arwen

De Coinbase exchange review!

Apr 14, 2021
Aanbieding: 

Coinbase is de belangrijkste Amerikaanse handelsbeurs voor digitale activa. Het heeft als eerste handelsbeurs ter wereld een directe Nasdaq-beursnotering verkregen onder de ticker COIN. Coinbase opereert wereldwijd en beschikt over 1700 medewerkers en 56 miljoen gebruikers. Het is de belangrijkste concurrent van Bitvavo in Nederland en natuurlijk de grootste handelsbeurs ter wereld: Binance. De Coinbase dienstverlening is opgezet om op een gemakkelijke manier digitale activa en cryptovaluta zoals bitcoin te kopen en te beheren. Niet alleen voor particuliere, maar ook institutionele gebruikers.

coinbase exchange

De handelsomgeving is uitgerust met een multi-crypto wallet. Het is daardoor voor de beginner een mooie beheer- en handelsomgeving voor het kopen en verkopen van vooral bitcoins. Echter, Coinbase heeft een aantal nadelen.

Coinbase – de nadelen op een rijtje.

  • Een nadeel is van Coinbase is dat er nog geen gebruik wordt ge maakt van de nieuwe Bitcoin segwit technologie voor het sneller en goedkoper maken van de transacties.
  • Bovendien is Coinbase niet de goedkoopste dienstverlener en telt een relatief hoge handelscommissie (minimaal 1.4%). 
  • Problematisch is dat Coinbase vaak behoorlijk is overbelast en niet naar behoren werkt wanneer het druk is. Op piekdrukte is deze exchange vaak niet te benaderen. Het handelsplatform heeft vaak uitgewezen dat wanneer het er op aan komt, het niet betrouwbaar is en onvoldoende uitgerust is om alle orders te verwerken.
  • Verder heeft het in het verleden behoorlijke fouten gemaakt en heeft onder meer haar klanten behoorlijk gefrustreerd door op een volledig foute manier, onaangekondigd Bitcoin Cash toe te voegen.
  • Zeer problematisch is dat Coinbase surveillance software gebruikt voor het oormerken van transacties en het doorverkopen van gebruikersdata aan de belasting- en opsporingsdiensten.

Vandaar, persoonlijk zou ik Coinbase vermijden en Nederlanders eerst aanraden om het dichter bij huis te zoeken.

Beste alternatief voor Coinbase voor Nederlanders:

In Nederland zijn er verschillende Coinbase concurrenten waar je met iDEAL gewoon Bitcoin en andere cryptomunten kunt kopen.

coinbase review

Het beste alternatief voor Coinbase is Bitvavo in Amsterdam. Deze Nederlandse cryptobeurs ontwikkelt zich snel als een veel beter alternatief voor Coinbase. Bitvavo kan als de Coinbase van Nederland worden bestempeld en beschikt ook, net zoals Coinbase, over een aparte professionele crypto exchange platform voor actieve handelaren. Bitvavo is verder veel goedkoper dan Coinbase, biedt crypto staking dienstverlening aan en telt een handelscommissie van maximaal 0.25 %. Voor meer informatie: Bitvavo.

Coinbase vs Bitvavo?

Inderdaad, op basis van vergelijkend onderzoek kunnen we al snel constateren dat Bitvavo in vergelijking met Coinbase onze voorkeur geniet. Bitvavo beschikt over een vergelijkbare dienstverlening, is goedkoper en uiteindelijk gemakkelijker in gebruik. Gebruikers van Bitvavo kunnen ook automatisch rente verdienen over hun tegoeden. Bitvavo geeft een 1,2 % rente over de aangehouden bitcoin-tegoeden. Bitvavo is te beschouwen als de goedkopere Coinbase van Nederland. Voor meer informatie:

De voordelen van Coinbase:

Gebruiksgemak. Bij Coinbase is het zeer gemakkelijk om verschillende portemonnees aan te maken en op te zetten. Coinbase is zeer gebruiksvriendelijk en super gemakkelijk om aan te passen naar je eigen wensen. Coinbase heeft ook een mobile app waarmee je via de smartphone bitcoin betalingen kunt verrichten. Het is prachtig opgezet geworden en het verbaasd me niet dat vele investeerders in 2015 veel geld hebben gestoken in de verdere ontwikkeling van deze Bitcoin beurs in het hartje van San Francisco. Het maakt het voor iedereen mogelijk om makkelijk cryptovaluta te kopen en te beheren vanuit een online omgeving. Bovendien zal Coinbase ook de ERC20 tokens van het Ethereum platform ondersteunen. Het is nog niet bekend welke tokens in de toekomst zullen worden toegevoegd.

