bitcoin etf futures hong kong

Wat is de Samsung Bitcoin Futures Active ETF?

Jan 13, 2023
Aanbieding: 

De Samsung vermogensbeheerdivisie, Samsung Asset Management, heeft op 13 januari 2023 een Bitcoin Futures ETF gelanceerd. Deze staat nu genoteerd aan de aandelenmarkt van Hong Kong onder de aandelencode 3135:HK. Deze Bitcoin ETF zoekt naar het zelfde rendement als een belegging in bitcoin op de reguliere spotmarkt. Deze Samsung Bitcoin ETF probeert dit te doen door te beleggen in bitcoin termijncontracten (futures) die genoteerd staan aan de Chicago Mercantile Exchange (CME).

Hong Kong is op dit moment de enige beurs in Azië die bitcoin ETF’s op basis van termijncontracten aanbiedt. Zodra het mogelijk is, zal Samsung ook overwegen om een spot Bitcoin ETF te noteren.

Een spot Bitcoin ETF is namelijk een superieur product ten opzichte van een futures Bitcoin ETF. Een termijncontract gaat over een hogere of lagere vastgelegde prijsafspraak in de toekomst en een ETF-beleggingsfonds bundelt deze termijncontracten samen in een coherent product. Het is een afgeleid product van de prijsvorming op de bitcoin spotmarkt. Dit wordt ook wel een derivaat genoemd.

De afkorting ETF staat voor exchange traded fund. Dit zijn beursgenoteerde beleggingsfondsen die het eenvoudig maken voor beleggers om in bepaalde activa of een mandje van activa te beleggen. Een beleggingsfonds biedt aandelen van haar fonds aan waardoor de belegger gemakkelijk vanuit een beleggersrekening blootstelling krijgt tot de onderliggende activa. Zo kan een belegger via een bitcoin mining ETF blootstelling krijgen tot bijvoorbeeld de belangrijkste bitcoin mining bedrijven die genoteerd zijn aan de NASDAQ.

In een interview met Bloomberg van 13 januari, vertelde Sam Park, CEO van Samsung Asset Management in Hong Kong dat een Bitcoin spot ETF voor het eind van 2023 nog in Hong Kong kan worden gelanceerd. Hong Kong zal de cryptohub van China en Azië worden en zal met Singapore de concurrentie aangaan.

Nederlanders hoeven niet ver van huis te gaan of te wachten op een Bitcoin spot ETF. Aan de AEX is er al een volwaardige Bitcoin ETF beschikbaar voor de belegger. Voor meer informatie:

Wat is de meerwaarde an de Jacobi Bitcoin ETF BCOIN?

Lees verder

CFTC dient een aanklacht in tegen Binance – Binance vs CFTC!

Het is uiteindelijk zo ver: een confrontatie tussen Binance en de CFTC. De CFTC en niet de SEC? Inderdaad, volgens Bloomberg wordt Binance aangeklaagd door de CFTC. De CFTC is de Amerikaanse toezichthouder voor o.a. termijncontracten over grondstoffen. Het is een afkorting voor de Commodity Futures Trading Commission. De belangrijkste leiders van Binance, CEO Changpeng […]

Mar 28, 2023
4 min

Tom Luongo over de agenda van de FED en de strijd tussen centrale banken en andere machtscentra

We willen onze lezers attenderen op een originele analyse van Tom Luongo over het financiële geopolitieke spel dat er nu wordt gespeeld door vooral de Federal Reserve (FED). In het Westen is er geen financiële eensgezindheid en zijn er verschillende facties actief met hun eigen agenda. Tom Luongo gaat er vanuit dat de FED onder […]

Mar 23, 2023
5 min

Credit Suisse is in de problemen, failliet en overgenomen door UBS? Op weg naar een nieuwe eurocrisis?

Samenvatting: Credit Suisse is omgevallen en bankroet. Om verdere besmettingsgevaar te beperken is er een merger-overeenkomst getekend met de UBS door de interventie van de Zwitserse ministerie van financiën, de Zwitserse centrale bank en de Zwitserse financiële toezichthouder (FINMA). In de praktijk betekent dit dat UBS op zondagavond 19 maart 2023 Credit Suisse heeft opgekocht […]

Mar 20, 2023
9 min