goudpensioen

Wat is het beste alternatief voor Coinbase?

Mar 5, 2024
Aanbieding: 

Ben je op zoek naar een alternatief voor Coinbase? Zeker, Coinbase is een gerenommeerde Amerikaanse cryptobeurs met een breed scala aan diensten en bedient ook de Nederlandse markt. Veel Nederlandse Coinbase klanten zoeken desalniettemin vaak naar een alternatief voor Coinbase. Coinbase heeft niet alleen af en toe last van vervelende storingen, maar komt ook met wat nadelen. Welke exchange is een beter alternatief voor Coinbase? We zullen in dit artikel een aantal alternatieven voor Coinbase bespreken. We zullen vooral stilstaan bij Bitvavo als een alternatief voor Coinbase; verder ook Bybit en Kraken als een alternatief voor Coinbase.

Nederlands Coinbase alternatief: Bitvavo

Bitvavo is een Nederlandse exchange, opgericht in 2018 met 200+ werknemers, 1+ miljoen klanten en zo´n €1 miljard handelsvolume per dag. Dit zijn indrukwekkende cijfers, maar Coinbase heeft een voorsprong. Deze Amerikaanse exchange is opgericht in 2012 beschikt over 3.000+ werknemers en wereldwijd over meer dan 100+ miljoen klanten met zo´n €7 miljard handelsvolume per dag. Echter, deze Coinbase cijfers zijn niet zo indrukwekkend wanneer we kijken naar de volgende metrics. Bitvavo komt zeer dichtbij en is het beste Nederlandse alternatief voor Coinbase:

Gebruiksgemak:

 • Kopen/verkopen: Beide beurzen bieden eenvoudige koop-/verkoopfuncties met iDEAL. Bitvavo heeft lagere handelskosten (0,15%-0,25%) dan Coinbase (0,60%-0,40%).
 • Exchanges: Bitvavo biedt 200+ crypto/EUR paren, Coinbase 400+ cryptoparen met verschillende valutaparen. Coinbase heeft een hogere liquiditeit, maar Bitvavo’s euro-liquiditeit is sterk gestegen en concurreert met die van Coinbase.
 • Ervaring: Beide beurzen zijn gebruiksvriendelijk. De Bitvavo-app biedt veel geavanceerde functies en is makkelijker in gebruik dan de Coinbase-app.

Handelsfuncties:

 • Spot trading: Beide beurzen bieden spot trading. Bitvavo heeft lagere handelskosten.
 • Margin trading, futures: Niet beschikbaar op beide beurzen vanwege Nederlandse regelgeving.
 • Ordertypes: Bitvavo: limiet, market, stop-limiet. Coinbase: limiet, market, stop-limiet, stop-loss.

EARN programma:

 • Staking: Beide beurzen bieden staking. Bitvavo heeft 22 coins met hogere APY’s, Coinbase heeft 9 coins.
 • Lending: Bitvavo biedt lending, Coinbase niet (alleen voor bestaande klanten).

Veiligheid:

 • Beveiligingsmaatregelen: Beide beurzen nemen uitgebreide veiligheidsmaatregelen en behoren tot de top.
 • Verzekering: Bitvavo: €100.000 diefstalverzekering. Coinbase: geen details over diefstalverzekering.

Betalingsmogelijkheden:

 • Bitvavo: iDEAL (gratis), PayPal (2%), SEPA (gratis), Bancontact (gratis), etc.
 • Coinbase: iDEAL (gratis), SEPA (gratis).

Bitvavo als alternatief voor Coinbase – Conclusie

Bitvavo is voor Nederlandse cryptoliefhebbers de betere keuze vanwege de lagere handelskosten, de beschikbaarheid van meer coins met staking en hogere APY’s, meer betalingsmogelijkheden, gebruiksvriendelijker platform en natuurlijk het gegeven dat het een Nederlandse onderneming is met betere klantenservice. Verder heeft Bitvavo minder last van storingen dan Coinbase.

Kraken of ByBit als alternatief voor Coinbase?

Twee andere gerenommeerde cryptobeurzen die in Nederland opereren zijn Kraken en Bybit. Ze beschikken beide over met een breed scala aan diensten. Welk platform is de beste alternatief voor Coinbase voor Nederlandse gebruikers?

Kraken heeft in Oktober 2023 aangegeven serieus werk te maken van de Nederlandse markt door o.a. de overname van Bitcoin Meester (BCM). Dit biedt Kraken een snellere toegang geeft tot de Nederlandse markt en heeft o.a. geholpen om een DNB-registratie te bemachtigen. Spoedig zal Kraken ook over DEAL-ondersteuning beschikken. Hier loopt Kraken voorop in vergelijking met Bybit.