Verder heeft Coinbase in het tweede kwartaal van 2019 ook Ripple toegevoegd. Dit markeert het einde van Coinbase als een Bitcoin exchange en het begin van Coinbase als een volledige crypto asset exchange.

De belangrijkste waardevolle feature van Coinbase?

Persoonlijk, vind ik de Vault een uitstekende waardevolle toevoeging. Dit stelt jouw in staat om jouw Bitcoins super veilig op te slaan. Dit is ideaal voor die Bitcoins die je niet wilt gebruiken. Ik heb er een Bitcoin beveiligde spaarkonto van gemaakt. Hieruit mag je alleen terugboeken naar de reguliere Wallet als deze overboeking door een extra derde persoon (mijn vrouw) wordt goedgekeurd!  Zo is het zeer onwaarschijnlijk dat iemand mijn bitcoins kan stelen. Bovendien, neemt het 48 uur in beslag om Bitcoins vanuit jouw Bitcoin kluis terug te boeken naar je reguliere online bitcoin wallet. Dit zijn belangrijke veiligheidsmaatregelen die ook nog eens kunnen worden gecomplimenteerd met een twee-factor authentificatie mechanisme via SMS of de Google Authenticator! Ik hoop dat een goede Nederlandse beurs zoals LiteBit dit goed gaat afkijken!

Met Coinbase kun je makkelijk cryptomunten kopen zoals Ether (ETH), XRP, EOS en natuurlijk Bitcoin kopen, toch, zou ik je niet aanraden om al jouw Bitcoin vermogen hier te op te sparen, aangezien uiteindelijk de privésleutels niet  onder jouw controle staan. De meeste bitcoins die je wilt oppotten zet je op een goede hardware wallet!

Coinbase Institutional

Coinbase heeft een aparte dienstverlening voor institutionele beleggers met specifieke vereisten om te kunnen handelen in de cryptovaluta markten. Verder maakt Coinbase ook deel uit van de Amerikaanse Crypto Rating Council. Voor meer informatie:

Nadelen met Coinbase:

Coinbase maakt het onnodig duur voor haar klanten door de belangrijke segwit upgrade te vertragen en in plaats daar van de implementatie van Bitcoin Cash te prioriteren. Investeren in goedkopere en snellere BTC transacties zou beter zijn geweest en de lancering van Bcash is op een fiasco uitgelopen.

robinhood crypto exchange versus CoinbaseDe concurrenten hebben niet stil gezeten. Robinhood zal nu in 2018 een cryptobeurs uitrollen in de Verenigde Staten zonder commissies. Inderdaad, Coinbase verdient geld door niet te innoveren en relatief hoge commissies te vragen van 1,4 % tot over 4 % over een handelstransactie. De Robinhood Cryptobeurs zal een gevaarlijke concurrent worden in de Verenigde Staten. Niet alleen heffen ze geen commissies, ze bieden ook traditionele handelsinstrumenten aan. Het is mogelijk te handelen in aandelen, grondstoffen en ETF’s. Inderdaad, ook zonder handelskosten. Robinhood heeft al 3 miljoen klanten en bijna 1 miljoen klanten in de wachtrij voor de cryptobeurs. Nederlanders kunnen het beste naar het Coinbase alternatief van Nederland stappen: Bitvavo!

coinbase wallet

Maak daarom verschillende rekeningen aan bij verschillende Bitcoin beurzen! Vergeet ook niet , deze Amerikaanse beurs kan door de Amerikaanse wetgeving worden aangepakt. De Amerikaanse belastingdienst oefent al veel druk uit en verdere regulering is te verwachten. Europa heeft een beter en diverser crypto-klimaat met verschillende mogelijkheden en dienstverleners. Voor meer informatie:

coinbase review

Coinbase werkt natuurlijk ook aan samenwerkingsverbanden met belangrijke reguliere financiële dienstverleners zoals de gerenommeerde handelsonderneming Trading Technologies International Inc. Ze zullen Coinbase toevoegen en er zal ook gekeken geworden in welke hoedanigheid een verdere samenwerking met de CME Group (voor de Bitcoin Futures) in het verschiet zit. High Finance zal zich meer en meer met Crypto Finance vervlechten door de verdere professionalisering van Coinbase en populariteit van de Bitcoin als een alternatieve belegging.

