arwen

Coinbase review & ervaringen

Jun 18, 2024
Aanbieding: 

Nederlandse Coinbase Review over onze ervaringen met deze Amerikaanse crypto exchange. We bespreken alles wat Coinbase te bieden heeft voor Nederlandse handelaren.

Samenvatting: Coinbase is de referentie in de Verenigde Staten als het gaat om een gelouterde en gereguleerde crypto exchange. Coinbase heeft als enige handelsbeurs in de wereld een Nasdaq-beursnotering en heeft verder een uitstekende reputatie op het gebied van veiligheid. Vooral de nieuwe Advanced Trade handelsplatform blinkt uit en is vooral interessant voor die handelaren die toegang willen krijgen tot de liquide USDC-cryptomarkten op Coinbase. Nederlandse handelaren krijgen (nog) geen toegang tot de termijncontracten. Coinbase scoort laag op het gebied van consumentenvertrouwen en gebruikservaringen. Wil je alleen handelen in euro´s volstaat Bitvavo. Er kleven nog steeds een aantal nadelen aan Coinbase. In een vergelijking tussen Kraken vs Coinbase en ook Bitvavo, komt Bitvavo als beste partij uit de bus voor de doorsnee Nederlandse bitcoin handelaar en belegger. Coinbase heeft verder wel een mooie NFT-markt, Web3 wallet en een handige betaalkaart. Gezien de opgebouwde reputatie van de Coinbase exchange kunnen we onze lezers zeker aanraden om Coinbase zelf eens te evalueren.

Coinbase Review – Introductie

Coinbase is de belangrijkste Amerikaanse handelsbeurs voor digitale activa. Het heeft als eerste handelsbeurs ter wereld een directe Nasdaq-beursnotering verkregen onder de ticker COIN. Coinbase opereert wereldwijd en beschikt over 1700 medewerkers en 56 miljoen gebruikers. Coinbase bedient zowel de particuliere als institutionele belegger. Coinbase Nederland? In Nederland is Coinbase de belangrijkste concurrent van Bitvavo. Bitvavo is voor Nederlanders het beste alternatief voor Coinbase. De Coinbase dienstverlening is opgezet om op een gemakkelijke manier digitale activa en cryptovaluta zoals bitcoin te kopen en te beheren. Niet alleen voor particuliere, maar ook institutionele gebruikers. Coinbase heeft in September 2022 een officiële registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) verkregen en opereert legaal in het land. Coinbase zal vooral met haar nieuw handelsplatform, Coinbase Advanced Trade, de Nederlandse en Europese markt proberen te veroveren. Laten we eens daar beginnen.

Coinbase Review – Coinbase Advanced Trade

Coinbase Advanced Trade, is de evolutie van Coinbase Pro, het biedt een nieuw geavanceerd handelsplatform voor de professionele cryptocurrency-handel. Het integreert veel functies van Coinbase Pro, zoals lagere, op volume gerelateerde handelskosten, in de hoofdapp van Coinbase, en biedt een geavanceerd, maar toegankelijk platform voor zowel nieuwe als ervaren cryptohandelaren.

Belangrijkste Kenmerken van Coinbase Advanced Trade:

