bitcoin koers

BTC Direct – Recensie!

LiberBits
Aug 31, 2015
Aanbieding: 

Al sinds het begin in 2013 volgen wij op de voet de ontwikkeling van het Nederlands bitcoinbedrijf BTC Direct in Nijmegen.

btc direct

Om het kort te houden, BTC Direct is in Nederland uitgegroeid tot de meest vertrouwde partij voor Bitcoin, met een zeer ervaren team van experts. Je kunt hier Bitcoin en andere cryptovaluta voordelig, makkelijk en veilig kopen door middel van iDEAL. BTC Direct is het adres voor iemand die veilig en gemakkelijk bitcoins wilt kopen en deze direct wilt sturen naar de eigen Bitcoin-wallet.

btcdirect

Sinds 2013 werkt het team aan de ontwikkeling en verdere verbetering van zijn dienstverlening. BTC Direct helpt iedereen bij het aan- en verkopen van cryptovaluta, waaronder bitcoin, ether, litecoin, bitcoin cash en ripple. BTC Direct is in staat om om te schalen en grote transactievolumes makkelijk te verwerken. De website kan zonder enige hapering tijdens extreme drukte op de cryptomarkt blijven werken. In eerste instantie is BTC Direct begonnen als een klassieke Bitcoin makelaar, maar ondersteunt naast bitcoin nu ook andere digitale valuta, zoals ether, litecoin, bitcoin cash en XRP.

De aankoopprocedure is erg eenvoudig en verloopt zeer soepel. Je betaalt er direct met euro’s en de gekochte cryptovaluta wordt direct gestort op het door jou opgegeven crypto-adres. In onderstaande video is te zien hoe je een BTC Direct account kunt aanmaken, zodat je makkelijk bitcoins en andere cryptomunten kunt kopen.

Kopen bij BTC Direct is zeer eenvoudig. Ben je van plan om naast bitcoins ook andere crypto’s te kopen? Dan kun je het beste kiezen voor een multi-cryptocurrency wallet zoals Exodus, Atomic of Jaxx. Je hebt eerst een cryptocurrency-adres nodig voordat je kunt kopen bij BTC Direct, zij hebben namelijk een adres nodig waar ze de gekochte munten heen kunnen sturen. Als je van plan bent om veel bitcoins, litecoins of ethers te gaan kopen dan kun je later een goede hardware wallet kopen voor het veilig opslaan van je belegging. In de onderstaande video is te zien hoe je een Exodus wallet kunt installeren op je computer.

BLOX crypto trading app van BTC Direct

Zoek je naar een eenvoudiger alternatief? Wil je liever dat BTC Direct de aangekochte crypto’s veilig bewaard? In dat geval, raden we je aan om kennis te maken met de BLOX trading app.

blox btc direct

Inderdaad, BTC Direct heeft een nieuwe, uiterst gemakkelijk te gebruiken crypto trading app ontwikkeld. Dit is de BLOX crypto trading app. Dit is een custodial-oplossing, dat wil zeggen dat BTC Direct de aangekochte cryptovaluta bewaard, zodat je dit niet zelf hoeft te doen. Bovendien kan de app alleen worden gebruikt voor het vasthouden en verhandelen van crypto assets. Het is geen app die wallet-ondersteuning biedt en alleen gekoppeld is aan je bankrekening. Deze aanpak zorgt ervoor dat iedereen op de smartphone in bitcoin en andere crypto’s kan handelen zonder dat hij of zij ooit zorgen hoeft te maken over hacks en andere technische problemen.

Veilig en gemakkelijk crypto’s traden met een app!

Persoonlijke ervaringen met BTC Direct

btcdirect crypto exchange

Om even terug te keren naar BTC Direct. Wat ik uit eigen ervaring kan zeggen, is dat BTC Direct een zeer klantvriendelijke, professionele en overzichtelijke dienst heeft opgezet. Het is een bedrijf met jarenlange ervaring met een lange termijn visie waarbij de klant voorop staat. De ondersteuning is uitstekend en je kunt bij elke stap die je zet worden bijgestaan door een medewerker. BTC Direct is ook een van de weinige bitcoinbedrijven die workshops organiseert voor twijfelende beleggers. Verder laat de goede klantenondersteuning zich concreet zien bij het registreren en verifiëren van een BTC Direct account.

