bitcoin futures

Wat is Bitcoin Mining?

Oct 22, 2023
Aanbieding: 

Bitcoin mining is van wezenlijk voor het beveiligen van de bitcoins binnen de blockchain. In de digitale wereld zijn we gewend dat alles te kopiëren is. Het unieke van Bitcoin is dat het niet te kopiëren is. Het is onmogelijk om een Bitcoin te kopiëren waardoor het als een digitale asset daadwerkelijk wordt weggegeven – uitgegeven. Er is geen kopie die achterblijft zoals we dat gewend zijn met een PDF-bestand of Word document. Elke uitgave is uniek en dit moet worden gecontroleerd en bijgehouden in een decentraal kassaboek, de blockchain! Dit belangrijk werk doen de Bitcoin miners.

bitcoin miningBitcoin mining is het proces waarbij de miners controleren of bitcoins niet dubbel worden uitgegeven! Als beloning voor het werk krijgen de miners betaald in bitcoins en ontvangen ze de transactiekosten. Het controleren en het vastleggen van de transacties in het Bitcoin-kasboek, de blockchain, zorgt niet alleen voor de veiligheid, maar ook voor het geldscheppingsproces. Doordat alle kopieën van de blockchain binnen het netwerk wordt gecontroleerd en beveiligd kunnen er Bitcoins gevonden worden. Dit werkt op basis van een proof of work algoritme waardoor het oplossen van zeer ingewikkelde rekensommetjes vereist is om blokken te aan te maken, te verwerken en bitcoins te vinden. Wanneer het rekensommetje via hashing is opgelost komt er een nieuwe block vrij waarbij er maar maximaal 25 bitcoins gevonden worden. De nieuwe gevalideerde transactieblock wordt aan de blokchain toegevoegd. Het bijhouden van de boekhouding en het scheppen van geld zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden tot dat alle bitcoins gevonden zijn. Het idee is dat 1 Bitcoin dan zo duur is dat de miners genoeg geld verdienen aan de transactiekosten en niet afhankelijk zijn van het vinden van nieuwe bitcoins. Waarom zou 1 Bitcoin alleen maar duurder worden?

bitcoins mining en vraag aanbod verhoudingen

Bitcoin heeft een ingebouwde schaarste, kan niet worden geprint of gekopieerd. Dit terwijl de vraag op naar bitcoins op termijn door de ontwikkeling van het Bitcoin netwerk en economie alleen maar zal toenemen. Bitcoin werkt deflatie in de hand. Bitcoin’s waarde als het geld van het internet zal alleen maar in belang groeien. Dit staat behoorlijk in contrast met het monetaire beleid en alle geldscheppingsprogramma’s van alle Centrale Banken. Fiat geld op basis van schuld werkt inflatie in de hand. We kunnen dan ook een kapitaalvlucht in o.a. Bitcoin verwachten. Enorme vraag, zeer gering aanbod betekent een groter marktkapitalisatie en een hogere en stabielere bitcoin koers!

Kan Bitcoin en het Bitcoin mining proces niet gehackt worden?

Er zijn op dit moment miljoenen bitcoin miners actief over de hele wereld. Tegenwoordig vergt het een enorme infrastructuur om Bitcoins te delven. Als Google al zijn servers en computerkracht zou gebruiken om bitcoins te delven zou deze kracht maar zo’n 1 % van het hele netwerk vertegenwoordigen. Bitcoin is daadwerkelijk behoorlijk verankerd in een globaal verspreide hardware infrastructuur van enorme proporties. Belangrijker is het feit dat Bitcoin zelf gebaseerd is op het aller beste encryptie hash-algoritme die er bestaat: SHA2-256. Dit betekent concreet dat het kraken van een bitcoin adres kost gemiddeld zo’n 2^45 jaar (35.000 miljard jaar) zou kosten. Bitcoin is  nog nooit gekraakt geworden. Het is super veilig gezond digitaal contant geld!

Bitcoin mining is een specialisatie en vergt nu veel geld om op te zetten. Hieronder in deze video documentatie krijg je een prachtige indruk hoe één van de grootste Bitcoin mining fabriek (c.q. serverpark) van Bitmain in Dalian China er uit ziet. Deze Bitcoin mining operatie heeft een maandelijkse elektriciteitsrekening van 80.000 USD! Bitmain is niet de enige Bitcoin mijnbouwbedrijf. Een nieuwe onder ontwikkeling is Hut8 mining.

Samenwerking tussen de Bitcoin mining en olie industrie?

