bitkey wallet review

Bitkey Wallet Review

Jan 12, 2024
Aanbieding: 

Hier volgt onze Bitkey wallet review. Dit is de bitcoin wallet review van Jack Dorsey’s Block. 2024 is nu al een interessant jaar voor Bitcoin. Het bedrijf Block, o.a. van Jack Dorsey, zal de self-custody “Bitkey” Bitcoin wallet dit jaar lanceren in ± 95 landen en introduceert een nieuwe manier om bitcoin veilig op te slaan.

Strak design en makkelijk in gebruik: De Bitkey Bitcoin wallet

De Bitkey wallet is een self-custody Bitcoin wallet. Dat houdt in dat jij de enige bent die toegang heeft tot de tegoeden die op de wallet staan, zoals het hoort. De wallet is ontwikkeld door het bedrijf van, onder andere, Jack Dorsey: Block Inc. De wallet bestaat uit een app waarmee Bitcoin te versturen en ontvangen is, de hardware wallet zelf met een super gelikt design en meerdere recovery “tools”, waaronder een multi-signature beveiligingslaag.

De wallet is op dit moment nog niet beschikbaar voor levering maar zal dit jaar gelanceerd worden in ruim 95 landen! Op dit moment is de hardware wallet alleen beschikbaar voor pre-orders en de verwachting is dat de wallet verstuurd kan worden per eind februari, begin maart. De wallet kost €145,- dit is nog wel exclusief eventuele belastingen, verzend- en importkosten. Op zich een prima prijskaartje, ook als je het met de concurrenten Trezor en Ledger vergelijkt. Hieronder kun je een video bekijken met een productpresentatie:

Een aantal product specificaties van deze zeer gelikte wallet

De hardware wallet zelf is gemaakt van ‘corian’: een zeer sterk materiaal dat zichzelf goed beschermt tegen vuil en bacteriën. Daarnaast is het slijtvast en bestand tegen krassen en vlekken, niet onbelangrijk want je wil dat je wallet een behoorlijke tijd meegaat. Daarnaast is er ook roestvrij staal in verwerkt. Qua materiaal dus sowieso top notch!

De vorm is een “hexagoon” -vorm, ofwel: zeshoekig. Het apparaat is licht en klein, makkelijk om te vervoeren dus. De batterij is van lithium, en lithium staat bekend om haar hoge energiedichtheid, lange levensduur en snelle oplaadbaarheid. En tot slot ook om haar betrouwbaarheid: lithium zal niet snel lekken en dat is fijn voor apparaten die lang mee moeten gaan, en dat heb je wel nodig voor het HODLEN van Bitcoin 😉

De wallet heeft een USB-C ingang met (uiteraard) USB-C to USB-A kabel, dus die is met de meeste computers en smartphones direct te gebruiken. De app is beschikbaar voor IOS en Android.

Qua look & feel is de wallet top en heeft het alles wat je er minimaal van verwacht.

Top notch veiligheid van de Bitkey wallet

De Bitkey wallet kiest qua beveiliging voor een andere weg dan de traditionele 12 of 24 woorden ‘phrase’. De Bitkey wallet komt dan ook uit een echte ‘die hard’ Bitcoin community, en deze groep heeft door de jaren heen veel mensen pijnlijke (lees: kostbare) fouten zien begaan doordat zij hun secret phrases zijn kwijtgeraakt. Zodoende komt Bitkey met de volgende oplossing: de zogenaamde “2-of-3 multisignature wallet”.

Dit betekent dat er drie “private keys” zijn die jouw crypto beschermen, ofwel drie beveiligingslagen. Deze drie sleutels zijn als volgt verdeeld: één zit er op je smartphone (app), één in je hardware device en de laatste wordt voor jou bewaard op de Bitkey server. Het belangrijkste van dit type beveiligingssysteem is dat voor de meeste, en belangrijkste, handelingen 2 van de 3 apparaten nodig zijn om een opdracht goed te keuren. Bitkey heeft één key en kan dus niet zonder een tweede key iets uitvoeren met jouw wallet. Dit geldt ook als jij jouw hardware wallet kwijtraakt: er is altijd een tweede device (key) nodig.

Mocht je jouw smartphone kwijtraken dan kun je via de cloud een nieuwe smartphone toevoegen, in dit proces heb je wel jouw hardware wallet nodig. En als je jouw hardware wallet kwijtraakt kun je via de app een herstelproces inzetten. En mocht je beide apparaten kwijtraken, zelfs dan is er nog geen man overboord: als jij jouw Bitkey wallet namelijk voor het eerst instelt wordt er gevraagd naar “trusted contacts”, dit zijn mensen die je vertrouwt en jou uiteindelijk kunnen helpen met het herstel van je wallet: via een nieuwe telefoon kun je een code met hen delen om jouw identiteit te verifiëren, daarna kun je via de cloud je mobiele sleutel, en dus je hele wallet, uiteindelijk herstellen; top geregeld dus!

Samenvatting & conclusie

De nadruk van deze wallet ligt volledig op self-custody, zoals het hoort bij Bitcoin. De Bitkey wallet maakt dit voor haar gebruikers om de volgende redenen behoorlijk makkelijk: met de app kun je makkelijk Bitcoin ontvangen en verzenden en hier heb je niet altijd je hardware wallet voor nodig, ook kun je ‘limieten’ voor opnames etc. instellen.

Twee van de drie private keys worden door jou bewaard en de keys zijn bij eventueel verlies gewoon te herstellen. Daarnaast kun je je hardware device vergrendelen met je vingerafdruk: cool! En tot slot zijn er geen ingewikkelde 12 of 24 herstelzinnen die je ergens moet verstoppen.

We kunnen dan ook concluderen dat de Bitkey wallet zeer gebruiksvriendelijk, veilig en qua design zeer gelikt is. En nog maar een paar weken wachten en dan zijn ze al leverbaar! Bekijk de video hieronder voor een verdere productpresentatie:

Gerelateerde artikelen:

Lees verder

Coinbase vs Kraken, welke crypto exchange is beter? Zijn ze ook een betere optie voor Bitvavo?

Coinbase versus Kraken. Welke exchange is beter en hoe verhouden deze exchanges zich ten aanzien van Bitvavo? Inderdaad, in deze vergelijking kijken we naar de overeenkomsten, verschillen en de voor- en nadelen van de Coinbase en Kraken crypto exchange. We kijken ook of ze een betere optie zijn voor Bitvavo. Beide van origine Amerikaanse exchanges […]

Jun 18, 2024
8 min

Grootste bank van Latijns-Amerika, Itau Unibanco, biedt bitcoin handelsdienst aan voor al haar klanten

Itau Unibanco, de grootste bank in Brazilië en heel Latijns-Amerika, heeft de beschikbaarheid van cryptohandelsdiensten voor al zijn gebruikers aangekondigd. Via Ion, het interne investeringsplatform van de bank, kunnen klanten nu bitcoin (BTC) en ether (ETH) kopen, een functie die voorheen alleen beschikbaar was voor geselecteerde gebruikers. Bitcoin adoptie is niet te stoppen Banken realiseren […]

Jun 12, 2024
1,5 min

MiCAR maakt toekomst van USDT in EU problematisch, goed USDT alternatief?

MiCAR wetgeving maakt voortbestaan van stablecoin USDT in EU problematisch. Is er een goed alternatief voor USDT? Hoe zo? Per 30 juni wordt de MiCAR wet verder uitgerold in de EU, hierdoor wordt de toekomst voor de grootste stablecoin USDT onzeker. Vandaar dat het al verstandig is om te kijken naar welke alternatieven er al […]

Jun 12, 2024
3 min