bitcoinmining mest vuilnis

Bitcoinmining met mest en vuilnis?

Mar 30, 2023
Aanbieding: 

Tegenwoordig is bitcoinmining met milieuvervuilende mest en vuilnis gemakkelijk voor elkaar te krijgen. Er zijn verschillende milieutechnische oplossingen door allerlei bitcoinmining-startups ontwikkeld die makkelijk kunnen worden ingezet. Zo kan koeienmest worden verwerkt tot biogas en deze wordt weer omgezet in elektriciteit die kan worden afgeleverd aan een container met bitcoin-miners, de boerderij zelf en of het elektriciteitsnetwerk. Inderdaad, voor elke boer is het mogelijk om dit te doen en we willen onze lezers dan ook wijzen op een leuke documentaire van Cointelegraph die vertelt over een Ierse boer dit heeft aangepakt:

Biogas voor de winning van elektriciteit en bitcoin!

Bovenstaande documentaire gaat over hoe een Iers bedrijf, Scilling Digital Mining een totaaloplossing heeft ontwikkeld voor het opwekken van stroom met de biogas (methaan) van mest. Er is hiervoor geen netaansluiting voor vereist. De container met bitcoin miners werkt als een gesloten systeem voor het opwekken van elektriciteit met biogas. De mest wordt met een proces van vergisting zonder zuurstof en met behulp van micro-organismen omgezet in biogas (Anaerobic digestion).

De methaanproductie van een boerderij wordt zodoende een minder grote klimaatonvriendelijke kostenpost, maar een manier om juist elektriciteit op te wekken en geld te verdienen. De miners krijgen een uiterst goedkope bron van hernieuwbare energie uit mest en delven bitcoin. Een boerderij zou op die manier makkelijk 500 kilowatt aan stroom opwekken – genoeg voor bijna 10.000 huishoudens. Als 40 procent van de koeienboeren in Ierland op deze manier mest zouden verwerken, zou Ierland energie onafhankelijk kunnen worden.

Scilling Digital Mining specialiseert zich op het voorzien van een oplossing voor in feite alle Ierse boeren, echter methaan uitstoot komt in vele vormen voor, niet alleen door koeien. Er zijn ook veel varkensboeren! Zo is er een startup in Spanje, Green Data Chain, dat varkensmest gebruikt voor het opwekken van elektriciteit voor het minen van bitcoin en het voorzien van de boerderij met elektriciteit. Een ander initiatief maakt gebruik van het biogas van vuilnisbelten.

Bitcoinminers op vuilnisbelten!

Er is een startup actief, Vespene Energy, die zich heeft gespecialiseerd in het minen van bitcoin dat afkomstig is van vuilnisbelten. Hiervoor worden micro-turbines gebruikt die het overtollige methaangas opvangen en verder omzetten tot elektriciteit voor een container met bitcoin miners. Bitcoin mining kan op vele gebieden worden ingezet om o.a. gestrande energie en vervuilende gassen om te zetten tot een iets waardevols. Bovendien levert het een methode van bitcoinmining op die niet alleen milieuvriendelijk is, maar ook nog eens CO2-negatief en boeren en gemeentes in feite energie-onafhankelijk maken.

Bitcoin adoptie vanuit de energie- en landbouwsector

Het is een zeer interessante ontwikkeling om verder te volgen. Zoals bekend, experimenteren energiebedrijven en zelfs federale staten, waaronder Texas, met bitcoin mining toepassingen van allerlei startups voor het verbeteren van het energienetwerk en ook het rendabel maken van het opwekken van duurzame energie. Bitcoin adoptie zou wellicht snel opgang kunnen komen vanuit de energie- en landbouwsector rondom de wereld.

Gerelateerde artikelen:

This machine greens!

Waarom zou ik bitcoin kopen?

Wat is bitcoin mining?

Lees verder

Coinbase vs Kraken, welke crypto exchange is beter? Zijn ze ook een betere optie voor Bitvavo?

Coinbase versus Kraken. Welke exchange is beter en hoe verhouden deze exchanges zich ten aanzien van Bitvavo? Inderdaad, in deze vergelijking kijken we naar de overeenkomsten, verschillen en de voor- en nadelen van de Coinbase en Kraken crypto exchange. We kijken ook of ze een betere optie zijn voor Bitvavo. Beide van origine Amerikaanse exchanges […]

Jun 18, 2024
8 min

Grootste bank van Latijns-Amerika, Itau Unibanco, biedt bitcoin handelsdienst aan voor al haar klanten

Itau Unibanco, de grootste bank in Brazilië en heel Latijns-Amerika, heeft de beschikbaarheid van cryptohandelsdiensten voor al zijn gebruikers aangekondigd. Via Ion, het interne investeringsplatform van de bank, kunnen klanten nu bitcoin (BTC) en ether (ETH) kopen, een functie die voorheen alleen beschikbaar was voor geselecteerde gebruikers. Bitcoin adoptie is niet te stoppen Banken realiseren […]

Jun 12, 2024
1,5 min

MiCAR maakt toekomst van USDT in EU problematisch, goed USDT alternatief?

MiCAR wetgeving maakt voortbestaan van stablecoin USDT in EU problematisch. Is er een goed alternatief voor USDT? Hoe zo? Per 30 juni wordt de MiCAR wet verder uitgerold in de EU, hierdoor wordt de toekomst voor de grootste stablecoin USDT onzeker. Vandaar dat het al verstandig is om te kijken naar welke alternatieven er al […]

Jun 12, 2024
3 min