bitkey wallet review

Bitkey Wallet Review

Jan 12, 2024
Aanbieding: 

Hier volgt onze Bitkey wallet review. Dit is de bitcoin wallet review van Jack Dorsey’s Block. 2024 is nu al een interessant jaar voor Bitcoin. Het bedrijf Block, o.a. van Jack Dorsey, zal de self-custody “Bitkey” Bitcoin wallet dit jaar lanceren in ± 95 landen en introduceert een nieuwe manier om bitcoin veilig op te slaan.

Strak design en makkelijk in gebruik: De Bitkey Bitcoin wallet

De Bitkey wallet is een self-custody Bitcoin wallet. Dat houdt in dat jij de enige bent die toegang heeft tot de tegoeden die op de wallet staan, zoals het hoort. De wallet is ontwikkeld door het bedrijf van, onder andere, Jack Dorsey: Block Inc. De wallet bestaat uit een app waarmee Bitcoin te versturen en ontvangen is, de hardware wallet zelf met een super gelikt design en meerdere recovery “tools”, waaronder een multi-signature beveiligingslaag.

De wallet is op dit moment nog niet beschikbaar voor levering maar zal dit jaar gelanceerd worden in ruim 95 landen! Op dit moment is de hardware wallet alleen beschikbaar voor pre-orders en de verwachting is dat de wallet verstuurd kan worden per eind februari, begin maart. De wallet kost €145,- dit is nog wel exclusief eventuele belastingen, verzend- en importkosten. Op zich een prima prijskaartje, ook als je het met de concurrenten Trezor en Ledger vergelijkt. Hieronder kun je een video bekijken met een productpresentatie:

Een aantal product specificaties van deze zeer gelikte wallet

De hardware wallet zelf is gemaakt van ‘corian’: een zeer sterk materiaal dat zichzelf goed beschermt tegen vuil en bacteriën. Daarnaast is het slijtvast en bestand tegen krassen en vlekken, niet onbelangrijk want je wil dat je wallet een behoorlijke tijd meegaat. Daarnaast is er ook roestvrij staal in verwerkt. Qua materiaal dus sowieso top notch!

De vorm is een “hexagoon” -vorm, ofwel: zeshoekig. Het apparaat is licht en klein, makkelijk om te vervoeren dus. De batterij is van lithium, en lithium staat bekend om haar hoge energiedichtheid, lange levensduur en snelle oplaadbaarheid. En tot slot ook om haar betrouwbaarheid: lithium zal niet snel lekken en dat is fijn voor apparaten die lang mee moeten gaan, en dat heb je wel nodig voor het HODLEN van Bitcoin 😉

De wallet heeft een USB-C ingang met (uiteraard) USB-C to USB-A kabel, dus die is met de meeste computers en smartphones direct te gebruiken. De app is beschikbaar voor IOS en Android.

Qua look & feel is de wallet top en heeft het alles wat je er minimaal van verwacht.

Top notch veiligheid van de Bitkey wallet

De Bitkey wallet kiest qua beveiliging voor een andere weg dan de traditionele 12 of 24 woorden ‘phrase’. De Bitkey wallet komt dan ook uit een echte ‘die hard’ Bitcoin community, en deze groep heeft door de jaren heen veel mensen pijnlijke (lees: kostbare) fouten zien begaan doordat zij hun secret phrases zijn kwijtgeraakt. Zodoende komt Bitkey met de volgende oplossing: de zogenaamde “2-of-3 multisignature wallet”.

Dit betekent dat er drie “private keys” zijn die jouw crypto beschermen, ofwel drie beveiligingslagen. Deze drie sleutels zijn als volgt verdeeld: één zit er op je smartphone (app), één in je hardware device en de laatste wordt voor jou bewaard op de Bitkey server. Het belangrijkste van dit type beveiligingssysteem is dat voor de meeste, en belangrijkste, handelingen 2 van de 3 apparaten nodig zijn om een opdracht goed te keuren. Bitkey heeft één key en kan dus niet zonder een tweede key iets uitvoeren met jouw wallet. Dit geldt ook als jij jouw hardware wallet kwijtraakt: er is altijd een tweede device (key) nodig.

Mocht je jouw smartphone kwijtraken dan kun je via de cloud een nieuwe smartphone toevoegen, in dit proces heb je wel jouw hardware wallet nodig. En als je jouw hardware wallet kwijtraakt kun je via de app een herstelproces inzetten. En mocht je beide apparaten kwijtraken, zelfs dan is er nog geen man overboord: als jij jouw Bitkey wallet namelijk voor het eerst instelt wordt er gevraagd naar “trusted contacts”, dit zijn mensen die je vertrouwt en jou uiteindelijk kunnen helpen met het herstel van je wallet: via een nieuwe telefoon kun je een code met hen delen om jouw identiteit te verifiëren, daarna kun je via de cloud je mobiele sleutel, en dus je hele wallet, uiteindelijk herstellen; top geregeld dus!

Samenvatting & conclusie

De nadruk van deze wallet ligt volledig op self-custody, zoals het hoort bij Bitcoin. De Bitkey wallet maakt dit voor haar gebruikers om de volgende redenen behoorlijk makkelijk: met de app kun je makkelijk Bitcoin ontvangen en verzenden en hier heb je niet altijd je hardware wallet voor nodig, ook kun je ‘limieten’ voor opnames etc. instellen.

Twee van de drie private keys worden door jou bewaard en de keys zijn bij eventueel verlies gewoon te herstellen. Daarnaast kun je je hardware device vergrendelen met je vingerafdruk: cool! En tot slot zijn er geen ingewikkelde 12 of 24 herstelzinnen die je ergens moet verstoppen.

We kunnen dan ook concluderen dat de Bitkey wallet zeer gebruiksvriendelijk, veilig en qua design zeer gelikt is. En nog maar een paar weken wachten en dan zijn ze al leverbaar! Bekijk de video hieronder voor een verdere productpresentatie:

Gerelateerde artikelen:

Lees verder

Is een Solana ETF op komst?

Is een Solana spot ETF in de maak? Met de aanvraag van 21Shares en VanEck lijkt een Solana spot ETF dichterbij te komen. Inderdaad, VanEck en 21Shares hebben een aanvraag ingediend voor een Solana spot ETF bij de Cboe exchange. De SEC kijkt er nog naar, maar een SOL spot ETF komt dichterbij. Laten we […]

Jul 9, 2024
3 min

Bit2me vs Bitvavo, welke exchange is beter?

Bit2me versus Bitvavo. Welke exchange is beter? Met deze Bitvavo vs bit2me exchange vergelijking zullen we kijken hoe deze twee grote Europese cryptocurrency beurzen zich tot elkaar verhouden. Beide exchanges draaien een hoog EURO handelsvolume en hebben een breed dienst- en productaanbod. In deze Bitvavo vs bit2me vergelijking zullen we kijken naar de producten en […]

Jul 9, 2024
4,5 min

Wat is de Base chain van Coinbase precies?

Wat is de Base chain van Coinbase? De Base chain van Coinbase is sinds de lancering ongekend populair, onder andere voor de lancering van memecoins. Maar wat is de Base chain precies? Laten we het eens nader bekijken. De Base chain van Coinbase is enorm populair, maar waarom? Vorig jaar is het testnet van de […]

Jul 3, 2024
3 min