Hoe Bitcoin-mining de olie-industrie van de ondergang kan redden. De olie-industrie maakt al enige tijd een snoekduik. Aangezien vliegtuigen door de coronacrisis op de grond blijven staan en er veel minder auto’s op de weg zijn, is de vraag naar olie ontzettend afgenomen. Bovendien waren Rusland en Saoedi-Arabië, twee grote spelers op de oliemarkt, onlangs nog verwikkeld in een destabiliserende prijzenoorlog. Waarschijnlijk mikken deze olielanden op de Amerikaanse schalie-oliesector. Amerikaanse olie- en gasbedrijven draaien grote verliezen, maar Bitcoin-mining kan een oplossing bieden.

Hoe kan Bitcoin mining olie- en gasbedrijven helpen?

bitcoin energy consumption

Bij het minen van Bitcoin, worden de miners beloond voor het oplossen van complexe algoritmen, die de basis vormen voor het bijhouden en beveiligen van transacties in de Bitcoin-blockchain. Het proces kost erg veel energie, omdat een boel rekenvermogen en daarmee ook een boel stroom nodig is.

Olie- en gasbedrijven proberen nu nog hun verliezen te dekken door overtollig aardgas te verpakken en te verkopen op de markt. Als deze bedrijven dit gas echter zouden verbranden om energie op te wekken, en die energie zouden gebruiken om Bitcoin mee te minen, zouden ze vijf keer zoveel waarde uit hun gas krijgen.

Dit zou op zijn beurt voordelig zijn voor de Bitcoin-gemeenschap. Een grote bedreiging is namelijk dat overheden de opmars van Bitcoin een halt kunnen toeroepen door de handelsbeurzen te sluiten. De olie-industrie heeft echter veel invloed in Washington, dus als Bitcoin voor hen een grote bron van inkomsten zou zijn, zou de Amerikaanse overheid veel minder snel Bitcoin tegenwerken.

Het bedrijf Great American Mining (GAM) heeft al een succesvol Bitcoin mining experiment opgezet die een belangrijke leerervaring zal worden voor de Amerikaanse olie- en gasindustrie. Voor meer informatie:

Gerelateerde artikels:

Nieuws over Bitcoin Mining

Hier volgen een aantal belangrijke nieuwsberichten en ontwikkelingen op het gebied van bitcoin mining in de wereld:

Senator Ted Cruz spreekt zinnig over de toekomst van Bitcoin mining in Texas

Ted Cruz is een bekende Amerikaanse senator uit Texas. Tijdens de laatste Texas Blockchain Summit (10.10.2021) had Ted veel zinnigs te zeggen over het belang van het integreren van bitcoin mining rigs met de olie- en gasindustrie in Texas.

Het affakkelen van grote hoeveelheden aardgas in Texas is verspillend. overtollig gas wordt in de fik gezet omdat er geen afnemer voor kan worden gevonden. Bitcoin mining kan o.a. hier worden ingezet om deze verspilling tegen te gaan en juist deze overtollige energie te gebruiken om bitcoin te delven en inkomsten te genereren. Is er wel een afnemer dan kan de aardgasenergie weer terugvloeien naar het energienet. Hieronder kun je Ted Cruz in gesprek zien met Jimmy Song tijdens de Texas Blockchain Summit:

Nic Carter heeft de uitspraken van Ted Cruz getranscribeerd:

Bitcoin mining in Australië

De senaat in Australia heeft afgelopen week uitgebreid rapport uitgebracht met aanbevelingen voor het reguleren van de bloeiende cryptomarkt. Een van de aanbevelingen is om bitcoin mining bedrijven 10% minder belasting laten te betalen wanneer ze worden ingezet bij of volledig gebruik maken van milieuvriendelijke hernieuwbare energie. Op deze manier zal Australië meer kapitaal en investeringen kunnen aantrekken van de globale crypto mining sector.

Een bedrijf die daar van zal profiteren is de Mawson Infrastructure Group. Dit crypto mining bedrijf heeft in samenwerking met Quinbrook een crypto mining faciliteit opgezet in Byron Bay. Deze crypto mining faciliteit zal 0.4 exahashes bijdragen aan de wereldwijde crypto mining pool. Mawson heeft 4000 nieuwe ASIC (application-specific integrated circuit) Bitcoin miners besteld die in de loop van het tweede kwartaal in 2022 operatief zullen zijn. Wanneer dit project goed verloopt zullen er meerdere crypto mining faciliteiten worden geopend in Australië. Op dit moment levert Australië nog maar 0.19% van alle hashing power, echter dankzij de cryptovriendelijke wetgeving kan dit in de loop van volgend jaar gaan veranderen.

