bitcoin etf futures hong kong

Wat is de Samsung Bitcoin Futures Active ETF?

Jan 13, 2023
Aanbieding: 

De Samsung vermogensbeheerdivisie, Samsung Asset Management, heeft op 13 januari 2023 een Bitcoin Futures ETF gelanceerd. Deze staat nu genoteerd aan de aandelenmarkt van Hong Kong onder de aandelencode 3135:HK. Deze Bitcoin ETF zoekt naar het zelfde rendement als een belegging in bitcoin op de reguliere spotmarkt. Deze Samsung Bitcoin ETF probeert dit te doen door te beleggen in bitcoin termijncontracten (futures) die genoteerd staan aan de Chicago Mercantile Exchange (CME).

Hong Kong is op dit moment de enige beurs in Azië die bitcoin ETF’s op basis van termijncontracten aanbiedt. Zodra het mogelijk is, zal Samsung ook overwegen om een spot Bitcoin ETF te noteren.

Een spot Bitcoin ETF is namelijk een superieur product ten opzichte van een futures Bitcoin ETF. Een termijncontract gaat over een hogere of lagere vastgelegde prijsafspraak in de toekomst en een ETF-beleggingsfonds bundelt deze termijncontracten samen in een coherent product. Het is een afgeleid product van de prijsvorming op de bitcoin spotmarkt. Dit wordt ook wel een derivaat genoemd.

De afkorting ETF staat voor exchange traded fund. Dit zijn beursgenoteerde beleggingsfondsen die het eenvoudig maken voor beleggers om in bepaalde activa of een mandje van activa te beleggen. Een beleggingsfonds biedt aandelen van haar fonds aan waardoor de belegger gemakkelijk vanuit een beleggersrekening blootstelling krijgt tot de onderliggende activa. Zo kan een belegger via een bitcoin mining ETF blootstelling krijgen tot bijvoorbeeld de belangrijkste bitcoin mining bedrijven die genoteerd zijn aan de NASDAQ.

In een interview met Bloomberg van 13 januari, vertelde Sam Park, CEO van Samsung Asset Management in Hong Kong dat een Bitcoin spot ETF voor het eind van 2023 nog in Hong Kong kan worden gelanceerd. Hong Kong zal de cryptohub van China en Azië worden en zal met Singapore de concurrentie aangaan.

Nederlanders hoeven niet ver van huis te gaan of te wachten op een Bitcoin spot ETF. Aan de AEX is er al een volwaardige Bitcoin ETF beschikbaar voor de belegger. Voor meer informatie:

Wat is de meerwaarde an de Jacobi Bitcoin ETF BCOIN?

Lees verder

Hoe vergaat het PayPal’s stablecoin?

Het is alweer bijna 2 maanden geleden sinds de lancering van PayPal’s stablecoin $PYUSD. Hoe vergaat het de stablecoin en zien we al genoeg adoptie van de munt? PayPal’s stablecoin ziet adoptie Even om het geheugen op te frissen: op 7 augustus van dit jaar kondigde de betaalgigant, PayPal, aan dat ze hun eigen stablecoin […]

Sep 25, 2023
2,5 min

Deutsche Bank biedt Bitcoin en crypto custody dienstverlening aan

Deutsche Bank biedt Bitcoin en crypto custody dienstverlening aan. Deutsche Bank.. je hebt de naam vast weleens voorbij zien komen. Deutsche Bank is een van de grootste financiële instellingen ter wereld met bijna 70.000 werknemers en bestaat al sinds 1870. Het hoofdkantoor zit in Frankfurt en de bank beheert maar liefst €860,- miljard aan activa! […]

Sep 15, 2023
2,5 min

FASB: nieuwe boekhoudregels voor bitcoin en crypto

Belangrijk nieuws uit de Verenigde Staten. FASB voert nieuwe regels en richtlijnen in voor het boekhouden van digitale activa zoals bitcoin en ethereum. Bedrijven met een vermogen in digitale activa zoals bitcoin, krijgen een langverwachte wijziging in de regelgeving over het waarderen en boekhouden van bitcoin op de balans. Boekhoudregels voor bitcoin en digitale activa […]

Sep 8, 2023
2 min