 • Geavanceerd Handelsplatform: Ontworpen voor ervaren handelaren, biedt Coinbase Advanced Trade een geavanceerd platform voor het kopen, verkopen en verhandelen van digitale activa. Het omvat verbeterde hulpmiddelen zoals interactieve grafieken aangedreven door TradingView, geavanceerde ordertypes en toegang tot andere Coinbase-functies zoals staking, lenen, kaarten en dapp-wallets.
 • Concurrerende Tarieven: Een opvallend aspect van Coinbase Advanced Trade is de tariefstructuur. Het maakt gebruik van een maker-taker model, met tarieven tot 0,6% per transactie. Deze tarieven worden bepaald op basis van de prijsklasse op het moment van orderplaatsing, en kortingen zijn beschikbaar voor handelaren met een hoog volume. Dit tariefsysteem is een verbetering ten opzichte van de standaard Coinbase-beurs, en biedt lagere tarieven voor gebruikers.
 • Gebruiksvriendelijke Interface: Coinbase Advanced Trade heeft een mooi, overzichtelijk ontwerp, waardoor het gemakkelijk te navigeren is. De gebruikersinterface is verdeeld in verschillende secties voor markttypen, saldo’s overzichten, orders plaatsingen en de handelsgeschiedenis.
 • Handmatige en Geautomatiseerde Handel: Naast handmatige handel ondersteunt Coinbase Advanced Trade geautomatiseerde handelsdiensten van derden. Gebruikers kunnen API’s gebruiken om handelsbots voor geautomatiseerde transacties te implementeren, wat bijzonder voordelig is voor high-frequency trading.
 • Diverse Handelsopties: Het platform biedt real-time orderboeken in 552 markten, inclusief nieuwe USDC-handelsparen en liquide euro-paren. Coinbase biedt zeker een zeer liquide bitcoin euro spotmarkt aan, maar het USDC handelsvolume is hier ongeëvenaard. Dit heeft natuurlijk ook te maken dat Coinbase een mede-belanghebbende partner is bij de uitgave van USDC als een tegenwicht voor USDT. Het handelsplatform biedt verder verschillende ordertypes zoals limietorders en stop-limietorders om risico’s in volatiele markten te beheren.
 • Aanvullende Functies: Coinbase Advanced Trade maakt het ook mogelijk om cryptocurrencies te verhandelen, verdienen, uitgeven, verzenden en lenen. Het ondersteunt meer dan 550 marktparen en biedt dezelfde liquiditeit als voorheen Coinbase Pro.

Samengevat, Coinbase Advanced Trade is een uitgebreid platform dat de verfijning heeft die nodig is voor geavanceerde handelaren. Dit gecombineerd met de beveiliging en gebruiksvriendelijkheid die alle gebruikers ten goede komt. De integratie van geautomatiseerde handelsopties, concurrerende tarieven en robuuste beveiligingsmaatregelen maken Coinbase Advanced Trade tot een uitstekend handelsplatform.

We zullen zien in hoeverre dit nieuwe handelsplatform niet zal lijden aan kinderziektes. De iteraties van de verschillende Coinbase handelsplatformen hebben niet voor minder storingen gehad. Tijdens piekuren en volatiele markten kon Coinbase nogal voor frustraties zorgen bij handelaren.

Coinbase Review – Coinbase Earn

Coinbase Earn is een dienst waarmee gebruikers beloningen kunnen verdienen op hun crypto-bezit, met de mogelijkheid om tot 10% APY te verdienen. De dienst omvat verschillende manieren om passief mee te verdienen, zoals staking en DeFi yield op een breed scala aan activa (meer dan 70 verschillende activa). Staking is een belangrijke functie, waarmee gebruikers beloningen kunnen verdienen door transacties te verifiëren en de blockchain te beveiligen, een proces dat efficiënter en sneller is dan andere methoden zoals proof of work, maar wel minder veilig (;

De dienst is ontworpen om veilig te zijn, waardoor gebruikers op elk moment kunnen afmelden, hoewel sommige protocollen een wachttijd voor unstaking kunnen vereisen voordat activa kunnen worden overgedragen of verkocht. Al het beheer en de ontdekking van verdienende activa worden gecentraliseerd in het Coinbase Earn-centrum.

Coinbase Earn biedt ook geavanceerde self custody staking via de openbare validators van Coinbase Cloud, ter ondersteuning van meer dan 15 netwerken, waaronder Cosmos, BNB, Polkadot en meer. Deze methode stelt gebruikers in staat om de controle over hun crypto te behouden terwijl ze bijdragen aan de netwerkbeveiliging van de betreffende netwerken.

Risico´s m.b.t. Coinbase Earn

Het is echter belangrijk op te merken dat staking het vergrendelen van activa op het protocol tijdens de verdienperiode inhoudt, gedurende welke tijd ze niet kunnen worden verhandeld of overgedragen. De vergrendelingsperioden variëren afhankelijk van het actief en het protocol. Er zijn ook risico’s, zoals de mogelijke vermindering van de activa of beloningen in geval van netwerk- of validatorfouten, hoewel Coinbase maatregelen heeft genomen om deze risico’s te beperken. De beloningen die worden verdiend via staking zijn onafhankelijk van de marktprijs van de activa. Het moge duidelijk zijn, staking komt niet zonder risico´s en is niet wat we onze lezers aan raden om zo maar te doen via een exchange waarbij ook bepaalde andere derde-partijrisico´s komen bij kijken.

