bitcoin koers

BTC Direct – Recensie!

Jul 1, 2020
Aanbieding: 

Al sinds het begin in 2013 volgen wij op de voet de ontwikkeling van het Nederlands bitcoinbedrijf BTC Direct in Nijmegen.

btc direct

Samenvatting: BTC Direct is in Nederland uitgegroeid tot een vertrouwde makelaar voor Bitcoin, met een zeer ervaren team van experts. Je kunt hier Bitcoin voordelig, makkelijk en veilig kopen door middel van iDEAL. BTC Direct is het juiste adres voor iemand die veilig en gemakkelijk bitcoins wilt kopen en deze direct wilt sturen naar de eigen Bitcoin-wallet. BTCDirect is geen bitcoin exchange met een handelsplatform, maar een makelaar waar je gemakkelijk en veilig bitcoins kunt kopen en sturen naar je eigen wallet.

Aanbevolen methode: koop alleen bitcoins met behulp van een euro cost averaging tactiek 1 1. Euro cost averaging (eca) is een beleggings tactiek waarmee het marktrisico beperkt wordt door het systematisch aankopen van Bitcoin met eenzelfde bedrag over regelmatige tijdstippen gedurende een lange periode. Bijvoorbeeld: je investeert elke week zonder emotie € 100,- in Bitcoin ongeacht wat de koers van dat moment is. × bij BTC Direct in combinatie met een Bitcoin hardware wallet.

BTC Direct Review

btcdirect

Sinds 2013 werkt het team aan de ontwikkeling en verdere verbetering van zijn dienstverlening. BTC Direct helpt iedereen bij het aan- en verkopen van cryptovaluta, waaronder bitcoin, ether, litecoin, bitcoin cash en ripple. BTC Direct is in staat om om te schalen en grote transactievolumes makkelijk te verwerken. De website kan zonder enige hapering tijdens extreme drukte op de cryptomarkt blijven werken. In eerste instantie is BTC Direct begonnen als een klassieke Bitcoin makelaar, maar ondersteunt naast bitcoin nu ook andere digitale valuta waaronder Ether (ETH), Litecoin (LTC) en Ripple (XRP).

De aankoopprocedure is erg eenvoudig en verloopt zeer soepel. Je betaalt er direct met euro’s en de gekochte cryptovaluta wordt direct gestort op het door jou opgegeven crypto-adres. In onderstaande video is te zien hoe je een BTC Direct account kunt aanmaken, zodat je makkelijk bitcoins en andere cryptomunten kunt kopen.

Kopen bij BTC Direct is zeer eenvoudig. Ben je van plan om naast bitcoins ook andere crypto’s te kopen? Dan kun je het beste kiezen voor een multi-cryptocurrency wallet zoals Exodus, Atomic of Jaxx. Je hebt eerst een cryptocurrency-adres nodig voordat je kunt kopen bij BTC Direct, zij hebben namelijk een adres nodig waar ze de gekochte munten heen kunnen sturen. Als je van plan bent om veel bitcoins, litecoins of ethers te gaan kopen dan kun je later een goede hardware wallet kopen voor het veilig opslaan van je belegging. In de onderstaande video is te zien hoe je een Exodus wallet kunt installeren op je computer.

BLOX crypto trading app van BTC Direct

Zoek je naar een eenvoudiger alternatief? Wil je liever dat BTC Direct de aangekochte crypto’s veilig bewaard? In dat geval, raden we je aan om kennis te maken met de BLOX trading app.

blox btc direct

Inderdaad, BTC Direct heeft een nieuwe, uiterst gemakkelijk te gebruiken crypto trading app ontwikkeld. Dit is de BLOX crypto trading app. Dit is een custodial-oplossing, dat wil zeggen dat BTC Direct de aangekochte cryptovaluta bewaard, zodat je dit niet zelf hoeft te doen. Bovendien kan de app alleen worden gebruikt voor het verhandelen van crypto assets naar euro. Het is geen app die wallet-ondersteuning biedt en alleen gekoppeld is aan je bankrekening. Deze aanpak zorgt ervoor dat iedereen op de smartphone in bitcoin en andere crypto’s kan handelen zonder dat hij of zij ooit zorgen hoeft te maken over hacks en andere technische problemen.

Veilig en gemakkelijk crypto’s traden met een app!

Persoonlijke ervaringen met BTC Direct

btcdirect crypto exchange

Om even terug te keren naar BTC Direct. Wat ik uit eigen ervaring kan zeggen, is dat BTC Direct een zeer klantvriendelijke, professionele en overzichtelijke dienst heeft opgezet. Het is een bedrijf met jarenlange ervaring met een lange termijn visie waarbij de klant voorop staat. De ondersteuning is uitstekend en je kunt bij elke stap die je zet worden bijgestaan door een medewerker. BTC Direct is ook een van de weinige bitcoinbedrijven die workshops organiseert voor twijfelende beleggers. Verder laat de goede klantenondersteuning zich concreet zien bij het registreren en verifiëren van een BTC Direct account.

Het activeren van jouw account bestaat uit drie stappen:

  • Verifieer je e-mailadres
  • Verifieer je telefoonnummer
  • Verifieer jezelf met een identiteitsbewijs

Accountverificatie bij BTC Direct

Je zult eerst een account moeten aanmaken en je identiteit dus moeten verifiëren om daadwerkelijk te kunnen handelen. Dit gaat hier zeer eenvoudig dankzij vooral de klantvriendelijke inrichting van de account en de hulp die je kunt krijgen.

