wat doet een bank? wat is bankieren?

Beste Bank – Actueel Crypto Nieuws!

Blijf op de hoogte over de nieuwste ontwikkelingen en nieuwsberichten met referenties naar de belangrijkste artikels en crypto nieuws sites over Bitcoin en cryptocurrency in het algemeen. Volg hier onze nieuwe crypto nieuws feed!

163 Posts Likes
cosmos

Reserve Bank India: er is geen cryptoverbod!

Reserve Bank van India zegt dat er geen verbod is op virtuele valuta’s

De Reserve bank van India zegt dat zij het gebruik van virtuele valuta’s zoals Bitcoin in het land niet hebben verboden, toen ze in 2018 een circulaire hadden uitgebracht. Dit meldde een rapport uit de Economic Times. Het argument kwam in een beëdigde verklaring als antwoord op een petitie van de Internet and Mobile Association of India (IAMAI). Deze petitie wil dat de centrale bank van India de circulaire van 2018 heroverweegt omdat de groepseisen om in crypto te handelen nog niet op orde zijn. In  een beëdigde verklaring (van dertig pagina’s) die is ingediend door de RBI en is beoordeeld door de Economic Times, staat:

‘’Ten eerste heeft de RBI geen VC’s (virtual currencies) verboden in het land. De RBI heeft de door haar gereguleerde onderdelen opdracht gegeven om geen diensten te verlenen aan personen of andere zaken die handelen in VCs… De RBI heeft de door haar gereguleerde onderdelen kunnen behoeden voor activiteiten die naast andere juridische en operationele risico’s ook reputatie- en financiële risico’s met zich meebrengen.’’

 

Crypto exchanges hebben gestreden om RBI te stoppen. Het RBI wilde namelijk bankdiensten sluiten, waardoor bedrijven die handelen in digitale activa worden gedwongen in dat land te sluiten of te verplaatsen naar een ander land.

Gerelateerde artikels:

starlight protocol

Bitcoin Lightning Development Kit (JDK) onder ontwikkeling!

Square Crypto, het crypto onderdeel van het bedrijf Square dat mobiele transacties regelt, onthult haar langverwachte plan om Bitcoin adoptie te stimuleren.

Jack Dorsey, CEO van Square en Twitter, zegt dat Square Crypto een Lightning Development Kit (JDK) aan het ontwikkelen is. Het product is ontworpen zodat ontwikkelaars op een eenvoudige manier de groeiende oplossing Lightning kunnen integreren met bestaande en nieuwe Bitcoin wallets.

Lightning is een laag-twee oplossing die ontworpen is om in het Bitcoin netwerk actief te zijn, om zo betalingen aanzienlijk sneller en goedkoper te maken. Square Crypto’s product zal voorzien zijn van een API, demo apps en andere functionaliteiten die de integratie van Lightning vergemakkelijken.

Square Crypto zegt dat het een aantal manieren heeft overwogen om Bitcoin adoptie een boost te geven en overleg heeft gepleegd met tientallen ontwikkelaars voordat het besluit werd genomen om de LDK te creëren.

 “Wat we hoorden was een verlangen naar flexibiliteit tijdens de integratie van Lightning. Wallets en applicaties vereisen verschillende belangrijke opslag- en back-up mechanismen, veiligheidsbenaderingen, UX tradeoffs en nog veel meer. Dat betekent concreet dat de juiste oplossing meer wallets creëren is. Niet minder.’’

Hoewel het bedrijf gelooft dat Lightning cruciaal is voor het succes van Bitcoin op de lange termijn, zegt het bedrijf dat de technologie momenteel nog onvolledig is en nog niet is verwezenlijkt. Lightning is al in maart 2018 gelanceerd en heeft tot nu toe nog geen wereldwijd gebruik gezien, terwijl de overgrote meerderheid van de Bitcoin gebruikers ervoor koos om BTC te versturen en te accepteren zonder gebruik van Lightning.

