bitcoin

Wat zijn Bitcoin Implied Volatility Futures (BTC DVOL)?

Mar 29, 2023
Aanbieding: 

Wat zijn de Bitcoin Implied Volatility Futures (BTC DVOL)? Bitcoin Implied Volatility Futures zijn financiële termijncontracten waarmee handelaren kunnen speculeren op de toekomstige volatiliteit van de prijs van Bitcoin. Impliciete volatiliteit is een maatstaf voor de marktverwachting van hoeveel de prijs van een onderliggende waarde, zoals Bitcoin, zal fluctueren over een bepaalde periode. Ze kunnen worden verhandeld op de beurs van Deribit en staan bekend als de BTC DVOL-futures.

Waar zijn deze contracten op gebaseerd?

Bitcoin Implied Volatility Futures

Bitcoin-futurescontracten met impliciete volatiliteit zijn afgeleid van optiecontracten, die kopers het recht geven, maar niet de verplichting, om Bitcoin te kopen of te verkopen tegen een bepaalde prijs, ook wel de uitoefenprijs genoemd, op of voor een bepaalde datum, ook wel de vervaldatum genoemd. De impliciete volatiliteit van een optiecontract is gebaseerd op de prijs van het optiecontract en andere marktgegevens.

Bij Deribit zijn de BTC DVOL-futures gebouwd op DVOL (de Deribit Bitcoin Volatility Index) om de handel in Bitcoin-volatiliteit te vergemakkelijken. DVOL is een maatstaf voor de verwachte of impliciete volatiliteit van de BTC-markt en geeft inzicht in de prijsverwachtingen van beleggers en de algehele gezondheid van de markt.

Bitcoin Implied Volatility Futures stellen handelaren in staat posities in te nemen op de toekomstige impliciete volatiliteit van Bitcoin zonder de onderliggende waarde zelf te hoeven verhandelen. Handelaren kunnen Bitcoin-futurescontracten met impliciete volatiliteit kopen of verkopen op een futures-beurs, en winst maken als de werkelijke volatiliteit van de prijs van Bitcoin hoger of lager is dan de impliciete volatiliteit die wordt weerspiegeld in het termijncontract.

Waarom maken handelaren gebruik van de Bitcoin Implied Volatility Futures?

Bitcoin Implied Volatility Futures worden door handelaren gebruikt om risico’s te beheren, andere Bitcoin-posities af te dekken of te speculeren over de toekomstige richting van de prijsvolatiliteit van Bitcoin.

BTC DVOL-futures kunnen handelaren helpen hun posities af te dekken en te profiteren van marktvolatiliteit, terwijl ze ook dienen als hulpmiddel voor aanvullend risicobeheer, het genereren van alfa en portefeuillediversificatie. Dit product is met name handig voor diegenen die blootstelling aan volatiliteit willen, maar geen complexe optiestrategieën willen verhandelen. Deribit is de beurs waar deze contracten het beste kunnen worden verhandeld.

Conclusie

Voor een handelaar die geen complexe optiestrategieën wil verhandelen om posities af te dekken, risico´s te beheren en te profiteren van Bitcoin´s marktvolatiliteit zijn de Bitcoin Implied Volatility Futures (BTC DVOL) een goed financieel instrument om te gebruiken. Bij Deribit zijn namelijk de BTC DVOL-futures gebaseerd op de gevestigde en vertrouwde Deribit Bitcoin Volatility Index (DBVOL). Deribit behoort tot de beste derivatenbeurzen voor bitcoin termijncontracten en opties.

Zoals alle financiële derivaten zijn het echter complexe instrumenten die een hoog risico met zich meebrengen en een grondige kennis van de marktdynamiek en handelsstrategieën vereisen. Het instrument is alleen geschikt voor een ervaren handelaar. Een reguliere handelaar of belegger kan het beste eenvoudig bitcoin kopen op een goede spot exchange in Nederland: Bitvavo. Voor meer informatie:

Lees onze Deribit Review

Gerelateerde onderwerpen:

Wat is de Bitcoin Cash & Carry Trade?

Wat zijn bitcoin (BTC) futures precies?

Lees verder

Wat is een layer 2? En specifieker nog: een Bitcoin layer 2?

Door de stijgende vraag naar BTC wordt het Bitcoin netwerk intensiever gebruikt. Dit vraagt om de hulp van layer 2s. Maar wat is een (Bitcoin) layer 2 eigenlijk? Wat is een Bitcoin layer 2 en waarom zijn deze extra ‘layers’ nodig? Bitcoin ($BTC) heeft zoals we weten een eigen blockchain: de Bitcoin blockchain. Daarnaast hebben […]

Feb 21, 2024
3,5 min

Michael Saylor start een Bitcoin development company

Michael Saylor bouwt aan een Bitcoin development company. Alleen Bitcoin kopen is voor Saylor en MicroStrategy niet genoeg, sterker nog: de voorraad Bitcoin zal fungeren als fundatie voor een Bitcoin development company.. Microstrategy´s Bitcoin aankopen: $4,- miljard winst Bitcoin is niet te stoppen, dat mag duidelijk zijn na diverse bullruns en ook nu liegt de […]

Feb 17, 2024
3 min

The Great Taking – centrale bankiers hebben een plan!

Dit artikel zal The Great Taking bespreken. Het is een boek geschreven door voormalige hedgefondsmanager David Rogers Webb. Het boek is bekend geworden door een documentaire die is gemaakt op basis van zijn werk en inzichten. Zijn de beleidsmakers van centrale banken en systeembanken gewoon dom bezig op basis van foute modellen en verouderde economische […]

Feb 21, 2024
8,5 min