Coinbase brengt een commissie in rekening op alle ontvangen beloningen, wat wordt weerspiegeld in de beloningspercentage van de klant. Voor klanten in Nederland zijn inkomsten uit staking beloningen wellicht onderhevig aan belastingaangifte. Wellicht ook een reden om de EARN functie verder niet te gebruiken?

Coinbase Review – Coinbase Borrow

Coinbase heeft de Borrow dienstverlening tijdelijk stopgezet. Hiermee kun je o.a. bitcoin als onderpand geven voor een lening in dollars of euro´s. Aangezien deze dienst niet meer in Nederland beschikbaar is, is Nexo Finance een goed alternatief voor die Nederlanders die niet bitcoin willen verkopen, maar willen gebruiken voor een lening. Voor meer informatie: Nexo Review.

Coinbase Review – Coinbase Card

De Coinbase Card is een Visa®-betaalpas waarmee gebruikers crypto-beloningen kunnen verdienen bij alledaagse aankopen. Amerikaanse gebruikers kunnen crypto-beloningen verdienen bij elke aankoop, waardoor reguliere uitgaven een kans worden om crypto-beloningen op te bouwen. De kaart kan overal worden gebruikt waar Visa®-betaalpassen worden geaccepteerd, inclusief bij meer dan 40 miljoen handelaren wereldwijd. Er zijn geen verborgen kosten of jaarlijkse kosten verbonden aan de Coinbase Card, en het biedt onbeperkte crypto-beloningen bij elke aankoop.

Coinbase Review – de Coinbase NFT market

De Coinbase NFT-marktplaats biedt gebruikers een platform om non-fungible tokens (NFT’s) te creëren, te minten en te verhandelen. Het faciliteert het onmiddellijk minten van NFT’s op Base, wat wijst op een gestroomlijnd proces voor makers om hun digitale activa op de markt te brengen. Hoewel specifieke details over de reeks collecties of aanvullende functies van de marktplaats beperkt zijn vanaf de verstrekte pagina, suggereert de vermelding van “Trending collecties” een dynamisch en actief platform dat populaire NFT-series tentoonstelt. Het platform belicht ook collecties zoals “Lazy Lions” met een genoteerde minimumprijs, wat wijst op een focus op zowel bekende als opkomende NFT-collecties. De redactie van bestebank.org is niet zo gecharmeerd van deze NFT-experimenten en biedt naar onze mening niet veel meerwaarde. Echter, iemand die wil experimenteren met NFT´s zal bij Coinbase dit makkelijk kunnen doen.

Coinbase Review – web3 wallet

Coinbase is gewoon verder gemakkelijk in gebruik en biedt vele mogelijkheden. De Coinbase wallet geeft het je toegang aan een wereld van mogelijkheden waaronder NFT´s. Voor meer informatie: Coinbase Wallet.

Coinbase Card

Particuliere gebruikers kunnen ook een Visa-betaalkaart krijgen. Dit wordt de Coinbase Card genoemd waarmee iedere Coinbase klant met crypto kan betalen bij een winkelier die Visa accepteert.

Coinbase Commerce

Coinbase helpt verder winkeliers met oplossingen om crypto te kunnen accepteren als een betalingsalternatief met behulp van Coinbase Commerce.

Coinbase review – de nadelen op een rijtje

 • Duur in vergelijking met de concurrentie. Coinbase is niet de goedkoopste dienstverlener en telt een relatief hoge handelscommissies in vergelijking met de concurrentie. De structuur van de tarieven die in rekening worden gebracht is ook meer ingewikkeld.
 • No Futures Trading. Coinbase biedt aan Nederlandse handelaren geen bitcoin futures trading aan.
 • No VIP. Coinbase biedt liquide USDC-cryptomarkten aan, maar biedt verder geen aantrekkelijk VIP-programma aan.
 • Stabiliteit handelsplatform. Problematisch is dat Coinbase vaak behoorlijk is overbelast en niet naar behoren werkt wanneer het druk is. Op piekdrukte is deze exchange vaak niet te benaderen. Het handelsplatform heeft vaak uitgewezen dat wanneer het er op aan komt, het niet betrouwbaar is en onvoldoende uitgerust is om alle orders te verwerken.
 • Privacy? Problematisch is dat Coinbase surveillance software gebruikt voor het oormerken van transacties en het doorverkopen van gebruikersdata aan de belasting- en opsporingsdiensten. Dit zorgt er voor dat er ook een hoger risico bestaat dat de account wordt bevroren bij mogelijke verdachte activiteiten.
 • Klantenondersteuning. De klantenondersteuning laat nogal eens van zich afweten. De Coinbase reviews op Trustpilot zijn zeer slecht met een minimale score van 1.5 van de 5 behaalbare punten.