Blockstream en Lightning Labs ondersteunen het project en Square Crypto zegt dat het een “kwestie van tijd is totdat directe en goedkope bitcoin transacties net zo gewoon zijn als papier- of muntgeld”.#

Gerelateerde artikels:

Bron: DailyHodl

 

currency wars en bitcoin

Digitaal Dollar Project

Voormalig CFTC-voorzitter lanceert digitaal dollar project voor ontwikkeling nieuwe valuta die wordt ondersteund door de Amerikaanse overheid.

De voormalige voorzitter van de US Commodity Futures Trading Commission, Christopher Giancarlo, heeft een idee. Hij lanceert een digitaal ‘dollar project’ om een virtuele valuta te ontwikkelen die volledig wordt ondersteund door de Amerikaanse regering. Tijdens zijn toespraak op de Crypto Finance Conference die van 15 tot 17 januari dit jaar plaatsvond in St. Moritz, sprak Giancarlo:

“We hebben al eens een man naar de maan gestuurd. We kunnen de dollar naar cyberspace sturen.”

Giancarlo zegt dat zijn visie betrekking heeft op de digitalisering van de Amerikaanse dollar.

“De creatie van een digitale Amerikaanse dollar die het volledige vertrouwen van de Amerikaanse regering zou genieten. Deze kan geproduceerd worden door de Amerikaanse regering en door de Federal Reserve, en vervolgens kan worden gedistribueerd via het traditionele banksysteem.”

De geruchten over een digitale dollar komen overeen met de opmars van een digitale yuan in China. Giancarlo verduidelijkt de situatie:

“(De digitale dollar) zou geen stablecoin worden. Het wordt eigenlijk een digitale dollar. Op dit moment komt de dollar in twee verschillende vormen; muntstukken en briefgeld (papier). Wij stellen een derde vorm van de dollar voor, namelijk een digitale dollar.”

Giancarlo zegt dat een digitale versie van de dollar juist goed kan concurreren op internationaal niveau.

“Wij geloven dat als we dieper de digitale 21e eeuw ingaan, het hebben van een analoge 20e eeuwse munt wordt echt ondergewaardeerd in de wereldwijde handel van de dollar. Als je kijkt naar de geschiedenis van de handel, gebruikte men vroeger meerdere valuta’s; zowel nationale valuta’s als valuta’s die werden uitgegeven door ondernemingen, spoorwegen, bedrijven en naamloze vennootschappen.’’

Giancarlo gaat verder,

“De laatste paar generaties waarin de dollar wereldwijd prioriteit heeft gehad, is bijna exceptioneel in de menselijke geschiedenis. Het zou me niet verbazen als we teruggaan naar een tijdperk waar het vaker voorkomt dat mensen meerdere instrumenten hebt die meerdere doelen dienen.Ik geloof niet dat de dollar ooit zijn belang in de markt gaat verliezen.

Giancarlo denkt digitalisering een een belangrijke rol speelt, niet alleen voor de Verenigde Staten, maar ook voor de handel in de wereld. Hij vindt het een hele goede zaak en denkt dat het creëren van een digitale dollar er voor zorgt dat de dollar haar belang en status als wereldreservemunt zal behouden. Tegelijkertijd wil hij een snelle toename zien. Zoals één van de gebroeders Winklevoss zegt: “Verschillende opties zijn een goede zaak en verschillende opties in de wereldwijde handel is ook een goede zaak.

Gerelateerde artikels:

Bronnen: DailyHodl & Wall Street Journal

 

imf logo

IMF: digitale valuta hoofdprioriteit van 2020!

Hoofd van het IMF benadrukt dat digitale valuta’s als de topprioriteit van 2020 moeten worden beschouwd voor de 189 aangesloten landen. Econoom en hoofd van het International Monetary Fund, Kristalina Georgieva, somt de top prioriteiten van de organisatie op voor het nieuwe jaar.

Om een gezonde wereldeconomie te stimuleren voor alle 189 aangesloten landen zullen de leiders volgens Georgieva “De ontwikkelingen op het gebied van fintech en digitale valuta bij moeten blijven”. Het IMF probeert al een lange tijd landen te pushen om de overgang naar het digitale tijdperk te omarmen. In september smeekte Christine Lagarde, het voormalige hoofd van het IMF, de centrale banken om de opkomende technologie te accepteren en in te zetten.