Het activeren van jouw account bestaat uit drie stappen:

  • Verifieer je e-mailadres
  • Verifieer je telefoonnummer
  • Verifieer jezelf met een identiteitsbewijs

Accountverificatie bij BTC Direct

Je zult eerst een account moeten aanmaken en je identiteit dus moeten verifiëren om daadwerkelijk te kunnen handelen. Dit gaat hier zeer eenvoudig dankzij vooral de klantvriendelijke inrichting van de account en de hulp die je kunt krijgen.

  • Je kunt op de website van BTC Direct rechtsboven op de registratieknop klikken.
  • In het proces dien je jezelf te verifiëren, hierbij heb je een geldig identiteitsbewijs nodig; zoals een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs.

Dit is overigens een normale procedure die elke financiële dienstverlener moet doen volgens de internationale KYC-wetgeving. Het is professioneel opgezet waardoor je er zeker van zijn dat BTC Direct niet kan worden gesloten door toezichthouders. Bij BTC Direct wordt er een lange termijn visie gehanteerd waarbij de klanten baat bij hebben. Helaas, het betekent wel dat een klant een account verificatieprocedure moet doorlopen.

Bitcoins kopen en opslaan

Qua werking is BTC Direct te vergelijken met verschillende andere Nederlandse makelaars zoals Satos en Bitconic; waar je ook direct bitcoins naar je favoriete digitale portemonnee kunt sturen. Toch vind ik BTC Direct beter opgezet; het is goedkoper en je kunt naast bitcoin ook andere cryptovaluta kopen met iDEAL. Daarnaast heeft BTC Direct geen verborgen fees, het hanteert een fee van 1% op bitcoin aankopen en 3% op andere digitale munten. Deze kosten zijn al verwerkt in de prijs op de website. Daardoor kan de koers van BTC Direct afwijken van wat op andere beurzen staat.

Persoonlijk ben ik fan van een zogeheten hardware wallet voor het opslaan van cryptovaluta. De beste op dit moment zijn de Trezor One of Ledger Nano X.

Alternatief voor BTC Direct

BTC Direct is geen crypto exchange met zijn eigen orderboek en handelsplatform. Wil je goedkoper crypto’s zoals bitcoin aanschaffen en laten bijschrijven op een beheerde crypto wallet? Wil Bitcoin actief gaan verhandelen? In dat geval zul je een handelsrekening moeten aanmaken bij een voledig uitgeruste bitcoinbeurs. In Nederland biedt Bitvavo een vertrouwde crypto-exchange dienstverlening met beheerde cryptocurrency wallets en een fee van 0.25%. Voor meer informatie: bezoek Bitvavo.

Lees verder

De Dollar Milkshake Theory en het tekort aan dollars?

In dit artikel zal de Dollar Milkshake Theory worden besproken in het kader van de volgende schuldencrisis, een monetaire reset en Bitcoin. Deze controversiële theorie is ontwikkeld door de vermogensbeheerder Brent Johnson. Brent is de uitvoerend directeur van Santiago Capital, een beleggingsfonds met een specialisatie in goud. De probleemstelling Brent Johnson was verbaasd dat de […]

LiberBits
Mar 27, 2020
7 min

Wat is een goed alternatief voor goud?

Tijdens crisistijden neemt de vraag naar goud in de vorm van gouden munten en goudbaren flink toe. Goud is een van de meeste veilige en conservatie beleggingen die iemand kan maken tegen inflatierisico’s veroorzaakt door het monetaire beleid van centrale banken. Toegenomen inflatierisico’s door het monetaire en fiscale beleid De coronacrisis dreigt een globale economische […]

LiberBits
Mar 25, 2020
3 min

De Digital Dollar – de CBDC van de Federal Reserve!

Never waiste a good crisis. Het is bekend geworden dat de Amerikaanse Federal Reserve een digital dollar zal uitgeven en beheren door het federale systeem van reservebanken. Deze digitale dollar is een zogenaamde Central Bank Digital Currency (CBDC) en een nieuwe digitale monetaire basis voor de Amerikaanse bevolking. Deze zal direct naar die Amerikaanse burgers […]

LiberBits
Mar 26, 2020
5 min