Vandaar, persoonlijk zou ik Coinbase vermijden en Nederlanders eerst aanraden om het dichter bij huis te zoeken.

Beste alternatief voor Coinbase voor Nederlanders:

In Nederland zijn er verschillende Coinbase concurrenten waar je met iDEAL gewoon Bitcoin en andere cryptomunten kunt kopen.

coinbase review

Het beste alternatief voor Coinbase is Bitvavo in Amsterdam. Deze Nederlandse cryptobeurs ontwikkelt zich snel als een veel beter alternatief voor Coinbase. Bitvavo kan als de Coinbase van Nederland worden bestempeld en beschikt ook, net zoals Coinbase, over een aparte professionele crypto exchange platform voor actieve handelaren. Bitvavo is verder veel goedkoper dan Coinbase, biedt crypto staking dienstverlening aan en telt een handelscommissie van maximaal 0.25 %. Voor meer informatie: Bitvavo.

Coinbase versus Bitvavo?

Inderdaad, op basis van vergelijkend onderzoek kunnen we al snel constateren dat Bitvavo in vergelijking met Coinbase onze voorkeur geniet. Bitvavo beschikt over een vergelijkbare dienstverlening, is goedkoper en uiteindelijk gemakkelijker in gebruik. Gebruikers van Bitvavo kunnen ook automatisch rente verdienen over hun tegoeden. Bitvavo geeft een 1,2 % rente over de aangehouden bitcoin-tegoeden. Bitvavo is te beschouwen als de goedkopere Coinbase van Nederland. Voor meer informatie:

Coinbase review – zijn de voordelen wellicht nadelen?

Coinbase heeft een nogal uitgeklede versie voor Nederlanders ter beschikking gesteld. Termijncontracten en leningen worden niet ter beschikking gestel. Vooral de Coinbase Advanced Trade platform biedt meerwaarde. Echter, deze meerwaarde gaat vooral op als een handelaar interesse heeft om toegang te krijgen tot de liquide USDC-cryptomarkten. Als je alleen interesse hebt voor de handel in euro´s, dan volstaat Bitvavo. Bitvavo heeft ongeveer een gelijkwaardige liquide euromarkt voor de bitcoin handel. Bitvavo rekent ook betere tarieven en scoort veel beter op het gebied van consumentenvertrouwen en gebruikersgemak. Voor de spotmarkten is Bitvavo de betere keuze.

Als het gaat om het verkrijgen van toegang tot alle mogelijke features, kan een Nederlandse handelaar beter terecht bij ByBit. In veel opzichten probeert Coinbase te concurreren qua dienstverlening met Bybit en natuurlijk Binance. Binance is echter niet toegankelijk voor Nederlanders, ByBit wel. Wanneer je interesse hebt voor de handel in termijncontracten, en vooral de handel in super liquide USDT-cryptomarkten, dan is ByBit een beter adres dan Coinbase.

Echter, deze voordelen m.b.t. features zijn relatief en in feite niet relevant voor lezers die alleen interesse hebben voor Bitcoin. Ook ons devies is Bitcoin First. Vermijd alle andere mogelijke tokens en crypto projecten. Een mogelijke belegging is iets voor durfkapitalisten en de handel in de meeste crypto heeft meer met gokken dan met beleggen te maken. Bitcoin maximalisten beschouwen het als shitcoins. Voor meer informatie: welke crypto zal ik kopen? Het handelen in derivaten is uiterst risicovol. Met al deze mogelijke transacties, verliezen of winsten, verdient Coinbase gewoon veel geld. Het meest conservatieve is om gewoon voorzichtig met een DCA-strategie bitcoin te sparen bij Bitvavo aangezien deze Nederlandse exchange super liquide is en de beste koers geeft. Verder ondersteunt een Nederlander hiermee een Nederlands bedrijf en geen Amerikaans bedrijf.