Gerelateerde artikelen:

  • Bitcoin Miner Marathon krijgt een kredietkaart
  • Chinese miners verhuizen naar Texas
  • Provinciaalse regering in Pakistan investeert in Bitcoin mining
  • Kazachstan als bitcoin mining bestemming

Beschik jij al over Bitcoin (BTC)?

Bitcoin kopen (BTC) doe je veilig op basis van beleid en kennis over het huidige bankroete inflatoire geldsysteem. Bitcoin koop je het beste op een betrouwbare en gereguleerde handelsbeurs.

Voor bronnen en meer details over dit nieuwsbericht: Press Release Mawson & Forkast.

Provinciale regering in Pakistan investeert in bitcoin mining

Een internationale hash war lijkt langzaam op gang te komen. Steeds meer stimuleren overheden de opbouw van een lokale bitcoin mining sector. In Pakistan heeft de regering van de provincie Khyber Pakhtunkhwa aangekondigd om twee bitcoin mining bedrijven op te zetten.

Dit is een van de meest opvallende gevallen waarbij een provinciale regering haar eigen fondsen inzet om daarmee bitcoins mee te kunnen minen voor het spekken van de eigen staatskas. Khyber Pakhtunkhwa is een koel en bergachtig klimaat waar goedkoop bitcoin kan worden gedolven. Volgens Ziaullah Bangash, een adviseur van de minister van Khyber Pakhtunkhwa is er al een wetsvoorstel aangenomen om dit te verwezenlijken.

De regering was geïnspireerd geworden door de lancering van een particulier crypto mining bedrijf onder leiding van Waqar Zaka. Nu wil de regering van Khyber Pakhtunkhwa een beroep doen op de centrale overheid van Pakistan om crypto mining en valuta’s volledig te legaliseren in het gehele land.

Bron: DeCrypt

Er wordt vaker wel gesproken over een komende globale bitcoin mining hash war. Het idee is oorspronkelijk door Max Keiser geopperd geworden. Het idee is dat natiestaten met elkaar gaan concurreren op het gebied van het delven van bitcoins en daarmee een deel van het bitcoin netwerk worden. Steeds meer landen promoten de bitcoin mining industrie, waaronder in federale staten in de Verenigde Staten. Landen willen deelachtig worden in de infrastructuur en daarmee bitcoins verdienen.

Vanuit dit oogpunt is de aankondiging van het Chinese technologiebedrijf Zhongjia Bochuang (ZJBC) interessant. Dit bedrijf uit Shenzhen heeft een een waarde van $900 miljoen en heeft de Chinese staat als een aandeelhouder. Bijna 3 procent van de uitstaande aandelen zijn in handen van de Chinese overheid.

Het bedrijf heeft nu aangekondigd om de komende twee jaar $155 miljoen te investeren in hardware voor het opzetten van een bitcoin mining farm. In totaal zal er in 20.000 Whatsminers van MicroBT worden geïnvesteerd. Hieronder kun je een video interview zien met Max Keiser over de opkomende globale BTC hash war:

Bron: The Block Crypto

Russisch Energiebedrijf En+ gaat Bitcoin minen

Het beursgenoteerde En+ behoort tot de belangrijkste aluminium- en energiebedrijven ter wereld. Het bedrijf heeft onder meer belangen in RUSAL, een van de grootste aluminiumproducenten ter wereld.

rusland bitcoin

Mikhail Khardikov, de financieel directeur van het bedrijf heeft via CoinDesk bekend gemaakt dat het bedrijf gaat samenwerken met Bitriver. En+ beschikt onder andere over vier grote waterkrachtcentrales in Siberië. En+ is verantwoordelijk voor de productie van 7% van de elektriciteit van het land en is een specialist om overtollige elektriciteit te gebruiken voor de productie van aluminium. Datacenters voor Bitcoin Mining zijn een andere lucratieve manier om een product te maken. Een samenwerking met BitRiver is hier zeer passend.

BitRiver is de belangrijkste Bitcoin miner in Rusland. Ze beschikken over meer dan 100 megawatt aan ASIC rigs. Een Rig staat voor een application-specific integrated circuit, dit is een speciaal ontwikkelde computer met een chip die speciaal is ontwikkeld voor het minen van Bitcoin. Nu gaat BitRiver met En+ via een joint venture een eigen datacenter opzetten voor het minen van Bitcoin. Het datacenter zal beginnen met het voorzien van 10 megawatt aan stroom voor de miners. BitRiver werkt verder ook samen met BlockStream en Binance. Het geeft verder aan dat Rusland steeds belangrijkere locatie wordt voor het delven van Bitcoin.

