jupiter

De Jupiter DEX Review, veel belovende crypto exchange met handige (CEX) functies!

Mar 12, 2024
Aanbieding: 

Lees hier onze Jupiter DEX review. De DEX heeft handige functies die veel CEX’s hebben, zoals een DCA en swap functie. Check hier de voordelen van de Jupiter DEX!

De Jupiter DEX is de toekomst van decentrale exchanges

Crypto daytraders zijn hard op zoek naar exchanges met functies als perpetual en leveraged trading. Gezien de toenemende wet- en regelgeving worden dit soort DEX’s steeds interessanter voor traders die naar dit type producten zoeken. De Jupiter DEX is een goed voorbeeld van een snel opkomende decentralized exchange die zowel klassieke diensten aanbiedt, als perpetual en leveraged trading. En juist dit is wat de Jupiter DEX interessant maakt: een volledig decentraal platform, met diensten waar jij aan gewend bent; zoals een dollar cost averaging (DCA) functie!

De voordelen van de Jupiter DEX

De Jupiter DEX is een liquidity aggregator op de Solana blockchain. Een aggregator zorgt ervoor dat, in dit geval crypto traders, de beste mogelijke prijzen krijgen voor hun trades. Dit doet de Jupiter DEX aggregator middels een handige software tool die alle DEX markten en AMM’s (automated market maker) met elkaar verbindt, ongeacht de aanbieder (dus letterlijke elke DEX en AMM). Dit ‘routing process’ zoals je het noemt, maakt ook gebruik van een zogenaamde “intermediary token”. Deze token scant en neemt prijsinefficiënties en volatiliteit mee tijdens dit proces, en dit zorgt voor de beste prijzen.

Ook deelt Jupiter trades op in kleinere trades over verschillende platformen, wat ook weer zorgt voor gunstigere prijzen. Dit heeft uiteraard alles te maken met liquiditeit en handelsvolume op desbetreffende platformen. Grote orders kunnen er namelijk voor zorgen dat jij als trader jouw eigen prijzen ‘omhoog koopt’, en op die manier handel jij dus tegen jezelf en dit wil je uiteraard voorkomen.

Een andere belangrijke functionaliteit van de Jupiter DEX is dat het automatisch en direct nieuwe markten meeneemt in de aggregator zodra deze worden gelanceerd op de Solana blockchain, en dit zorgt voor extra volume en het scheelt jou weer tijd want jij hoeft zelf niet op zoek te gaan naar deze nieuwe markten. Daarnaast zorgt Jupiter ervoor dat je in 1 transactie tokens kunt swappen zonder de limiet te overschrijden en hiermee voorkom je ‘slippage’ kosten, dit doet Jupiter door verschillende routes te bedenken waarop de token verhandeld kan worden.

Jupiter DEX review. Hoe werkt deze beurs en welke diensten biedt het aan?

De Jupiter DEX is volledig decentraal en zodoende is er nauwelijks informatie bekend over de founders en waar het bedrijf is gevestigd. Jupiter is opgericht in oktober 2021 en heeft al meer dan $20,- miljard aan handelsvolume gedraaid.

Om te starten ga je naar de website van Jupiter. Koppel je crypto wallet zoals je MetaMask, ByBit Web3 wallet, Ledger, Trezor, WalletConnect en meer! Zorg ervoor dat je bijvoorbeeld $SOL, $USDC of $USDT in je wallet hebt. Jupiter heeft ruim 670 markten waarop gehandeld kan worden, populaire memecoins als $PEPE en $FLOKI zijn ook beschikbaar.

De volgende diensten zijn beschikbaar op Jupiter:

  • Swap: hier trade je snel, simpel en effectief crypto vs crypto. Ook kun je de slippage hier aanpassen en kun je het ‘routing’ process instellen. Per trade zul jij de (protocol) fees zien.
  • Limit order: hier krijg je direct een heerlijk grafiekoverzicht en kies je de coins die je middels een limit order tegen elkaar wilt verhandelen. Kies de coins die je wilt verhandelen, stel de gewenste prijs in van de token die je wilt kopen en de expiry (verloop) datum (10 minuten, 1 uur of een dag bijvoorbeeld). De platform fees zijn hier 0.1%
  • DCA (dollar cost averaging): yes! Jupiter heeft het gewoon: een DCA functie! Kies de coin die je wilt kopen/verkopen en kies de frequentie: elke dag, om de week/ maand etc. etc. Ook kun je instellen over hoeveel orders je jouw aankopen wilt verspreiden. Tot slot kun je ook de “pricing strategy” instellen, die zorgt voor zo gunstig mogelijke prijzen, top!
  • Bridge: hiermee verplaats jij makkelijk de ene crypto, naar het andere netwerk. De functie is recht toe recht aan: kies de token die je wilt bridgen en kies hiervoor de juiste chains. Vervolgens krijg je drie ‘quotes’ (offertes) van Jupiter waar je uit kunt kiezen. That’s it!
  • Perpetual & Leverage trading: kies eerst of je long of short wil gaan. Vervolgens kies je de tokens die je wilt verhandelen en kies je de leverage (1 tot 100 X leverage). Je krijgt een duidelijk overzicht van je liquidation price, borrow rate, fee (0.1%) en meer.

Jupiter DEX Review, de conclusie

De Jupiter DEX is een fijne exchange met een hoog volume, diepe liquiditeit en een handige aggregator om jou zo voordelig mogelijk te laten handelen. Jupiter is actief op veel markten en de fees zijn zeer scherp. Tot slot kunnen we concluderen dat Jupiter een uitgebreide DEX is die klassieke “CEX diensten” aanbiedt, zoals een DCA functie. Voor meer informatie: bezoek de website van Jupiter. Let wel op, het gebruik van een DEX komt met meer risico´s en vereist kennis en ervaring met crypto transacties en wallets.

Gerelateerde artikelen:

Lees verder

Coinbase vs Kraken, welke crypto exchange is beter? Zijn ze ook een betere optie voor Bitvavo?

Coinbase versus Kraken. Welke exchange is beter en hoe verhouden deze exchanges zich ten aanzien van Bitvavo? Inderdaad, in deze vergelijking kijken we naar de overeenkomsten, verschillen en de voor- en nadelen van de Coinbase en Kraken crypto exchange. We kijken ook of ze een betere optie zijn voor Bitvavo. Beide van origine Amerikaanse exchanges […]

Jun 18, 2024
8 min

Grootste bank van Latijns-Amerika, Itau Unibanco, biedt bitcoin handelsdienst aan voor al haar klanten

Itau Unibanco, de grootste bank in Brazilië en heel Latijns-Amerika, heeft de beschikbaarheid van cryptohandelsdiensten voor al zijn gebruikers aangekondigd. Via Ion, het interne investeringsplatform van de bank, kunnen klanten nu bitcoin (BTC) en ether (ETH) kopen, een functie die voorheen alleen beschikbaar was voor geselecteerde gebruikers. Bitcoin adoptie is niet te stoppen Banken realiseren […]

Jun 12, 2024
1,5 min

MiCAR maakt toekomst van USDT in EU problematisch, goed USDT alternatief?

MiCAR wetgeving maakt voortbestaan van stablecoin USDT in EU problematisch. Is er een goed alternatief voor USDT? Hoe zo? Per 30 juni wordt de MiCAR wet verder uitgerold in de EU, hierdoor wordt de toekomst voor de grootste stablecoin USDT onzeker. Vandaar dat het al verstandig is om te kijken naar welke alternatieven er al […]

Jun 12, 2024
3 min