Coinbase Review – Conclusie

Coinbase behoort tot de meest gerespecteerde Amerikaanse crypto exchanges met een beursnotering. Coinbase zal elke type klant behagen die toegang wenst tot de fascinerende wereld van crypto en tokens in o.a. de vorm van NFT-s. Voor Nederlanders is Coinbase wellicht een beter gereguleerd alternatief voor Binance. Coinbase opereert immers legaal in Nederland met een DNB-registratie. De vraag is echter of de voordelen die Coinbase wellicht heeft uiteindelijk wel zo goed zijn voor de klant. Het handelen in crypto is uitermate risicovol en alle bonte opties bieden vooral een verdienmodel voor deze Amerikaanse exchange. Op deze site raden we onze lezers aan om zich vooral te verdiepen in bitcoin en Nederlandse bedrijven te ondersteunen die bitcoin aanbieden. Aangezien Bitvavo gezien kan worden als een goedkoper alternatief voor Coinbase, raden we onze lezers vooral eerst aan om de eerste stappen te zetten op Bitvavo. Bitvavo biedt o.a. een accountgarantie aan die Coinbase haar klanten niet versterkt. Verder scoort Bitvavo hoger als het gaat om klantentevredenheid. Coinbase scoort o.a. zeer slecht op TrustPilot. Voor meer informatie: lees onze Bitvavo review.

Qua dienstsverlening concurreert Coinbase vooral met Binance en ByBit. Coinbase heeft diensten opgezet voor het uitlenen en staken van activa, met verder een apart handelsplatform voor derivaten en het minten van NFT´s. Dit zijn allemaal diensten die op dit moment makkelijker en goedkoper toegankelijk zijn op het platform van ByBit. Zoek je naar toegang van zo veel mogelijke cryptodiensten, waaronder termijncontracten, dan is Bybit een beter adres dan Coinbase. Voor meer informatie: wat is het beste exchange alternatief voor Coinbase? Niettemin, hoe het ook zij, internationaal gezien en ook in de Verenigde Staten heeft Coinbase een ijzersterke reputatie. We kunnen onze lezers aanraden om ook zelf eens een Coinbase rekening te openen om deze te evalueren. Verder kunnen we ons artikel aanbevelen over de verschillende beurzen die actief zijn in Nederland en Europa:

Handel nu tot 10.000 euro gratis op Bitvavo!

Lees verder

Het begrotingstekort record en de fiscale verslechtering in de Verenigde Staten (2024)

In dit artikel staan we even stil bij de Amerikaanse schuldenproblematiek. De Verenigde Staten verkeert in vergelijking met de rest van het Westen in een veel betere economische staat dan o.a. Duitsland en Frankrijk. Echter, de schuldproblemen in de Verenigde Staten zullen onvermijdelijk flinke gevolgen hebben voor de status van de dollar als wereldreservevaluta, haar […]

Jun 20, 2024
4 min

SEC stopt verder onderzoek naar Ethereum 2.0 en Consensys

Lead developer Ethereum, Consensys, komt met goed nieuws: de SEC stopt het onderzoek tegen Ethereum. Wat is er aan de hand? Goed nieuws voor de Ethereum en crypto community De SEC stopt namelijk het onderzoek tegen Ethereum. Het onderzoek ging erom of Ethereum een security zou zijn. Zou Ethereum als security beschouwd worden, dan zou […]

Jun 19, 2024
3 min

Coinbase vs Kraken, welke crypto exchange is beter? Zijn ze ook een betere optie voor Bitvavo?

Coinbase versus Kraken. Welke exchange is beter en hoe verhouden deze exchanges zich ten aanzien van Bitvavo? Inderdaad, in deze vergelijking kijken we naar de overeenkomsten, verschillen en de voor- en nadelen van de Coinbase en Kraken crypto exchange. We kijken ook of ze een betere optie zijn voor Bitvavo. Beide van origine Amerikaanse exchanges […]

Jun 18, 2024
8 min