bitcoin

Waarom zou ik Stacks (STX) kopen?

Apr 8, 2022
Aanbieding: 

Dit artikel behandelt het Stacks (STX) project. Waarom zou ik STX van Stacks kopen? Wat is Stacks precies? Waar kan ik STX kopen van Stacks?

Laten we beginnen.

Stacks is een nieuwe Web 3.0 infrastructuur op Bitcoin. Bitcoin Stacks ofwel Stacks is een blockchain met smart contract protocol dat bovenop Bitcoin wordt gebouwd. Stacks werkt aan een nieuwe architectuur voor het internet, een web 3.0 op basis van data privacy, decentralisatie en veiligheid. Het huidige internet is veel te gecentraliseerd geworden waarbij datastromen onder de controle zijn gekomen van grote techgiganten waaronder Facebook en Google. Data is de nieuwe olie; er wordt enorm veel geld verdiend met onze persoonlijke gegevens. Stacks biedt de technologie aan om voor de gebruiker de controle terug te krijgen. Dit met behulp van Bitcoin.

Bitcoin als veilig anker en fundament

De thesis van de oprichters van Stacks is dat steeds meer gedecentraliseerde apps en gebruikerstoepassingen zullen verhuizen of gebouwd worden op Bitcoin. Bitcoin is het meest veilige computernetwerk dat de mensheid ooit heeft gebouwd. Het beste voor de ontwikkeling van web 3.0 en DeFi-applicaties is om gebruik te maken van een onveranderbare finale afwikkelingslaag voor transacties. Bitcoin beidt veiligheidsgaranties die geen enkel ander applicatienetwerk kan bieden. Bitcoin kan worden gezien als het fundament voor Web 3.0, een nieuw TCP/IP protocol voor de uiteindelijke waarde afwikkeling. Vandaar dat het team van Stacks heeft gekozen om te bouwen op Bitcoin.

Om een goede verankering met de Bitcoin basislaag te verwezenlijken heeft het team een consensus algoritme ontwikkeld tussen de Stacks blockchain en die van Bitcoin: Proof of Transfer (PoX). PoX verbindt Stacks met Bitcoin en breidt de functionaliteit verder uit met schaalbare transacties en veilige smart contracts met behulp van de eigen STX cryptocurrency. Trouwens, deze kan gemakkelijk en goedkoop met iDEAL worden gekocht op de Bitvavo exchange.

Stacks als Bitcoin Web 3.0 onderzoeksproject

Stacks is in 2013 opgestart door Ryan Shea en Ali Muneeb als een PhD-project bij de faculteit van computerwetenschappen aan de universiteit van Princeton. Het project had als visie om internet privacy en centralisatieproblemen m.b.t. data op te lossen met behulp van blockchain technologie. Het project werd dan aanvankelijk onder de naam Blockstack opgestart. Deze naam werd in de loop van 2020 veranderd voor Stacks. In deze periode was het onderzoeksproject doorgestart als een bedrijfje en werd er gewerkt aan een nieuw concensus algoritme en programmeertaal voor de ontwikkeling van veilige smart contracts en applicaties. De programmeertaal heet Clarity. Hieronder kun je een video introductie zien over Clarity:

Het project kwam pas in 2017 uit haar ontwikkelings- en onderzoeksfase waarbij een eerste versie van het ontwikkelingsplatform live werd gezet. Stacks trok de aandacht van durfkapitalisten zoals Naval Ravikant, maar ook andere prominente computerwetenschappers van andere universiteiten waaronder Harvard, MIT en Stanford. Hieronder kun je Muneeb Ali aan het woord zien tijdens de lancering van het nieuwe Stacks 2.0 platform waar iedereen nu gebruik van kan maken.

Eind 2021 is het nieuwe Stacks 2.0 uitgegroeid tot een levendig ecosysteem. Hieronder kun je een presentatie bekijken over de huidige omvang van het Stacks ecosysteem:

Als zodanig beschikt Stacks over een behoorlijk snel groeiend ecosysteem met handige decentrale applicaties, waaronder een eigen decentrale beurs en NFT-marktplaats. Hieronder kun je meer leren over de belangrijkste projecten die op Stacks worden gebouwd:

Om goed te kunnen deelnemen en van bepaalde functionaliteit gebruik te maken is soms STX vereist.

Waar kan ik STX van Stacks kopen?

Heb je interesse om STX van Stack te kopen? Dan beschik je over de volgende mogelijkheden.

Voor een belegging is de Nederlandse Bitvavo exchange de beste plek voor een Nederlander om makkelijk en goedkoop STX in te slaan.

Ben je een daghandelaar op zoek naar de beste handelsvolumes voor STX, dan kun je het beste Binance bezoeken.

Voor meer informatie: bezoek Stacks.

Lees verder

De impact van de dedollarisatie van de ASEAN-regio

Dit artikel bespreekt de dedollarisatie van de ASEAN-regio en de mogelijke implicaties. Verder ook de rol van de BRICS in dit proces en of de Yuan wel als nieuwe reservevaluta de dollar zal vervangen. De dedollarisatie van de ASEAN-regio is van start gegaan. Op 28 maart 2023 was er een officiële bijeenkomst van alle ASEAN-ministers […]

Mar 31, 2023
3,5 min

Bitcoinmining met mest en vuilnis?

Tegenwoordig is bitcoinmining met milieuvervuilende mest en vuilnis gemakkelijk voor elkaar te krijgen. Er zijn verschillende milieutechnische oplossingen door allerlei bitcoinmining-startups ontwikkeld die makkelijk kunnen worden ingezet. Zo kan koeienmest worden verwerkt tot biogas en deze wordt weer omgezet in elektriciteit die kan worden afgeleverd aan een container met bitcoin-miners, de boerderij zelf en of […]

Mar 30, 2023
2 min

CFTC dient een aanklacht in tegen Binance – Binance vs CFTC!

Het is uiteindelijk zo ver: een confrontatie tussen Binance en de CFTC. De CFTC en niet de SEC? Inderdaad, volgens Bloomberg wordt Binance aangeklaagd door de CFTC. De CFTC is de Amerikaanse toezichthouder voor o.a. termijncontracten over grondstoffen. Het is een afkorting voor de Commodity Futures Trading Commission. De belangrijkste leiders van Binance, CEO Changpeng […]

Mar 28, 2023
4 min