Ondanks de steun van het IMF voor digitale activa zegt Gita Gopinath, hoofdeconoom van de organisatie, dat het wel een tijdje zal duren voordat ze goede grip krijgen op de traditionele economie. Gopinath heeft onlangs in de Financial Times een opiniestuk geschreven, waarin staat dat digitale valuta’s van banken en digitale geldvormen die door grote spelers worden uitgegeven, kunnen bijdragen aan de verbetering van de “langzame, dure en lastige” situatie omtrent internationale transacties. Gopinath is wel van mening dat digitale valuta voorlopig nog niet de plek van de dominante Amerikaanse dollar als reservevaluta innemen.

“Digitale valuta’s die worden uitgegeven door grote technische bedrijven, zouden ongetwijfeld een aantal voordelen hebben ten opzichte van echte valuta’s zoals de dollar. Het grootschalig aanbod van platformen zoals het Chinese WeChat Pay, bieden een gemakkelijke integratie van meerdere diensten op één platform, in combinatie met een goedkoop en gebruiksvriendelijk betaalsysteem. Toch is de kans klein dat iemand aanleiding geeft om een onderscheidende valuta te gebruiken, die los staat van de fiat valuta. Dat komt vanwege de complexe regulerings- en jurisdictie kwesties die erbij komen kijken”.

We zullen de ontwikkelingen in de gaten houden en zien in hoeverre landen haar oproep zullen opvolgen.

Gerelateerde artikels:

Bron: DailyHodl

 

binance BTCB token

Binance samenwerking met Yahoo Japan

Binance heeft een belangrijke samenwerkingsovereenkomst met Yahoo Japan. Yahoo is nog steeds een zeer belangrijke speler in Japan en beschikt over een beleggingsfonds, Z Corporation, en een cryptobeurs TaoTao. Binance heeft met deze twee dochterondernemingen twee afzonderlijke partnerschappen afgesloten met als doel om Binance op een gereguleerde manier toegang te geven tot de zwaar gereguleerde, maar lucratieve Japanse markt. De Japanse toezichthouder, de Financial Service Agency (FSA), wil de Japanse cryptomarkt geleidelijk laten ontwikkelen zonder dat gebruikers te veel risico lopen.  De FSA heeft onder andere een hefboomlimiet geïntroduceerd waardoor Japanse crypto handelaren op een gereguleerde Japanse crypto exchange geen hogere hefboom dan 2x mogen inzetten.

Binance zal haar Japanse gebruikers in de toekomst verhuizen naar de nieuwe Japanse Binance exchange. Hier wordt dezelfde strategie gevolgd als Binance US. Alle Amerikaanse gebruikers zijn van de internationale Binance exchange verhuisd naar Binance US om zodoende niet in de problemen te komen met de Amerikaanse financiële toezichthouders.

Gerelateerde onderwerpen:

Bron: Binance

paxos finance

Nakamoto Bitcoin verzekering

De Bitcoin custody of opslagmarkt maakt een nieuwe stap vooruit. De gebroeders Winklevoss heeft een Bitcoin verzekeringsdienstverlening gelanceerd. Deze verzekering heeft een behoorlijk dekking tot maximaal $200 miljoen.

Waarom wordt er een Bitcoin verzekering aangeboden?

Het aanbieden van een Bitcoin verzekering is een logische stap aangezien de gebroeders al over een Bitcoin Trust Company beschikken in New York met een eigen Bitcoin exchange, de Gemini Exchange en deze verder complimenteren met een Bitcoin Gemini custody service. De verzekering is georganiseerd als een aparte entiteit met een incorporatie op Bermuda en vaart onder de naam Nakamoto. Bermuda is een bekende jurisdictie voor verzekeringsbedrijven en Nakamoto beschikt over een licentie van de lokale Monetary Authority (BMA).

Wat dekt de Nakamoto Bitcoin verzekering?

De Bitcoin verzekering dekt de vernietiging en diefstal van de privé sleutels die worden beheerd door de Gemini Custody dienst. Het is voor grote institutionele beleggers van belang dat alle stukjes van de puzzel zijn gelegd voordat zij geld beleggen in bitcoin. Met deze complementaire verzekering zullen meer institutionele beleggers het wagen om bij de Winklevoss broeders aan te kloppen voor het kopen, bewaren en verzekeren van bitcoins.

