arwen

De Coinbase exchange review!

LiberBits
Jan 22, 2015
Aanbieding: 

Coinbase is een Amerikaanse handelsbeurs. Het is de meest populaire en gemakkelijk te gebruiken beurs voor de Amerikanen om te handelen in Bitcoin, Litecoin, Ethereum en Bitcoin Cash.

coinbase exchange

De dienstverlening stelt jouw in staat om makkelijk cryptovaluta te kopen en te beheren aangezien de de handelsomgeving is uitgerust met een multi-crypto wallet. Het is daardoor voor de beginner een mooie beheer- en handelsomgeving voor het kopen en verkopen van vooral bitcoins. Een nadeel is dat ze nog geen gebruik maken van de nieuwe Bitcoin segwit technologie voor het sneller en goedkoper maken van de transacties. Bovendien is Coinbase niet de goedkoopste dienstverlener. Coinbase is vaak behoorlijk overbelast en heeft haar klanten behoorlijk gefrustreerd door op een volledig foute manier, onaangekondigd Bitcoin Cash toe te voegen. Persoonlijk zou ik Nederlanders eerst aanraden om het dichter bij huis te zoeken.

Betere alternatieven voor Coinbase voor Nederlanders:

In Nederland zijn er vele verschillende Coinbase concurrenten waar je met iDEAL gewoon Bitcoin en andere cryptomunten kunt kopen.

Coinbase alternatief in nederlandBitvavo in Amsterdam ontwikkelt zich als een beter alternatief voor Coinbase. Bitvavo kan als de Coinbase van Nederland kunnen worden genoemd en beschikt vanaf eind januari 2019 over een professionele crypto exchange platform. Voor meer informatie: Bitvavo ReviewLiteBit is ook een goed Nederlands alternatief voor Coinbase aangezien deze dienstverlener ook wallet ondersteuning aanbiedt.

De voordelen van Coinbase:

Gebruiksgemak. Bij Coinbase is het zeer gemakkelijk om verschillende portemonnees aan te maken en op te zetten. Coinbase is zeer gebruiksvriendelijk en super gemakkelijk om aan te passen naar je eigen wensen. Coinbase heeft ook een mobile app waarmee je via de smartphone bitcoin betalingen kunt verrichten. Het is prachtig opgezet geworden en het verbaasd me niet dat vele investeerders in 2015 veel geld hebben gestoken in de verdere ontwikkeling van deze Bitcoin beurs in het hartje van San Francisco. Het maakt het voor iedereen mogelijk om makkelijk cryptovaluta te kopen en te beheren vanuit een online omgeving. Bovendien zal Coinbase ook de ERC20 tokens van het Ethereum platform ondersteunen. Het is nog niet bekend welke tokens in de toekomst zullen worden toegevoegd.

Verder heeft Coinbase in het tweede kwartaal van 2019 ook Ripple toegevoegd. Dit markeert het einde van Coinbase als een Bitcoin exchange en het begin van Coinbase als een volledige crypto asset exchange.

De belangrijkste waardevolle feature van Coinbase?

Persoonlijk, vind ik de Vault een uitstekende waardevolle toevoeging. Dit stelt jouw in staat om jouw Bitcoins super veilig op te slaan. Dit is ideaal voor die Bitcoins die je niet wilt gebruiken. Ik heb er een Bitcoin beveiligde spaarkonto van gemaakt. Hieruit mag je alleen terugboeken naar de reguliere Wallet als deze overboeking door een extra derde persoon (mijn vrouw) wordt goedgekeurd!  Zo is het zeer onwaarschijnlijk dat iemand mijn bitcoins kan stelen. Bovendien, neemt het 48 uur in beslag om Bitcoins vanuit jouw Bitcoin kluis terug te boeken naar je reguliere online bitcoin wallet. Dit zijn belangrijke veiligheidsmaatregelen die ook nog eens kunnen worden gecomplimenteerd met een twee-factor authentificatie mechanisme via SMS of de Google Authenticator! Ik hoop dat een goede Nederlandse beurs zoals LiteBit dit goed gaat afkijken!

Met Coinbase kun je makkelijk cryptomunten kopen zoals Ether (ETH), XRP, EOS en natuurlijk  Bitcoin kopen, toch, zou ik je niet aanraden om al jouw Bitcoin vermogen hier te op te sparen, aangezien uiteindelijk de privésleutels niet  onder jouw controle staan. De meeste bitcoins die je wilt oppotten zet je op een goede hardware wallet!

Coinbase Instutional

Coinbase heeft een aparte dienstverlening voor institutionele beleggers met specifieke vereisten om te kunnen handelen in de cryptovaluta markten. Verder maakt Coinbase ook deel uit van de Amerikaanse Crypto Rating Council. Voor meer informatie:

Nadelen met Coinbase:

Coinbase maakt het onnodig duur voor haar klanten door de belangrijke segwit upgrade te vertragen en in plaats daar van de implementatie van Bitcoin Cash te prioteren. Investeren in goedkopere en snellere BTC transacties zou beter zijn geweest en de lancering van Bcash is op een fiasco uitgelopen.

