ocean

Wat is Ondo Finance? Wat maakt deze dienst bijzonder? Zal ik ONDO kopen?

Mar 5, 2024
Aanbieding: 

Ondo Finance maakt de traditionele wereld van finance middels blockchain en real world assets beschikbaar voor iedereen. Lees hier hoe Ondo Finance dit doet.

Wat is Ondo Finance?

Ondo Finance maakt institutional finance toegankelijk voor iedereen. Door tokenization maakt Ondo Finance complexe financiële producten beschikbaar.

De missie van Ondo Finance is om de ingewikkelde wereld van finance beschikbaar te maken voor iedereen, overal ter wereld. Dit wil Ondo Finance realiseren via de blockchain en vooral via tokenization van financiële assets, dit staat beter bekend als RWA (real world assets). Bij RWA worden, in dit geval, traditionele financiële producten zoals aandelen getokeniseerd en on-chain gebracht. Dit houdt in dat er een blockchain versie van het aandeel bestaat en nu dus middels de blockchain te verzenden/ verhandelen is.

De verwachting van meerdere instanties en bedrijven is dat deze ‘tokenization’ een wereldwijde markt van wel triljoenen dollars kan worden, bizar! Uiteindelijk is de verwachting dat “alles” wordt getokenized, ook Larry Flink van BlackRock is hier van overtuigd. En laat nu net, door een recente samenwerking tussen Ondo en Aptos, de banden tussen Ondo Finance en BlackRock te zijn versterkt!

Wat doet Ondo Finance nu precies?

De missie van Ondo Finance is om de finance wereld niet alleen beter beschikbaar te maken voor iedereen, maar ook om de infrastructuur ervan te verbeteren. Dit doen ze middels blockchain technologie. Maar wat houdt dat concreet in en hoe kun jij participeren middels het Ondo Finance protocol? Net als Maple– en Clearpool Finance maakt ook Ondo Finance het mogelijk om via het protocol ‘yield’ te verdienen met stablecoins. Ondo Finance heeft overigens wel een interessante eigen twist gegeven aan de producten die zij aanbieden via haar platform.

We gaan op deze producten wat dieper in:

USDY (Ondo US Dollar Yield Token)

Middels deze USDY token kunnen gebruikers een stabiele en “high quality” yield (rente) verdienen. Deze yield wordt gegenereerd door een tokenization van een kortlopende “US Treasuries” (Amerikaanse staatsobligaties) en “Bank Demand Deposits” (direct opvraagbare bankdeposito’s): dit zijn dus de onderliggende assets die de waarde vertegenwoordigen van de USDY token en hier kun jij yield mee verdienen door te beleggen in de getokenizede vorm van de ‘schuld’: de USDY token. Bij de USDY kun je denken aan treasuries van grote bedrijven als Morgan Stanley en Stone X.

OUSG (Ondo Short-term US Government Treasuries)

Middels deze tokenized asset (OUSG) heb je als belegger blootstelling aan een ETF van short-term US treasuries (staatsobligaties). Het beleggen in dit type assetklasse wordt door Ondo Finance omschreven als “ultra low-risk”, dat voor de belegger een stabiel rendement biedt en tegelijkertijd voor diepe liquiditeit op de markt zorgt; iedereen blij dus!

Het grootste deel van deze portefeuille zit in de “iShares Short Treasury Bond ETF”. Daarnaast is er ook een klein deel aan USDC en USD voor liquiditeit.

OMMF (Ondo US Money Markets)

Tot slot wordt de OMMF aangeboden, dit is een geldmarktfonds van de Amerikaanse overheid, beschikbaar voor jou als belegger in de vorm van de OMMF ‘token’. Ook deze assetklasse wordt door Ondo Finance omschreven als “ultra low-risk”, sterker nog; de asset wordt over het algemeen gezien als veiligste en meest liquide belegging! Beleggers in de OMMF token worden via “airdrops” beloond; middels de distributie van nieuwe OMMF tokens in de accounts van de beleggers, cool!

Beginnen met Ondo Finance?

Dus, hoe begin ik op Ondo Finance?

Om te beginnen op Ondo Finance volg je de volgende procedure, welke overigens wel strenger is dan die van Maple- en Clearpool Finance! Goed, we leggen kort uit hoe jij kunt starten op Ondo Finance:

  • Je registreert je via de “sign up” button met je mail, vervolgens activeer je jouw account
  • Vervolgens dien je een KYC (incl. paspoort verificatie) te doorlopen
  • Zodra je de KYC procedure hebt doorlopen koppel je jouw crypto wallet (MetaMask, WalletConnect, Coinbase etc.) wallet aan je account
  • Zorg dat je genoeg (check de voorwaarden van Ondo) $USDC in je wallet hebt. USDC koop je voordelig op Bitvavo.
  • Vervolgens kies je voor buy USDY, OUSG of OMMF

Check de voorwaarden per ‘token’ altijd goed voordat je belegt!

Zal ik de $ONDO token kopen van Ondo Finance?

Tot slot, Ondo Finance heeft ook een eigen token $ONDO. Mocht de inleg in de producten van Ondo Finance iets te fors zijn, dan kun je altijd nog investeren in de token van Ondo $ONDO. De Ondo token is te verkrijgen op, onder andere, de KuCoin en de Bybit exchange. Check hier onze vergelijking tussen KuCoin en Bybit. Let op, we raden een belegging in deze ONDO tokens niet aan. Het is zeer risicovol om in tokens te beleggen. Begin altijd met een goed begrip van Bitcoin alvorens te beleggen in meer risicovolle crypto activa. Voor meer informatie:

Disclaimer: Ondo Finance is een gevestigd bedrijf met gevestigde partnerships. Echter is het wel belangrijk om te realiseren dat beleggen risico’s met zich meebrengt!

Lees verder

Coinbase vs Kraken, welke crypto exchange is beter? Zijn ze ook een betere optie voor Bitvavo?

Coinbase versus Kraken. Welke exchange is beter en hoe verhouden deze exchanges zich ten aanzien van Bitvavo? Inderdaad, in deze vergelijking kijken we naar de overeenkomsten, verschillen en de voor- en nadelen van de Coinbase en Kraken crypto exchange. We kijken ook of ze een betere optie zijn voor Bitvavo. Beide van origine Amerikaanse exchanges […]

Jun 18, 2024
8 min

Grootste bank van Latijns-Amerika, Itau Unibanco, biedt bitcoin handelsdienst aan voor al haar klanten

Itau Unibanco, de grootste bank in Brazilië en heel Latijns-Amerika, heeft de beschikbaarheid van cryptohandelsdiensten voor al zijn gebruikers aangekondigd. Via Ion, het interne investeringsplatform van de bank, kunnen klanten nu bitcoin (BTC) en ether (ETH) kopen, een functie die voorheen alleen beschikbaar was voor geselecteerde gebruikers. Bitcoin adoptie is niet te stoppen Banken realiseren […]

Jun 12, 2024
1,5 min

MiCAR maakt toekomst van USDT in EU problematisch, goed USDT alternatief?

MiCAR wetgeving maakt voortbestaan van stablecoin USDT in EU problematisch. Is er een goed alternatief voor USDT? Hoe zo? Per 30 juni wordt de MiCAR wet verder uitgerold in de EU, hierdoor wordt de toekomst voor de grootste stablecoin USDT onzeker. Vandaar dat het al verstandig is om te kijken naar welke alternatieven er al […]

Jun 12, 2024
3 min