Gerelateerde artikels:

 

Bron: Coindesk

grayscale boekt record in 2019

Grayscale boekte in 2019 een topjaar!

De werelds grootste crypto asset vermogensbeheerder, Grayscale, heeft op de Zwitserse Crypto Finance Conference in St. Moritz bekend gemaakt dat het afgelopen jaar 2019 een topjaar was geweest. In totaal hebben institutionele beleggers in 2019 $607 miljoen belegt bij Grayscale. Het institutionele kapitaal is begonnen met het investeren in Bitcoin en andere cryptovaluta. In totaal beheert Grayscale $1.17 miljard aan investeringen voor haar institutionele klanten. Van het nieuwe kapitaal werd $193 miljoen belegt in GBTC Bitcoin aandelen van de Grayscale Bitcoin Trust. Hieronder kun je de groei van het belegt vermogen van Grayscale Investments zien:

Gerelateerde artikels:

Bron: Forbes

librepatron

BTCPay Server Liquid Network integratie!

De Bitcoin betaaloplossing BTCPay Server heeft het Liquid Network geïntegreerd in haar software suite. Hierdoor kunnen klanten het Bitcoin Liquid Network gebruiken voor onmiddellijke en private betalingen in Liquid Bitcoin (L-BTC) en andere activa op Liquid waaronder stablecoins zal Liquid Tether (USDt).

Met de BTCPay Server hebben winkeliers de volledige controle over de tegoeden die ze ontvangen en werkt zonder tussenpartijen waardoor er ook geen kosten worden gerekend. BTCPay Server is de beste oplossing voor online winkeliers die Bitcoin betalingen willen ontvangen voor hun producten.

Voor meer informatie:

 

bitcoin koers verwachting 2019

Bitcoin’s moeilijkheidsgraad naar recordhoogte!

Bitcoin’s moeilijkheidsgraad is vandaag met 7,08 % gestegen naar een nieuwe recordhoogte. Bitcoin’s moeilijkheidsgraad geeft aan hoe moeilijk het is om de correcte nonce van de hash van een transactieblok te vinden. De nieuwe moeilijkheidsgraad ligt nu op 14,776,367,535,689. De actuele difficulty rate kan hier opgezocht worden: Bitcoin Wisdom.

De Bitcoin miners zetten steeds meer rekenkracht in om via hashing de juiste nonce te vinden van een nieuwe blok om zodoende de beloning in nieuwe gedolven bitcoins en fees te kunnen verkrijgen. Na elke twee weken of te wel na 2016 blokken past het protocol de moeilijkheidsgraad aan op basis van de totaal geleverde rekenkracht (hashpower). Mocht er minder hashing power worden geleverd, zal het na 2016 blokken minder moeilijk worden om de volgende transactieblok te kunnen toevoegen. Het Bitcoin netwerk past zich steeds aan (difficulty adjustment) om zodoende vloeiend als een Zwitserse horloge te blijven werken waardoor er na elke 9 minuten een nieuwe transactieblok wordt toegevoegd en nieuwe bitcoins in omloop komen. Het nieuwe record in Bitcoin’s moeilijkheidsgraad geeft aan dat de Bitcoin mining sector investeert in nieuwe hardware en dat er nieuwe partijen zich aansluiten op het netwerk. Het is een gezond teken!

Een ander belangrijke mechanisme dat in het Bitcoin protocol vast zit zijn de Bitcoin halving cycli waarbij er na elke 210.000 blokken voor de helft minder bitcoins in omloop kunnen worden gebracht.

Voor meer informatie:

 

 

banksparen of goudkopen

Nieuwe Duitse KYC-procedure voor de aankoop van goud!

