency trading seminars

Wat is de NEO blockchain met ingebouwde shares en gas tokens?

neo blockchain

Sinds 2014 wordt er in China onder leiding van Onchain gewerkt aan een publieke blokketen project dat dient als een platform voor slimme bezittingen. Het project begon met de naam Antshares, maar is in 2017 veranderd naar NEO. NEO is een blokketen voor de ontwikkeling van een slimme decentrale economie met behulp van slimme bezittingen.

changelly voor neo sharesVoor Nederlanders kunnen de Neo Shares het makkelijkste en voordeligste gekocht worden via de Changelly cryptocurrency exchange. Installeer de Neo Wallet en koop met een cryptovaluta van keuze de gewenste NEO aandelen. Voor meer informatie:

Wat maakt NEO bijzonder en misschien ook een interessante belegging?

NEO gaat voor het ontwikkelen van een platform van slimme bezittingen. Slimme bezittingen (smart assets) zijn een combinatie van slimme contracten met digitale goederen die in de blokketen worden vastgelegd. NEO maakt het mogelijk om op een gemakkelijke manier digital assets te registreren, uit te geven en te verhandelen.

Digitale goederen bestaan in de vorm van elektronische informatie en met de NEO blockchaintechnologie worden ze gedecentraliseerd en omgezet in unieke, transparante, traceerbare digitale eigendommen die direct verhandelbaar zijn.

De NEO blockchaintechnologie ondersteunt verschillende lagen van digitale bezittingen en het gebruik van digitale certificaten die door de wet worden beschermd. Voor meer ingewikkelde scenario’s kunnen ontwikkelaars gebruik maken van de slimme contracten en de virtuele machine voor verdere programmering van bepaalde eigenschappen van de betreffende slimme bezittingen.

De NEO blockchain smart contract  technologie is Turing Complete. Je kunt met NEO in feite meer dan alleen slimme bezittingen ontwikkelen en uitgeven, maar ook decentrale applicaties. Het is daarom niet zo vreemd dat NEO (voorheen Antshares) een Chinese Ethereum wordt genoemd.

Deze bijnaam is een vereenvoudiging van de zaken. NEO heeft een aantal probleempunten van Eterheum goed geanalyseerd en op basis daarvan een verbeterde smart contract machine ontwikkeld. NEO is veel beter schaalbaar, quantum computing proof, sneller en heeft een effectievere manier geïmplementeerd voor de manier waarop GAS wordt berekend en verwerkt voor het uitvoeren van de contracten.

Bovendien ook werd gekeken naar het Fabric project van Hyperledger. NEO is dan ook afgestapt van de traditionele consensus algoritmes (Proof-of-Work, Proof-of-Stake) en heeft een unieke consensus algoritme ontwikkeld, de distributed Byzantine fault tolerance algoritme (dBFT) die veel minder energie vereist dan Ethereum en andere blokketens. De slimme contracten zijn ook geheel compatibel met alle geavanceerde programmeertalen en zal makkelijk met andere blokketens kunnen communiceren.

NEO SHARES

Een ander verschil is dat Ethereum geen aandelen uitgeeft, maar alleen de Ether (ETH) tokens voor het betalen van de GAS-rekening. NEO heeft in totaal 100 miljoen aandelen (voorheen AntShares – ANS) ingebouwd in de NEO blokketen. Een NEO aandeel is een eigendomsrecht van de NEO blockchain. Je kunt deze dan ook niet opdelen. Je kunt alleen hele NEO aandelen aanhouden. Deze aandelen geven ook recht op dividend. Dividend wordt uitbetaald in de vorm van NEO GAS (voorheen AntCoins – ANC). De NEO shares worden gebruikt voor verkiezingen, boekhouding en het genereren van NEO ‘coins’ als dividenden. NEO shares zouden in deze laatste betekenis beschouwt kunnen worden als mining-rigs. De aandelen delven de NEO GAS tokens.

NEO GAS tokens

De NEO GAS geven een gebruiker het recht om slimme eigendommen en contracten uit te geven op de NEO blokketen en stellen de gebruiker in staat om bepaalde gebruikerskosten te betalen. De bedoeling is dat deze direct met fiat geld kan worden afgerekend. Dit is ook een cruciaal verschil. Bij Ethereum reken je de GAS kosten af met Ethers. Bij NEO reken je de NEO GAS kosten af met de Chinese Renminbi of een andere valuta. NEO GAS is een deelbare rekeneenheid en kan tot maximaal 8 punten achter de komma (0.00000001) worden opgedeeld.