  • Je kunt op de website van BTC Direct rechtsboven op de registratieknop klikken.
  • In het proces dien je jezelf te verifiëren, hierbij heb je een geldig identiteitsbewijs nodig; zoals een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs.

Dit is overigens een normale procedure die elke financiële dienstverlener moet doen volgens de internationale KYC-wetgeving. Het is professioneel opgezet waardoor je er zeker van zijn dat BTC Direct niet kan worden gesloten door toezichthouders. Bij BTC Direct wordt er een lange termijn visie gehanteerd waarbij de klanten baat bij hebben. Helaas, het betekent wel dat een klant een account verificatieprocedure moet doorlopen.

Bitcoins kopen en opslaan

Qua werking is BTC Direct te vergelijken met verschillende andere Nederlandse makelaars zoals Satos en Bitonic; waar je ook direct bitcoins naar je favoriete digitale portemonnee kunt sturen. Toch vind ik BTC Direct beter opgezet; het is goedkoper en je kunt naast bitcoin ook andere cryptovaluta kopen met iDEAL. Daarnaast heeft BTC Direct geen verborgen fees, het hanteert een fee van 2% op bitcoin aankopen en 3% op andere digitale munten. Deze kosten zijn al verwerkt in de prijs op de website. Daardoor kan de koers van BTC Direct afwijken van wat op andere beurzen staat.

Persoonlijk ben ik fan van een zogeheten hardware wallet voor het opslaan van cryptovaluta. De beste op dit moment zijn de Trezor One of Ledger Nano X.

Alternatief voor BTC Direct

Voor deze makelaarsdienst van BTCDirect betaal je wel een handelscommissie voor de aankoop van bitcoins. Het is een uitstekende dienstverlening, maar met een prijskaartje. Het is goedkoper om gebruik te maken van een bitcoinbeurs met een eigen orderboek. Inderdaad, BTC Direct is geen crypto exchange met een eigen orderboek en handelsplatform. Vandaar dat gebruikers van BTCDirect die daar behoefte aan hebben, zoeken naar een alternatief voor BTCDirect.

Wil je bitcoins actief gaan verhandelen? Dit is wat we onze lezers willen afraden. De meeste gebruikers kunnen het beste een DCA-aankoopstrategie toepassen en de aangekochte bitcoins naar een een eigen hardware wallet sturen.

btcdirect nederland alternatief

Als je echt van plan bent om als een professionele daghandelaar actief met bitcoins te gaan handelen, kun je het beste een handelsrekening aanmaken bij Bitvavo in Amsterdam. Dit is een vertrouwde crypto-exchange dienstverlening met beheerde wallets en een eigen orderboek die de professionele handelaar zal bekoren.

Conclusie

BTC Direct is betrouwbaar. Sinds 2013 is BTC Direct in Nederland uitgegroeid tot de meest vertrouwde partij voor Bitcoin, met een zeer ervaren team van experts. Je kunt hier Bitcoin en andere cryptovaluta makkelijk en veilig kopen door middel van iDEAL. BTC Direct is het adres voor iemand die veilig en gemakkelijk bitcoins wilt kopen en deze direct wilt sturen naar de eigen Bitcoin-wallet. Dit is wat we alle lezers van harte aanbevelen. Goedkopere goede alternatief voor BTCDirect is de handelsbeurs van Bitvavo in Amsterdam.

Het actief handelen met bitcoins is uiterst risicovol. Het beste is om gewoon BTC Direct te gebruiken in combinatie met de Trezor One hardware wallet. Koop bitcoins bij BTC Direct wanneer de koers laag staat en pak wat winst bij BTC Direct wanneer de koers flink omhoog is geknald om zodoende goedkoper meer bitcoins terug te kunnen kopen wanneer de koers corrigeert.

Lees verder

Lords of Finance: The Bankers Who Broke the World

We kunnen onze lezers het volgende boek aanbevelen: Lords of Finance: The Bankers Who Broke the World. Het boek is uitgegeven door Penguin Press in 2009 tijdens de vorige financiële crisis. Het is geschreven door Liaquat Ahamed die voor zijn werk in 2010 de Pulitzer Prize for History ontving. Het boek beschrijft de financiële ontwikkelingen voorafgaand […]

Jul 2, 2020
4 min

Waarom is Bitcoin antifragiel?

Dat velen nog altijd sceptisch zijn over Bitcoin is geen geheim. Ze beweren dat het een kwetsbare ponzi-scheme is, die ieder moment kan knappen. Bitcoin bezit echter een aantal kwaliteiten die ervoor zorgen dat het juist antifragiel is, en dat het toestanden kan doorstaan die ons huidig monetair systeem ernstig in de problemen zouden brengen. […]

Jun 22, 2020
3,5 min

Waarom kan Bitcoin niet verboden worden?

Het is de grootste nachtmerrie van velen: dat overheden besluiten Bitcoin te verbieden. Kunnen overheden Bitcoin verbieden? Als overheden over zouden gaan op dit besluit, zouden ze daarmee toegeven dat Bitcoin inzetbaar is als een alternatieve monetaire eenheid. Bovendien is de architectuur van Bitcoin zo opgezet dat het vrijwel ontastbaar is voor pogingen door overheden […]

Jun 11, 2020
3,5 min