arwen

De Coinbase review & ervaringen

Sep 23, 2022
Aanbieding: 

Coinbase review en ervaringen. Samenvatting: Coinbase is de belangrijkste Amerikaanse handelsbeurs voor digitale activa. Het heeft als eerste handelsbeurs ter wereld een directe Nasdaq-beursnotering verkregen onder de ticker COIN. Coinbase opereert wereldwijd en beschikt over 1700 medewerkers en 56 miljoen gebruikers. Coinbase bedient zowel de particuliere als institutionele belegger. In Nederland is Coinbase de belangrijkste concurrent van Bitvavo. Bitvavo is voor Nederlanders het beste alternatief voor Coinbase. Verder concurreert Coinbase natuurlijk met de grootste handelsbeurs ter wereld: Binance. De Coinbase dienstverlening is opgezet om op een gemakkelijke manier digitale activa en cryptovaluta zoals bitcoin te kopen en te beheren. Niet alleen voor particuliere, maar ook institutionele gebruikers. Coinbase heeft in September 2022 een officiële registratie bij De Nederlandsche Bank verkregen en opereert legaal in het land.

coinbase exchange

De handelsomgeving is uitgerust met een multi-crypto wallet. Het is daardoor voor de beginner een mooie beheer- en handelsomgeving voor het kopen en verkopen van digitale activa. Echter, Coinbase heeft een aantal belangrijke nadelen waardoor Bitvavo onze voorkeur geniet.

Coinbase review – de nadelen op een rijtje

  • Een nadeel is van Coinbase is dat er nog geen gebruik wordt ge maakt van de nieuwe Bitcoin segwit technologie voor het sneller en goedkoper maken van de transacties.
  • Bovendien is Coinbase niet de goedkoopste dienstverlener en telt een relatief hoge handelscommissie (minimaal 1.4%). 
  • Problematisch is dat Coinbase vaak behoorlijk is overbelast en niet naar behoren werkt wanneer het druk is. Op piekdrukte is deze exchange vaak niet te benaderen. Het handelsplatform heeft vaak uitgewezen dat wanneer het er op aan komt, het niet betrouwbaar is en onvoldoende uitgerust is om alle orders te verwerken.
  • Verder heeft het in het verleden behoorlijke fouten gemaakt en heeft onder meer haar klanten behoorlijk gefrustreerd door op een volledig foute manier, onaangekondigd Bitcoin Cash toe te voegen.
  • Zeer problematisch is dat Coinbase surveillance software gebruikt voor het oormerken van transacties en het doorverkopen van gebruikersdata aan de belasting- en opsporingsdiensten.

Vandaar, persoonlijk zou ik Coinbase vermijden en Nederlanders eerst aanraden om het dichter bij huis te zoeken.

Beste alternatief voor Coinbase voor Nederlanders:

In Nederland zijn er verschillende Coinbase concurrenten waar je met iDEAL gewoon Bitcoin en andere cryptomunten kunt kopen.

coinbase review

Het beste alternatief voor Coinbase is Bitvavo in Amsterdam. Deze Nederlandse cryptobeurs ontwikkelt zich snel als een veel beter alternatief voor Coinbase. Bitvavo kan als de Coinbase van Nederland worden bestempeld en beschikt ook, net zoals Coinbase, over een aparte professionele crypto exchange platform voor actieve handelaren. Bitvavo is verder veel goedkoper dan Coinbase, biedt crypto staking dienstverlening aan en telt een handelscommissie van maximaal 0.25 %. Voor meer informatie: Bitvavo.

Coinbase versus Bitvavo?

Inderdaad, op basis van vergelijkend onderzoek kunnen we al snel constateren dat Bitvavo in vergelijking met Coinbase onze voorkeur geniet. Bitvavo beschikt over een vergelijkbare dienstverlening, is goedkoper en uiteindelijk gemakkelijker in gebruik. Gebruikers van Bitvavo kunnen ook automatisch rente verdienen over hun tegoeden. Bitvavo geeft een 1,2 % rente over de aangehouden bitcoin-tegoeden. Bitvavo is te beschouwen als de goedkopere Coinbase van Nederland. Voor meer informatie:

Coinbase review – de voordelen

Laten we nu de voordelen van Coinbase bespreken aan de hand van een aantal unieke diensten en features waarover een klant kan beschikken.

