coinbase wallet

Coinbase Wallet Review

Dec 7, 2023
Aanbieding: 

Coinbase wallet review 2024. Hier volgt onze uitgebreide beoordeling van de Coinbase Wallet. Dit is een gebruiksvriendelijke crypto wallet die een uitgebreid assortiment van digitale activa ondersteunt en gebruikt kan worden voor cryptobetalingen. De meeste crypto exchanges ontwikkelen ook crypto wallets voor haar gebruikers. Zo ook, de grootste concurrent van Bitvavo in Nederland, Coinbase. Duik in de functies, voor- en nadelen, en de algehele functionaliteit om een geïnformeerde beslissing te nemen om deze crypto wallet van Coinbase wel of niet te gebruiken.

Samenvatting: Coinbase Wallet is een veelzijdige en gebruiksvriendelijke cryptocurrency wallet, die een uitgebreid scala aan crypto activa ondersteunt en gemakkelijke toegang biedt tot gedecentraliseerde applicaties. Opvallende kenmerken zijn onder andere een mobiele app, browserextensie en integratie met hardware wallets. Betalingen tussen Coinbase wallet gebruikers kunnen ook via tekstberichten over social media apps zoals Telegram plaatsvinden. Echter, het ontbreken van een desktopapplicatie en volledige open-source transparantie zijn opvallende nadelen.

Wat is de Coinbase wallet precies?

Inleiding: Coinbase Wallet wordt erkend om zijn eenvoud en functionaliteit in de wereld van crypto´s en blockchain technologie. Het stelt gebruikers in staat om de controle over hun digitale activa te nemen, weg van gecentraliseerde exchanges die alles voor je beheren. De wallet ondersteunt een breed scala aan cryptocurrencies en biedt toegang tot gedecentraliseerde applicaties, inclusief staking en NFT-marktplaatsen.

Wat is het? Coinbase Wallet is een mobiele app en browser gebaseerde hot storage-oplossing die gemakkelijke overboekingen van Coinbase exchange faciliteert. Het ondersteunt een breed scala aan cryptocurrencies en biedt gebruikers tools voor het kopen, ruilen en staken rechtstreeks vanuit de wallet. De wallet is ontworpen voor gebruikers die een balans zoeken tussen gemak en veiligheid, met een focus op verdere integratie in het bredere crypto-ecosysteem. Het beste is om de Coinbase wallet aan te maken vanaf de smart phone.

De Coinbase Wallet Review: de voor- en nadelen

De Voordelen: De voordelen van de wallet zijn onder andere:
• Gemakkelijke transfers van Coinbase, de grootste Amerikaanse exchange.
• Ondersteuning voor duizenden cryptocurrencies, inclusief alle ERC-20 tokens.
• Toegang tot gedecentraliseerde applicaties voor staking, yield farming en NFT’s.
• Conversie van activa naar koude opslag via een samenwerking met hardware wallet maker Ledger. Voor meer info: Ledger Nano X.
• Coinbase wallet ondersteunt betalingen tussen gebruikers via tekstberichten op o.a. sociale media applicaties zoals Telegram, WhatsApp, TikTok, etc.

De Nadelen: De belangrijkste nadelen zijn:
• Geen desktopapplicatie beschikbaar. Ondersteunt verder alleen de Chrome browser.
• De wallet software is niet volledig open source, wat zorgen kan veroorzaken bij gebruikers die transparante beveiligingsaudits prefereren.
• Gebrek aan twee factorauthenticatie en ondersteuning voor meervoudige handtekeningen, wat zorgen over veiligheid oproept. • Applicatie werkt niet lekker op kleine schermen.

Conclusie over de Coinbase wallet:

Coinbase Wallet komt naar voren als een robuuste en gebruiksvriendelijke optie voor liefhebbers van bitcoin en crypto´s. Hoewel het uitblinkt in het aanbieden van een breed scala aan ondersteunde activa en gemak van integratie met gedecentraliseerde applicaties, zijn het ontbreken van een desktopversie en enkele beveiligingsfuncties flinke nadelen. Het gebruiksgemak, gecombineerd met het aanbod van educatieve tools en marktanalysemogelijkheden, maakt het een sterke mededinger in de ruimte van crypto wallet apps voor de smartphone. Voor meer informatie: Coinbase wallet download page & onze Coinbase bespreking.

Wil je weten wat de beste crypto wallet is? Lees dan het volgende artikel:

Wil je meer leren over de werking van de Coinbase exchange? Lees dan deze nieuwe Coinbase exchange review.

Lees verder

Michael Saylor start een Bitcoin development company

Michael Saylor bouwt aan een Bitcoin development company. Alleen Bitcoin kopen is voor Saylor en MicroStrategy niet genoeg, sterker nog: de voorraad Bitcoin zal fungeren als fundatie voor een Bitcoin development company.. Microstrategy´s Bitcoin aankopen: $4,- miljard winst Bitcoin is niet te stoppen, dat mag duidelijk zijn na diverse bullruns en ook nu liegt de […]

Feb 17, 2024
3 min

The Great Taking – centrale bankiers hebben een plan!

Dit artikel zal The Great Taking bespreken. Het is een boek geschreven door voormalige hedgefondsmanager David Rogers Webb. Het boek is bekend geworden door een documentaire die is gemaakt op basis van zijn werk en inzichten. Zijn de beleidsmakers van centrale banken en systeembanken gewoon dom bezig op basis van foute modellen en verouderde economische […]

Feb 16, 2024
7,5 min

De Exodus wallet review

De Exodus wallet is makkelijk, snel en veilig te gebruiken. Lees hier onze nieuwe Exodus wallet review van 2024! Introductie tot de Exodus wallet De crypto wallet van Exodus draait alweer sinds 2015 mee en wij gebruiken de wallet met veel plezier sinds 2017. De Exodus wallet is een “non-custodial” wallet en jij beheert jouw […]

Feb 15, 2024
4 min