bitcoin

Waarom zou ik Stacks (STX) kopen?

Oct 8, 2023
Aanbieding: 

Dit artikel behandelt het Stacks (STX) project. Waarom zou ik STX van Stacks kopen? Wat is Stacks precies? Waar kan ik STX kopen van Stacks?

Laten we beginnen.

Stacks is een nieuwe Web 3.0 infrastructuur op Bitcoin. Bitcoin Stacks ofwel Stacks is een blockchain met smart contract protocol dat bovenop Bitcoin wordt gebouwd. Stacks werkt aan een nieuwe architectuur voor het internet, een web 3.0 op basis van data privacy, decentralisatie en veiligheid. Het huidige internet is veel te gecentraliseerd geworden waarbij datastromen onder de controle zijn gekomen van grote techgiganten waaronder Facebook en Google. Data is de nieuwe olie; er wordt enorm veel geld verdiend met onze persoonlijke gegevens. Stacks biedt de technologie aan om voor de gebruiker de controle terug te krijgen. Dit met behulp van Bitcoin.

Bitcoin als veilig anker en fundament

De thesis van de oprichters van Stacks is dat steeds meer gedecentraliseerde apps en gebruikerstoepassingen zullen verhuizen of gebouwd worden op Bitcoin. Bitcoin is het meest veilige computernetwerk dat de mensheid ooit heeft gebouwd. Het beste voor de ontwikkeling van web 3.0 en DeFi-applicaties is om gebruik te maken van een onveranderbare finale afwikkelingslaag voor transacties. Bitcoin beidt veiligheidsgaranties die geen enkel ander applicatienetwerk kan bieden. Bitcoin kan worden gezien als het fundament voor Web 3.0, een nieuw TCP/IP protocol voor de uiteindelijke waarde afwikkeling. Vandaar dat het team van Stacks heeft gekozen om te bouwen op Bitcoin.

Om een goede verankering met de Bitcoin basislaag te verwezenlijken heeft het team een consensus algoritme ontwikkeld tussen de Stacks blockchain en die van Bitcoin: Proof of Transfer (PoX). PoX verbindt Stacks met Bitcoin en breidt de functionaliteit verder uit met schaalbare transacties en veilige smart contracts met behulp van de eigen STX cryptocurrency. Trouwens, deze kan gemakkelijk en goedkoop met iDEAL worden gekocht op de Bitvavo exchange.

Stacks als Bitcoin Web 3.0 onderzoeksproject

Stacks is in 2013 opgestart door Ryan Shea en Ali Muneeb als een PhD-project bij de faculteit van computerwetenschappen aan de universiteit van Princeton. Het project had als visie om internet privacy en centralisatieproblemen m.b.t. data op te lossen met behulp van blockchain technologie. Het project werd dan aanvankelijk onder de naam Blockstack opgestart. Deze naam werd in de loop van 2020 veranderd voor Stacks. In deze periode was het onderzoeksproject doorgestart als een bedrijfje en werd er gewerkt aan een nieuw concensus algoritme en programmeertaal voor de ontwikkeling van veilige smart contracts en applicaties. De programmeertaal heet Clarity. Hieronder kun je een video introductie zien over Clarity:

Het project kwam pas in 2017 uit haar ontwikkelings- en onderzoeksfase waarbij een eerste versie van het ontwikkelingsplatform live werd gezet. Stacks trok de aandacht van durfkapitalisten zoals Naval Ravikant, maar ook andere prominente computerwetenschappers van andere universiteiten waaronder Harvard, MIT en Stanford. Hieronder kun je Muneeb Ali aan het woord zien tijdens de lancering van het nieuwe Stacks 2.0 platform waar iedereen nu gebruik van kan maken.

Eind 2021 is het nieuwe Stacks 2.0 uitgegroeid tot een levendig ecosysteem. Hieronder kun je een presentatie bekijken over de huidige omvang van het Stacks ecosysteem:

Als zodanig beschikt Stacks over een behoorlijk snel groeiend ecosysteem met handige decentrale applicaties, waaronder een eigen decentrale beurs en NFT-marktplaats. Hieronder kun je meer leren over de belangrijkste projecten die op Stacks worden gebouwd:

Om goed te kunnen deelnemen en van bepaalde functionaliteit gebruik te maken is soms STX vereist.

Waar kan ik STX van Stacks kopen?

Heb je interesse om STX van Stack te kopen? Dan beschik je over de volgende mogelijkheden.

Voor een belegging is de Nederlandse Bitvavo exchange de beste plek voor een Nederlander om makkelijk en goedkoop STX in te slaan.

Ben je een daghandelaar op zoek naar de beste handelsvolumes voor STX, dan kun je het beste Binance bezoeken.

Voor meer informatie: bezoek Stacks.

Lees verder

Nexo Review, wat zijn de voor- en nadelen van Nexo? Is het een veilige exchange?

De nieuwe Nexo Review van 2024 van de redactie van bestebank.org. Samenvatting: de Nexo exchange is van oudsher bekend van voornamelijk de bitcoin en crypto lending mogelijkheden die het platform biedt. Nexo biedt een goede en overzichtelijke exchange met een hoog handelsvolume en een diepe liquiditeit. De exchange draait alweer mee sinds 2018. Daarnaast biedt […]

Apr 19, 2024
9 min

Het Bitcoin Runes protocol wordt gelanceerd tijdens de halving, wat is Bitcoin Runes?

Bitcoin Runes komt er aan? Ja, over iets meer dan 2 dagen is het zo ver: een nieuwe Bitcoin halving, hier tel je mee af met de Bitcoin halving countdown clock : ). Tijdens de Bitcoin halving worden de block rewards gehalveerd (halving) en wordt het principe van Bitcoin deflatie verder uitgevoerd. Niet alleen zal […]

Apr 17, 2024
3,5 min

“Climate: The Movie” – CO2 veroorzaakte klimaatverandering heeft geen wetenschappelijke basis

“Climate: The Movie” is een nieuwe spraakmakende documentaire van de Britse filmmaker Martin Durkin. De film betoogt dat de bewering van een door CO2 veroorzaakte klimaatverandering een angstverhaal is zonder wetenschappelijke basis. De film, getiteld “Climate: The Movie”, stelt dat de wetenschap en officiële metingen de beweringen over toenemende extreme weersomstandigheden niet ondersteunen. De documentaire […]

Apr 16, 2024
4 min