Coinbase heeft een speciale handelsomgeving voor ervaren handelaren (Coinbase Prime) en beschikt ook over termijncontracten (Coinbase Derivatives). Bitvavo beschikt niet over termijncontracten. Hieronder kun je een video bekijken over de Coinbase Prime dienstverlening:

Verder bedient Coinbase institutionele beleggers met een aparte dienst: Coinbase Institutional. Coinbase Institutional biedt haar klanten ook over informatieve video´s over actuele ontwikkelingen die van invloed kunnen zijn op de koersen:

Coinbase is gewoon verder gemakkelijk in gebruik en biedt vele mogelijkheden. De Coinbase wallet geeft het je toegang aan een wereld van mogelijkheden. Hieronder in de video krijg je een indruk over hoe je aan de slag kunt gaan met een Coinbase self custody wallet:

Particuliere gebruikers kunnen ook een Visa-betaalkaart krijgen. Dit wordt de Coinbase Card genoemd waarmee iedere Coinbase klant met crypto kan betalen bij een winkelier die Visa accepteert.

Coinbase helpt verder winkeliers met oplossingen om crypto te kunnen accepteren als een betalingsalternatief met behulp van Coinbase Commerce.

Coinbase beschikt ook over een NFT-marktplaats en beschikt over het algemeen over meer features dan het jongere Bitvavo platform. Hieronder kun je zien hoe de Coinbase wallet integreert met NFT´s:

Coinbase review – zijn de voordelen wellicht nadelen?

Echter, deze voordelen zijn relatief en in feite niet relevant voor lezers die alleen interesse hebben voor Bitcoin. Ook ons devies is Bitcoin First. Vermijd alle andere mogelijke tokens en crypto projecten. Een mogelijke belegging is iets voor durfkapitalisten. Bitcoin maximalisten beschouwen het als shitcoins en Coinbase als een shitcoin casino. Voor meer informatie: welke crypto zal ik kopen? Het handelen in derivaten is uiterst risicovol. Met al deze mogelijke transacties, verliezen of winsten, verdient Coinbase gewoon veel geld. Het meest conservatieve is om gewoon voorzichtig met een DCA-strategie bitcoin te sparen bij Bitvavo aangezien deze Nederlandse exchange de beste koers geeft. Verder ondersteunt een Nederlander hiermee een Nederlands bedrijf en geen Amerikaans bedrijf.

Coinbase Review – Conclusie

Coinbase behoort tot de meest gerespecteerde Amerikaanse crypto exchanges met een beursnotering. Coinbase zal elke type klant behagen die toegang wenst tot de fascinerende wereld van crypto en tokens in o.a. de vorm van NFT-s. Voor Nederlanders is Coinbase wellicht een beter gereguleerd alternatief voor Binance. Coinbase opereert immers legaal in Nederland met een DNB-registratie. De vraag is echter of de voordelen die Coinbase wellicht heeft uiteindelijk wel zo goed zijn voor de klant. Het handelen in crypto is uitermate risicovol en alle bonte opties bieden vooral een verdienmodel voor deze Amerikaanse exchange. Op deze site raden we onze lezers aan om zich vooral te verdiepen in bitcoin en Nederlandse bedrijven te ondersteunen die bitcoin aanbieden. Aangezien Bitvavo gezien kan worden als een goedkoper alternatief voor Coinbase, raden we onze lezers vooral eerst aan om de eerste stappen te zetten op Bitvavo. Bitvavo biedt o.a. een accountgarantie aan die Coinbase haar klanten niet versterkt. Voor meer informatie: lees onze Bitvavo review. Verder kunnen we ons artikel aanbevelen over de verschillende beurzen die actief zijn:

Handel nu tot 1000 euro gratis op Bitvavo!

Lees verder

SEC dient aanklacht in tegen Coinbase – Coinbase vs SEC!

Een dag nadat de Amerikaanse Security Exchange Commission, de SEC, Binance heeft aangeklaagd, is Coinbase aan de beurt. Coinbase is de belangrijkste Amerikaanse exchange in de Verenigde Staten met een Nasdaq-beursnotering. Volgens aanklacht maakt Coinbase zich schuldig aan het faciliteren van de handel in ongereguleerde effecten. Coinbase omzeilde de regelgeving door gebruikers talloze cryptotokens te […]

Jun 6, 2023
2 min

SEC dient een aanklacht in tegen Binance – Binance vs SEC!

De Amerikaanse toezichthouders hebben dit jaar de jacht goed geopend op de ondernemingen van Binance en het boegbeeld, CEO Changpeng Zhao (CZ). Eind maart 2023 opende de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC) al het vuur. De CFTC diende o.a. een aanklacht in dat Binance derivaten heeft aangeboden en uitgevoerd voor en namens Amerikaanse klanten […]

Jun 6, 2023
3,5 min

Waarom zou ik overstappen van Litebit naar Bitvavo?

Litebit stopt; zal ik nu dan overstappen van Litebit naar Bitvavo? Waarom zou ik van mijn Litebit rekening overstappen naar een nieuwe Bitvavo rekening? Dit is een belangrijke vraag voor vooral de vele Litebit klanten. LiteBit, de oudste cryptobroker van Nederland maakte namelijk op 23 mei 2023 bekend dat ze ermee gaan stoppen. Het gaat […]

May 24, 2023
5 min