okx exchange

OKX review, de OKX exchange is nu ook in Nederland beschikbaar.

Jun 11, 2024
Aanbieding: 

OKX review 2024. OKX exchange in Nederland nu weer beschikbaar met meerdere features! De OKX exchange in Nederland heeft inmiddels weer meerdere diensten beschikbaar voor Nederlandse gebruikers. Lees hier wat allemaal mogelijk is met OKX in Nederland

iDEAL betalingen zijn weer mogelijk met de OKX exchange in Nederland

Exchanges komen en exchanges gaan, Bitpanda en Binance hebben o.a. Nederland verlaten, en dat gelde aanvankelijk ook voor de OKX exchange in Nederland. Met de toenemende wet- en regelgeving zien we steeds meer exchanges die gehoor geven aan de duidelijker wordende Europese crypto wetgeving, waaronder de MiCAR wetgeving die nu precies één jaar geleden werd ingevoerd. Daarnaast wordt deze MiCAR wetgeving verder uitgerold dit jaar met betrekking tot het reguleren van stablecoins in Europa. In het verleden waren crypto bedrijven en crypto communities nog sceptisch omtrent ‘crypto wetgeving’, het zou namelijk tegen het principe van decentralisatie ingaan en dus niet goed zijn voor de industrie. Nu we een tijdje onderweg zijn is de vraag naar crypto wetgeving juist groter geworden, mede dankzij incidenten als de FTX crash. Landen en/ of continenten met duidelijke wetgeving worden steeds populairder voor (internationale) exchanges en andere crypto- en web3 bedrijven.

Regelgeving biedt exchanges namelijk perspectief omdat ze nu weten ‘waar ze aan toe zijn’, logisch. Voor OKX is dit reden geweest om te rebranden en terug te keren naar Nederland, en dit doen ze met handige features zoals iDEAL betalingen, de Web3 wallet en meer! In dit artikel zullen we ingaan waarom jij als crypto trader zou kunnen overwegen om (weer) te handelen op de OKX exchange.

Okcoin en de OKX exchange. Hoe zit dit precies?

De OKX exchange biedt per heden meerdere diensten aan aan Nederlandse gebruikers, maar hoe heeft de exchange dit voor elkaar gekregen? Eerder dit jaar in april deelde Okcoin Europe Ltd. dat het was ge-rebrand (een overname?) naar “OKX Europe”. Okcoin en OKX, hoe veel de namen dan ook op elkaar mogen lijken, stonden tot voor kort los van elkaar. Okcoin was een platform op zich; relatief klein maar wel met een registratie bij De Nederlandsche Bank sinds 2021. En precies dát is wat grote internationale exchanges als OKX interessant vinden. Een recent voorbeeld van een dergelijke “rebranding” is de overname van Bitstamp door Robinhood, ook hier speelden officiële licenties een grote rol.

De rebranding van Okcoin naar OKX Europe komt op het volgende neer: klanten van Okcoin zullen via de entiteit van Okcoin Europe bediend worden, maar maken hierbij gebruik van het platform van OKX Europe. Dit is vergelijkbaar met de samenwerking tussen Satos en Bybit.

Welke diensten biedt de OKX exchange aan in Nederland?

Terug naar de OKX exchange en wat jij hier als Nederlandse gebruiker kan. Allereerst biedt OKX een welkomstkado aan tot wel €50,- in Bitcoin. Daarnaast kunnen Nederlandse gebruikers via de OKX spot exchange, of via de convert dienst, nu tot wel 150 verschillende cryptocurrencies kopen en verkopen, waaronder populaire memecoins als doge, dogwifhat, pepe en meer. Daarnaast kun je uiteraard ook daytraden op de professionele spot exchange van OKX. Van deze 150 cryptocurrencies zijn er maar liefst 60 handelsparen beschikbaar in Euro-paren. Daarnaast kunnen Nederlandse gebruikers iDEAL gratis gebruiken voor stortingen en uitbetalingen! Ook is SEPA gratis beschikbaar voor zowel stortingen als uitbetalingen. Hieronder in de video kun je de werking van de OKX spot exchange zien uitgelegd:

Naast de koop en verkoop diensten van OKX hebben Nederlandse gebruikers ook toegang tot de Web3 wallet van OKX. Deze wallet kun je koppelen aan populaire decentralized applications (dapps). Ook houd jij, middels de private keys, volledig de controle over je crypto tegoeden.