Coinbase versus Clevercoin = nu Kraken!

Het Amerikaanse bedrijf was een tijdje een duchtige concurrent voor CleverCoin. Grappig genoeg zijn beide bitcoin handelsbeurzen gelijktijdig in Nederland gestart. CleverCoin was een Nederlandse beurs, maar is overgenomen door Kraken. Het was niet makkelijk voor de oprichters van Clevercoin om banken te vinden. Clevercoin werkte samen met Franse betaalprovider Lemon Way. Het was te lastig om een partner te vinden in Nederland omdat veel Nederlandse banken ‘koudwatervrees’ zouden hebben met de cryptovaluta. Gebruikers van Clevercoin moeten ook een ingescand paspoort, banknummer en geverifieerd woonadres opgeven, een eis van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren terrorisme. In Nederland laten ze zich flink bang maken over het gebruik van Bitcoin. Belachelijk! Bij Coinbase is het voldoende met een ingescand paspoort om aan de slag te gaan. Niettemin, het grote voordeel van Clevercoin was dat je met iDEAL en ook Credit Cards onmiddellijk Bitcoins kunt aanschaffen. Dit is niet het geval met Coinbase. Bij Coinbase moet je geld overboeken naar een bank in Estland om Bitcoins te kunnen kopen. Het bedrijf heeft in de VS meer dan 3 miljoen gebruikers. Ik hoop dat ze later ook nog Bitcoin debit cards zal introduceren. Dit zou de dienstverlening uiterst compleet maken.

Andere alternatieven voor Coinbase?

Bitvavo is het beste alternatief aangezien het net zoals Coinbase een echte exchange is met een eigen orderboek met zowel een interface voor beginners als traders. 

LiteBit is ook een goed Nederlands alternatief voor Coinbase aangezien deze dienstverlener ook makkelijk in gebruik is, wallet ondersteuning aanbiedt en goede beveiligingsmaatregelen heeft getroffen.

Binance ligt natuurlijk voor de hand aangezien het wereldwijd de belangrijkste concurrent is van Coinbase.

Coinbase en Nederlandse beurzen samen gebruiken?

Dit is niet meer nodig. Persoonlijk, zou ik eerst een Nederlandse handelsbeurs zoals Bitvavo of Litebit gebruiken voor het snel en goedkoop kopen van Bitcoins. Je kunt namelijk de Bitcoins direct naar jouw Litebit Bitcoin wallet versturen. Zo krijg je het beste uit twee werelden om vervolgens gemakkelijk bij Coinbase Ethers te kopen. Voor meer informatie:

Gerelateerde artikels:

Bron:

Lees verder

Repomarkt-record: meer dan 2 biljoen USD geparkeerd bij de FED

We will onze lezers wijzen op een nieuw record de Federal Reserve (FED) heeft geboekt met haar trading desk in New York for repo´s. In totaal werd er op 23 mei 2022 voor meer dan 2 biljoen dollar geparkeerd door financiële instituties bij de FED door middel van terugkoopovereenkomsten (reverse-repo´s). Wat wil dit record precies […]

May 25, 2022
3 min

Vitalik Buterin loopt vast met Ethereum en droomt van Bitcoin

Geloof het of niet maar niemand minder dan Vitalik Buterin heeft in een serie tweets aangegeven jaloers te zijn op Bitcoin en dan bedoelt hij het Bitcoin project. Het is intussen natuurlijk overduidelijk dat Ethereum niet echt lekker gaat. Steeds is er weer reden voor uitstel. Zie hier ons artikel over de problemen van Ethereum. […]

May 19, 2022
5,5 min

Bitcoin Bretton Woods: 44 landen bijeen in El Salvador

Vandaag is de hele financiële wereld bijeen in El Salvador. Financiële afvaardigingen uit 44 landen, waaronder 32 centrale banken en 12 financiële autoriteiten, zijn samengestroomd om over Bitcoin te praten. Natuurlijk is ook de Centraal-Afrikaanse Republiek van de partij, het land dat onlangs als tweede soevereine staat Bitcoin aannam als wettig betaalmiddel. Wanneer kwamen voor […]

May 19, 2022
3,5 min