blockchain

Wat is Polytrade? Op welke blockchain wordt het gebouwd?

Sep 8, 2023
Aanbieding: 

Wat is Polytrade? Wat heeft Polytrade te maken met Polygon? Polygon, Polytrade. What’s in a name? Nou, de blockhain Polygon! We gaan het allemaal op een rijtje zetten, te beginnen met Polygon.

Polytrade wordt gebouwd op Polygon

Polygon (ook bekend onder de naam “Matic”) is een blockchain die de afgelopen jaren in populariteit behoorlijk is toegenomen. De blockchain wordt inmiddels al door ruim 485 Web3 protocollen gebruikt. In vergelijking; Ethereum, de populairste blockchain om op te bouwen, wordt door ruim 932 Web3 protocollen gebruikt. Bij protocollen kun je denken aan sectoren als: Defi, Gaming, NFT, Artificial Intelligence en veel meer!

De bedrijven achter de Web3 protocollen dienen een gedecentraliseerde software te kiezen welke zij willen gebruiken voor hun projecten. Hierbij wordt gekeken naar: snelheid, efficiëntie, betrouwbaarheid en de gemoeide gebruikskosten van een netwerk. Polygon is destijds ontworpen als een “layer 2” oplossing voor het Ethereum netwerk. Het Ethereum netwerk heeft in het verleden namelijk te maken gehad met een te hoge vraag naar het netwerk waardoor het te langzaam en te prijzig werd. Polygon is toen ontstaan als een extra schaalbaarheidslaag om het Ethereum netwerk te ontzorgen.

Polygon staat bekend om haar snelheid, efficiëntie, concurrerende tarieven en schaalbaarheid. Daarnaast staat het ook bekend om mega samenwerkingen met bedrijven als Starbucks, TikTok en nu zeer recentelijk ook met Lufthansa; waar zij samenwerken aan een NFT Loyalty programma van de vliegtuigmaatschappij.

Polytrade en Polygon

In een artikel dat wij vorige week geplaatst hebben, zijn we al ingegaan op het decentralized finance protocol; Polytrade. Polytrade is namelijk door Mastercard gekozen om een testcase te maken met het nieuwe “Multi Token Netwerk” van Mastercard. We zullen nu iets dieper ingaan op de dienstverlening van Polytrade.

Polytrade is een decentralized lending protocol waar bedrijven en individuen elkaar ontmoeten als het gaat om het uit- en lenen van kapitaal. Het uit- en lenen van kapitaal op een gedecentraliseerde manier wordt steeds populairder: veel bedrijven hebben namelijk behoefte aan kortlopende leningen en toegang tot snel kapitaal, en de kredietverstrekkers (de mensen die het geld uitlenen) hebben op haar beurt weer behoefte aan rente, ofwel APY (annual percentage yield). Dit rendement is voor veel mensen/ bedrijven steeds moeilijker te vinden en een voordeel van decentralized lending is het feit dat, dankzij de blockchain, zaken steeds transparanter worden en door het gebruik van smart contracts ook veiliger.

Ook Polytrade heeft gekozen voor Polygon. Sterker nog, niet alleen hebben zij gekozen voor de Polygon blockchain, maar heeft Polygon Ventures ook (samen met vijf andere investeerders) $3.8 miljoen geïnvesteerd in het protocol. Voorheen heeft een van de co-founders van Polygon, Sandeep Nailwal, eveneens al geïnvesteerd in Polytrade.

Toekomstverwachting Polytrade?

De oprichters en financiers van Polytrade geven aan dat de huidige manier van werken (waaronder het uitlenen van kapitaal) niet transparant genoeg is en Polytrade moet hierin een oplossing bieden. De huidige/ traditionele manier om een lening te verstrekken of te verkrijgen vereist daarnaast ook te oude werkwijzen, zoals het fysiek plaatsen van een handtekening als goedkeuring op documentatie. Deze werkmethode is outdated, werkt niet snel, en is tevens niet efficiënt.

Polytrade zal zich voornamelijk gaan richten op institutionele spelers zoals het MKB (midden- en kleinbedrijf) die behoefte hebben aan kapitaal. Een van de USP’s (Unique Selling Point) van Polytrade is het feit dat zij kapitaal werven door middel van facturen die nog uitstaan: het geld van deze facturen dient nog ontvangen te worden, maar kan wel al gebruikt worden als onderpand voor leningen. De openstaande facturen zijn terug te vinden als NFT’s op het platform van Polytrade.

De innovatieve manier van werken en de focus op de zakelijke markt, maken het voor investeerders interessant om zich op deze “decentralized lending” industrie te storten! En wij gaan de ontwikkelingen hier scherp in de gaten houden!

Wil je de Polytrade TRADE token of de MATIC token van Polygon kopen? De meeste grote crypto exchanges bieden deze tokens al aan.

Lees verder

Wat is een layer 2? En specifieker nog: een Bitcoin layer 2?

Door de stijgende vraag naar BTC wordt het Bitcoin netwerk intensiever gebruikt. Dit vraagt om de hulp van layer 2s. Maar wat is een (Bitcoin) layer 2 eigenlijk? Wat is een Bitcoin layer 2 en waarom zijn deze extra ‘layers’ nodig? Bitcoin ($BTC) heeft zoals we weten een eigen blockchain: de Bitcoin blockchain. Daarnaast hebben […]

Feb 21, 2024
3,5 min

Michael Saylor start een Bitcoin development company

Michael Saylor bouwt aan een Bitcoin development company. Alleen Bitcoin kopen is voor Saylor en MicroStrategy niet genoeg, sterker nog: de voorraad Bitcoin zal fungeren als fundatie voor een Bitcoin development company.. Microstrategy´s Bitcoin aankopen: $4,- miljard winst Bitcoin is niet te stoppen, dat mag duidelijk zijn na diverse bullruns en ook nu liegt de […]

Feb 17, 2024
3 min

The Great Taking – centrale bankiers hebben een plan!

Dit artikel zal The Great Taking bespreken. Het is een boek geschreven door voormalige hedgefondsmanager David Rogers Webb. Het boek is bekend geworden door een documentaire die is gemaakt op basis van zijn werk en inzichten. Zijn de beleidsmakers van centrale banken en systeembanken gewoon dom bezig op basis van foute modellen en verouderde economische […]

Feb 21, 2024
8,5 min