De Bitcoin mining infrastructuur zal net zoals Bitcoin als een politiek neutraal decentraal geldstelsel een geopolitieke dimensie gaan krijgen. Bitcoin miners zijn immers cruciaal voor de beveiliging van het netwerk en het toevoegen van transacties in transactieblokken binnen de blockchain.

Noorse energiebedrijf Equinor gaat Bitcoin minen!

Het Noorse energiebedrijf Equinor zal een methode implementeren om overtollige droge gassen die vrijkomen bij de olie- en gaswinning om te zetten in elektriciteit. Deze elektriciteit wordt vervolgens gebruikt voor het winnen van bitcoins.

Het gaat om de methode die ontwikkeld is door Crusoe Energy Systems. Normaal worden overtollige gassen verbrand (affakkelen) en in de atmosfeer uitgestoten; nu kunnen ze op een effectieve manier worden gebruikt voor het winnen van elektriciteit en het verdienen van Bitcoin. Equinor is beursgenoteerd en behoort tot de grootste energiebedrijven ter wereld.

Gerelateerde artikels:

  • Vermogensbeheerder Fidelity investeert in Bitcoin mining

Voor meer informatie en bron: CoinDesk

Kazachstan als de crypto mining bestemming

Volgens een artikel in Astana Times heeft Askar Zhumagaliyev, de minister van digitale ontwikkeling, innovatie en ruimte-industrie, een wetsvoorstel ingediend om van Kazachstan een aantrekkelijke bitcoin- en crypto mining bestemming te maken.

bitcoin

Het land wil een belangrijke bestemming worden voor cryptcurrency en bitcoin ondernemingen en zal onder meer de handel in bitcoins toestaan en niet belasten. Het betekent onder meer dat Bitcoin miners geen belasting hoeven te betalen voor de gedolven bitcoins.

Vanwege de overtollige energie en de goedkope elektriciteitskosten telt Kazachstan al 14 aanzienlijke mining farms die gezamenlijk voor $201,7 miljoen aan investeringen in het land staan. Met de nieuwe wetgeving wordt beraamd dat het land de komende drie jaar $738 miljoen aan nieuwe investeringen zal aantrekken. Ze willen als mining jurisdictie kunnen concurreren met de VS, Zuid-Korea, Zweden en IJsland. Kazachstan staat al voor circa van 6% van de totale hashpower van het Bitcoin netwerk. Voor meer informatie: Astana Times. Kazachstan als de crypto mining bestemming

Lees verder

Coinbase vs Kraken, welke crypto exchange is beter? Zijn ze ook een betere optie voor Bitvavo?

Coinbase versus Kraken. Welke exchange is beter en hoe verhouden deze exchanges zich ten aanzien van Bitvavo? Inderdaad, in deze vergelijking kijken we naar de overeenkomsten, verschillen en de voor- en nadelen van de Coinbase en Kraken crypto exchange. We kijken ook of ze een betere optie zijn voor Bitvavo. Beide van origine Amerikaanse exchanges […]

Jun 18, 2024
8 min

Grootste bank van Latijns-Amerika, Itau Unibanco, biedt bitcoin handelsdienst aan voor al haar klanten

Itau Unibanco, de grootste bank in Brazilië en heel Latijns-Amerika, heeft de beschikbaarheid van cryptohandelsdiensten voor al zijn gebruikers aangekondigd. Via Ion, het interne investeringsplatform van de bank, kunnen klanten nu bitcoin (BTC) en ether (ETH) kopen, een functie die voorheen alleen beschikbaar was voor geselecteerde gebruikers. Bitcoin adoptie is niet te stoppen Banken realiseren […]

Jun 12, 2024
1,5 min

MiCAR maakt toekomst van USDT in EU problematisch, goed USDT alternatief?

MiCAR wetgeving maakt voortbestaan van stablecoin USDT in EU problematisch. Is er een goed alternatief voor USDT? Hoe zo? Per 30 juni wordt de MiCAR wet verder uitgerold in de EU, hierdoor wordt de toekomst voor de grootste stablecoin USDT onzeker. Vandaar dat het al verstandig is om te kijken naar welke alternatieven er al […]

Jun 12, 2024
3 min