us washington dc

Wat is de aankomende Amerikaanse crypto wetgeving FIT21 act?

May 23, 2024
Aanbieding: 

De ‘FIT21 act’ wordt goedgekeurd en zal van invloed zijn op crypto wetgeving in Amerika. Totaal onverwacht en haaks op eerdere uitspraken stemmen nu ook Democratische vertegenwoordigers vóór de FIT21 act; belangrijk voor de crypto wetgeving in Amerika. Laten er er eens wat dieper in duiken.

Hoe belangrijk is deze crypto wetgeving in Amerika?

Wie had dit gedacht of kunnen voorspellen? Helemaal niemand! Het Amerikaanse van Afgevaardigden (The US House of Representatives) heeft op woensdag 22 mei de ‘FIT21 act’ (Financial Innovation and Technology for the 21st Century Act) goedgekeurd met een meerderheid van zowel Democratische als Republikeinse kamerleden. Dit staat haaks op eerder nieuws deze maand omtrent crypto wetgeving in Amerika: Biden gaf deze maand namelijk nog heel duidelijk en standvastig aan zijn veto te gebruiken voor het terugdraaien van een andere wet die het voor Amerikaanse banken moeilijker maakt om met crypto gerelateerde bedrijven en klanten te werken.

Voor de duidelijkheid: Biden wilde de wet dus níet terugdraaien, en dat maakt het voor de crypto industrie moeilijker om voeten in de aarde te krijgen in het Amerikaanse crypto landschap, daar komt dus nu verandering in: ruim 71 Democratische Afgevaardigden stemmen nu voor de FIT21 Act die voor duidelijke crypto wetgeving in Amerika moet gaan zorgen. Zelfs Democraat Nancy Pelosi stemde voor de goedkeuring van de FIT21 Act.

Hoe nu verder en wat kunnen we verwachten op de korte termijn?

De FIT21 Act “bill”, zoals je dat zo mooi zegt in het Amerikaans, zal nu worden doorgezet naar de Senaat die er vervolgens zijn licht op zal moeten laten schijnen. En uiteraard is de kans aanwezig dat de Senaat de bill afkeurt, (voorlopig) niet beoordeeld of wellicht gewoon wél goedkeurt.. Dat het niet zonder slag of stoot zal gaan moge duidelijk zijn; Senator Elizabeth Warren is een fervente crypto criticus en zij zal een van de 100 beoordelaars zijn. Daarnaast zit er geen tijdsframe op het beoordelen van deze bill dus echt haast is er niet (nog) voor de Senaat.

Om de bill te laten passeren zullen er minstens 51 stemmen voor moeten stemmen, daarna zal de bill zijn weg vervolgen richting “The Big Guy”, ofwel: de dementerende President Joe Biden. Mocht Biden een goedgekeurde bill ontvangen van de Senaat dan heeft hij 10 dagen de tijd om de bill te ondertekenen of om zijn veto uit te spreken tegen de bill. Mocht hij zijn veto uitspreken dan is er voor de Senaat alsnog de mogelijkheid om de bill langs Biden heen te sluizen als de Senaat minstens ⅔ van de stemmen weet te behalen, opties genoeg dus.

Crypto speelt naar alle verwachting een zeer grote rol in Amerikaanse verkiezingen

Naast de goedkeuring van de FIT21-wetgeving is er nog meer interessant crypto nieuws: namelijk de mogelijke goedkeuring van een Ethereum (ETH) spot ETF! De SEC heeft namelijk de Nasdaq en CBOE exchange gevraagd hun Ethereum Spot ETF aanvragen te updaten. Onder deze aanvragen vallen in ieder geval die van VanEck en ProShares. Een goedkeuring zou eveneens betekenen dat Ethereum ($ETH) géén security is en dus niet onder dezelfde regels zou vallen als reguliere aandelen, obligaties & meer die verhandeld worden op de ’traditionele’ Amerikaanse beurs. Een van de grootste angsten van de crypto community was dat grote cryptocurrencies zoals Ethereum en Ripple wél gezien zouden worden als securities.

Trump accepteert crypto voor donaties

Tot slot kwam ook voormalig President Trump weer met interessant crypto nieuws; voor donaties aan zijn Presidentscampagne zal Trump betalingen in cryptocurrencies gaan accepteren. De cryptocurrencies die Trump zal accepteren zijn degene die “geaccepteerd worden door de Coinbase Commerce product”.

Inmiddels mogen we dus wel concluderen dat crypto een prominente rol zal gaan spelen tijdens de Presidentsverkiezingen in november dit jaar!

Lees verder

Is een Solana ETF op komst?

Is een Solana spot ETF in de maak? Met de aanvraag van 21Shares en VanEck lijkt een Solana spot ETF dichterbij te komen. Inderdaad, VanEck en 21Shares hebben een aanvraag ingediend voor een Solana spot ETF bij de Cboe exchange. De SEC kijkt er nog naar, maar een SOL spot ETF komt dichterbij. Laten we […]

Jul 9, 2024
3 min

Bit2me vs Bitvavo, welke exchange is beter?

Bit2me versus Bitvavo. Welke exchange is beter? Met deze Bitvavo vs bit2me exchange vergelijking zullen we kijken hoe deze twee grote Europese cryptocurrency beurzen zich tot elkaar verhouden. Beide exchanges draaien een hoog EURO handelsvolume en hebben een breed dienst- en productaanbod. In deze Bitvavo vs bit2me vergelijking zullen we kijken naar de producten en […]

Jul 9, 2024
4,5 min

Wat is de Base chain van Coinbase precies?

Wat is de Base chain van Coinbase? De Base chain van Coinbase is sinds de lancering ongekend populair, onder andere voor de lancering van memecoins. Maar wat is de Base chain precies? Laten we het eens nader bekijken. De Base chain van Coinbase is enorm populair, maar waarom? Vorig jaar is het testnet van de […]

Jul 3, 2024
3 min