arwen

Zijn sectorspecifieke cryptocurrencies de toekomst?

Feb 2, 2022
Aanbieding: 

Recentelijk is crypto een relatief nieuwe richting ingeslagen. De trend wint echter aan populariteit en als je graag investeert, kan iets nieuws soms leuke verrassingen opleveren. Het belangrijkste is dat je eerst vaststelt of sectorspecifieke cryptovaluta een levensvatbaar antwoord kunnen zijn op een groot aantal problemen waarmee mensen die op dit gebied actief zijn momenteel worden geconfronteerd. Stablecoins zouden een oplossing kunnen voor de volatiliteit van cryptocurrencies. Alle ogen zijn echter gericht op Element Zero dat werkelijk potentieel lijkt te bieden. 

Hoe werkt Element Zero? 

Of je nu een bedrijf hebt in de zware industrie sector of een restaurantketen bezit, het platform zou het mogelijk maken om voor zowel het ene als het andere een specifieke cryptocurrency op te zetten. Gedaan met alle rompslomp die vaak gepaard gaat met een nieuwe cryptomunt opzetten vanaf nul. Daar wordt geen tijd of energie meer aan verspild. Diverse parameters zijn aanpasbaar zodat ze optimaal voldoen aan de typische behoeften die gepaard met de relevante sector. Een aantal problemen kan man zelfs al proactief oplossen. 

Geen tussenpersonen meer 

Een groot voordeel van de sector specifieke stablecoins is dat de noodzaak aan intermediaire personen wellicht wegvalt wanneer aanbieders van een product of dienst hun dagdagelijkse transacties uitvoeren. Althans, op voorwaarde dat ook andere spelers in dezelfde sector daarmee akkoord gaan. Het resultaat is een sterkere onderhandelingskracht bij het vaststellen van prijzen of tarieven. Bovendien kan het de groei van de sector bevorderen en zorgen voor meer stabiliteit. 

Welke branches zouden kunnen profiteren? 

Mensen denken dat sector specifieke munten actief zijn in de B2B markt. Maar er zijn ook B2C-mogelijkheden. De sector van het online gokken is een uitstekend voorbeeld, en o.a. Casino Coin is gecreëerd zodat operators direct toegang hebben tot spelers die al KYC (know your customer) geverifieerd zijn. 

Te laat om mee op de wagen te springen? 

De vraag wanneer je mee zou kunnen doen met sector specifieke crypto valuta is op dit moment heel waarschijnlijk al achterhaald. Sommige administratieve molens draaien traag en andere gaan dan weer razendsnel. Zo is het ook gesteld met stablecoins en vergelijkbare andere oplossingen. Terwijl je dit leest, zijn de munten al present in diverse sectoren en brengen ze mensen in aanzienlijk betere posities dan ze voorheen voor zichzelf hadden kunnen creëren. 

Toekomstgericht 

Zet de trend zich door, dan kan dit leiden tot een beperkte volatiliteit; we zeiden al dat precies dat zo een belangrijk punt is waarom de Bitcoin, Ethereum en andere crypto’s door velen nog steeds niet serieus genomen worden. Andere voordelen zouden gemakkelijk overdraagbare digitale activa zijn, eenvoudige manieren om rente te verdienen en goedkoop geld transfereren; daarbij rekenen we vanzelfsprekend ook internationale overdrachten. Hoewel nog niet alles op het gebied van Element Zero en stablecoins een duidelijke vorm heeft, zijn er toch al sterke aanwijzingen dat ze de weg van de toekomst zijn. 

Voor meer informatie:

Wat is een cryptocurrency?

Wat is een stablecoin?

Lees verder

Crypto exchanges in de problemen. De druk van toezichthouder neemt verder toe.

De problemen van crypto exchanges met toezichthouders is een belangrijk thema om te volgen. Steeds meer crypto exchanges komen onder druk van wetgevers en toezichthouders te staan. De eis naar transparantie en compliance wordt steeds steviger. Wat staat crypto exchanges te wachten? Laten we dit eens verder bespreken: Einde van het wilde westen tijdperk voor […]

Nov 26, 2023
5 min

Binance geknecht door VS en BlackRock? CZ treedt af als CEO

De CEO van Binance Changpeng Zhao (CZ), Mr. Binance CZ, is afgetreden en is weg bij de ‘s werelds meest controversiële en grootste gecentraliseerde crypto exchange. Zijn positie was niet meer houdbaar onder druk vanuit de Verenigde Staten. The king is dead.. long live the queen! Wat een nieuws, wat een wending en wat een […]

Nov 22, 2023
5 min

El Salvador’s Bitcoin aanpak lijkt te werken, gaat Argentinië volgen?

El Salvador´s Bitcoin adoptie lijkt steeds meer vruchten af te werpen. Iets langer dan een jaar geleden kondigde El Salvador een onderdeel van haar Bitcoin aanpak aan: om elke dag 1 Bitcoin te kopen. Hoe pakt deze strategie uit? Zal Argentinië onder het presidentschap van Javier Milei El Salvador´s voorbeeld volgen? Met de Bitcoin aanpak […]

Nov 21, 2023
4,5 min