madeira bitcoin

Madeira, de MIBC vrijhandelszone en de adoptie van Bitcoin

Apr 8, 2022
Aanbieding: 

Op de Bitcoin 2022 conferentie in Miami is het nieuws bekend gemaakt dat Madeira bitcoin zal omarmen en reguleren. De president van Madeira, Miguel Albuquerque, zal samenwerken met Samsom Mow om dit definitief te verwezenlijken. Miguel wil een “fantastische omgeving voor bitcoin” realiseren op Madeira. Onder meer zal Madeira bitcoin niet belasten.

Madeira is een populaire bestemming en thuisbasis voor digitale nomads en entrepreneurs. Het is namelijk een prachtige eilandengroep midden in de Atlantische Oceaan. Het maakt deel uit van Portugal, maar is een autonome regio en heeft speciale wetgeving met een vrije handelszonde om onder meer ondernemers, freelancers en digital nomads aan te trekken.

Het Madeira International Business Centre (MIBC)

MBIC werkt als een vrije handelszonde waar ondernemers en bedrijven zich kunnen registeren om te genieten van vele belastingvoordelen:

 • Voor actieve inkomsten (zoals inkomsten uit handelsactiviteiten of dienstverlening, etc.) geldt een verlaagd vennootschapsbelastingtarief van 5%.
 • Volgens de Portugese Participatievrijstellingsmethode zijn Madeira-bedrijven vrijgesteld van bronbelasting op de uitkering van dividenden, als aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan.
 • Het deelnemingsvrijstellingsregime is ook van toepassing op:
  1. meerwaarden ontvangen door de MIBC-entiteit (een minimum van 10% eigendom, gedurende 12 maanden aangehouden, is vereist), en
  2. de verkoop van haar dochterondernemingen, en
  3. de betaling van meerwaarden aan de aandeelhouders, door de verkoop van het MIBC-bedrijf.
 • Vrijstelling van roerende voorheffing op rente, servicekosten en royalty’s betaald aan niet-ingezetenen.
 • Vrijstelling van zegelrecht, onroerende voorheffing, overdrachtsbelasting en regionale en gemeentelijke toeslagen (met een beperking van 80% per belasting, transactie of periode).
 • Toepassing van de door Portugal ondertekende dubbelbelastingverdragen.
 • Toepassing van de door Portugal ondertekende investeringsbeschermingsverdragen.

Waarom is het Madeira International Business Centre interessant?

 • Madeira maakt deel uit van Portugal en profiteert daarom van de voordelen van een lidstaat van de Europese Unie en ook van de OESO.
 • Door bitcoin te reguleren als een buitenlandse valuta, zal Madeira zeer aantrekkelijk worden voor bitcoin-ondernemingen, zoals handelsbeurzen, wallet ontwikkelaars, handelaren en andere bitcoin entrepreneurs.
 • Bedrijven op Madeira krijgen automatisch een btw-nummer, waardoor ze rechtstreeks toegang hebben tot de intracommunautaire EU-markt.
 • Bedrijven op Madeira opereren onder een geloofwaardig regime, ondersteund door de 28 EU-lidstaten. Madeira wordt niet beschouwd als een belastingparadijs en staat daarom ook niet op internationale zwarte lijsten.

Bitcoin belastingvrij in Madeira

Miguel gelooft in de toekomst en in Bitcoin. Het zal als de facto legal tender worden gereguleerd en gebruikt. Verder zal bitcoin niet worden belast.

“Individuals in Madeira that buy and sell bitcoin … don’t pay taxes. They’re not subject to personal income taxes … We offer fantastic conditions to everyone that wants to come to Madeira.”

We zullen de ontwikkelingen in de gaten houden. Gerelateerde artikelen:

Portugal als bitcoin bestemming

De Hoon & Partners – cryptofiscalisten

Bronnen: Dixcart & Bitcoin 2022 conference Miami

Lees verder

Is een Solana ETF op komst?

Is een Solana spot ETF in de maak? Met de aanvraag van 21Shares en VanEck lijkt een Solana spot ETF dichterbij te komen. Inderdaad, VanEck en 21Shares hebben een aanvraag ingediend voor een Solana spot ETF bij de Cboe exchange. De SEC kijkt er nog naar, maar een SOL spot ETF komt dichterbij. Laten we […]

Jul 9, 2024
3 min

Bit2me vs Bitvavo, welke exchange is beter?

Bit2me versus Bitvavo. Welke exchange is beter? Met deze Bitvavo vs bit2me exchange vergelijking zullen we kijken hoe deze twee grote Europese cryptocurrency beurzen zich tot elkaar verhouden. Beide exchanges draaien een hoog EURO handelsvolume en hebben een breed dienst- en productaanbod. In deze Bitvavo vs bit2me vergelijking zullen we kijken naar de producten en […]

Jul 9, 2024
4,5 min

Wat is de Base chain van Coinbase precies?

Wat is de Base chain van Coinbase? De Base chain van Coinbase is sinds de lancering ongekend populair, onder andere voor de lancering van memecoins. Maar wat is de Base chain precies? Laten we het eens nader bekijken. De Base chain van Coinbase is enorm populair, maar waarom? Vorig jaar is het testnet van de […]

Jul 3, 2024
3 min