Duitsland introduceert niet alleen negatieve rente voor haar spaarders, maar ook verdere restricties op het anoniem kopen van goud. Dit jaar 2020 mogen Duitsers niet meer anoniem goud kopen. Elk bedrag dat de 2000 euro overschrijdt zal moeten worden aangemeld. Inderdaad, de financiële repressie neemt toe in Duitsland en de vraag is in hoeverre de Duitse spaarder nog de druk aankan. Ondanks het feit dat vele Duitse banken spaarders bestraffen met negatieve rente, laten velen toch het ‘geld‘ op de spaarrekening staan. Verder is de Duitse bevolking gek op goud. Volgens bronnen bezit de Duitse bevolking over zo’n 9000 ton aan goud in de vorm van goudbaren en munten!

De aangekondigde restricties op de anonieme aankoop van goud zorgden voor lange rijen bij verschillende goud makelaars waaronder Degussa en Pro Aurum. Börse Online, een belangrijke online magazine voor Duitse beleggers meldde dat er een tekort was. De vraag overtrof het aanbod volgens een artikel van 13 december 2019: “Supply shortages at gold traders: ‘We are overrun, the queues go up into the street’“.

De nieuwe maatregel zal het makkelijker maken voor de Duitse overheid om de kopers van goud in kaart te leggen, wellicht te belasten met een belasting of in het ergste geval de aangekochte goud in te leveren bij de overheid in geval van een nieuwe Europese calamiteit waarbij het ESM wordt ingeschakeld om het Europese bankensysteem te redden.

Voor meer informatie:

Bron: Bullionstar

 

gresham's law Bitcoin

ABN/AMRO berekent nul en negatieve rente

Is het een 1 april grap? Je zou het bijna zeggen, maar de ABN/AMRO heeft bekend gemaakt dat het vanaf de eerste dag van april de spaarrente op nul procent zal zetten. Rijke klanten (zowel particulieren als bedrijven) die een bedrag boven €2.500.000  op een spaarrekening aanhouden zullen een negatieve rente van 0,5 % gaan betalen.

De Nederlandse banken zullen voorzichtig het Duitse voorbeeld volgen en geleidelijk negatieve rente introduceren alsof het de normaalste zaak van de wereld zou zijn. Nu is er negatieve rente in combinatie met inflatie die het spaarvermogen van de Nederlanders langzaam zal opvreten. Spaarders zullen genoodzaakt worden om te beleggen in financiële producten die al in een zeepbel verkeren: vastgoed en effecten. Conservatie spaarders die het oprukkende negatieve rente beleid van de ABN/AMRO willen ontsnappen kunnen beter zilver of goud kopen en voor de echte financiële watergeus is er Bitcoin. Voor meer informatie:

 

Bron: ABN/AMRO

 

bitcoin futures trading

Deribit vertrekt naar Panama

Vanaf 10 februari 2020 zal de cryptocurrency derivatives exchange platform van Deribit opereren vanuit een dochteronderneming in Panama, DRB Panama Inc. Deribit B.V. is de volledige eigenaar van haar dochteronderneming.

Waarom deze relocatie van Deribit?

Het handelsplatform van Deribit is gedwongen te verhuizen aangezien de Nederlandse overheid de nieuwe AMLD5-regelgeving te strikt doorvoert en in feite een verkapte vergunningsbeleid hanteert voor Nederlandse crypto-ondernemingen. Nederlandse crypto-ondernemingen zoals wisselkantoren, makelaars en ruilbeurzen zijn gedwongen om o.a. veel meer informatie te verzamelen over hun klanten.

Deribit heeft een globale klantenbestand en wil deze niet belasten met onnodig papierwerk die wordt opgelegd door de Nederlandse regelgever. Bovendien zijn er aanzienlijke kosten verbonden aan het handhaven van deze hoge vereisten. Deze kosten zouden verder moeten worden doorberekend naar de klanten. Het zou het handelsplatform van Deribit minder competitief maken ten aanzien van de concurrentie zoals Bitmex en ByBit.

Vandaag, aangezien het volgen van de AMLD5-regelgeving te veel nadelige gevolgen heeft voor de bedrijfsvoering heeft het directieteam besloten om het handelsplatform te laten opereren vanuit een dochteronderneming in Panama. Het team zal het zelfde blijven en John Jansen zal als uitvoerend directeur actief blijven. Voor meer informatie: