n26 vs revolut

N26 versus Revolut, welke digitale bank is de beste?

Aug 29, 2021
Aanbieding: 

In dit tijdperk van negatieve rente en verdere kritiek ten opzichte van de traditionele banken, wordt er steeds meer gezocht naar alternatieven. In Nederland is Bunq natuurlijk als een challenger of neobank bekend geworden. Echter, er zijn twee zeer populaire digitale banken actief die in heel Europa actief zijn. Het gaat om N26 en Revolut. Deze twee banken worden veel met elkaar vergeleken. Echter, een vergelijking tussen N26 en Revolut gaat direct een beetje mis.

Waarom kun je N26 en Revolut niet goed met elkaar vergelijken?

N26 is een echte Duitse bank met een Duitse vergunning. Het valt onder het Duitse depositogarantiestelsel. Tot 100.000 euro staan hier je fondsen verzekerd veilig afgedekt door de Duitse staat. Dit is niet het geval met Revolut. Revolut wordt gereguleerd als een financiële dienstverlener vanuit Engeland en als een bank in Litouwen. Dit is al meteen verwarrend, Revolut opereert niet als een volwaardige bank in heel Europa. Aangezien Revolut vanuit Litouwen als een bank kan opereren zijn de IBAN-rekeningnummers dan ook die van Litouwen (LT). N26 is al sinds 2013 actief en heeft het een klantenbestand van mee dan 5 miljoen gebruikers. Elke gebruiker beschikt over een Duitse IBAN-nummer en is dus gedekt door het Duitse depositogarantiestelsel.

Dit wil trouwens niet zeggen dat Revolut geen slechte dienst zou leveren. Integendeel, echter het is meteen een belangrijk verschil wanneer we Revolut vergelijken met N26. Beide diensten werken prima en hebben vele verschillende features die toegevoegde waarde bieden. De praktische werking en functionaliteit zijn onderling goed vergelijkbaar en bieden dezelfde meerwaarde.

Inderdaad, het zijn twee uitstekende digitale internationale alternatieven voor een conventionele Nederlandse bankrekening, vooral als het gaat de aan- en verkoop van crypto’s. N26 en Revolut doen niet moeilijk als het gaat om het overboeken en terugstorten van euro’s van een gereguleerde exchange zoals Bitvavo of Bitpanda. Revolut ondersteunt zelfs cryptovaluta’s echter alleen als een belegging. Revolut beschikt niet over zelfstandige crypto wallets. Als je bijvoorbeeld bitcoin koopt op Revolut, kun je deze niet opnemen of gebruiken. Alleen weer verkopen voor euro’s. Dus, dat is minder en daarom dat Revolut beter in combinatie met een bitcoin exchange te gebruiken is. Dit geldt ook voor N26. N26 ondersteunt op dit moment nog cryptovaluta.

Een ander belangrijk voordeel van N26 versus Revolut is de Wise integratie. Hierdoor is het heel goedkoop om met N26 zeer snel internationale overboekingen te verrichten naar bijvoorbeeld de Verenigde Staten, India, Indonesië etc.

Conclusie Revolut vs N26

Beide digitale banken bieden een uitstekend alternatief voor een conventionele Nederlandse bankrekeningen. Ze zijn een gewaagde concurrent voor Bunq. In een strikte vergelijking tussen N26 en Revolut, heeft N26 als een echte Duitse bank onze voorkeur. De besparingen vallen onder het Duitse depositogarantiestelsel. Bovendien is er een Wise integratie waardoor N26 multi-currency account kan ondersteunen en zeer voordelig internationale betalingen kan verrichten. Qua kosten en functionaliteit zijn beide dienstverleners vergelijkbaar en gaat het eerder om persoonlijke voorkeuren en smaakverschillen. We raden onze lezers om zelf beide diensten met elkaar te vergelijken. Het aanmaken van een basisrekening is gratis.

Hieronder kun je de introductievideo van N26 zien:

Hieronder kun je de introductievideo van Revolut zien:

Bitpanda als alternatief voor N26 en Revolut?

Mocht je dik tevreden zijn met je Nederlandse bankrekening of al gebruik maken van Bunq. Dan is ongeacht wat je doet het gebruik van Bitpanda een mooi en afdoende toevoeging. Bitpanda is uitstekend en een compleet beleggingsplatform met een Visa-kaart integratie. We raden onze lezers aan om dit innovatief beleggingsplatform eens te evalueren.

Bitpanda Invesment Platform

+ complete digitale beurs in Wenen met ideal ondersteuning
+ handel in bitcoin en andere digitale activa
+ handel in aandelen en edemetalen
+ beleg in crypto indexfondsen en ETF’s
+ nu met een gratis Visa betaalkaart!

Lees verder

Opt Out of the Fiat & Crypto Ponzi´s with Bitcoin

Alle financiële markten kraken in hun voegen. De cryptomarkt, vooral gebaseerd op Ethereum, Ethereum blockchain alternatieven met allerlei DeFi-protocollen en hedgfondsen (3AC, Celsius, etc.) kampen met liquiditeits- en insolvabiliteitsproblemen. Het zijn o.a. naweeën van de recente Terra Luna stablecoin implosie, maar ook de indirecte gevolgen van het QT-beleid van de Federal Reserve (Fed). De Fed […]

Jun 29, 2022
4,5 min

De Terra LUNA UST Fiasco en 2.0 Classic herstart

In dit artikel staan we stil bij de ineenstorting van het Terra LUNA ecosysteem en implosie van de UST stablecoin die begin mei 2022 plaatsvond. Het kan als een ENRON-schandaal van de cryptowereld worden beschouwd. In totaal werd 60 miljard in vermogen weggevaagd. De Redactie van Beste Bank waarschuwt haar lezers constant over de gevaren […]

Jun 3, 2022
7,5 min

De London Gold Fix, Rothschild, macht en Bitcoin

Wat is de London Gold Fix? Waarom verdient het onze aandacht en verdere uitleg? In de speurtocht naar een politieke neutrale reservemunt of activa voor het kunnen afwikkelen van internationale betalingen wordt er vaak gewezen naar goud. Onze monetaire geschiedenis leert ons echter dat goud en het delven van goud een belangrijke rol speelt in […]

Jun 27, 2022
4 min