NEO GAS en NEO SHARES zijn geen cryptogeld. Het is een vorm van crypto-equity die niet voldoet aan de definities van digitaal geld volgens de richtlijnen van vijf verschillende Chinese ministeries. Hierdoor worden belangrijke risico’s vermeden en is een directe samenwerking met het Chinese bankwezen, financiële instellingen en ook overheidsinstellingen mogelijk. Zal NEO een beter Ethereum worden voor de belangen van China? Waarschijnlijk wel erg duur aangezien de uiteindelijke voorraad van NEO GAS beperkt is tot 100 miljoen.

NEO maakt elke 15 secondes een nieuwe blok aan waarbij in het eerste jaar zo’n 8 NEO GAS tokens worden gedolven. De nieuwe NEO GAS tokens die bij elke blok vrijkomen, nemen elk jaar met 1 af. Met deze distributie methode zal er in 2026 zo’n 80 procent van de NEO GAS tokens beschikbaar zijn. Dit is een zeer deflationistische politiek en zal de prijs van de NEO GAS tokens tot steeds maar nieuwe hoogtes stuwen naar gelang de vraag door de ontwikkeling van het netwerk. Zal het netwerk effect uiteindelijk niet de NEO GAS tokens te duur en te waardevol maken voor beleggers tot dat het netwerk te duur is geworden en niet meer bruikbaar is door de hoge NEO GAS prijzen? Zal het NEO aandeel niet in waarde dalen wanneer deze uiteindelijk geen NEO GAS als dividend zal uitkeren?

De laatste tijd is er vooral veel op Chinese cryptocurrency exchanges veel NEO SHARES en GAS tokens opgekocht geworden. De prijs van beide tokens is is als een raket omhoog geschoten. NEO staat tegenwoordig in de top 10 van de meest liquide cryptocurrencies. Het probleem is dat deze liquiditeit vooral beperkt is voor de Chinese markt aangezien er weinig beurzen beschikbaar zijn die beide tokens verhandelen. Bovendien, er zijn bijna geen dapps ontwikkeld en zijn er maar twee programmeurs in dienst. Dit in tegenstelling tot Ethereum. Het platform bij uitstek voor ICO’s. Met andere woorden: NEO moet zich nog bewijzen en de recente prijsontwikkeling kan als een Chinese zeepbel worden beschouwd. Oppassen geblazen! Ondanks het gevaar, moeten we het project ook niet onderschatten. Het kan allemaal snel gaan en de NEO gemeenschap ontwikkelt zich ook. De twee programmeurs die nu aan NEO werken worden betracht als echte crypto-experts. Maar, om te zeggen dat NEO te vergelijken is met Ethereum, nee dat zeker niet. NEO licht jaren achter op Ethereum.

We zullen het in de gaten houden.

Wil je NEO shares of gas kopen?

changelly voor neo shares

Het makkelijkste is om gebruik te maken van Changelly om de Neo Shares te kopen met bitcoins, litecoins of ethers en de Neo shares onmiddellijk veilig op een Neo Wallet te beheren. Bezoek de Changelly cryptocurrency exchange en Installeer de Neo Wallet. Voor meer informatie:

Wil je ook NEO GAS kopen, dan kun je het beste dit doen op de cryptocurrency exchange 19800 in China. Andere beurzen waar je NEO shares en GAS kunt kopen zijn de volgende:

  • Bittrex (BTC/ETH)
  • Binance (BTC)
  • CoinSpot (AUD)
  • YUNBI (CNY)
  • JUBI (CNY)
  • Yuanbao (CNY)
  • 51szzc (CNY)
  • Yobtc (CNY) + GAS
  • 19800 (CNY) + GAS

Laat nooit je Neo GAS en Shares op deze beurzen staan! Verifieer een account, koop je NEO assets en zet ze veilig op een NEO wallet in eigen beheer. Heb je geen interesse in NEO gas, maak dan echt gebruik van de meest eenvoudige methode al eerder aangegeven: combineer Changelly met de Neo Wallet en betaal met Litecoin! Gaat lekker zonder moeite en super snel zonder vertragingen! 

Bronnen:

What is the difference between AntShares and Ethereum? from Antshares

Everything you need to know: AntShares vs AntCoins from Antshares

Total (max) supply of ANS/NEO? from Antshares

Reconstructing Smart Contracts Part I. The Ghost of Undeterminism Erik Zhang, Da Hongfei