Bybit werkt sinds 2023 samen met SATOS voor o.a. ook het verkrijgen van een DNB-registratie in Nederland. ByBit heeft deze nog niet verkregen en zal in maart haar diensten, waarschijnlijk onder druk van DNB moeten beperken voor Nederlandse gebruikers. ByBit zal haar Nederlandse gebruikers geen toegang meer bieden tot een betaalkaart en de derivatenmarkten. ByBit biedt wel al ondersteuning voor iDEAL stortingen.

Kraken beschikt over een meer liquide euro spotmarkt dan Bybit, echter Bybit heeft een groter aanbod. Kraken ondersteunt 200+ cryptomarkten en Bybit ondersteunt 800+ cryptomarkten met een hogere totale liquiditeit. Dit geldt des te meer als we kijken naar de Crypto Futures markten:

 • ByBit: Wereldleider met $4.6 miljard dagelijks handelsvolume, meer handelsparen en hogere hefbomen (tot 100x).
 • Kraken: $77 miljoen dagelijks handelsvolume, minder handelsparen en lagere hefbomen (max. 50x).

Kosten:

 • ByBit: Goedkoper met 0.1% maximale handelskosten voor spot en 0.01/0.06% voor futures.
 • Kraken: Duurder met 0.26% maximale handelskosten voor spot en 0.05/0.025% voor futures.

Veiligheid:

 • Beide: Hebben een uitstekende CER-score (AAA).
 • Kraken: Heeft een betere reputatie en CER-score van 100 punten.
 • ByBit: Heeft een CER-score van 95 punten.

Conclusie – Kraken of Bybit als alternatief voor Coinbase?

Kraken en Bybit hebben twee fantastische handelsplatformen opgezet die vooral de professionele handelaar zal bekoren. Kraken en Bybit hebben nooit last van storingen. Dit geldt verder ook qua kosten. Kraken en Bybit zijn veel goedkoper in vergelijking met Coinbase. Bybit biedt de beste tarieven aan. Gezien de regelgeving in Nederland, concurreren Kraken en Bybit op het gebied van alleen de spotmarkten met Coinbase. Echter, op dit gebied kunnen zowel Kraken als Bybit als een goed alternatief voor Coinbase worden beschouwd.

Is er niet een ander Nederlands alternatief voor Coinbase?

Zeker, er zijn twee andere Nederlandse spelers die als een goed alternatief voor Coinbase kunnen worden gebruikt. Dit zijn Finst en Coinmerce. Voor meer informatie:

Wat is het beste alternatief voor Coinbase?

In dit artikel hebben we een aantal goede alternatieven voor de Coinbase besproken. Het beste alternatief voor Coinbase is naar onze mening Bitvavo. Echter, Bitvavo heeft flinke concurrentie in Nederland van Bybit en Kraken. Beide exchanges komen met haar relatieve voor- en nadelen. Een professionele handelaar zal deze exchanges zelf eens moeten evalueren. Een doorsnee gebruiker heeft echt voldoende aan een Bitvavo rekening en zelfs een Coinmerce of Finst rekening als een alternatieve handelsmarkt dan Coinbase.

Wil je in alle vrijheid en privacy zonder KYC-procedure bitcoin willen kopen, kun je het beste naar een bitcoin DEX stappen, zoals HodlHodl en Bisq deze hebben gebouwd.

Voor meer informatie:

Gerelateerde artikelen:

Disclaimer:

Deze informatie is geen beleggingsadvies. Doe altijd uw eigen onderzoek voordat u investeert in cryptovaluta en gebruik maakt van een crypto exchange.

Lees verder

Trump verkiest na een moordaanslag JD Vance tot Runnig Mate, betekenis voor Bitcoin?

De mislukte moordaanslag op Donald Trump heeft niet alleen een enorme impact voor het Amerikaans politieke en het geopolitieke klimaat, maar ook voor de toekomst van bitcoin als een mogelijke strategische activa voor de Verenigde Staten. De mislukte moordaanslag en de krachtige manier waarop Donald Trump hier mee omging, zal hem nu hoogst waarschijnlijk een […]

Jul 16, 2024
3,5 min

Is een Solana ETF op komst?

Is een Solana spot ETF in de maak? Met de aanvraag van 21Shares en VanEck lijkt een Solana spot ETF dichterbij te komen. Inderdaad, VanEck en 21Shares hebben een aanvraag ingediend voor een Solana spot ETF bij de Cboe exchange. De SEC kijkt er nog naar, maar een SOL spot ETF komt dichterbij. Laten we […]

Jul 9, 2024
3 min

Bit2me vs Bitvavo, welke exchange is beter?

Bit2me versus Bitvavo. Welke exchange is beter? Met deze Bitvavo vs bit2me exchange vergelijking zullen we kijken hoe deze twee grote Europese cryptocurrency beurzen zich tot elkaar verhouden. Beide exchanges draaien een hoog EURO handelsvolume en hebben een breed dienst- en productaanbod. In deze Bitvavo vs bit2me vergelijking zullen we kijken naar de producten en […]

Jul 9, 2024
4,5 min