bitcoin etf futures hong kong

Wat is de Samsung Bitcoin Futures Active ETF?

Jan 13, 2023
Aanbieding: 

De Samsung vermogensbeheerdivisie, Samsung Asset Management, heeft op 13 januari 2023 een Bitcoin Futures ETF gelanceerd. Deze staat nu genoteerd aan de aandelenmarkt van Hong Kong onder de aandelencode 3135:HK. Deze Bitcoin ETF zoekt naar het zelfde rendement als een belegging in bitcoin op de reguliere spotmarkt. Deze Samsung Bitcoin ETF probeert dit te doen door te beleggen in bitcoin termijncontracten (futures) die genoteerd staan aan de Chicago Mercantile Exchange (CME).

Hong Kong is op dit moment de enige beurs in Azië die bitcoin ETF’s op basis van termijncontracten aanbiedt. Zodra het mogelijk is, zal Samsung ook overwegen om een spot Bitcoin ETF te noteren.

Een spot Bitcoin ETF is namelijk een superieur product ten opzichte van een futures Bitcoin ETF. Een termijncontract gaat over een hogere of lagere vastgelegde prijsafspraak in de toekomst en een ETF-beleggingsfonds bundelt deze termijncontracten samen in een coherent product. Het is een afgeleid product van de prijsvorming op de bitcoin spotmarkt. Dit wordt ook wel een derivaat genoemd.

De afkorting ETF staat voor exchange traded fund. Dit zijn beursgenoteerde beleggingsfondsen die het eenvoudig maken voor beleggers om in bepaalde activa of een mandje van activa te beleggen. Een beleggingsfonds biedt aandelen van haar fonds aan waardoor de belegger gemakkelijk vanuit een beleggersrekening blootstelling krijgt tot de onderliggende activa. Zo kan een belegger via een bitcoin mining ETF blootstelling krijgen tot bijvoorbeeld de belangrijkste bitcoin mining bedrijven die genoteerd zijn aan de NASDAQ.

In een interview met Bloomberg van 13 januari, vertelde Sam Park, CEO van Samsung Asset Management in Hong Kong dat een Bitcoin spot ETF voor het eind van 2023 nog in Hong Kong kan worden gelanceerd. Hong Kong zal de cryptohub van China en Azië worden en zal met Singapore de concurrentie aangaan.

Nederlanders hoeven niet ver van huis te gaan of te wachten op een Bitcoin spot ETF. Aan de AEX is er al een volwaardige Bitcoin ETF beschikbaar voor de belegger. Voor meer informatie:

Wat is de meerwaarde an de Jacobi Bitcoin ETF BCOIN?

Lees verder

Nexo Review, wat zijn de voor- en nadelen van Nexo? Is het een veilige exchange?

De nieuwe Nexo Review van 2024 van de redactie van bestebank.org. Samenvatting: de Nexo exchange is van oudsher bekend van voornamelijk de bitcoin en crypto lending mogelijkheden die het platform biedt. Nexo biedt een goede en overzichtelijke exchange met een hoog handelsvolume en een diepe liquiditeit. De exchange draait alweer mee sinds 2018. Daarnaast biedt […]

Apr 19, 2024
9 min

Het Bitcoin Runes protocol wordt gelanceerd tijdens de halving, wat is Bitcoin Runes?

Bitcoin Runes komt er aan? Ja, over iets meer dan 2 dagen is het zo ver: een nieuwe Bitcoin halving, hier tel je mee af met de Bitcoin halving countdown clock : ). Tijdens de Bitcoin halving worden de block rewards gehalveerd (halving) en wordt het principe van Bitcoin deflatie verder uitgevoerd. Niet alleen zal […]

Apr 17, 2024
3,5 min

“Climate: The Movie” – CO2 veroorzaakte klimaatverandering heeft geen wetenschappelijke basis

“Climate: The Movie” is een nieuwe spraakmakende documentaire van de Britse filmmaker Martin Durkin. De film betoogt dat de bewering van een door CO2 veroorzaakte klimaatverandering een angstverhaal is zonder wetenschappelijke basis. De film, getiteld “Climate: The Movie”, stelt dat de wetenschap en officiële metingen de beweringen over toenemende extreme weersomstandigheden niet ondersteunen. De documentaire […]

Apr 16, 2024
4 min