arwen

Zijn sectorspecifieke cryptocurrencies de toekomst?

Feb 2, 2022
Aanbieding: 

Recentelijk is crypto een relatief nieuwe richting ingeslagen. De trend wint echter aan populariteit en als je graag investeert, kan iets nieuws soms leuke verrassingen opleveren. Het belangrijkste is dat je eerst vaststelt of sectorspecifieke cryptovaluta een levensvatbaar antwoord kunnen zijn op een groot aantal problemen waarmee mensen die op dit gebied actief zijn momenteel worden geconfronteerd. Stablecoins zouden een oplossing kunnen voor de volatiliteit van cryptocurrencies. Alle ogen zijn echter gericht op Element Zero dat werkelijk potentieel lijkt te bieden. 

Hoe werkt Element Zero? 

Of je nu een bedrijf hebt in de zware industrie sector of een restaurantketen bezit, het platform zou het mogelijk maken om voor zowel het ene als het andere een specifieke cryptocurrency op te zetten. Gedaan met alle rompslomp die vaak gepaard gaat met een nieuwe cryptomunt opzetten vanaf nul. Daar wordt geen tijd of energie meer aan verspild. Diverse parameters zijn aanpasbaar zodat ze optimaal voldoen aan de typische behoeften die gepaard met de relevante sector. Een aantal problemen kan man zelfs al proactief oplossen. 

Geen tussenpersonen meer 

Een groot voordeel van de sector specifieke stablecoins is dat de noodzaak aan intermediaire personen wellicht wegvalt wanneer aanbieders van een product of dienst hun dagdagelijkse transacties uitvoeren. Althans, op voorwaarde dat ook andere spelers in dezelfde sector daarmee akkoord gaan. Het resultaat is een sterkere onderhandelingskracht bij het vaststellen van prijzen of tarieven. Bovendien kan het de groei van de sector bevorderen en zorgen voor meer stabiliteit. 

Welke branches zouden kunnen profiteren? 

Mensen denken dat sector specifieke munten actief zijn in de B2B markt. Maar er zijn ook B2C-mogelijkheden. De sector van het online gokken is een uitstekend voorbeeld, en o.a. Casino Coin is gecreëerd zodat operators direct toegang hebben tot spelers die al KYC (know your customer) geverifieerd zijn. 

Te laat om mee op de wagen te springen? 

De vraag wanneer je mee zou kunnen doen met sector specifieke crypto valuta is op dit moment heel waarschijnlijk al achterhaald. Sommige administratieve molens draaien traag en andere gaan dan weer razendsnel. Zo is het ook gesteld met stablecoins en vergelijkbare andere oplossingen. Terwijl je dit leest, zijn de munten al present in diverse sectoren en brengen ze mensen in aanzienlijk betere posities dan ze voorheen voor zichzelf hadden kunnen creëren. 

Toekomstgericht 

Zet de trend zich door, dan kan dit leiden tot een beperkte volatiliteit; we zeiden al dat precies dat zo een belangrijk punt is waarom de Bitcoin, Ethereum en andere crypto’s door velen nog steeds niet serieus genomen worden. Andere voordelen zouden gemakkelijk overdraagbare digitale activa zijn, eenvoudige manieren om rente te verdienen en goedkoop geld transfereren; daarbij rekenen we vanzelfsprekend ook internationale overdrachten. Hoewel nog niet alles op het gebied van Element Zero en stablecoins een duidelijke vorm heeft, zijn er toch al sterke aanwijzingen dat ze de weg van de toekomst zijn. 

Voor meer informatie:

Wat is een cryptocurrency?

Wat is een stablecoin?

Lees verder

CFTC dient een aanklacht in tegen Binance – Binance vs CFTC!

Het is uiteindelijk zo ver: een confrontatie tussen Binance en de CFTC. De CFTC en niet de SEC? Inderdaad, volgens Bloomberg wordt Binance aangeklaagd door de CFTC. De CFTC is de Amerikaanse toezichthouder voor o.a. termijncontracten over grondstoffen. Het is een afkorting voor de Commodity Futures Trading Commission. De belangrijkste leiders van Binance, CEO Changpeng […]

Mar 28, 2023
4 min

Tom Luongo over de agenda van de FED en de strijd tussen centrale banken en andere machtscentra

We willen onze lezers attenderen op een originele analyse van Tom Luongo over het financiële geopolitieke spel dat er nu wordt gespeeld door vooral de Federal Reserve (FED). In het Westen is er geen financiële eensgezindheid en zijn er verschillende facties actief met hun eigen agenda. Tom Luongo gaat er vanuit dat de FED onder […]

Mar 23, 2023
5 min

Credit Suisse is in de problemen, failliet en overgenomen door UBS? Op weg naar een nieuwe eurocrisis?

Samenvatting: Credit Suisse is omgevallen en bankroet. Om verdere besmettingsgevaar te beperken is er een merger-overeenkomst getekend met de UBS door de interventie van de Zwitserse ministerie van financiën, de Zwitserse centrale bank en de Zwitserse financiële toezichthouder (FINMA). In de praktijk betekent dit dat UBS op zondagavond 19 maart 2023 Credit Suisse heeft opgekocht […]

Mar 20, 2023
9 min