robinhood crypto exchange versus CoinbaseDe concurrenten hebben niet stil gezeten. Robinhood zal nu in 2018 een cryptobeurs uitrollen in de Verenigde Staten zonder commissies. Inderdaad, Coinbase verdient geld door niet te innoveren en relatief hoge commissies te vragen van 1,4 % tot over 4 % over een handelstransactie. De Robinhood Cryptobeurs zal een gevaarlijke concurrent worden. Niet alleen heffen ze geen commissies, ze bieden ook traditionele handelsinstrumenten aan. Het is mogelijk te handelen in aandelen, grondstoffen en ETF’s. Inderdaad, ook zonder handelskosten. Robinhood heeft al 3 miljoen klanten en bijna 1 miljoen klanten in de wachtrij voor de cryptobeurs. 2018 zal nog een moeilijk jaar gaan worden voor Coinbase!

coinbase wallet

Maak daarom verschillende rekeningen aan bij verschillende Bitcoin beurzen! Vergeet ook niet , deze Amerikaanse beurs kan door de Amerikaanse wetgeving worden aangepakt. De Amerikaanse belastingdienst oefent al veel druk uit en verdere regulering is te verwachten. Europa heeft een beter en diverser crypto-klimaat met verschillende mogelijkheden en dienstverleners. Voor meer informatie:

coinbase review

Coinbase werkt natuurlijk ook aan samenwerkingsverbanden met belangrijke reguliere financiële dienstverleners zoals de gerenommeerde handelsonderneming Trading Technologies International Inc. Ze zullen Coinbase toevoegen en er zal ook gekeken geworden in welke hoedanigheid een verdere samenwerking met de CME Group (voor de Bitcoin Futures) in het verschiet zit. High Finance zal zich meer en meer met Crypto Finance vervlechten door de verdere professionalisering van Coinbase en populariteit van de Bitcoin als een alternatieve belegging: digital gold.

Coinbase versus Clevercoin = nu Kraken!

Het Amerikaanse bedrijf was een tijdje een duchtige concurrent voor CleverCoin. Grappig genoeg zijn beide bitcoin handelsbeurzen gelijktijdig in Nederland gestart. CleverCoin was een Nederlandse beurs, maar is overgenomen door Kraken. Het was niet makkelijk voor de oprichters van Clevercoin om banken te vinden. Clevercoin werkte samen met Franse betaalprovider Lemon Way. Het was te lastig om een partner te vinden in Nederland omdat veel Nederlandse banken ‘koudwatervrees’ zouden hebben met de cryptovaluta. Gebruikers van Clevercoin moeten ook een ingescand paspoort, banknummer en geverifieerd woonadres opgeven, een eis van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren terrorisme. In Nederland laten ze zich flink bang maken over het gebruik van Bitcoin. Belachelijk! Bij Coinbase is het voldoende met een ingescand paspoort om aan de slag te gaan. Niettemin, het grote voordeel van Clevercoin was dat je met iDEAL en ook Credit Cards onmiddellijk Bitcoins kunt aanschaffen. Dit is niet het geval met Coinbase. Bij Coinbase moet je geld overboeken naar een bank in Estland om Bitcoins te kunnen kopen. Het bedrijf heeft in de VS meer dan 3 miljoen gebruikers. Ik hoop dat ze later ook nog Bitcoin debit cards zal introduceren. Dit zou de dienstverlening uiterst compleet maken.

Coinbase & Nederlandse beurzen samen gebruiken?

Persoonlijk, zou ik eerst een Nederlandse handelsbeurs zoals Bitvavo of Litebit gebruiken voor het snel en goedkoop kopen van Bitcoins. Je kunt namelijk de Bitcoins direct naar jouw Litebit Bitcoin wallet versturen. Zo krijg je het beste uit twee werelden om vervolgens gemakkelijk bij Coinbase Ethers te kopen. Voor meer informatie:

Gerelateerde artikels:

Bron:

Lees verder

USD stablecoins kopen?

Samenvatting: we varen in ongekende financiële wateren met een chronisch tekort aan Amerikaanse Dollars. De vraag naar gedigitaliseerde blockchain dollars, de zogenaamde USD stablecoins is ook toegenomen. De toenemende vraag naar dollars heeft te maken met problemen binnen het financiële systeem onder meer in de internationale repomarkt en de kredietmarkten. De huidige globale schuldenbubbel lijkt […]

LiberBits
Apr 1, 2020
4,5 min

De Dollar Milkshake Theory en het tekort aan dollars?

In dit artikel zal de Dollar Milkshake Theory worden besproken in het kader van de volgende schuldencrisis, een monetaire reset en Bitcoin. Deze controversiële theorie is ontwikkeld door de vermogensbeheerder Brent Johnson. Brent is de uitvoerend directeur van Santiago Capital, een beleggingsfonds met een specialisatie in goud. De probleemstelling Brent Johnson was verbaasd dat de […]

LiberBits
Mar 27, 2020
7 min

Wat is een goed alternatief voor goud?

Tijdens crisistijden neemt de vraag naar goud in de vorm van gouden munten en goudbaren flink toe. Goud is een van de meeste veilige en conservatie beleggingen die iemand kan maken tegen inflatierisico’s veroorzaakt door het monetaire beleid van centrale banken. Toegenomen inflatierisico’s door het monetaire en fiscale beleid De coronacrisis dreigt een globale economische […]

LiberBits
Mar 25, 2020
3 min