Nadelen van de OKX exchange?

Je ziet dat de OKX exchange dienstverlening voor de Nederlandse markt flink is beperkt. Net zoals Bybit, mag het het niet alle diensten aanbieden. Een belangrijke uitblinker in afwezigheid zijn de termijncontracten (futures).

De liquide internationale OKX exchange voor o.a. handel in USDT cryptohandelsparen is niet beschikbaar. Het euro handelsvolume is beperkt. Bitvavo, Kraken en Coinbase zijn meer liquide alternatieven. Voor meer informatie: selectie van de beste crypto exchanges.

Onze conclusie over OKX Europe

Het OKX platform is beschikbaar via de website en via de app, die te downloaden is in de app store en in de Google Play store. Zowel de app als de website zijn volledig in het Nederlands. De spot exchange is zowel op de website als op de app zeer overzichtelijk en leent zich goed voor ervaren en professionele crypto handelaren, dit onder andere vanwege het extreem hoge handelsvolume en de diepe liquiditeit van OKX. Daarnaast leent de conversie dienst zich goed om snel crypto tegen crypto om te zetten. Echter, de exchange dienstverlening voor Nederlanders is ingeperkt en het euro handelsvolume beperkt. In dit opzicht is Bitvavo een betere handelsbeurs.

Tot slot kunnen we concluderen dat OKX zeker wel een goede spot exchange toevoeging is in Nederland naast andere populaire exchanges, zeker vanwege de iDEAL betalingsoptie. Nederland is een belangrijke markt en steeds meer exchanges openen hier een aangepaste versie voor Nederland die door DNB wordt gezegend. Het resultaat een gekuiste exchange versie die moeilijk kan concurreren met gevestigde Nederlandse aanbieders. De redactie raad onze gebruikers aan om gevestigde Nederlandse cryptobedrijven te ondersteunen en te gebruiken. Echter, doe altijd eerst je eigen vergelijkend onderzoek voordat je aan de slag gaat met een Nederlandse of een buitenlandse partij zoals OKX. Voor meer informatie: selectie van de beste crypto exchanges.

Gerelateerde artikelen:

Lees verder

Is een Solana ETF op komst?

Is een Solana spot ETF in de maak? Met de aanvraag van 21Shares en VanEck lijkt een Solana spot ETF dichterbij te komen. Inderdaad, VanEck en 21Shares hebben een aanvraag ingediend voor een Solana spot ETF bij de Cboe exchange. De SEC kijkt er nog naar, maar een SOL spot ETF komt dichterbij. Laten we […]

Jul 9, 2024
3 min

Bit2me vs Bitvavo, welke exchange is beter?

Bit2me versus Bitvavo. Welke exchange is beter? Met deze Bitvavo vs bit2me exchange vergelijking zullen we kijken hoe deze twee grote Europese cryptocurrency beurzen zich tot elkaar verhouden. Beide exchanges draaien een hoog EURO handelsvolume en hebben een breed dienst- en productaanbod. In deze Bitvavo vs bit2me vergelijking zullen we kijken naar de producten en […]

Jul 9, 2024
4,5 min

Wat is de Base chain van Coinbase precies?

Wat is de Base chain van Coinbase? De Base chain van Coinbase is sinds de lancering ongekend populair, onder andere voor de lancering van memecoins. Maar wat is de Base chain precies? Laten we het eens nader bekijken. De Base chain van Coinbase is enorm populair, maar waarom? Vorig jaar is het testnet van de […]

Jul 3, 2024
3 min